Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-27, 18:55   #4741
katePL
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7

Frutti Mój chłopak się zabezpieczył.
Dzięki za odpowiedź.
katePL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 19:06   #4742
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katePL Pokaż wiadomość
Frutti Mój chłopak się zabezpieczył.
Dzięki za odpowiedź.
Jeśli byliście zabezpieczeni to ja bym się o nic nie martwiła, ale wiadomo, że każda metoda może zawieść niestety.
Stary 2011-11-27, 19:06   #4743
Einode
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keira2008 Pokaż wiadomość
Test wykonać dwa tyg od stosunku. Betę można mniej więcej też po takim czasie.
Dzięki
Śmieszne jest to, że ja to wiem, ale musiałam się upewnić. W takich przypadkach chyba szuka się potwierdzenia swoich przypuszczeń
No to niebawem zobaczymy co to będzie
katePL, no dla mnie słaba kreska to zawsze kreska (chodzi mi o pierwszy test), ja jak widziałam u siebie słabą, slabiuteńką to wiedziałam,ze to ciąża, bo gdy robiłam testy, które były negatywne, to nigdy nie mogłam się doszukać tej kreski, choćbym nie wiem jak się gapiła
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-27, 21:16   #4744
Yennefer2505
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Mam problem. Wczoraj kochałam się z chłopakiem o 18. O 21 wzięłam tabletkę, o 22.30 wymiotowała. Najgorsze jest to, że to sobie dopiero teraz uświadomiłam i dodatkową tabletkę wzięłam dopiero o 19. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić? Dodam ze jestem w drugim tygodniu brania tabletek.
Yennefer2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:07   #4745
Laurin
Raczkowanie

Czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży jeśli z chłopakiem kochałam się w czwartek a wczoraj tj. w niedzielę miałam plamienie pomimo, że właśnie wzięłam 14 tabletkę z opakowania i biorę je zawsze o tej samej porze ( w tym tygodniu raz miałam opóźnienie o ok. 3h). Czy w ogóle jeśli wystąpi plamienie mam powody do zmartwienia jak chodzi o zachowanie skuteczności? Bo zdania są podzielone.
Laurin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 08:12   #4746
ewelcia sroczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katePL Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Mam pytanię. Otóż zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i wyszła prawie niewidoczna, słaba kreska. Powtórzyłam dziś rano i wyszła jak na zdjęciu. Mam dziś takie brązowe słabe krwawienie i powiększone piersi. Przed okresem zawsze miałam bóle, przy których prawie mdlałam, a teraz tylko większe piersi, zero bólów. Jutro idę do ginekologa, ale chciałabym znać wasze opinie, czy już mogę przypuszczać, że jestem w ciąży. Proszę o opinię.

Dzięki.
U mnie też była taka słaba kreska Denerwowała mnie ta niepewność, więc od razu poszłam na betę i wszystko było jasne Potem do gina i było już widać pęcherzyk ciążowy a teraz dojrzewa w moim brzuszku mały mężczyzna
ewelcia sroczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 09:33   #4747
keira2008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yennefer2505 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam problem. Wczoraj kochałam się z chłopakiem o 18. O 21 wzięłam tabletkę, o 22.30 wymiotowała. Najgorsze jest to, że to sobie dopiero teraz uświadomiłam i dodatkową tabletkę wzięłam dopiero o 19. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić? Dodam ze jestem w drugim tygodniu brania tabletek.

W drugim tygodniu możesz przyjąć tabletkę z opóźnieniem większym niż 12 godzin.

Cytat:
Napisane przez Laurin Pokaż wiadomość
Czy jest jakieś prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży jeśli z chłopakiem kochałam się w czwartek a wczoraj tj. w niedzielę miałam plamienie pomimo, że właśnie wzięłam 14 tabletkę z opakowania i biorę je zawsze o tej samej porze ( w tym tygodniu raz miałam opóźnienie o ok. 3h). Czy w ogóle jeśli wystąpi plamienie mam powody do zmartwienia jak chodzi o zachowanie skuteczności? Bo zdania są podzielone.

Polecam zapoznać się dobrze z ulotką, która mówi że jeśli tabletki są przyjmowane prawidłowo to skuteczność jest praktycznie 100%.

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 11:11   #4748
katePL
Raczkowanie

w nocy dostałam tak silnego bolu brzucha, zaraz dostałam taki okres ze szok. musiałam wziąć nospe i paracetamol. zasnełam. dzis jeszcze czuje bol. takze pewnie ta kreska na teście coś się pomyliła.
katePL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:40   #4749
domis3008
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny. Tak macie racje wybiore sie do ginekologa. Dodam ze 4 dni temu w sluzie pojawily sie takie jakby nitki krwi Przeczytałam ze to moze byc implatacja zarodka.Co o tym myślicie? Cały czas mam takie jakby skurcze... w piątek zrobie test...
domis3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 13:49   #4750
domis3008
Przyczajenie

a jakies objawy miałaś ?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelcia sroczka Pokaż wiadomość
U mnie też była taka słaba kreska Denerwowała mnie ta niepewność, więc od razu poszłam na betę i wszystko było jasne Potem do gina i było już widać pęcherzyk ciążowy a teraz dojrzewa w moim brzuszku mały mężczyzna
A jakieś objawy miałaś ?
Stary 2011-11-28, 16:39   #4751
domis3008
Przyczajenie

Dziewczyny piszcie coś !!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 23:01   #4752
Jewel
Raczkowanie

No to ja się dołącze.
Wiem, nie mam się za bardzo czego obawiać, ale wolę się uspokoić i poszukac potwierdzenia tutaj...
a więc ostatni dzień płodny, 2x seks z gumką, która się nie zsuneła, nie pękła, była od początku, TŻ kończył po za mną...
prawda, że ryzyko niewielkie i mogę spokojnie iść spać ?
Stary 2011-11-28, 23:23   #4753
hope01
Zakorzenienie

spokojnej nocy )

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-28, 23:35   #4754
Jewel
Raczkowanie

dziękuję, no to idę chrapsiu chrapsiu
dobranoc
Stary 2011-11-29, 07:05   #4755
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jewel Pokaż wiadomość
No to ja się dołącze.
Wiem, nie mam się za bardzo czego obawiać, ale wolę się uspokoić i poszukac potwierdzenia tutaj...
a więc ostatni dzień płodny, 2x seks z gumką, która się nie zsuneła, nie pękła, była od początku, TŻ kończył po za mną...
prawda, że ryzyko niewielkie i mogę spokojnie iść spać ?
Stosujesz NPR, żeby stwierdzić że to dzień płodny? ;] Mierzysz temperaturę? Obserwujesz śluz? Skoro kończył poza Tobą, a gumka cały czas była cała i na miejscu to skąd obawy?
Stary 2011-11-29, 13:39   #4756
Jewel
Raczkowanie

nie stosuje npr, wyliczyłam to sobie mniej więcej przy 32dniowym cyklu, i na zasadzie śluzu. Zwyczajnie podejrzewam, że mógł to być ostatni dzień A skąd objawy? Cóż jakoś tak jest że zdarza mi się schizować raz myślę - nie ma możiwości, nic nie będzie, a za chwile jest "ale..." i tak w kołko
Stary 2011-11-29, 15:12   #4757
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jewel Pokaż wiadomość
nie stosuje npr, wyliczyłam to sobie mniej więcej przy 32dniowym cyklu, i na zasadzie śluzu. Zwyczajnie podejrzewam, że mógł to być ostatni dzień A skąd objawy? Cóż jakoś tak jest że zdarza mi się schizować raz myślę - nie ma możiwości, nic nie będzie, a za chwile jest "ale..." i tak w kołko
Metoda na "mniej więcej" często zawodzi tak czy inaczej nie powinnaś być w ciąży, bo nie ma jak ;p
Stary 2011-11-29, 15:57   #4758
itmustbeheaven
Przyczajenie

Czesc, bardzo prosze o pomoc. W piatek tj. 25, 9 dni po pierwszym dniu miesiaczki piescilam sie z moim chlopakiem, z ktorym jeszcze nie wspolzyje. W pewnej chwili on sprobowal wlozyc swojego penisa do mojej pochwy (bez prezerwatywy..), wlozyl tak na mniej niz 1 cm i wyjal, potem sprobowal jeszcze raz ale moja pochwa byla widocznie niewystarczajaco luzna wiec juz nie probowalismy. Moj chlopak nie jest 100%-owo pewny czy na jego penisie znajdowal sie plyn preejakulacyjny czy byl mokry ode mnie, jest prawie pewien ze to ode mnie ale nie na 100 procent.. I na pewno bylo malo tego plynu. Czy jest jakies prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?? ;( Strasznie sie boje, wiem ze to bylo strasznie glupie ale po prostu poniosla nas chwila, juz nigdy tak nie zrobimy. Dodaje, ze jestem dziewica i okres mam dostac ok. 15 grudnia, na razie poczekam ale chce wiedziec czy w ogole mam czym sie martwic??
itmustbeheaven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 17:01   #4759
itmustbeheaven
Przyczajenie

Czesc, w ostatni piatek tj. 25 listopada, 9 dni po rozpoczeciu mojej ostatniej miesiaczki piescilam sie z moim chlopakiem z ktorym jeszcze nie wspolzyje. W pewnym momencie on wsadzil mi swojego penisa do pochwy (bez prezerwatywy..) na glebokosc mniej niz 1 cm, to bylo bardzo plytko, po kilku sekundach go wyjal, potem wlozyl znowu na ta sama glebokosc ale widocznie moja pochwa jest zbyt ciasna, nie probowalismy juz wiecej. Moj chlopak nie jest pewny na 100% czy na jego penisie znajdowal sie plyn preejakulacyjny czy byl mokry ode mnie, wydaje mu sie ze to przeze mnie ale nie jest pewny na 100 procent.. A przeciez w tym plynie moga znajdowac sie plemniki, sladowe ilosci ale jednak. Jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?? Strasznie sie boje, wiem ze to glupie, juz nigdy tak nie zrobimy, dalismy sie poniesc chwili ale to nie daje nam spac po nocach. Nastepna miesiaczke mam dostac ok. 15 grudnia, chcialabym sie jakos uspokoic do tego czasu, z gory dziekuje za pomoc..
itmustbeheaven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 17:44   #4760
ewelcia sroczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez domis3008 Pokaż wiadomość
A jakieś objawy miałaś ?
Przede wszystkim ból w dole brzucha, przypominający taki okresowy. Bardzo mnie to zastanawiało , bo brzuch zawsze bolał mnie tylko pierwszego dnia okresu, ale tak,że ścinało z nóg. A to był taki ból kilkudniowy i delikatny. Po prostu czułam tam jakieś małe skurcze. A i mdłości i wymioty zaczęły mi się 3 czy 4 dni przed okresem. I senność...ale nie taka, że chciało mi się spać, tylko ja po prostu spałam po 18h dziennie. Mogłam zasnąć na stojąco dosłownie ten okresowy ból minął dość szybko, z tego co pamiętam utrzymywał się ok. tygodnia, a pozostałe objawy ustąpiły pod koniec trzeciego miesiąca.

Nasz maluszek planowany był na za rok lub półtora i na początku byliśmy w szoku ale teraz oboje uważamy, że to nasze największe szczęście Jeśli tylko ma się odpowiedniego faceta, to wpadka wcale nie jest straszna Chociaż w sumie zależy to też od dojrzałości. My chcieliśmy mieć dziecko, ale uznaliśmy, że lepiej będzie poczekać, aż skończę studia. Teraz jednak wszystko nam się ułożyło i z niecierpliwością czekamy na rozwiązanie

Ależ się rozpisałam to przez mój nawyk nałogowego gadania
ewelcia sroczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 19:28   #4761
Justyna2602
Raczkowanie

hej dziewczyny
Może i to nie potrzebna panika ale nie mam już siły. Dziś 36 dzień mojego cyklu i nie dostałam jeszcze okresu ( miewałam nieregularny okres spowodowany złtym poziomem prolaktywny oraz tarczycy jednak wszystko unormowało mi się) Uprawiałam seks 2 listopada z prezerwatywą która nie pękła wszystko było ok był to 9 dzień mojego cyklu. Zaczęłam się stresować kiedy nie dostałam okresu bolał mnie brzuch teraz już sama nie wiem czy nie z nerwów. Wczoraj zrobiłam test nie mogłam go jednak zrobić z pierwszego moczu zrobiłam go koło 11 nie piłam jakoś strasznie dużo wcześniej wynik negatywny. Nadal tak bardzo się boję .....
Justyna2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:13   #4762
dominikaariel
Raczkowanie

Hej Justyna

Hm skoro mówisz, że prezerwatywa nie pękła ani się nie sunęła to wszystko ok
I radzę Ci nie stresuj się tak bo to właśnie schizowanie może być powodem opóźniającego się okresu wiem to z doświadczenia, sama kiedyś tak się stresowałam tym, że mogę być w ciąży, że okres spóźniał mi się dwa tygodnie:/
A jak się boisz, że jednak coś mogło pójść nie tak, zrób jeszcze raz test za kilka dni tylko najlepiej z porannego moczu wtedy wynik powinien być najpewniejszy Albo skoro mówisz, że miałaś problemy z tarczycą może coś się odnowiło więc lepiej pójść do specjalisty
Pozdrawiam
dominikaariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:17   #4763
Justyna2602
Raczkowanie

Racja wiem ze do wszystkiego trzeba podchodzić racjonalnie, ale czasem naprawdę trudno. Idę za tydzień na pobieranie krwi więc może od razu poproszę też o test ciążowy z krwi.
Justyna2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 20:20   #4764
Amiline
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Laurin Pokaż wiadomość
Nie masz powodu by się martwić, skoro brałaś tabletki w porę, bez spóźnienia się ponad 12 godzin, nie wymiotowałaś i nie miałaś biegunki. Plamienie czasem się zdarza, nie ma obaw ze jesteś w ciąży
Amiline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:23   #4765
Ala250
Przyczajenie

Spóźnia mi się okres 4 dni i nie mam żadnych objawów żeby go dostać a dwa tygodnie temu trochę zaszaleliśmy z chłopakiem.Mam już robić test ciążowy czy jeszcze zaczekać?Pomóżcie
Ala250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 22:56   #4766
hope01
Zakorzenienie

zrob test

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:38   #4767
dominikaariel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ala250 Pokaż wiadomość
Spóźnia mi się okres 4 dni i nie mam żadnych objawów żeby go dostać a dwa tygodnie temu trochę zaszaleliśmy z chłopakiem.Mam już robić test ciążowy czy jeszcze zaczekać?Pomóżcie
Zrób test, ale najlepiej za jakiś tydzień znów go powtórz bo test może mieć słabą wyczuwalność we wczesnym etapie
dominikaariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 11:57   #4768
cassie24
Zadomowienie

I ja dopisuje sie do watku.

Ostatnia miesiaczka 1.11 wczoraj mialam dostac moj normalny okres ale zamiast niego brudzenie+sluz ktore dzisiaj sie zakonczylo.
Mam bole brzucha jak na @, mdli mnie i moge spac 24h na dobe.
Z trudem wypilam moja ulubiona kawe.
Z mezem 'bawilismy sie' kilka razy po ostatniej miesiaczce w tzw. stosunek przerywany i chyba nabroilismy mimo wyliczen ze byly to dni nieplodne.
Od dwoch tygodni mam wrazenie ze jestem w ciazy. Nie chce sie nakrecac bo to z poczatku roznie bywa. Ze zrobieniem testu poczekam jeszcze ok tygodnia.
Temerature mam podwyzszona z 35 na 36,1°C pod pacha, jestem zdrowa jak raba.
Myslicie ze to jest TO???
3go malucha owszem mamy w planie ale za jakies 2 lata.

Bylam juz w ciazy dwukrotnie, mam dwoch synow 5lat i 2,5roku,
W pierwszej ciazy mialam ogromne piersi w zasadzie od krotniego czasu po zaplodnieniu+wstret do pasty do zebow.
W drugiej ciazy czulam sie rewelacyjnie jedynie co odrzucilo mnie od miesa, ryb i czekolady.
Stary 2011-11-30, 13:51   #4769
Chatul
ma zielone pojęcie

cassie24, według jakich wyliczeń miałaś dni niepłodne? Czym się kierowałaś przy ich określaniu? Regułą ostatniego dnia suchego? Regułą Döringa?
Stary 2011-11-30, 14:23   #4770
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Ostatnia miesiaczka 1.11 wczoraj mialam dostac moj normalny okres ale zamiast niego brudzenie+sluz ktore dzisiaj sie zakonczylo.
Mam bole brzucha jak na @, mdli mnie i moge spac 24h na dobe.
Z trudem wypilam moja ulubiona kawe.
Z mezem 'bawilismy sie' kilka razy po ostatniej miesiaczce w tzw. stosunek przerywany i chyba nabroilismy mimo wyliczen ze byly to dni nieplodne.
Od dwoch tygodni mam wrazenie ze jestem w ciazy. Nie chce sie nakrecac bo to z poczatku roznie bywa. Ze zrobieniem testu poczekam jeszcze ok tygodnia.
Temerature mam podwyzszona z 35 na 36,1°C pod pacha, jestem zdrowa jak ryba.
Myslicie ze to jest TO???
36 to nie jest chyba podwyższona temperatura? No chyba że na co dzień masz 35, tak jak piszesz. EDIT: Teraz doczytałam, że mierzyłaś pod pachą. Taki pomiar nic Ci nie da. Musiałabyś mierzyć temperaturę codziennie o tej samej porze w ustach, pochwie lub odbycie.
Zrób test, powinien być już wiarygodny. Nie musisz czekać jeszcze tydzień.

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2011-11-30 o 14:25
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości