|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
HATFIELD - Anglia - jest tam któraś z WAS ;JUŻ niedługo się tam przenoszę za kilka m-cy
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: HATFIELD - Anglia - jest tam któraś z WAS ;
Ja juz niedlugo tam jade, tzn jutro rano
Teraz jestem w Swindon bardzo mi sie tu podoba ale wyjezdzam doHatfield, jak juz tam bede i bee miec kompa to bede opisywac
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz w Hatfield od prawie dwoch tygodni
Swindon bardziej mi sie podobalo bo bylo duzo wieksze i jak na moje oko ladniejsze W zasadzie jest tu duze centrum handlowe i do tego kilka sklepow w centrum no i to chyba bedzie koniec, nie bylam jeszcze w poludniowej czesci miasta ale wydaje mi sie ze nie bedzie tam nic ciekawego, podobno duzo lepiej wyglada sasiednie miasto Welwyn Garden City ale to slyszalam tylko z opowiesci Jak narazie zaliczylam powazne przeziebienie z goraczka i ogromnym bolem wszystkeigo a to tylko dlatego ze mnie troche zawialo na dworze i zmarzlam kilka godzin na dworze wystarczylo zeby przykuc mnie do lozka na tydzien - pogoda nie jest tu jak narazie sprzyjajaca ((Teraz szukam prace i jak narazie nie moge nic znalesc jedna juz mi przepadla bo okazalo sie ze bez national insurance number nigdzie mnie nie moga zatrudnic takze musialam sobie to zalatwic i teraz czekam na interview w job centre jak widze zadna wizazantka sie nie odezwala z Hatfield (((czyzbym byla tu tylko jedna ((((
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Po dwoch latach w Hatfield, stwierdzam ze jest to najwieksza dziura w jakiejkolwiek mieszkalam
nigdzie nie jest tak nudno jak tutaj, angielskie miasto bez typowo angielskiego pububrak centrum miasta gdzie mozna by bylo spedzic wieczory nic tu nie ma, no moze Hatfield house ale ile razy mozna chodzic w to samo miejsce basen silownia scianka wspinaczkowa na uniwersytecie, jedyne centrum rozrywki miasta nic wiecej tu nie ma
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
lepsze niz Luton
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wam. Ja mieszkam w Hatfield juz trzy lata i moge powiedziec ze gorszego miasta nie widzialam .
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
i ja tu mieszkam!!!!!!!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
WW Start - 16.03.2016r. - 61,3kg Ważenie 1 - 23.03.2016r. - 60,4kg Edytowane przez dragon_she Czas edycji: 2010-11-07 o 11:47 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Mam pytanie do tych z Was, które mieszkaja w Hatfield. Napiszcie coś o centrum outlet, które się u Was znajduje. Wybieram się na zakupy do UK i koleżanka mówiła, że można tam kupić fajne i tanie ciuszki damskie i dla dzieci. Interesują mnie takie marki jak next, h&m, zara, gap i tp. ciuszki dobre jakościowo. A może znacie jeszcze jakieś inne outlety do których warto się wybrać? Proszę o informację i z góry dziękuję. Pozdrawiam wszystkie Wizzazanki na obczyźnie.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
zary to nie bedzie ale przeciez w hatfield galeria jest outlet nexta, nie tylko gapa, i jak sie pobuszuje to mozna cos fajnego upolowac, no i jest french conection
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was jeszcze zaglada na ten watek?♦ja sie przeprowadzilam niedaleko hatfield -Stevenage. Dziura straszna dola lapie jak cholera, nie znam nikogo nei wiem czy wogole tu jacys lduzie sa, same lasy masakra!!
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziewczyny a gdzie pracujecie w Hatfield czy dojeżdżacie do Londynu??? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Hej , ja dojezdzam do borehamwood ,
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- heh srednio raz na dwa miesiace ktos tu pisze , cos nie ma zbyt wiele wizazanek w hatfield i okolicach a szkoda
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
ja pracuje w hatfield ale w ty roku zamierzam to zmienić... musze... w maju będzie 5 lat w tej samej firmie i juz mam dosyć...
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja tez jestem z Hatfield...
Nikt tu nie pisze bo wszyscy tacy zapracowani?????? Pisalam tu jakies 2 i 3 lata temu, hehehe teraz smiesznie czytac te moje wypowiedzi. Mysle ze Hatfield to miasteczko jak miasteczko ... najwazniejsi sa ludzie ktorzy w tym miasteczku mieszkaja Zna ktos jakies fajne trasy rowerowe????
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
ja ostatnio jestem zapracowana... ojjjjjjj tak tak.....
moja koleżanka jeździ na st. albans jest też trasa rowerowa na welwyn garden city. |
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Jestem z okolic z Watford moze ktoras z Was jest stad?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
to znowu ja ... po kilku miesiacach
Bylam ostatnio w St Albans uwielbiam tam jezdzic bo jest przecudownie, przepieknie i tak duzo ludzi sie tam kreci, w Hatfield puste uliczki i puste centrum handlowe to norma, no moze w Galerii sa jacys ludzie ale przeciez chodzi o to zeby ulice byly przepelnione ... gdybym tylko mogla sie tam przeprowadzic to nawet bym sie nie zastanawiala ... no ale niestety praca w Hatfield. Jest tu ktos jeszcze? Dzieki za trase rowerowa, kupilam ost mapke to sietam wybiore. A swoja droga fajny jest dojazd do St Albans przez Alban Way bardzo latwa trasa odzywac sie dziewczyny
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dopiero co wprowadziłam się mieszkam obok Saint Albans i szukam kolezanek na wyjscia na pogaduchy . Jestem tu nowa i za bardzo nikogo nie znam jak macie chęć to się odezwijcie. pozdrawiam
Hala
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Część dziewczyny! Dluuuugo mnie tu nie było
Aktualnei w Hatfield i nadziwić się nie mogę waszym opiniom :/ Ja jestem zachwycona okolicą = CISZA I ŚWIĘTY SPOKÓJ ![]() Pracuje z regóły w okolicach centrum Londynu i jak miło jest móc wrócić z miasta i zaznać troszkę spokoju w małym miasteczku, w którym w dodatku niczego nei brakuje. Zielono, puste uliczki po których aż miło pospacerować, sklepów pełno... Poza tym bardzo bezpieczna okolica. Jedynie to może chciałabym więcej anglików zasiedlonych tu mieć ale poza tym nic dodać nic ujać.Byłam w Welwyn Garden City - ślicznie tak i podobno jeszcze spokojniej. Obecnie szukam fryzjera w Hatfield - czy jakiegoś możecie polecić? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja mieszkam w Welwyn Grden City i mam tu dobrą fryzjerke Magde. Napisz na maila jeśli jestes zainteresowana to dam ci jej nr tel.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
w Hatfield od niedawna jest Polski salon fryzjerski i kosmetyczka. Niebawem się wybieram to napisze co i jak!!!
Hala to dawaj na te pogaduchy
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Powiedzcie czy jest a Hatfield polski sklep i w Welwyn Garden city i jak wyglada sprawa z dobrym salonem fryzjerskim oraz z kosmetyczka? Z góry bardzo Wam dziękuje
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
w hatfield masz 3 spore PL sklepy, jest tez salon fryzjersko-kosmetyczny i kilka dziewczyn ktore w swoich domach maja urzadzone mini saloniki (korzystam uslug z ich i jestem zadowolona).
Jesli chodzi o WGC to nie wiem jak wyglada sprawa ze sklepami i salonami |
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
witam .... mam pytanie ... czy w hatfield lub najbliższej okolicy są jakieś oferty pracy ?czy łatwo tu o pracę czy trzeba szukać dalej w innych miastach pracy ? była bym wdzięczna za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
ostatnio jestem w szoku bo jest tutaj naprwde sporo ogloszen... moze nie jakies rewelacyjne oferty ale lepsza taka praca niz nic
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim! Chcialam sie przywitac. Tez mieszkam w Hatfield juz ponad rok I jestem mega zadowolona. Cisza, spokoj I ludzie wokol sa ok. Jest to swego rodzaju nudna dziura, ale osobiscie uwazam to za zalete. Jesli ktos narzeka na brak pubow to nie trzeba daleko szukac - St Albans, Potters Bar albo troche dalej Watford. Jest w czym wybierac
A jak wam sie tu zyje? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mieszkam w WGC i szukam "fryzjerki na telefon" Bylabym wdzieczna za pomoc bo juz nie ogarniam tego co mam na glowie a za cieplo jest na noszenie beretu ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

) wiec podnosze
kilka godzin na dworze wystarczylo zeby przykuc mnie do lozka na tydzien - pogoda nie jest tu jak narazie sprzyjajaca

Hala