|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Ale jakiś czas temu oglądałam w TV reportaż jak 4letni chłopiec dostał na swoje imię, nazwisko i adres zamieszkania jakąś ofertę czy coś takiego, chyba chodziło o program payback. I ojciec dochodził jak to możliwe, że ta firma miała jego dane osobowe skoro to jeszcze dziecko i to małe, więc na pewno w tym, ani innym, programie się nie rejestrowało, ani nie robił tego nikt z członków najbliższej rodziny. Dziwna to była sprawa i nikt nie potrafił im tego wyjaśnić takim oto sposobem krążą dane już od naszych narodzin.
|
|
#573 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzis zostalam w domu zeby moj katar podreperowac. Wczoraj mialam kryzysowy dzien w pracy - myslalam ze za przeproszeniem wysmarkam sobie mozg. Dzis siedze w cieple, juz moczylam nogi w goracym, zaraz wyplucze nos woda z sola i zrobie sobie ihalacje. Aaa i cytryne zjem. Normalnie zdesperowana jestem ale musze sie w koncu pozbyc tego badziewia po 2 miesiacach
|
|||
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie dojdziesz do tego KTO, bo akurat to jest chronione. Chyba, że przez policję wyjaśniasz, ale im takimi sprawami raczej zajmować się nie chce.
|
|
#575 |
|
Rozeznanie
|
czesc kochane
melduje sie po szpitalu. nic jeszcze nie czytalam od wczoraj. nie bijcie. nadrabiac bede wieczorkiem bo nie mam sily tak mam duzo pracy ze ledwo sie wyrabiam. takze nie wiem co sie u Was dzieje. chcialam tylko zdac raport tak wiec..... nic nie wiem ciagle mimo ze bylam na oddziale przez 7 godzin! ![]() zazdroszcze Balbince swietnej opieki w tym regionie w ktorym ona jest. U mnie straszne dno. Pojechalam wczoraj do szpitala. Dotarlam na oddzial i powiedzialam, ze nie czuje ruchow malej od dawna (troche specjalnie przesadzilam tutaj) a wczesniej czulam ja rzadko i bardzo slabo. najpierw nie chcieli mnie w ogole przyjac! bo jestem przed ukonczonym 28 tygodniem ciazy ![]() Potem z lacha mnie przyjeli, polozyli na lozku i poszli sobie. Po 2 godzinach przyszla polozna, posluchala serca dopplerem, kazala nasikac do pojemniczka. Zapytala po co ja walasciwie przyjechalam tak wczesnie, ktg mi nie podepna bo jeszcze nie 28 tydzien a usg nei zrobia bo za drogo (????) ja na to ze mala slabo czuje i martwie sie i w podrecznikach pisza zeby w takich przypadkach sie zglosic a ona na mnie popatrzyla tak dziwnie i nic nie powiedziala. i tyle ja widzialam... poszla sobie do domu. Nikt do nas (bylo tam kilka dziewczyn na tym oddziale) nie zagladal przez kolejne 2 godziny. W koncu sie wkurzylam, poszlam znalezc jakas inna polozna (naszczescie mila) i pytam sie po co ja tu wlasciwie stercze od 4 godzin? czy ja na cos czekam czy co sie dzieje? A ona na to ze na wypis ale one mnie nie moga same wypisac tylko musi lekarz a on przychodzi kiedy chce i niewiadomo kiedy bedzie i czy bedzie dzisiaj rozumiecie? w szpitalu na oddziale polozniczym nie ma lekarza , zadnego! i nie wiedza kiedy bedzie. Przyszla lekarka w koncu o 5 (czyli po kolejnych 2 godzinach), popatrzyla, pomacala brzuch i wyslala do domu. Kazala czesto kontrolowac serce dopplerem i wrocic po 28 tyg jak sie sytuacja nie poprawi. stwierdzila ze ona nie wie dlaczego ja mala slabo czuje, moze tak juz mam a moze dziecko jest spokojnie, am oze tak ulozone. niewiadomo. i tyle. ciagle sie usmiechala i kiwala glowa :yes, yes. To byla Japonka jakas i na kazde moje pytanie ona do mnie : yes, yes I understand but we do not know. potem na wydanie wypisu czekalam ponad godzine na korytarzu. czyli stracilam caly dzien! bylam tam o 11:30 a wyszlam o 18:30 i nie wiem nic dzis wieczorem jestem umowiona na telefon z jedna pania ginekolog z Polski - ona jest jakas szycha w Centrum Zdrowia Matki Polki w Lodzi. Co prawda zajmuje sie wczesniakami bo jest neonatologiem ale moze mi bedzie wstanie pomoc bardzej niz tutejsze cudne NHS. Liczylam chociaz na ktg, albo usg zeby mnie uspokoili ze mala zdrowa itd a tu d*pa. ech... no nic. dobrze ze mam 3d za tydzien to chociaz mala zobacze. ale martwi mnie ze ja odczuwam slabo. nic bolesnego, nic przeszkadzajacego, ot tak samo jak w 20tygodniu. a juz jestem w 26 przeciez... uciekam do pracy ale wroce i nadrobie wszystko grzecznie wieczorkiem. dzieki ze mnie wysluchalyscie - jestescie kochane. |
|
|
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
Zariah szkoda że cię porządnie nie zbadali
i faktycznie niepotrzebnie cały dzień straciłaś, co za organizacje tam mają Ale na pewno jest wszystko dobrze, innej myśli do siebie nie dopuszczaj!!!
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, szkoda, ze cie porzadnie nie zbadali
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
zariah- to się nawkurzałaś tylko...ale na pewno wszystko jest ok. jak czytam takie rzeczy to szczęśliwa jestem, że mieszkam w Polsce
|
#579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 |
|
Wtajemniczenie
|
Zariah co za glupki z nich!!!!
|
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
No w końcu się odezwałaś... My tu z nerwów umierałyśmy!! bicie się należy i nie ma zmiłuj!
no czyli było tak jak myślałam...ja tez wtedy byłam w szpitalu coś koło 7-8godzin ( z czego 4to były w kolejce do lekarza,bo wg nich jak krwi nie ma to jest ok i mogę czekać tak jak inni Zariah jak masz na tyle nerwów i determinacji to po prostu jedź kilka razy na emergency i powtarzaj to samo ciągle i ciągle... To ponoć tez skutkuje...
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Zariah co za chamstwo z tą służbą zdrowia. I to żeby jeszcze tak traktować kobietę w zaawansowanej ciąży!!!!!! To u nas jednak na to nie można narzekać . Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Klaudia ale ta twoja mama ma sny żeby wnuka na choinke wieszać
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
wzielam sobie wolne popoludnie, bo zoladek mnie boli i na obiad zjadlam przepyszny...suchy chleb
popilam rumiankowa herbatka i sie zdrzemne aby bolu nie czuc. do pozniej
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah pocieszę Cię troszkę. Być może łozysko umiejscowione jest w tylnej ścianie macicy i stąd możesz słabo odczuwać ruchy dziecka. Ponoć zdarza się to dość często.
Jednak cała reszta to chyba jakaś kpina
|
#587 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez polecam to winko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet teraz jak pomyślę, że miałbym karmić Adama( ma 17 mcy), to nie umiałbym no, może 6....jak oczywiście da radę![]() Cytat:
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
na nowym watku witam sie i ja, ale do nadrabiania ma..... tyle, że ze 2 dni mi zajmie dogonienie Was
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Zariah jak dobrze ze sie odezwalas
Bardzo sie martwilysmy.A sluzba zdrowia to jedna wielka pomylka tam, rzeczywiscie, nie wiedzialam, ze tam tak jest. Bardzo Wam dziewczyny wspolczuje. Dobrze chociaz ze tu jestesmy razem i zawsze o cos mozna zapytac, bo tak to chyba z nerwow oszalec mozna. A ze usg nie moga zrobic, to jakas paranoja ![]() balbinka no a ten lekarz o ktorym pisalas to tez chyba jakas pomylka ![]() Cytat:
Zycze zdrowka bidulko
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Zariah współczuje, ale tak jak dziewczyny pisza ja mysle ze moze to miec zwiazek z umiejscowieniem łożyska.
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Konia Ty jestes taka cycowa (bez urazy, to raczej komplement
), mam pytanko, moze rozwiejesz me watpliwosci Chodzi mi o to, ze jak dziecko sie rodzi to ma podobno jakies zapasy pozywienia z zycia plodowego prawda? Wiec wlasciwie mozna nie karmic butla, jesli nie chce cyca przez jakis tam czas, ale przez jaki? 2-3 dni? Czy to nie za dlugo?A co w takim razie z kwestia picia (co zaspakaja rowniez ssaniem cyca), no ale jesli nie chce ssac? No bo rozumiem, ze jesli dziecko nie chce ssac lub nie umie z poczatku i nie pociagnie efektywnie ani razu przez jakis czas, to mozna mu jedzenie podarowac na ten czas, kiedy ma te zapasy, ale co wtedy z piciem?? Bo mnie to meczy...a dlaczego? Jak mi Filipa zabrali po porodzie i dostalam go dopiero wieczorem, on spal spal slodko i od tego momentu (a byla gdzies godzina 19) przez pare godzin nie chcial ssac nic, mimo iz go przystawialam, probowalam budzic itd. I ja myslalam, ze skoro nie placze, to na pewno nie jest glodne, ale martwilam sie ze tyle czasu spi i nie chce jesc, wiec poszlam na oddzial noworodkow i zapytalam co mam robic. No to polozne sie za glowe chycily, ze od 4 godzin kiedy mam malego nic nie jadl i ze trzeba mu dac, nawet jak spi. No ale ze nie chcial cyca, polozna tez raz probowala mu dac, nie zassal, to kazala z butli go nakramic, bo powiedziala ze dziecko tyle czasu nie moze nie jesc. I wiesz ze z butli pociagnal i zezarl cale mleczko ![]() Wiec stad moje pytanie? Czy teraz jak juz (jestem madrzejsza troszke bardziej :confuse d:![]() Pomocy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-29 o 14:47 |
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia z taką wagą to ja kochana startowałam
Cytat:
w Polsce od razu by ci usg zrobili... Bidula...ale z małą na pewno jest dobrze trzymam kciuki aby w końcu dała Ci popalić I aby 3d cię uspokoiło * ale się objadłam...masakra jakaś odpocznę przy kawce i lecę z mężem pooglądać wózki... I muszę tu zdementować zabobon dotyczący braku apetytu na słodkie przy chłopaku... ja śnię o czekoladzie... i gdyby nie słodkie to pewnie wagę bym w normie miała i tak nie tyła...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-29 o 14:53 |
|
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno na początku będzie ciężko - przyzwyczaic sie do nowej sytuacji, nauczyc wszystkiego, poznac zachowania Maluszka itd, ale z dnia na dzien będzie lepiej (sama będe pierwszy raz Mamą i mam taką nadzieję ))Tez mnie czasem dopada taki strach co będziepo urodzeniu, choc ostatnio jednak częściej mam obawy czy z dzidzią na pewno wszystko ok. |
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
http://babyland.abc24.eu/index/
MAJĄ JUTRO DARMOWĄ PRZESYŁKE |
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! do kogo podobna? Czy nic a nic nie pokazała buzi?Masz jakieś zdjęcia?
|
|
|
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka Z tego co czytałam dziecka zapasy starczają do 3 dni.
|
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze ,że serduszko bije, moja też się mniej rusza , mój gin mówił mi coś ,że właśnie 3 D dobrze robić w 24-26 bo dzidzie się mniej ruszają , więc by się zgadzało
|
|
|
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
Apropo sytuacji Zariah.. ja w sumie nie rozumiem aż takiego waszego narzekania.. Bo że Zariah się wkurza, to się w sumie nie dziwię, bo jest mamą i się martwi. Ale tam się nic emergency nie działo...
Ona czuje dzidzię -czyli maleństwo się rusza..A że nie szaleje??Moje też nie rusza się cały czas.. było kilka dni, że prawie wcale- czułam że był wtedy odwrócony inaczej.. W dopplerze jest dobra akcja serca- czyli wszystko wygląda ładnie.. To o co chodzi? USG nic nowego nie wniesie. W KTG też będzie akcja serca- jak w dopplerze. A lekarz gin. był w szpitalu, tylko nie na oddziale. Na pewno był na sali operacyjnej albo w przychodni. Na dyżurze jest co najmniej 3 ginekologów w tym samym czasie. Jakby Zariah zaczęła krwawić, to 3 by od razu przybiegło. A co do wspaniałego systemu w Polsce, to właśnie mnie moja przyjaciółka ginekolog uświadomiła, że u niej w dużym szpitalu połozniczym(GdaŃSK), nie ma ZOPu(czyli znieczulenia do porodu), a kobiety po cesarce nie otrzymują opioidów- osobiście uważam to za BARBARZYŃSTWO. Cięcia cesarskiego za nic nie chciałabym mieć w takich warunkach. Kobietki z wysp, nie martwcie się, bo Wy podczas porodu będziecie miały dostęp do znieczulenia na żądanie i morfiny w razie bólu. Będziecie też miały swoją własną położną- bez dawania w łapę. Na pewno są szpitale w Polsce, w których jest podobnie, ale trzeba trafić, a na wyspach to jest standard. Czytam ostatnio co 7 stronę Wyjeżdżamy z mężem do Wrocławia.. Pozdrawiam Was gorąco! |
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
No ok....ale co z moimi watpliwosciami?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

takim oto sposobem krążą dane już od naszych narodzin.

popilam rumiankowa herbatka i sie zdrzemne aby bolu nie czuc. do pozniej

Bardzo sie martwilysmy.