|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
konspi ale torcik
piękny sama robiłaś dziękujemy za życzonkakarenina ale świetny pomysł z tą laurką Kurcze żeby tak Kinga nas już zaskoczyła z tym mówieniemkachula27 dzięki Marta dzięki elank dzięki madziu i Tobie Kinia dziś dostała od Nas lale Nensi i Lokomotywe z bajki Tomek i przyjaciele. Wieksza impreza w sobote ![]() Czy któreś z Waszych dzieci mają może mikrofon bądź mate do tańczenia?
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-11-28 o 23:55 |
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
U nas gorączka, nie ma rady-antybiotyk, bleeeee Cytat:
pierwszej się jej nauczyłNo co Wy dziewczyny, przecież widać że sama, lukier jednak nie wychodzi tak ładnie jak masa marshmallow albo lukier plastyczny ![]() Ale i tak tort zachwycił wszystkich a poza tym był pycha, zrobiłam chałwowy z tego przepisu Tarasi ale zamiast masła do kremu dalam mascarpone![]() Miłego dnia mamusie Ps. Karenina - no widać że w TYM dniu sami fajni faceci na świat przychodzą ![]()
|
|
|
#513 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
André mial mikrofon...ale na szczescie krotko.... ![]() Ojej...zdrowka i jeszcze raz zdrowka To pewnie w domu jestescie? Cytat:
Mi tort baaardzo sie podoba!! A marka tez André ulubiona...nie ma zreszta wielkiego wyboru... Cytat:
Moge tylko potwierdzic... Dzien doberek My lenimy sie dzisiaj porannie...
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
spoznione lecz szczere zyczenia urodzinowe dla Kingi
No i dzien... (bo nie bardzo wiem czy dobry )Generalnie czuje sie makabrycznie, ledwo moge sie ruszyc, jakis bol wlazl mi w plecy ![]() i troche sie martwie, bo od wczoraj mloda malo sie rusza, ledwie co raz na jakis czas mnie polaskocze... a przyzwyczailam sie do jej akrobacji i rozpychania... jesli tak nadal bedzie to pewnie przyjdzie mi pojechac do szpitala, zeby sprawdzili, czy wszystko ok ... ehhh...
|
#515 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Kurde boli mnie ząb, który ostatnio miałam kanałowo robiony Strasznie reaguje na ciepło i zimno. Nie wiem czy dzwonić do dentysty czy czekać, może się wyciszy senk ju oooooo ja cie, super. Ej no dziewczyny, nie zawstydzajcie mnie, ja kupiłam tort, bo na samą myśl o babraniu się w tym kremie, lukrze to mi się słabo robiło Cytat:
![]() nie mamy i nie mam zamiaru mieć dostała cymbałki i mam ochotę wyrzucić je przez okno ![]() zdrówka Cytat:
Na pewno wszystko jest ok. Mała pewnie śpi ale jak masz się denerwować to jedź na badanie |
||
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po kanalowce raz mialam zapalenie pod zebem i musialam brac antybiotyk... na szczescie sie to wyciszylo, ale jesli by byly problemy, to ten koniuszek korzenia musi byc usuwany chirurgicznie
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninko mi chociaz by 10% twoich zdolnosci ![]() Konspi tort super Ela dzwon do dentysty |
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Moja właśnie lubi puścić sobie organki i tanczyć
ale czasem mam dość bo wkołko to samo![]() Gucia dziękujemy i jedz się zbadaj ![]() Elank oj mam nadzieje, że już niedługo będzie mówic ![]() Wczoraj byliśmy na kontroli osłuchowo czysta ale co z tego jak nadal kaszle i jest nadal zaflegmiona Oklepujemy ją ale nie wiem czy skutecznie bo Pani doktor się zdziwiła że nie zeszło i stwierdziła,że ją nie klepaliśmy ![]() Jak można pomoc dziecku żeby pozbyć się tej cholernej flegmy
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
a co jej w ogole podajecie?
bo z tego co rozumiem, to widocznie ta flegma jest troche za gesta i nie moze zejsc, takze trzeba cos na rozluzniemie tego sluzu... tu moglyby pomoc olejki eteryczne i inhalacje, ewentualnie "kominek" z olejkami w pokoju No i naljepszy bylby eukaliptusowy
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje bolu plecow... Na pewno wszystko jest ok, ale tak dla wlasnego spokoju jedz, niech zrobia ctg... Cytat:
Lepiej idz, bo z kanalami nie ma co... ![]() Prosze mnie nie zawstydzac... Dziewczyny, mam pilne pytanie... - czy jak w przepisie na ciasto jest napisane, ze potrzebne jest pol lyzeczki sody to moge zrobic ciasto bez tej sody? Bardzo to zaszkodzi??
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-11-29 o 11:15 |
|
|
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina ja robię jak w przepisach - po coś tam jest
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez najchetniej robie wg przepisu, tylko teraz nie mam tej sody noooooo..... ![]()
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziekuje za wsparcie... troche sie tez uspokoilam, mloda troche pobrykala, takze pewnie wszystko na dobrej drodze ![]()
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak pomyslalam a ze nie mam dzisiaj cierpliwosci do "niewyrosnietych" ciast to dalam sobie spokoj... ![]() Cytat:
Pewnie, ze jest na jak najlepszej drodze Moj syn zjadl dzisiaj swoja porcje obiadu - kasza gryczana z serkiem, jajkiem, pietruszka i kefirem a jak przynioslam sobie moja to wyjadl mi pol miseczki i jestem caly czas glodna... Ide po ciasto... ![]()
|
|
#525 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Odemnie również spóźnione ale szczere życzenia dla Kingi Czytam Tylko Wiki tak często nie choruje więc nie jestem w stanie spamiętać tych wszystkich chorobowych etapów... Cytat:
No to szybkiego powrotu do zdrowia życzę ![]() Cytat:
Cytat:
Także...niech żyją cukiernie
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-11-29 o 12:59 |
|||
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i musze chowac przed nia mandarynki, bo jak widzi, to nie odpusci... a za duzo tez jej dawac nie moge ![]() Cytat:
![]() A tak w ogole, to nie moge jesc slodkiego ![]()
|
|
#527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to super że wyjazd udany ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- fajny ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- buuuu to zdróka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
|
#528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u nas Grzes dziś wstał marudny z katarem - masakra |
|
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
No
wymieniać jednak z małżem, bo ja w tym tygodniu nie mogę sobie pozwolić na taką nieobecnośćCytat:
Cytat:
mój też tak często nie choruje (pierwszy raz mamy antybiotyk, dobrze ze chociaz dwa latka udało sie uniknąć...) ale katarki i kaszle to ostatnio nasz temat przewodni, bo jednak taka pora roku ze zawsze kogoś sięgnie...Cytat:
... i to niezależnie czy chodzi do żlobka/przedszkola czy siedzi w domku... nie wiem jak to jest z tą krtanią bo mój dzisiaj piszczał na takich wysokich tonach, że nie wyglądalo mi to na chore gardło... ![]() I dopiero piję kawę, a w pracy to już bym spokojnie po drugiej była ![]() No ale pranie zrobione, mieszkanie odkurzone, błysk i spokoj
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
Gucia pewnie głodna była![]() Jest po kuracji antybiotykowej ostatni to jest Klabax syrop Pepco i Fenspogal. Dziś ostatnia dawka antybiotyku a syrop kazała nam jeszcze podawać Pepco, ale jak widać nie pomaga nic. Mamy też flegamine ale mówiła, żeby jej tego niedawać więc nie podaje. Czyli musze kupić olejej eukaliptusowy ![]() konspi no mam nadzieje, że nie złapie teraz już nic i w końcu będzie zdrowa. Co do sprzatania to ja dalej w lesie ale biore się bo nie moge patrzeć na ten syf karenina19 może faktycznie proszek do pieczenia
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-11-29 o 15:10 |
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
No mamuski sie rozpisały dzis troszke
Lece nadrobic
|
#533 |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninka bez sody ciasto nie urosnie, moze na proszek do pieczenia zamien tak jak dziewczyny pisaly, ja bym tak zrobila
Teraz mam pytanie do dziewczyn ktorych dzieciaczki chodza do zlobka, w co ubieracie dzieci? tzn w co najwygodniej?jakie buciki czy kapciochy? na razie mala bedzie z niania ale wole zlobek zeby byla miedzy dziecmi. I zastanawiam sie czy na zime kupic jednoczesciowy kombinezon czy dwoczesciowy, jakie macie? bo jak jednoczesciowy to i kurtke jakas trzeba, zeby z domu do auta np? ale taki jednoczesciowy na sanki lepszy no i nie wiem jaki kupic |
