|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Dzień dobry
![]() Dziś u nas wcześnie pobudka przez to szczepienie, bo inaczej jeszcze byśmy spali ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2613 |
Zadomowienie
|
dobry a w zasadzie zły
![]() stało się zaraziłam Żbika ![]() ![]() ![]() ![]() iustyna dzięki ![]()
#2614 | |
Wtajemniczenie
|
ellika nie pamietam czy wysłałam post, że trzymam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Wtajemniczenie
|
No, ba! Akurat małego karmiłam i przypomniało mi się, że w sobotę idę na urodziny siostry synka i nie mam prezentu...
Dzień dobry ![]()
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za info - przyda się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Rozeznanie
|
Pisze posty i każdy trafia do moderatora!! Ile ich musze jeszcze naskrobac, by móc na bieząco pisac?? Potrafią zniechęcić!! Ale nic będe cierpliwie czekac, na zaufanie trzeba sobie zapracować
![]() Kciuki za szczepienia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Wtajemniczenie
|
A ja chciałam kupić pod choinkę dla 1,5 rocznej Chrześnicy coś takiego:
http://allegro.pl/kuchnia-piekarnik-...942923773.html A na mikołaja dostanie jakąś książeczkę, bo ostatnio sporo "czyta" ![]() Madziulka dla 6latka to nie mam pojęcia ![]()
#2619 |
Raczkowanie
|
Dzieeeń doooo bryyyy
![]() Jestem w tak ogromnym szoku po tym co się stało... a mianowicie wstałyśmy pół godz temu ![]() ![]() ![]() Lecę się ogarnąć i będę nadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Na początek się przywitam i zmykam, idziemy z młodym myć lodówkę. MAMY KLUCZE JUŻ ! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Rozeznanie
|
Agadus i Brumek tez trzymam kciuki za wasze szczepienia
![]() Monia, Patik, Brunetka, Beatka jak tam konkurs klikowy? udało się? ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |||
Rozeznanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Juli je kleik ryżowy Nestle, kaszkę ryżową z malinami też Nestle i Sinlac. Wszystko smakuje ![]() Po pół roku lekarka powiedziała, żeby spróbować z Enfamilem HA bo ten sam producent co Nutra i jak się ulewania nasilą albo będzie wysypka to wrócić do Nutry. Co do glutenu to w drugim półroczu. Zauważyłam, że jak Julek nie zje kaszki jeden dzień to potem strasznie marudzi... Zapewne dlatego, że ma ten refluks i tak go coś zakleja a jak nie zje to ma tam w żołądeczku rewolucje. ![]() ![]() Brumku za pneumo ![]() Shira przecież to nie Twoja wina Kochanie ![]() ![]() Dicoflor- my też podawaliśmy ten od 3 lat, nie ma żadnej różnicy między jednym a drugim. A ja mam cholerka niską hemoglobine i hematokryt (w dolnych granicach normy) aj i ten cholesterol... 199 przy normie do 200. Już sobie wyobrażam ja i dieta ![]() ![]() ![]() Za to z tarczycą i żelazem ok ![]()
![]() |
#2623 |
Zakorzenienie
|
Ja zamiast kaszek sklepowych daje Agu zwykłą kaszę jaglaną
![]() Te owocowe mają tony cukru, czysta ryżowa zapiera a kukurydziana nestle tez ma maltodeksyne. Więc Agu dostaje kaszke +owocek ze słoiczka + mm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja.
Emi jakaś normalnie w nocy niespokojna była. Wierciła się jakby miała owsiki. Spała nie spokojnie. Od 24 co godzinę wstawała ![]() i nad ranem walneła taką koope, że musiałam pościel przebrać ![]() dobrze, że dałam ceratkę pod prześcieradło. EMILIE DZISIAJ KOŃCZY 4 MIESIĄCE ![]() jak ten czas leci ! Marina zrób zdjęcia ![]() Dzisiaj muszę ogarnąć w końcu szafę, - wyprasować -wstawić obiad - zrobić porządek w butach -kurze pościerać - zdjęcia wystawić no. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Jaglaną ? to ją mielisz ? Weź napisz książkę o rozszerzeniu diety i mi wyślij ![]() MIAŁAM PYTAĆ, CZEMU SĄ TAK MOCNO PREFEROWANE KUBKI NIEKAPKI? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Rozeznanie
|
I jeszcze zapomniałam się pochwalić.. od kilku dni Zuzia je ziemniaki z dynią i jest zachwycona.. rzuca się na łyżeczke jak nie wiem co.. i coraz sprawniej jej to idzie
![]() ![]() i mam pytanie: Jakie kombinacje warzyw w słoiczzkach podać teraz po tych zimniakach? dodam, że marchewke wole narazie omijać, bo może powodować te zatwardzenia. i w ogóle, to jak patrze na Wasze dzieciaki, to moja wydaj mi się mało rozwinięta.. nie turla się, nie łapie stóp, nie przekłada z rączki do rączki, nie łapie dwiema dłońmi, nie wkłada zabawek do buzi, w ogóle nie lubi zabawek! ![]() ![]() ![]() to może dlatgo że długi okres czasu w ogóle na plecach nie przebywała?? Za to umie coś, czego moż inne dzieciaczki w tym wieku nie potrafią.. potrafi nisprawnie raczkować, że tak powiem.. przemieszcza się na długie odległości, w krótkim czasie..podciąga kolano pod brzuch, ręke wysówa do produ i się odpycha, od razu robi to samo z drugą nogą i tak potrafi cały pokój pokonać ![]() ![]() Co Wy o tym myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam się po tragicznej nocy ![]() ![]() ![]() Małej chyba tak zęby dokuczają, nie chce spać, nie chce jeść ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Zanetko ano zmieliłam sobie w młynku. Gotuje dodaje do tego owoc i mm
![]() ![]() Zanetko bo kubek niekapek to pierwszy krok z rozstaniem się z butelką, któej długotrwałe ssanie (a szczególnie zasypianie przy butli) powoduje próchnice i problemy ze zgryzem itd. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() i chwale się. moja Agata wczoraj zjadła cały duży słoiczek dyni z indykiem i ugryzła się na wieczor w noge ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Najlpszego dla Emilie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla Emilie za 4 miesiące
![]() ![]()
#2631 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() witam się, znowu pośpiechu... trzymam kciuki za szczepienia i wizyty ![]() gratuluje kolejnych tygodni ![]() ![]() rzuciło mi się w oczy "MAMY KLUCZE" Mariny ![]() ![]() muszę się wdrożyć w temat wprowadzenia diety "słoiczkowej", gdybym byłam z wami na bieżąco to już sporo bym wiedziała, a tak to jestem w tyle ![]() odnośnie niedotlenienia Dawidka dzisiaj mamy wizytę u neurologa, dopiero o 18:00 więc oczekiwanie długie przed nami, nie lubie późnych wizyt... wcześniej na 14;00 mamy wizyte szczepienną u pediatry, ale chyba tylko rotawirusy podamy Dawidek w piątek kończy 16tygodni a jeszcze nie był szczepiony (poza wzw i rotawirusami) ciężki dzień przed nami, z dalekimi podróżami po lekarzach, więc proszę o kciuki ![]() słoneczko tak ładnie świeci a to zawsze nastraja optymistycznie
#2632 |
Rozeznanie
|
Scio a kupujesz kasze jaglaną zwykłą, bio czy eko
![]() Cookie przejdź się do fizjoterapeuty. Julek średnio lubi leżeć na brzuchu i jeszcze nie umie tak dobrze się przekręcać z plecków na brzuch i odwrotnie. Pediatra co do brzuszka to powiedziała, że ulewające dzieci raczej nie lubia tak leżeć ale ważne że wie co ma zro bić ze swoją głową, tzn, jak ją trzymać. Zaneta ![]() ![]() ![]()
#2633 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A za wafle familijne mogę dać się pokroić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas porażka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no i owocnego pracowitego dnia życzę ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() sprytna ta Twoja córeczka jest że już zaczęła pełzać ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() chyba nerwówka przed obroną daje Ci się we znaki - uszy do góry - obronisz się i świat stanie się piękniejszy ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- kurcze i Was dopadło - zdrówka dla Was również ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i Pola i jej "O żesz ja cię pierdzielę" ![]()
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie były powody odwlekania szczepienia? to niedotlenienie?
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Raczkowanie
|
CZEŚĆ mamuski
YOU YOU, JUSTI I BRUMKU baaardzo dziękuję za odpowiedzi dot zabawek i basenów u nas nocka ok, jestem na wczorajszym wieczorze, więc uciekam nadrabiać a ZMALOWANA- baaaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. jakoś często chodzisz mi po głowie... więc wysyłam dobre emocje ![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki Beatko ![]()
![]() |
#2639 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dam znać co nam powiedziała szczepienie odsuwane było ze względu na utrzymującą się zółtaczkę tydzien temu mieliśmy kolejne badanie kontrolne, bilirubina jest na poziomie 1,96... ale mówią że przy takim poziomie można już szczepić natomiast nie wiem do końca jak jest ze szczepieniem przy niedotlenieniu okołoporodowym i może zdam się na opinię tego neurologa dzisiaj
![]() |
#2640 |
Raczkowanie
|
iustyna1 oczywiście pierwsze co mi przyszło do głowy jak się w nocy obudziłam to pani z rogami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.