|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: % ZNIŻKI, RABATY, KUPONY PROMOCYJNE % - informacje o promocjach % cz. II
Cytat:
ktos napisal na fejsie na profilu hm: "Dzisiaj pytalam w Promenadzie czy można łączyć i pani powiedziała, że można, ale że tylko do 5 kart bo poźniej się coś blokuje i kończy się paragon. Mam nadzieję, że to nie jest prawda bo kupiłam już 20 kart i chce kupić kurtkę i nie chcę już więcej do tego dokładać,a H&M napisał, że nie ma żadnych limitów" |
|
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
Ja znów wolałabym drugą rzecz za 1 zł zamiast -40% na wszystko
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje że jakieś obostrzenia co do ilości kart będą - w końcu H&M to sklep a nie instytucja charytatywna
|
|
|
|
#2734 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i wypuszczając te karty, wypuścili ich konkretną ilość, co też dokładnie zostało wyliczone to zbyt duża sieć, ze zbyt dużym stażem na rynku żeby wpędzili się w straty, zresztą to sieć ogólnoświatowa, mała Polska nie doprowadzi ich do strat
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2011-11-29 o 16:53 |
|
|
|
|
#2735 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie.. co to za różnica czy jedna osoba wyda 200 zł (10 kart) czy 10 osób wyda pojedynczo 20 zł.
|
|
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż co osoba z h&m to inne zdanie :| |
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30795763]a myślisz, że h&m robiąc tą akcję nie wyliczył sobie tego czy im się to opłaca? mając takie marże jak oni, jeszcze na tym dobrze zarobią, a reklama sieci i przyciągnięcie klientów jest tutaj ogromne.
i wypuszczając te karty, wypuścili ich konkretną ilość, co też dokładnie zostało wyliczone to zbyt duża sieć, ze zbyt dużym stażem na rynku żeby wpędzili się w straty, zresztą to sieć ogólnoświatowa, mała Polska nie doprowadzi ich do strat[/QUOTE]No ja jestem urodzonym sceptykiem , więc myślę że wyliczyli że nakład rozejdzie się na pniu, a oni parę dni przed zrobią niespodziankę i np wprowadzą limit 5 kart - co już będzie oznaczało że np chcę kupić żakiet za 169,90zł musisz dopłacić 69,90zł.Mam nadzieję że nie mam racji, ale po prostu nie wierzę że ktoś daje od tak "za darmo"
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
a no taka, że jedna osoba kupi jedną rzecz za 10 kart, a tak 10 osób kupiłoby 10 rzeczy dopłacając różnice.
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Co do House:
Ja kliknęłam kilka dni temu druga rzecz za 1ł i z ciekawości weszłam w podesłanego linka 40%zniżki i mi sie wyświetla
|
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 karta za 20 zł to tylko -20zł od ceny ciucha a resztę trzeba dopłacić (ewentualnie wisiorek za free) czyli mała strata , nawet jak 10 osób zużyje po 1 takiej karcie to jakaś kasa wpadnie (czy też stracą trochę bransoletek, wisiorków itp ) a 200zł w kartach to np jeden drogi ciuch lub parę ciuchów za darmo* - a mogliby go to sprzedać za gotówkę a nie za karty W przypadku kilkunastu kart sklep traci drogie rzeczy albo dużą ilość rzeczy nie dostając od klienta żadnych pieniędzy. Ja to tak rozumiem ![]() Mam też dziwne wrażenie że w różnych H&M będzie to różnie wyglądać ![]() * oczywiście tylko koszty gazet ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i też jestem sceptykiem tylko jak na razie przekonuje mnie stanowisko h&m, a nie pracowników sklepów, a prawda jest taka że możemy sobie tutaj gdybać do 15-stego i tak samo ja mogę nie mieć racji jak i Ty, zobaczymy co będzie
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Rozeznanie
|
Ale z Was pesymistki..
). Jak nie chcecie, nie kupujcie, dużo osób wybiera opcję "hurtową", ale większość kupi jedną czy dwie gazetki, pobiegnie do sklepu i będzie się cieszyć, że ma coś za 100 zł a nie 140. H&M głupi nie jest, nie wypuściłby promocji, na której miałby stracić..
"If you really want to do something, you'll find a way. If you don't, you'll find an excuse" Edytowane przez fake illusion Czas edycji: 2011-11-29 o 17:16 |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;30796147]zmianę regulaminu oczywiście mogą wprowadzić, ale nie sądzę żeby chciało im się robić sobie antyreklamę kiedy wystosowali oficjalne stanowisko na ten temat i były nawet osoby, które pisały do głównej siedziby h&m i tamci odpowiedzieli tak samo jak na fb...
i też jestem sceptykiem tylko jak na razie przekonuje mnie stanowisko h&m, a nie pracowników sklepów, a prawda jest taka że możemy sobie tutaj gdybać do 15-stego i tak samo ja mogę nie mieć racji jak i Ty, zobaczymy co będzie [/QUOTE]Wystosowali, ale jednocześnie na kartach jest jasno napisane że zachowują sobie prawo do zmiany warunków korzystania z kart A co jeśli 15 się okaże że pracownicy mają inne informacje i nie będą chcieli ustąpić? Oficjalne stanowisko oficjalnym stanowiskiem , ale w kasie są pracownicy a nie główny zarząd sklepu - co wtedy zrobić?
|
|
|
|
#2744 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=blekitne_niebo;3079 6254]Wystosowali, ale jednocześnie na kartach jest jasno napisane że zachowują sobie prawo do zmiany warunków korzystania z kart
A co jeśli 15 się okaże że pracownicy mają inne informacje i nie będą chcieli ustąpić? Oficjalne stanowisko oficjalnym stanowiskiem , ale w kasie są pracownicy a nie główny zarząd sklepu - co wtedy zrobić?[/QUOTE]albo ustąpić, albo jak bardzo Ci zależy na zakupach to kazać im zadzwonić do centrali żeby się doinformowali
|
|
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
jest ktos z Lodzi? Mam -25% na zakupy w sklepie glitter w manufakturze w Lodzi tylko w dniu 30 listopada, jak cos mozecie napisac priv
Jako iz nie mieszkam w Lodzi i mam daleko moge komus to oddac ;p
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- relatywnie to mniejsza strata dla sklepu stracić majtki lub kawałek rzemyka niż drogi żakiet![]() Miejmy jednak nadzieję że wszystko ułoży się po naszej myśli
|
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra ale dziesięć jakiś paczek kolczyków czy naszyjnikow to jest ok 200 zł... Więc wychodzi na to samo jakby jedna osoba kupila marynarke za 200.
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 5 gazet i mi wystarczy
co za dużo to nie zdrowo, zresztą jakby zmienili nagle regulamin (co mam nadzieję nie nastąpi), to nie będę bardzo stratna
|
|
#2750 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Chciałabym wybrać się na wyprzedaże do Warszawy, z tym, że nie wiem czy największe i najlepsze są po czy przed świętami. Bardzo proszę i z góry dziękuję za odpowiedź
Edytowane przez Nima94 Czas edycji: 2011-11-29 o 20:31 |
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a sklep traci towar dużo bardziej wartościowy, który nawet na wyprzedaży byłby drogi. Chodzi o to że w przypadku biżu sklep traci towar taniutki, a w przypadku płaszczy, żakietów coś co jest o wiele więcej warte.
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Raczkowanie
|
Dzwoniłam jeszcze raz do Lublina, i miły pan się doinformował
i powiadomił mnie, że karty można łączyć. Ja jestem szczęśliwą posiadaczką całych 6 przy czym mam ochotę na więcej, ale nigdzie ich nie ma orientuje się ktoś może, gdzie jeszcze w Lublinie, można je dorwać?
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam na miasteczku i mam zamiar jutro kupić , po drodze mam jeszcze 2 kioski koło olimpu wiec zobacze czy są
|
|
|
|
#2754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
oo no to super
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie może się tak rzeczywiście dziać W sensie takiego technicznego zablokowana systemu. Może nie po 5ciu ale po 15 np? Do tej pory chyba nie było takiej akcji i raczej nikt nie płacił dotychczas 20 kartami podarunkowymi A każdą trzeba wbijać po kolei, nie ma tak, że wbije się jedną i razy 20 tak jak w supermarkecie jeśli rozumiecie o co mi chodzi
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomozcie(chlopaki tez.);p .. Mam ten kupon -40% do House'a znalazlaby sie moze jakas dobra dusza ktora wymienila sie ze mna badz oddala mi kupon 1 + druga rzecz za 1zl ?
|
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pytałam wczoraj w M1 w Czeladzi o to panią z H&Mu i pokazała mi regulamin jaki oni dostali odnośnie tej akcji - na każdym sklepie taki regulamin jest, a w nim jest określone jasno, że karty można łączyć. Więc w razie czego można poprosić o pokazanie regulaminu
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a planowałam tylko 2 na oku mam stanik z push-up za 39 zł rękawiczki za 29 zł czapka za 29 zł i może podklanówki za 29 zł albo top za 19.90, lub jakiś sweterek. Mam nadzieje, ze znajde te rzeczy 15 grudnia.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

- co już będzie oznaczało że np chcę kupić żakiet za 169,90zł musisz dopłacić 69,90zł.

Oficjalne stanowisko oficjalnym stanowiskiem

orientuje się ktoś może, gdzie jeszcze w Lublinie, można je dorwać?
W sumie może się tak rzeczywiście dziać