|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
![]() Póki co jestem większa w brzuchu... biodra niby też mam szersze ale ja tego nie zauważam Cytat:
z udami to ciekawe ![]() Cytat:
![]() Mój tata nosi imię Gabriel. Jako córka zawsze byłam dumna, że mój tata ma takie imię
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
oj ja widzę
ale tostera nie mam, więc musi mi wystarczyć świeża bułeczka. A kakao Puchatka to prawie codziennie rano piję jak wstaję i jeszcze przed śniadaniem.
|
|
|
|
#1114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I powiem szczerze że jakoś tak sie nie boję porodu, wiem że to może byc hardcore i się nastawiam trochę na teksańską masakrę piłę mechaniczną ![]() Ale wiem że muszę to przejść i na pewno co by się nie działo to dam radę Oby się tylko poród udał i żeby z dzidzią żadnych komplikacji nie było ![]() Ja mam Piotrka Piotrki tez są fajne
|
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już od ponad roku prowadzę zapiski odnośnie wydatków. Skutkuje
|
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Emigra nie przejmuj się tak bardzo kg,naprawdę... Choćbyś nie wiem co robiła to i tak waga co tydzień będzie większa... Może to nie jest zbyt pocieszające,ale przynajmniej miej swiadomość że temu nie zapobiegniesz... I popatrz na to z tej strony: te 12kg to:dzidziuś, wody płodowe,łożysko,cyce więc po odjęciu za dużo tego nie wyjdzie Wiem,co mówię bo u mnie już 10kg na plusie mimo tego że się nie obżeram jakoś specjalnie... i tez się ta wagą stresowałam,ale mądra osoba mi to w ten sposób wytlumaczyła i lepiej jest. Poza tym przy Malutkiej dostaniesz taki wycisk,że ani się obejrzysz a te kg zniknąCo do tej kontroli wydatków to tez tak ostatnio robię. I doszłam do wniosku,ze nas rujnują zakupy w polskim sklepie... Za kilka drobiazgów trzeba 20f zapłacić (sic!). Tylko że nie możemy zrezygnować z niego,bo ja nie mogę jeść tutejszego "chleba" no i wędlin (sama sól)... Porównałam z paragonami zeszłorocznymi i wszystko podrożało prawie dwukrotnie!! To ja sobie nie wyobrażam co to dopiero musi być w Polsce... Zauważyłam,że któraś z Was będzie mieć Gabrysię To u nas jest numer 1 jeśli jednak będzie dziewczynka![]() Jutro jedziemy oglądac mieszkanie
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziekuje Ci, Wy to dopiero macie figury piekne, naprawde ja przy Was to jak balwanek
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko, tak, podrożało wszystko.
Po chleb, hurtową ilość, jeżdżę do marketu. Jest duży (600 g), świezy i smaczny, starcza nam na dwa dni. kosztuje od 1,88 do 2,10 podczas gdy zwykły chleb na jedną kolację lub jedno śniadanie w osiedlowych sklepach trzeba zapłacić.... 2,50!!!!!! ![]() Tak samo jest w mięsem, wędlinami. Są sklepy tańsze i droższe. Warzywa rzez sezon letni kupowałam na rynku, bo były naprawdę tanie, ale teraz ceny są wyrównane a za chwilę w markecie będą tańsze. Wiem, że przepłacam na rybie, ale kupuję w rybnym i wiem za co płacę. Biedronka nadal ma wiele produktów w niższych cenach, ale wiele z nich przewyższa już ceny z dużych marketów. Ceny paliwa też są przerażające. Wszystko niestety drożeje a nasze pensje stoją w miejscu lub jeszcze maleją.
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos mi juz lepiej, choc nadal jestem zla na kg Ja w polskim sklepie kupuje zazwyczaj tylko jakies kielbaski czy ciasto - bo niemieckie ciasta nie sa tak dobre, a np ja izaury czy orzechowca nie potrafie zrobic ale teraz nie chodze juz do polskiego. Tesciowa nam przywiezie z polski jakis miesnych rarytaskow w poniedzialek Poza tym latwiej nie jesc i nie myslec o ciastach jak sie nie ma ich pod reka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale skalpelem to napewno... a dziś we śnie mnie odwiedzili i rodzice i tesciowie tylko ajkos teściowa nie była zbyt miła bo mnie po ulicy z wielkim kijem ganiała... Strasznie mnie ten sen wymeczył... Wcale spac nie mogłam dziś... Nasz współlokator mial jakieś jazdy i co tylko Tomek grzałke od wody wyłaczał to ten wstawał i pyk włącznik...mało się ta woda w rurach nie zagotowała! A jak buczało to głowa mala! Cholera wie co mu się działo tylko przez niego nocke mieliśmy z głowy,bo jak te strażaki czuwaliśmy...---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ech zazdroszczę... bo u nas to lipa z tymi ciastami... Wydaje mi się że już angielskie są lepsze. Zawsze jakoś "zepsują" ciasto,a to rodzynkami a to aromatu doleją że aż mdli. Najprostszą drożdżówkę schrzanią. ale przynajmniej przez to rzadko je kupujemy
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
w snach nie czuć bólu. Chyba, że coś boli nas naprawdę, wówczas boli i we śnie.
|
#1122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze jak mieszka się na wsi to jakoś jest,bo coś tam sobie odchowasz czy w ogródku urośnie ale w mieście to nic tylko siąśc i płakać... a ci debile tylko się kłócą o jakieś duperele nieistotne dla kraju zamiast zająć się naprawde ważnymi sprawami. niedługo nie będą mieli kim rządzić bo ludzie z glodu poumierają...
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko, niestety...
Sobie wypłacają pensje w dziesiątkach tysięcy szukając oszczędności na tych, co nie mają nic. To jest właśnie przykre. W osiedlowych sklepach kupuję tylko jak muszę lub mam do kupienia coś małego. Coraz częściej chodzę do tych mniejszych i bliższych marketów i Biedronek a nie podjeżdżam autem. Angażuję siostrę lub mamę do pomocy w niesieniu zakupów, bo jak kupię 5 chlebów, mleko, wodę, masło to torba już trochę waży. Dobra, szykuję się do tej mojej głupiej pracy
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Ech dla mnie to temat rzeka jest... i zawsze się wkurzam jak słucham co się dzieje..a oni mają czelność gadać głupoty,że Polsce jest coraz lepiej,że coraz bogatsi jesteśmy... Boże,jakbym takiego pajaca w ręcę dostała to bym go rozerwała...
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Zniosłam ciuszki do domu, te które wylicytowałam na all, bo swoich mam nieduzo i stwierdzam jedno: nic juz nie kupuje
mam tego tyle, ze chyba na pewno wystarczay, wklejam zdjecia połowy z tego co mi przyszło i troszke moich rzeczy.Jednak dzisiaj nie gotuje, mama dzwoniła ze zrobiła pierogi, takze za jakis czas wsiadam w autobus i jade do mamy, a tz jak bedzie wracal z pracy to mnie zabierze zazyje troche cywilizacji, pospaceruje z psem po osiedlu i popatrze w koncu na ludzi
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
myslalam ze na L4 jesteś
![]() tak w ogole to dzien dobry laseczki |
|
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
i reszta
mam nadzieje ze TZ pomoze mi to jakos ogarnąć
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj nic nie gotowalam bo babcia przywiozla mi klopsiki |
|
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
woow Tynka nieźle
to wszystko na allegro? jako zestaw ciuszków kupiłaś?
|
|
|
|
#1130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka88 super ciuszki
Udał Ci się ten zakup, wszystko za jednym zamachem ![]() Cytat:
![]() A ja mam Bartka, Bartłomieja ![]() A ja ostatni raz ważyłam się dwa tygodnie temu i było 68,4kg. Tutaj nie mam dobrej wagi na stancji, więc nawet na nią nie wchodzę, bo to bez sensu. Ale czuję, że 7 dych to już mam spokojnie
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Lena wiekszosc tego co tam widac kupiłam na all w jednej pace okolo 120 sztuk za 90 zl (z przesylka) odrzucilam z tych 120 sztuk moze 7, reszta jest super i w rozmiarach niektore rzeczy tez 68 ii na dodatek wiekszosc ciuszków jest uniwersalnych ( to tak w razie niespodzianki
).
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jak bedzie kiedys dziewczynka bedzie Wioletta ![]() ja mam Bartka, Bartosza
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkie jest, ale nie jakoś strasznie zgadzam się :P chociaż mój ostatnio jest okropny i czasem mam go ochotę ![]() Dzień dobry ![]() U mnie straszna mgła, siekierę w powietrzu można powiesić ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Tynka super ciuszki beżowe buciki rządzą
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest bardzo drogie.
Wlasnie mi przyszla koldra z podusia dla Filipa, zaplacilam za komplet 140x200 170 zl z przesylka, ale musial miec bo tamta z lozeczka juz dla niego za mala, a poza tym tamta bedzie dla braciszka. Teraz szukam poszewek, malo jest takich, zeby cena nie przekraczala 50 zl a zeby byla to czysta 100% bawelna. Te komplety za ok. 30 zl sa z poliestrem przez co dziecko sie poci, ja nie wiem co za pomysl zeby poliester dawac do poscieli. ![]() Ogladam takie komplety i chyba ten drugi wzor zakupie, bo Filipowi sie spodobal: http://allegro.pl/bawelna-disney-kub...943646417.html Ogladalam posciele z jego ulubionym krecikiem, ale 100 zl wiec jeszcze drozsza ;/ tynka sliczne te ubranka i jak duzo
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-01 o 12:02 |
|
|
|
#1135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Wioletta miała się nazywać moja mama, ale 44 lata temu ksiądz nie chciał tak jej ochrzcić, kazał wymyśleć dziadkom jakieś "święte" imię i pierwsze jakie przyszło im do głowy to... Jadwiga! I tak się moja mamuśka nazywa ale wszyscy mówią Jagódka ![]() Wrzuciłam fotki na mejla, widać moje szerokie biodra ![]() Pempek, a Twój brzusio jaki fajny!
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez patrzyłam na allegro za takimi komplecikami, ale jednak najpierw muszę poznac płec oj już się nie mogę doczekac!!
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Aguska ta posciel disneya jest piekna, sama marzyłam o takiej do łozeczka dla naszej dzidzi, ale cena mnie przerosła własnie.
A tak na marginesie to przed slubem dostałam prezent od TZ posciel różową z księżniczkami ![]() ![]() Lena ,ale w koncu poznjasz i zaszalejesz ![]() Mój tz prosil abym mu obiecała ze wiecej chocby narazie ciuszków nie kupuje.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-01 o 12:07 |
|
|
|
#1138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ja lece , bo jesli mam sie jakos wywlec z domu to musze go najpierw ogarnąć no i siebie wiadomo
|
#1140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama uwielbia ten sernik i probowala miliard razy ale zawsze zakalec jej wychodzil.. a przepisow miala od kilku osob, nawet jedna babka z piekarni jej dala przepis i to samo ... wiec ja nie probowalam... ale chetnie przyjme przepis, jesli masz sprawdzony, moze mi wyjdzie hihi Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

D)

a ja też sie po prostu martwie że nie uda mi się tego zrzucić i wrócić do poprzedniej wagi 

widzicie to??

tylko przez niego nocke mieliśmy z głowy,bo jak te strażaki czuwaliśmy...
mam tego tyle, ze chyba na pewno wystarczay, wklejam zdjecia połowy z tego co mi przyszło i troszke moich rzeczy.