|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/wyprz-40_95635687/
promocje słoiczków, pampersów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dziubek Ty bidulko, kuruj się i wracaj do nas
zanka to szczęściara, co raz cos wygrywa, na fb często ją śledzę bo fajne konkursy wynajduje oki babeczki później będę bo Natka marudzi muszę ja uśpić |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mniami A u nas masakra. Patik lacze sie z toba. Szymek ma angine ropna. Antybiotyk. Masakra. Ale taki wesoly byl u lekarza. Ladnie wzial lekarstwo i mam nadzieje, ze bedzie mu szybko lepiej. Musialam go zarazic?? Dziewczyny czy ktoras z was ma nebulizator?? Jezeli tak to jakiej firmy. Bo ja chodze z zamiarem kupna, moze nie w grudniu ale w styczniu na pewno.
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Wtajemniczenie
|
Normalnie oczy mi się same zamykają
![]() Idę pod prysznic i do wyra. Dobrze, że 'Przepis na życie" obejrzałam na necie, to nie muszę czekać ![]() TŻ wspaniałomyślnie pozwolił mi dziś na siebie nie czekać ![]()
#2555 |
Zakorzenienie
|
Kajool a jaki macie antybiotyk? my augmentin ...
Ide i jak do wyra. Promotorka napisała mi plan pracy. Normalnie mistrzostwo świata. ![]() Napisałam kilka maili do osób/instytucji które mogłyby się podjąć. Możecie mi kogoś polecić kto napisze prace mgr z zakresu ogrodnictwo/ochrona środowiska? na necie pełno oszustów... Ja mam zaległości w oglądaniu przepisu na życie. Do tyłu chyba o 4 odcinki.. Lilii nie mogę otworzyć tych gazetek ![]()
#2556 |
Rozeznanie
|
a moja Kornela juz od paru dni jak lez to podnosi glowke do gory jak lezy na rekach to tez czy to nie za wczesnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
jacieeee, iustyna, beatko dzięki za słowa pocieszenia
![]() ![]() nogi się nieco pogoiły, już prawie chodze normalnie, ale dalej w jednej skarpetce, druga jeszcze na bosaka ![]() Sweet rozwód???? to poważna decyzja, przemyśl to dobrze ![]() iwonap ja mam żyrafkę sophie i jest fajna, wygląda niepozornie ale Lilka ją lubi często ją gryzie, myślę że jak na serio zaczną jej ząbki wychodzić to bardzo się przyda, bo na razie to głównie ją ssie i liże ![]() co do basenu to ja w w-wie nie byłam ale mamuśki z mojego lutowego wątku były na warszawiance z małymi i podobno jest świetnie iustyna o kurcze biedny kuba ![]() ![]() ![]() patik duuużo zdrówka dla Was ![]() ![]() teściową olej ![]()
#2559 |
Raczkowanie
|
![]() Ja to nie mogę usiedzieć w miejscu wiedząc, że ta bomba siedzi sobie teraz w mojej lodówce ![]() Aaaa nie mówcie o jedzeniu bo się ślinię ![]() Ale taką jajeczniczkę to bym wciągnęła ![]() Hania śpi od 19:30... poprasowałam i czekam na ostatni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest to taki najzwyklejszy, jak go kupowaliśmy to babka w aptece nam powiedziała że nie ma sensu kupowac nie wiadomo czego bo wszystkei te urządzenia mają właściwie tylko jedno zadanie- dmuchają inhalację do maseczki. Nasz jest dosć głośny, chodzi jak traktor i w nocy jak musisz dziecko zainhalować to możę się wystraszyć.. (choć Filip przy tym zasypiał, bo to taki jednostajny turkot ![]() ale jeśli masz opcje to ja bym zwróciła uwagę na poziom hałasu
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
u nas to samo.
Do tego: flegamina, eurespal, dicoflor osłonowo( tylko dlaczego na ulotce jest od lat 3? ![]() Przez cały dzień nic innego nie będę robić tylko podawać leki i odciągać nos, oklepywać.Masakra,
#2562 | |||||
Rozeznanie
|
![]() my też, czyli jutro brrr ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do zakupów w Lidlu to kupiłam wczoraj Karolci zestaw instrumentów - cymbałki, grzechotki, klawesy i tamburyn - to do treningu słuchowego. Cymbałkami obie jesteśmy zachwycone - ja gram i sie obie chichramy ![]() W ogóle to dziś normalnie szok - uwaga - uspałam dziś Karolcie śpiewając jej kołysankę!!!! Przed południem była marudna i chciała spać, ale nie mogła zasnąć, jęczała, marudziła...aaach, głaskałam, trzymałam za rączkę - nic. No to zaczęlam cichutko jej śpiewać Aaaa kotki dwa - momentalnie się wyciszyła i po minucie spała ![]() Teraz to samo - położyłam ją spać i ona maruuudzi i tak mineło 10minut i sobie przypomniałam o tej kołysance - znowu momentanie się wyciszyła i po 3 minutkach zasnęła. ![]() Jestem w głębokim szoku - teraz już wierze w moc kołysanek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tego nawilżacza powietrza, to rozmawiałam dziś z koleżanką i jej pediatra powiedział żeby tego nie używać bo grzyby się lęgną i bardziej zaszkodzi niz pomoże. Poradził wietrzyć pokój i rozszczelnić okna. No to dzisiaj wywietrzyłam porządnie sypialnie i ... wilgotność jeszcze bardziej spadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Jestem i uciekam.
Brzuch mnie boli, czuje się jak balon. Dobrze, że jestem tylko z Emi w sypialni, bo jak wybuchnę to wszystkich zagazuję. Masakra jakaś z moim brzuchem. Emi mi marudziła przy spaniu, dopiero jak położyła się na wznak - JAK NIGDY ! to zasnęła.. KTO MI ZROBI KOLACJĘ?! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Znowu głowa mnie boli, coś często ostatnio
![]() Ale generalnie dzień miły ![]() Jutro mamy szczepienie na pneumokoki, więc proszę o kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.akademiaruchu.eu/ http://www.mamatataija.pl/baseny Te są polecane ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1) Oballa polecam tego 10 cm, bo takiego mam Tymcio i fajnie sie nim bawi. My mamy bez grzechotek. Kupowałam w sklepie Maminek.pl, nie na allegro. 2) Lamaze mamy ptaka i też coś w nim musi fajnego być, bo Tymek właśnie na niego zwraca uwagę spośród innych zabawek ![]() 3) Sophie nie mam i nie zamierzam mieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I znowu zjadło mi kilka pozaznaczanych postów ![]()
![]() |
#2567 |
Wtajemniczenie
|
Kajool my mamy taki: http://allegro.pl/inhalator-philips-...941009817.html tylko kupowany rok temu jak sie jeszcze inaczej nazywal. Nie mam porownania z innymi, ale dla mnie ten jest ok.
Dziewczyny zycze duzo zdrowia dla Waszych maluszkow! U mnie okazuje sie tez nie wesolo...jak zwykle jestem sama w domu, a tu sie Zuzia rozchorowala, Antek przebudzil.... Zuzia dostala ataku krtaniowego, wietrzenie na balkonie nic nie dalo i musialam jej podac steryd, ale dalej sie bidulka meczy. Jutro lekarz, a mialysmy w planach spotkanie ze Stapelka...ehh zycie ![]() Powinnam isc spac, a nie tu siedziec... |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny od pieluch wielorazowych zobaczcie promo:
http://citeam.pl/oferty/cala-polska-...ska-2011-11-28
#2569 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale masz szczęście dziewczyno! Może do kasyna powinnaś się wybrać, póki passa trwa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A te wszystkie gadżety to bardziej dla nas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To teraz chodzisz nie dość że kulejąc, to jecszcze zgarbiona, tak? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zadomowienie
|
Iustyna my chcemy brać kredyt pod hipoteke
![]() ![]() ![]() Patik zdrówka dla Sary ![]() Dziubek zdrowiej szybko i uwazaj z bułkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Większość z nas kładzie dzieci na ziemi. Najlepiej to małą pod kloszem trzymaj... Teściową olej ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bry, właśnie siedzę w salonie i bujam nogą leżak z Zuzą. Tak mi od godziny wyła chyba przez zęby, że skapitulowałam i wzięłam ją na dół. Dentinox nie pomaga, chyba czopek zaczął działać. Nawet na kolki chyba się tak nie darła ![]() I Kuba mnie dzisiaj nastraszył... powiedział mi, że coś w nocy widział... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
Brumku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2576 |
Rozeznanie
|
nie,no chyba nigdy nie bede na biezaco..
![]() dzis caly dzien nie bylo neta i jestem na 79 stronie ![]() lece nadrabiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Quasimodo! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też nastraszył, wmówiłam mu że to sen, ale sama się troszkę wystraszyłam ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-29 o 21:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i dupaaaa... ostatni odcinek przepisu na życie.. ostatnie sekundy trwają i co? I moja córka nagle ryk za ścianą ![]() ![]() ![]() Lecę spać... dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądałam, całkiem zapomniałam.
Rogi dopiero usnął. Nie pił dziś WCALE MLEKA... Tylko Wać pan czekał na słoiczki...no i tak : rano marchewka z jabłkiem, obiad - jarzynowa z kurczakiem, kolacja - zupa jarzynowa... Nawet ja nie mam takiego menu na co dzień... Ani 1 ml mleka ( robiłam mu 4- 5 razy w ciągu dnia 150 ml, wszystko poszło do zlewu ) Zuzia, Sarka, Szymuś skarby kochane dużo zdrówka dla Was ( i dla mam cierpliwości ![]() nie obwiniajcie się kochane za choroby szkrabów, teraz niestety sezon wirusowy w pełni... Leki pomogą, ja na agumentinie ( tym antybiotyku ) przeleciałam prawie pięć miesięcy pierwszych. Dziubku i dla Ciebie duuuuuuuuuużżżżżżżżżżżooo oooooo zdrówka! Kajool i dla Ciebie też!!!!!!!!1 Ciekawe jak tam CookieM.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.