|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 25 dni nie wyciskamy, buzie czyste mamy! Cz. II wątku niewyciskania
kolejny dzień, nie wiem który, później sprawdzę i edytuję
chciałam się pochwalić, wygrałam sama ze sobą, pisałam jaki kosmita mi wyrósł na brodzie, w życiu czegoś takiego nie widziałam, twarda byłam, nie uległam mu ![]() posmarowałam przedwczoraj maścią ichtiolową, wczoraj widziałam jak rośnie, dziś podczas mycia samo pękło.. boję się, że rozniosło się, dla pewności zdezynfekowałam spirytusem. Wiem wiem, nie powinno się tak robić, podobno spirytus to największe zło, ale nie wiem czym innym można to robić. Niby lepsza woda utleniona, ale jak mnie nie zaszczypie, nie mam pewności, że wystarczy, a po wodzie nie ma tego efektu. Co do tej maści nagietkowej, koniecznie kupię, skoro tak fajnie goi jak piszesz
|
|
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dezynfekcję wszelkich ran (tych po pryszczach też) najlepiej przeprowadzać Octeniseptem. Jest to środek bezalkoholowy, nie przesusza skóry i nie działa tak agresywnie jak woda utleniona czy spirytus salicylowy, a działa bakteriobójczo i grzybobójczo. Spirytus może drażnić i bardzo przesuszać naskórek, poza tym ma domieszki substancji mogących uczulać (lepszy już jest czysty etanol), natomiast woda utleniona nie ma żadnych właściwości bakteriobójczych i może opóźniać gojenie się ran.
A ja mam znowu 0/25, ale dzisiaj wyjeżdżam i nie ruszę :P |
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
11/25
Dziewczyny, namawiam Was, zebyscie tych zaskornikow jednak nie usuwaly. Smarujcie te miejsca Ane Dermem, Skinorenem albo innymi masciami z kwasami, ale nie ruszajcie! Bo po pierwsze: jak zle wycisniecie to powstanie szpetny pryszcz, po drugie - przebarwienia, a po trzecie i najwazniejsze - po jednym zaskorniku potoczy sie lawina i zrobicie sobie masakre. Marrlen - ja Ci powiem, ze te 10 dni bylo mi latwo bo akurat jakos tak nic nie wyskakiwalo. Ponadto dostalam silnej motywacji bo... widze jakie spustoszenie mam na skorze w postaci przebarwien. vanilia - brawo
|
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
3
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
3/25
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
2/25 :P
ejj najgorsze jest to, że dzisiaj idę na imprezę z 4 przyjecielami na twarzy..achhh kussiii żeby wycisnąc ... <walczy> |
|
|
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
losbombos, dziękuję na pewno zakupię, jak tylko dostanę wypłatę
![]() Konwalia11 heh dzięki, ale te zaskórniki, wągry na nosie przede wszystkim.. no nie mogę przestać używam kwasów, obecnie trianceal, co prawda 2 tydziń, ale nic ich kompletnie nie rusza. Moje wągry na nosie są takie, że same prawie wychodzą jak je potre ręcznikiem, nawet nie muszę mocno ciskać, wystarczy, że przegnę nos w jakąś stronę to już wychodzą.. ehh |
|
|
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
0/25... ehhh byłam na saunie i jak wróciłam miałam taką fajną skórę jak po parówce i się dorwałam !!!! Od jutra startuje od nowa mam nadzieje ze się uda !!!!!!
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
0/25. musiałam pomóc niektórym wyjść
|
|
|
|
#1810 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Od poniedziałku stosuję OCM i wiecie co...czarne kropki znikają z nosa fakt, że nie było ich jakoś strasznie dużo, ale jednak były widoczne. Jest ich coraz mniej spróbuj, chociaż sam nos tak oczyścić dam Wam znać czy działają
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
No i mam: 0/25
![]() W sumie opanowalam sie w pore i po 4 zaskornikach przestalam, nie bylam pewna, czy liczyc od nowa czy nie, bo wielkiego spustoszenia nie byl aaaalee: bede konsekwentna. Wiem, ze teraz zacznie sie ciezszy okres, bo w drugiej polowie cyklu i przed okresem mnie wysypuje, wiec trzymajcie kciuki. bozycieamosieuklada - a masz vanilia - wiesz, no nie chce sie wypowiadac, bo pewnie u Ciebie wyglada to inaczej. Ja mam takie zamkniete zaskorniki ktore za cholere nie chca wylazic, wiec kazdy zaskornik to potencjalne niebezpieczenstwo stanu zapalnego. U mnie preparaty z kwasami dzialaja tak, ze skora sie zluszcza i po jakims czasie ,zluszcza sie i zaskornik, ale to po ok. 4 tygodniach i tez nie zawsze.madziuunia - wiesz co, znam ten bol, to sie chyba nazywa "lek przed sukcesem". U mnie tez nie raz bylo tak, ze mialam sliczna buzke i... sie zmasakrowalam. DMkAnia - jaki OCM? Sorki, nic mi ten skrot nie mowi?
Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2011-12-01 o 14:34 |
|
|
|
#1812 |
|
Strażnik Wizażu
|
Po prostu mycie mieszanką olejową
O, na przykład ten, KLIK! jest też druga część, już z łazienki
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-12-01 o 14:40 |
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
1
|
#1814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
a teoretycznie to taki popularny środek przecz....
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Czytam wasze posty i spodobał mi się wasz pomysł z niewyciskaniem pryszczy bo sama mam ten sam problem.Przyłączam się do Was ale do momentu nie odwołania gdyż 25 dni to za krótko |
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
4/25
i dwa pryszcze na brodzie po zakończonej imprezie
|
|
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
7/25
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
4
|
|
|
|
#1820 |
|
Przyczajenie
|
u mnie 2 dzień ale, o matko, jak ciężko wytrzymać. Szczególnie jak się ma obcego nad wargą
mam wrażenie, że jak tylko mocniej zawieje wiatr, to pęknie. A jak to jest w końcu z tym wysuszaniem? Nie zauważyłam konkretnej odpowiedzi- lepiej potraktować pryszcza spirytusem czy zostawić go w spokoju
|
|
|
|
#1821 |
|
Rozeznanie
|
2/25
jade na 2 dniowy wyjazd wiec chyba nie bede miala jak ruszac buzi ![]() ![]() Powodzenia !!
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie daję rady, więc liczę z Wami 1/25
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
1
ciekawe ile wytrzymam
|
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
5
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
1/25
DMka - niestety, mieszkam za granica i nie jest to bardzo popularny srodek, musze go specjalnie zamowic... Ale wyobraz sobie, ze rozpoczelam cala procedure bez rycynowego, tylko z zimnotloczonym oliwkowym i kilkoma kroplami rozmarynowego i szalwiowego Nie wiem, czy to ma sens, ale jestem strasznie niecierpliwa i chcialam koniecznie sprobowac Ogolnie kocham kosemtyki naturalne i ten pomysl strasznie mi sie spodobal.baranek16 - 25 dni to krotko, powiadasz? No nie wiem, niektorym znas trudno dotrzymac do 3 dni, heh...NoisyGhost - trzymam kciuki, zebys poprawila ostatni rekord. ![]() Wespe - tak trzymaj! Marrlen - "obcego nad wargą", dobre! Jesli chodzi o temat: wysuszac czy nie - to zalezy. U mnie sposob z wysuszaniem sprawdza sie tylko wtedy, kiedy pryszczyk jest maly, bez "zawartosci" ropnej. Ale to rzadko kiedy. Kiedy jest to normalny pryszcz to i tak zawartosc bedzie sie pchala na powierzchnie a spirytus powoduje wysuszenie skory w okolicy pryszcza. Niektorzy stosuja masc ichtiolowa, ktora wyciaga rope. Ja tam nic nie robie, bo nie widze roznicy ze smarowaniem czy bez smarowania...madziuuuunia - no to milego pobytu! aniabania - witaj, zapraszamy No i po napisaniu tego posta poszlam i sie powyciskalam. Po prostu super. Ale wzielam sie na sposob, bo zauwazylam, ze wyciskam tylko w jednym pomieszczeniu, gdzie jest lustro, w ktorym widac wszystko. A wiec mam bana na to miejsce, a jak bede MUSIALA tam wlezc, to musze sie podpisac na specjalnej liscie. Moze to szalone, ale ja juz nie mam na siebie sil... Edytowane przez Konwalia11 Czas edycji: 2011-12-02 o 16:56 |
|
|
|
#1826 |
|
Konto usunięte
|
No więc zaczynam, dzień 1 minął pięknie
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
2/25
Po kremie z kwasem salicylowym mnie wysypuje...ehh a myslalam ze pozbede sie zaskornikow
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sam nos powiadasz...hm dobre rozwiązanie, na pewno nie zaszkodzi, tym bardziej, że skóra na nosie pancerna jutro chyba zakupię flaszkę tej rycyny, bo zuzyłam resztki na włoski i będę walczyć, a jak nie jutro to w najbliższym czasie ![]() dziękuję za podsunięcie pomysłu ![]() nie wyciskam oczywiście, nie wiem który już to dzień, ale daję radę od wczoraj dwa nowe przybysze ze stresu (dziś egzamin na prawko, ale zdany, więc warto było) zakupiłam maść nagetkową bo tania była, więc wypróbuję |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
8/25
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
A lepszy taki sposob na zerwanie z nalogiem niz zaden![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- A te pierwsze 3 dni są najgorsze, dalej to już idzie z górki
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
6
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

vegan terror

fakt, że nie było ich jakoś strasznie dużo, ale jednak były widoczne. Jest ich coraz mniej
spróbuj, chociaż sam nos tak oczyścić
U mnie preparaty z kwasami dzialaja tak, ze skora sie zluszcza i po jakims czasie ,zluszcza sie i zaskornik, ale to po ok. 4 tygodniach i tez nie zawsze.

Jesli chodzi o temat: wysuszac czy nie - to zalezy. U mnie sposob z wysuszaniem sprawdza sie tylko wtedy, kiedy pryszczyk jest maly, bez "zawartosci" ropnej. Ale to rzadko kiedy. Kiedy jest to normalny pryszcz to i tak zawartosc bedzie sie pchala na powierzchnie a spirytus powoduje wysuszenie skory w okolicy pryszcza. Niektorzy stosuja masc ichtiolowa, ktora wyciaga rope. Ja tam nic nie robie, bo nie widze roznicy ze smarowaniem czy bez smarowania...