![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() a zreszta gdyby to bylo "naprawde cos wielkiego" to by sie tym z pewnoscia odpowiednio zajeli ... zreszta glowna dyrektor zatrzymala mnie dzis na korytarzu z zapytaniem "czy wszytsko w porzadku i czy "gdyby cos sie dzialo" to czyw iem gdzie isc i z kim pogadac.... ![]() a ten Code of Conduct to ja tez koniecznie musze przeczytac!!! co do strajku - to nie strajkuje (chociaz z konta mi na pension zdzieraja ![]() ale tylko z tego wzgledu ze nie zapisalam sie jeszcze do zadnej tzw Teachers' Union, a to wlasnie przedstawicielie takich unii nawoluja do strajkow ... jak nie jestes czlonkiem to praktycznie nie masz prawa opuscic swojego miejsca pracy.... ale zapisuje sie zapisuje juz jutro ![]()
![]() |
#4803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czarna moze byc, ale np kremowej czy jasnej w życiu bym nie założyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na obiad u nas do wyboru był łosoś, indyk i .. coś jeszcze plus cheesecake, vanilacake i coś jeszcze. Przystawka to zupa porowo ziemniaczana albo pate ![]() ![]() Nie wiem o co dokladnie biega z tymi emeryturami bo sama nie odkładam (nie wiem czy emerytury dożyję ![]() I wiadomosci wczoraj obejrzałam pierwszy raz od miesiaca... spokojniejsza moja głowa gdy nie wiem co się dzieje ![]()
![]() |
#4804 | ||
Zakorzenienie
|
yyyy olka wybacz
![]() jasnej albo kremowej nie, bo? bo panna mloda ma zarezerwowoany ten kolor??? pfffffffff to zupelnie dziwaczne myslenie jak dla mnie tym bardziej, ze sama wystapilam w sukience w kolorze "szampana" ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no nie wiem czy bys sie cieszyla gdybys sie dowiedziala, ze skladki emerytalne zostana podwyzszone ale to wcale nie znaczy ze twoja emerytura bedzie wieksza Ba! moze byc znacznie mniejsza niz sie spodziewalas ![]() ps o co chodzi z ta Kasia Tusk ??? jakies rzeczy projektuje czy sprzedaje czy co?
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-11-30 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prowadzi blog o modzie i jedzeniu ![]()
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Kofi Kasia Tusk prowadzi blog.
Została szafiarką ![]() Osobiście (sama nei wiem czemu) trochę mnie to śmieszy ![]() Anka nareszcie , udanego świętowania ![]() olka 35 funtów, niezła cena ![]() szien czarna wg mnie może być ![]() Ta akurat mi się podoba, tylko co do kokardy mam mieszane uczucia...
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hyhyhhyyh faktycznie troche z szafa mi sie to kojarzy ![]() buty - zara spodnie h&m ale na przecienie .... ![]() nie powiem bo ładna z niej dziewczyna ... ale ..... czy ona prezentuje tam cos "super" moim skromnym zdanieniem " nie sadze" patrz ----> szafa wizaz (oczywiscie nie moja, ja mam swoj specyficzny styl/gust/ciuchy zwal jak zwal )
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
mowie do tz ale chuda, a on kreci glowa z rozmazonym wzrokiem: szczupla, szczupla (na glodzie chlopak)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie ma przymusu płacenia składek nie? Mogą wybrać że albo płacą albo nie ![]() ![]() Ostatnio jakiś szał jest na te modowe blogi.... Kasia ładna, młodziutka to i miło się ogląda. ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zadomowienie
|
Ja oprocz tych normalnych skladek oplacam sobie dodatkowa emeryture. Place 50 funtow miesiecznie, a zakald mi doplaca oprocz tego 5% moich zarobkow.
Olka czy mowisz o NI? Bo to chyba obowiazkowe jest, nie? Czy sie myle? Malo wiem na ten temat wiec pytam.
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2011-11-30 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4812 |
Zadomowienie
|
Nie wiem. Mojego szwagra rodzice byli samo-zatrudnieni i przyszedl im list, ze musza zaplaci NI za jakims tam okres, albo nie wlicza im sie te lata do emerytury. Zreszta ja place tylko podatek i NI wiec z czegos musza pobierac te skladki.
