|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Mamrotko ogromne gratulacje Dzien doberek
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
wywa witam
![]() konspi my mamy dwuczęściowy i chyba przy nim zostane, zimy dalej nie ma i nie wiadomo jaka będzie. Co do kapciuszków ja miałam z befado i my były zadowolone noga nam się nie pociła ale ubierałam jej u dziadków na wsi gdzie napewno jest chłodniej jak u nas w mieszkaniu. mamrotka i my gratulujemy
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej hej
![]() Spóżnione życzenia dla Oliwki, Stasia i Kingi Czasu brak, bo ja już się zabrałam za porządki bożonarodzeniowe ![]() Konspi - my mamy zimową kurtkę i kombinezon. dopóki nie ma sniegu to w kurtce chodzi, jak spadnie śnieg to będziemy nosić kombinezon. Mamrotko gratulacje
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
A z serkiem wiejskim na przyklad... ![]() André tez uwielbiaaaaa.... ![]() Cytat:
![]() Ostatnio nudzilo nam sie z André po poludniu i wyciegnelam mu puzzle Ravensburger, ktore wybralam mu na urodziny i moge je szczerze polecic. To takie pary zwierzat i ich dzieci, ktore sie dopasowuje...dosc proste, ale fajne. Jakosc bez zarzutu - porzadny, twardy karton. I troche reklamy na zywo... IMG_5434.jpgIMG_5437.jpgIMG_5441.jpgIMG_5444.jpgZ tej samej serii mamy jeszcze takie pary, ale juz nie tematyczne tylko rozne, np. ogorek+ogryzek itp. ale jeszcze nie otworzylismy
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczesniej ajk bylo troche cieplej to w zlobku byla w getrach lub spodniach dresowych kombinezony tez mamy 2... 1-czesciowy ma w zlobku 2-czesciowy mamy w domu Cytat:
bez burakow zycia sobie nie wyobrazam a z brakiem slodyczy jakos sobie radze... owoce swietnie zastepuja te potrzeby ![]()
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sandra jak jest "na luzie", to sama sie dobiera do owocow ![]() juz nieraz sie zdarzylo, ze musialam kupic jej jablko, ktore zaczela gryzc ![]() Cytat:
ostatnio to Sandra dopiero miala zachcianki... CiniMini zagryzala ogorkiem kiszonym a niech sie utrzyma ![]() przynajmniej teraz staram sie jeszcze zdrowiej odzywiac ![]() Mamrotko, gratuluje A ja jeszcze wrzocam mojego brzuchola, 26tc ![]() juz sie boje jak duzy bedzie za 3 miesiace ![]()
|
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wojtek też tak się buntuje, jak coś idzie nie pojego myśli to od razu jest płącz :/ i nauczył się mówić NIE (pewnie dlatego że naczęściej to właśnie słówko słyszy :P) ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
a WOjtuś z rana dorwał się do słoika z ogórkami kiszonymi, zjadł dwa i popił mlekiem ![]() brzusio przecudny
|
|
#548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ladnie zaczyna juz... Cytat:
Ja mialam taki jak szlam rodzic juz... ![]() Sluchajcie, mam plan na dzisiaj... - jak maly wstanie z drzemki to jedziemy do mojej kolezanki, ktora ma core w wieku André i chce, zeby malz odebral André tak przed 18, pojechal z nim domu, kolezanki maz zajmie sie corcia a my z kolezanka idziemy na zakupy i kolacje... Dobry plan, co? ![]() Konspi jak tam - zdecydowalas sie na prasowane Meteoryty? Ja wpadlam jak sliwka w kompot i ide dzisiaj kupic tez kulki... ![]()
|
|
#549 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje bardzo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez mialam dzis jechac do kolezanki ale tz pozno wroci i nici z planow ![]() Bylismy dzis u pani doktor, syropki jeszcze kilka dni mam podawac, kupilam tez dwa na wzmocnienie no i mielismy tez dzis bilans, cora mierzy 92cm i 12kg ale definitywnie odmowila wspolpracy z pania doktor i pielegniarka, na pyt gdzie ma oczko, nosek odpowiadala nie i sie odwacala ale wszystko jest ok p.s. przepraszam ze tak sie powcinalam w wiadomosci ale nie mam czasu zeby je ladniej napisac Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2011-11-30 o 14:22 |
|||||||
|
|
|
#550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję a befado - no cóż - jest różnie - Iza ma i sie nogi nie pocą a Grzesiowi sie pocą Cytat:
|
||
|
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Czytam was na bieżąco ale jakoś brak weny na pisanie katar mam jak nie wiem, spać w nocy nie mogę ![]() gucia śliczny brzusio
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz niedlugo ![]()
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
Guciu -ale masz piękny brzusio
zazdraszaczam bardzo![]() Kurczę my chyba na bilans to może za tydzień pojdziemy?na razie nie mam jak tz ma nocki w piatek zaraz po nocce jedzie wędzić mięsko=sobota będzie dogorywał i znów do pracy. Kurcze pogoda juz sie paskudna robi Oli się nudzi w domu juz mi pomysłów brak na zabawę. mamy puzzle,klocki malowanki,ciasteczka sztuczne,lalki,koniki,ser wis do herbatki-i pomysłów zeby ja zajać brak.Pobawi sie czymś do 15min i znowu coś innego.Wasze dzieci też tak mają?
|
#555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Heloł
Gotowe pierogi rulez Musze powiedzieć tżtowi że nie tylko on dwa razy w tygodniu je pierogi na obiadCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kurcze jakoś się nie potrafię zmobilizować żeby gdzieś wyjść, zresztą też szkoda mi czasu i wolę go spędzić z Wikim bo ostatnio ciągle mnie nie ma Ale ostatnio się zawziełam i ćwiczę co 2 dzien po 30 minut także choć tyle robię dla siebie No to zmykam poćwiczyć przed tv
|
||||
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- łał, chciałabym znaleść w sobie takie samozaparcie do ćwiczeń :/ póki co to siedze na tyłku w domu i tyje :/
|
|
#557 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamrotka, gratulacje wielkie, bardzo się ciesze!
![]() Cytat:
Ale w sensie jaki kształt czy w ogóle jaki tort? ![]() My mamy w żłobku taki model sandałkowy, z odkrytym paluszkiem, jedyne befado które mają skórzaną podeszwę. Jestem zadowolona. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musi byc chłodniej u Was u nas spokojnie spodenki dresowe, a niektore mamy to w ogole odprowadzaja dzieci w krotkim rękawku, ale to juz przesada. Gucia - miałam pytać - czemu Sandra nie może za dużo mandarynek? Cytat:
![]() Zdecydować to się zdecydowałam muszę tylko poczekac na jakąś bożonarodzeniową premię ![]() Cytat:
Sklep i kuchni sa fajne ale ja dużo mu o tym opowiadam, coś tam podrzucam ze swojej do 'krojenia" czy mieszania - np salate ostatnio darliśmy i była zupa ze skorek mandarynki...
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, jak czasem wychodza na spacer w przydka pogode, to troche te ciuchy sa ufajdane ![]() Gdyby miala wychodzic w tym samym, co ja odprowadzam, to co 2 dzien musialabym to prac, a tak to wezme raz na jakis czas i tyle poza tym w razie gdyby to zmoklo to co? mam ja w takie mokre ubrac i dopiero w domu przebrac moze-nie moze... zalecen, czy tez przeciwwskazan lekarza nie ma... nie daje jej duzo ze zdrowego rozsadku... sama tez az tak duzo nie jem, bo przez caly rok nic, a potem nagle caly kg? ![]() zreszta co znaczy duzo? zwykle zjada ok 2-3 calych mandarynek na jedno posiedzenie i nie wydaje mi sie, zeby potrzebowala wiecej ![]()
|
|
#559 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#561 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak dzis np, ale codziennie na razie ich nie zajadamy ![]() Cytat:
Cytat:
ja to len jestem i mi sie nie chce 4 liter ruszyc ![]() Cytat:
![]() dziekuje bardzo Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A tak wogole to moja kolezanka sie dziwila ze mala ladnie zjada warzywka i owoce nie wiem czemu jej dziecie tego nie chce jesc no ale moja jadla ogorki, papryke, pomidory i td od dawna i owoce tez rozne, moze to kwestia przyzwyczajenia hitem u nas ostatnio byly granaty, i ogorki kiszone mojej produkcji I z dobrych wiesci to wszyscy jestesmy na diecie, tatusiowi znow zaczela choroba dokuczac, poszedl do lekarza i ma kartke co moze jesc a czego nie. Na tym to najbardziej ja skorzystam bo nic smarzonego ani tlustego jesc nie moze wiec nie bedzie mnie juz kusic jakis glupi kotlet czy ciacho, bo ciast tez nie moze, jedynie drozdzowki a ja za nimi nie przepadam ![]() dobrej nocki |
||||||||
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
a co to dzis jeszcze nikogo nie bylo na wateczku ![]() podajecie jeszcze wid.D? |
|
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
nie
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- a gdzie jest Zeberka???
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
Mamrotka ja podaje wit D 2 kropelki dziennie.
A jakie witaminy dziecim teraz dajecie? Marta moja się nawet zajmie czasem nawet byle czym ale już popołudniu zaczyna się nudzić i w tedy układamy klocki puzlle malujemy.
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-12-01 o 12:33 |
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
ja daje cebion multi, tam jest wit D. ale nad tranem sie zastanawiam
![]() Gosiu, jaki macie?
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
my wit D ani zadnych innych specyfikow (poza winkiem czosnkowym
) nie podajemyno i dzien dobry mnie dzis pogoda zmogla makabrycznie... najchetniej bym tylko spala, a musze zaczac przygotowywac sie do egzaminu z angielskiego na 10.grudnia ![]() i w ogole to mam nadzieje, ze grudzien szybko minie... w sumie tylko jeszcze dzis i jutro, potem weekend, potem tz tylko na 4 dni do pracy i potem ma juz urlop 20 przyjada tesciowie, 22 moi rodzice, potem 30 jedziemy do Amsterdamu, wracamy 3, do 10 tz jeszcze ma urlop ![]() a potem juz tylko bedzie to na co czekam najbardziej... przygotowanie lozeczka i pakowanie torby do szpitala normalnie czekam na to ostatnie jakby to niewiadomo jakie znaczenie mialo ![]()
|
#568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No czasami dluzej niz 15 minut, ale jak juz skonczy jedna zabawe to zaraz wraca do ukochanych samochodow i innych pojazdow i to nie nudzi mu sie nigdy... ![]() Cytat:
Ja tez nie moge jakos sie zebrac, zeby wyjsc z domu...zwlaszcza, ze teraz jak wychodze to noc juz cieeemna...ale kolazanki nie daja za wygrana i dzwonia tak dlugo az sie poddam... ![]() Cytat:
![]() A no tak.... ![]() Ty to masz oko... ![]() Kolor faktycznie jest swietny, ale sam lakier juz prawie wyladowal w koszu tak mnie denerwuje...jak tylko znajde taki kolor innej marki to z wieeelka satysfakcja pozbede sie tego... Co dziwne to dobra marka to Sally Hansen, ale lakier jest tragiczny - tak rzadki, ze rozlewa sie za poznokiec, pedzel jest wielki jak lopata, krycie kiepskie - jak nigdy musialam narzucic 3 warstwy , na to jeszcze Top Coat a i tak po 2-3 dniach robi sie srednio ladny... Cytat:
![]() Dzien doberek oglaszam oficjalnie, ze moj syn w koncu polubil spiewanie i tanczenie w koleczku! Dzisiaj tak wywijal w przedszkolu, ze wszyscy lezeli ze smiechu...co prawda zdarzaja sie oczywiscie wyjatki i tez w sumie nie caly czas jest zainteresowany, ale roznica jest ogromna... No i co ciekawe - okazalo sie tez, ze przez ten caly czas (ponad rok!) mimo ze nie bral udzialu w tym, co robily inne dzieci, czesto nawet nie siedzial z nami w kolku to przyswajal sobie to, co sie dzialo, bo zna wiekszosc piosenek i uklady "taneczne" do nich! Tak sobie mysle, ze jeszcze raz oplacila sie moja cierpliwosc i zaufanie, ze moje dziecko samo wie, kiedy przyjdzie jego czas na wszystko... Ciesze sie, ze moj wczorajszy plan na wieczor sie spodobal mi tez przypadl do gustu, wiec zostal zrealizowany...zakupy byly szybkie, bo czekal na nas Rynek Swiateczny, Glühwein itp.... ![]() Kupilam corce kolezanki na Mikolaja taka deseczke drewniana, wybor byl spory i mozna bylo zazyczys sobie wypalenia imienia na niej... IMG_5448.jpg Poza tym nawiedzilam Kiko i kupilam w koncu oczekiwana palete do konturowania twarzy...jest swietna. IMG_5453.jpg I jeszcze fioletowy tusz do rzesek, dwustronna kredke do oczu, lakier "Rybia luska" i paletke cieni... IMG_5458.jpgIMG_5449.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-12-01 o 13:35 |
||||
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sandra tez chetniej wcina warzywa i owoce niz ciastka. A ostatnio tez mloda zajada sie rosolkiem... zje marchewke, zje seler, zje cala zupke a potem troche poje jeszcze mieska... makaronu juz nie ruszy Ale cora znajomych to jest tylko zapatrzona w mieso ![]() I troche zazdroszcze diety... ja juz z niecierpliwoscia czekam, az bede mogla widziec spadajaca wage zamiast rosnacej I tak mnie natchnelyscie na pierogi, ze bede musiala skoczyc do polskiego sklepu i kupic ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() w tym roku bede musiala zadowolic sie tylko czyms bezalkocholowym ![]() Zakupy jak zwykle boskie tylko zdradz mi ta tajemnice, do czego i jak dokladnie dziala to konturowanie twarzy... ja ciemna w te klocki jestem ![]()
|
|
#570 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez nie... Cytat:
A co to za egzamin? ![]() Cytat:
Fajnie Cytat:
No bo to ma znaczenie przeciez! ![]() Cytat:
André tez jest fanem warzywek i owocow...ale miesko tez lubi w sumie... Cytat:
Hehehe...chodzi krotko mowiac o to, zeby mozna ladnie wymodelowac twarz uzwajac techniki "swiatlo-cien" czyli odpowiednie miejsca przyciemnic a inne rozjasnic...oczywiscie subtelnie... ![]() W tej palecie brakuje co prawda takiego jednego konkretnego "rozjasniacza", ale ja sumie bardziej uzywam tylko bronzera i highlightera wiec dla mnie ok... Roze ma boskie... Ogolnie w podroz bedzie swietna, bo wszystko jest razem w jednym pudelku i lusterko ma wieeelkie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Z jakim serkiem ta kasza?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba ze niedowidze 

katar mam jak nie wiem, spać w nocy nie mogę
Ale ostatnio się zawziełam i ćwiczę co 2 dzien po 30 minut także choć tyle robię dla siebie