|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
o widze że tu mowa o mnie
![]() ![]() Śniad; duża żytna ciabatta na pół- masłem orzechowym i konfiturą borówkową/ masłem,sałatą,serem żólty, pomidorkiem i szczypiorkiem, kakao na mleku 2śniad; kawałek sernika z kokosem, cappucino czekoladowe milka, mango obiad; 3 gołąbki z włąsnej roboty sosem ze świeżych pomidorów i bazylią podw; serek wiejski z karmelizowaną gruszką, miodem i pistacjami, szklanka maślanki stracciatella kolacja; 2 grzanki z chleba razowego z masłem, porcja domowej sałatki( jajka, korniszony, groszek, pieczarki, majonez i musztarda), 3 plastry polędwicy sopockiej i kilka plasterków suchej karkowskiej, herbatka z soczkiem malinowym (od babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4503 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
R wczoraj:
1. owsianka na mleku 2% + pół kaki 2. 2 kromki chleba razowego z szynką z kurczaka + kilka rzodkiewek, ogórek, pomidor 3. jogurt naturalny 200g + łyżka kakao niesłodzonego + garść mieszanki studenckiej 4. pół piersi z kurczaka smażonej na malutkiej ilości oliwy z oliwek + słoiczek buraków w occie 5. serek wiejski dziś: 1. owsianka na mleku 2% + pół kaki 2. serek wiejski 3. 2 kanapki z szynką kurczaka i jajkiem + ogórek, 2 pomidory 4. serek wiejski (niestety cały dzień na uczelni, nic innego nie zabrałam :p) 5. 3 jajka gotowane + ok. 300 g brokuł 6. będzietuńczyk w sosie własnym
#4506 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U pod ocene
![]() I płatki owsiane (zalane kawą) zapieczone z otrębami pszennymi i nerkowcami, polane homo naturalnym i 3 mandarynki II kanapka z ciężkiego razowca żytniego z 2 plastrami polędwicy drobiowej, pomidorem i bazylią; duże jabłko III gnocchi z twarogiem (nigdy nie wiem czy kopytka czy leniwe wiec nazywam gnocchi hah ) z wieprzowiną duszoną w pomidorach i sałatką ogórkowo - paprykową garść domowych suszonych śliwek ![]() IV duża porcja zupy pomidorowej z marchewką, bazylią i połową woreczka brązowego ryżu do picia: espresso, woda, kilka herbat Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-11-29 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Raczkowanie
|
dzisiejsza Rka!
Śniadanie-dwie kromki razowca-jedna z serkiem wiejskim light,druga z tunczykiem. 2 śniadanie-kawa mrożona na chudym mleku i spore jabłko 40 min aerobiku obiad-spaghetti: makaron razowy i sos węgierski ze sloika+dodalam gotowane brokuly,kawalki kurczaka i pieczarek-pyyycha podwieczorek-maly jogurt naturalny+nasiona slonecznika,dyni,migdalow ,zurawiny ttuaj niestety po godzinie kawa latte(na chudym mleku) i kawalek muffina jagodowego ![]() kolacja-spora salatka-salata,posiekane pomidory,papryka,ogorek kiszony,tunczyk,jajko na twardo i kawalki indyka wędzonego+sos musztardowo-miodowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ŚNIADANIE 8:30 Bułka fińska ze słonecznikiem: 1/2 z sałatą i polędwicą z indyka z warzywami, 1/2 z serkiem wiejskim ze szczypiorkiem (150g miał) i pomidorem OBIAD wczesny, o 12:00 Makaron pełnoziarnisty, filety śledziowe w sosie pomidorowym z warzywami (marchew, cebula, papryka zielona i czerwona; 170g), plaster żółtego sera PODWIECZOREK rozłożony w czasie przez zajęcia 15:30-17:00 Dwie mandarynki, jogurt śliwkowy (250g) z otrębami W międzyczasie byłam w sklepie i wypatrzyłam takie małe paczki mieszanki studenckiej, kupiłam i około 18 wpadło 40g takiej mieszanki: orzechy ziemne, nerkowca, migdały, rodzynki i prażone ziarno pszenicy w czekoladzie KOLACJA 19:00 Bułka z dynią z ziołowym serkiem topionym, polędwicą drobiową (dwa plasterki), pomidorem i sałatą Będę wdzięczna za ocenki (jakby ktoś zerknął jeszcze na ten wczorajszy, to już w ogóle bezgraniczna wdzięczność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Raczkowanie
|
UUUUU
ś: owsianka (4ł owsianych, 2ł otrab żytnich, pół małego banana, pół jabłka, garśc magusi, mleko, cynamon) 70min ćwiczeń 2ś: bułka (ok70g) z masłem 4 plasterkami sopockiej, jajko na miekko, pomidorek o: 2sadzone z połową plasterka sera, 4 koreczki śledziowe, kiszony z cebulką, sucha kromka chleba k: pomidorowa bez makaronu ale z dużą ilością warzyw (seler por marchew), pół kostki twarogu z ziołami maźniętego keczupem po: troche pop cornu i jak? chyba dużo...
#4510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4511 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
gdybym umiała utrzymać wage to bym nie pisała że dużo ale moj organizm jest jakiś wredny ( tymbardziej że waga którą chce utrzymać nie jest mała)
#4513 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze utrzymanie
1. śniadanie: kawa z mlekiem 3.2% i łyżeczką brązowego cukru. duża bułka z dynią na pół: - masło, sałata, polędwica, skrojony ogórek kiszony, kiełki - masło, makrela, plaster pomidora potem 2 mandarynki 2. II śniadanie: na uczelni pojemnik sałatki (kurczak wędzony - dużo go dałam ![]() 3. obiad: 4 kluski na parze (pampuchy ![]() ![]() potem talerz rosołu z lanymi kluskami bo byłam głodna ![]() 4. u bojfrienda: ciasto francuskie z pieczarkami, serem, ketchupem. takie 4 prostokąty ![]() ![]() ![]() 5. kolacja: sałatka taka sama co na uczelni - talerzyk. do tego kanapka zwykłego chleba z masłem, sałatą, salami 2 plastry. pomidor z jogurtem naturalnym i ziołami. po kolacji: (robię projekt) orzechy nerkowca, kubek lodów straciatella, kakao z łyżeczką masła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
no to napisz, że masz problem i tyjesz, a nie, że jesz dużo. ja to odebrałam inaczej; ktoś, kto ma ed też odbierze to inaczej i znowu zacznie jeść 2x mniej, niż obecnie, bo uzna, że również je za dużo.
![]() |
#4516 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze U
Szkl. wody + wafel ryżowy z masłem I: 4 kromki żytniego chleba, 3 z masłem,szynką drobiową,sałatą i ogórkiem kiszonym, jedna z masłem i dżemem morelowym słodzonym fruktozą, 1/2 wieśniaka z kiwi i 4 daktylami II: twaróg z dużą ilością nerkowców, migdałów, dynią, słonecznikiem, chrupkie pieczywo (takie z ikeki:P) z masłem siłownia: brzuszki,hantelki,siłowe na plecy i bieżnia 45 minut z przerwami na marsz (6 minut marszu było, coś mi dzisiaj nie poszło jednolite bieganie,gorszy dzień?) sauna ![]() Po: kupiłam na próbę "kanapki wasy" ze serkiem(takie chrupkie pieczywko gotowe se serkiem,w opakowaniu dwie kanapki,ciekawostka - każda po ok 70 kcal ![]() więc zjadłam takie 2 kanapki i wypiłam "witaminkę" marchewkowo bananową III: Fuuuur szpinaku z czosnkiem i łyżeczką masła, 2 pulpety z mielonego indyka upróżone na patelni(wcześniej ugotowane):brokuły,pomido r i mozzarella light (ok 1/3 kulki - tyle zostało) po 2 albo 3 inki z mlekiem i cynamonem,nie pamiętam ile ich było:P w ciągu dnia dużo wody,herbatki, 2 albo 3 kawy z mlekiem ![]() piekłam ciasto marchewkowe i do niego daje się orzechy(w moim przepisie) i parę nerkowców wpadło po drodze ![]() i jak to wygląda? i głupie pytanie - jestem na U i dopiero teraz zaczęłam tak naprawdę używać masła(Wcześniej znikome ilości), czy to mi "nie zaszkodzi na U",jeżeli organizm odzwyczaił sie od niego? (nie za dużo dziś? żart oczywiście :P)
![]() Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-11-29 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytałam o masło,bo zaczęłam go używać do kanapek i szpinaku po to,by zwiększyć chociażby nim kaloryczność posiłków na U,żeby właśnie tak stopniowo,delikatnie iść z tym Utrzymaniem do przodu a jednocześnie nie tyć i utrzymać wagę. Tylko zastanawiałam się właśnie nad tym,czy przez masło nie osiągnę odwrotnego efektu od zamierzonego.
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
oki kumam.
#4521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Moje P, ślicznie proszę o ocenę
![]() I. Kawa z mlekiem, dwie kromki chleba słonecznikowego z: - masłem, polędwicą z indyka, camembertem i pomidorem; - masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową. II. Serek wiejski z migdałami, wkrojonym bananem, suszonymi śliwkami, morelami i przyprawą korzenną; Cappuccino, pasek gorzkiej czekolady. III. Jajko sadzone, 1/3 woreczka kaszy gryczanej, surówka z kiszonej kapusty. IV. Kawa z mlekiem, kawałek szarlotki z budyniem i kokosem. V. Grahamka z wędzoną makrelą + sałatka z pomidora, papryki, kapusty pekińskiej i kaparów - z oliwą z oliwek i ziołami.
#4523 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4524 |
Przyczajenie
|
Bardzo prosze o opinie
![]() Moja Rka. ś-twaróg domowy z piatnicy 150g,do tego curry+pomidor, kawa z mlekiem poł małego grejpfruta,polanego jogurtem 2ś-grahamka z tym samym twarogiem+mandarynka,kawa z mlekiem obiad-(szpinak 450g+2łyzki serka wiejskiego+czosnek granulowany,białko z jajka)2listki sałaty, 5 plastrów ogórka, kawałek piersi z kurczaka gotowanej,kawa z mlekiem x2 podwieczorek-nie wiem co w sumie , jak beda migdały to pewnie jakie 30g zjem, albo jogurt nat+starta marchew kolacja-twaróg z jogurtem i szczypiorkiem Co myslicie? Btw.Próbuje normalnie jesc i nie przytyc, nie wiem czy mi to wyjdzie. jak narazie zamiast stac na wadze to 2kg w ciaga dnia potrafi mi zejsc (pewnie woda);/ 178/53kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Moje ( mam nadzieję , że lepsze ) U
![]() śniadanie : pełna miseczka płatków fitella ( tych z wiśniami i w polewie jogurtowej- jadłam pierwszy raz w życiu i muszę powiedzieć że pyycha ![]() Szkoła:- baton Prince Polo orzechowy ![]() - duuża bułka - śniadaniowa 1/2 z wędliną , masłem i pomidorem, 2/2 z serkiem topionym - jabłko Obiad: ( dzisiaj nie bylo porządnego - na szybko, z tego co jest w domu i byl zjedzony dość późno - ok. 16.40) 2 talerze zupy fasolowej, serek wiejski 200g z marchewką, 5 małych suszonych daktyli Potem : może wpadnie jeszcze jogurt 7 ziaren z duużym jabłkiem -jestem baardzo najedzona po obiedzie ![]() I jak? Lepiej? Bo patrzę na niektóre wasze jadłospisy i myślę, że jem jak słoń ![]() Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2011-11-30 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
U (zapalenie ucha i kolejny dzień w łóżku)
I.woda z miodem i cytryną; miseczka corn flakes na mleku 3,2% z miodem; grahamka z masłem, serem żółtym, papryką, pieczarką, cebulą zapieczona w tosterze, posmarowana ketchupem wymieszanym z majonezem; inka korzenna z piankę (posłodzona) II.zupa krem brokułowa z serem i grzankami; mała miseczka spaghetti z sosem pomidorem czosnkiem itp. z mięsem i serem żółtym; talerzyk brukselki z masłem; III.kakao na mleku; omlet z 2jaj,mąką orkiszową, bananem, rodzynkami, z pokruszonymi nerkowcami (resztka); IV.nie wiem, nie mam pomysłu i apetytu już, potem coś wymyślę ![]() w między czasie w łóżku zjedzone; dużo mandarynek, mała paczuszka (75g) nerkowców (włącznie z tymi w omlecie) woda żywiec truskawkowa, i dwie szklanki Kubusia ![]() aha i paczka Korsarzy kokosowych..no pięknie normalnie ![]() zero ruchu już długi czas ![]() ujdzie takie jedzenie?
#4528 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() moja R 1. owsianka na szklance mleka 2%, otręby, kiwi, cynamon; grejpfrut. 2. 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa z plastrami chudego kurczaka, sałata; jabłko 3. zupa brokułowa z około 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej i gotowanym jajkiem. i tu ''trening'' - około 45 minut intensywnego tańczenia, 10 min skakanki, godzinka hh. 4. sałatka z łososiem wędzonym, sałata, pomidory, ogórek, cebulka, oliwa z oliwek, trochę kaszy jw. -Czy to odpowiedni posiłek ''po''? 5. będzie - wiejski z warzywami, trochę oliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4530 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.