|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Kolezanka mi go kupila na allegro i odrazu zgarnelam 12 innych
|
#4084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4085 |
|
404 Not Found
|
Nieźle się obłowiłaś.
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Zebys wiedziala. Moj TZ dzisiaj jak zobaczyl paragon z KIKO to do mnie nie za duzo tego masz juz hahahahaha ![]()
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś pierwszy raz od kiedy jestem na diecie miałam ochotę ją pizgnąć... Dlaczego? Mama zrobiła pierogi xD Robi je tak rzadko, a i tak zawsze mnie omijają... Oficjalnie protestuję. Jeszcze jakiś mądzioł podjadł mi kurczaka i jutro na tortille nie bd... znaczy bd ale mało xD Ehhh... nie macie pojęcia jak mi się nic nie chce, a szczególnie wracać do szarej codzienności... zapomniałam już co to znaczy chodzić do szkoły ^^ A od wtorku zaczynam - mam nadzieję że sobie nic nie zrobię... Tak i jak zawsze się rozpisuje a przyszłam wam tylko powiedzieć że znalazłam przepis który pysznie wygląda na pizze i mam zamiar go wypróbować... Tylko jeszcze nie wiem kiedy i jak ^^
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja ;-)
Nie miałam troszkę czasu na forum no i tak jakoś u mnie jest że jeśli motywacja spada to mam większe opory do zaglądania tutaj ;/ Mam chęć krzyknąć "niech ktoś zatrzyma wreszcie świat... ja wysiadam...." ale niestety się nie da Cóż.... zaległości w czytaniu nadrobione i zabieram się do walki z dzisiejszym dniem...Miłego wszystkim ;-)
|
|
#4089 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Z wielkim trudem, ale napisalam wczoraj ten esej Nawet jeśli niezbyt dobrze to wazne, że napisalam i wyslalam. Ufff...Tak się zastanawiam czy ja zejde kiedys ponizej 67kg. Waga stoi po alkoholu w ndz. Moze po prostu nie bede się wazyc codziennie. Do pracy mam serki i pasztecik z otrebow ![]() Milego dnia! ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Paulinika - a masz paletke cieni Sleek? Polecana na forum, mocno napigmentowana. Kiedys byla po 70-100zl, a teraz na Allegro chodzi po 27zl. Paletka Nude jest piekna |
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie u mnie dzisiaj spadek, prawie kilo ![]() ![]() Dzisiaj akcja posesja w domu bo swieta sie zblizaja ![]() Moja niunia konczy 2 lata i 7 miesiecy ![]()
|
|
#4091 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Żebyś się nie czuła samotnie i żebym była uczciwa - to po sobotnim wspaniałym meczu też maczałam dzioba w alkoholu. Ale mój zastój jest b. długi i stwierdziłam, że to daje mi prawo do picia. ("a zresztą przejdę na III jutro i ot co!") Niedzielny kac przypomniał mi, żeby nie pić na Dukanie i że obiecałam sobie, że nie przejdę na III ważąc powyżej 70 kg. Chociaż ostatnie grzeszki (których nie miałam przez 8 miesięcy diety) każą myśleć o III poważniej ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() Dla niuni
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Potrzebuję Waszej porady. Co robię źle, że waga zamiast spadać ciągle stoi? Może co jest nie tak z moim jedzeniem. Przykład z wczoraj i dzisiaj. Wczoraj: PW *6 rano rozpuszczalna kawa z chudym mlekiem i słodzikiem, *10 rano kanapki z chleba dukana z tatarem ,na drugiej kanapce wędlina z indyka z ogórkiem + jajko. 0,5 litra zielonej herbaty. *14 miseczka lecza z piersią z kurczaka i kubek czerwonej herbaty. * dukanowy naleśnik z serka homo z nadzieniem z kremem czekoladowo kokosowym, też dukanowy( samo mleko, jajka, słodzik i odrobinę kakao) *czerwona herbata * pieczona noga z kurczaka bez skóry + sałatka z pomidora, szczypiorku i jogurtu. *2 plastry wędliny ( szynka z indyka i indyk w galarecie) * kubeczek zupy z soku pomiodorowego z marchewką *dukanowy naleśnik z serka homo z nadzieniem z kremem czekoladowo kokosowym, też dukanowy( samo mleko, jajka, słodzik i odrobinę kakao) Do tego 1,75 l wody i szklanka biedronkowej coli 0. Od wczoraj też ćwiczę cały program z płyty Shape smukłe uda ... Dziś:P *6 rano kawa z mlekiem i słodzikiem + jajko *10 rano chleb dukana (pól kostki sera, 3 łyżki otrąb, jajko, natka i łyżeczka proszku) z tatarem, kawa z mlekiem i ksylitolem, *0,75 l wody. *2 plastry indyka w galarecie, Mam jeszcze w planach obiad pieczone udo z kurczaka z jogurtem no i coś na kolację - może wieśniak. Do tego dopiję do końca wodę czyli 0,75 i dwia kubki pokrzywy, bo to dobrze działa na porcelankę. ![]() Czemu więc od 2 tygodni waga stoi a nawet skacze w górę. Dwa tygodnie temu w ciągu 5 dni spadło mi 3 kg czy to dla tego. Z 72 na 69 kg. Ten spadek to nie był skutek uderzeniówki Potem z powrotem wzrosło do 70-71 kg Stosowałam rytm 1/1 narzucony przez coaching dukana, ale od dziś zaczynam 3/3 . Poradźcie coś. Proszę
|
#4093 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Napisz nam jenym słowem cosik o sobie.
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
... A otręby są codziennie na śniadanie w chlebku dukanowym. Polecam jest super smaczny i chrupiący.
Mam 33 lata , w tej chwili ważę ok 70 kg przy wzroście 160 cm. Mój cel to 63, spełnieniem marzeń byłoby 60 kg. Startowałam z wagi 73 kg. Mam za sobą 3 ciąże .. i dwoje dzieci. Na dukanie byłam prawie dwa lata temu i przy łącznym odchudzaniu ( najpierw Zelixa, potem Dukan schudłam 15 kg). Nie zakończyłam diety bo zaszłam w ciąże. Obecną dietę stosuję już prawie 5 miesięcy, z tym że tak na prawdę to dopiero od jakichś 3 tygodni. Poprzednie miesiące polegały na wyeliminowaniu pieczywa i słodyczy ( z różnym skutkiem) i wprowadzeniu większej ilości nabiału. Siedzę w domu z Młodą i zanim wrócę do pracy chcę przypominać choć trochę człowieka a nie jego karykaturę Tyle o mnie
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry :-* dla tych co mnie pamiętają, jak i dla świeżynek
. Obecnie jestem na niby trzeciej fazie, tzn w tygodniu i w sobotę trójka bez uczt i bez skrobi, za to więcej ostrąb i czasem chleba ciemnego. W niedzielę jedną wielką uczta czyli normalne jedzenie u teściowej . I bez dnia białkowego na razie. Po półtora tygodnia mam 0,9 kg na minusie, czyli waga na dziś 56.1kg.. Jeżeli taki system nie pozwoli mi wrócić do wagi 54 kg to trochę go zmodyfikuje.. Ale na chwilę obecna nie da się inaczej.. Niby to tylko 2kg na plusie ale mój brzuch chyba przejął te kg w całości bo znowu zrobiła się opona:-/. Co tam u Was?
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Sreberko - coś mi się majaczy, że byłaś
Fajnie, ze znów jesteś![]() U mnie waga bez zmian. Za to próbuję się nauczyć pić zieloną herbatę. Piłam ostatnio u kumpla zieloną z grapefruitem i mi mega posmakowała. A wcześniej wokół zielonej przechodziłam obojętnie
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj pucuje pucuje i pucuje
|
|
#4098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do alkoholu to ja też ostatnio trochę wypiłam i chyba dlatego między innymi ten zastój, no ale już po nim i u Ciebie niebawem pojawi sie spadek ![]() Cytat:
klaski :OooOoo tak ja też lubię naleśniczki, no ale niestety taka porcja musi nam wystarczyc ![]() No wiedziałam że na kogoś można liczyc hehehe A co do avatarku to bardzo dziękuje Miło mi sie zrobiło Cytat:
Gratulacje!Moja Julka skończy 2 lata i 7 miesięcy 05.12 hehe, także mamy bąbelki w jednym wieku... ----------------------------------------------------------------- Moja waga w końcu przestała mi płatać figle, dzisiaj spadł mi cały wzrost, czyli znowu jest 69,3 kg Zaraz zabieram sie za jedzenie, dzisiaj makrelka wedzona i ogórek kiszony a na kolacje znajdzie się cos lekkiego moze jakis serek na slodko ![]() Pogoda mnie wykańcza, moja mała niestety też chyba tak jak i ja wariuje dzisiaj urzadziła mi histerie ale taka ze masakra, wyszłam z siebie i stanęłam obok! ale na szczeście juz jest spokoj!
|
|
|
#4099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hejka ![]() Ja Ciebie pamiętam Jak sie trzymasz?Właśnie wróciłam od poniedziałku na dietę i idzie mi cholernie ciężko. Emilka ma rację - powrót jest dużo cięższy, niż gdy przechodzi się na dietę po raz pierwszy . Na razie trzymam się ale czy przetrwam trudno powiedzieć. Najgorsze dni - to będzie sobota i niedziela Ja już dziś mam ochotę coś zjeść niedozwolonego. Cholercia! Chyba mam dziś jakiś kryzys ![]() Chyba zrobię sobie nutellę - muszę się zapchać w domu czymś słodkim. wrrr.... koniecznie. Inaczej podwędzę coś słodkiego dzieciakom
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jest z kwietnia z 30
|
|
#4101 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Iloa - dzięki za 6
![]() Co by tu dzisiaj zjesc... Moze makrele. |
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim ;*
Fenris gratucjacje napisania eseju z tego co czytałam, to cieżko było, ale najważniejsze ze zrobione ![]() paulinika widzę, że szalejesz z kolorami zielone super, czerwienie i roze do mnie akurat nie przemawiają :P ale tak jak napisałaś nie wszystko wszystkim pasuje ;]Co do % to ja trochę też wczoraj wypiłam, tak tak wiem, że nie wolno krzyczcie i bijcie! Zwłaszcza, że zjadłam tez trochę niedozwolonych rzeczy. Oh miałam kaca moralnego rano :P także dzisiaj grzecznie dietuję, zaopatrzyłam się w nowe produkty, bo juz wiekszosc z lodowki zniknela :P a'propo naleśników: NALEŚNIKIIIIIIII!!! http://www.youtube.com/watch?v=zyWxW4dqD_g |
|
|
|
#4103 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Goslawko - no ciężko było
Se wczoraj trochę z tego nieszczęścia ![]() A tymczasem zjadłam jajecznicę. Trzeba zrobić dzisiaj jakieś zakupy. Od 7.11 nie jadłam nic słodkiego (oprócz budyniu i kisielu), więc kupię mleko w proszku, cynamon i słodzik w proszku i wykombinuję na dniach ciastko czekoladowe z mikrofali i nutellę ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Tak sobie myślę, że nawet jak będę wolno chudła (w tamtym roku średnio 3kg/miesiąc) to pod koniec grudnia będę ważyć 64kg, a pod koniec stycznia 61kg ![]() No i pod koniec lutego 58kg, a pod koniec marca 55kg, kwietnia 52kg i no wtedy może w maju przejdę na III. A może waga zejdzie szybciej
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#4105 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Wcześniej bezgrzesznie było, a wolno leciała, ale w dół
Teraz tylko będzie grzeszek na święta, a potem już z górki.
|
|
|
|
#4107 |
|
Raczkowanie
|
witam, jak tam dziewczyny u was? Podczytuje was codziennie, ale jakoś nie mam weny do pisania, Za ten alkohol to powinny być ostre baty
![]() ja dalej chudne, dziś na wadze zobaczyłam 59 kg a jeszcze z tydzien temu bylo 61, dodam że od 2 miesięcy jestem na III Chora jestem rozłożyłam się na amen, przez moją glupote.... wyszłam w sobote na dwor bez kurtki zapalić... no i teraz umieram, ale jakoś musze odpokutować moją glupote... pozdrawiam gorąco no i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie |
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
A jak tam porzadki świąteczne?? Robicie już coś...??
Ja umyłam częściowo okna ale zdałam sobie sprawe ze to chyba za wczesnie i te pozostałe jeszcze troszke poczekaja ![]() Aaaa no i wczoraj pomalowałam łazienke, odświezyłam ja - wyrzuciłam wszystkie meble (szafki na reczniki i na kosmetyki), wszystko pomyłam i zrobiłam przemeblowanie heheh umyłam okno powiesiłam ładne firanki i odrazu przyjemniej sie tam spędza czas hahaha![]() a dzisiaj piekłam z teściową ciasteczka bo teść ma w sobote 60. urodzinki więc powoli zaczyna sie szykowanie a teraz śmigam rysować z moją córcią bo mnie męczy
|
|
#4109 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Ja nie mogę sobie poradzić z pracą, szkołą i sobą, a co dopiero coś jeszcze
Jak wracam do domu i zjem to zaraz zasypiam. Nie potrafię nawet całego filmu naraz obejrzeć, bo po 5min kimam...Porządki będą tylko standardowe ![]() Kurcze, mleka nie mam, a chciałam zrobić coś słodkiego. |
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj poukladalam ciuchy w szafach
A ja szukam sobie jakiegos stroju sylwestrowego. Chce pokazac ze schudlam ![]() Tylko nic nie moge znalesc
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Cóż.... zaległości w czytaniu nadrobione i zabieram się do walki z dzisiejszym dniem...

i wprowadzeniu większej ilości nabiału. Siedzę w domu z Młodą i zanim wrócę do pracy chcę przypominać choć trochę człowieka a nie jego karykaturę 

z tego nieszczęścia