|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
,jak kupowałam to wcale mi to do głowy nie przyszło
|
|
|
|
|
#152 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
naprawde jak slysze opowiiesci z horroru, jezeli chodzi o tesciowki, to zawsze synowe sa poszkodowane Cytat:
ja jeszcze nie mam nic ![]() no,ale u mnie to przez te przeboje z mgr jak sie juz bede po tym cholerstwie, zabieram sie za wyprawke, ale wiekszosc bede zamawiac na allegro Cytat:
![]() ![]() jacha...wygodnie tak zwalic na krople ja tam sie nie boje wybiore sobie taka, dla ktorej bede najlepsza Cytat:
zobacz najpierw, czy Ci sie podoba, czy nie i wtedy podejmiesz decyzje ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Jeju, ogladam na polsat cafe program o rodzicach, ktorzy maja szecioraczki. To dopiero chaos i rozgardiasz
|
|
#153 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
melduje sie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje pranka ![]() Cytat:
kurcze ja nie wiem czemu sa takie wielkie rozbierznosci odnosnie ciąży..mam skurcze od25tyg biore nospe forte3x1 i magnez 6tabsów dziennie, przestałam sie tymi skurczami przejmować ale fakt przestaly byc taki czeste odkad leżeCytat:
haha u mnie też ręcznego nunu i nawet języcznego nunu, oj odbije sobie po porodzie ![]() Cytat:
bałam się że M mi sie na brzusiu nie zmieśći), kapcie jedne takie domowe a drugie pod prysznic klapki(japonki na przykład)a nam dzisiaj przyszła paka od smyka brakuje tylko tego przewijaka wanienkowego i wózka(wózek niedługo a za ten przewijak się muszę wziać) jakie macie wanienki 102?czy mniejsze?a no i okuliste zaliczyłam -moge rodzić naturalnie i torbe mam spakowaną dla siebie juz
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-11-29 o 18:15 |
||||||||
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Lasunie ale mam zakwasiory
Przez 1,5-2h leżałam w fotelu w nogami do góry oparte na drugim fotelu z Filipkiem na brzuszku, potem leżał mi na jajniku i kocurze nagrzał tu i ówdzie (niby ciepło kota leczy ) i był taki kochany, ciepluni i grzeczniutki ten mój lumpik ) bo taki się zrobił potulny i nie ucieka jak go biorę na brzuszek, żeby mi nagrzał
|
#155 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mniami!!!---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Kochany kotuś
|
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz mąz robi 2 pranie dziś ,najpierw ciuszki kolorowe ,w sobotę były jasne,a teraz koce i kombinezon,oby nic się z nim nie stało.Jak wróci z /ikei bo pojechał po regałek dla małej ale nie kupił bo mały to pewnie weźmie sie za prasowanie.Dzwonił do swojego ojca i mówil że jedzie po szafkę dla małej to już mu gadał po co itd i się wkurzył na niego.Dobrze że widzi jakich ma głupich rodziców co od początku pieprza ,że na wszystko za wcześnie,a ja teraz leżę i mam prawie wszystko z głowy dzięki temu ,że zaczęłam wcześniej kupować.Wrrr ale oni mnie wkurzają ,może przyjadą do nas na niedzielę i jak coś usłyszę to nie omieszkam nie wydrzeć się na nich ,a co w ciąży jestem,można mi nie?
|
|
#157 | |||
|
Zakorzenienie
|
bybella zobacz go na żywo i wtedy zdecyduj
![]() A wózek za 750 z neta Ci nie odpowiada? Może dziadki by się zrzucili, hmm?? ![]() Cytat:
i będziesz musiała rąbać szkapę albo polerować kolbę ![]() ![]() Cytat:
ja tam jeszcze jako tako wyglądam, ale ja tylko maluje oko i rzęsy ![]() ja to jakieś zaburzenia psychiczne mam... miałam spięcie w inkubatorze pewnie ![]() Cytat:
Ja jak byłam na badaniu wzroku, to zakropili mi oczy i nic z bliska nie widziałam normalnie szok!! wróciłam do domu, źrenice miałam rozszerzone na maksa jak polujący kot i się śmiali, czy coś brałam...
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, ja go muszę przekabacić na swoją stronę, żeby został na tym brzuniu
i drapię go pazurkami za obróżką, bo uwielbia tak w okół szyi bo jak nie ujarzmisz go głaskankiem to pff, zwiewa Filip zaczął lizać młodego wszędzie, a ten myśli, że to matka i szuka u niego suta
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
one są nierozłączne, wylizują się nawzajem, gadają ze sobą, jedzą zawsze razem. Pomimo tego, że między nimi jest ponad rok różnicy, no i inna płeć, nie przeszkadza to w wielkiej miłości
|
|
#160 |
|
Wtajemniczenie
|
Anabelita jadłam kiedyś już z tą masą ciasto, jesli to jest to co myśle (zielony kubus z budyniem) i mi nawet smakowało
![]() Szlafrok nie wiem czy kupować, ale chyba nie kupię, bo ja tam szlafroków w domu nie mam, nie lubie jakos tego, najwyzej jakąs bluze na siebie rzucę :P Na basenie pod prysznicem używałam japonki,ale w nich sie idzie szybko wywalić, więc kupię jakieś. Podliczyłam dzis co trzeba kupić i wyszło jakieś 7 stów. Do porodu zostały dwa miesiace, a ja nie mam nic procz tego co dostalismy. Powiedziałam tżtowi, ale z nim na odległosc to zadna gadka , wkurza mnie ten człowiek. Dla faceta to wszystko takie proste, ja mu tu lamentuje, a on po prostu "no to kupimy", "no to dam Ci pieniadze". Prosiłam go zeby sie po tych niemieckich sklepach przeszedł i kupił jakiś kocyk, okrycie, ale gdzie tam, tak jakby juz nie miał co robić tylko jakieś koce kupować, no nie ? Wrrr Nie mam zadnej koszuli, zadnych podpasek i całego tego wyposażenia, a co by było gdybym zaczęła rodzić dużo przed czasem? Już ja to widzę co on by mi kupił :/ Nie miałam pojęcia, że dzieci są taki drogie.. na prawdę nie miałam pojęcia .. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 18:55 |
|
|
|
#161 |
|
BAN stały
|
Obiadek zjedzony a teraz ide piec szarlotke
. Pozniej sie pochwale zdjeciem (to za tego Shreka )
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wykastrowane kociaki? Bawią się ze sobą? Jakie to są zabawy? Gonią się, czy walczą? Ten czarny to kot tak?? Masz jakieś filmiki z nimi w roli głównej??
|
|
#163 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Łubinowej dużo niepochlebnych opinii słyszałam, głównie przez brak większego specjalistycznego zaplecza medycznego gł. chodzi o chirurgów. Pacjentki są odsyłane do innych placówek gdy coś idzie nie tak jak powinno. Ale wiadomo nie ma szpitala który miałby 100% pozytywnych opinii, więc to na naszej głowie jest wybrać zło najmniejsze ![]() Cytat:
Kurcze byłabym spokojniejsza gdyby ginka odebrała telefony. Nic to będę próbować dalej.Bardziej mnie martwi ten ból nad pachwiną a poniżej linii brzucha jak chodzę ale to może sobie naciągnęłam ćwicząc. Sama już nie wiem.... Cytat:
--------- My wybraliśmy wózek używany Jedo Bartatina. Stan niemal idealny (oglądaliśmy na miejscu) a koszt 350 zł. Stwierdziliśmy, że zainwestujemy w jakąś super spacerówkę jak przyjdzie pora
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
melduję się dopiero na 6 stronie. Straszne,ale nie miałam czasu aby wchodzić i czytać.
Może uda mi się nadrobić nowy wątek. Buziaki dla małej Amelki.... rośnie rośnie.... i jeszcze kilka tygodni i będzie w domku. ![]() Ja dzisiaj byłam z mamą i mamy znajomą na zakupach w galerii. Ta znajoma to po prostu tragedia na zakupach...marudzi..gada jak najęta itp. Podziwiam moją mamę ,że z nią wytrzymuje. Mama moja twierdzi ,że się wyłącza i jej nie słucha... ale ja nie potrafię... ciągle tylko ": co ja mam kupić... a to drogie a to a to tamto...a że jest gruba....." miałam już DOŚĆ. Wróciłam teraz do mieszkania a mama już pojechała do domu... Jakaś wyczerpana jestem a nauka mnie czeka na czwartek na zaliczenie.... pozdrawiam |
|
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miesiąc później dołączyła do nas koteczka Lejla która po krótkiej szkole życia Simona została zaakceptowana i pokochanaFilmik jakiś gdzieś mam, biore się za szukanie
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Cała wyprawka za 7 stów??
Czy coś konkretnego?? U mnie wyprawka wyszła koło 2 tys narazie annyonne no to ja już nie pomogę... Zadzwoń do szpitala, uspokoją Cię ![]() Dodaję ostatnie foto kiciuchów ![]() Mały nie ma obróżki, zdjęłam, bo za duża była i se łapkę w to jeszcze wkładał
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-29 o 19:18 |
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy tutaj macie gadke o tych kociakach, heh
![]() Moja siostra ma takiego kota co godzinami potrafi siedzieć w oknie, odsłoni sobie w kuchni takie króciutkie firanki łebkiem i ogląda świat. Albo często stoi na wadze, hehe. nie wiem czy ludzi naśladuje czy co, ale stanie sobie na wadze i nie zejdzie. Tak samo lubi spać na torbach podróznych ![]() Agatek prócz łóżeczka, ubranek, wozka, wanienki z przewijakiem, fotelika do samochodu to musimy wszystko kupić. Te 7 stów to i tak nieźle zaniżyłam, a mnie już wnerwia , że muszę się prosić o kasę od niego, głupio mi tak, mimo tego, że to nie dla mnie... Karuzele czy nosidełko to i tak kupię dopiero po porodzie, jak jakas kasa wpadnie. Z reszta zadnej komody nie mamy na ubranka dla małej. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 19:24 |
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
oszalałyście???
![]() Ja dziś zaliczyłam bilans 4 latka z synusiem , potem siedziałam u mamy, przywiozłam też całą walizkę ciuszków, wypranych, teraz ruszam z prasowankiem... póki mam zapał... przy okazji policzę ile czego mam... choć na oko stwierdziłam, że za dużo wszystkiego jak na 1 dziecko :P Super, że Sandra się odzywa , jej mniej się będzie nudziło a my mamy pierwszą rozpakowaną mamusię do weryfikowania naszych wątpliwości
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to teraz zostały droższe rzeczy łóżeczko, materac, monitor oddechu, karuzela i laktator chciałabym medeli (o ile będzie mleko A koty są w ogóle fajne dziwne czasem, ale kochane ![]() Mijus chciałam dodać film ale coś net duupnie chodzi
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
No juz od dłuższego czasu zauważyłam, że masz wielkiego bzika na punkcie kotów
![]() Monitora oddechu nie kupujemy. Mamy jakas tam stara nianie, ale chyba i tego nie bedziemy uzywac. Z laktatorem tez sie powstrzymuję , jak bedzie potrzebne to sie kupi. Z wielu rzeczy muszę zrezygnować ze względu na finanse, no, ale trudno sie mówi. Uciekam do wanny, bo jutro muszę wczesnie wstać, a ostatnio moje wstawanie jest straszne :P Jutro USG , trzymajcie kciuki
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-29 o 19:36 |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
o proszę aniołeczek się znalazł
![]() uska i co i co z tym łóżeczkiem???????
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Agatek cudne foty
a tutaj filmiki moich futer (pierwszy raz wrzuciłam film na youtube Walka - http://www.youtube.com/watch?v=ky_JZ..._order&list=UL Miłość - http://www.youtube.com/watch?v=PO2lA..._order&list=UL Atak na drukarkę http://www.youtube.com/watch?v=JQZ3d..._order&list=UL
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
hej laski
![]() po pierwsze Agatku na Twoje lozeczko szans nie ma.. babka mowi ze od pol roku nic nie wysylaja im.. zadzwonila tam a tamta mowi ze moze po nowym roku ale tez nie jest pewna bo to najwazniejsze LOZECZKA MIALY JAKAS WADE I BYLO MNOSTWO REKLAMACJI i teraz beda ulepszane ale o co chodzi nie wiemy bo ta babka u mnie na zadupiu tylko 2 sprzedala i nie byly z nimi nic bo nikt reklamacji nie zgalaszal.. wiec niestety ![]() po drugie na usg wychodzi tydzien mniej.. i nie wiadomo co bedzie jredno co wiadmo to to ze Igor ma poliki po mamie i po rysiu kaliszu;ppo 3 ide na kolacyje odezwe sie potem
|
#176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie usiedliście koło siebie i plemniki przeskoczyły z niego na Ciebie??? Albo połknęłaś cenne proteiny i tak zaszłaś!!!!!!!! wiedziałam! ![]() Cytat:
Tak samo moje walczą a Simon jak młodą wylizuje o jaaaa A drukarka mega, szok ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
no... tyle na ten temat ![]() po 2. Mam nadzieję, że z tż figle były w czasie ciąży, co by Igorkowi zrobić dołeczki w policzkach????? po 3. smacznego, ja też idę coś wszamać
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-29 o 20:01 |
|||
|
|
|
#177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy pierwszym porodzie męczyłam się 15 godzin ze skurczami z krzyża i dopiero po 15 godzinach stwierdzili że jednak zrobią cesarkę, dodam jeszcze że wody miałam zielone i nie wiem na co oni czekali dlatego powiedziałam sobie że teraz na 100% będę mieć cesarkę ![]() Cytat:
oj musisz mieć niezły charakterek ![]() Nadrobiłam Was ale za dużo nie napiszę bo idę małą usypiać. Nie szkrobcie za wiele bo dziś Was pół dnia nadrabiałam
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja jutro pewnie będę szkrobać szybki!
|
#179 | |||||||
|
Zadomowienie
|
kurcze nie było mnie od rana i nadrabiałam godzinę ![]() miałam dziś gości i byłam na spotkaniu z położną, podpisałam Umowe z nią i dowiedziałam się ze w szpitalu otworzyli już nową część ![]() często przewracam sie z jednego na drugi a drugi poklepuję sobie ale nie pomaga ![]() ![]() kasik a dodasz mi Aleksander na 1szej str ![]() Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/S...radycyjny.html murzynek/piernik http://mojewypieki.blox.pl/2006/12/M...iernikowa.html miodownik http://mojewypieki.blox.pl/2008/12/C...-i-kremem.html Cytat:
bo jestem w 35t i jakoś boję się że nie zdążę ze wszystkim ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam 3 okrycia, dwa juz w domu a trzecie idzie ![]() Cytat:
Cytat:
śliczności Cytat:
a ile waży i mierzy
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-11-29 o 20:16 |
|||||||
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
apropo tesciowych
rozmawia dwoch facetow.. aa-Szkoda ze taka brzydka pogoda.. bb-- szkoda?? szkoda to jak tesciowa do studni wpadnie.. aa-- oo to ty musisz kochac swoja tesciowa?? bb-- cooo??? szkoda bo cala wode zatruje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Jeszcze klapki pod prysznic trzeba miec no nie ? A kupię coś na targu :P
,jak kupowałam to wcale mi to do głowy nie przyszło

i na tej bazie stwierdzam że ci co układali dowcipy o teściowych to niestety ale pomylili płeć tych "prześladowanych". Tam powinno być o synowych i teściowych 

mam dwie kolezanki i obie rodziły przez cc ale na życzenie i są mega zadowolone wybrały sobie jaki chciały dzień, pojechały do szpitala bez bóli, odejścia wód na luziku , sam zabieg wspominaja ze spokojem i móiwły że po też szybko doszły do siebie i najwazniejsze nie kleły mężów podczas porodu i nie mają złego nastawienia - jakiegoś urazu przed kolejna ciążą porodem więc naprawdę zależy mam też kolezanke która sądziła że tyle kobiet rodzi i jest ok nie wzięła znieczulenia poród naturalny trwał ponad 15 godzin. lbyło dwoch lekarzy i oni sie klocili czy urodzi naturalnie czy nie i tak przez 15 godzin na szczęście potem skonczyła sie ich zmiana i przyszedł normalny lekarz który od razu zrobił cesarkę bo nie było możliwe aby urodziła naturalnie i ona nie wspomina tego porodu dobrze i teraz boi się kolejnego dziecka
za mieszkanko 
kurcze ja nie wiem czemu sa takie wielkie rozbierznosci odnosnie ciąży..mam skurcze od25tyg biore nospe forte3x1 i magnez 6tabsów dziennie, przestałam sie tymi skurczami przejmować
bałam się że M mi sie na brzusiu nie zmieśći), kapcie jedne takie domowe a drugie pod prysznic klapki(japonki na przykład)
nagrzał tu i ówdzie (niby ciepło kota leczy
) i był taki kochany, ciepluni i grzeczniutki ten mój lumpik 
Dziś miał zabieg taki biedny leżał pod tą kroplówa później
taką miałam na niego ochotę od tygodnia za mną chodził i wiecie co jak się nastałam przy garnkach żeby go zrobić to teraz wcale nie mam ochoty go jeść a wyszedł naprawdę niezły
Gabrysia - 09.02.2012 

i będziesz musiała rąbać szkapę albo polerować kolbę 

Ja mam narazie skurcze nieregularne czyli z 3-5 max w ciągu doby, a jakby były regularne to gorzej, więc licz co ile