Wlasnie znalazlam, ze od placenia NI zalezy emerytura ![]()
#4813 |
Wtajemniczenie
|
Uwazam,ze zarowno w kremowej jak i w czarnej sukience mozna isc na wesele
![]() Widzialam zdjecia ze slubu ,gdzie druchny mialy piekne czarne suknie,bardzo mi sie takie zestawienie podobalo. Olka straszna cena za takie menu ![]() Co do Kasi T, to dokladnie tak w rozmiarze 0 wszystko fajnie wyglada ![]() ![]()
#4814 |
Zakorzenienie
|
Kasia jest normalna dziewczyna, bycie corka PM Polski to w sumie jak bycie corka pana ktory prowadzi sklep z warzywami wiec jego latorosl moze pozwolic sobie na haemy rivery i stradivaliusy
![]() ![]() jak chce to niech ten blog prowadzi tylko, ze to ani nic nowego ani niezwyklego ![]() (aaaaaa jaka ja zazdrosna jestem ze juz nie mam takiej figury ![]() Ola eeeeee tam, a Pipe widzialas??? ta dopiero miala sukienke ![]() i co przycmila Panne Mloda .... ? owszem o jej pupie wszyscy gadali ale to chyba dobrze, ze sie podobala ??? ![]() pump zaliczony - pracuje nad swoim zadkiem ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-11-30 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez powinnam na silownie smigac, ale len dzis, jutro sie rusze, bo jak nie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chciała mieć pupkę jak Pipa ![]() ------------------------------------------------------------------------------------- dziewczyny widziałyście ten filmik? My Tram Experience ja to musiałam szczękę z podłogi pozbierać ![]()
![]() |
#4817 | ||
Zadomowienie
|
szien, ten filmik - szkoda słów. tylko dziecka szkoda, wolę nie myśleć jak zostanie wychowane.
ja też nie widzę nic niezwykłego w tej całej Kasi Tusk. nawet szczerze mówiąc niektóre zestawienia mi się wogóle nie podobają ![]() Cytat:
kofi, tu nie ma się co zgadzać czy nie zgadzać, każdy zrobiłby inaczej i tyle, kwestia wolnego wyboru. ja na wesele kogoś kogo prawie nie znam i gdzie nikogo nie znam, np. kolegi tż nie założyłabym ani czerni, ani tym bardziej bieli. do mojej przyjaciółki, która wiem, że będzie to mieć gdzieś, bo przesądna nie jest, mogłabym zaszaleć. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zadomowienie
|
hi
przed chwila zabukowalam bilet do polski. lece w styczniu na 9 dni ![]() ![]() ![]() bilety tanie jak barszcz!!! 51 funtow! (w tym 12 za oplate karta-cholerne zdzierstwo ) w zyciu takich tanich jeszcze nie kupilam ![]()
#4819 |
Zakorzenienie
|
Peo oczywiscie że każdy zrobi jak zechce i ubierze się w co mu się będzie podobać, ale ja i tak nie zgodzę sie z tym co napiala Ola. Nie dlatego,że chce jej zrobić na przekór ale dlatego że wszelkiego rodzaju zabobony i przesady naj zwyczajniej w świecie mnie smiesza
![]() bea to super oby tylko zima sobie o nas w tym czasie nie przypomniała jako że piękna mamy wiosnę tego grudnia ![]() *** W weekend kupujemy choinkę pachnaca lasem whoop whoop
#4820 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kofi to nie zabobony a savoir vivre ![]() Choinki zywej zazdroszcze ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT Kofi będziesz pierwsza z choinką ![]() ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-12-01 o 11:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
bry
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lepiej juz nie kracz ![]() Ja mam juz kilka galazek a to dzieki temu, ze u mnie w pracy stoi juz wielka, zywa choinka od kilku dni -i pan ktory ja montowal, troszke ja przycinal ...wiec wyciagnelam sobie ze smietnika te galazki .
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie wiem do konca jak to jest ze skladkami emerytalnymi, moge sie mylic, ale tak jak ja to rozumiem:
NI to wystarczylo do tej pory, pokolenie ktore juz jest na emeryturze (jak moi tesciowie) nie musialo wiecej placic (aczkolwiek mogli, jesli chcieli, jako dodatek na piatkowe senior bingo + fish&chips ![]() Teraz wiekszosc dodatkowo placi skladki na plan emerytalny (??) czyli pension scheme. Moze to byc w firmie, i skladki potracane sa z wyplaty, jest wtedy jakas ulga podatkowa chyba (od tej czesci dochodu nie placi sie podatku.. chociaz to zalezy), czesto tez, tak jak u Sylwuni, firma doplaca od siebie, np. tyle samo ile ty wplacasz lub jakis okreslony procent wyplaty. Firmy maja czesto umowy z roznymi zewnetrznymi ubezpieczycielami czy bankami, dzieki czemu bardziej im sie to oplaca. Mozna tez odkladac sobie na prywatna emeryture. Wtedy mimo wszystko dostaje siei chyba cos od rzadu, jedno nie wyklucza drugiego. Jedno jest pewne, jak dozyjemy wieku emerytalnego, to bedzie nas duzo! ![]() ![]() Ps. u mnie juz stoi choinka, zywa, tuz za oknem ![]() ![]() ![]() do domu ciachne sobie kawalek drzewka od tesciow z ogrodu ![]() Hania kaze mi isc po lekarstwo, bo znowu zle sie czuje.. wg niej syrop na temperature stoi u niej w pokoju na szafie i mam jej dac 2 male lyzeczki z pudelka ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2011-12-01 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oplulam monitor jak sobie to wyobrazilam! ps. zdrówka dla chorowitków ![]()
![]() |
#4825 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
szperrku ja też chora.
![]() Co do emerytury to mnie się te pension schemes nie podobają. Znajomej tato płacił dodatkowo i jeszcze miał ekstra emeryture wojskową i... ciężko mu teraz się utrzymać, bo od tego wszystkiego płaci podatek. Stiwerdził, że lepiej by na tym wyszedł, gdyby co miesiąc odkładał te same pieniądze do szchowka pod podłogą. Mnie kuszą inwestycje ![]() ![]()
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to taki jeden z gorszych scenariuszy ale nie da sie przewidziec tego co bedzie za 40 lat... ![]() Smiesza mnie reklamy rzadowe ktore nawoluja ludzi w wieku 24 lat do odkladania na emeryture bo pozniej, powiedzmy w wieku 35 lat moze byc za pozno i moga nie miec za co zyc na starosc. JAsne, jak rząd nie ma pieniedzy na wydatki to co najlepiej zrobic? nawoływać ludzi do oszczedzania a potem zgrabnie z pieniedzy przeznaczonych na emerytury wyplacac benefity! Szperr dokladnie jest jak mowisz z emryturami. Wiesz moze jeszcze ktorego rodzaju emerytur dot te strajki (1 czy 2? ) Zdrówka dla chorujacych ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-12-01 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1. jest ogromna róznica jesli sié zacznie odkladac w wieku 25 lat, w porownaniu do Sumy Ubezpieczenia, jesli sié podpisze taká umowé w wieku 35 lat!!!! jest to kwestia 50.000 zlotych (jesli sié wybiera opcjé jednorazowej wyplaty SU) lub 300 zlotych (przy wyplatach miesiécznych przez 20 lat) 2. akurat to ubezpieczenie przedstawione mi przynosi zyski, bo pieniádze sá inwestowane w obligacje i na gieldzie , poza tym dochody uzyskane tá drogá nie sá opadkowane (w tej firmie) 3. ten plan emerytalny, o którym opowiadala mi pani jest poláczony z ubez. nw smierci, wiéc jesli zejdzie sié z tego swiata przed 65 rokiem zycia, pieniádze sá wyplacane uposazonym, czyli dzieciom czy wspolmalzonkowi ... to tak w skrócie ![]() i ja to powaznie rozwazam, szczególnie po smiertelnym wypadku mojego szwagra (43 lata!) w maju tego roku.
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Lola ale ty mówisz o polskim ubezpieczeniu
![]() ![]() 2. twoje pieniądze MOGĄ przynieść zyski ![]() ![]() Nie są opodatkowane do pewnej kwoty ![]() 3. co do tego może się zmienić ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-12-01 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Olka - w tej przykladowej umowie masz podany gwarantowany zysk 2.75% plus ekstra wypracowany, którego juz sié nie da przewidziec
i w umowie podajesz osoby uposazone, a jesli politycy zmieniá prawo spadkowe, to przeciez nie bédzie ono obowiázywac wstecz ale to jest wylácznie mój punkt widzenia :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.