Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-29, 16:04   #4501
olik187
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

o widze że tu mowa o mnie nicol nie ma co podziwiać tylko wziąc się w garść a jak już jestem to wstawię swoJe U;

Śniad; duża żytna ciabatta na pół- masłem orzechowym i konfiturą borówkową/ masłem,sałatą,serem żólty, pomidorkiem i szczypiorkiem, kakao na mleku

2śniad; kawałek sernika z kokosem, cappucino czekoladowe milka, mango

obiad; 3 gołąbki z włąsnej roboty sosem ze świeżych pomidorów i bazylią

podw; serek wiejski z karmelizowaną gruszką, miodem i pistacjami, szklanka maślanki stracciatella

kolacja; 2 grzanki z chleba razowego z masłem, porcja domowej sałatki( jajka, korniszony, groszek, pieczarki, majonez i musztarda), 3 plastry polędwicy sopockiej i kilka plasterków suchej karkowskiej, herbatka z soczkiem malinowym (od babci
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:49   #4502
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulicasezamkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Na KZ z takimi rozmowami!! Czy tu jest jakiś moderator?
No właśnie - już bez jaj.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 16:55   #4503
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzisz najedzona, to mnie jak najbardziej się podoba Jest wszystko to, co trzeba.
Nie chodzę w żadnym wypadku głodna. Dziękuję za spojrzenie.

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie super ( marzę , żeby kiedyś zacząć jeść tak jak Ty - niestety ed )
Tak z ciekawości ćwiczysz coś ?
Dzięki. Hmm... W sumie to nie ćwiczę. Zabierałam się ostatnio kilka razy za A6W, ale... to moje lenistwo.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:53   #4504
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
o widze że tu mowa o mnie nicol nie ma co podziwiać tylko wziąc się w garść a jak już jestem to wstawię swoJe U;

Śniad; duża żytna ciabatta na pół- masłem orzechowym i konfiturą borówkową/ masłem,sałatą,serem żólty, pomidorkiem i szczypiorkiem, kakao na mleku ciekawe połączenie masła orzechowego z konfiturą borówkową. Mam pytanie czy ona smakuje bardziej jak dżem z jagód czy czarnej porzeczki ? I kupiłaś ją w sklepie czy domowa ? Co do drugiej połówki kanapki to o tej porze bałabym się zjeść sałatę bo to nie pora na nie i mnóstwo w niej chemii, ale pomimo tego bardzo smacznie.

2śniad; kawałek sernika z kokosem, cappucino czekoladowe milka, mango kocham sernik i zazdroszczę Ci tego rarytasu. Nigdy nie jadłam kokosowego i marze by spróbować capuccino milkę ale nigdzie nie mogę go dostać.

obiad; 3 gołąbki z włąsnej roboty sosem ze świeżych pomidorów i bazylią rewelacja Na pewno było smaczne tym bardziej, że z domowym sosem

podw; serek wiejski z karmelizowaną gruszką, miodem i pistacjami, szklanka maślanki stracciatella również bardzo apetycznie

kolacja; 2 grzanki z chleba razowego z masłem, porcja domowej sałatki( jajka, korniszony, groszek, pieczarki, majonez i musztarda), 3 plastry polędwicy sopockiej i kilka plasterków suchej karkowskiej, herbatka z soczkiem malinowym (od babci bardzo smacznie. też uwielbiam herbatę z domowej roboty sokiem malinowym
Mowa o Tobie bo Twoje jadłospisy należą obecnie do tych wzorowych. Zmieniły się o 180 stopni Są cudowne. Nie popadasz w paranoje. Są i zdrowe rzeczy ale i pozwalasz sobie na odrobinę szaleństwa

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:02   #4505
eveline2012
Raczkowanie

R wczoraj:
1. owsianka na mleku 2% + pół kaki
2. 2 kromki chleba razowego z szynką z kurczaka + kilka rzodkiewek, ogórek, pomidor
3. jogurt naturalny 200g + łyżka kakao niesłodzonego + garść mieszanki studenckiej
4. pół piersi z kurczaka smażonej na malutkiej ilości oliwy z oliwek + słoiczek buraków w occie
5. serek wiejski

dziś:
1. owsianka na mleku 2% + pół kaki
2. serek wiejski
3. 2 kanapki z szynką kurczaka i jajkiem + ogórek, 2 pomidory
4. serek wiejski (niestety cały dzień na uczelni, nic innego nie zabrałam :p)
5. 3 jajka gotowane + ok. 300 g brokuł
6. będzietuńczyk w sosie własnym
Stary 2011-11-29, 19:42   #4506
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze U pod ocene )

I płatki owsiane (zalane kawą) zapieczone z otrębami pszennymi i nerkowcami, polane homo naturalnym i 3 mandarynki

II kanapka z ciężkiego razowca żytniego z 2 plastrami polędwicy drobiowej, pomidorem i bazylią; duże jabłko

III gnocchi z twarogiem (nigdy nie wiem czy kopytka czy leniwe wiec nazywam gnocchi hah ) z wieprzowiną duszoną w pomidorach i sałatką ogórkowo - paprykową

garść domowych suszonych śliwek

IV duża porcja zupy pomidorowej z marchewką, bazylią i połową woreczka brązowego ryżu

do picia: espresso, woda, kilka herbat

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-11-29 o 19:47
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:26   #4507
julink
Raczkowanie

dzisiejsza Rka!
Śniadanie-dwie kromki razowca-jedna z serkiem wiejskim light,druga z tunczykiem.
2 śniadanie-kawa mrożona na chudym mleku i spore jabłko
40 min aerobiku
obiad-spaghetti: makaron razowy i sos węgierski ze sloika+dodalam gotowane brokuly,kawalki kurczaka i pieczarek-pyyycha
podwieczorek-maly jogurt naturalny+nasiona slonecznika,dyni,migdalow ,zurawiny
ttuaj niestety po godzinie kawa latte(na chudym mleku) i kawalek muffina jagodowego
kolacja-spora salatka-salata,posiekane pomidory,papryka,ogorek kiszony,tunczyk,jajko na twardo i kawalki indyka wędzonego+sos musztardowo-miodowy
julink jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 20:43   #4508
izumi_chan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izumi_chan Pokaż wiadomość
P:

ŚNIADANIE 9:15
Duża drożdżówka z marmoladą, kubek kakao

II ŚNIADANIE 11:45
Mandarynka, naturalny serek homogenizowany (135g) z ogórkiem gruntowym i ziołami, kromka chleba żytniego z sałatą i plastrem polędwicy drobiowej

OBIAD14:30
jak zwykle w poniedziałki na zasadzie wpadam do domu - chwytam coś gotowego - jem - wypadam z domu

Krupnik z kaszą jęczmienną, mięsem z indyka i warzywami (ziemniaki, marchew, seler; 0,5l)

PODWIECZOREK 17:00
Jabłko, jogurt malinowy (250ml) z otrębami

KOLACJA 19:30
Paprykarz szczeciński – opakowanie 135g (pierwszy raz w życiu miałam do czynienia z prawdziwym paprykarzem, nie takim warzywnym. Chciałam spróbować i... zjadłam całe opakowanie. Pycha)

Uśmiecham się o ocenkę.

+ co myślicie o podpłomykach? Nadają się jako przekąska, na uczelni, podczas nocnej nauki czy po prostu tak, żeby coś pochrupać?

Przypominam wczorajsze i wstawiam dzisiejsze P:

ŚNIADANIE 8:30
Bułka fińska ze słonecznikiem: 1/2 z sałatą i polędwicą z indyka z warzywami, 1/2 z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem (150g miał) i pomidorem

OBIAD wczesny, o 12:00
Makaron pełnoziarnisty, filety śledziowe w sosie pomidorowym z warzywami (marchew, cebula, papryka zielona i czerwona; 170g), plaster żółtego sera

PODWIECZOREK rozłożony w czasie przez zajęcia 15:30-17:00
Dwie mandarynki, jogurt śliwkowy (250g) z otrębami

W międzyczasie byłam w sklepie i wypatrzyłam takie małe paczki mieszanki studenckiej, kupiłam i około 18 wpadło 40g takiej mieszanki: orzechy ziemne, nerkowca, migdały, rodzynki i prażone ziarno pszenicy w czekoladzie

KOLACJA 19:00
Bułka z dynią z ziołowym serkiem topionym, polędwicą drobiową (dwa plasterki), pomidorem i sałatą

Będę wdzięczna za ocenki (jakby ktoś zerknął jeszcze na ten wczorajszy, to już w ogóle bezgraniczna wdzięczność )
izumi_chan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:03   #4509
Zelka_07
Raczkowanie

UUUUU

ś: owsianka (4ł owsianych, 2ł otrab żytnich, pół małego banana, pół jabłka, garśc magusi, mleko, cynamon)
70min ćwiczeń
2ś: bułka (ok70g) z masłem 4 plasterkami sopockiej, jajko na miekko, pomidorek
o: 2sadzone z połową plasterka sera, 4 koreczki śledziowe, kiszony z cebulką, sucha kromka chleba
k: pomidorowa bez makaronu ale z dużą ilością warzyw (seler por marchew), pół kostki twarogu z ziołami maźniętego keczupem
po: troche pop cornu

i jak? chyba dużo...
Stary 2011-11-29, 22:06   #4510
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
UUUUU

ś: owsianka (4ł owsianych, 2ł otrab żytnich, pół małego banana, pół jabłka, garśc magusi, mleko, cynamon)
70min ćwiczeń
2ś: bułka (ok70g) z masłem 4 plasterkami sopockiej, jajko na miekko, pomidorek
o: 2sadzone z połową plasterka sera, 4 koreczki śledziowe, kiszony z cebulką, sucha kromka chleba
k: pomidorowa bez makaronu ale z dużą ilością warzyw (seler por marchew), pół kostki twarogu z ziołami maźniętego keczupem
po: troche pop cornu

i jak? chyba dużo...
litości, ludzie, po co wstawiacie takie fajne jadłospisy i na koniec dowalacie chorym tekstem 'chyba dużo?'

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:12   #4511
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveline2012 Pokaż wiadomość
R wczoraj:
1. owsianka na mleku 2% + pół kaki prosta owsianka i jest ok
2. 2 kromki chleba razowego z szynką z kurczaka + kilka rzodkiewek, ogórek, pomidorok
3. jogurt naturalny 200g + łyżka kakao niesłodzonego + garść mieszanki studenckiejok
4. pół piersi z kurczaka smażonej na malutkiej ilości oliwy z oliwek + słoiczek buraków w occiewiesz,w zasadzie ok,ale może daj jeszcze jakieś warzywko do tych buraków? bo mi tak trochę nudno tutaj,
5. serek wiejski daj coś do wieśniaka bo malutko

dziś:
1. owsianka na mleku 2% + pół kakiok
2. serek wiejskidaj coś do tego wieśniaka bo to trochę mało i nudno,może orzechy?Owoc/warzywo
3. 2 kanapki z szynką kurczaka i jajkiem + ogórek, 2 pomidoryok
4. serek wiejski (niestety cały dzień na uczelni, nic innego nie zabrałam :p)znowu?Ok,raz na jakiś czas może tak być
5. 3 jajka gotowane + ok. 300 g brokułok
6. będzietuńczyk w sosie własnymi warzywo
j.w.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U pod ocene )

I płatki owsiane (zalane kawą) zapieczone z otrębami pszennymi i nerkowcami, polane homo naturalnym i 3 mandarynkinie podałaś ile płatków,ale jeżeli porcja taka,że się najadłaś to...super

II kanapka z ciężkiego razowca żytniego z 2 plastrami polędwicy drobiowej, pomidorem i bazylią; duże jabłkook

III gnocchi z twarogiem (nigdy nie wiem czy kopytka czy leniwe wiec nazywam gnocchi hah ) z wieprzowiną duszoną w pomidorach i sałatką ogórkowo - paprykową fajno

garść domowych suszonych śliwek oki

IV duża porcja zupy pomidorowej z marchewką, bazylią i połową woreczka brązowego ryżuok

do picia: espresso, woda, kilka herbat
fajnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 22:14   #4512
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
litości, ludzie, po co wstawiacie takie fajne jadłospisy i na koniec dowalacie chorym tekstem 'chyba dużo?'
gdybym umiała utrzymać wage to bym nie pisała że dużo ale moj organizm jest jakiś wredny ( tymbardziej że waga którą chce utrzymać nie jest mała)
Stary 2011-11-29, 22:24   #4513
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julink Pokaż wiadomość
dzisiejsza Rka!
Śniadanie-dwie kromki razowca-jedna z serkiem wiejskim light,druga z tunczykiem.brakuje tutaj warzyw/owoców
2 śniadanie-kawa mrożona na chudym mleku i spore jabłkoto nie jest posiłek
40 min aerobiku
obiad-spaghetti: makaron razowy i sos węgierski ze sloika+dodalam gotowane brokuly,kawalki kurczaka i pieczarek-pyyychaogólnie ok ale lepiej sama zrób sos
podwieczorek-maly jogurt naturalny+nasiona slonecznika,dyni,migdalow ,zurawinyok
ttuaj niestety po godzinie kawa latte(na chudym mleku) i kawalek muffina jagodowego kawa spoko a muffina da się przeżyć raz na jakiś czas
kolacja-spora salatka-salata,posiekane pomidory,papryka,ogorek kiszony,tunczyk,jajko na twardo i kawalki indyka wędzonego+sos musztardowo-miodowyok
j.w.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
UUUUU

ś: owsianka (4ł owsianych, 2ł otrab żytnich, pół małego banana, pół jabłka, garśc magusi, mleko, cynamon)ok
70min ćwiczeńa jakich?
2ś: bułka (ok70g) z masłem 4 plasterkami sopockiej, jajko na miekko, pomidorekok
o: 2sadzone z połową plasterka sera, 4 koreczki śledziowe, kiszony z cebulką, sucha kromka chlebamoże zamiast chleba daj ryż/makaron etc.?
k: pomidorowa bez makaronu ale z dużą ilością warzyw (seler por marchew), pół kostki twarogu z ziołami maźniętego keczupemok
po: troche pop cornuok

i jak? chyba dużo...
nie,nie dużo!
Stary 2011-11-29, 22:32   #4514
Pia Gizela
Zadomowienie

dzisiejsze utrzymanie

1. śniadanie:
kawa z mlekiem 3.2% i łyżeczką brązowego cukru. duża bułka z dynią na pół:
- masło, sałata, polędwica, skrojony ogórek kiszony, kiełki
- masło, makrela, plaster pomidora

potem 2 mandarynki

2. II śniadanie: na uczelni

pojemnik sałatki (kurczak wędzony - dużo go dałam , ryż, majonez, papryka, przyprawy) i bułka podłużna z masłem, sałatą, szynką, plastrem sera żółtego, plastrem pomidora, kiełki. cymes pomarańczowy.

3. obiad:

4 kluski na parze (pampuchy ) z gulaszem. duża szklanka soku z marchewek 3, dużego jabłka i 2 gruszek

potem talerz rosołu z lanymi kluskami bo byłam głodna

4. u bojfrienda:

ciasto francuskie z pieczarkami, serem, ketchupem. takie 4 prostokąty , prince polo na spółę i herbata z miodem i sokiem malinowym (to już nie na spółę )

5. kolacja:

sałatka taka sama co na uczelni - talerzyk. do tego kanapka zwykłego chleba z masłem, sałatą, salami 2 plastry. pomidor z jogurtem naturalnym i ziołami.

po kolacji: (robię projekt)

orzechy nerkowca, kubek lodów straciatella, kakao z łyżeczką masła.

Pia Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:41   #4515
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
gdybym umiała utrzymać wage to bym nie pisała że dużo ale moj organizm jest jakiś wredny ( tymbardziej że waga którą chce utrzymać nie jest mała)
no to napisz, że masz problem i tyjesz, a nie, że jesz dużo. ja to odebrałam inaczej; ktoś, kto ma ed też odbierze to inaczej i znowu zacznie jeść 2x mniej, niż obecnie, bo uzna, że również je za dużo.

Steven Tyler

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 22:43   #4516
karola11
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze U

Szkl. wody + wafel ryżowy z masłem

I:
4 kromki żytniego chleba, 3 z masłem,szynką drobiową,sałatą i ogórkiem kiszonym, jedna z masłem i dżemem morelowym słodzonym fruktozą, 1/2 wieśniaka z kiwi i 4 daktylami

II:
twaróg z dużą ilością nerkowców, migdałów, dynią, słonecznikiem, chrupkie pieczywo (takie z ikeki:P) z masłem

siłownia:
brzuszki,hantelki,siłowe na plecy i bieżnia 45 minut z przerwami na marsz (6 minut marszu było, coś mi dzisiaj nie poszło jednolite bieganie,gorszy dzień?)
sauna

Po:
kupiłam na próbę "kanapki wasy" ze serkiem(takie chrupkie pieczywko gotowe se serkiem,w opakowaniu dwie kanapki,ciekawostka - każda po ok 70 kcal )
więc zjadłam takie 2 kanapki i wypiłam "witaminkę" marchewkowo bananową

III:
Fuuuur szpinaku z czosnkiem i łyżeczką masła,
2 pulpety z mielonego indyka
upróżone na patelni(wcześniej ugotowane):brokuły,pomido r i mozzarella light (ok 1/3 kulki - tyle zostało)

po 2 albo 3 inki z mlekiem i cynamonem,nie pamiętam ile ich było:P

w ciągu dnia dużo wody,herbatki, 2 albo 3 kawy z mlekiem
piekłam ciasto marchewkowe i do niego daje się orzechy(w moim przepisie) i parę nerkowców wpadło po drodze

i jak to wygląda?
i głupie pytanie - jestem na U i dopiero teraz zaczęłam tak naprawdę używać masła(Wcześniej znikome ilości), czy to mi "nie zaszkodzi na U",jeżeli organizm odzwyczaił sie od niego?
(nie za dużo dziś? żart oczywiście :P)

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-11-29 o 22:50
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:55   #4517
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze U

Szkl. wody + wafel ryżowy z masłem

I:
4 kromki żytniego chleba, 3 z masłem,szynką drobiową,sałatą i ogórkiem kiszonym, jedna z masłem i dżemem morelowym słodzonym fruktozą, 1/2 wieśniaka z kiwi i 4 daktylami fajne śniadanie!

II:
twaróg z dużą ilością nerkowców, migdałów, dynią, słonecznikiem, chrupkie pieczywo (takie z ikeki:P) z masłem

siłownia:
brzuszki,hantelki,siłowe na plecy i bieżnia 45 minut z przerwami na marsz (6 minut marszu było, coś mi dzisiaj nie poszło jednolite bieganie,gorszy dzień?)
sauna

Po:
kupiłam na próbę "kanapki wasy" ze serkiem(takie chrupkie pieczywko gotowe se serkiem,w opakowaniu dwie kanapki,ciekawostka - każda po ok 70 kcal )
więc zjadłam takie 2 kanapki i wypiłam "witaminkę" marchewkowo bananową witaminka, mniam!

III:
Fuuuur szpinaku z czosnkiem i łyżeczką masła,
2 pulpety z mielonego indyka
upróżone na patelni(wcześniej ugotowane):brokuły,pomido r i mozzarella light (ok 1/3 kulki - tyle zostało) okey, wiem, nie lubisz węgli do obiadu.

po 2 albo 3 inki z mlekiem i cynamonem,nie pamiętam ile ich było:P

w ciągu dnia dużo wody,herbatki, 2 albo 3 kawy z mlekiem
piekłam ciasto marchewkowe i do niego daje się orzechy(w moim przepisie) i parę nerkowców wpadło po drodze

i jak to wygląda?
i głupie pytanie - jestem na U i dopiero teraz zaczęłam tak naprawdę używać masła(Wcześniej znikome ilości), czy to mi "nie zaszkodzi na U",jeżeli organizm odzwyczaił sie od niego?
(nie za dużo dziś? żart oczywiście :P)
Nie zaszkodzi, ja też jem masło od niedawna i to na erce, możesz jeść. I wydaje mi się, że ładnie, idzie ku luźnemu U jak dla mnie.
Stary 2011-11-29, 23:42   #4518
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość
Nie zaszkodzi, ja też jem masło od niedawna i to na erce, możesz jeść. I wydaje mi się, że ładnie, idzie ku luźnemu U jak dla mnie.
Dziękuję
Pytałam o masło,bo zaczęłam go używać do kanapek i szpinaku po to,by zwiększyć chociażby nim kaloryczność posiłków na U,żeby właśnie tak stopniowo,delikatnie iść z tym Utrzymaniem do przodu a jednocześnie nie tyć i utrzymać wagę. Tylko zastanawiałam się właśnie nad tym,czy przez masło nie osiągnę odwrotnego efektu od zamierzonego.
Stary 2011-11-29, 23:59   #4519
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Pytałam o masło,bo zaczęłam go używać do kanapek i szpinaku po to,by zwiększyć chociażby nim kaloryczność posiłków na U,żeby właśnie tak stopniowo,delikatnie iść z tym Utrzymaniem do przodu a jednocześnie nie tyć i utrzymać wagę. Tylko zastanawiałam się właśnie nad tym,czy przez masło nie osiągnę odwrotnego efektu od zamierzonego.
Nie wydaje mi się, oczywiście to zależy od preferencji ale ja na przykład najbardziej tyję od nadmiaru węgli. Tłuszcze jak przekraczam to się nie odbija ale wystarczy, że zaczynam więcej słodyczy itp. jeść. Więc uważam, że masło okey.
Stary 2011-11-30, 08:13   #4520
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
no to napisz, że masz problem i tyjesz, a nie, że jesz dużo. ja to odebrałam inaczej; ktoś, kto ma ed też odbierze to inaczej i znowu zacznie jeść 2x mniej, niż obecnie, bo uzna, że również je za dużo.
oki kumam.
Stary 2011-11-30, 09:19   #4521
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
P:

ŚNIADANIE 9:15
Duża drożdżówka z marmoladą, kubek kakao jeśli drożdżówka nie była "pusta" tylko ciężka to powiedzmy że ok

II ŚNIADANIE 11:45
Mandarynka, naturalny serek homogenizowany (135g) z ogórkiem gruntowym i ziołami, kromka chleba żytniego z sałatą i plastrem polędwicy drobiowej czemu tylko jedna mandarynka ?

OBIAD14:30
jak zwykle w poniedziałki na zasadzie wpadam do domu - chwytam coś gotowego - jem - wypadam z domu

Krupnik z kaszą jęczmienną, mięsem z indyka i warzywami (ziemniaki, marchew, seler; 0,5l) jeśli mięsa było sporo to ok

PODWIECZOREK 17:00
Jabłko, jogurt malinowy (250ml) z otrębami troche za mało. ciągle jesz ten jogurt z otrębami. Mogłaś do niego dorzucić jakieś musli, orzechy - byłoby smaczniejsze

KOLACJA 19:30
Paprykarz szczeciński – opakowanie 135g (pierwszy raz w życiu miałam do czynienia z prawdziwym paprykarzem, nie takim warzywnym. Chciałam spróbować i... zjadłam całe opakowanie. Pycha) zjadłaś samego paprykarza? A jakieś pieczywo ?

Uśmiecham się o ocenkę.

+ co myślicie o podpłomykach? Nadają się jako przekąska, na uczelni, podczas nocnej nauki czy po prostu tak, żeby coś pochrupać?

Cytat:
Przypominam wczorajsze i wstawiam dzisiejsze P:

ŚNIADANIE 8:30
Bułka fińska ze słonecznikiem: 1/2 z sałatą i polędwicą z indyka z warzywami, 1/2 z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem (150g miał) i pomidorem tam gdzie kanapka z wędlina powinno być jeszcze masło

OBIAD wczesny, o 12:00
Makaron pełnoziarnisty, filety śledziowe w sosie pomidorowym z warzywami (marchew, cebula, papryka zielona i czerwona; 170g), plaster żółtego sera Jeśli makaronu była spora porcja to ok

PODWIECZOREK rozłożony w czasie przez zajęcia 15:30-17:00
Dwie mandarynki, jogurt śliwkowy (250g) z otrębami Tu trochę za mało. do jogurtu mogły wypaść jakieś orzechy, ewentualnie musli

W międzyczasie byłam w sklepie i wypatrzyłam takie małe paczki mieszanki studenckiej, kupiłam i około 18 wpadło 40g takiej mieszanki: orzechy ziemne, nerkowca, migdały, rodzynki i prażone ziarno pszenicy w czekoladzie fajnie że jadłaś orzechy

KOLACJA 19:00
Bułka z dynią z ziołowym serkiem topionym, polędwicą drobiową (dwa plasterki), pomidorem i sałatą jak się najadłaś to ok. Mogłaś dorzuć jeszcze jabłko, które zdrowo zjeść przed snem

Będę wdzięczna za ocenki (jakby ktoś zerknął jeszcze na ten wczorajszy, to już w ogóle bezgraniczna wdzięczność )
Ogólnie ok. Brakuje mi II śniadania, ale wnioskuje że nie zdązyłaś. Za mało u Ciebie owoców. Jeśli tyjesz na tym to ok

Stary 2011-11-30, 09:56   #4522
Jorelia
Rozeznanie

Moje P, ślicznie proszę o ocenę

I. Kawa z mlekiem, dwie kromki chleba słonecznikowego z:
- masłem, polędwicą z indyka, camembertem i pomidorem;
- masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową.
II. Serek wiejski z migdałami, wkrojonym bananem, suszonymi śliwkami, morelami i przyprawą korzenną;
Cappuccino, pasek gorzkiej czekolady.
III. Jajko sadzone, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, surówka z kiszonej kapusty.
IV. Kawa z mlekiem, kawałek szarlotki z budyniem i kokosem.
V. Grahamka z wędzoną makrelą + sałatka z pomidora, papryki, kapusty pekińskiej i kaparów - z oliwą z oliwek i ziołami.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 10:14   #4523
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Moje P, ślicznie proszę o ocenę

I. Kawa z mlekiem, dwie kromki chleba słonecznikowego z:
- masłem, polędwicą z indyka, camembertem i pomidorem;
- masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową. mam nadzieję że kromki spore nie z foremki. jak na P to za mało jak na śniadanie. Powinnaś dorzucić jeszcze jedną kromkę albo jogurt z garścią musli
II. Serek wiejski z migdałami, wkrojonym bananem, suszonymi śliwkami, morelami i przyprawą korzenną;
Cappuccino, pasek gorzkiej czekolady. dorzuciłabym jakieś orzechy
III. Jajko sadzone, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, surówka z kiszonej kapusty. 1/3 woreczka to za mało. powinno być co najmniej 1/2
IV. Kawa z mlekiem, kawałek szarlotki z budyniem i kokosem. smacznie
V. Grahamka z wędzoną makrelą + sałatka z pomidora, papryki, kapusty pekińskiej i kaparów - z oliwą z oliwek i ziołami.fajnie. Na kolacje dobrze jest zjeść też jabłko
Troszkę za mało owoców i chodzi mi tu o świeże

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Pokaż wiadomość
dzisiejsze utrzymanie

1. śniadanie:
kawa z mlekiem 3.2% i łyżeczką brązowego cukru. duża bułka z dynią na pół:
- masło, sałata, polędwica, skrojony ogórek kiszony, kiełki
- masło, makrela, plaster pomidora

potem 2 mandarynki

2. II śniadanie: na uczelni

pojemnik sałatki (kurczak wędzony - dużo go dałam , ryż, majonez, papryka, przyprawy) i bułka podłużna z masłem, sałatą, szynką, plastrem sera żółtego, plastrem pomidora, kiełki. cymes pomarańczowy.

3. obiad:

4 kluski na parze (pampuchy ) z gulaszem. duża szklanka soku z marchewek 3, dużego jabłka i 2 gruszek

potem talerz rosołu z lanymi kluskami bo byłam głodna

4. u bojfrienda:

ciasto francuskie z pieczarkami, serem, ketchupem. takie 4 prostokąty , prince polo na spółę i herbata z miodem i sokiem malinowym (to już nie na spółę )

5. kolacja:

sałatka taka sama co na uczelni - talerzyk. do tego kanapka zwykłego chleba z masłem, sałatą, salami 2 plastry. pomidor z jogurtem naturalnym i ziołami.

po kolacji: (robię projekt)

orzechy nerkowca, kubek lodów straciatella, kakao z łyżeczką masła.
Mi się bardzo podoba

Stary 2011-11-30, 15:04   #4524
litllejenny
Przyczajenie

Bardzo prosze o opinie
Moja Rka.
ś-twaróg domowy z piatnicy 150g,do tego curry+pomidor, kawa z mlekiem
poł małego grejpfruta,polanego jogurtem

2ś-grahamka z tym samym twarogiem+mandarynka,kawa z mlekiem

obiad-(szpinak 450g+2łyzki serka wiejskiego+czosnek granulowany,białko z jajka)2listki sałaty, 5 plastrów ogórka, kawałek piersi z kurczaka gotowanej,kawa z mlekiem x2

podwieczorek-nie wiem co w sumie , jak beda migdały to pewnie jakie 30g zjem, albo jogurt nat+starta marchew

kolacja-twaróg z jogurtem i szczypiorkiem

Co myslicie?

Btw.Próbuje normalnie jesc i nie przytyc, nie wiem czy mi to wyjdzie.
jak narazie zamiast stac na wadze to 2kg w ciaga dnia potrafi mi zejsc (pewnie woda);/
178/53kg
litllejenny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:26   #4525
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez litllejenny Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o opinie
Moja Rka.
ś-twaróg domowy z piatnicy 150g,do tego curry+pomidor, kawa z mlekiem
poł małego grejpfruta,polanego jogurtem

2ś-grahamka z tym samym twarogiem+mandarynka,kawa z mlekiem

obiad-(szpinak 450g+2łyzki serka wiejskiego+czosnek granulowany,białko z jajka)2listki sałaty, 5 plastrów ogórka, kawałek piersi z kurczaka gotowanej,kawa z mlekiem x2

podwieczorek-nie wiem co w sumie , jak beda migdały to pewnie jakie 30g zjem, albo jogurt nat+starta marchew

kolacja-twaróg z jogurtem i szczypiorkiem

Co myslicie?

Btw.Próbuje normalnie jesc i nie przytyc, nie wiem czy mi to wyjdzie.
jak narazie zamiast stac na wadze to 2kg w ciaga dnia potrafi mi zejsc (pewnie woda);/
178/53kg
według mnie kiepska dieta, taka jakas bardzo monotonna - 4 kawy ?, głównie biały ser twaróg nabiał...mało kalorii...
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:30   #4526
nikol12
Rozeznanie

Moje ( mam nadzieję , że lepsze ) U :
śniadanie : pełna miseczka płatków fitella ( tych z wiśniami i w polewie jogurtowej- jadłam pierwszy raz w życiu i muszę powiedzieć że pyycha ), z mlekiem,łyżeczką miodu i garścią rodzynek, gruszką, kawa zbożowa
Szkoła:- baton Prince Polo orzechowy
- duuża bułka - śniadaniowa 1/2 z wędliną , masłem i pomidorem, 2/2 z serkiem topionym
- jabłko
Obiad: ( dzisiaj nie bylo porządnego - na szybko, z tego co jest w domu i byl zjedzony dość późno - ok. 16.40) 2 talerze zupy fasolowej, serek wiejski 200g z marchewką, 5 małych suszonych daktyli
Potem : może wpadnie jeszcze jogurt 7 ziaren z duużym jabłkiem -jestem baardzo najedzona po obiedzie

I jak? Lepiej?
Bo patrzę na niektóre wasze jadłospisy i myślę, że jem jak słoń

Edytowane przez nikol12
Czas edycji: 2011-11-30 o 16:37
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:32   #4527
zielona_zabcia
Rozeznanie

U (zapalenie ucha i kolejny dzień w łóżku)
I.woda z miodem i cytryną;
miseczka corn flakes na mleku 3,2% z miodem;
grahamka z masłem, serem żółtym, papryką, pieczarką, cebulą zapieczona w tosterze, posmarowana ketchupem wymieszanym z majonezem;
inka korzenna z piankę (posłodzona)
II.zupa krem brokułowa z serem i grzankami;
mała miseczka spaghetti z sosem pomidorem czosnkiem itp.
z mięsem i serem żółtym; talerzyk brukselki z masłem;
III.kakao na mleku; omlet z 2jaj,mąką orkiszową, bananem, rodzynkami, z pokruszonymi nerkowcami (resztka);
IV.nie wiem, nie mam pomysłu i apetytu już, potem coś wymyślę

w między czasie w łóżku zjedzone; dużo mandarynek, mała paczuszka (75g) nerkowców (włącznie z tymi w omlecie) woda żywiec truskawkowa, i dwie szklanki Kubusia
aha i paczka Korsarzy kokosowych..no pięknie normalnie

zero ruchu już długi czas moje adhd nie daje mi żyć i już mnie trafia w tym łóżku,ale..

ujdzie takie jedzenie?

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:23   #4528
Sialalalala
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny

moja R

1. owsianka na szklance mleka 2%, otręby, kiwi, cynamon; grejpfrut.

2. 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z plastrami chudego kurczaka, sałata; jabłko

3. zupa brokułowa z około 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej i gotowanym jajkiem.

i tu ''trening'' - około 45 minut intensywnego tańczenia, 10 min skakanki, godzinka hh.

4. sałatka z łososiem wędzonym, sałata, pomidory, ogórek, cebulka, oliwa z oliwek, trochę kaszy jw.
-Czy to odpowiedni posiłek ''po''?

5. będzie - wiejski z warzywami, trochę oliwy.
Sialalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:29   #4529
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sialalalala Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

moja R

1. owsianka na szklance mleka 2%, otręby, kiwi, cynamon; grejpfrut. tu dałabym jakieś białko, tj. twaróg lub jakiś serek (wiejski, homo naturalny)

2. 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z plastrami chudego kurczaka, sałata; jabłko o ile tego kurczaka więcej niż plaster na kromkę, to ok

3. zupa brokułowa z około 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej i gotowanym jajkiem. mało białka, mogłaś dać chociaż 2 jaja

i tu ''trening'' - około 45 minut intensywnego tańczenia, 10 min skakanki, godzinka hh.

4. sałatka z łososiem wędzonym, sałata, pomidory, ogórek, cebulka, oliwa z oliwek, trochę kaszy jw. no niespecjalnie po treningu unikamy tłuszczy, więc łosoś i oliwa out. polecam za to jaja, pierś kurczaka i tuńczyka wsw
-Czy to odpowiedni posiłek ''po''?

5. będzie - wiejski z warzywami, trochę oliwy. ok, aczkolwiek ja nie popieram nabiału na kolację na redukcji
jw.

Steven Tyler
Stary 2011-11-30, 18:46   #4530
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Moje ( mam nadzieję , że lepsze ) U :
śniadanie : pełna miseczka płatków fitella ( tych z wiśniami i w polewie jogurtowej- jadłam pierwszy raz w życiu i muszę powiedzieć że pyycha ), z mlekiem,łyżeczką miodu i garścią rodzynek, gruszką, kawa zbożowa Ładnie, jeżeli naprawdę spora porcja. Coć spróbuj sobie zrobić kiedyś owsiankę, dosyp orzechy, dodaj świeży owoc
Szkoła:- baton Prince Polo orzechowy
- duuża bułka - śniadaniowa 1/2 z wędliną , masłem i pomidorem, 2/2 z serkiem topionym
- jabłko Też ok. Fajnie, ze wpadło coś konkretnego, coś słodkiego i witaminki.
Obiad: ( dzisiaj nie bylo porządnego - na szybko, z tego co jest w domu i byl zjedzony dość późno - ok. 16.40) 2 talerze zupy fasolowej, serek wiejski 200g z marchewką, 5 małych suszonych daktyli Gdyby w zupie znalazło się mięso, to by uszło.
Potem : może wpadnie jeszcze jogurt 7 ziaren z duużym jabłkiem -jestem baardzo najedzona po obiedzie Jeżeli obiad był o 16.40 to zjedz normalną kolację. Jakieś kanapki, jajecznicę, omlet. Duże jabłko tylko cię zapcha, a nie zjesz nic konkretnego. Wyjdzie Ci na to samo jakbyś zjadła normalne, zdrowe i pyszne kanapki.

I jak? Lepiej?
Bo patrzę na niektóre wasze jadłospisy i myślę, że jem jak słoń
Jak słoń? Chyba nigdy słonia nie widziałaś. Jak dla mnie jesz mało. A jeżeli sugerujesz się jadłospisami na redukcję, to już Twoja sprawa.

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości