WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-11-26, 15:24   #4351
eiri
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 487
GG do eiri
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez narjia Poka¿ wiadomo¶æ
Bo ja nadgorliwa z natury jestem i efekty zawsze chce na ju¿. Koñczê pierwsze opakowanie ampu³ek, wiêc pomy¶la³am, ze drugie wspomogê tym ¿elem, tym bardziej, ¿e szampon te¿ z dermeny kupi³am bo po farmonowym mia³am w³osy jak plastikowa lalka, jakie¶ takie sztywne jakby czym¶ powleczone.
He, he
Mia³am ten ¿el dawno temu i nie widzia³am znacz±cych efektów... ;( moim zdaniem dzia³a trochê jak noszenie czapki w zimie, zapobiegnie chorobie ale na sam± chorobê niewiele wp³ynie.
Stary 2011-11-26, 15:53   #4352
narjia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 547

Cytat:
Napisane przez eiri Poka¿ wiadomo¶æ
He, he
Mia³am ten ¿el dawno temu i nie widzia³am znacz±cych efektów... ;( moim zdaniem dzia³a trochê jak noszenie czapki w zimie, zapobiegnie chorobie ale na sam± chorobê niewiele wp³ynie.
A ampu³ki radical u¿ywa³a¶, widzia³a¶ jakie¶ efekty?
narjia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-26, 15:58   #4353
eiri
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 487
GG do eiri

Cytat:
Napisane przez narjia Poka¿ wiadomo¶æ
A ampu³ki radical u¿ywa³a¶, widzia³a¶ jakie¶ efekty?
Nie, ampu³ek Radical nie u¿ywa³am. Zamierzam kupiæ. Za to kupi³am raz ampu³ki Seboradin i by³y zdecydowanie gorsze ni¿ lotion. Ale to tak na marginesie.
Stary 2011-11-26, 16:06   #4354
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ampu³ek Radical nie u¿ywa³am. Zamierzam kupiæ. Za to kupi³am raz ampu³ki Seboradin i by³y zdecydowanie gorsze ni¿ lotion. Ale to tak na marginesie.
Ja jeszcze ¿adnego lotionu nie próbowa³am, chocia¿ ju¿ kilka razy siê przyczaja³am, jednak bojê siê ,bo podobno wiêcej w³osów na pocz±tku stosowania wypada, to trochê strach jak tylko wiêcej wyleci, a byæ mo¿e nie podzia³a, co mi wtedy na g³owie zostanie.
Stary 2011-11-26, 19:09   #4355
--Olka--
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 516

Jednak nie wytrzyma³am i posz³am dzisiaj do lekarza rodzinnego po skierowanie do gastrologa (podejrzewam, ¿e co¶ jest nie tak z uk³adem pokarmowym i mo¿e mieæ wp³yw na wypadanie). Oczywi¶cie lekarka nie chcia³a mi go daæ. Powiedzia³a, ¿e po pierwsze i tak przed nowym rokiem siê nie dostanê, a po drugie - na pewno nie jest mi to potrzebne.
Na wypadanie poleci³a revalid (i tak mia³am zamiar kupiæ) i biotebal (na razie siê wstrzymam). A je¶li chodzi o problemy gastryczne, to gdy powiedzia³am, ¿e biorê sporo leków obci±¿aj±cych w±trobê, kaza³a mi kupiæ liv 52 (tabletki ochronne na w±trobê). Tylko ¿e ja mam robione co jaki¶ czas próby w±trobowe i jest wszystko ok... Nie wiem czy braæ czy nie... Doda³a, ¿e mogê wróciæ do niej po ¶wiêtach, to siê zastanowi nad gastrologiem.
Stary 2011-11-26, 19:41   #4356
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Poka¿ wiadomo¶æ
Jednak nie wytrzyma³am i posz³am dzisiaj do lekarza rodzinnego po skierowanie do gastrologa (podejrzewam, ¿e co¶ jest nie tak z uk³adem pokarmowym i mo¿e mieæ wp³yw na wypadanie). Oczywi¶cie lekarka nie chcia³a mi go daæ. Powiedzia³a, ¿e po pierwsze i tak przed nowym rokiem siê nie dostanê, a po drugie - na pewno nie jest mi to potrzebne.
Na wypadanie poleci³a revalid (i tak mia³am zamiar kupiæ) i biotebal (na razie siê wstrzymam). A je¶li chodzi o problemy gastryczne, to gdy powiedzia³am, ¿e biorê sporo leków obci±¿aj±cych w±trobê, kaza³a mi kupiæ liv 52 (tabletki ochronne na w±trobê). Tylko ¿e ja mam robione co jaki¶ czas próby w±trobowe i jest wszystko ok... Nie wiem czy braæ czy nie... Doda³a, ¿e mogê wróciæ do niej po ¶wiêtach, to siê zastanowi nad gastrologiem.
Ja w tym roku by³am u gastro ju¿ 4 razy ani razu na nfz. Termin z nfz mam na 29 stycznia radzê i¶æ prywatnie.

