|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
Cytat:
![]() |
#4743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Śmieszne jest to, że ja to wiem, ale musiałam się upewnić. W takich przypadkach chyba szuka się potwierdzenia swoich przypuszczeń ![]() No to niebawem zobaczymy co to będzie ![]() katePL, no dla mnie słaba kreska to zawsze kreska (chodzi mi o pierwszy test), ja jak widziałam u siebie słabą, slabiuteńką to wiedziałam,ze to ciąża, bo gdy robiłam testy, które były negatywne, to nigdy nie mogłam się doszukać tej kreski, choćbym nie wiem jak się gapiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Mam problem. Wczoraj kochałam się z chłopakiem o 18. O 21 wzięłam tabletkę, o 22.30 wymiotowała. Najgorsze jest to, że to sobie dopiero teraz uświadomiłam i dodatkową tabletkę wzięłam dopiero o 19. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić? Dodam ze jestem w drugim tygodniu brania tabletek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Raczkowanie
|
Czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży jeśli z chłopakiem kochałam się w czwartek a wczoraj tj. w niedzielę miałam plamienie pomimo, że właśnie wzięłam 14 tabletkę z opakowania i biorę je zawsze o tej samej porze ( w tym tygodniu raz miałam opóźnienie o ok. 3h). Czy w ogóle jeśli wystąpi plamienie mam powody do zmartwienia jak chodzi o zachowanie skuteczności? Bo zdania są podzielone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W drugim tygodniu możesz przyjąć tabletkę z opóźnieniem większym niż 12 godzin. Cytat:
Polecam zapoznać się dobrze z ulotką, która mówi że jeśli tabletki są przyjmowane prawidłowo to skuteczność jest praktycznie 100%.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Raczkowanie
|
w nocy dostałam tak silnego bolu brzucha, zaraz dostałam taki okres ze szok. musiałam wziąć nospe i paracetamol. zasnełam. dzis jeszcze czuje bol. takze pewnie ta kreska na teście coś się pomyliła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny. Tak macie racje wybiore sie do ginekologa. Dodam ze 4 dni temu w sluzie pojawily sie takie jakby nitki krwi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Przyczajenie
|
a jakies objawy miałaś ?
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- A jakieś objawy miałaś ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny piszcie coś !!!!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
No to ja się dołącze.
Wiem, nie mam się za bardzo czego obawiać, ale wolę się uspokoić i poszukac potwierdzenia tutaj... a więc ostatni dzień płodny, 2x seks z gumką, która się nie zsuneła, nie pękła, była od początku, TŻ kończył po za mną... prawda, że ryzyko niewielkie i mogę spokojnie iść spać ? ![]() ![]()
#4753 |
Zakorzenienie
|
spokojnej nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
dziękuję, no to idę chrapsiu chrapsiu
![]() dobranoc
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
nie stosuje npr, wyliczyłam to sobie mniej więcej przy 32dniowym cyklu, i na zasadzie śluzu. Zwyczajnie podejrzewam, że mógł to być ostatni dzień
![]()
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4758 |
Przyczajenie
|
Czesc, bardzo prosze o pomoc. W piatek tj. 25, 9 dni po pierwszym dniu miesiaczki piescilam sie z moim chlopakiem, z ktorym jeszcze nie wspolzyje. W pewnej chwili on sprobowal wlozyc swojego penisa do mojej pochwy (bez prezerwatywy..), wlozyl tak na mniej niz 1 cm i wyjal, potem sprobowal jeszcze raz ale moja pochwa byla widocznie niewystarczajaco luzna wiec juz nie probowalismy. Moj chlopak nie jest 100%-owo pewny czy na jego penisie znajdowal sie plyn preejakulacyjny czy byl mokry ode mnie, jest prawie pewien ze to ode mnie ale nie na 100 procent.. I na pewno bylo malo tego plynu. Czy jest jakies prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?? ;( Strasznie sie boje, wiem ze to bylo strasznie glupie ale po prostu poniosla nas chwila, juz nigdy tak nie zrobimy. Dodaje, ze jestem dziewica i okres mam dostac ok. 15 grudnia, na razie poczekam ale chce wiedziec czy w ogole mam czym sie martwic??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Przyczajenie
|
Czesc, w ostatni piatek tj. 25 listopada, 9 dni po rozpoczeciu mojej ostatniej miesiaczki piescilam sie z moim chlopakiem z ktorym jeszcze nie wspolzyje. W pewnym momencie on wsadzil mi swojego penisa do pochwy (bez prezerwatywy..) na glebokosc mniej niz 1 cm, to bylo bardzo plytko, po kilku sekundach go wyjal, potem wlozyl znowu na ta sama glebokosc ale widocznie moja pochwa jest zbyt ciasna, nie probowalismy juz wiecej. Moj chlopak nie jest pewny na 100% czy na jego penisie znajdowal sie plyn preejakulacyjny czy byl mokry ode mnie, wydaje mu sie ze to przeze mnie ale nie jest pewny na 100 procent.. A przeciez w tym plynie moga znajdowac sie plemniki, sladowe ilosci ale jednak. Jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy??
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4760 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim ból w dole brzucha, przypominający taki okresowy. Bardzo mnie to zastanawiało , bo brzuch zawsze bolał mnie tylko pierwszego dnia okresu, ale tak,że ścinało z nóg. A to był taki ból kilkudniowy i delikatny. Po prostu czułam tam jakieś małe skurcze. A i mdłości i wymioty zaczęły mi się 3 czy 4 dni przed okresem. I senność...ale nie taka, że chciało mi się spać, tylko ja po prostu spałam po 18h dziennie. Mogłam zasnąć na stojąco dosłownie
![]() Nasz maluszek planowany był na za rok lub półtora i na początku byliśmy w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ się rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Może i to nie potrzebna panika ale nie mam już siły. Dziś 36 dzień mojego cyklu i nie dostałam jeszcze okresu ( miewałam nieregularny okres spowodowany złtym poziomem prolaktywny oraz tarczycy jednak wszystko unormowało mi się) Uprawiałam seks 2 listopada z prezerwatywą która nie pękła wszystko było ok był to 9 dzień mojego cyklu. Zaczęłam się stresować kiedy nie dostałam okresu bolał mnie brzuch teraz już sama nie wiem czy nie z nerwów. Wczoraj zrobiłam test nie mogłam go jednak zrobić z pierwszego moczu zrobiłam go koło 11 nie piłam jakoś strasznie dużo wcześniej wynik negatywny. Nadal tak bardzo się boję ..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Raczkowanie
|
Hej Justyna
![]() Hm skoro mówisz, że prezerwatywa nie pękła ani się nie sunęła to wszystko ok ![]() I radzę Ci nie stresuj się tak bo to właśnie schizowanie może być powodem opóźniającego się okresu wiem to z doświadczenia, sama kiedyś tak się stresowałam tym, że mogę być w ciąży, że okres spóźniał mi się dwa tygodnie:/ A jak się boisz, że jednak coś mogło pójść nie tak, zrób jeszcze raz test za kilka dni tylko najlepiej z porannego moczu wtedy wynik powinien być najpewniejszy ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Raczkowanie
|
Racja wiem ze do wszystkiego trzeba podchodzić racjonalnie, ale czasem naprawdę trudno. Idę za tydzień na pobieranie krwi więc może od razu poproszę też o test ciążowy z krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Przyczajenie
|
Spóźnia mi się okres 4 dni i nie mam żadnych objawów żeby go dostać a dwa tygodnie temu trochę zaszaleliśmy z chłopakiem.Mam już robić test ciążowy czy jeszcze zaczekać?Pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Zakorzenienie
|
zrob test
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zadomowienie
|
I ja dopisuje sie do watku.
Ostatnia miesiaczka 1.11 wczoraj mialam dostac moj normalny okres ale zamiast niego brudzenie+sluz ktore dzisiaj sie zakonczylo. Mam bole brzucha jak na @, mdli mnie i moge spac 24h na dobe. Z trudem wypilam moja ulubiona kawe. Z mezem 'bawilismy sie' kilka razy po ostatniej miesiaczce w tzw. stosunek przerywany i chyba nabroilismy ![]() Od dwoch tygodni mam wrazenie ze jestem w ciazy. Nie chce sie nakrecac bo to z poczatku roznie bywa. Ze zrobieniem testu poczekam jeszcze ok tygodnia. Temerature mam podwyzszona z 35 na 36,1°C pod pacha, jestem zdrowa jak raba. Myslicie ze to jest TO??? 3go malucha owszem mamy w planie ale za jakies 2 lata. Bylam juz w ciazy dwukrotnie, mam dwoch synow 5lat i 2,5roku, W pierwszej ciazy mialam ogromne piersi w zasadzie od krotniego czasu po zaplodnieniu+wstret do pasty do zebow. W drugiej ciazy czulam sie rewelacyjnie jedynie co odrzucilo mnie od miesa, ryb i czekolady.
![]() |
#4769 |
ma zielone pojęcie
|
cassie24, według jakich wyliczeń miałaś dni niepłodne? Czym się kierowałaś przy ich określaniu? Regułą ostatniego dnia suchego? Regułą Döringa?
#4770 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zrób test, powinien być już wiarygodny. Nie musisz czekać jeszcze tydzień. Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2011-11-30 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.