| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-11-29, 15:22 | #2911 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: zagranico 
				 | 

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Ale sobie zrobiłam mega mieszankę na włosy   : nafta, żółtko, rycyna, miód, olej rzepakowy i wit. E   
				__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | 
|     | 
|  2011-11-29, 15:47 | #2912 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Kraków(prawie) 
				 | 

Cytat: 
  . I działa genialnie  . Czasem, dla zabicia zapachu, dorzucam kilka kropli wybranego oleju eterycznego, ale wydaje mi się, że pomimo swych "zapachobójczych" właściwości źle działa na samą długość(lekko wysusza). Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-11-29 o 15:48 | |
|     | 
|  2011-11-29, 16:54 | #2913 | |
				 | 

Cytat: 

__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | |
|     | 
|  2011-11-29, 17:14 | #2914 | 
| Zakorzenienie | 

Polecam się na przyszłość     Vouge- ja właśnie z miodem, olejkiem rycynowym i olejkiem heenaara na lekko zwilżone włosy pod reklamówką  I z kompresem z rumianku i nie tylko na twarzy  Wyglądam jak biały ninja   
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-11-29 o 17:15 | 
|     | 
|  2011-11-29, 17:18 | #2915 | |
				 | 

Cytat: 
  wizażanki pełną parą, hej ho!  dziewczęta moje drogie, właśnie zmierzyłam przyrost i jest... 2,5 cm! szaleństwo ^^ a oficjalne mierzenie za 3 dni, może coś jeszcze podrosną   
|     | 
|  2011-11-29, 17:20 | #2916 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  I tak powinno być!  A przyrostu zazdroszczę  Przepraszam...ktoś tu chciał ostatnio się golić maszynką...pamiętasz może kto to był? :P 
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |
|     | 
|  2011-11-29, 17:42 | #2917 | |
				 | 

Cytat: 
  a ja jestem w szoku! myślałam, że będzie jakieś 1,5 cm, a tu mi szczena opadła hihihihi, ja nic nie pamiętam   
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-11-29, 17:58 | #2918 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Mam śródziemnomorski typ urody i zawsze byłam śniada  Ale od momentu problemów z trądzikiem a później przebarwieniami- musiałam przestać się opalać. Jak zobaczyłam jak wygląda jasna cera do ciemnej oprawy to stwierdziłam, że już nic mnie nie zaciągnie do ponownego smażenia się w słońcu  Nie mówiąc o foto starzeniu i innych rzeczach :P I więcej mi nie wyjeżdżać z maszynką, bo zatłukę!    
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |
|     | 
|  2011-11-29, 18:10 | #2919 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-10 Lokalizacja: Bydgoszcz 
				 | 

Cytat: 
  Super pomysł Indios, mi szczerze mówiąc nie zależy na trwałości, tylko na pokryciu czymś odrostów i wzmocnieniu włosów  ) I jak , stosuje któraś z Was to Calcium pantothenicum ?  Widzicie jakieś efekty, czy tylko na mnie tak podziałało ?   
				__________________ Mój blog http://www.aniamaluje.com/ | |
|     | 
|  2011-11-29, 18:32 | #2920 | 
| Zadomowienie | 

Idę zaraz zrobic maseczkę z naftą   a później Jantar  i chyba zmierzę włosy bo do 8.12 daleko   | 
|     | 
|  2011-11-29, 18:35 | #2921 | ||
				 | 

Cytat: 
  Patrząc po twoich zdjęciach w życiu nie powiedziałabym, że miałaś trądzić czy przebarwienia Oo" Ja zaczęłam rozjaśnianie jak wczytałam się w forum biochemia i zaczęłam używać maseczki aspirynowej -efekt mi się bardzo spodobał. Potem dołączyły filtry, a od tego miesiąca zaczynam przygodę z Effaclar K. Nie mówiąc o raku!  /koniec offtopu  Rezerwuję sobie jeszcze jeden kryzys, jak mi w jakimś miesiącu urosną 0,5 cm albo nic  Cytat: 

__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | ||
|     | 
|  2011-11-29, 18:59 | #2922 | |||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Co do CP to jestem nim bardzo zainteresowana, ale muszę najpierw dokończyć witaminki, które teraz łykam  W grudniu kończy się 3 miesięczna kuracja, więc miesiąc przerwy a później na 3 miesiące dołączy do mnie także CP. Nie mogę się doczekać. Cytat: 
  Co do maseczki aspirynowej- mam ją w planach właśnie  Ja z takich farmaceutycznych rzeczy to używam teraz Avene Diacneal  Ma w składzie retinaldehyd- pochodną wit. A  Super działa  Co do zdjęć- kiedyś TŻ musiał dużo czasu spędzać przy retuszu ;] Dziś już nie, ale do mojego wymarzonego ideału jeszcze daleko   Cytat: 

__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | |||
|     | 
|  2011-11-29, 19:01 | #2923 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  co do włosów - czekam  Może one potrzebują więcej czasu   | |
|     | 
|  2011-11-29, 19:19 | #2924 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Hej! Ostanio pisałyście o tabletkach które przyśpieszają porost włosów Calcium  pantothenicum.Tak się na nie napaliłam..ale troszkę boje się ich brać.Czy wiecie może czy mają one jakieś skutki uboczne?

| 
|     | 
|  2011-11-29, 19:32 | #2925 | ||
				 | 

Cytat: 
  Twarz jest tak jakby rozświetlona od środka. Wiesz, już byłam zdecydowana na Diacneal, ale pomyślałam, że na pierwszy raz może coś delikatniejszego. Ale sama nie wiem, hmm. Diacneal mnie kusi, bo bardziej widać działanie, ale z drugiej strony trochę boję się łuszczenia ^^ Jutro albo pojutrze zaczynam kurację, zależy kiedy przyjdzie wypłata na konto  Nie mogę się doczekać :P Cytat: 
 nie więcej, bo za którymś razem mogłoby się to skończyć tragicznie. pszysiengam na moją szczepionkę!  ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- na ulotce jest napisane, że przy prawidłowym stosowaniu nie ma skutków ubocznych 
				__________________  67,7    67  66  65  64  63  62  61  60   | ||
|     | 
|  2011-11-29, 19:39 | #2926 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Cytat: 
  W takim razie jutro lece do apteki   | |
|     | 
|  2011-11-29, 19:46 | #2927 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-12 Lokalizacja: Lbn 
				 | 

Cytat: 
  ale nie zwróciłam uwagi czy szybciej włosy rosną, zobaczę za miesiąc po zdjęciach  ale koleżanka, której nie widziałam 3 tygodnie, powiedziała mi w sobotę, że mi strasznie szybko włosy rosną, więc może coś w tym jest?   
				__________________ - cel I osiągnięty! wróciłam do naturalek!  http://www.suwaczek.pl/cache/66aa977492.png - cel II - zapuszczanie i pielęgnacja Myślę o zwycięstwie - osiągam zwycięstwo   | |
|     | 
|  2011-11-29, 20:31 | #2928 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Białystok 
				 | 

Cytat: 
  Jasne, obie henny różnią się jakością, ale zanim się wyda kasę na Khadi, warto spróbować na Eldzie, czy hennowanie jest ok dla danej osoby. | |
|     | 
|  2011-11-29, 20:39 | #2929 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-10 
				 | 

Cytat: 
 Biorę dopiero od kilku dni, więc na razie spektakularnych efektów brak. Ale gdy tylko zauważę większy przyrost to na pewno się pochwale  Użyłam właśnie pierwszy raz Amly Khadi  Pachnie super. Wmasowałam także w skalp. | |
|     | 
|  2011-11-29, 21:23 | #2930 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ Padał deszcz tak jak dziś, miałaś uchylone drzwi. Stałem w nich niczym pies, w zębach niosąc bukiet ściem. Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk. Choć rację masz, że nie znasz mnie, jak mogłaś tak dać wkręcić się. | ||
|     | 
|  2011-11-29, 21:32 | #2931 | ||
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  A Diacneal jest delikatny  Naprawdę świetnie się sprawuje  Ja używam ok. co 2 dni  Cytat: 
  Moim zdaniem w makro jest niezwyciężony  Nie doczytałam, że użyła chny. Jak jednak sama wspomniałaś-tylko ona ma w składzie samą lawsonię, więc tak bardzo w błąd nie wprowadzam. Wspomniałam ogólnie o firmie Eld. Fakt- mój błąd, ze nie wyróżniłam odcieniu chna. 
				__________________ "Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..."  27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi  www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego  | ||
|     | 
|  2011-11-29, 21:42 | #2932 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  ? Bo niektóre z Was piszą tak a niektóre tak   | |
|     | 
|  2011-11-30, 05:35 | #2933 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Moje włosy nie narzekają na Elda. Basma ma w składzie również czystą lawsonię. A w innych widziałam w składzie na pewno barwniki ale konserwantów chyba nie... 
				__________________ | |
|     | 
|  2011-11-30, 06:01 | #2934 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Zadałam komuś pytanie, kto farbuje henną właśnie i dowiedziałam się, że Eld ma konserwanty i sztuczne barwniki właśnie. Źle mi powiedziano? 
|     | 
|  2011-11-30, 09:41 | #2935 | 
| Zadomowienie | 

Jakiś mam dziś kryzys ... Moje włosy mają chyba depresję bo nie chcą się ułożyć, są oklapnięte   | 
|     | 
|  2011-11-30, 09:49 | #2936 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

też tak czasem mam ;/

__________________  Twoje ciało może wiecej,niz podpowiada Ci Twój umysł  | 
|     | 
|  2011-11-30, 10:20 | #2937 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Przecież to tylko włosy a nie koniec świata ;] Ludzie mają gorsze zmartwienia ;] 
|     | 
|  2011-11-30, 10:24 | #2938 | 
| Zadomowienie | 

A propos henny, co prawda nigdy nie miałam khadi, ale kupowałam swego czasu na allegro czystą hennę 260g za bodajże 36zł z przesyłką. Z jakości byłam bardzo zadowolona, włosy zdecydowanie wzmacniała i kolor wychodził intensywny. No i była nieporównywalnie lepsza od chny Eld, do tego wychodzi chyba trochę taniej.

__________________ Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-11-30 o 10:28 | 
|     | 
|  2011-11-30, 10:31 | #2939 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
  Ale piszę o swoim zmartwieniu na forum o włosach więc to chyba nie jest zbrodnia  Co do upięć- problem w tym, że nie lubię  Trzeba przeczekać kryzys i nie myśleć o nożyczkach   | |
|     | 
|  2011-11-30, 10:35 | #2940 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Wiadomo, że im dłuższe włosy, tym bardziej można kombinować  Ale myślę, że na kryzys to albo ponowne umycie albo właśnie jakaś ciekawa fryzurka  Choć teraz w rachubę wchodzi jeszcze jedno- czapka  A co do tekstu o zmartwieniach- to żart był, spokojnie   
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.