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina tak jak dziewczyny pisza sode mozna na proszek do pieczenia zamienic
Mamrotko i jak rozmowa?kiedy maja sie odezwac? Ela do dentysty z zębolkiem Gucia cale szczescie ze Ritka zaczeła fikac bo ja tez zaraz bym jechala do szpitala Madzia zdrowka dla Grzesiaczka
|
#535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spóźnione 100 lat dla Kini i Oliwii i Stasia "Lubi e to!" ja tez się przymierzam do robienia tortu ale kompletnie nie ma koncepccji jaki :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas podobnie jak u Was Tarasiu,body i rajtki to podstawa tym bardziej ze my bardzo czesto wychodzimy z domu baaaaardzo wczesnie rano a wtedy jeszcze zimno i mrozi wiec musi miec plecki mocno zakryte zeby go czasami nie przewiało
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-11-29 o 22:21 |
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć;-) Trochę się ogarnęłam już ostatnio, ale załapałam dodatkową pracę, a w starej bez zmian stała pogoń. Dlatego nie zaglądam;-) Ale co jakiś czas myślę o Was;-) Chociaż podobno myślenie nie jest moją najmocniejszą stroną;-))) Wszystkim dwulatkom serdeczne życzenia, my też gotujemy się do imprezki. Bunt Karolka ciężko ogarnąć- wrzask jest z byle powodu. Staram się ignorować , ale tż nerwowo nie wytrzymuje ( to już chyba taki wiek;-). Pocieszam się ,że to minie - pamiętam ,że Beniamin też to miał i przeszło. No i Karol gada już wszystko potrafi peplać jak nakręcony, a głos ma donośny. Na nocnik nie chce siadać, ale pożegnał się ze smoczkiem dwa tygodnie temu. To była jego decyzja- pewnego wieczoru odłożył na półkę i już nie dydał- pewien wpływ na to miał fakt,że przegryzł wszystkie smoki i zapewne niewygodnie było ssać;-)
Pozdrawiam Was serdecznie i już nie śmiecę.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
Kachula
Dzieki dziewczyny za odp co do ubranek zlobkowych Przelecialam allegro i juz mnie oczy pieka, ale mam teraz metlik w glowie i musze stworzyc liste co kupic dla malej bo tak z pamieci juz nie wiem co i gdzie ![]() Mialo ktores z dzieciaczkow buciorki BEFADO? Polecacie? |
|
|
|
#539 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez najlepsze jest to, co ktos inny je...najlepiej tata... ![]() No i na mandarynki jest wieeeeelki szal... Nawet w sklepie jak kupuje to od razu jest "Daaaaaaj!" ![]() Cytat:
Ooooo...a ja myslalam, ze to kobieta w ciazy moze miec zachcianki a nie mieszkanka brzuszka juz ![]() Cytat:
Ale moze nie utrzyma sie do konca ciazy... ![]() No wlasnie nie, dlatego pisalam o porannym lenistwie... ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba wiekszosc z nas ma po dwa kombinezony... ![]() Cytat:
Chyba dzisiaj sprobuje... Cytat:
Witaj, fajnie, ze wpadlas i wpadaj czesciej! Brawa dla Karola za pozegnanie ze smokiem ![]() Ja mialam kapcie i mi nie podpasowaly - klamerka nie byla odp. ciasna i but sie luzowal no i stopki sie pocily... ale Zebereka tez ma takie same i u niej sie sprawdzily ![]() Dzien doberek
|
|
#540 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Zadzwoniłam do dent. Muszę zrobić zdjęcie i w pt idę. I okazało się, że moja dentystka znów jest w ciąży Cytat:
Z jakim serkiem ta kasza?I ja też teraz żywię się bardziej ciastkami ![]() Cytat:
Zgadzam się, niech żyją cukiernie! I gotowe pierogi ![]() Cytat:
ma to po cioci, też lubię buraczki![]() to jest dobra dieta albo pij ciepłe mleko z miodem, też słodkie a i na zgagę dobreCytat:
![]() Cytat:
za pracę!
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

piękny
sama robiłaś
dziękujemy za życzonka
Kurcze żeby tak Kinga nas już zaskoczyła z tym mówieniem

kla ski:
a poza tym był pycha, zrobiłam chałwowy z tego przepisu Tarasi ale zamiast masła do kremu dalam mascarpone

Strasznie reaguje na ciepło i zimno. Nie wiem czy dzwonić do dentysty czy czekać, może się wyciszy