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-27, 08:40   #4357
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Ja w tym roku by³am u gastro ju¿ 4 razy ani razu na nfz. Termin z nfz mam na 29 stycznia radzê i¶æ prywatnie.
Chyba rzeczywi¶cie nie bêdê mia³a wyboru. Ehh... szlag mnie trafia z bezp³atn± s³u¿b± zdrowia, wydajê corocznie fortunê na prywatne wizyty u lekarzy, o lekarstwach nie wspominaj±c.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 08:53   #4358
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Cytat:
Ciê¿ko tak naprawdê powiedzieæ. Seboradin u¿ywa³am pierwszy raz kilka lat temu i da³ efekt, w tym roku znów siêgnê³am po niego z pozytywnym efektem. Natomiast w tej chwili mam ju¿ ukoñczon± Rzepê Joanny i po³owê Jantaru z dodatkami, dodatkowo biorê suplementy i na pewno stan w³osów siê nie pogorszy³, nadal jest po prostu dobry. Ale na pewno Seboradin najlepiej oddzia³ywa³ na skórê g³owy i mam chêæ znów do niego wróciæ.

Mnie na pewno na porost pomog³o wrzucenie na luz w wielu sprawach. Chyba tym poprawi³am podatno¶æ. W koñcu w leczeniu nowotworów wa¿ne jest nastawienie, czemu ma byæ niewa¿ne w chorobach w³osów?
Za jaki¶ czas wypróbujê Seboradinu Niger Lotionu... Jako¶ nigdy go nie stosowa³am, chocia¿ wiem, ¿e du¿o wiza¿anek go poleca... Pewnie dlatego, ¿e mia³am kiedy¶ szampon z rzodkwi± Seboradinu( te¿ by³ polecany na wiza¿u) i raczej efektów nie by³o... U¿ywa³am te¿ ampu³ek tej firmy i te¿ takie ¶rednie by³y...
Ale z kolei mia³am te¿ maseczkê "Nano effect" przeciw wypadaniu i ona z kolei by³a ca³kiem dobra, a te¿ tej firmy...
Dzisiaj mi³e zaskoczenie, bo przy porannym czesaniu wypad³o mi tylko 29 w³osów W ci±gu dnia wypadnie pewnie jeszcze do 20( o ile nie bêdê czesaæ ponownie w³osków ). Tak¿e jest dobrze! Wydaje mi siê te¿, ¿e wczoraj przy myciu te¿ trochê mniej wypad³o- wydaje mi siê, ¿e ta ilo¶æ nie siêgnê³a 100! W ci±gu ca³ego dnia na pewno przekroczy³a setkê, bo jeszcze siê czesa³am i w ci±gu dnia ogólnie na pewno wypad³o kilkana¶cie w³osów, ale ju¿ jest du¿o lepiej... Jak na moje w³osy to prawie idealny stan

P.S. Teraz nawet mam w±tpliwo¶ci czy by³o to 29 w³osów czy 19... Ach, ta skleroza;p Jak jutro policzê to pewnie sprawa siê wyja¶ni

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2011-11-27 o 08:54
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-27, 11:30   #4359
vanilia1985
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936

od pewnego czasu równie¿ stosujê seboradin lotion, mija ju¿ drugi tydzieñ i niestety nie widzê ¿adnej poprawy poza przesuszeniem, mimo i¿ u¿ywam go tylko na skalp
strasznie w nim czuæ alkohol
vanilia1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:36   #4360
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 272

A ja straci³am ju¿ jakiekolwiek nadzieje..

W³osy wypadaj± mi od ponad dwóch lat. Od tego czasu straci³am ich ponad po³owê. Zawsze cieszy³am siê b³yszcz±cymi, ciemnymi, gêstymi w³osami, których ka¿dy mi zazdro¶ci³. A jak wygl±daj± teraz? Przerzedzone, suche, du¿o ja¶niejsze.. Nigdy ich nie farbowa³am. Nie prostujê, susze je sporadycznie. Nie u¿ywam ¿adnych lakierów, pianek, utrwalaczy. Wiêc czemu tak sie dzieje?

Bada³am hormony- wszystko w normie. Bra³am przeró¿ne preparaty (Silica, Vitapil, Belissa, Humavit, Skrzypovita). Stosowa³am przeró¼ne wcierki (Jantar, Seboradin Niger, Neril, kuracja Radicala) - efektów zero. Nie mówie juz o szamponach z rzep±, Dermenie i innych. Morfologia zawsze wychodzi idealnie. Od¿ywiam siê normalnie, staram siê zdrowo, nie odchudzam siê. Stresujê sie umiarkowanie (jak to ka¿dy).. I co?

Zosta³o mi ju¿ tylko czekaæ a¿ ca³kiem wy³ysiejê. Ma³o mi ju¿ brakuje. Na dodatek miesi±czki mam strasznie nieregularne, cykle mi siê wyd³u¿aj± coraz bardziej. Ostatni okres mia³am we wrze¶niu.

Odechciewa mi siê ju¿ wszystkiego.
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-27, 12:42   #4361
vanilia1985
Rozeznanie

phenomena wspó³czujê, ja tam tak samo, choæ szczerze przyznam nie robi³am jeszcze badañ
zagl±da³a¶ mo¿e do w±tku: "znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów", mo¿e tam dziewczyny bêd± mog³y Ci co¶ poradziæ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 13:40   #4362
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Poka¿ wiadomo¶æ
Bada³am hormony- wszystko w normie. (...) Na dodatek miesi±czki mam strasznie nieregularne, cykle mi siê wyd³u¿aj± coraz bardziej. Ostatni okres mia³am we wrze¶niu.

Odechciewa mi siê ju¿ wszystkiego.
A jakie konkretnie hormony bada³a¶? Wydaje mi siê dziwnym, ¿e masz je w normie, skoro cykle s± "strasznie nieregularne".
Stary 2011-11-27, 14:18   #4363
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 272

Cytat:
A jakie konkretnie hormony bada³a¶? Wydaje mi siê dziwnym, ¿e masz je w normie, skoro cykle s± "strasznie nieregularne".
tsh, ft3,ft4, testosteron, prolaktyna, fsh i lh
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-27, 15:04   #4364
cloche
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 379

Cytat:
zajrzyj na ten watek. przeczytaj przynajmniej pierwsze kilkanascie stron
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470275
cloche jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-28, 10:33   #4365
asstra
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 28

Cytat:
Te¿ mi siê to wydaje dziwne, ja bym na Twoim miejscu znalazla dobrego ginekologa endokrynologa i zajê³a si± problemem regularnosci okresu bo to mo¿e byc przyczyna tych lecacych wloskow... A przed wizyta u lekarza zrobilabym prolaktyne, nawet jezeli wyszla Ci norma, to w cale nie znaczy ze nie masz skoków prolaktyny , od tego cholernie leca w³osy i zadne zewnetrzne wspomagacze szampony, odzywki, ampulki, wcierki nie pomagaj±. Jezeli przyczyna jest wewnetrzna to lepiej nie wydawac kasy na nowe specyfiki, trzymac sie jednego, bo na pewno nie zaszkodzi a zaoszczedzona kase wydac na badania i lekarza. Moze powinnas zrobic prolaktyne z obciazeniem, chociaz panuje teoria ze odchodzi sie od tego badania... jezeli z obciazeniem prolaktyna jest 10 razy wieksza niz bez obciazenia to masz rozwiazanie zagadki.

Mnie tez wlosy lec± juz od 4 miesiecy, polowy nie mam. Ale z obserwacji wlasnego organizmu moge stwierdzic ze to przez tabletki anty. W srode ide do lekarza, bo nie chce odstawic na wlasna reke- po odstawieniu tez leca wloski. Obecnie czekam na wyniki badan, moze w nich jeszcze cos wyjdzie.
Wiem tylko jedno, w³osy to nasz najwiekszy atut, wystarczy zmiana fryzury, zeby kobitka wygladala zupelnie inaczej, dlatego trzeba o nie bardzo walczyc. Jezeli jeden lekarz olewa i nie pomaga to trzeba isc do innego, az trafi sie na takiego, ktory zechce chociaz troche wczuc sie w sytuacje. Jest tez taka teoaria ze jezeli to nie jest lysienie androgenowe, plackowate i w rodzinie ludzie raczej wlasoy posiadaja, tzn ze nam do konca nie wypadna wiem ze slabe pocieszenie ale trzeba wierzyc ¿e sytuacja sie odmieni i walczyc o kazdy wlos.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

A zapomnialam dodaæ. Tylko nie daj sobie wcisn±c atykoncepcji, to zadne rozwiazanie. Pamietaj, ze przy odstawieniu tabletek tez jest efekt lecacych wlosow, tak jak po porodzie bo prolaktyna skacze do gory a estrogeny spadaja. Sa podobno jakies specyfiki bez recepty, ktore lagodza to przejscie, zmiejszaja prolaktyne tym samym daja szanse estrogenom na podwyzszenie, dzia³aja one tez na regulacje cyklu i ³agodza dolegliwosci przed miesiaczka. Niemniej jednak nie stosuj ich na wlasna reke.
asstra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-11-28, 14:02   #4366
MalaArielka
Wtajemniczenie

Dzisiaj naliczy³am przy porannym czesaniu 34 w³osy... Czyli wczoraj by³o ich 29...
Stary 2011-11-30, 17:09   #4367
--Olka--
Zakorzenienie

Zaczê³am dzisiaj ³ykaæ revalid, mo¿e pomo¿e.

Jestem te¿ po 3 olejowaniach ses± i na razie mogê powiedzieæ, ¿e jest super. Sprawia, ¿e moje w³osy nie s± przyklapniête, a wrêcz odbijaj± siê od skóry, s± mocne w dotyku, wyczuwalnie grubsze. Niestety nadal wypadaj± w kosmicznych ilo¶ciach, ale jako¶ mi l¿ej na sercu - optycznie wydaje siê, ¿e jest ich nieco wiêcej.
Stary 2011-11-30, 17:37   #4368
vanilia1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asstra Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mi siê to wydaje dziwne, ja bym na Twoim miejscu znalazla dobrego ginekologa endokrynologa i zajê³a si± problemem regularnosci okresu bo to mo¿e byc przyczyna tych lecacych wloskow... A przed wizyta u lekarza zrobilabym prolaktyne, nawet jezeli wyszla Ci norma, to w cale nie znaczy ze nie masz skoków prolaktyny , od tego cholernie leca w³osy i zadne zewnetrzne wspomagacze szampony, odzywki, ampulki, wcierki nie pomagaj±. Jezeli przyczyna jest wewnetrzna to lepiej nie wydawac kasy na nowe specyfiki, trzymac sie jednego, bo na pewno nie zaszkodzi a zaoszczedzona kase wydac na badania i lekarza. Moze powinnas zrobic prolaktyne z obciazeniem, chociaz panuje teoria ze odchodzi sie od tego badania... jezeli z obciazeniem prolaktyna jest 10 razy wieksza niz bez obciazenia to masz rozwiazanie zagadki.

Mnie tez wlosy lec± juz od 4 miesiecy, polowy nie mam. Ale z obserwacji wlasnego organizmu moge stwierdzic ze to przez tabletki anty. W srode ide do lekarza, bo nie chce odstawic na wlasna reke- po odstawieniu tez leca wloski. Obecnie czekam na wyniki badan, moze w nich jeszcze cos wyjdzie.
Wiem tylko jedno, w³osy to nasz najwiekszy atut, wystarczy zmiana fryzury, zeby kobitka wygladala zupelnie inaczej, dlatego trzeba o nie bardzo walczyc. Jezeli jeden lekarz olewa i nie pomaga to trzeba isc do innego, az trafi sie na takiego, ktory zechce chociaz troche wczuc sie w sytuacje. Jest tez taka teoaria ze jezeli to nie jest lysienie androgenowe, plackowate i w rodzinie ludzie raczej wlasoy posiadaja, tzn ze nam do konca nie wypadna wiem ze slabe pocieszenie ale trzeba wierzyc ¿e sytuacja sie odmieni i walczyc o kazdy wlos.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

A zapomnialam dodaæ. Tylko nie daj sobie wcisn±c atykoncepcji, to zadne rozwiazanie. Pamietaj, ze przy odstawieniu tabletek tez jest efekt lecacych wlosow, tak jak po porodzie bo prolaktyna skacze do gory a estrogeny spadaja. Sa podobno jakies specyfiki bez recepty, ktore lagodza to przejscie, zmiejszaja prolaktyne tym samym daja szanse estrogenom na podwyzszenie, dzia³aja one tez na regulacje cyklu i ³agodza dolegliwosci przed miesiaczka. Niemniej jednak nie stosuj ich na wlasna reke.
Wiesz, co¶ w tym jest, teraz jak tak pomy¶lê,rok temu bra³am anty przez dwa miesi±ce, zaczê³y mi lecieæ w³osy, odstawi³am i jaki¶ czas lecia³y. Niedawno znów zaczê³am, wybra³am 3 opakowania, strasznie zaczê³y mi lecieæ w³osy, odstawi³am anty i do dzi¶ mi lec±.
Biorê witaminy, suplementy, robi³am wcierki radicalem, teraz obecnie seboradin i nic nie pomaga
a ta prolaktynê to mo¿na zrobiæ u lekarza ogólnego, czy raczej nie?
Stary 2011-11-30, 17:54   #4369
aasiaa1109
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 667

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, co¶ w tym jest, teraz jak tak pomy¶lê,rok temu bra³am anty przez dwa miesi±ce, zaczê³y mi lecieæ w³osy, odstawi³am i jaki¶ czas lecia³y. Niedawno znów zaczê³am, wybra³am 3 opakowania, strasznie zaczê³y mi lecieæ w³osy, odstawi³am anty i do dzi¶ mi lec±.
Biorê witaminy, suplementy, robi³am wcierki radicalem, teraz obecnie seboradin i nic nie pomaga
a ta prolaktynê to mo¿na zrobiæ u lekarza ogólnego, czy raczej nie?
a mo¿e spróbujesz jeszcze z pokrzyw±? piæ albo p³ukaæ pokrzyw± w³osy. Ja osobi¶cie polecam. A po za tym na efekty trzeba trochê poczekaæ i siê trochê odstresowaæ bo stres te¿ nie jest dobry

aasiaa1109 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 14:32   #4370
Domi1990x
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 122
GG do Domi1990x

hej dziewczyny postanowilam do was dol±czyc. Od jakiegos czasu troszke wypadaj± mi w³osy a dzis to lec± jak szalone. Wczoraj strasznie bolal mnie zol±dek, zatrulam sie, w nocy nawet zemdlalam, myslicie ze to moze miec wp³yw na wypadanie? od 2 tygodni u¿ywam ampulek vichy i biore skrzyp polny
Domi1990x jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:51   #4371
narjia
Zakorzenienie

Co polecacie na podra¿niona skórê g³owy po ampu³kach radical, chyba to ten alkohol tak mnie podra¿ni³. S± jakie¶ od¿ywki zapobiegaj±ce wypadaniu, a nawil¿aj±ce/nat³uszczaj±ce skórê g³owy, czy co¶ takiego? Nie chcia³abym przerywaæ stosowania ich, w sumie jak na razie nie pomog³y, ale chce dokoñczyæ te przepisowe 4 tygodnie u¿ywania.

Edytowane przez narjia
Czas edycji: 2011-12-02 o 15:53
Stary 2011-12-09, 15:56   #4372
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 340

Jestem za³amana! Przesz³o 2 miesi±ce je¼dzi³am na puvaterapiê, co mia³a zahamowaæ wypadanie w³osów i przy¶pieszyæ porost nowych w³osów. Lekarz mnie na to kieruj±cy dobrze wiedzia³ ¿e moja tarczyca ¼le pracuje, a mimo to da³ mi zlecenie na te zabiegi ... Jakie¶ 2 tygodnie temu zauwa¿y³am ¿e z ka¿dym dniem pojawiaj± siê nowe miejscowe wy³ysienia. By³am na kontroli u dermatolog i jej powiedzia³am ¿e siê pogorszy³o, o¶wieci³o j± i nagle siê mnie zapyta³a jak moja tarczyca siê miewa, to by³a ju¿ moja 3 wizyta u niej, i na pierwszej widzia³a wypis ze szpitala a na nim wszystkie wyniki badañ w tym podwy¿szone przeciwcia³a tarczycowe które pokazuj± ¿e nie jest dobrze. I zabroni³a mi ju¿ chodziæ na puvaterapiê.

Wczoraj posz³am do endokrynologa i jak mu o tym powiedzia³am, to siê za³ama³ ... nie móg³ uwierzyæ jak lekarze mogli mi takie co¶ zrobiæ, zamiast mi pomóc to mi zaszkodzili ;/
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-09, 16:42   #4373
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 755

ja jestem na 50 tabletce vitapilu i zauwa¿y³am poprawê ale ciii ¿eby nie zapeszaæ
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-09, 17:16   #4374
--Olka--
Zakorzenienie

W koñcu nie wybra³am siê do gastrologa, ale mam innego newsa. Przepisa³am siê do innej lekarki rodzinnej, bo ta dotychczasowa w ogóle by³a do... szkoda gadaæ. Opowiedzia³am tej nowej o moim problemie z w³osami i uk³adem pokarmowym. Chcialam skierowanie do gastrologa, powiedzia³a, ¿e da mi, ale najpierw mam zbadaæ w±trobê i tarczycê. Da³abym sobie rêkê uci±æ, ¿e z tarczyc± jest wszystko okej (mia³am kompleksowe badania na pocz±tku tego roku), a tu wysz³o, ¿e mam niedoczyno¶æ. Jeszcze przed ¶wiêtami idê wiêc do mojego endokrynologa, pewnie euthyrox mi wprowadzi. Mam nadziejê, ¿e to w³a¶ciwy trop i w³osy przestan± lecieæ. Ostatnio jest zreszt± ciutkê lepiej, pielêgnacja i suplementy dzia³aj±, ale muszê wspomóc tarczycê.
Stary 2011-12-12, 08:15   #4375
magdawk1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

po 4tygodniach stosowania novoxidyl ¿el zauwa¿y³am znaczn± poprawê, u¿ywaj±c skali od 1 do 10 wcze¶niej wypada³y mi na 10 a teraz ¶mia³o mogê daæ 2-wiadomo co¶ tam jeszcze wypada, ale jest kolosalna ró¿nica- ¶mia³o mogê poleciæ i mo¿e efekty te¿ przynios³o pozytywne nastawienie- przesta³am siê stresowaæ, my¶leæ o wypadaniu w³osów, co spêdza³o mi sen z powiek, my¶lê, ¿e to te¿ ma jakie¶ znaczenie
po skoñczonym 1opakowaniu novoxidylu wedle zaleceñ lekarza teraz stosujê neril4x tyg, elocom 1xtyg , jaka¶ wcierka robiona 1x tyg i 1dzieñ przerwy zobaczymy jakie efekty bêd± po tej kuracji
magdawk1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-12-12, 12:49   #4376
vanilia1985
Rozeznanie

Witajcie,
ja ju¿ po ampu³kach radicalu- zero efektu
teraz by³y trzy tygodnie seboradinu lotionu- efekt taki, ¿e po odstawieniu jest jeszcze gorzej, wypadaja za ka¿dym razem kiedy delikatnie przejadê po nich palcami (wypadaj± z cebulkami)
³ykam jakie¶ suplementy, m.in. dro¿d¿e, tran i vitapil
Dbam o w³osy, robiê maseczki, od¿ywiam, myjê szamponem dla dzieci, a do stylizacji sporadycznie u¿ywam ¿elu lnianego

i nic, a nawet gorzej

Czy to wymaga ju¿ wizyty u porz±dnego lekarza? Do tej pory mnie sp³awiano, ale dla mnie to trwa zbyt d³ugo ju¿ rok siê z tym mêczê, latem by³o lepiej, a teraz jesieni±/zim± zaczê³a siê tragedia. Fakt ostatnio ¿yjê w ci±g³ym stresie, ju¿ tak od kilku miesiêcy i zapewne nie zmieni siê to prêdko. Ju¿ zaczê³am my¶leæ o jakich uspokajaczach, choæ nie wiem czy to mi co¶ pomo¿e.
Stary 2011-12-12, 13:21   #4377
nombre
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 074

Cytat:
Napisane przez vanilia1985 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie,
ja ju¿ po ampu³kach radicalu- zero efektu
teraz by³y trzy tygodnie seboradinu lotionu- efekt taki, ¿e po odstawieniu jest jeszcze gorzej, wypadaja za ka¿dym razem kiedy delikatnie przejadê po nich palcami (wypadaj± z cebulkami)
³ykam jakie¶ suplementy, m.in. dro¿d¿e, tran i vitapil
Dbam o w³osy, robiê maseczki, od¿ywiam, myjê szamponem dla dzieci, a do stylizacji sporadycznie u¿ywam ¿elu lnianego

i nic, a nawet gorzej

Czy to wymaga ju¿ wizyty u porz±dnego lekarza? Do tej pory mnie sp³awiano, ale dla mnie to trwa zbyt d³ugo ju¿ rok siê z tym mêczê, latem by³o lepiej, a teraz jesieni±/zim± zaczê³a siê tragedia. Fakt ostatnio ¿yjê w ci±g³ym stresie, ju¿ tak od kilku miesiêcy i zapewne nie zmieni siê to prêdko. Ju¿ zaczê³am my¶leæ o jakich uspokajaczach, choæ nie wiem czy to mi co¶ pomo¿e.

Tak, to chyba czas ¿eby zrobic badania. U mnie od maja do lipca bylo bardzo dobrze, a pozniej z miesiac na miesiac gorzej.
nombre jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 13:49   #4378
MalaArielka
Wtajemniczenie

Mam pytanie do Dziewczyn, które stosowa³y Revalid:
Za¿ywa³y¶cie go a¿ 3 razy dziennie? Ja na pewno nie dam rady tak regularnie go przyjmowaæ...
Stary 2011-12-18, 18:25   #4379
--Olka--
Zakorzenienie

Tak, ja biorê 3 razy dziennie od pocz±tku grudnia. Rano i wieczorem, a jedn± tabletkê biorê zazwyczaj ze sob± na zajêcia/do pracy i ³ykam w ci±gu dnia. Ze 2-3 razy zdarzy³o mi siê zapomnieæ której¶ wzi±æ, ale raczej nie mam z tym problemu.
Babyhair mam, ale "normalne" w³osy dalej lec± w zdecydowanie za du¿ych ilo¶ciach.
Od ¶rody biorê euthyrox na niedoczynno¶æ, nie wiecie po jakim czasie mogê liczyæ na poprawê w kwestii w³osów? (pytanie do bior±cych)
Stary 2011-12-18, 18:50   #4380
narjia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja biorê 3 razy dziennie od pocz±tku grudnia. Rano i wieczorem, a jedn± tabletkê biorê zazwyczaj ze sob± na zajêcia/do pracy i ³ykam w ci±gu dnia. Ze 2-3 razy zdarzy³o mi siê zapomnieæ której¶ wzi±æ, ale raczej nie mam z tym problemu.
Babyhair mam, ale "normalne" w³osy dalej lec± w zdecydowanie za du¿ych ilo¶ciach.
Od ¶rody biorê euthyrox na niedoczynno¶æ, nie wiecie po jakim czasie mogê liczyæ na poprawê w kwestii w³osów? (pytanie do bior±cych)
Podobno oko³o 3 miesiêcy od brania prawid³owej dawki leku, bo nie zawsze lekarz od razu trafia z dobr± dawk±. Przynajmniej tak mówi³ mój endokrynolog. Ja biorê miesi±c prawie, efektów jak na razie nie ma niestety. Chocia¿ podejrzewam, ¿e mam za ma³a dawkê, ale po ¶wiêtach mam kontrolne badanie tsh i ca³ej reszty to siê oka¿e.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.