|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Wędliny a i owszem,ale mięsa nigdy... a tu musiałam się nauczyć,co i jak.. Tylko że żeberek ładnych nie mogę znaleźć... Albo taka "sieczka" albo tłuste... Za to ostatnio szukam zająca ( u nich to krolik na to mówią) bo w jakims ich programie mówili że oni też to jedzą,a ja uwielbiam sos z zajączka
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
Dziadek hodował króliki, ale babcia robiła z nich pasztet tylko a co działo się z resztą nie mam pojęcia. Ja te króli tylko mleczem karmiłam bo byłam malutka
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja siostra kilka lat temu miała własną hodowlę królików. I uwierz,ale jak jej kazali zjeść jednego z nich to płakała...
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczcie http://www.youtube.com/watch?v=z99Lz...eature=related i to też polecam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_kqgy...eature=related
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-11-30 o 23:43 |
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i robie prawie dokładnie tak jak ty że aż się rozpadają takie mięciusie![]() Cytat:
za to tż raz kiedys u moich rodziców wpierniczał królika aż uszy mu sie trzęsły bo myslal ze to kura ![]() co do typowej dziczyzny to sarnina jak dla mnie jest za słodka za to dzik oj jak najbardziej na ostro z grila pychotka albo gulasz no i dzika kaczka uwielbiam z jablkiem a tak w ogóle to nie śpię od 3 Seba tak charczy ze masakra zasypiam a ten znowu to mu gadam żeby zmienil pozycję a jak o 4:40 usłyszałam głośnie purtttt tego było za wiele dla mnie i pitłam z łóżka do tego sikac mi sie chce okropicznie ale musze nasikac do pojemnika wiec jeszcze trzymam żeby starych siusków do laboratorium nie zanosic w brzuchu burczy masakrycznie a morfologię trzeba zrobic normalnie masakra i tak sobie siedze siku mi się chce
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
u mnie znowu dol, bo na wadze znowu 1,2 kg wiecej ... (od poniedzialku
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca super że z dzidzią wszystko ok
desia888 skoro ta przypadłość może sama zniknąć to myśl że tak się właśnie stanie, pozytywne myślenie dużo daje Aguśkaa83 ja też jakoś sobie nie wyobrażam żeby płacić mamie czy teściowej za opiekę nad dzieckiem, myślę że i one nie potrafiłyby brać odemnie za to pieniędzy ![]() Jolkaaa no to gratuluje chłopca najważniejsze że wszystko ok karinka711 super że mała taka ruchliwa
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Cytat:
Byłam dziś robić wyniki i ciekawa jestem czy się poprawią. Za to pani która mi pobierała krew stwierdziła że fajnie mi wszystko idzie bo w brzuszek. Może te kg faktycznie w brzuch idą a ja mam wrażenie że się cała rozrastam, zwłaszcza w biodrach i udach. Chyba miednica mi się rozłazi
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam prawie dwa razy tyle... najgorsze jest to ze tak szybko te kg ida w gore... bo co innego jakbym od poczatku przybierala po troche a tak w 7 tygodni 9 kg to duzo ... ja mam wrazenie ze mi wszystko idzie w uda, ogolem w nogi, boczki i brode ....
|
|
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie wszyscy wkoło tzn rodzina i znajomi wyzywają jak zaczynam marudzić że przytyłam, zaraz otrzymuje pogadanke że jestem w ciąży i że mi wolno przytyć, ba musze przytyć itp itd
a ja też sie po prostu martwie że nie uda mi się tego zrzucić i wrócić do poprzedniej wagi
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja po śniadanku bułeczki z sałatką ...i szynką pychalecę się szykować i po owoce na targ bo znowu mnie naszło i po mięsko na zupkę znowu u mnie buraczkowa dzisiaj tak mi ostatnio posmakowała, że hej...Cytat:
...też mam doła...i od dziś staram się nie żreć tyle słodkiego, bo to jest pewnie główna przyczyna a kocham słodkie baaaaardzo!!! No nic będę gubić po ciąży...i nie boję się czy dam radę...bo wiem że dam i Ty też dasz z palcem w nosie ...już nie raz chudłam od 5 do 12 kg. nawet a po za tym jak jeden rok w życiu będę grubaskiem to też się nic nie stanie... nie musimy od razu w mini wskakiwać ja chcę się troszkę tą ciąż pocieszyć a nie dołować kilogramami![]() Miłego czwartku
|
|
#1092 |
|
Rozeznanie
|
Ja też 7+ moja siostra przytyła 18 kg a juz po 2 mc wróciła do wagi sprzed. A ja wg usg w sobote mam 23 tydziń czyli 6 mc już
![]() Ja ostatnio mam problemy ze snem budze sie o 3,4 i juz zasnac nie mogę. A wczoraj skończyłam wypełniac zeszyt z przepisami
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś już skończony 22 tydzień
![]() Jaka w Warszawie jest mgła, nic nie widać normalnie przez okno a ja właśnie oszamałam jogurcik ananasowy z musli i marzę o kawce
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ja juz po sniadanku, naleśniki z serkiem i z czarna porzeczka(mialam zamrozone), dzis mam w planach przejrzec ciuszki, zobaczyc czego mi brakuje i co musze dokupic i mam nadzieje ze wyczołgam sie na chociaz godzinny spacerek. narzekałam na brak snów, a dzis mi sie snilo ze mój szwagier wział potajemnie ślub w łazience moich rodziców nie wiem skad sie takie głupoty biora ![]() u mnie dzis na obiad pomidorowa z ryżem, bo juz od dawna za mna chodzi. Wczoraj mojego TZ trzymały sie żarty, chodzil za mna i mówił ze jestesmy jak asterix i obelix, zgadnijcie kim byłam w jego wyobrazeniach a w ogole dzis 1 grudnia, zaczynamy 6 miesiac , a przez 5 przytyłam 4 kg. A i podczas nocnego obmyślania różnych spraw doszłam do wniosku ,ze musze zaczac kontrolowac nasz wydatki, i tak z dniem 1 grudnia postanowilam notowac ile i na co wydajemy ,aby pod koniec miesiaca móc wyciagnac jakies wnioski i ewentualnie cos zmienic, mam nadzieje ze sie uda.
|
#1095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja slodkiego juz nie jem od kilku dni - wczoraj skusilam sie w firmie na doslownie 3 kostki czekolady. Jem duzo mandarynek, one tez maja w koncu cukier, postaram sie ograniczyc.. bo teraz pewnie z kilo dziennie ich zjadam Ale pomaga mi nie kupowanie zadnych slodyczy - nie ciagnie tak wtedy. Choc pierwsze 2-3 dni byly ciezkie bo brakowalo tych batonikow itp ale teraz mam luzik poki nie widze, nawet w sklepie umiem ominac polki ze slodkim Cytat:
My pojutrze 27 zycznamy Dzisiaj z rana nasza Juleczka popukala tatusia ladnie w raczke
||
|
|
|
#1096 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dalej jem i raczej nie odmawaim sobie słodkiego..Cytat:
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Padlam czytajac o Asterixie i Obelixie co do wydatkow to ja wzielam pod lupe listopad i wyszlo calkiem niezle zalozylam sobie zeszyt w ktorym notowalam kazdego dnia na co ile wydawalam i w miare pamieci wsadzalam paragony i kwitki. Teraz zaczynamy grudzien i tez tak bede robic - mysle ze daje to duza kontrole nad wydatkami. Co jeszcze moge doradzic to robienie zakupow na tydzdien - mam na mysli np na obiady. A potem dokupowac tylko pieczywo np. Ja kupuje w soboty zawsze miesa, owoce, mleko. w tygodniu kupuje swieze pieczywo i to czego ewentualnie zabraknie
|
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
Emigra no moj TZ to żartowniś, mam jeszcze rozne dziwne przezwiska z przed ciazy
jesli chodzi o zakupy to tez robimy raz w tygodniu, no ale zawsze cos miedzy tymi zakupami wypadnie, i trzeba isc do sklepu dokupic, a wiadomo ze w sklepie obok zazwyczaj jest drozej niz w supermarkecie, żałuje ze wczesniej nie zmoblizowałam sie do takiej kontroli.Przyznaje sie ze wczesniej nie myslac o dziecku i zyjac wlasnymi potrzebami czasami kupowalismy rzeczy nie do konca niezbedne i tak ta kasa sie rozchodziła, ale czas z tym skonczyc
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marcowe mamusie to ani się obejrzymy, a już będą miały bobaski na świecie Mi jak co dzień nic się nie chce a muszę ruszać się, umyć włosy i ogarnąć coś na uczelnię
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez to wydaje sie dziwne.. choc przypuszczam, że ta umowa z mama czy teściową jest czysto teoretyczna i ma służyc tylko temu by zus płacił składki (czyli że w praktyce babcie nie biorą tej "pensji".. no chyba że są babcie które nie odpuszczą...;/)
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
A co do wagi, to chyba jakiś dziwny okres jest- ja też w ciągu ostatnich 3-4 dni przytyłam 1 kg! I brzuszek w końcu mi się pokazał
![]() a wcześniej od początku ciąży tylko z półtora kg przybyło.. Czyli coś wisi w powietrzu i sprawia że przybieramy na wadze ))
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmniej plecy nie bola, jak bolaly wiec plus jest hehe A czytalam dzisiaj ze cialo kobiety podczas ciazy nabiera tluszczyku przede wszystkim w biodrach i udach jakos rezerwe tluszczowa - na czas laktacji. Ciekawe A zastanawiam sie, czy zawsze jak sie zatrzymuje woda w organizmie to sie puchnie? Bo ja nie czuje sie spuchnieta, czasem stopy czuje ze maja ciasniej w butach ale nie sa widocznie spuchniete, zastanawiam sie czy mozliwe ze to wody tak nabieramy, czy jednak to wszystko to tluszcz? (bo dzieciaczki jeszcze malutko waza )
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My też sie ostatnio wzięliśmy za oszczędzanie i w sumie nawet całkiem nieźle nam to idzie ![]() Jeśli chodzi o imiona to moja córeczka będzie miała na imię Gabrysia Ale to pewnie jeszcze raz będziemy pisać jak będzie Karola zapisywać na liście
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki emigra
|
|
|
|
#1107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miłego dnia dziewczyny
|
|
#1108 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Cytat:
w życiu bym nie przypuszczała, że Julia to takie popularne imię, a ja swojej córce chcę tak dać na imię podoba mi się, bo ja tak miałam mieć na imię ale tata na przekór mamie dał mi te imię jako drugie i moja mama jest zachwycona, że wnuczka takie imię będzie mieć, a tu taki zonk myślałam, że Oliwki, Leny, Pole to najpopularniejsze imiona, no może w 2012 roku już nie będzie aż tylu Julii??? a co ja się będę przejmować, ja w każdym razie do tej pory nie spotkałam w ostatnich 2-3 latach dziecka o imieniu Julia. za udane usg i wizyty lekarskie ![]() O pasztet z królika pycha. Kiedyś sporo jadałam u sąsiadki ze wsi.Cytat:
|
||
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Nie martwcie sie waga, pokazywalam Wam ile schudlam po urodzeniu Filipa, brzuszka nie mialam juz po 2 m-cach. Ale odciagalam swoje mleczko, wiec mysle ze to duzo dalo. A przytylam 14 kg w tamtej ciazy. Cytat:
Ja wiem ze tam wieloma insektami sie nie przejmuja, ale dla mnie jest to obrzydliwe i chore ;/
|
|
#1110 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry kobietki
![]() Cytat:
D)Cytat:
![]() ![]() znałam w L.O pare Gabrysie i Gabrysia )) ...niezmiennie Gabrysia kojarzy mi się z moją Panią od matematyki z podstawowki- przemiła kobietkaDzisiaj sie czuje mega niewyspana Robert pol nocy zasadzal takie kopy..ze nawet T sie smieje,ze sie nie wyspal (spimy na łyzeczke,wiec Mlody skopal plecy tatusia ;p). Ja nie wiem,czy to dziecko w ogole nie spi ..jeszcze sie nie urodził, a ja już sie nie wysypiam ![]() dzis mi sie znowu snil porod..i W OGOLE nie bolalo ![]() ...i pamietam hasło poloznej "chce Pani dotknac głowki?" a tam TAKA czarna czupryna ,ze az sie obudziłam z wrazenia ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
super naprawde i licze,ze tez mi tak szybko pojdzie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Wędliny a i owszem,ale mięsa nigdy... a tu musiałam się nauczyć,co i jak.. Tylko że żeberek ładnych nie mogę znaleźć... Albo taka "sieczka" albo tłuste... Za to ostatnio szukam zająca ( u nich to krolik na to mówią) bo w jakims ich programie mówili że oni też to jedzą,a ja uwielbiam sos z zajączka

Seba tak charczy ze masakra

a ja właśnie oszamałam jogurcik ananasowy z musli i marzę o kawce 

a muszę ruszać się, umyć włosy i ogarnąć coś na uczelnię
za udane usg i wizyty lekarskie