Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 15:39   #901
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
na maila podam adres do największego brzucha jaki ostatnio widziałam na zdjęciu, podaję na maila, bo to jednak obca dla mnie dziewczyna, a wiem że Wy się śmiać nie będziecie
jaki gigant .
Stary 2011-11-30, 15:40   #902
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja niestety musze wrocic do pracy po macierzynskim. Tak jak w przypadku Filipa wyjdzie mi ze dzidzia bedzie miala okolo pol roczku, bo macierzynski plus urlop z tego i przyszlego roku.
Z poczatku bylo mi ciezko zostawiac z tesciem i tesciowa malego bo maja juz swoje lata (tesciowa na emeryturze, ale ma juz 70 lat) a tesciu ma 60 ale jeszcze pracuje. Moi rodzice niestety pracuja tez.
Ale teraz tesciu w przyszlym roku idzie na emeryture wiec bedzie latwiej, chociaz bedzie musial zostawac z dwojka dzieci. Wprawdzie Filip bedzie mial ponad 3 latka, jednak to nadal dziecko ktorego nie mozna spuscic z oka.
Troche sie obawiam jak to bedzie, ale nie mam wyjscia. Finansowo z wyplaty meza w zyciu bysmy nie dali rady.
No ja tez wrócić do pracy chce ze względów finansowych

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Kulkaaga u mnie chętnych jest wiecej niż miejsc w żłobkach, ale z jednej pensji (przy comiesięcznych ratach kredytu) nie damy rady wyżyć
więc wiem, że czeka mnie i tak niezła przeprawa, żeby załatwic maluchowi miejsce w złobku i wielka wyrwa w serduchu, ale cóz...
U mnie "państwowego" żłobka nie ma ani jednego, jest niby żłobko-przedszkole ale przyjmują dzieci od 2 lat. Powstał w tym roku jeden prywatny żłobek ale szczerze to nie wiem jak w nim wygląda sytuacja. W ostateczności zatrudnimy nianię chyba, bo co innego? Zastanawia mnie też jak to jest z tym zatrudnieniem jako niani członka rodziny, np babci? Bo weszły te przepisy, dzięki którym nianie mają nie być na czarno ale nie wiem, czy np własną mamę można też na tych zasadach zatrudnić

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja w sumie jeszcze nie wiem - do pracy też nie mam gdzie wracać, więc pozostaje mi szukanie nowej, jest też plan żeby ewentualnie trochę pobyć na wychowawczym i wtedy szukać nowej pracy lub po prostu zdecydować się na 2 dziecko... pomyślimy, na pewno pod koniec macierzyńskiego postaram się zacząć szukać... tak żeby kompletnie nie wypaść z rytmu pracy

na żłobek też raczej nie ma co liczyć, bo to trzeba być albo samotną matką albo nie mieć żadnych dochodów,

w sumie nawet nie wiem czy chcę oddawać takiego maluszka, my mamy ten komfort, że TŻ dostał niedawno awans i podwyżkę, zarabia całkiem nieźle, no i prowadzi jeszcze swoją działalność
No to rzeczywiście macie komfortową sytuację - pozazdrościć
Stary 2011-11-30, 15:41   #903
tikki85
Zakorzenienie

A może faktycznie coś w kształcie brzuszka mówi o płci . Jeżeli Agabi i Aguśka mają nisko i spodziewają się chłopaczków?
Stary 2011-11-30, 15:47   #904
agnes99
Zakorzenienie

Kulkaaga niestety u mnie niańki to już nie wiedzą ile sobie życzyć za siedzenie z dzieckiem, a nie wydam na niańke 2/3 pensji, bo to nie ma sensu, a poza tym potrafią z dnia na dzień bez uprzedzenia odejść...

jeżeli chodzi o zatrudnienie np. mamy czy teściowej wg. tych nowych przepisów to podobno jest to mozliwe
Stary 2011-11-30, 15:48   #905
emigra
Zakorzenienie

Ja naszczescie po macierzynskim moge oddac sie dziecku i nie musze wracac do pracy... po odchowaniu maluszka bede pracowac w meza firmie, ale mysle, ze poki malenstwo nie pojdzei do przedszkola to bede mogla byc z nim w domku
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:48   #906
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
No to rzeczywiście macie komfortową sytuację - pozazdrościć
no niby tak, tylko ja nie lubię brać pieniędzy od TŻta, szczególnie na swoje potrzeby i wydatki, a poza tym lubię robić mu prezenty i niespodzianki, on się wtedy cieszy jak dziecko - to takie słodkie

zawsze byłam niezależna finansowo i chyba źle bym się czuła, że sama nie zarabiam - no ale zobaczymy - jak uda mi się znaleźć pracę, to chyba zatrudnimy nianię - sąsiadkę-"ciocię" TŻta ze starego mieszkania, ona teraz też opiekuje się małym dzieckiem

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:54   #907
aalegna
Wtajemniczenie

ja początkowo myślałam o wychowawczym aż mały nie pójdzie do przedszkola, ale ze względów finansowych chyba będe musiała wrócić wcześniej do pracy. A mały nie wiem może teściowa się podejmie, ale ona już ma 2 wnuczki pod opieką, pozatym choruje, ostatnio na 2 m-ce została uziemiona w łóżku i szwagierka miała problem, bo nagle praktycznie z dnia na dzień nie miała gdzie dzieci zostawić i obawiam sie takich sytuacji właśnie. A mojej mamie do emerytury jeszcze 10 lat zostało
Stary 2011-11-30, 15:56   #908
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
no mi się też tak wydaje.czasem ludzie głupoty gadają, a człowiek bez sensu bierze do siebie i się zastanawia...
dziewczyny mają rację, masz śliczny brzuszek

obejrzałam fotki i wszystkie macie super brzuszki pięknie wyglądamy w stanie błogosławionym

Cytat:
Dziewczyny - mam pytanie, jakie macie plany po macierzyńskim? Idziecie na wychowawczy czy wracacie do pracy? I co z maluchami?

ja mam plan wrócić po macierzyńskim do pracy i liczyłam, że mama mi pomoże, bo nie pracowała a tu wczoraj niespodzianka - znalazła pracę. Cieszę się, że nie będzie siedzieć w domu dłużej ale też egoistycznie myślę o sobie co zrobić po macierzyńskim, mimo, że jeszcze tyle czasu...
Ja generalnie będę pracować też trochę na macierzyńskim (w domu) i wracam normalnie do pracy po urlopie. Przy własnej firmie to będzie wyzwanie, ale myślę, że dam radę. Zatrudniam jedną osobę, która na te "najcięższe" miesiące mnie całkiem zastąpi, pomoże też TŻ i damy radę. Po około pół roku chyba będzie czekać żłobek na kilka godzinek. Moja mama jest jeszcze "młoda", daleko jej do emerytury, cały czas rozwija się jej kariera zawodowa. Mama TŻ też pracuje, ale po 15:00 jest już w domu, więc na po 15 może będę jej zostawiać dzieciaczka, ale to w ostateczności, na razie nastawiam się, że nie będę rodzicom TŻa zostawiać dziecka

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 15:56   #909
agabi
Rozeznanie

ja jestem na rencie zdrowotnej, mąż ma swoją firmę i w miarę dobrze zarabia, tak więc będę z Maluszkiem w domu tak do 3 latek przynajmniej. potem, jak zdrowie mi dopisze wyślę Malucha do przedszkola a sama poszukam jakieś pracy , na pół etatu najlepiej. i najlepiej w zawodzie. żeby tak plany się spełniły...
Stary 2011-11-30, 16:27   #910
joanaros
Zakorzenienie

Ja po macierzyńskim wracam do pracy. Nie wysiedziałabym tyle czasu w domu
Najgorzej, że chyba będę musiała się pożegnać z moją dodatkową robotą i kasą a bardzo ją lubię
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:30   #911
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie

Co do laktatora ja chyba też kupuję ręczny Avnta, ale nie wiem czy na allegro czy w sklepie później Was nadrobie bo zaraz jadę na USG cykora mam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 16:30   #912
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
własnie zjadłam placki ziemniaczane
a najlepsze jest to że mam smak na naleśniki i chyba zrobię
u mnie miały być naleśniki, ale jednak zjadłam sobie pierogi na parze, bo miałam jeszcze w lodówce
jutro za to robię pierogi ruskie
w przyszłym tygodniu zabieram się z mamą za uszka i pierogi na święta, bo ma urlop więc pomoże mi

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

A my dzisiaj mamy wlasnie studniowke
no to piccolo i imprezka jak tralala

Ja nie pracuję, ale planuję iść do pracy, nie wiem kiedy, zobaczymy jak to się ułoży. Z mamą moją za bardzo nie będę miała jak zostawić bo pracuje, teściowej nie zostawię dziecka na zbyt długo bo ma problemy z kręgosłupem więc nie chcę jej obciążać opieką nad małym dzieckiem. więc za bardzo nie będę miała z kim dziecka zostawić.

Zobaczymy z czasem, bo nie wiem czy coś na własną rękę nie zorganizuję, ale to póki co jeszcze odległy temat, ale jak coś to przynajmniej będę mogła pracować jednocześnie spędzając dużo czasu z dzieckiem. czas pokaże, bo z planami to różnie bywa

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:35   #913
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Co do laktatora ja chyba też kupuję ręczny Avnta, ale nie wiem czy na allegro czy w sklepie później Was nadrobie bo zaraz jadę na USG cykora mam
Co do laktatora ręcznego to ja jeszcze się waham między Aventem a TT, z przewagą na TT.

Trzymamy kciukasy za udane USG!!!

Stary 2011-11-30, 16:37   #914
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;30808865]Hej kiedyś napisałam parę postów w Waszym wątku ale później przez przeprowadzkę nie miałam stałego dostępu do internetu (podczytywalam Was kiedy mogłam bo łapie się do wątku).

Prosiłabym osobę opiekującą się wątkiem o dopisanie mnie do listy z terminem na 18 marca i znaczkiem wskazującym na Synka.

Przy okazji chciałabym przywitać się ze wszystkimi korzystającymi z tego wątku.
Chętnie poradze się Was w pewnych sprawach i dowiem ciekawych rzeczy .[/QUOTE]

Witaj

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-30, 16:37   #915
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Witajcie

Ja sobie właśnie ręczny zakupiłam Avent i mam nadzieję,że się sprawdzi,a do tego dostałam masę przydatnych rzeczy Maść na sutki, plastikowe osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, smoczek Lovi i pojemniki szczelne do przechowywania odciągniętego mleka. Oby tylko to się przydało.
Jakoś mam dziwne przeczucie,że nie będę miała pokarmy bo wcale nie bolą mnie piersi ... od początku ciąży,ani razu,a w ogóle dziewczyny czy Wy w 19 tyg. czułyście już ruchy ? Ja zaczynam się denerwować bo nic nie czuję ...
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:38   #916
cziqua
Zadomowienie

dziewczyny tak się nażarłam że chyba jeszcze nigdy tak :d masakra zaraz pęknę wyglądam jakbym miała zaraz urodzic

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:38   #917
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki

ja dzis jestem zabiegana, ale moze jakos uda mi sie kiedys nadrobic

teraz bedzie ciezko, bo musze sie przygotowywac do egzaminu z angielskiego (na 10. grudnia), takze pewnie niewiele mnie tez bedzie

jeszcze tylko wrzucam nasza fotke w 26tc (+7kg )

Super brzusio

Może ja dzisiaj dodam swój

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-30, 16:39   #918
Karo89
Zakorzenienie

Jolka kciukasy za wizytę i usg

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:41   #919
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
A jestem taka happy, mój TŻ wylicytował na allegro bardzo fajny zestaw ciuchów ciążowych dla mnie jutro, pojutrze paczka powinna dojść

No to super masz TŻta

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Co do laktatora ręcznego to ja jeszcze się waham między Aventem a TT, z przewagą na TT.

Trzymamy kciukasy za udane USG!!!

No teraz tak Was czytam i nie wiem czy mam kupić Aventa czy TT ??
Jedno jest pewne, że na początek kupie ręczny, a później jak będzie trzeba to elektryczny

Dziękuję Oby maleństwo pokazało co ma między nóżkami

MICHAŁEK

WYMIANA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 16:41   #920
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Ja sobie właśnie ręczny zakupiłam Avent i mam nadzieję,że się sprawdzi,a do tego dostałam masę przydatnych rzeczy Maść na sutki, plastikowe osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, smoczek Lovi i pojemniki szczelne do przechowywania odciągniętego mleka. Oby tylko to się przydało.
Jakoś mam dziwne przeczucie,że nie będę miała pokarmy bo wcale nie bolą mnie piersi ... od początku ciąży,ani razu,a w ogóle dziewczyny czy Wy w 19 tyg. czułyście już ruchy ? Ja zaczynam się denerwować bo nic nie czuję ...
ja pierwsze poczułam 17t 3 dzień ale w miarę regularne to od 19 tygodnia ale z tego co wiem to po 21tygodniu bodajże można się martwic więc masz jeszcze czas

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:46   #921
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Kupiłaś ten z kosmetyczką ?? Bo ja się zastanawiam nad tym z kosmetyczką albo nad tym drugim butelkami.

Ja w 19tc czułam ruchy ale teraz zbliżam się do 22tc i powiem szczerze, że czuję je coraz bardziej bo na początku to było takie delikatne jak by a'la łaskotanie itp.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

byłam dzisiaj u fryzjera..farbowałam włosy.Maluch tak się rzszalał, że w szoku byłam. chyba nie bardzo zapach farby mu pasował...aż mi głupio że go trułam tym smrodkiem
ja muszę koniecznie umówić się do fryzjera jakoś przed świętami chyba jutro zadzwonię i się umówię żeby potem nie było, że miejsca dla mnie nie ma

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dziewczyny tak się nażarłam że chyba jeszcze nigdy tak :d masakra zaraz pęknę wyglądam jakbym miała zaraz urodzic
a ja dzisiaj wyjątkowo mało zjadłam rano jak wstałam, a było to późno...zjadłam jogurt i nie dawno gniazdko póki co nie chce mi się jeść zjem jak wróce od lekarza

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Jolka kciukasy za wizytę i usg

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-30, 16:46   #922
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Co do butelek to ja tez stawiam na TT antykolkowe + laktator ręczny tez z tej firmy.

Julliczka ale obrotny ten Twoj mąż...ciuszki, wózek

Gucia
super brzucholek...i te na mailu też

Konia ciężka sytuacja u twojej koleżanki...ja nigdy nie wiem jak się zachować wobec takich tragedii..

Kulkaaga niezdażyłam....wszystkie 3 sukienki ok, ale 1 najładniejsza

Ja po macierzyńskim wracam ze względów finansowych....chociaz wolałabym zostać do 3 latek z dzieckiem..szczęście w nieszcześciu mieszkamy z moją mamą i ona zostanie na te godziny, kiedy my w pracy będziemy...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:56   #923
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Porady potrzebuję - na Święta będzie masa gości, zdałoby się wyglądać ja człowiek, więc gdybyście miały doradzić to która? 1, 2 czy 3?
3 ewentualnie 2

a gdzie takie można kupić ?

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Dziewczyny - mam pytanie, jakie macie plany po macierzyńskim? Idziecie na wychowawczy czy wracacie do pracy? I co z maluchami?

ja mam plan wrócić po macierzyńskim do pracy i liczyłam, że mama mi pomoże, bo nie pracowała a tu wczoraj niespodzianka - znalazła pracę. Cieszę się, że nie będzie siedzieć w domu dłużej ale też egoistycznie myślę o sobie co zrobić po macierzyńskim, mimo, że jeszcze tyle czasu...

Ja mam plan pójść do pracy, ale chyba mi się to nie uda bo nie będę miała z kim zostawić malucha a na żłobek nie mam szans niestety chyba, że będę zameldowana w mieście - z tym też problem i z miejscami jest istna masakra więc jak to będzie to się okaże...

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

ok ja się szykuje i zmykam

do później...

MICHAŁEK

WYMIANA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 16:57   #924
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Kupiłaś ten z kosmetyczką ?? Bo ja się zastanawiam nad tym z kosmetyczką albo nad tym drugim butelkami.
Właśnie ten z kosmetyczką bo butelki już mam

A co do planów po macierzyńskim... Ja bardzo chciałabym zostać w domu,ale nie wiem czy damy radę z jednej pensji TŻ-ta się utrzymać. Bo to co płacą na wychowawczym nie wiem jak nazwać. Jednak wszystko zależy od tego czy znajdziemy nianię, która nie zażyczy sobie tyle ile ja zarabiam bo jeśli tak to nie będzie sensu,żebym na niańkę tyrała,a żłobka w naszym mieście nie ma.

Edytowane przez MegMakeUp
Czas edycji: 2011-11-30 o 16:59
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 16:57   #925
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje

fajne sukienki wrzucacie ja myślę też coś sobie zamówić, w sklepach ceny są kosmiczne, a na all można fajne znaleźć i niedrogo. W tym tygodniu dostałam telefon od naszego dobrego przyjaciela, że w Sylwestra organizuje swoje 30. urodziny (ma normalnie 2 stycznia) i z tej okazji wynajął taką niedużą salę i tam będzie mini bal, więc jakoś trzeba się ubrać

piękne wszystkie brzuszki na mejlu i już naprawdę ciążowe, nie ma to tamto

Koniakonia to na prawdę smutna historia z Twoją koleżanką

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:00   #926
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też jakoś tak bardzo piersi nie bolą, ale mam nabrzmiałe i ta siara się pojawia

A co do ruchów, akurat ja poczułam dość wcześniej, a teraz to dość intensywnie. Ale dziewczyny pisały nie raz, że różnie u kobiet pojawiają się pierwsze ruchy, także nie zamartwiaj się, wsłuchuj się co jakiś czas w siebie a wreszcie poczujesz te miłe bąbelki i smyranko

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
3 ewentualnie 2

a gdzie takie można kupić ?[COLOR="Silver"]
ja też szukałam i znalazłam na allegro, w dziale odzieży -> ciąża i macierzyństwo -> sukienki

Stary 2011-11-30, 17:07   #927
karolca
Zakorzenienie

Hej
Jestem po wizycie

Oczywiście dostałam skierowanie do diabetologa ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram
Mała kompletnie nie chciała dać się pomierzyć. Zasłoniła się rączkami i nóżkami. Nie wiem co to za akrobatkę będę miała
USG robione miałam leżąc na boku, doktor próbował rozbudzić małą... udało się zmienić jej pozycję na tyle, aby zmierzyć kość udową.
A tak wszystko jest w normie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:09   #928
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie

Oczywiście dostałam skierowanie do diabetologa ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram
Mała kompletnie nie chciała dać się pomierzyć. Zasłoniła się rączkami i nóżkami. Nie wiem co to za akrobatkę będę miała
USG robione miałam leżąc na boku, doktor próbował rozbudzić małą... udało się zmienić jej pozycję na tyle, aby zmierzyć kość udową.
no i takie wiadomości to ja lubię
a do tego diabetologa to szybko się dostaniesz? Czy trzeba długo czekać?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 17:16   #929
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie

no to superowo tylko jak Ty bez słodkości wytrzymasz?

Jolka-trzymam kciuki za wizytę
Stary 2011-11-30, 17:17   #930
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
A może faktycznie coś w kształcie brzuszka mówi o płci . Jeżeli Agabi i Aguśka mają nisko i spodziewają się chłopaczków?
raczej się nie sprawdza, bo ja też mam nisko, a będę miała córeczkę wrzuciłam zdjęcia na maila, więc można zweryfikować

Jeśli chodzi o krew pępowinową, to jeśli u mnie w mieście byłaby możliwość oddania jej do banku państwowego, to chętnie bym to zrobiła, niestety tylko kilka w Wawie szpitali i chyba w Krakowie pobiera... Na prywatne przetrzymywanie mnie nie stać niestety....

Ja wracam do pracy od razu po macierzyńskim a córcią zajmie się moja teściowa, która jest na emeryturze. Teraz dorabia sobie opiekując się roczną dziewczynką, ale już powiedziała, że w sierpniu kończy tam pracę i zajmie się wnuczką

Kurcze, jutro mam USG i dowiem się co z tym moim cukrem...
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości