|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Małgosiu pytałam wcześniej, może nie zauważyłaś - jak ćwiczyliście bioderka na przewijaku? wróci, wróci, zobaczysz ![]() cały zeszły tydzień był taki, poprawiło się na weekend bo zaczął halny wiać, więc się troszkę oczyściło powietrze ale od dziś znowu zastój więc pyły sobie fruwają- i to widać gołym okiem jak się rozciąga taka chmura nad miastem :/ Tak że pogoda super do spacerów, niestety powietrze już gorzej. I to jest mieszanka podobna do tej, którą potraktowali Juszczenkę ogólnie ta pora roku sprzyja bo większość tego zanieczyszczenia bierze się z tego, że ludzie w piecach palą wszystkim ![]() Cytat:
a moja córcia owszem grzeczna generalnie, nie narzekam ale ma momenty, że mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok normalny niemowlak
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do siurka-ja nie sciagam.
|
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ściągam tej skórki i właśnie nie wiem czy trzeba, czy jak, kiedy, co i w ogóle
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Meldujemy się po szczepieniu
Szczepienie Zuzia dzielnie zniosła, zapłakała tylko troszkę, bardziej się darła jak ją ubierałam niż jak ją kuli waży już (a raczej dopiero) 5120g ale lekarz powiedział że dobrze przybiera
|
|
|
|
#2165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i zapomniałam. Przepraszam ![]() Na przewijaku to najprostsze: - jak leży na pleckach, to podkurczam mu nożki i robię żabkę, kolanka delikatnie dociskam do przewijaka, puszczam i znowu; - jak jest w nastroju to robimy to samo tylko na brzuszku; Dodatkowo jak noszę w pionie, to staram się podkurczać mu nóżki też na żabkę i przytrzymuję ręką; no i pieluszkowanie, może nie cały czas, ale codziennie min. 6h ponosi. Wykąpałam umęczonego Kwilonka. Zjadł mleczko i śpi. Ciekawe jak długo. Wogole co on mi wyprawial w łóżeczku jak tak płakał...stawiał nóżki leżąc na plecach, podnosił bioderka/dupkę i odpychał się do tyłu. Jak dotarł do końca łóżeczka, to się wystarszyłam, że może sobie kark skręcić napierając tak na ochraniacz. Robił to z taką złością... Nie chcę żeby on się kiedykolwiek znowu tak wymęczył
|
|
#2166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ancia ten Devikap to niecałe 5 zł, tym bardziej opłaca się go dawać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a z ta przychodnią to poracha
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-29 o 20:40 |
||||
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stefek chyba też już tyle będzie miał długości A waży ponad 6200 ![]() Ja odciągam bardzo delikatnie, tylko podczas kąpieli. Dwa razy delikatnie. Położna kazała. Do tej pory się boję bo wyczytałam, że można coś naderwać...
|
|
#2168 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Łał, nie zeżarło mi cytatu
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
A tu mamy Kwilonka na chrzcie i po drzemce
|
#2170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(pyt. retoryczne ofc )nie denerwuj się, dobrze, że u chirurga dobre wieści Cytat:
a jak u Was mierzą dzieci? Do stópek czy piętki? Myśmy zmierzyli naszą domowym sposobem i wyszło 67cm to ja się nie dziwię, że mi zostało niewiele ubranek na 62 w które się jeszcze mieści ![]() Cytat:
wolałam powtórzyć bo ciekawam była tych ćwiczeń, dziękuję za opis Śpi Stefcio? Się wymęczył biedny Cytat:
zresztą uwielbiam wszystkie reklamy z sercem i rozumem jak dla mnie jedyne reklamy, które oglądam z przyjemnością ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- ale elegancik z niegobył na chrzcinach, ekstra się prezentuje na drugim zdjęciu pajac debest- uciekłem z więzienia
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() Małgoś Kwilonek superowy a ten strój do spania-śliczny gdzie zakupiony?wiecie najlepsze jest to ze mogłam jechać do centrum medicover zapłacić trochę więcej i przyjść i wejść zrobili by szczepienie i poszłabym w spokoju do domku, a tak bidulka targałam niepotrzebnie i o to jestem zła wrrrrrr jutro jak tam bede to powiem im co o tym mysle i przede wszystkim zapytam co to za praktyka zeby zdrowe dzieci z chorymi przebywały, no bo zazwyczaj jest tak ze albo sa wizyty chorych albo zdrowych przynajmniej w różnych innych przychodniach tak jest z tego co wiem |
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śpi mój Kochany...a ja czekam na Tż bo dziś wraca... Ja też lubię te reklamy. Są takie...wdzięczne, że właśnie oglądasz je z przyjemnością i ta..."noł senkju senkju baj" hehehehe
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sliczna corunia...a ta nozka... Cytat:
Malgos1983 ale przystojniak..... ![]() Cassandra masz urocza coreczke....a te oczka...hmmm slodkie... Asia wspolczuje dzisiejszych przejsc u lekarza....przeciez powinni to jakos inaczej zorganizowac...wiedza ze matki przychodza z niemowlakami na szczepienia...normalnie paranoja....
|
|
#2175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ten stroj do spania to pajac zakupiony w lumpku i czapeczka od babci, która poprostu trafila z nią kolorystycznie I tak powstal zestaw.
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
Mowie dzisiaj lekarce ze mam pana H. a ona sie pyta mnie czy swedzi i piecze...ja jej odpowiadam ze nie.....to ona mowi ze w takim wypadku nic mi nie przepisze....
I mam pytanko ( nie wiem czy byl taki temat poruszany , jak tak o sorry ) Co sadzicie o implancie antykoncepcyjnym??? Bo zaproponowala mi ale nie wiem czy sie zgodzic....w sumie na 3 lata problem z glowy...ale nie wiem....
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a w domu też do piętki mierzyłam, właśnie tak jak piszesz ![]() Monia jak Cię martwi tak ta wit D to może zacznij sama podawać? W Polsce zalecają wszystkim. Z tego co czytałam dzięki niej lepiej zarasta się ciemiączko, a jak byliśmy na bioderkach to gdy wyszedł ten problem z jednym stawem to lekarka zapytała właśnie o wit D, więc widać potrzebna jest dla dziecka. A sprawdzałaś ile tej wit masz w mleku?
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam si epochwalic ze odebrałam pesel małego
a potem myslałam ze on zły jakis a teraz po prostu sa inne hehe
|
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem co to jest
|
|
#2180 | ||||||
|
kosmitka
|
Oświadczam, że jestem wyrodną matką, która nie umie się zająć własnym synem. Podczas kąpieli nalałam mu szamponu do oczu i byłam zdziwiona dlaczego płacze, zakapowałam dopiero jak zrobil się niemal granatowy z płaczu, chciałam płakać razem z nim.
Cytat:
Cytat:
Ja nie Caltea, ale chyba chodzi Ci o puder guerlaina. Cytat:
![]() No wiesz, ja tam na nudę nie narzekam .Współczuję Ci tego pyłu, dzisiaj rano w radiu zet mówili, że jest poprawa, to od razu o Tobie myślałam, a tu znów klops. A pogoda piękna, dopisuje nam faktycznie na spacerach. A tak dziewczyny się bały, że nie pospacerują. Z wazonem i dzwonem to mnie powaliłaś Cytat:
Czytam i nie mogę dojść, kto jest na naszym wątku już zapylony Współczuję nocki z Piotrulą, skok?? Też skok?? Asiu jakaś masakra!!!, oczywiście, że dzieci zdrowe powinny być oddzielnie od chorych przyjmowane. My jak z Franiem raz poszliśmy na dzieci chore z krwawiącym pępuszkiem, to babka z rejestracji weszła do pediatry, powiedziała, że jesteśmy z 3-tyg maleństwem i ta nas szybko przyjęła poza kolejnością!! I to w nfz służbie zdrowia. A to co zrobili u Was to skandal, nie dziwię sie, że nie czekałaś. Siuraczka nie naciągamy, nam lekarze mówili,że nie trzeba. Pytałam juuż - Ty sobie dokupiłaś abonament dodatkowo do tego pracowniczego? czy już pracowniczego nie masz? Cytat:
, po mamusi?Cytat:
![]() A tak serio, to jak płakał, to leżał w łóżeczku czy próbowalaś go nosić? U nas pomagało potrząchanie podczas noszenia , ale takie solidne, przynajmniej na chwilę.Właśnie też tak słyszałam, że to tańsze, bo te witaminy pieruńsko drogie, muszę poprosić pediatrę o receptę. Aga dziękuję za odpowiedź ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Aaaa zapomniałam - Małgosia kwilonek jest przystojnym młodym facetem, z muchą fotka wymiata. A przeciąga się przesłodko, jakbym mogła, to bym schrupała.
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakies dziwne sa wartosci na opakowaniu.... ![]() problem polega na tym ze nie kupie tu tej witaminy jak w Polsce....juz bylam w kazdej aptece i nie ma bez recepty.Moge zamowic w polskim sklepie ale za dlugo bede czekac wiec kupie jak bede w pl.....
|
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() Cytat:
Acelinka ale rodzice się wstrzelili, jedno dziecko ostatniego dnia roku urodzone a drugie pierwszego ![]() jaka ślicznotka ![]() Cytat:
![]() A co do przejść ze szczepieniem to brak słów, co za ludzie ![]() A my też po szczepieniu, mały troszkę popłakał, ale bardziej z tego, że miał ruchy skrępowane, bo pani kazała mu trzymać nóżkę jak kłuła. Ale ogólnie jak przyszłam do przychodni to się lekko przeraziłam bo przede mną jakieś 15 dzieci więc ok 1,5 godz czekania, Ale Bartuś dzielnie przespał czas oczekiwania na badanie przez 3 tyg przytył 1400g aż pan doktor się zdziwił, że mały ma dopiero 6 tyg![]() a co do zapchanego noska kazał kupić Tantum Protekt taki spray do noska i tym zakraplać.
|
|
|
#2183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja juz jej mialam powiedziec zeby dala paracetamol na pana H. ale sie powstrzymalam.... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Ty wyrodna matka?? To moj tz to wyrodny ojciec bo nalal malej wody do oczu...i tak o to czwarta kapiel z kolei skonczyla sie rykiem....Zdarza sie Anciu....i pewnie nie ostatni raz.... Tylko ze nie wiem czemu poprzednie kapiele koncyly sie rykiem u nas....
|
|
#2184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia Ja mojemu nieraz nalałam wody z płynem i oliwką do uszu, oka, buzi Najważniejsze, że nic mu nie jest...Już już...następnym razem będziemy uważać Nie. Becikowe już dostaliśmy. Miałam na myśli zasiłek rodzinny. Podaję mu kropelki sab simpelx co drugie karmienie, ale to na prężenie było. A taki atak to on miał poraz pierwszy. Podałam mu jak płakał espumisan, to puszczał po nim takie bąki, że hej. A to ja nie Celteę cytowałam? Hmmm przeca pisałam jej o prezentach. Hehehe ja nie wiem Aaaaa puuuder ![]() Anciu jak płakał to ja próbowałam wszystkiego. Pionowo, poziomo, na kolana, na lóżko, do łóżeczka, leżaczka, na sofę echhh Wszystko zawiodło. Poprostu usnął ze zmęczenia. Zgrzany aż włosy miał mokre ![]() A poza tym to wiem, że Franek to potrafi bo pisałaś, a ja wyobraź sobie pomyślałam o Franciszku jak mi Stefek tak skakał ![]() Schrupać go nie dam bo to mój największy skarb
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia jak zła matka??? no co ty przy tych naszych zywych skarbkach pewni etakei rzeczy beda sie zdarzac
nic mu nie bedzie wiec kochana sie nei przejmuj , miał kąpiel pełna wrazenco do abonamentu to mi sie skończył jak umowy nie przedłuzyli wiec mój maz wzioł u siebie i na mnei i na małego mamy u niego karte prestige wiec ful opcja , lepiej niz ja miałam u siebie)
|
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Mam ochotę stąd uciec
|
|
|
|
#2187 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra ja się oddaję w objęcia Morfeusza
![]() Buziaki
|
#2188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za cierpliwosc w oczekiwaniu na szczepienie...ja pewnie bym awanture zrobila ( swoja droga jakas sie nerwowa zrobilam ) za piekna wage my dalej walczymy z zapchanym noskiem.... oby wam pomogly te krople.... Dziewczyny jak myslicie co to moze byc......mala co wieczor jak juz zayspia zaczyna sie zwijac w klebek i chowa twarz w poduszke....steka i poplakuje przy tym....widac ze sie bardzo sie meczy....czy to kolka znowu?? Bo juz kiedys miala i czy moga wrocic znowu kolki? ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
kochana przytulam mocno.... niech tatus ponosi a Ty odpocznij...niech maly nie czuje twojego zmeczenia i nerwow.Wiem , ze latwo sie pisze ale tez tak mialam na poczatku.....przejdzie mu zobaczysz....Moze to kolki.... ?
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tata nosi i buja, ale zaraz idzie spać, bo rano do pracy, a ja zostaję z tym kzykiem. Naprawdę wysiadam kompletnie.
|
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
ojaaa ale super i ta czapka jaka extra
Nie poci się w niej mocno? Mój to już od leżenia na poduszce do karmienia cały mokry.Cytat:
A co do płaczu... nie dziwię się, że fiksujesz. Dla matki nie ma nic gorszego jak cierpienie jej maluszka. Poza tym,nie ukrywajmy, ale w dawkach godzinnych to jest ciężkie do zniesienia, nawet dla osób o mocnych nerwach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

ogólnie ta pora roku sprzyja bo większość tego zanieczyszczenia bierze się z tego, że ludzie w piecach palą wszystkim 
ale ma momenty, że mam ochotę wyjść z siebie i stanąć obok
normalny niemowlak

i zapomniałam. Przepraszam 

i pytam jaką? a ten "no ten dzwon" dziewczyny padłam