|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
zrobiłam wstępną liste prezentów troche sie jednak nazbierało...
|
|
|
|
#543 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Czeko mi się podobają te z kwiatami Moja lista prezentów: szlafrok, książka dziecozmagania, ubrania od Tż(sama wybiorę) odkurzacz, kapcie, kosmetyki,
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2011-11-29 o 20:05 |
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie kolory chcesz - to Ci coś znajdę ![]() Cytat:
ja ostatnio tyle kosmetyków kupiłam, ze od mikołaja nic nie chce - któregoś kosmetyku nie będę otwierać i położę sobie pod choinkę - ja nie lubię niespodzianek, więc najbardziej lubię prezenty od małża (ten mnie zna) i od siebie samej ![]() od teściów i mamy na pewno coś dostanę, ale chyba poproszę o coś do domu albo podam konkretny sklep np. home&you/ duka/ almi decor...
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziękuję za komentarze w albumie. To prawda. jak teraz patrzę na Jasia i Sebastiana to widzę jaki mój starszak jest duży facet ![]() Czeko ja kiedyś używałam henny do włosów ale takiej zwykłej za niecałe 10 zł. Bardzo szybko się kolor spłukiwał. I potem pamiętam że jak farbowałam włosy u fryzjera to musiałam wcześniej mówić że takie cudo sobie robiłam, bo jakoś się farba inaczej łapie ![]() A takich wieszaczków nie lubię. wolę schować do szkatułki ![]() Ania jak przeczytałam o "dzikusie" to padłam Mariolu przystojniak mały ci rośnie ![]() Jak planujecie Mikołajki? podkładacie prezenty czy Mikołaj do was przyjdzie? Bo Ja planuję wizytę Mikołaja, i ciekawa jestem jak Sebastian zareaguje
|
|
|
|
#546 |
|
Ola-Unhola
|
Karola, jutro darmowa wysyłka
![]() http://zmieniamysciany.pl/product-po...i-Ptaszki.html kamilko, my podkładamy prezenty.
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcialabym cos delikatnego w miare neutralnego, sama kurde nie wiem. Wiem jedno raczej niechętnie wydam więcej niż 100 zl ![]() ale ja cie nie chcę męczyć, juz mi kiedyś szukałaś i nie kupilam z braku kasy. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- spadam spać, jutro rano zajrzę do Was ![]() Dobranoc Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2011-11-29 o 21:08 |
|
|
|
|
#548 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Bartosza nie odrobaczałam Ania tabletki podaje się większym dzieciom,dla małych są leki w płynie,typu Zentel,czy Pyrantelum ![]() ![]() Uziemił mnie na cacy ![]() Pracowity a tego dzikusa od kogo się nauczył? ![]() W tamtym roku,jak małż jechał do Niemiec,Bartoś włożył Mu swoje rajstopy do walizki śmialiśmy się potem,że chciał z tatą jechać ![]() Nie wiem,od czego to zależy? ![]() I sam się przyznał,a ja Mu nie wierzyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wolę kuferki/szkatułki/kasetki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, jesli juz, to nr 3
Ja nie odrobaczalam Antosia, czesto o tym mysle, ale te leki nie sa takie obojetne dla organizmu, jak kazde zreszta . Nie podjelam jeszcze decyzji, czy to zrobic.My mikolajkowe prezenty podlozymy Kamilko Liste prezentow mam zrobiona , na urodziny dostane torebke i portfel, na Swieta i rocznice kosmetyki i ksiazki, sama wybiore . Ja tez nie lubie niespodzianek![]() Wszystkim dziekuje za mile komentarze
|
#550 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko sićkę ![]() Cytat:
![]() brrrr :strach-drzwi: hehe, czasem mu tak mówie jak się wygłupia z tatusiem na łóżku ![]() Tata wraca z pracy, nie zdąży zjeść obiadu a Bartek bierze go za rękę i mówi: tata gupiać chodź ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale od kogoś też - jak są trafione oczywiście ![]() Cytat:
![]() do nas przyjdzie Mikołaj ... tzn tatuś mikołaj ... chociaż zastanawiam się czy to przejdzie, bo w tym roku Bartosz moze go rozpoznać ![]() Cytat:
ode mnie no wiesz
|
|||||||
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak też myślałam
![]() No co tak myślałam,bo ostatnimi czasy,lubi coś zmyślać
|
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przefiltruj przez urodę i może w perfumeriach internetowych coś znajedziesz z kasą to zawsze tak jest, że jej nie ma ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Wojtusiu, te w podobnej kolorystyce do tych Chanel co wklejałaś http://allegro.pl/dior-5-couleurs-75...961824377.html te są świetne - ja dostałam przypadkowo z wymianki to teraz moja ulubiona paletka - zupełnie tej zieleni na oku nie widać, tylko taki dymny makijaż dzienny - dla chłodnej blondynki idealny http://allegro.pl/dior-5-couleurs-pa...965756888.html na te swego czasu był szał, ale jakoś mnie ominęła http://allegro.pl/chanel-les-4-ombre...964442012.html te trochę powyzej Twojego budżetu, ale takie typowe dzienniaki - mam i jak chce coś na cito to ją biorę http://allegro.pl/chanel-81-beiges-v...967199491.html te też lubię - w dolnym lewym rogu jest taki śliczny burgund i ładnie niebieskie oko w nich wygląda http://allegro.pl/chanel-kaska-beige-i1960474809.html generalnie cienie Chanel są raczej takie biurowe - do pracy raczej, wieczorowego makijażu już trochę trudniej natomiast Dior jest dużo bardziej wyrazisty i trzeba ostrożniej kolory dobierać, ale jak się uda są super
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-11-29 o 22:57 |
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie chce stojak bo kuferek mam i wkurza mnie bo wszystko powrzucane -nie ma w nim przegrodek
kliknelam jednak ten ostatni , wachalam sie miedzy tym 3 jak wiekszosc doradzala - dziekuje za opinieu nas bedzie Mikolaj z wizyta ![]() jesli chodzi o prezenty to ekspres wspolny, malz ma aparat jako prezent a ja zamowilam te bizuterie,stojak no i na mikro chce pojsc , jeszcze te cienie maca moze wyprosze
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-11-29 o 23:07 |
|
|
|
#554 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnej nocy
Dobranoc |
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() kolorowych ja też lecę |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Karo gdzie sie podziewasz?
|
#557 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nasze dzieci mogą jeszcze nie zrozumieć o co chodzi...ale niedługo to będzie super zabawa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a tuuuuuu....137 stron...nawet bym nie wiedziała na co się zdecydować ![]() byłam u Rodziców ![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj też się "upa" udała...u Babci i Dziadka...bez nakładki ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-30 o 08:58 |
|||||||
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wczoraj Antos poszedl spac po 21 i dzis wstalismy o 8. Oczywiscie od rana ma lekkiego focha, bo jak Tatus smial pojsc do pracy zanim on wstal . Raczej drzemki dzis nie bedzie, bo musialaby wypasc o 13-14 i poszedlby spac przed polnoca pewnie
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Joluś czy Kubcio dostał już Quercetti? Zastanawiam się nad nimi które dokładnie macie?I jak fajnie...znalazłam parowar ten co Wam wklejałam Philipsa najtaniej jak dotychczas plus bleder w prezencie...a sklep bierze udział w DDD
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-30 o 10:11 |
|
|
|
|
#560 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Karola, sprawdź najpierw opinie o sklepie. Niestety jest tylko kilka porządnych sklepów internetowych. Z wieloma są problemy niestety...O tym nie czytałam, więc nic nie sugeruję, ale sprawdzić warto
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy wziąć TAKIE czy już TAKIE
podpowiedźcie![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
czytałam ma kilka gorszych opinii, ale 94% klientów poleca
|
|
#562 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mój Małżonek nie poleca http://www.opineo.pl/opinie/mixelectronics-pl Napisał, żebym przesłała link co chcesz to znajdzie Ci dobry sklep ![]() Wysłać mu ten parowar? ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Karola tutaj najlepiej. Ja tam np ostatnio odkurzacz kupiłam. Jest darmowa wysyłka i blender tez ![]() http://www.zadowolenie.pl/philips-hd-914091,38042 ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- I Małż radzi, zeby przed złozeniem zamówienia zadzwonić lub napisać pytanie czy jest towar dostępny. Bo niestety większośc sklepów ma tylko na stronie info - wysyłka 24 godz., a towaru nie ma. Przerobiliśmy to w ostatnim miesiącu z żelazkiem i odkurzaczem
|
|
#564 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
serio? ![]() Ja dzisiaj mam rosół a na drugie pierogi ruskie, nic nie robię
|
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze łapałam się na barszczyk u mamusi...a tu ochota taka mnie naszła, że MUSZĘ go sobie ugotować |
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kupiłam taką.A jak robisz?
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
buraki oskrobałam i poprzecinałam na ćwiartki, zalałam wodą i zaczynają się gotowac już... czekam jeszcze aż mąż przyjedzie co by dodać odrobinę octu, żeby koloru mi nie zmienił ten barszcz...
w osobnym garnku gotuje kości wędzone... Jak się to już wszystko dobrze wygotuje to to połączę, barszcz przyprawię m.in. majerankiem i cytryny też dodam bo lubię kwaśny barszczyk, na koniec dodam do niego podsmażoną cebulkę i wyciśnięty czosnek ![]() tak moja mama gotuje... zobaczymy czy mi też wyjdzie taki dobry jak jej
|
|
|
|
#568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zamówię z tej strony co poleca Twój Mąż![]() Cytat:
czyli tę mniejszą ja się zastanawiam nad tą 3+ bo niedługo Nasze dzieciaczki tyle będą miały jak myślisz? sama już nie wiemCytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-30 o 11:45 |
|||
|
|
|
#569 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja za to do barszczu nigdy nie daję octu ![]() Dodaję trochę koncentratu z butelki - np. Rolnik lub ew. z kartonu Krakusa chyba. Na Święta robię mały garnek, bo tylko z Małżem będziemy jeść. Moim dzieciom się odwidziało, więc będę gotowała i drugą zupę - grzybową z makaronem.
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Znów pospaliśmy do 9 ... Cytat:
u nas drzemki też nie będzie ![]() Cytat:
poszukam w tym sklepie co poleca Twój małż
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

troche sie jednak nazbierało...

biega z kuchni do pokoju i przenosi ciuchy do prasowania, które leżały na fotelu ... już chyba 4 razy je przeniósł ... hmm czyli był tu już 16 razy 

a tego dzikusa od kogo się nauczył? 

NIE LUBIĘ TROLLI