Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 08:10   #2611
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
za szczepienie, jak będzie
Dobrze, że ja tego posta przeczytałam dopiero rano
Moja wyobraźnie też mnie przeraża
hehehehe, widze, że obydwie, mamy kolorowa wyobraźnię, a w szkole mówili, że to dobrzei że mamy wyobraźnię rozwijać, no to rozwinęłyśmy

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:10   #2612
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Dzień dobry
Dziś u nas wcześnie pobudka przez to szczepienie, bo inaczej jeszcze byśmy spali

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A katar dalej Domek ma olbrzymi. Już ma nosek poraniony
Ale biedny

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Właśnie przed chwilka karmiłam psy i jedna porcja rozsypała mi sie na ziemie (sucha karma), ale postanowiłam nie sprzatać-puściłam psa. Elegancko wszystko pozjadał
To samo co Beatka na pomyślałam, że ekologiczny odkurzacz

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Idziemy za dwie godzinki na szczepienie, oby i tym razem poszło tak fajnie jak poprzednio
Kciuki są!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam z rana, my też dzisiaj na szczepienia 5w1, , w sumie zobaczymy czy będzie Nati szczepiona, bo cis mi się zdaje jakby katarek miała, no nie wiem
Kciuki trzymam tak czy siak
Stary 2011-11-30, 08:15   #2613
Shira_83
Zadomowienie

dobry a w zasadzie zły

stało się zaraziłam Żbika ma mocny katar suchy kaszel całą noc spędziliśmy razem w fotelu bujanym bo jak go odłożyłam to nosek się zapychał i młody tak żałośnie płakał a ja idiotka z nim, że sam mu zafundowałam coś takiego jedziemy na 12 do znachora niech nas ratuję ojjjj biedny mały, ale nie mogłam nim się nie zajmować jak byłam chora zresztą jeszcze też mam katar ale już lepiej. echhhhh wiecie źle mi....

iustyna dzięki a ten cybex ma któraś?
Stary 2011-11-30, 08:17   #2614
agadus
Wtajemniczenie

ellika nie pamietam czy wysłałam post, że trzymam za szczepienie, więc, piszę jeszcze raz

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dobry a w zasadzie zły

stało się zaraziłam Żbika ma mocny katar suchy kaszel całą noc spędziliśmy razem w fotelu bujanym bo jak go odłożyłam to nosek się zapychał i młody tak żałośnie płakał a ja idiotka z nim, że sam mu zafundowałam coś takiego jedziemy na 12 do znachora niech nas ratuję ojjjj biedny mały, ale nie mogłam nim się nie zajmować jak byłam chora zresztą jeszcze też mam katar ale już lepiej. echhhhh wiecie źle mi....

to, że się zaraził, to nie Twoja wina, musialabys się z domu wyprowadzić, żeby malego nie zaraziź, takie wirusy teraz latają,

Stary 2011-11-30, 08:22   #2615
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madzia, ale masz dylemat o 3 nad ranem,
No, ba! Akurat małego karmiłam i przypomniało mi się, że w sobotę idę na urodziny siostry synka i nie mam prezentu...

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:31   #2616
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Pepti - dziecko powinno być na pepti do roku, dopiero później robi się ekspozycje na alergeny. Co do refundacji, to jeszcze tak naprawde nic nie wiadomo, będzie wiadomo po nowym roku, więc lekarz nie powinni teraz robić problemu z wypisywaniem recept. ona nie robi i robić nie będzie.
podawanie glutenu dzieciom alergicznym na MM - nie śpieszyć się, bo często alergie pokarmowe idą w parze z nietolerancją glutenu, czy jakoś tak. ona zaleca w drugim półroczu najwcześniej.
Z kaszkami się nie śpieszyć i jak coś tylko ryżowe, absolutnie nie mleczne (czyli źle ją zrozumiałam poprzednio):brzy dal:
za wagę Zuzi

i dzięki za info - przyda się

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:33   #2617
alibany
Rozeznanie

Pisze posty i każdy trafia do moderatora!! Ile ich musze jeszcze naskrobac, by móc na bieząco pisac?? Potrafią zniechęcić!! Ale nic będe cierpliwie czekac, na zaufanie trzeba sobie zapracować

Kciuki za szczepienia!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 08:34   #2618
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja chciałam kupić pod choinkę dla 1,5 rocznej Chrześnicy coś takiego:

http://allegro.pl/kuchnia-piekarnik-...942923773.html

A na mikołaja dostanie jakąś książeczkę, bo ostatnio sporo "czyta"

Madziulka dla 6latka to nie mam pojęcia Ale pamiętam jak kupiłam bratu (też jakoś w tych okolicach wiekowych) dezodorant i wodę toaletową dla chłopczyków, to prawie popłakał się ze szczęścia.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:39   #2619
Naataaszkaa
Raczkowanie

Dzieeeń doooo bryyyy

Jestem w tak ogromnym szoku po tym co się stało... a mianowicie wstałyśmy pół godz temu a nic się na to nie zapowiadało bo moja pannica o 5 zdecydowała, że czas na mega potężną kupę.. więc z dobrych kilkanaście minut ją z siebie próbowała wyrzucić wydając przy tym nieziemskie odgłosy na koniec była już tak rozbudzona (a ja razem z nią), że w grę wchodziły tylko śmiechy i sprawdzanie, gdzie mama ma oczko.. nos... a mnie powoli szlag trafiał.. na szczęście koniec końców padła po 6 no i jak otworzyłam oczy po 9 to już się nie gniewałam

Lecę się ogarnąć i będę nadrabiać
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:41   #2620
Marina1
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Na początek się przywitam i zmykam, idziemy z młodym myć lodówkę.
MAMY KLUCZE JUŻ !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:43   #2621
ellika
Rozeznanie

Agadus i Brumek tez trzymam kciuki za wasze szczepienia

Monia, Patik, Brunetka, Beatka jak tam konkurs klikowy? udało się?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
super!!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 08:43   #2622
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień doberek
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek no chyba dobrze u niej . Brzydka, zielona i kwaśna (w zapachu) kupka poszła, czopek działa i dziecko nówka -> wyspane i roześmiane. Do tego nauczyła się cmokać, mlaskać i prykać ustami. Właśnie to trenuje...namiętnie. No i nauczyła się PISZCZEĆ, co mnie do szału doprowadza.
U mnie Julus też cały czas piszczy, wkłada grzechotke do buźki chociaż jest za wielka i się nie mieści i krzyczy "ojojojojoj! ajajaja" i ogólnie te swoje "bigu, bigu" i tym podobne. Testuje nowe dźwięki Dziś w wanience na siedząco się kąpał i odkrył, że ma nogi, o jaka radość była i slinienie z tego powodu, cały czas za stópki się trzymał Słodko to wyglądało. Teraz śpi z tatusiem

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witam!

Nie jestem dziś pierwsza, dziwneeee

Właśnie przed chwilka karmiłam psy i jedna porcja rozsypała mi sie na ziemie (sucha karma), ale postanowiłam nie sprzatać-puściłam psa. Elegancko wszystko pozjadał
Chyba muszę zakupić psa domowego w takim razie bo takie dwa zarłoczki mamy na podwórku, chociaż do naszej kuchni kura byłaby lepsza, najadłaby się, że hoho

Cytat:
Dzień dobry
Słowo się rzekło - środa i jestem Jestem też mniej więcej na bieżąco, ale nie cytowałam nic
Wczoraj byłyśmy na szczepieniu, Zuzia waży 7 i 1/4 kilo - moja kruszynka i mierzy 69 cm wg lekarki
i teraz oto czego się dowidziałam:
Pepti - dziecko powinno być na pepti do roku, dopiero później robi się ekspozycje na alergeny. Co do refundacji, to jeszcze tak naprawde nic nie wiadomo, będzie wiadomo po nowym roku, więc lekarz nie powinni teraz robić problemu z wypisywaniem recept. ona nie robi i robić nie będzie.
podawanie glutenu dzieciom alergicznym na MM - nie śpieszyć się, bo często alergie pokarmowe idą w parze z nietolerancją glutenu, czy jakoś tak. ona zaleca w drugim półroczu najwcześniej.
Z kaszkami się nie śpieszyć i jak coś tylko ryżowe, absolutnie nie mleczne (czyli źle ją zrozumiałam poprzednio)
o, od teraz będe za Wami nadąrzać

A Zuzka wstała o 6! zjadła 150 ml, pobawiła się, wypiła 120 ml soku, zaczęła marudzić i piszczeć i o 8 zmusiłam ja siłą do zaśnięcia Szalona
za wage i wzrost.
Juli je kleik ryżowy Nestle, kaszkę ryżową z malinami też Nestle i Sinlac. Wszystko smakuje
Po pół roku lekarka powiedziała, żeby spróbować z Enfamilem HA bo ten sam producent co Nutra i jak się ulewania nasilą albo będzie wysypka to wrócić do Nutry. Co do glutenu to w drugim półroczu.
Zauważyłam, że jak Julek nie zje kaszki jeden dzień to potem strasznie marudzi... Zapewne dlatego, że ma ten refluks i tak go coś zakleja a jak nie zje to ma tam w żołądeczku rewolucje.
Brumku za pneumo
Shira przecież to nie Twoja wina Kochanie

Dicoflor- my też podawaliśmy ten od 3 lat, nie ma żadnej różnicy między jednym a drugim.
A ja mam cholerka niską hemoglobine i hematokryt (w dolnych granicach normy) aj i ten cholesterol... 199 przy normie do 200.
Już sobie wyobrażam ja i dieta
Za to z tarczycą i żelazem ok

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:46   #2623
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja zamiast kaszek sklepowych daje Agu zwykłą kaszę jaglaną
Te owocowe mają tony cukru, czysta ryżowa zapiera a kukurydziana nestle tez ma maltodeksyne. Więc Agu dostaje kaszke +owocek ze słoiczka + mm.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:46   #2624
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
super

Stary 2011-11-30, 08:50   #2625
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem i Ja.
Emi jakaś normalnie w nocy niespokojna była.
Wierciła się jakby miała owsiki.
Spała nie spokojnie.
Od 24 co godzinę wstawała
i nad ranem walneła taką koope, że musiałam pościel przebrać
dobrze, że dałam ceratkę pod prześcieradło.

EMILIE DZISIAJ KOŃCZY 4 MIESIĄCE
jak ten czas leci !

Marina zrób zdjęcia

Dzisiaj muszę ogarnąć w końcu szafę,
- wyprasować
-wstawić obiad
- zrobić porządek w butach
-kurze pościerać
- zdjęcia wystawić
no.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja zamiast kaszek sklepowych daje Agu zwykłą kaszę jaglaną
Te owocowe mają tony cukru, czysta ryżowa zapiera a kukurydziana nestle tez ma maltodeksyne. Więc Agu dostaje kaszke +owocek ze słoiczka + mm.

Jaglaną ? to ją mielisz ?
Weź napisz książkę o rozszerzeniu diety i mi wyślij

MIAŁAM PYTAĆ, CZEMU SĄ TAK MOCNO PREFEROWANE KUBKI NIEKAPKI?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 08:54   #2626
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jestem i Ja.
Emi jakaś normalnie w nocy niespokojna była.
Wierciła się jakby miała owsiki.
Spała nie spokojnie.
Od 24 co godzinę wstawała
i nad ranem walneła taką koope, że musiałam pościel przebrać
dobrze, że dałam ceratkę pod prześcieradło.

j

brawa za miesiące, a u mnie też dzisiejszej nocy Natalka, spała niespokojnie, co godzinę się budziła i wierciła

Stary 2011-11-30, 08:55   #2627
CookieMonsters
Rozeznanie

I jeszcze zapomniałam się pochwalić.. od kilku dni Zuzia je ziemniaki z dynią i jest zachwycona.. rzuca się na łyżeczke jak nie wiem co.. i coraz sprawniej jej to idzie owoców narazie nie chce dawać, raz że boje się że w ogóle mleka mi nie będzie jadła po słodkich owocach, a dwa, że jak zaczne mieszać i dawać kilka składników na raz, to sie nie połapie w razie alergii
i mam pytanie:
Jakie kombinacje warzyw w słoiczzkach podać teraz po tych zimniakach? dodam, że marchewke wole narazie omijać, bo może powodować te zatwardzenia.

i w ogóle, to jak patrze na Wasze dzieciaki, to moja wydaj mi się mało rozwinięta.. nie turla się, nie łapie stóp, nie przekłada z rączki do rączki, nie łapie dwiema dłońmi, nie wkłada zabawek do buzi, w ogóle nie lubi zabawek! jak jej daje zabawki, to ona zamiast do przodu wyciągać ręce, to je chowa do tyłu ona woli człowieka:nos, usta, włosy, dłonie, okulary.. zabawki jej nie interesuja
to może dlatgo że długi okres czasu w ogóle na plecach nie przebywała??
Za to umie coś, czego moż inne dzieciaczki w tym wieku nie potrafią.. potrafi nisprawnie raczkować, że tak powiem.. przemieszcza się na długie odległości, w krótkim czasie..podciąga kolano pod brzuch, ręke wysówa do produ i się odpycha, od razu robi to samo z drugą nogą i tak potrafi cały pokój pokonać meczy się przy tym, ale jest taka dumna, że aż mi serce rośnie
Co Wy o tym myślicie?:confu sed:
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 08:57   #2628
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Agadus i Brumek tez trzymam kciuki za wasze szczepienia

Monia, Patik, Brunetka, Beatka jak tam konkurs klikowy? udało się?

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

super!!!
Konkurs się skończyl, wszystkie jestesmy na liście więc chyba wygrałyśmy tylko nie wiem teraz co i jak, moze jakąś wiadomość napiszą. Ja narazie czekam

Witam się po tragicznej nocy
Małej chyba tak zęby dokuczają, nie chce spać, nie chce jeść Nie śpię od 3 jestem wykończona. Jeszcz z Tż sie pokłóciłam co za beznadziejny dzień
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 09:05   #2629
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zanetko ano zmieliłam sobie w młynku. Gotuje dodaje do tego owoc i mm Mozna tez zblenderować po ugotowaniu.

Zanetko bo kubek niekapek to pierwszy krok z rozstaniem się z butelką, któej długotrwałe ssanie (a szczególnie zasypianie przy butli) powoduje próchnice i problemy ze zgryzem itd.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
I jeszcze zapomniałam się pochwalić.. od kilku dni Zuzia je ziemniaki z dynią i jest zachwycona.. rzuca się na łyżeczke jak nie wiem co.. i coraz sprawniej jej to idzie owoców narazie nie chce dawać, raz że boje się że w ogóle mleka mi nie będzie jadła po słodkich owocach, a dwa, że jak zaczne mieszać i dawać kilka składników na raz, to sie nie połapie w razie alergii
i mam pytanie:
Jakie kombinacje warzyw w słoiczzkach podać teraz po tych zimniakach? dodam, że marchewke wole narazie omijać, bo może powodować te zatwardzenia.

i w ogóle, to jak patrze na Wasze dzieciaki, to moja wydaj mi się mało rozwinięta.. nie turla się, nie łapie stóp, nie przekłada z rączki do rączki, nie łapie dwiema dłońmi, nie wkłada zabawek do buzi, w ogóle nie lubi zabawek! jak jej daje zabawki, to ona zamiast do przodu wyciągać ręce, to je chowa do tyłu ona woli człowieka:nos, usta, włosy, dłonie, okulary.. zabawki jej nie interesuja
to może dlatgo że długi okres czasu w ogóle na plecach nie przebywała??
Za to umie coś, czego moż inne dzieciaczki w tym wieku nie potrafią.. potrafi nisprawnie raczkować, że tak powiem.. przemieszcza się na długie odległości, w krótkim czasie..podciąga kolano pod brzuch, ręke wysówa do produ i się odpycha, od razu robi to samo z drugą nogą i tak potrafi cały pokój pokonać meczy się przy tym, ale jest taka dumna, że aż mi serce rośnie
ja bym sie wybrala do fizjoterapety, bo ten moj mi tłumaczył, ze wazne jest by dziecko robiło wszystko wg. jakiejs tam kolejności Bo o ile tempo nie jest jakies szczegolne istotne. Ale może być tak, ze wszytsko jest w porządku i taka uroda Twojej córy.

i chwale się. moja Agata wczoraj zjadła cały duży słoiczek dyni z indykiem i ugryzła się na wieczor w noge

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Najlpszego dla Emilie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 09:06   #2630
jacieeeee
Wtajemniczenie

Buziaki dla Emilie za 4 miesiące

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-30, 09:15   #2631
Kolina
Zadomowienie

czesc
witam się, znowu pośpiechu...

trzymam kciuki za szczepienia i wizyty

gratuluje kolejnych tygodni ba miesięcy ale ten czas leci

rzuciło mi się w oczy "MAMY KLUCZE" Mariny bardzo się cieszę! super, że udało się tę sprawę załatwić po waszej myśli

muszę się wdrożyć w temat wprowadzenia diety "słoiczkowej", gdybym byłam z wami na bieżąco to już sporo bym wiedziała, a tak to jestem w tyle

odnośnie niedotlenienia Dawidka dzisiaj mamy wizytę u neurologa, dopiero o 18:00 więc oczekiwanie długie przed nami, nie lubie późnych wizyt... wcześniej na 14;00 mamy wizyte szczepienną u pediatry, ale chyba tylko rotawirusy podamy
Dawidek w piątek kończy 16tygodni a jeszcze nie był szczepiony (poza wzw i rotawirusami)

ciężki dzień przed nami, z dalekimi podróżami po lekarzach, więc proszę o kciuki

słoneczko tak ładnie świeci a to zawsze nastraja optymistycznie
Stary 2011-11-30, 09:18   #2632
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Scio a kupujesz kasze jaglaną zwykłą, bio czy eko Bo tak się właśnie nad nią zastanawiam...
Cookie przejdź się do fizjoterapeuty. Julek średnio lubi leżeć na brzuchu i jeszcze nie umie tak dobrze się przekręcać z plecków na brzuch i odwrotnie. Pediatra co do brzuszka to powiedziała, że ulewające dzieci raczej nie lubia tak leżeć ale ważne że wie co ma zro bić ze swoją głową, tzn, jak ją trzymać.
Zaneta dla Emilie

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 09:21   #2633
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
plusem posiadania dziecka ze skazą jest to, że silna wola jest naprawdę silna i się nie rzucam na słodycze ( z wyjątkiem sypanej szarlotki) bo nie wolno
Chociaż chyba mojej ta skaza minęła, bo zdarza mi się podjeść nabiał i jej nic nie jest ale wolę trzymać dietę ( jeszcze 4 kg do zrzucenia i będę się "jarać" własnym ciałem )
Jak karmiłam tylko piersią to też się pilnowałam z jedzeniem i waga jako tako spadała.. teraz jak jesteśmy na MM to moja silna wola poszła w las.. uciekła wręcz ode mnie

A za wafle familijne mogę dać się pokroić

Cytat:
No i dali Ta scena u psychologa - bezcenna

Beatce wody odeszły
No i koniec końców, Anka pogodziła się z Jerzym
No tak.. można się było tego spodziewać.. w ogóle gdyby nie Andrzejek z Beti i Gruuuba to ten serial do tyłka by był... Anka i Jerzy

Cytat:
Idziemy za dwie godzinki na szczepienie, oby i tym razem poszło tak fajnie jak poprzednio

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

U nas piękna pogoda!
U nas porażka

Cytat:
dobry a w zasadzie zły

Zdrówka!

Cytat:
jak ten czas leci ![/I]

Cytat:
i chwale się. moja Agata wczoraj zjadła cały duży słoiczek dyni z indykiem i ugryzła się na wieczor w noge [COLOR="Silver"]
Ja się nie mogę doczekać kiedy Hania zacznie zjadać swoje stopy tylko czy ona da radę z takim brzuchem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 09:36   #2634
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

no i owocnego pracowitego dnia życzę

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
I jeszcze zapomniałam się pochwalić.. od kilku dni Zuzia je ziemniaki z dynią i jest zachwycona.. rzuca się na łyżeczke jak nie wiem co.. i coraz sprawniej jej to idzie

za jedzonko
sprytna ta Twoja córeczka jest że już zaczęła pełzać

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam się po tragicznej nocy
Małej chyba tak zęby dokuczają, nie chce spać, nie chce jeść Nie śpię od 3 jestem wykończona. Jeszcz z Tż sie pokłóciłam co za beznadziejny dzień

chyba nerwówka przed obroną daje Ci się we znaki - uszy do góry - obronisz się i świat stanie się piękniejszy

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
i chwale się. moja Agata wczoraj zjadła cały duży słoiczek dyni z indykiem i ugryzła się na wieczor w noge

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
A ja chciałam kupić pod choinkę dla 1,5 rocznej Chrześnicy coś takiego:

http://allegro.pl/kuchnia-piekarnik-...942923773.html
ja swojej chrześnicy też kupiłam podobną kuchnię na 2-gie urodziny - była zachwycona

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
MAMY KLUCZE JUŻ !
juz niedługo i będziecie "na swoim"

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Beatka jak tam konkurs klikowy? udało się?
tak wszytskie się załapałyśmy na żel do mycia i krem Eucerin

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:

stało się zaraziłam Żbika ?
kurcze i Was dopadło - zdrówka dla Was również

Stary 2011-11-30, 09:38   #2635
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ciężki dzień przed nami, z dalekimi podróżami po lekarzach, więc proszę o kciuki

słoneczko tak ładnie świeci a to zawsze nastraja optymistycznie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

No tak.. można się było tego spodziewać.. w ogóle gdyby nie Andrzejek z Beti i Gruuuba to ten serial do tyłka by był... Anka i Jerzy

No i Pola i jej "O żesz ja cię pierdzielę"

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-30, 09:44   #2636
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
odnośnie niedotlenienia Dawidka dzisiaj mamy wizytę u neurologa, dopiero o 18:00 więc oczekiwanie długie przed nami, nie lubie późnych wizyt... wcześniej na 14;00 mamy wizyte szczepienną u pediatry, ale chyba tylko rotawirusy podamy
Dawidek w piątek kończy 16tygodni a jeszcze nie był szczepiony (poza wzw i rotawirusami)
to za wizyte u neurologa - daj znać co i jak w miarę możliwości -

a jakie były powody odwlekania szczepienia? to niedotlenienie?

Stary 2011-11-30, 09:44   #2637
iwonap79
Raczkowanie

CZEŚĆ mamuski

YOU YOU, JUSTI I BRUMKU
baaardzo dziękuję za odpowiedzi dot zabawek i basenów

u nas nocka ok, jestem na wczorajszym wieczorze, więc uciekam nadrabiać

a ZMALOWANA- baaaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. jakoś często chodzisz mi po głowie... więc wysyłam dobre emocje)

iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 09:55   #2638
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
ellika nie pamietam czy wysłałam post, że trzymam za szczepienie, więc, piszę jeszcze raz

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

to, że się zaraził, to nie Twoja wina, musialabys się z domu wyprowadzić, żeby malego nie zaraziź, takie wirusy teraz latają,

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

U mnie Julus też cały czas piszczy, wkłada grzechotke do buźki chociaż jest za wielka i się nie mieści i krzyczy "ojojojojoj! ajajaja" i ogólnie te swoje "bigu, bigu" i tym podobne. Testuje nowe dźwięki Dziś w wanience na siedząco się kąpał i odkrył, że ma nogi, o jaka radość była i slinienie z tego powodu, cały czas za stópki się trzymał Słodko to wyglądało. Teraz śpi z tatusiem

Chyba muszę zakupić psa domowego w takim razie bo takie dwa zarłoczki mamy na podwórku, chociaż do naszej kuchni kura byłaby lepsza, najadłaby się, że hoho

za wage i wzrost.
Juli je kleik ryżowy Nestle, kaszkę ryżową z malinami też Nestle i Sinlac. Wszystko smakuje
Po pół roku lekarka powiedziała, żeby spróbować z Enfamilem HA bo ten sam producent co Nutra i jak się ulewania nasilą albo będzie wysypka to wrócić do Nutry. Co do glutenu to w drugim półroczu.
Zauważyłam, że jak Julek nie zje kaszki jeden dzień to potem strasznie marudzi... Zapewne dlatego, że ma ten refluks i tak go coś zakleja a jak nie zje to ma tam w żołądeczku rewolucje.
Brumku za pneumo
Shira przecież to nie Twoja wina Kochanie

Dicoflor- my też podawaliśmy ten od 3 lat, nie ma żadnej różnicy między jednym a drugim.
A ja mam cholerka niską hemoglobine i hematokryt (w dolnych granicach normy) aj i ten cholesterol... 199 przy normie do 200.
Już sobie wyobrażam ja i dieta
Za to z tarczycą i żelazem ok
no niby wiem, ale i tak mi przykro

dzięki Beatko
Stary 2011-11-30, 10:04   #2639
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to za wizyte u neurologa - daj znać co i jak w miarę możliwości -

a jakie były powody odwlekania szczepienia? to niedotlenienie?
dziękuję Beatko
dam znać co nam powiedziała

szczepienie odsuwane było ze względu na utrzymującą się zółtaczkę
tydzien temu mieliśmy kolejne badanie kontrolne, bilirubina jest na poziomie 1,96... ale mówią że przy takim poziomie można już szczepić
natomiast nie wiem do końca jak jest ze szczepieniem przy niedotlenieniu okołoporodowym i może zdam się na opinię tego neurologa dzisiaj
Stary 2011-11-30, 10:08   #2640
Naataaszkaa
Raczkowanie

iustyna1 oczywiście pierwsze co mi przyszło do głowy jak się w nocy obudziłam to pani z rogami brrrr jakoś nieswojo się czułam, mimo, że ona gości u Ciebie w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości