|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Po drugie u nas bardzo trudno o m-sce w przedszkolu, wiec nawet nie wiem czy by sie dostal, a nawet gdyby sie dostal, to ciezko by bylo tesciowi go zaprowadzac, on juz ma swoje lata, a ogarnac dwojke dzieci i ja ubrac zeby wyjsc z domu i zaprowadzic Filipka do przedszkola w jego wieku to chyba bylby problem. Tym bardziej ze nie wiem jak to by Filip znosil, moglby bardzo plakac itd...tesciu by sobie nie poradzil A ja do pracy musze wychodzic zaraz po 6 rano zeby byc juz przebrana na oddziale o 7. Maz wychodzi jeszcze wczesniej bo o 5:30 Cytat:
![]() Cytat:
Gdzies cos mi sie o uszy obilo ale nie zaglebialam sie nigdy w ten temat.Cytat:
![]() Kazda kobieta ma pokarm, w sporadycznych bardzo sporadycznych przypadkach kiedy wystepuje jakas choroba moze do czego stakiego dojsc. A to ze nie bola Cie piersi, to nie znaczy ze nie bedziesz miala pokarmu. Nie musza Cie wcale bolec, takze nie martw sie. A ja w I ciazy tez nie kojarze zadnych boli i w I jak i w tej ciazy nic z piersi mi nie wycieka, dopiero pokarm mi sie pojawil w II dobie po porodzie i to tyle ze masakra
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-30 o 17:19 |
||||
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
A możesz mi przypomnieć jaki miałaś cukier?
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A następną wizytę mam po świętach, na 9 rano
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#936 | ||
|
Zakorzenienie
|
przed glukozą 73 a po obciązeniu (75 gram) i po dwóch godiznach 152
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
na razie mam dużo kiwi, po dwóch szczypie język więc więcej nie jem A tak cóż... trzeba dać radę (chociaż wczoraj miałam moment słabości i zjadłam małą chałwę )Tego nie wiem. U mnie chodziło aby dziecko zmieniło nieco pozycję.
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
a jaka jest norma wagi w tym czasie?
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Jolka trzymam kciuki , zeby dzidzia ładnie sie rozkraczyła
Karolca super ze wizyta udana ![]() TZ pojechał na basen , sauna ... ale mu zazdroszcze, tez bym chetnie w saunie posiedziała ale odbije sobie po porodzie.U nas ja zostaje w domku, a TZ bedzie musiał jakoś uciągnąc ten wóz ![]() na szczescie nie mamy poki co zadnych kredytów i zadłużen ,wiec zyjemy na biezaco, a w razie czego (choc nie chcialabym zostawiac synka ) jest tesciowa ,która mieszka pietro nizej i w przyszlym roku przechodzi na emeryture.
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
![]() ale znalazłam coś takiego 23-24 tydzień - 540 g 25-26 tydzień - 900 g i takiego 24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) Więc jak najbardziej w normie
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
i całe szczęście
![]() Póki co nie przejmuję się, że mamy tydzień opóźnienia Po pierwszym USG jakie miałam pomyślałam tylko "no tak, pewnie dziecko urodzi się w moje urodziny" I jak na razie widzę, że wszystko ku temu zmierza
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Karolca to dobre wieści,że z Ewelinką wszystko ok, teraz tylko jakoś się w kolejkę wbić trzeba i zrobić jak diabetolog nakaże ![]() Ja po macierzyńskim mam zamiar posiedzieć z Małą do roczku albo i dłużej , zobaczymy jak finansowo damy radę, Ninę chcę puścić wcześniej do przedszkola tzn. jako rocznikową 2 latkę ( choć tu się bardzo waham ) we wrześniu na parę godzin.Mamie dwóch dzieciaczków ,w tym 6 miesięcznego nie zostawię we wrześniu.Potem dziećmi zajmie się moja Mama , która jest na rencie rodzinnej,jest młoda, ale zwolniła się z pracy,żeby być z Niną ,kiedy to ja musiałam wracać do roboty.Wróciłam jak Nina miała 8 miesięcy, nie miałam umowy na stałe, musiałam wrócić zrobić wymagane dla umów na stałe w mojej pracy szkolenie, zrobiłam, zdałam egzamin, dostałam umowę i zaszłam w ciążę .Nie było najgorzej jak wróciłam , ale walkę w głowie toczyłam straszną. |
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Ja zostaje na wychowawczym...
Aczkolwiek jest opcja,że już na okres wakacji w weekendy będe z mężem pracować na zmiany. Mam prace 12h dziennie więc nie wyobrażam sobie wrócić do takiego wymiaru godzin. Zapewe poszukam czegoś dorywczego żeby na pieluchy było. Meżul ma opcje zmiany pracy na lepiej płatną i tym ozywiście cięższą w razie czego. |
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://praca.wp.pl/title,Babcie-do-r...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
dzis jakis dol mnie dopadł
niby powinnam sie cieszyć bo TŻ zaczął mi pomagać, tata mi karnisz zmienił, kupiłam nowa firankę wszystko pookładane po przemeblowaniu a mi po głowie chodzą myśli ze nie podołam macierzyństwu, ze nie dam rady |
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro będzie lepiej.zły nastrój trzeba przeczekać. dasz radę
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najadłam się dzisiaj jak prosiak, wszystko co możliwe było już mam w brzuchu, a dalej myślę, że bym coś zjadła
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca dobre wieści
super, że wszystko dobrze
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem juz!
Troszke zalamana bo usg wykazalo poszerzenie ukladu kielichowo- miedniczkowego u dzidzi i sie martwie ![]() Wprawdzie lekarz powiedzial ze jest to czesta przypadlosc plodow i nalezy to skontrolowac za 2 tygodnie i moze wogole zniknac bez sladu i to samo czytam w internecie. Ale jakies obawy i tak sa! Pozatym wszystko pieknie, lozysko na scianie przedniej, waga dzidziusia 350 g. No i dzidzia nadal pozostaje dziewczynka, na 80%
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
5 str. nadrabiania
![]() -No ja chyba zdecyduję się na Laktator i butelki Avent choć poczytam o TT i Lovi... co o nich myślicie?? - ja jeszcze nie wiem co zrobię po macierzyńskim ![]() - Mąż ma dziś zły dzień...i przechodzi na mnie ...nie lubię... jakaś aura ponura...- wywaliło mi dziś brzuch ledwo się dopięłam w płaszcz ![]() - i co raz mi ciężej...masakra już źle mi się śpi! i boli mnie biodro i przeskakuje muszę iść do ortopedy!
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak jakos nie wyobrazam sobie tego, nie potrafie ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() No i super ze dziewczynka sie "szykuje"
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-30 o 18:56 |
|||
|
|
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczorek,
Konia alez to smutna historia ![]() ![]() co do laktatora to ja kupie elektryczny Avent albo TT - narazie poluje na jakas promocje, ale latwo nie jest. po 39 tygodniach macierzynskiego mam zamiar wrocic do pracy, czyli listopad 2012 lub wezme jeszcze miesiac bezplatnego i posiedze do konca roku. nie mamy tutaj zadnej rodziny, takze malutka pojdzie do ''nursery'' troche sporo to tutaj kosztuje, bedzie to na pewno polowa mojej pensji, ale tesciowej sciagac do nas i razem mieszkac wcale mi sie nie usmiecha. Karolca super ze wszystko ok, desia zycze aby bylo tak jak jest przewaznie..ze to zaniknie. pierwszy raz robie pieczonego kurczaka..ciekawe jaki wyjdzie. Tz skreca komode dla dzidzi...Ivor mu pomaga i co chwile zabiera jakies czesci i z nimi ucieka...takiego mamy psa pomocnika
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama miala dzis sen: Ze ja urodzilam i przyszla mnie odwiedzic do szpitala i zobaczyc wnuka a jej mowia, ze wnuczka jest nie wnuk
![]() Mowi ze to byl tak realistyczny sen, ze musiala do mnie zadzwonic hehe
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Aguśka Podziwiam Cię... Ja nie wyobrażam sobie wrócić do pracy 12h i jeszcze Ty masz do tego nocki...
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sobie nie wyobrażam :/
Ja byłam wczoraj na basenie .. Nie miałam okularów więc musiałam pływać z nosem nad wodą... postanowiłam wziąc deskę, oprzeć się i pomachać troszke nogami i tu szał tak mnie ciągnął brzuch, że odpuściłam Poleciałam ocieplić się w jacusi ... potem pływałam w baseniku dla dzieci bo ciepłą woda była a na koniec poszłam na całe 3 minuty do sauny. Nie krzyczcie na mnie za tę saunę bo nie czuję aby mi jakoś mega szkodziła .... Siedzę tylko parę minut (a przed ciążą nawet po 20 minut jednorazowo) max 5 - a jeśli czuję się źle natychmiast wychodze.. także nie nie czuję się wyrodną matką :P pomijam fakt, że wczoraj mój TZ mało nie doprowadził mnie do poronienia... wjechał (niby jadac 40 km/h) pod wyjezdzajacy z zatoczki autobus...potem slalomem między innymi osobówkami Boże dziewczyny... widziałam jak ten autobus jedzie prosto na mnie ... myślałam, że to już koniec (a On tylko spokojnie widzialem ten autobus przecież bym CIe nie zabił noż Okropnie okropnie się wściekłam .. dobrze mi potem ten basen zrobił |
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
a ja się zmobilizowałam
i wyprasowałam 15 koszul męża i koszulki mam spodnie ciążowe jeansy zakupione za całe 30 zł w lumpeksie i są mi troszke w biodrach za szerokie i mam wrażenie że zaraz spadną i moja cudowna mamusia wymyśliła i zakupiła mi szelki bo nie musze tak tej gumki na panelu mocniej zaciągac żeby spodnie z dupy nie spadly i szok przed ciązą stanik małe C duże B a teraz spore DD
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-11-30 o 19:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

. Jeżeli Agabi i Aguśka mają nisko i spodziewają się chłopaczków? 
Maść na sutki, plastikowe osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, smoczek Lovi i pojemniki szczelne do przechowywania odciągniętego mleka. Oby tylko to się przydało.

ale lekarz powiedział, że źle nie jest, zapewne wystarczy dieta. A trzeba to przypilnować, aby dziecko za mocno nie rosło. Póki co Ewelinka i tak jest o tydzień mniejsza niż wynika to z OM, ale klopsik też spory bo waży 670 gram 
)

niby powinnam sie cieszyć bo TŻ zaczął mi pomagać, tata mi karnisz zmienił, kupiłam nowa firankę wszystko pookładane po przemeblowaniu a mi po głowie chodzą myśli ze nie podołam macierzyństwu, ze nie dam rady
jutro będzie lepiej.zły nastrój trzeba przeczekać. dasz radę