|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
dziewczyny a odnośnie tych laktatorów, to one są niezbędne
ja chce karmić piersią, ale gdyby się np okazało że nie mam pokarmu to wtedy jest to zbędny wydatek? Zastanawiam się czy już kupić czy później dopiero jak sie okaże niezbędny to zlecić to mężowi (jak ja bede w szpitalu). Chociaż ja należe do tych osób które wolą być przygotowane na wszystko więc pewnie kupie, teraz mam czas to mogę wybrać jakąs korzystną cenę
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Hej,
ja dzisiaj znowu w pracy .Wczoraj wieczorem tak mi leciała krew z nosa że jakaś masakra myślałam że nie powstrzymam jej ale jakoś mi przeszło .Życzę miłego dnia
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
anagat o jakim szpitalu w gdańsku piszesz????
aalegna ja kupię później bo nigdy nic nie wiadomo, kupić możesz zawsze.
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Ja własnie kończę śniadanie Od dziś mam szlaban na słodycze! ! ! weszłam po wstaniu na moją wagę i mam 1,5 kg. więcej niż tydzień temu czy li razem 7-8kg do przodu! Chyba pojadę dziś po nową wagę bo moja w ogóle jest popsuta i muszę 5 razy stawać na niej, dlatego wolę z niej nie korzystać bo mnie oszukuje. Miłego dnia
|
#755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też się nad nim zastanawiam ale nie wiem czy nie postawię na TT, bo jest podobny, podobna też cena, ale właśnie składa się tylko z 3 części do mycia, więc jest mniej zachodu. Poza tym mam już antykolkową butelkę z TT i mam nadzieję, że dzidziusiowi podpasuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
też miałam krwawienia z nosa i jak byłam w szpitalu to zlecili konsultację laryngologiczną i stwierdził on, że w ciąży tak już po prostu jest skończy się ciąża, skończą się krwawienia. Polecił mi brać 3 razy dziennie rutinoscorbin (i tak brałam zanim mi to powiedział, co prawda dwie tabletki na wieczór, ale brałam/biorę ). Może to być też objaw małopłytkowości we krwi, ale jak miałaś dotąd wyniki dobre to raczej odpada. Oby jak najrzadziej, albo najlepiej w ogóle już się tak nie zdarzyło Witam panie z rana ![]() ja znów niewyspana <-- ale rymuję ![]() Co dziś robicie na obiad? ja myślę nad nuggetsami
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2011-11-30 o 09:03 |
|||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mam równe 100 cm tak na wysokości pępka
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
NOM JA ZACZYNAM w Piątek 25 TYDZIEŃ! KURCZE JAK TO LECI...może coś źle policzyłam hehe...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-30 o 09:28 |
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mi koleżanka z pracy pożyczyła ten laktator z Aventu tylko muszę sobie nakładki nowe kupić i jakieś silikonowe części. Planuję kartmić piersią, ale nigdy nic nie wiadomo, a koleżanka sama zaproponowała, że może pożyczyć ![]() Zariah koszmarna ta służba zdrowia, ale dobrze, że serduszko bije ![]() Ja w zeszłym, tygodniu miałam w brzuchu 103 cm - wtedy był 24 tc. Zabieram się dziś do pracy, bo ostatnio się strasznie lenię i odliczam dni do wizyty i kiedy pójdę na L4. A w nocy to mnie budzi albo bół brzucha, albo ból kręgosłupa, albo chrapanie męża ![]() Miłęgo dnia dziewczynki
Edytowane przez ivona84 Czas edycji: 2011-11-30 o 09:25 |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo mi sie podoba![]() co do laktatorow to ja wlasnie kupilam ten z aventu z kosmetyczka za 99 zl. Po tym filmiku na tvn o karmieniu śniło mi się że karmiłam swoje dziecko piersią, dosłownie dociskałam je do piersi a z cyców leciało mi mleko jak twaróg ,którego było tak dużo ze dziecku wylewało sie z buzi ![]() My jutro zaczynamy 23 tydzien, prawie 9 kg na plusie Zapisałam sie dzis do przyszpitalnej szkoły rodzenia, zajecia dopiero na przelomie stycznia i lutego ale zbieraja grupe.Pani mi przez telefon wszystko ladnie objasnila ma byc 8 spotkań- na tych spotkaniach ogladanie porodowki i oddzialu, przygotowanie do porodu, omowienie szczegolowe porodu, masaz pleców dla TZ zeby wiedział jak masowac i ulżyc, spotkanie z pediatra w sprawach nowrodkowych, i spotkania relaksacyjne joga , muzyka z tego co mowila podoba mi sie-koszt 300 zl.Ja dzis nie gotuje mam jeszcze bigos i naleśniki
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-30 o 09:28 |
|
|
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki,
u mnie 25 tc zaczac czas!! 7-8kg na plusie...robie sobie od dzis porzadny szlaban na slodycze...ale to nie jest latwe![]() od weekendu sypiam srednio, tak sie cieszylam wczesniej ze wstaje tylko na siusiu, a teraz w nocy bola mnie nogi, albo biodra, nie moge znalezc sobie dobrej pozycji ![]() u mnie tez dzis chlodno, ok zabieram sie do pracy. a na obiad? rosol blyskawiczny podrobka woda, kostka rosolowa, kilka marchewek i chinskie kluski - makaron, ugotowalam juz to przed sniadaniem.Milego dnia, zajrze popoludniu. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-30 o 09:30 |
|
|
|
#763 | |||
|
Raczkowanie
|
Zapomnialam się przywotac na nowym wątku, macie dziewczyny wene i czas
)Cytat:
plus planuje zakup ręcznego laktatora TT Cytat:
Cytat:
Ja zdecydowałam kupić wcześniej bo właśnie przez pierwsze kilka dni produkcja jest mocno zwiekszona i zeby nie powstały zastoje nalezy pomagac maluszkowi sciagac zeby nie dopropwadzic do zapalenia.A jak pokarmu nie bede miala to sprzedam pewnie z mala strata ale spokoj i swiadomosc ze jestem przygotowana jest dla mnie bezcenny
|
|||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na słodycze to mam całkowity szlaban. Choc czasem zjem kostkę czekolady. Muszę zmierzyc u siebie obwód sama jestem ciekawa ile mam centymetrów.
Wczoraj mi koleżanka powiedziała że mam spory brzuch. Rośnie z dnia na dzień to pewnie duze dziecko będzie |
|
|
|
#765 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Mysle wiec,ze chyba sie zaopatrze,aby potem nie popasc w czarna rozpacz jak mi zaczna eksplodowac;]Cytat:
zlosliwosc urzadzen tez mialam taka. Choc nie powiem,bo moja akurat zanizala ![]() .Co nie zmienia faktu,ze w koncu i tak by sie wydalo,poszla do naprawy i juz teraz jest uczciwie..razem tez mam 7 do przodu.Cytat:
.Jak pomysle,ze jeszcze niedawno czekalysmy na koniec 1 trymestru,a tu juz 3 sie zbliza wielkimi krokamiCytat:
łącze sie w bolu oczekiwania na L4...a Maluszek daje CI w nocy pospac? Jest sroda,a przyznam,ze sie czuje jakby byl piatek , wczoraj proba wyjechania spod pracy autem trwala zamiast 5min jakies 20...jak mozna zablokowac kilka ulic w centrum miasta ![]() ja nie wiem kto to ogarnial logistycznie.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
![]() Pospałyśmy z Niną do 9, wczoraj obejrzałam w nocy "Druhny". Ja mam laktator TT i butelki,byłam i jestem zadowolona, TŻ jechał kupić po porodzie ,bo tak babeczka poradziła w sklepie, ale moim zdaniem przydaje się większości i mogłam kupić przed. I Dziewczyny nie zakładajcie,że mleczka "nie będzie" ,bo tu głowa ma duże znaczenie i będzie na bank tylko właśnie myślenie negatywne może je zblokować na amen i będzie ciężko. I spokój spokój ..... to nas może uratować .
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuje się gadaniem |
|
|
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
dzięki mamusie za podzielenie się odczuciami z porodu
mnie obudził dziś o 4.00 taki delikatny ból w podbrzuszu jak na @ i był koniec ze spaniem, w łazience wszystko OK ale przypomniałam sobie, że mi się śniło że krwawię i że wody mi odeszły... potem jak się znów położyłam to stwierdziłam że to jednak żołądek mnie boli i mam straszna zgagę, więc pomyślałam brzydko o tych gofrach na kolację... ale jak się przekręciłam to stwierdziłam że to jednak wątroba bo na obiad było mięso mielone, wzięłam nospę, wypiłam 1 litr wody na rozrzedzenie żółci przyłożyłam termofor do pleców i dopiero usnęłam. i moje pytanie: o co motyla noga chodzi???? co to w końcu było?
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam właśnie 21tydzień i 5kg na +. Obwodu nie mierzyłam .. ciekawe ile będzie
Dziewczyny poradźcie mi coś ... zamierzam kupić sobie sukienkę aby na święta ładnie się prezentować ale nie wiem na jaką się zdecydować. Może pomożecie ?? ![]() http://allegro.pl/jesien-ciazowe-suk...tml#tabsAnchor http://allegro.pl/jesien-sukienka-bo...939103376.html Z góry dziękuje
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka maluszek daje pospać, ale mój wielki brzuch niestety nie i juz wysiadam. I czuję, że moje dni w pracy są policzone.
I właśnie szefowa mnie poinformowała, że w poniedziałek przychodzi jakaś dziewczyna za mnie - fajnie
|
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
osobiscie mi sie bardziej podoba tahttp://allegro.pl/jesien-sukienka-bo...939103376.html ale bez zadnych dodatkow(paskow itp) bo ja osobiscie nie przepadam...poddalas mi pomysl,ze teraz sie sama zastanawiam ![]() Ja gustuje w bombkach
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kupię laktator avent isis w tesco - już widziałam są po 109 zł zastanawiam się tylko czy kupić go już czy jak będzie niezbędny TŻ jest już uświadomiony gdzie go szukać jakby co!
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-11-30 o 10:23 |
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też właśnie bardziej przychylnym okiem patrzę na tą bo wydaje mi się że jest bardziej taka ładna i też potem po ciąży bez brzuszka prezentuje się bardzo fajnie
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze nie wiem czy utrzymalam bym go w ryzach
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w sumie wolałabym je przymierzyć - ale ogólnie obie są naprawdę fajne |
|
|
|
|
#776 |
|
Raczkowanie
|
Hejo Dziewczynki!
Jestem załamana... nigdy nie wybiore żadnego wózka! Za dużo ich! Im więcej zagłębiam się w temat tym gorzej! Teraz chodzi mi po głowie implast bolder lub espiro atlantic... Mama namawia mnie na X-Landera XA... Nie wiem jestem już w stanie więcej wydać na wózek z drugiej strony nie chcę przesadzić bo mama mówi,że ja za długo nie chciałam jeździć... Aż mnie głowa boli |
|
|
|
#777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem dziecko wiecej chodzi, chce pchac wozeczek, jednak szybko sie meczy i wtedy hop do wozeczka, wiec mysle ze na te 2 lata na pewno Ci posluzy. Bo np ja teraz z Filipem (ma 2,5 roku) chodze na spacerki bez wozka, bardzo ladnie idzie za raczke, nie ma przekomarzania ze nie da raczki itd. chociaz jak ide z nim na zakupy to jeszcze wozek spelnia duza role, bo latwiej jest go miec w wozku i spokojnie sobie robic zakupy.
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sprawdziłam gdzie można tą sukienkę kupić okazało się że w Gliwicach, dlatego już wysłałam meila z pytaniem czy mogę przyjechać sobie ją przymierzyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

ja chce karmić piersią, ale gdyby się np okazało że nie mam pokarmu to wtedy jest to zbędny wydatek? Zastanawiam się czy już kupić czy później dopiero jak sie okaże niezbędny to zlecić to mężowi (jak ja bede w szpitalu). Chociaż ja należe do tych osób które wolą być przygotowane na wszystko więc pewnie kupie, teraz mam czas to mogę wybrać jakąs korzystną cenę

.
.

też miałam krwawienia z nosa i jak byłam w szpitalu to zlecili konsultację laryngologiczną i stwierdził on, że w ciąży tak już po prostu jest
<-- ale rymuję 

i mam równe 100 cm tak na wysokości pępka