Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 16:41   #3091
patusia22
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez AnusiaPn Pokaż wiadomość
u mnie są w jednej biedronie za to przecenione na 3.19zł.. mega dużo zostało!)

z la festy jest jeszcze: marcepanowa, cynamonowa, pistacjowa i wiśniowa. Tydzień temu w Intermarche były po 4.99zł uwielbiam cynamonową i marcepanową
marcepanową i pistacjową piłam, a nawet nie wiedziałam, że jest cynamonowa i wiśniowa
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:43   #3092
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

Ciekawi mnie smak tego kurczaka
mnie też a ma kokosowy posmak? truskawkowawiosna a dawałaś jakieś przyprawy czy w samym mleczku?
Stary 2011-11-29, 16:57   #3093
Libra2
Zadomowienie

Korzystam z tego że jestem na "wyjeździe" i zwiedzam Wrocławskie Biedrony,kupiłam dzisiaj płatki mini desserini wszystkie 3 rodzaje jedne zjadłam z mlekiem bo nie doczytałam że trzeba je zalać wrzątkiem , coś okropnego. Z resztą z wodą też paskudne, dobrze że u nas na wschodzie ich nie ma ,kupiłam też te polecane praliny za 15 zł i jak dla mnie szału nie ma .Najbardziej mi smakowały te całe z ciemnej czekolady chociaż są mega słodkie.
Stary 2011-11-29, 16:57   #3094
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
mnie też a ma kokosowy posmak? truskawkowawiosna a dawałaś jakieś przyprawy czy w samym mleczku?
kurczak jest bardzo delikatny w smaku, nie bardzo czuc, ze sie wcina mięcho sol, pieprz standardowo, czuc kokosowy posmak, bo podajemy jako kurczakowy "gulasz" aby nie bylo za bardzo mdlo, to polecam te duszone na masle pieczarki dobrze doprawione sola i pieprzem
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:18   #3095
Esti10
Zakorzenienie

Wlasnie zjadlam jogurt tarta malinowa mialyscie racje pyszny jest
Wczoraj tez kupilam szynke w puszce z Krakusa w innych sklapach ona jest po 14-15zl a tu 8,99 ale roznica
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:21   #3096
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

ale mi znow Biedronka poprawila kiepski humor stoje sobie przy kasie, a tam Dżoana Krupa na mnie zerkna z biedronkowej gazetki telewizyjnej Joaśka wie co dobre

aaa i nie polecam Maltikeksów.... osobom, ktore nie potrafia sie pohamowac, zezarlam prawie polowe opakowania w drodze do domu
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:28   #3097
BioIvO
Zakorzenienie

Ja najczęściej robię szpinak razem z Pomysłem na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Winiar. Doprawiam jeszcze tylko kilkoma ząbkami czosnku i już. Jednen mrożony szpinak wystarcza mi na takie dwa obiadki.
Dziś kupiłam ponownie kawę Colombia bo jest dobra i do tego przeceniona.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:29   #3098
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny Będę musiała w takim razie przejść się do innej biedronki po tę czekoladę do picia

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie warzyw na patelnię z ziemniakami.
Czy Wam też te ziemniaki tak śmierdzą? Już 3 opakowanie które kupiłam i tak strasznie śmierdziały te ziemniaki, wyrzuciłam je.
Jeszcze nigdy mi się nie trafiły śmierdzące ziemniaki, a sporo razy kupowałam te warzywa
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:35   #3099
anannke
Zakorzenienie

Ja dorwałam dziś czekoladę michałkową w carrefourze za ok 2,80 bo w biedronce nie było. Całkiem dobra jednak michałki mają coś takiego w sobie że lepsze są
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:50   #3100
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Kupilam dzis kilka mandarynek i zaluję ze wzielam tak mało, bo juz zjadlam a uwielbiam mandarynki..
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:52   #3101
agravvka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Ja najczęściej robię szpinak razem z Pomysłem na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Winiar. Doprawiam jeszcze tylko kilkoma ząbkami czosnku i już. Jednen mrożony szpinak wystarcza mi na takie dwa obiadki.
Dziś kupiłam ponownie kawę Colombia bo jest dobra i do tego przeceniona.
Brzmi apetycznie, w gazetce Biedronkowej znajdę ten przepis?????? Narobiłaś mi smaka

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:57   #3102
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Coś Wam kobity powiem. Może i na tym forum podkuszamy się i czasem kupujemy więcej niżbyśmy to zrobiły bez czytania wątku, ale frajda z okazji większych obniżek cen dzięki wspólnemu doinformowaniu to też fajna rzecz
Co do podkuszania, to choć staram się nie kupować słodyczy i jeść ich jak najmniej, to dziś wypatrywałam na półce tej michałkowej czekolady Całe szczęście jej nie było Gdybym tu nie czytała na jej temat to nawet bym nie zerknęła na półkę z czekoladami A za wielki sukces uważam, że udało mi się oprzeć i nie kupić migdałów w czekoladzie, które tu są maglowane na każdej prawie stronie od jakichś dwóch tygodni
Co do obniżek to czasem ok, fajnie wiedzieć. Ale czasem... piszecie o takich fajnych okazjach, że człowiek się gotuje, czemu u mnie takich nie ma? Bo to niestety, nie wszędzie jest tak samo. Z ciekawości rozejrzałam się za kawami Columbia i Ekwador i u mnie nie było.

Natomiast po gazetce azjatyckiej było u mnie sporo tych mleczek kokosowych przecenionych, nawet się zastanawiałam, czy nie wziąć, ale.. nie wiedziałam, do czego to się nadaje. Teraz jak czytam te przepisy, które tu podajecie to... Strasznie żałuję

Edytowane przez mroowa_
Czas edycji: 2011-11-29 o 19:00
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 18:59   #3103
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
kurczak jest bardzo delikatny w smaku, nie bardzo czuc, ze sie wcina mięcho sol, pieprz standardowo, czuc kokosowy posmak, bo podajemy jako kurczakowy "gulasz" aby nie bylo za bardzo mdlo, to polecam te duszone na masle pieczarki dobrze doprawione sola i pieprzem
Ja kurczaka z mlekiem kokosowym robię koniecznie z curry. Niebo w gębie!
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:00   #3104
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Korzystam z tego że jestem na "wyjeździe" i zwiedzam Wrocławskie Biedrony,kupiłam dzisiaj płatki mini desserini wszystkie 3 rodzaje jedne zjadłam z mlekiem bo nie doczytałam że trzeba je zalać wrzątkiem , coś okropnego. Z resztą z wodą też paskudne, dobrze że u nas na wschodzie ich nie ma ,kupiłam też te polecane praliny za 15 zł i jak dla mnie szału nie ma .Najbardziej mi smakowały te całe z ciemnej czekolady chociaż są mega słodkie.
Jakie to płatki ??? Mozęsz wrzucić fotkę ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:26   #3105
tisane
Raczkowanie

GG do tisane

Cytat:
Napisane przez kasiq3 Pokaż wiadomość
ja polecam Ariel

świetnie pachną ciuchy po praniu. według mnie Ariel jest lepszy niż Vizir

sama się nad zakupem Ariela zastanawiam..jednak te niecałe 5 kg [cena ok 36 zł]starczy mi na pół roku chyba w sumie cena całkiem całkiem..raz w biedro kupiłam Ariela 3,5 kg z płynem Fairy za 24,99. teraz prawie dwa kilo więcej..
Ariel testuje na zwierzętach..

1.71cm
73
-
72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59
tisane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:27   #3106
Caroline3010
Raczkowanie

Co do ziemniaków śmierdzących to nie wiem jak w mieszankach warzywnych, ale kupiłam ostatnio frytki w biedronce i były mega śmierdzące, podczas przygotowywania śmierdziały, w smaku niby ok ale ten zapach
Caroline3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:44   #3107
agatatoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość

Ale powiedzcie mi czy u was jest ten szpinak w sosie smietanowym? ja usilnie szukałam i nic
U mnie jest go pełno, tylko jest tu gdzie mrożone pizze, zapiekanki i dania gotowe.
agatatoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:58   #3108
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Co do podkuszania, to choć staram się nie kupować słodyczy i jeść ich jak najmniej, to dziś wypatrywałam na półce tej michałkowej czekolady Całe szczęście jej nie było Gdybym tu nie czytała na jej tematto nawet bym nie zerknęła na półkę z czekoladami A za wielki sukces uważam, że udało mi się oprzeć i nie kupić migdałów w czekoladzie, które tu są maglowane na każdej prawie stronie od jakichś dwóch tygodni Co do obniżek to czasem ok, fajnie wiedzieć. Ale czasem... piszecie o takich fajnych okazjach, że człowiek się gotuje, czemu u mnie takich nie ma? Bo to niestety, nie wszędzie jest tak samo. Z ciekawości rozejrzałam się za kawami Columbia i Ekwador i u mnie nie było.

(...)
Mroowa wydaje mi się, że ja u siebie znalazłabym te michałkowe czekolady poza półką z czekoladami ze stałej oferty Chyba tam dziś je widziałam Mogę się mylić, ale lepiej zerknij w koszach ;-) Tak samo z tymi kawami z ameryki pd. -> u mnie to jest w koszach.
Widziałam tę czkoladę też dziś u siebie w Eko i wydaje mi się, że one teraz w wielu sklepach są przecenione, ale ceny jak by nie patrzeć - zróżnicowane.
Z migdałkami też mi się udaje powstrzymać, choć widzę je za każdym razem, uhhh.. -.- Myślę tak: tak ich mało, odpuść sobie! I działa hehe
No i plany odnoście zakupów, których nie udaje się zrealizować ze względu na braki w sklepie - chyba każda z nas czasem tego doświadcza, ale lepiej czasem się zawieść niż nigdy nie upolować czegoś dzięki radom, więc i tak wychodzimy na plus
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:00   #3109
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatatoka Pokaż wiadomość
U mnie jest go pełno, tylko jest tu gdzie mrożone pizze, zapiekanki i dania gotowe.
hmm to będę w takim razie szukać jeszcze raz, może przeoczylam
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:03   #3110
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jakie to płatki ??? Mozęsz wrzucić fotkę ?
Niby mogę wrzucić fotkę ale nie chcę mi się wyciągać opakowań z kosza także musi Ci wystarczyć link http://www.pifo.pl/pl/produkty/lista...sery-instant-3 ,u nas takich nie ma więc i tak nie kupisz .W sumie to nie ma czego żałować bo skład nieciekawy no i niedobre to.
Stary 2011-11-29, 20:13   #3111
Ervisha
Zakorzenienie

.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Niby mogę wrzucić fotkę ale nie chcę mi się wyciągać opakowań z kosza także musi Ci wystarczyć link http://www.pifo.pl/pl/produkty/lista...sery-instant-3 ,u nas takich nie ma więc i tak nie kupisz .W sumie to nie ma czego żałować bo skład nieciekawy no i niedobre to.
Dzięki.
Zrozumiałam że kupiłaś je w Biedronce. Ciekawe wydajasie te z musem jogurtowo-jagodowym albo truskawkowym. I Jadłabym je tak jak Ty tylko z mlekiem. NIe pomyślałabym że je sie je z wodą.

JA dzisiaj z tej firmy w Stokrotce kupiłam małą saszetkę musli (taką 45 gram)http://www.pifo.pl/upload/produkty/p...opical_cp1.jpg Jeszcze nie próbowałam i nie wiem jak w smaku, ale w żadnym innym sklepie tego nie widziałam, tylko w Stokrotce i tylko ten jeden smak

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Caroline3010 Pokaż wiadomość
Co do ziemniaków śmierdzących to nie wiem jak w mieszankach warzywnych, ale kupiłam ostatnio frytki w biedronce i były mega śmierdzące, podczas przygotowywania śmierdziały, w smaku niby ok ale ten zapach
Ja odradzam pierogi mrożone z kapustą i grzybami (te z zamrażarki). Są strasznie kwaśne

Książki potrzebują nowego domu

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-11-29 o 20:10
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:16   #3112
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravvka Pokaż wiadomość
Brzmi apetycznie, w gazetce Biedronkowej znajdę ten przepis?????? Narobiłaś mi smaka
Przepis jest bardzo prosty- wystraczy kupić Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Winiary (w Biedrze niestety nie ma) i przygotować wszystko tak jak każą na opakowani. Do tego dodać połowe mrożonego szpinaku i za 3-4 ząbki czosnku. I jest pyszne, zielone danie do ryżu

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:25   #3113
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
.
Dzięki.
Zrozumiałam że kupiłaś je w Biedronce. Ciekawe wydajasie te z musem jogurtowo-jagodowym albo truskawkowym. I Jadłabym je tak jak Ty tylko z mlekiem. NIe pomyślałabym że je sie je z wodą.
Tak kupiłam je w Biedronce ale we Wrocławiu a dokładniej w tej na dworcu pks,jak kiedyś będziesz to możesz zapolować. Kurczątko ostatnio same słodycze w Biedronie kupuję ,mam już zachomikowane 5 opakowań migdałów w cynamonie ,cały rok czekania na ich powrót ...
Teraz czekam aż wróci czekolada o smaku tarty cytrynowej i kokosowe serki vitello .
Stary 2011-11-29, 20:26   #3114
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Mroowa wydaje mi się, że ja u siebie znalazłabym te michałkowe czekolady poza półką z czekoladami ze stałej oferty Chyba tam dziś je widziałam Mogę się mylić, ale lepiej zerknij w koszach ;-) Tak samo z tymi kawami z ameryki pd. -> u mnie to jest w koszach.
Widziałam tę czkoladę też dziś u siebie w Eko i wydaje mi się, że one teraz w wielu sklepach są przecenione, ale ceny jak by nie patrzeć - zróżnicowane.
Z migdałkami też mi się udaje powstrzymać, choć widzę je za każdym razem, uhhh.. -.- Myślę tak: tak ich mało, odpuść sobie! I działa hehe
No i plany odnoście zakupów, których nie udaje się zrealizować ze względu na braki w sklepie - chyba każda z nas czasem tego doświadcza, ale lepiej czasem się zawieść niż nigdy nie upolować czegoś dzięki radom, więc i tak wychodzimy na plus
Oczywiście kosze też przepatrzyłam, z resztą zawsze przeglądam w nadziei, że coś niespodzianie przecenili "Półka z czekoladami" to taka przenośnia była Kaw z resztą i tak bym nie kupiła, tak tylko z ciekawości zauważyłam, że u mnie ich brak.
Są za to ciągle przecenione kosmetyki z gazetki urodowej, niestety masła Afryka ciągle niet, choć tu coś czytałam, że gdzieś się pojawiają
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:36   #3115
agravvka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Przepis jest bardzo prosty- wystraczy kupić Pomysł na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Winiary (w Biedrze niestety nie ma) i przygotować wszystko tak jak każą na opakowani. Do tego dodać połowe mrożonego szpinaku i za 3-4 ząbki czosnku. I jest pyszne, zielone danie do ryżu
Dziękuję, skoro jest to danie proste w przyrządzeniu, to na pewno wypróbuję ten przepis. Już nie mogę się doczekać książki Kuchenne Inspiracje z B. oby się okazała ciekawa i przystępna dla początkujących

" Lubię, gdy na mnie patrzysz i udajesz, że tego nie robisz."

agravvka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:42   #3116
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Oczywiście kosze też przepatrzyłam, z resztą zawsze przeglądam w nadziei, że coś niespodzianie przecenili "Półka z czekoladami" to taka przenośnia była Kaw z resztą i tak bym nie kupiła, tak tylko z ciekawości zauważyłam, że u mnie ich brak.
Są za to ciągle przecenione kosmetyki z gazetki urodowej, niestety masła Afryka ciągle niet, choć tu coś czytałam, że gdzieś się pojawiają
U mnie dla odmiany z przecenami i dostępnością różnorodnych urodowych kosmetyków lipa była ;-)
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:02   #3117
mimyszka
Raczkowanie

Czy może któraś z was się orientuje czy brytfanna dostępna od 8 grudnia ma zastosowanie również na kuchni indukcyjnej? Widziałam ją w gazetce wygląda fajnie i cena nie duża więc warto się skusić,tylko o indukcji ani słowa... :/
mimyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:07   #3118
Mirka_
Raczkowanie

Zauważyłam na tej kawie Tchibo, że można wyciąć "znaczki tchibo" i tak się zastanawiałam po co to i na co, ale nigdzie nie ma o tym słowa... nawet na ich stronę patrzyłam, ale tam to już zupełnie się pogubiłam ;/ Może ktoś mnie oświeci

EDIT: No niby już znalazłam i chyba warto wyciąć, no ale nie wiem, kiedy i gdzie będę mogła to wykorzystać - do tego czasu pewnie mi to zginie ;-)

Edytowane przez Mirka_
Czas edycji: 2011-11-29 o 21:18
Mirka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:24   #3119
britnay
Zakorzenienie

czy piłyście kiedyś adwocat kawowy? Warto kupić?
Stary 2011-11-29, 21:50   #3120
Sale El Sol
Raczkowanie

Cytat:
u was tez sa nowe platki just fit? u mnie dali: czekoladowe z pomarancza, pelnoziarniste z migdalami i zurawina i jeszcze pelnoziarniste z dropsami jogurtowymi (a'la te yogi) i jakimis owocami
kupilam czekoladowe z pomarancza, zawiodlam sie wogole nie czuc pomaranczy
i zniknely te zwykle z jogurtowymi
Ktoś coś wie więcej na ten temat? Nigdy nie widziałam kolejnych nowych smaków poza jogurtem, czekoladą z bananem i owocowymi. Chyba, że masz na myśli musli? Jeśli faktycznie będą nowe JustFit to chyba oszaleję.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości