Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 10:51   #1111
iw32
Rozeznanie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dzien dobry kobietki

Potwierdzam w całej rozciągłości z Tomkami:P ( moj tez Tomek, rzecz jasnaD)

Kakao...no i masz Ci..teraz bedzie za mną chodziło

znałam w L.O pare Gabrysie i Gabrysia)) ...niezmiennie Gabrysia kojarzy mi się z moją Panią od matematyki z podstawowki- przemiła kobietka

Dzisiaj sie czuje mega niewyspana Robert pol nocy zasadzal takie kopy..ze nawet T sie smieje,ze sie nie wyspal (spimy na łyzeczke,wiec Mlody skopal plecy tatusia ;p). Ja nie wiem,czy to dziecko w ogole nie spi..jeszcze sie nie urodził, a ja już sie nie wysypiam

dzis mi sie znowu snil porod..i W OGOLE nie bolalo ...i pamietam hasło poloznej "chce Pani dotknac głowki?" a tam TAKA czarna czupryna ,ze az sie obudziłam z wrazenia

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

No Ty Kochana to wygladas jakbys nigdy w ciazy nie byla super naprawde i licze,ze tez mi tak szybko pojdzie
To widzę, że tutaj wiele z nas ma mężów Tomków. Ja też
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:52   #1112
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
a mnie wszyscy wkoło tzn rodzina i znajomi wyzywają jak zaczynam marudzić że przytyłam, zaraz otrzymuje pogadanke że jestem w ciąży i że mi wolno przytyć, ba musze przytyć itp itd a ja też sie po prostu martwie że nie uda mi się tego zrzucić i wrócić do poprzedniej wagi
Ja nie będę miała z czego chudnąć
Póki co jestem większa w brzuchu... biodra niby też mam szersze ale ja tego nie zauważam

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No napwno pora roku sprzyja nabieraniu ''kozuszka'' pod skora..

A czytalam dzisiaj ze cialo kobiety podczas ciazy nabiera tluszczyku przede wszystkim w biodrach i udach jakos rezerwe tluszczowa - na czas laktacji. Ciekawe
Pora roku na pewno, na zimę zawsze więcej jadłam... ale nigdy nie tyłam
z udami to ciekawe

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Dzień dobry My też sie ostatnio wzięliśmy za oszczędzanie i w sumie nawet całkiem nieźle nam to idzie

Jeśli chodzi o imiona to moja córeczka będzie miała na imię Gabrysia Ale to pewnie jeszcze raz będziemy pisać jak będzie Karola zapisywać na liście
Gabrysia - ładne imię

Mój tata nosi imię Gabriel. Jako córka zawsze byłam dumna, że mój tata ma takie imię

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:54   #1113
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

tost z dżemem truskawkowym i kakao Puchatek widzicie to??
oj ja widzę ale tostera nie mam, więc musi mi wystarczyć świeża bułeczka. A kakao Puchatka to prawie codziennie rano piję jak wstaję i jeszcze przed śniadaniem.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 10:56   #1114
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
D

dzis mi sie znowu snil porod..i W OGOLE nie bolalo ...i pamietam hasło poloznej "chce Pani dotknac głowki?" a tam TAKA czarna czupryna ,ze az sie obudziłam z wrazenia [COLOR="Silver"]
Tez miałam kiedyś taki sen o leciusieńkim i praktycznie bezbolesnym porodzie I powiem szczerze że jakoś tak sie nie boję porodu, wiem że to może byc hardcore i się nastawiam trochę na teksańską masakrę piłę mechaniczną Ale wiem że muszę to przejść i na pewno co by się nie działo to dam radę Oby się tylko poród udał i żeby z dzidzią żadnych komplikacji nie było

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja mam Piotrka Piotrki tez są fajne
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:04   #1115
joanaros
Zakorzenienie

Ja już od ponad roku prowadzę zapiski odnośnie wydatków. Skutkuje
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:05   #1116
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć!
Emigra nie przejmuj się tak bardzo kg,naprawdę... Choćbyś nie wiem co robiła to i tak waga co tydzień będzie większa... Może to nie jest zbyt pocieszające,ale przynajmniej miej swiadomość że temu nie zapobiegniesz... I popatrz na to z tej strony: te 12kg to:dzidziuś, wody płodowe,łożysko,cyce więc po odjęciu za dużo tego nie wyjdzie Wiem,co mówię bo u mnie już 10kg na plusie mimo tego że się nie obżeram jakoś specjalnie... i tez się ta wagą stresowałam,ale mądra osoba mi to w ten sposób wytlumaczyła i lepiej jest. Poza tym przy Malutkiej dostaniesz taki wycisk,że ani się obejrzysz a te kg znikną
Co do tej kontroli wydatków to tez tak ostatnio robię. I doszłam do wniosku,ze nas rujnują zakupy w polskim sklepie... Za kilka drobiazgów trzeba 20f zapłacić (sic!). Tylko że nie możemy zrezygnować z niego,bo ja nie mogę jeść tutejszego "chleba" no i wędlin (sama sól)... Porównałam z paragonami zeszłorocznymi i wszystko podrożało prawie dwukrotnie!! To ja sobie nie wyobrażam co to dopiero musi być w Polsce...
Zauważyłam,że któraś z Was będzie mieć Gabrysię To u nas jest numer 1 jeśli jednak będzie dziewczynka
Jutro jedziemy oglądac mieszkanie oby było tak ładne jak na zdjęciach...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:11   #1117
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
No Ty Kochana to wygladas jakbys nigdy w ciazy nie byla super naprawde i licze,ze tez mi tak szybko pojdzie
Sny beda coraz ciekawsze
A dziekuje Ci, Wy to dopiero macie figury piekne, naprawde ja przy Was to jak balwanek
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:11   #1118
karolca
Zakorzenienie

Balbinko, tak, podrożało wszystko.
Po chleb, hurtową ilość, jeżdżę do marketu. Jest duży (600 g), świezy i smaczny, starcza nam na dwa dni. kosztuje od 1,88 do 2,10 podczas gdy zwykły chleb na jedną kolację lub jedno śniadanie w osiedlowych sklepach trzeba zapłacić.... 2,50!!!!!!
Tak samo jest w mięsem, wędlinami. Są sklepy tańsze i droższe. Warzywa rzez sezon letni kupowałam na rynku, bo były naprawdę tanie, ale teraz ceny są wyrównane a za chwilę w markecie będą tańsze.
Wiem, że przepłacam na rybie, ale kupuję w rybnym i wiem za co płacę.
Biedronka nadal ma wiele produktów w niższych cenach, ale wiele z nich przewyższa już ceny z dużych marketów. Ceny paliwa też są przerażające.
Wszystko niestety drożeje a nasze pensje stoją w miejscu lub jeszcze maleją.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 11:13   #1119
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Emigra nie przejmuj się tak bardzo kg,naprawdę... Choćbyś nie wiem co robiła to i tak waga co tydzień będzie większa... Może to nie jest zbyt pocieszające,ale przynajmniej miej swiadomość że temu nie zapobiegniesz... I popatrz na to z tej strony: te 12kg to:dzidziuś, wody płodowe,łożysko,cyce więc po odjęciu za dużo tego nie wyjdzie Wiem,co mówię bo u mnie już 10kg na plusie mimo tego że się nie obżeram jakoś specjalnie... i tez się ta wagą stresowałam,ale mądra osoba mi to w ten sposób wytlumaczyła i lepiej jest. Poza tym przy Malutkiej dostaniesz taki wycisk,że ani się obejrzysz a te kg znikną
Co do tej kontroli wydatków to tez tak ostatnio robię. I doszłam do wniosku,ze nas rujnują zakupy w polskim sklepie... Za kilka drobiazgów trzeba 20f zapłacić (sic!). Tylko że nie możemy zrezygnować z niego,bo ja nie mogę jeść tutejszego "chleba" no i wędlin (sama sól)... Porównałam z paragonami zeszłorocznymi i wszystko podrożało prawie dwukrotnie!! To ja sobie nie wyobrażam co to dopiero musi być w Polsce...
Zauważyłam,że któraś z Was będzie mieć Gabrysię To u nas jest numer 1 jeśli jednak będzie dziewczynka
Jutro jedziemy oglądac mieszkanie oby było tak ładne jak na zdjęciach...
Dziekuje

Jakos mi juz lepiej, choc nadal jestem zla na kg

Ja w polskim sklepie kupuje zazwyczaj tylko jakies kielbaski czy ciasto - bo niemieckie ciasta nie sa tak dobre, a np ja izaury czy orzechowca nie potrafie zrobic ale teraz nie chodze juz do polskiego. Tesciowa nam przywiezie z polski jakis miesnych rarytaskow w poniedzialek
Poza tym latwiej nie jesc i nie myslec o ciastach jak sie nie ma ich pod reka
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:18   #1120
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Tez miałam kiedyś taki sen o leciusieńkim i praktycznie bezbolesnym porodzie I powiem szczerze że jakoś tak sie nie boję porodu, wiem że to może byc hardcore i się nastawiam trochę na teksańską masakrę piłę mechaniczną Ale wiem że muszę to przejść i na pewno co by się nie działo to dam radę Oby się tylko poród udał i żeby z dzidzią żadnych komplikacji nie było

hihihihi to jakiś czas temu miałam sen,że Tomek wymyślił,że może dziś sobie tak urodzę "na próbę"... i parłam itd ale nic nie bolało...Za każdym razem nie czuję bólu... Więc zakładając że sny się na opak tłumaczy to spodziewam sie masakry może nie piłą mechaniczna jak Ty ale skalpelem to napewno... a dziś we śnie mnie odwiedzili i rodzice i tesciowie tylko ajkos teściowa nie była zbyt miła bo mnie po ulicy z wielkim kijem ganiała... Strasznie mnie ten sen wymeczył... Wcale spac nie mogłam dziś... Nasz współlokator mial jakieś jazdy i co tylko Tomek grzałke od wody wyłaczał to ten wstawał i pyk włącznik...mało się ta woda w rurach nie zagotowała! A jak buczało to głowa mala! Cholera wie co mu się działo tylko przez niego nocke mieliśmy z głowy,bo jak te strażaki czuwaliśmy...

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

ech zazdroszczę... bo u nas to lipa z tymi ciastami... Wydaje mi się że już angielskie są lepsze. Zawsze jakoś "zepsują" ciasto,a to rodzynkami a to aromatu doleją że aż mdli. Najprostszą drożdżówkę schrzanią. ale przynajmniej przez to rzadko je kupujemy a to czemu nie umiesz izaury zrobić?przepisu brak? bo moge pomóc

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-12-01, 11:21   #1121
karolca
Zakorzenienie

w snach nie czuć bólu. Chyba, że coś boli nas naprawdę, wówczas boli i we śnie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 11:26   #1122
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Balbinko, tak, podrożało wszystko.
Po chleb, hurtową ilość, jeżdżę do marketu. Jest duży (600 g), świezy i smaczny, starcza nam na dwa dni. kosztuje od 1,88 do 2,10 podczas gdy zwykły chleb na jedną kolację lub jedno śniadanie w osiedlowych sklepach trzeba zapłacić.... 2,50!!!!!!
Tak samo jest w mięsem, wędlinami. Są sklepy tańsze i droższe. Warzywa rzez sezon letni kupowałam na rynku, bo były naprawdę tanie, ale teraz ceny są wyrównane a za chwilę w markecie będą tańsze.
Wiem, że przepłacam na rybie, ale kupuję w rybnym i wiem za co płacę.
Biedronka nadal ma wiele produktów w niższych cenach, ale wiele z nich przewyższa już ceny z dużych marketów. Ceny paliwa też są przerażające.
Wszystko niestety drożeje a nasze pensje stoją w miejscu lub jeszcze maleją.
to jest chore... Żeby za chleb tyle płacić! Mama mi mówiła że u nich to cena za bochenek do 4zł dochodzi nawet kg cukru w sklepiku miejscowym to nadal 5zl jest, paliwo ponoć po 5,50litr... Głupie zakupy to jest istnie logistyczne zajęcie,bo gdzie taniej,gdzie więcej za tę samą cenę... Ponoć alkohol w miejscu stoi i mama mówi że tylko dlatego,żeby się chyba ludzie zapili na śmierć przez te ceny...
Jeszcze jak mieszka się na wsi to jakoś jest,bo coś tam sobie odchowasz czy w ogródku urośnie ale w mieście to nic tylko siąśc i płakać... a ci debile tylko się kłócą o jakieś duperele nieistotne dla kraju zamiast zająć się naprawde ważnymi sprawami. niedługo nie będą mieli kim rządzić bo ludzie z glodu poumierają...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-12-01, 11:32   #1123
karolca
Zakorzenienie

Balbinko, niestety...
Sobie wypłacają pensje w dziesiątkach tysięcy szukając oszczędności na tych, co nie mają nic. To jest właśnie przykre. W osiedlowych sklepach kupuję tylko jak muszę lub mam do kupienia coś małego.
Coraz częściej chodzę do tych mniejszych i bliższych marketów i Biedronek a nie podjeżdżam autem. Angażuję siostrę lub mamę do pomocy w niesieniu zakupów, bo jak kupię 5 chlebów, mleko, wodę, masło to torba już trochę waży.

Dobra, szykuję się do tej mojej głupiej pracy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-01, 11:36   #1124
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Ech dla mnie to temat rzeka jest... i zawsze się wkurzam jak słucham co się dzieje..a oni mają czelność gadać głupoty,że Polsce jest coraz lepiej,że coraz bogatsi jesteśmy... Boże,jakbym takiego pajaca w ręcę dostała to bym go rozerwała...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-12-01, 11:37   #1125
tynka88
Zadomowienie

Zniosłam ciuszki do domu, te które wylicytowałam na all, bo swoich mam nieduzo i stwierdzam jedno: nic juz nie kupuje mam tego tyle, ze chyba na pewno wystarczay, wklejam zdjecia połowy z tego co mi przyszło i troszke moich rzeczy.

Jednak dzisiaj nie gotuje, mama dzwoniła ze zrobiła pierogi, takze za jakis czas wsiadam w autobus i jade do mamy, a tz jak bedzie wracal z pracy to mnie zabierze zazyje troche cywilizacji, pospaceruje z psem po osiedlu i popatrze w koncu na ludzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2031.jpg (136,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2035.jpg (133,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2036.jpg (122,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2037.jpg (178,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2039.jpg (121,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2040.jpg (141,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2041.jpg (110,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2042.jpg (163,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2043.jpg (161,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2044.jpg (140,0 KB, 18 załadowań)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:39   #1126
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Dobra, szykuję się do tej mojej głupiej pracy
myslalam ze na L4 jesteś
tak w ogole to dzien dobry laseczki
Stary 2011-12-01, 11:40   #1127
tynka88
Zadomowienie

i reszta mam nadzieje ze TZ pomoze mi to jakos ogarnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2045.jpg (123,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2046.jpg (128,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2047.jpg (111,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2048.jpg (126,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2049.jpg (177,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2050.jpg (102,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2051.jpg (134,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2052.jpg (134,4 KB, 14 załadowań)

Stary 2011-12-01, 11:43   #1128
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Zniosłam ciuszki do domu, te które wylicytowałam na all, bo swoich mam nieduzo i stwierdzam jedno: nic juz nie kupuje mam tego tyle, ze chyba na pewno wystarczay, wklejam zdjecia połowy z tego co mi przyszło i troszke moich rzeczy.

Jednak dzisiaj nie gotuje, mama dzwoniła ze zrobiła pierogi, takze za jakis czas wsiadam w autobus i jade do mamy, a tz jak bedzie wracal z pracy to mnie zabierze zazyje troche cywilizacji, pospaceruje z psem po osiedlu i popatrze w koncu na ludzi
super ciuszki
ja wczoraj nic nie gotowalam bo babcia przywiozla mi klopsiki
Stary 2011-12-01, 11:44   #1129
lena_mi
Zakorzenienie

woow Tynka nieźle to wszystko na allegro? jako zestaw ciuszków kupiłaś?
Stary 2011-12-01, 11:44   #1130
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Tynka88 super ciuszki Udał Ci się ten zakup, wszystko za jednym zamachem

Cytat:
Jeśli chodzi o imiona to moja córeczka będzie miała na imię Gabrysia Ale to pewnie jeszcze raz będziemy pisać jak będzie Karola zapisywać na liście
U moich dobrych znajomych w czerwcu urodziła się Gabrysia i jest przecudowna

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
A ja mam Bartka, Bartłomieja

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Jakos mi juz lepiej, choc nadal jestem zla na kg
A ja ostatni raz ważyłam się dwa tygodnie temu i było 68,4kg. Tutaj nie mam dobrej wagi na stancji, więc nawet na nią nie wchodzę, bo to bez sensu. Ale czuję, że 7 dych to już mam spokojnie czyli jakieś +7kg w 22 tc. Do 80 dolecę spokojnie, jak nie lepiej...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 11:47   #1131
tynka88
Zadomowienie

Lena wiekszosc tego co tam widac kupiłam na all w jednej pace okolo 120 sztuk za 90 zl (z przesylka) odrzucilam z tych 120 sztuk moze 7, reszta jest super i w rozmiarach niektore rzeczy tez 68 ii na dodatek wiekszosc ciuszków jest uniwersalnych ( to tak w razie niespodzianki).

Stary 2011-12-01, 11:49   #1132
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

U moich dobrych znajomych w czerwcu urodziła się Gabrysia i jest przecudowna

A ja mam Bartka, Bartłomieja
Gabrysia ladne imie u nas jak bedzie kiedys dziewczynka bedzie Wioletta
ja mam Bartka, Bartosza
Stary 2011-12-01, 11:52   #1133
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a jadła któraś z Was taką kaszke w saszetce na 1porcje kaszka z truskawkami taka do kubka ??
ja jadłam i lubię słodkie jest, ale nie jakoś strasznie

Cytat:
zgadzam się :P
chociaż mój ostatnio jest okropny i czasem mam go ochotę

Dzień dobry
U mnie straszna mgła, siekierę w powietrzu można powiesić ale już powoli odpuszcza, słoneczko nawet się powoli pojawia

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Tynka super ciuszki beżowe buciki rządzą

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:00   #1134
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wszystko jest bardzo drogie.
Wlasnie mi przyszla koldra z podusia dla Filipa, zaplacilam za komplet 140x200 170 zl z przesylka, ale musial miec bo tamta z lozeczka juz dla niego za mala, a poza tym tamta bedzie dla braciszka.

Teraz szukam poszewek, malo jest takich, zeby cena nie przekraczala 50 zl a zeby byla to czysta 100% bawelna.
Te komplety za ok. 30 zl sa z poliestrem przez co dziecko sie poci, ja nie wiem co za pomysl zeby poliester dawac do poscieli.

Ogladam takie komplety i chyba ten drugi wzor zakupie, bo Filipowi sie spodobal:
http://allegro.pl/bawelna-disney-kub...943646417.html

Ogladalam posciele z jego ulubionym krecikiem, ale 100 zl wiec jeszcze drozsza ;/

tynka sliczne te ubranka i jak duzo
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-12-01 o 12:02
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:04   #1135
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Gabrysia ladne imie u nas jak bedzie kiedys dziewczynka bedzie Wioletta
ja mam Bartka, Bartosza
Mój miał genialny pomysł, że jak będzie synek to żeby go nazwać Bartosz i jak ja będę wołać na obiad to raz krzyknę "Bartek!" i dwóch przybiegnie
a Wioletta miała się nazywać moja mama, ale 44 lata temu ksiądz nie chciał tak jej ochrzcić, kazał wymyśleć dziadkom jakieś "święte" imię i pierwsze jakie przyszło im do głowy to... Jadwiga! I tak się moja mamuśka nazywa ale wszyscy mówią Jagódka

Wrzuciłam fotki na mejla, widać moje szerokie biodra
Pempek, a Twój brzusio jaki fajny!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:04   #1136
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Lena wiekszosc tego co tam widac kupiłam na all w jednej pace okolo 120 sztuk za 90 zl (z przesylka) odrzucilam z tych 120 sztuk moze 7, reszta jest super i w rozmiarach niektore rzeczy tez 68 ii na dodatek wiekszosc ciuszków jest uniwersalnych ( to tak w razie niespodzianki).
tez patrzyłam na allegro za takimi komplecikami, ale jednak najpierw muszę poznac płec oj już się nie mogę doczekac!!
Stary 2011-12-01, 12:04   #1137
tynka88
Zadomowienie

Aguska ta posciel disneya jest piekna, sama marzyłam o takiej do łozeczka dla naszej dzidzi, ale cena mnie przerosła własnie.

A tak na marginesie to przed slubem dostałam prezent od TZ posciel różową z księżniczkami
Lena ,ale w koncu poznjasz i zaszalejesz

Mój tz prosil abym mu obiecała ze wiecej chocby narazie ciuszków nie kupuje.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-12-01 o 12:07
Stary 2011-12-01, 12:06   #1138
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Wszystko jest bardzo drogie.
Wlasnie mi przyszla koldra z podusia dla Filipa, zaplacilam za komplet 140x200 170 zl z przesylka, ale musial miec bo tamta z lozeczka juz dla niego za mala, a poza tym tamta bedzie dla braciszka.

Teraz szukam poszewek, malo jest takich, zeby cena nie przekraczala 50 zl a zeby byla to czysta 100% bawelna.
Te komplety za ok. 30 zl sa z poliestrem przez co dziecko sie poci, ja nie wiem co za pomysl zeby poliester dawac do poscieli.

Ogladam takie komplety i chyba ten drugi wzor zakupie, bo Filipowi sie spodobal:
http://allegro.pl/bawelna-disney-kub...943646417.html

Ogladalam posciele z jego ulubionym krecikiem, ale 100 zl wiec jeszcze drozsza ;/

tynka sliczne te ubranka i jak duzo
jaka piękna ta pościel......... ale Aguśka powiedz mi jak to się potem pierze? tyle kolorów... no a co do krecika to rzeczy z krecikiem są strasznie drogie - u nas jest sklep firmowy krecika i zwykła bawełniana koszulka taki T-shirt kosztuje 70 zł

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 12:08   #1139
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny ja lece , bo jesli mam sie jakos wywlec z domu to musze go najpierw ogarnąć no i siebie wiadomo

Stary 2011-12-01, 12:09   #1140
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ech zazdroszczę... bo u nas to lipa z tymi ciastami... Wydaje mi się że już angielskie są lepsze. Zawsze jakoś "zepsują" ciasto,a to rodzynkami a to aromatu doleją że aż mdli. Najprostszą drożdżówkę schrzanią. ale przynajmniej przez to rzadko je kupujemy a to czemu nie umiesz izaury zrobić?przepisu brak? bo moge pomóc
tak naprawde nigdy nie probowalam upiec izaury moja mama uwielbia ten sernik i probowala miliard razy ale zawsze zakalec jej wychodzil.. a przepisow miala od kilku osob, nawet jedna babka z piekarni jej dala przepis i to samo ... wiec ja nie probowalam... ale chetnie przyjme przepis, jesli masz sprawdzony, moze mi wyjdzie hihi
Cytat:

Cytat:
i reszta mam nadzieje ze TZ pomoze mi to jakos ogarnąć
ale kolekcja
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości