|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30800639]margo, szaja, poratujcie, jaką znacie najłatwiejszą piosenkę dla/o Mikołaju.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Tymek lubi wszystkie książeczki, każe mi siadac na kanapie i przynosi po kolei z półek, gramoli się na kolana i czytamy... a on siedzi, słucha, pokazuje, opowiada, i tak książka za książką, nawet przez godzinę. Ale jeśli Adrian nie lubi jak mu czytasz, to kup jakies obrazkowe, chyba największa popularnością cieszą się książeczki z serii "obrazki dla maluchów" ![]() ![]() mamy kilka takich, chłopaki lubią. ![]() U nas tak samo ![]() Cytat:
![]() Słuchajcie, a może to wiercenie, pojękiwanie, to przez rozrost kości? Ale jestem wk....na. Kolejny materac nam przepuszcza, obudzilismy się na podłodze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
dzięki!
Djerba-widzę Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
ja na razie kaszki zakupiłam - szaja dzieki za info
![]() piżamy patrze ale jak są krótkie portki to kolory be ![]() nic bede po południu patrzec, też z tymi rozmiarami to różnie , jednak w realu jak obejrzysz i dotkniesz to wiesz co masz ![]() ![]() t
![]() |
#484 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ceny nie są zmienione - na pewno w tej aptece, na pewno rik-zabawki.pl, na pewno play-kab.pl, agugu.com.pl (pani przemiła, zadzwoniła do mnie niedawno i z przeprosinami, bo źle rozmiar na stronie podała i bodziaka nie ma - no to kazałam jakiegokolwiek innego w tej cenie dać i tyle ). Cytat:
![]() Znów okienko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Witajcie
Nocka w miare ale ja obudzilam sie z bolaca głowa i cos mnie ''rozbiera''chyba zapodac musze sobie aspiryne i jakies rozgrzewajace herbaty.......mlody ma katar i nie wiem czy mu sie cos zaczyna czy poprostu od zebow(wodnisty) ![]() mam pytanie jakie macie termometry do mierzenia temperatury?ja mam brauna taki doodbytniczy lub pod pache ale Adrian nie daje sobie juz w ten sposob zmierzyc.... ![]() ![]()
![]() |
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szlafrok tez od nich mam, jest super miły i ciepły, nic sie z nim nie dzieje. U nas tych piżam jest pełno na takich stoiskach bazarowych, poszukaj, moze u Ciebie tez sa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30808888]Eee ty syna też masz? Ja się zatrzymałam na 2 córach
![]() ![]() ![]() dziewczyny,które kupowały kuchnie w Biedrze,albo gdziekolwiek indziej powiedzcie jakiej wysokości są? chyba większość Tefala kupowała w Biedrze?(oprócz Kardashi) mam zadanie zakupić jakąś w prezencie .Moja ma blat na wys.48/49cm i się zastanawiam czy są wyższe też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30806736]
Za to z samego rana zdążyłam kupić bodziaki, kaszki, puzzle ![]() Jakie puzzle? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W kaszki holle zaopatrzyłam sie całkiem niedawno ![]() Wieczorem mam zamiar jeszcze pobuszować w pieluszkach wielo, chłop mnie chyba zabije ![]() Widze, że u Was te piżamy z muzzy niezbyt sie sprawdziły, ja kupowałam te koszule jeszcze przed porodem, wiec moze teraz obnizyli tak jakość wyrobów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
witam :d u nas nok w miare ale z pobudka o 5 .30 i juz nie spimy
padła o 10.30 wstała o 12 i juz wiem ze beda komplikacje wieczorem bo potem bedzie chciała zasnac koło 19/20 a to za wczesnie ![]() wstawiłam zdiecia na klubie :d a przesikane pieluchy ostatnio tio u mnie standart koło pieluch mam przygotowane 2 pary rajtek i bluzek ![]() dayila my mamy ten pod pache i co ja sie musze nagimnastykowac co by mloda zmierzyła ![]() ![]() ja ide na czuja jesli ma gorace to tylko mierze ![]() aa i raz ale ona chyba tylko godz trwała mielismy 38 prawie i nie wiem jak i co ale jak szybko przyszła tak sobie poszła lekarka stwierdziła ze mogła byc zgrzana , swiezo co z łózka wstała papapa spadam bo mloda mi tu próbuje pisac gg
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Ja pisalam o piżamkach Muzzy a nie koszulach. Może koszule są lepsze, nie widac tak jak lekko straca fason czy lekko się rozciągną. Niestety po piżamie już to bardziej widać, zwłaszcza takiej dłuższej. Rękawy to bardzo mi sie zbiegly, juz po jednym praniu. Ale pewnie w takiej krótkiej piżamce już by to az tak bardzo nie przeszkadzalo. A wzory faktycznie ta firma ma ciekawe.
U nas tez noc niezbyt ciekawa, ale malemu sie przebija górna dwójka, może stąd te przeboje. Jeszcze mój starszak zaczął spać w przedszkolu i teraz nam chodzi spac po 22, masakra jakaś ![]() Niunax uroczy kitasek ![]() No i wszytskiego naljepszego dla Adrianka z okazji 1,5 roczku ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-11-30 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pierdziele, ale jestem dzisiaj nie do życia. Głowa mnie boli, jestem senna, ale zasnąć nie mogłam ( położyłam się z Lusią ), jakas powolna jestem, nic mi się nie chce ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-11-30 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Bydgoś-
![]() ![]() dzięki za odp. mój potwór cały ranek marudził,teraz już śpi 2h ![]() machnęłam dzisiaj okna,do wiosny powinno wystarczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okno umyłam na razie jedno, przedwczoraj. Dzisiaj chciałam umyć resztę, ale.......LEŃ ![]()
![]() |
![]() |
#494 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ostatni raz miałam ją po porodzie w szpitalu i leży ![]() Za to uwielbiam koszule z Tchibo i Italian Fashion. I piżamki z LaSenza. Cytat:
Ja myje przy każdym sprzątaniu (co sobotę) bo Blanka ogląda świat przez okno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
ło matko,a ile masz tych okien?
z 2 stron czy z 1 tylko? szacun |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Konto usunięte
|
Velluto, a takie 1000 elementów
![]() ![]() AnnLee, aaaaa chyba, że tak ![]() Mam wrażenie, że 3 się przebija dolna prawa, może stąd ta wysypka na buzi i nocne atrakcje :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ależ Ona włosków dużo ma. pokaż z przodu dziecię Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
przenieśli moją pracę w inne miejsce i od jutra będę dojeżdżać 2 razy dłużej ![]() ddd jutro jeszcze będzie w weltbild Edytowane przez Papierowka1 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:12 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() u nas trzecia juz nocka z rzędu fatalna, co chwila pobudki i płacze, do tego dzis doszedl jakis katar ale myślę, że to od zębów, bo dziąsła strasznie opuchnięte a innych objawów chorobowych brak. Książeczki to u nas tez wielki hit ![]() ![]() ![]() ![]() koszulę z muzzy mam długo i nic się z nią nie stało, nadal miła w dotyku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
nijak. koleś się nie pojawił. to są czyste kpiny.
![]() czy Wy też macie wrażenie, że doba jest za krótka? ja ciągle ze wszystkim pędzę. jak się skupię na tym, co do pracy muszę zrobić, to mi chałupa zarasta brudem, jak odpuszczę pracę, to potem źle się z tym czuję. nie mam chwili, żeby usiąść i ponicnierobić. a nawet jeśli taka mi się zdarzy, to nie mogę wyluzować, bo mi przez głowę przebiega stado myśli w stylu, co jeszcze muszę za chwilę zrobić, z czym zdążyć itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chałupa mi zarasta non stop. Żeby usiąść nie mam czasu, nawet jak nic nie robię, bo mi zwyczajnie dziecko nie daje. O wyluzowaniu to nawet nie marzę. ![]() Na szczęście im mniej robię, tym mniej muszę zrobić, jak się okazuje. Da się żyć z syfem, bez obiadu, bez fryzjera, bez pomalowanych pazurów i nawet bez zakupów czasem się da... Generalnie stan więźnia mi nie minął. Czekam na wiek przedszkolny. ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Zabiłaś mnie. Naprawdę? Złote dziecko masz. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() _________________ Noc przezarąbista. ![]() Jeszcze się dobrze nie położyłam, a już łóżko było zalane. Przebrałam gada w suchą pieluchę, bez body, bo nie dał sobie założyć i marudził, zmieniłam prześcieradło, rzuciłam mu ręcznik pod dupę, bo materac i tak mokry był... Zmieniłam kołdrę i poszłam spać. Obudziło mnie jęczenie. Wstał na śpiocha i wręczył mi flachę. No to dałam kaszę. Była 22. Koło 1 wiercenie i stękanie. I coś szura.... Słucham co to, a to moje dziecko się drapie. ![]() ![]() ![]() Obudziło mnie mokro o 5 rano. Kolejny raz łóżko ucierpiało. Znowu wymiana. Na szczęście jego nie musiałam przebierać, bo wszystko poszło bokiem wprost na wyro, body było suche. Przewinęłam tylko pieluchę, ręcznik zmieniłam na suchy i spał dalej. Po chwili zaczął stękać i sięgać po butelkę, więc zjadł kaszę po raz trzeci... Wstałam o 6 nieprzytomna jak jasna cholera. ![]() Żesz kur... jasna mnie trafi. Kiedy to się skończy, do cholery? Śpię w nocy po kilkanaście minut, czasem kilkadziesiąt. Każdej nocy kilka, kilkanaście pobudek, jedzenie, picie, przewijanie. Jest 8 rano, a mnie się oczy zamykają, serce łomocze, pysk piecze, oczy też, żołądek faluje... Wykończę się psychicznie i fizycznie. Ileż można!?!? Jutro łapiemy kupę na pasożyty. W weekend pojadę chyba do ojca i mu piknę w palec - zrobimy cukier. Albo coś znajdę, albo go gdzieś wyślę, do żłobka z internatem, nad morze... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Ja nie walczę, bo jak walczyłam to wyłam z bezsilności. Jako zodiakalna panna nienawidzę chlewu i nienawidzę sprzątać, jak wszędzie wszystko leży i nie da się ogarnąć całości. Musiałam przystopować, bo miałam ciśnienie przy wejściu do własnego domu...
Teraz tylko ogarniam co mam pod nosem i na ile mi młody pozwoli. Nie przewracam się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mi Ciebie szkoda ![]() A może on się tak wierci, bo ma za pełny żołądek? Brzuszek mu dokucza? Dziurka w materacu znaleziona, załatana i na razie jest ok ![]()
![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Kropka, wspolczuje. Moze oddaj na jedna noc malucha do Mamy swojej. Wyspisz sie choc troche.
U nas tez doba za krotka. Nie odpoczywam jak w domu syf a, ze syf prawie ciagle wiec zmeczona chodze i zla. Wszedzie porozwalanie rzeczy, ciuchy, zabawki i pies, ktory placze sie miedzy nogami. Meza rzeczy nie sprzatam, jak pyta gdzie cos jest odpowiadam, ze na miejscu..mam na mysli miejsce gdzie to ostatnio zostawil. Tesciowa wczoraj powiedziala, ze kupi malej narty biegowki ![]() Po co ?!!
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
o rany,Kropka szukaj,bo zwariujesz... a Danio musi tyle pić? Może dlatego mniej je i się budzi w nocy na jedzenie?
Ja wiem,że D. nie jest łatwym dzieckiem,ale może się niedługo przyzwyczaić,że w nocy się je i będzie klops ... ![]() Margo-co za palant ![]() a doba zdecydowanie za krótka.... biorę się za odsyfianie łazienki która to lubiła prasować? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jest tak, że on wstaje i sięga po flachę. A jak nie ma, albo jest tylko woda to siedzi i wyje. Wodę czuje przez sen, że to nie to i wypluwa. A potem ciągnie mnie za rękę do kuchni i nadal wyje. Po kilku takich nocach z godzinnym rykiem i chodzeniem po domu za rękę odpuściłam i zrobiłam mleko. Tym bardziej, że nie jadł w dzień i zaczął spadać z wagi... Jakiś czas było lepiej, a teraz coraz gorzej.... ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Opcja z "na miejscu" dobra, muszę to zastosować u siebie. ![]() Szkoda, że nie do skoków od razu. ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Niestety nie danie mu niczego w nocy sprawy nie załatwia, bo nie śpi nikt w okolicy, z sąsiadami włącznie. Dziecko chodzi po chałupie i ryczy o mleko. ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
I właśnie nie zawsze jest to temat pełnej pieluchy. Nawet jak nie jest pełna, to potrafi sikać na zewnątrz. Dumam czy to nie jest wina brykania ogonka w czasie tego siku. Może na wzwodzie robi się odstęp między pieluchą a ciałem i leci w bok. ![]() Na Rossmanna przeszłam jakiś czas temu już, bo nie wyrabiałam finansowo. No i miękkie pampki i te nowe miękkie huggiesy okazały się być za duże dla Daniela teraz i za miękkie - zbijają mu się z przodu i sikał na boki non stop. Lecimy na czerwonych Rossmannach Baby Dream. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak juz pisałam ona teoretycznie śpi ![]() ![]() dzis dostałam kilka razy w twarz tak latała po łóżku. ona nie je w nocy , żadko pije lub sika , jest tylko to przeklete latanie po wyrku i przez to rano też jestem notorycznie niedospana ![]() moge na palcach jednej reki zliczyc w całości przespane noce . albo śpi i nagle przeciąga sie i ZIEWA - jak można ziewac przez sen ![]() ![]() wczoraj na noc dałam ibum i dopiero przysneła bo tak latała że spała na głowie z dupą w górze - juz myslałam że sie nie wykąpie . idą jej też te cholerne zeby cały czas po dwa cholera ![]() i czego nienawidze a mam od 17stu miesiecy - usypiania jej .. co z tego że sie grzecznie kładzie , przytula , daje buzi jak franca mała szczypie sie żeby nie usnąc . jest juz pół przytomna , oczy jej lecą a jeszcze walczy - szczypie sie , wkłada palce do oka lub skrobie sobie marchewki ![]() ![]() myslałam że tylko ona tak ma , bo nikt mi nie wierzy że tak robi , a jednak synek półroczny znajomych - robi dokładnie to samo .juz praktycznie spi a jeszcze sie podszczypuje .. a piżamki nie kupiłam ![]() pół dnia oglądałam i jednak rusze na miasto podotykac , inaczej nie umie kupowac ![]()
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Ło matko! Kropko współczuję
![]() ![]() ![]() A zastanawiałaś się nad tym, żeby synuś spał osobno?? Wtedy może mąż mógłby Ci trochę pomóc i wstawać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
On spał osobno. Śpi z nami, bo tak dokazywał, że ja po ścianach chodziłam. Wstawanie do niego mnie wykańczało, a uspokajał się tylko gdy go głaskałam, dotykałam, kładłam na nim rękę. Potem szłam do wyra, jeszcze głowa nie dotknęła poduszki, a ten znowu... Teraz gdy nie je i nie pije, a bryka, wystarczy że go przytulę. W ten sposób mam w sumie trochę tego snu, jak dodam te kawałki do siebie. Wtedy nie miałam wcale. A mąż go nie słyszy jak bryka i stęka. Dopiero jak się rozpłacze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.