|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
jaki gigant .
|
|
|
|
|
#902 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
A może faktycznie coś w kształcie brzuszka mówi o płci
. Jeżeli Agabi i Aguśka mają nisko i spodziewają się chłopaczków?
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Kulkaaga niestety u mnie niańki to już nie wiedzą ile sobie życzyć za siedzenie z dzieckiem, a nie wydam na niańke 2/3 pensji, bo to nie ma sensu, a poza tym potrafią z dnia na dzień bez uprzedzenia odejść...
jeżeli chodzi o zatrudnienie np. mamy czy teściowej wg. tych nowych przepisów to podobno jest to mozliwe |
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja naszczescie po macierzynskim moge oddac sie dziecku i nie musze wracac do pracy... po odchowaniu maluszka bede pracowac w meza firmie, ale mysle, ze poki malenstwo nie pojdzei do przedszkola to bede mogla byc z nim w domku
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#906 |
|
Rozeznanie
|
no niby tak, tylko ja nie lubię brać pieniędzy od TŻta, szczególnie na swoje potrzeby i wydatki, a poza tym lubię robić mu prezenty i niespodzianki, on się wtedy cieszy jak dziecko - to takie słodkie
![]() zawsze byłam niezależna finansowo i chyba źle bym się czuła, że sama nie zarabiam - no ale zobaczymy - jak uda mi się znaleźć pracę, to chyba zatrudnimy nianię - sąsiadkę-"ciocię" TŻta ze starego mieszkania, ona teraz też opiekuje się małym dzieckiem |
|
|
|
#907 |
|
Wtajemniczenie
|
ja początkowo myślałam o wychowawczym aż mały nie pójdzie do przedszkola, ale ze względów finansowych chyba będe musiała wrócić wcześniej do pracy. A mały nie wiem może teściowa się podejmie, ale ona już ma 2 wnuczki pod opieką, pozatym choruje, ostatnio na 2 m-ce została uziemiona w łóżku i szwagierka miała problem, bo nagle praktycznie z dnia na dzień nie miała gdzie dzieci zostawić
i obawiam sie takich sytuacji właśnie. A mojej mamie do emerytury jeszcze 10 lat zostało
|
|
#908 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
obejrzałam fotki i wszystkie macie super brzuszki Cytat:
|
||
|
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem na rencie zdrowotnej, mąż ma swoją firmę i w miarę dobrze zarabia, tak więc będę z Maluszkiem w domu
tak do 3 latek przynajmniej. potem, jak zdrowie mi dopisze wyślę Malucha do przedszkola a sama poszukam jakieś pracy , na pół etatu najlepiej. i najlepiej w zawodzie. żeby tak plany się spełniły...
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po macierzyńskim wracam do pracy. Nie wysiedziałabym tyle czasu w domu
Najgorzej, że chyba będę musiała się pożegnać z moją dodatkową robotą i kasą a bardzo ją lubię
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Co do laktatora ja chyba też kupuję ręczny Avnta, ale nie wiem czy na allegro czy w sklepie później Was nadrobie bo zaraz jadę na USG cykora mam
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro za to robię pierogi ruskie w przyszłym tygodniu zabieram się z mamą za uszka i pierogi na święta, bo ma urlop więc pomoże mi ![]() no to piccolo i imprezka jak tralala ![]() Ja nie pracuję, ale planuję iść do pracy, nie wiem kiedy, zobaczymy jak to się ułoży. Z mamą moją za bardzo nie będę miała jak zostawić bo pracuje, teściowej nie zostawię dziecka na zbyt długo bo ma problemy z kręgosłupem więc nie chcę jej obciążać opieką nad małym dzieckiem. więc za bardzo nie będę miała z kim dziecka zostawić. Zobaczymy z czasem, bo nie wiem czy coś na własną rękę nie zorganizuję, ale to póki co jeszcze odległy temat, ale jak coś to przynajmniej będę mogła pracować jednocześnie spędzając dużo czasu z dzieckiem. czas pokaże, bo z planami to różnie bywa
|
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy kciukasy za udane USG!!!
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;30808865]Hej
kiedyś napisałam parę postów w Waszym wątku ale później przez przeprowadzkę nie miałam stałego dostępu do internetu (podczytywalam Was kiedy mogłam bo łapie się do wątku).Prosiłabym osobę opiekującą się wątkiem o dopisanie mnie do listy z terminem na 18 marca i znaczkiem wskazującym na Synka.Przy okazji chciałabym przywitać się ze wszystkimi korzystającymi z tego wątku. Chętnie poradze się Was w pewnych sprawach i dowiem ciekawych rzeczy .[/QUOTE]Witaj
|
|
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maść na sutki, plastikowe osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, smoczek Lovi i pojemniki szczelne do przechowywania odciągniętego mleka. Oby tylko to się przydało.Jakoś mam dziwne przeczucie,że nie będę miała pokarmy bo wcale nie bolą mnie piersi ... od początku ciąży,ani razu,a w ogóle dziewczyny czy Wy w 19 tyg. czułyście już ruchy ? Ja zaczynam się denerwować bo nic nie czuję ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny tak się nażarłam że chyba jeszcze nigdy tak :d masakra zaraz pęknę
wyglądam jakbym miała zaraz urodzic
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super brzusio Może ja dzisiaj dodam swój
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka kciukasy za wizytę i usg
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super masz TŻta ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
No teraz tak Was czytam i nie wiem czy mam kupić Aventa czy TT ?? Jedno jest pewne, że na początek kupie ręczny, a później jak będzie trzeba to elektryczny ![]() Dziękuję Oby maleństwo pokazało co ma między nóżkami
|
||
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłaś ten z kosmetyczką ?? Bo ja się zastanawiam nad tym z kosmetyczką albo nad tym drugim butelkami. Ja w 19tc czułam ruchy ale teraz zbliżam się do 22tc i powiem szczerze, że czuję je coraz bardziej bo na początku to było takie delikatne jak by a'la łaskotanie itp. ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
chyba jutro zadzwonię i się umówię żeby potem nie było, że miejsca dla mnie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
jak wstałam, a było to późno...zjadłam jogurt i nie dawno gniazdko póki co nie chce mi się jeść zjem jak wróce od lekarza ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- dziękuję
|
|||
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Co do butelek to ja tez stawiam na TT antykolkowe + laktator ręczny tez z tej firmy. Julliczka ale obrotny ten Twoj mąż...ciuszki, wózek Gucia super brzucholek...i te na mailu też Konia ciężka sytuacja u twojej koleżanki...ja nigdy nie wiem jak się zachować wobec takich tragedii.. Kulkaaga niezdażyłam....wszystkie 3 sukienki ok, ale 1 najładniejsza ![]() Ja po macierzyńskim wracam ze względów finansowych....chociaz wolałabym zostać do 3 latek z dzieckiem..szczęście w nieszcześciu mieszkamy z moją mamą i ona zostanie na te godziny, kiedy my w pracy będziemy... |
|
|
|
#923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie 2 a gdzie takie można kupić ? ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Ja mam plan pójść do pracy, ale chyba mi się to nie uda bo nie będę miała z kim zostawić malucha a na żłobek nie mam szans niestety chyba, że będę zameldowana w mieście - z tym też problem i z miejscami jest istna masakra więc jak to będzie to się okaże...---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- ok ja się szykuje i zmykam ![]() do później...
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do planów po macierzyńskim... Ja bardzo chciałabym zostać w domu,ale nie wiem czy damy radę z jednej pensji TŻ-ta się utrzymać. Bo to co płacą na wychowawczym nie wiem jak nazwać. Jednak wszystko zależy od tego czy znajdziemy nianię, która nie zażyczy sobie tyle ile ja zarabiam bo jeśli tak to nie będzie sensu,żebym na niańkę tyrała,a żłobka w naszym mieście nie ma.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2011-11-30 o 16:59 |
|
|
|
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje ![]() fajne sukienki wrzucacie ja myślę też coś sobie zamówić, w sklepach ceny są kosmiczne, a na all można fajne znaleźć i niedrogo. W tym tygodniu dostałam telefon od naszego dobrego przyjaciela, że w Sylwestra organizuje swoje 30. urodziny (ma normalnie 2 stycznia) i z tej okazji wynajął taką niedużą salę i tam będzie mini bal, więc jakoś trzeba się ubrać piękne wszystkie brzuszki na mejlu i już naprawdę ciążowe, nie ma to tamto Koniakonia to na prawdę smutna historia z Twoją koleżanką
|
#926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do ruchów, akurat ja poczułam dość wcześniej, a teraz to dość intensywnie. Ale dziewczyny pisały nie raz, że różnie u kobiet pojawiają się pierwsze ruchy, także nie zamartwiaj się, wsłuchuj się co jakiś czas w siebie a wreszcie poczujesz te miłe bąbelki i smyranko ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- ja też szukałam i znalazłam na allegro, w dziale odzieży -> ciąża i macierzyństwo -> sukienki |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem po wizycie ![]() Oczywiście dostałam skierowanie do diabetologa ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram ![]() Mała kompletnie nie chciała dać się pomierzyć. Zasłoniła się rączkami i nóżkami. Nie wiem co to za akrobatkę będę miała USG robione miałam leżąc na boku, doktor próbował rozbudzić małą... udało się zmienić jej pozycję na tyle, aby zmierzyć kość udową. A tak wszystko jest w normie
|
#928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a do tego diabetologa to szybko się dostaniesz? Czy trzeba długo czekać?
|
|
#929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jolka-trzymam kciuki za wizytę
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzuciłam zdjęcia na maila, więc można zweryfikować![]() Jeśli chodzi o krew pępowinową, to jeśli u mnie w mieście byłaby możliwość oddania jej do banku państwowego, to chętnie bym to zrobiła, niestety tylko kilka w Wawie szpitali i chyba w Krakowie pobiera... Na prywatne przetrzymywanie mnie nie stać niestety.... Ja wracam do pracy od razu po macierzyńskim a córcią zajmie się moja teściowa, która jest na emeryturze. Teraz dorabia sobie opiekując się roczną dziewczynką, ale już powiedziała, że w sierpniu kończy tam pracę i zajmie się wnuczką Kurcze, jutro mam USG i dowiem się co z tym moim cukrem... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

. Jeżeli Agabi i Aguśka mają nisko i spodziewają się chłopaczków?

i obawiam sie takich sytuacji właśnie. A mojej mamie do emerytury jeszcze 10 lat zostało
a bardzo ją lubię

no to piccolo i imprezka jak tralala
wyglądam jakbym miała zaraz urodzic
a na żłobek nie mam szans niestety chyba, że będę zameldowana w mieście - z tym też problem i z miejscami jest istna masakra 

ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram