|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Cytat:
do sylwestra 30 dni, trzeba sie ogarnac musze sie przejsc za tymi pomadkami
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
ja też idę na dietę aż 7 dniową a potem zmieniam nawyki żywieniowe
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
A co to za dieta?
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
7 dniowa
![]() http://www.atlasdiet.pl/7dni.php idealnie mi pasuje bo właśnie chciałabym schudnąć 2-3 kg a potem zdrowo się odżywiać ![]() ale jeszcze popatrzę czy napewno może jakąś inną znajdę grejpfrutowa mi się podoba jeszcze Edytowane przez neheszta Czas edycji: 2011-11-30 o 13:13 |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
orzechowy brąz joanny
![]() wszystko dzięki Tobie
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
kocham nude na paznokciach
dziewczyny dawno mnie tu nie bylo ale mam nadzieje ze jeszcze mam tutaj swój udział w watku ![]() dla tych ktore nie wiedza, dzisiaj jest dzien darmowej dostawy ![]() W akcji Dzień Darmowej Dostawy bierze udział 1839 sklepów. na perfumeria.pl juz dzisiaj sobie kilka probek zamowiłam
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wracaj do zdrowia a apetytem możesz się podzielić ze mną
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
ja lubię pomadkę nude z catrice. jkoś ta z essence mi nie podchodzi, dosyć, że wysusza usta, to jeszcze krótko utrzymuje sie na ustach
![]() Ja wprawdzie nie jestem na diecie redukcyjnej, ale i tak chudnę. Stosuję dietę przeciwgrzybiczą, więc nie moge jeść niczego z białej mąki i z cukrem. jestem na niej juz prawie 2 miesiące i ubrania robią się za duże
|
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
heh
Cytat:
![]() ja Ci polecam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-do-cery.html tylko jego wadą jest to, że jest go mało ale też nie jest jakiś drogi.. i ja go pędzlem nakładam a jakbym miała palcami nakładać to bym go o wiele więcej zużyła..
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() macie jakies rady jak sie wyleczyc? mam goraczke, powinnam pojsc do lozka ale musze isc na zajecia . a co jest nie tak z kolorami? potrzebuje cos jasnego
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 48-72 godzinach od kontaktu z wirusem uwidoczniają się pierwsze objawy. Katar, obrzęk śluzówek, ból gardła, kaszel, gorączka, ból mięśni. Najczęściej ogólne rozbicie. To grypa czy przeziębienie? Na początku nie wiadomo, ponieważ i przeziębienie, i grypę wywołują wirusy. Jednak wirus grypy jest groźniejszy. Z przeziębieniem, kiedy jest ono w początkowym stadium, możesz próbować poradzić sobie sam - metodami domowymi. BÓL GARDŁA Ból gardła to skutek drażnienia receptorów znajdujących się w jego błonie śluzowej. Ta dolegliwość jest zarówno wynikiem działania bakterii, jak i mechanicznych podrażnień wywołanych kaszlem. domowym sposobem Płukanki z sodą lub mieszankami ziołowymi Roztwory, którymi możemy płukać gardło, są środkiem pierwszego reagowania - zmniejszą przekrwienie śluzówki, odkażą, szybko złagodzą ból i nieprzyjemne pieczenie. Szałwia niszczy bakterie, rumianek działa przeciwzapalnie. Przyrządź ziołowy napar (20 minut parz pod przykryciem, a następne odcedź) z ziela rumianku bądź nagietka (działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo) i płucz nim gardło kilka razy dziennie. Okłady z liści kapusty Kapusta zawiera związki siarki i sól potasową, które przynoszą ulgę w stanach zapalnych. Ciepłe okłady z liści kapusty złagodzą ból gardła. Liście kapusty zanurz w gorącej wodzie, wyjmij, rozbij tłuczkiem do mięsa, przyłóż do szyi i owiń szalikiem. Poczekaj 20 minut. Przeciwbólowo będą działały wszelkie ciepłe okłady na gardło. Możesz więc ugotować woreczek ryżu, lekko go ostudzić, przyłożyć do gardła, owinąć szalikiem i trzymać dopóki nie ostygnie. KASZEL Kaszel może być bardzo męczący - czasem nie pozwala spokojnie zasnąć, powoduje nasilanie bólu głowy i zatok. Jest on jednak odruchem bardzo pożytecznym. Dzięki niemu organizm może pozbyć się wydzieliny, którą w nadmiarze wytwarzają gruczoły błony śluzowej gardła. Z tego powodu nie można go bezmyślnie hamować. Kaszel ma dwie postaci. Suchy, występujący na początku choroby, w niczym nam nie pomaga. Nie odkrztuszamy wtedy wydzieliny, a nasza energia idzie w próbę załagodzenia uczucia drapania w gardle, powstającego na skutek drażnienia receptorów. Kaszel mokry połączony jest już z odkrztuszaniem wydzieliny i wtedy można zastosować środki ułatwiające usunięcie jej z gardła. Wówczas należy kaszleć jak najwięcej i odkrztuszać, by flegma nie zalegała w gardle. domowym sposobem KASZEL SUCHY Prawoślaz i lukrecja W sklepie zielarskim kup paczkę korzenia prawoślazu i lukrecji. Wymieszaj niewielką ilość każdego z ziół, zalej wrzątkiem 1/3 szklanki. Tak przyrządzony napar pij 3 razy dziennie. Prawoślaz zawiera substancje śluzowe, które działają osłaniająco na podrażnione gardło. Lukrecja natomiast zawiera związki o działaniu przeciwzapalnym, przeciwalergicznym, gojącym i wykrztuśnym. Kamfora, termofor, wełniany sweter Ciepło wspomaga produkcję, a potem wydalanie śluzu. Jeśli męczy nas uporczywy, suchy kaszel, natrzyjmy klatkę piersiową kamforą, ubierzmy się ciepło, połóżmy do łóżka i przykryjmy kołdrą. Ten sam efekt uzyskamy, kładąc na piersiach termofor wypełniony ciepłą wodą lub zakładając bardzo ciepły wełniany sweter i racząc się gorącą herbatą. KASZEL MOKRY Syrop z czosnku Czosnek jest naturalnym antybiotykiem, zawiera allicynę, substancję o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym. Aby przyrządzić syrop z czosnku, należy zmiażdżyć kilka jego ząbków, do powstałej masy wcisnąć sok z dwóch cytryn i zalać niewielką ilością przegotowanej, schłodzonej wody. Miksturę przekładamy do ciemnego słoiczka, odstawiamy na kilka dni, odcedzamy. Powstały syrop pijemy trzy razy dziennie. KATAR Przysłowie na temat kataru mówi, że nieleczony trwa tydzień, a leczony - 7 dni. I rzeczywiście: lekarze twierdzą, że stosowanie farmaceutyków z nadzieją na zniwelowanie przyczyny tej dolegliwości i tym samym skrócenie czasu jej trwania nie ma większego sensu. Katar wywołany jest przez wirusy. Niszczą one komórki błony śluzowej nosa, powodując jej stan zapalny, i nie ma specyfików, które mogłyby ten proces zahamować. Katar musi przejść samoistnie, dzięki działaniu obronnych sił organizmu. Dolegliwości bywają jednak uciążliwe - wydzielina surowicza, a potem śluzowa może być obfita, a obrzęk błony śluzowej tak duży, że utrudnia oddychanie, mówienie, a nawet jedzenie. Zalegająca wydzielina może doprowadzić do powstania infekcji bakteryjnej i spowodować zapalenie zatok. Dlatego warto skorzystać z domowych sposobów, które złagodzą te przykre objawy i wspomogą organizm. domowym sposobem Miska, ręcznik, zioła i gorąca woda Do miski wsyp garść koszyczków rumianku, zalej gorącą wodą. Naczynie postaw na stole, narzuć na głowę ręcznik, nachyl się nad miską i wdychaj przez kilka minut aromatyczną parę zarówno nosem, jak i ustami. Para rozszerzy naczynia krwionośne i spowoduje zwiększony dopływ krwi do błon śluzowych objętych stanem zapalnym. Nasili także produkcję śluzu, wraz z którym możemy pozbyć się drobnoustrojów. Chusteczki nasączone olejkami W sklepie zielarskim kup aromatyczne olejki: miętowy (o działaniu przeciwbakteryjnym), eukaliptusowy (rozrzedzi wydzielinę) i goździkowy (ma właściwości lekko znieczulające). Kilkoma kroplami olejków nasącz chusteczkę, po czym przykładając ją do nosa, wdychaj co jakiś czas intensywny zapach. Taki zabieg powinien rozrzedzić wydzielinę i spowodować jej łatwiejsze usunięcie z nosa. Dieta z chrzanem w roli głównej Korzeń chrzanu zawiera witaminę A, B, C, olejki lotne i fitoncydy, związki o właściwościach bakteriobójczych. Jeśli przy każdym posiłku zjesz 3 łyżki startego chrzanu, ostra woń tej rośliny przeczyści zatkany nos i ułatwi oddychanie. Pamiętaj jednak, że przedawkowanie chrzanu może odnieść skutek przeciwny do zamierzonego, tzn. spotęgować podrażnienie błon śluzowych. Warto wiedzieć 1. Jeśli cierpisz na alergię, uważaj. Miód i kamfora to silne alergeny. Czosnku nie poleca się wrzodowcom, gdyż może wywołać ból i zgagę. 2. Utrzymujący się przez tydzień kaszel, ból w klatce piersiowej lub trwająca trzy dni wysoka gorączka są sygnałem, by porzucić domowe metody leczenia i natychmiast zapisać się na wizytę u lekarza. 3. Niewyleczone przeziębienie czasem prowadzi do zapalenia krtani lub zatok. Zaniedbana grypa może przerodzić się w zapalenie płuc, opon mózgowych lub mięśnia sercowego.
|
|
#1545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super patenty, i mi się przydadzą
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
posłuchaj na jego temat : od mniej wiecęj minuty 3:15 http://www.youtube.com/user/digitalg...81/qzFJ4WXmLNk (na tym filmiku digital wygląda na opaloną ale to wina światła, nie ma takiej ciemnej karnacji)- piszę to bo mówi, że dla niej najjaśniejszy jest za ciemny a wygląda tu na mega opaloną )najlepiej idź do drogerii i sprawdź na żuchwie, tylko wyjdz pozniej na swiatlo dzienne
Edytowane przez Kimi_ Czas edycji: 2011-11-30 o 15:34 |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, ale nie wiem czy cos z tego mi pomoze
![]() tzn mam katar ale nie za bardzo meczacy no i nie mam zbytnio skladnikow na wiekszosc z tych rzeczy ale zrobie sobie miksture, dostalam przepis od mamy ![]() Cytat:
![]() i taniego, bo potrzebuje to tak na prawde na 2 tyg, pozniej dokupie edm ![]() a jak jest zimno to podklad z kobo u mnie sie sprawdzal, tylko tu go nie kupie
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() idź do sklepu i popatrz na promocje itd, coś na pewno znajdziesz
Edytowane przez Kimi_ Czas edycji: 2011-11-30 o 15:52 |
|
|
|
|
#1549 |
|
Moderator
|
Podkład z Essence najjaśniejszy jest ciemny. Ja go mam a ogólnie podkładów nie używam najjaśniejszych. Więc taka super blada nie jestem. I dla mnie był sporo za ciemny.
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolor honey i circe ![]() Ja też i efekty już widać w postaci 5 nadprogramowych kilogramów Czuję się jak słoń, a najgorsze, że staram się jeść mniej, a i tak nic nie spada
|
|
|
#1552 |
|
Moderator
|
O fajnych pomadkach nude pisała Magda tutaj:
http://madziamakeup.blogspot.com/201...enie-nude.html
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetne sąwstawiłam zdjęcie moich włosów w aktualnym stanie- w albumie włosy
Edytowane przez Kimi_ Czas edycji: 2011-11-30 o 16:45 |
|
|
|
|
#1554 |
|
zawsze mam racje
|
Nie ma może u was przypadkiem tej paletki? Czasami leżą w szafach starocie albo w koszykach z wyprzedażami? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...a-5-cieni.html
Bo moją mi stłukł kumpel tż zahaczająć o pudełeczko z kosmetykami
|
#1555 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kolor ładny ale konsystencja przypomina mi ciężko korektor
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowiej mi tu zaraz Cytat:
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
jest wieczór i czuję się potwornie
ale mój tż dba o mnie bardzo. Zupę mi ugotował, mleko z czosnkiem zrobił, poleciał do apteki i herbatkę ciepła robi
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaa i włoski ładne
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie duuuzo scielas, ale wygladaja na super zdrowe staram sie ![]() niestety musze sie jeszcze dzis pouczyc na jutrzejszy test
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

ale jak znajdę napisze

musze sie przejsc za tymi pomadkami

masakra, caly czas bym cos jadla....