|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tak to ja.. wymarzona żona Twa - Panny Młode 2011 cz. 36!
dziewczyny mam do was pytanie w sprawie menu :P
robimy w weekend parapetówke dla rodziny i nie wiem kompletnie co zrobić z mięsa... pomożecie? ![]()
![]() |
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod kołderkę od razu po powrocie! ![]() Cytat:
Jak ja się cieszę, że już mam parapetówkę dawno z głowy ![]() Na szczęście u mnie nie wybrzydzają i wolą tradycyjnie, więc dostali kotlety, roladki wieprzowe, mielone i... nie pamiętam co jeszcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2944 | |
Zakorzenienie
|
świetne te talerze. a jak cenowo wychodzą? ja się rozglądam za jakimś serwisem obiadowym, bo mamy taki komplet, który już niestety nie jest kompletny, a dostałam go wiele lat temu od mamy na nowe mieszkanie, bo jej zbywał i nie pasował(dostała kiedyś od swoich uczniów, jak kończyli szkołę). Ale w ciągu tych lat kilka talerzy się zbiło i póki byłam sama to mi starczało, a teraz nam brakuje. Przeszukałam ostatnio na allegro wszystkie serwisy i nie znalazłam nic co by mnie urzekło, a jak już coś mi się spodobało to jakieś drogie strasznie. Poza tym, większość stanowią okrągłe talerze, a takich już nie chcę, myślałam o kwadratowych, ale widzę, że teraz jakaś moda(?) na takie dziwne, kwadratowo-okrągłe(?), takie ni to kwadrat i koło, ale też mnie nie urzekły...
Cytat:
my jak w końcu dokończymy remont będziemy musieli zaprosić rodziców na jakiś obiad/kolację i też nie wiem co im dam do jedzenia, ale jeszcze o tym nie myślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
Juz wskoczyłam pod kocym i wypiłam polopirynke
![]() ![]() dzięki ![]() miska http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80192929/ talerz obiadowy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70176703/ deserowy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70176675/
![]() |
#2946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() fajny też jest schab... Kroimy go na plastry, kładziemy na płasko, na to kładziemy cebulkę pokrojoną w kostkę i wymieszaną z majonezem, a na to jeszcze żółty ser i zapiekamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Rock dużo zdrówka ![]()
![]() |
![]() |
#2947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lub pierś na wszelkie możliwe rodzaje-marynowana w limonce, z grilla, albo w przyprawie chińskiej 5 smaków czy gyrosie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2948 |
Zadomowienie
|
Fajne są tez piersi z kuraka posolone i popieprzone lekko przypieczone na patelni na oleju.
przekladasz je na blachę dajesz na każdą pierś plaster pomidora świeżą bazylię i suszone zioła prowansalskie na góre plaster sera pieczesz przez chwile aż ser sie roztopi Mniam ![]()
![]() |
#2949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby chcieć kupić jakiś większy komplet na raz to jednak trochę drogo to wychodzi, ale bardzo fajne są te talerze. nie mogę się doszukać na stronie czy z tej serii są też inne produkty, np. filiżanki i talerzyki do nich, albo jeszcze cokolwiek? Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2011-11-30 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeszcze te filiżanki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/26286910/ i cukierniczkę (nie mogę znaleźć na stronie ![]()
![]() |
![]() |
#2951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() taki http://archon.pl/gotowe-projekty-dom...m41da7e8570b0a ; ale w środku piętro całe zmienione i na zewnątrz też coś z tarasem kombinowaliśmy, ale już za bardzo nie pamiętam co; jak wcisniesz zakładkę stylizacje, to tam jest wersja z taką kwadratową wnęką, która z salonu na taras jakby wychodzi i u nas własnie coś takiego będzie, a nie taka półokrągła jak na głównym zdjęciu; posoliłam dwa razy, bo zapomniałam, że soliłam wodę do gotowania groszku ![]() ![]() ![]() super komplet; ja z ikei mam szary komplet, ale zwykły okrągły, żeby na co dzień był, a tylko dwa duże talerze mam prostokątne na jakieś badziewia na stół ![]() ![]()
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2011-11-30 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten komplet to bedziemy używać na co dzień ![]() I zajmuje mało miejsca w szafce ![]() Co do stołu, to ja mam tylko w salonie który jest połączony z kuchnia, bo w mikro kuchni już się nie zmieścił ![]()
![]() |
![]() |
#2954 |
Zakorzenienie
|
tak mówicie o tych talerzach. ja chce komplet obiadowo-kawowy na 24 osoby.
jednak jak się nasze rodzeństwo zejdzie to jest nas ponad 20 osób, a nie podoba mi się taka zrzutka różnych zestawów. sztućce już mam.. Rock fajne te Twoje. gdybym chciała je kupić musiałabym wydać MAJĄTEK uciekam do pracy.. czy ktoś też w wigilię pracuje jak ja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2955 |
Wtajemniczenie
|
Niestety tak... Miałam do wyboru 12 listopada, 24 grudnia albo 31 grudnia... W listopadzie chcieliśmy wyjechać, więc odpadało, na Sylwka idziemy na imprezę, więc chciałabym się wyszykować no i została Wigilia... Damy radę!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie pracuję w wigilię, mój mąż miał w pracy wybór, że albo pracuje w okresie świątecznym albo sylwestrowym, podał, że świąteczny, a jak dostał grafik to okazało się, że wigilia wolna, pierwszy dzień świąt też, tylko drugiego dnia świąt pracuje, sylwester i nowy rok też ma wolne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2958 | ||||
Rozeznanie
|
Fajne
O tak! Byliśmy na początku listopada, a przy kasach stały już udekorowane stoły, a na nich masa fajnych rzeczy! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chcieli mnie walnąć w grafiku, że do pracy, ale zapowiedziałam, że to moja pierwsza gwiazdka w roli żony i nie ma opcji, że przyjdę i najwyżej wezmę urlop na żądanie ![]() ![]() ![]() ![]() Cześć ![]() Ciebie to tu chyba bardzo dawno nie było? ![]() Cytat:
W ramach prezentu z pracy dostaliśmy opiekacz do kanapek ![]() ![]() Z luminarca mam 6 białych talerzyków deserowych i 6 dymnych miseczek deserowych. Kolorystycznie pasują do siebie idealnie, nie ma co ![]() ![]() Czy wy dostajecie coś w pracy na święta? Jakieś bony, upominki? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny ! nie napisałam swojej relacji
![]() no ale czasu brak. Widzę że piszecie i serwisach ![]() My dostaliśmy to o co prosiliśmy z prezentów i nic po za tym ![]() Dotaliśmy serwis obiadowo kawowy na 12 osób z chińskiej porcelany ![]() i też serwis obiadowy na 12 osób podobny do the rock no i serwis kawowy na 12 osób też biały i bez wzorków ![]() Do tego dwa komplety sztućców na 12 osób jedne z berghoffa a drugie na 12 osób z gerlacha. a resztę prezentów opiszę jak będzie chciały ![]() W każdym razie żadnego prezentu niespodzianki nie było. Jakie prezenty chcieliśmy to dostaliśmy a reszta to kasa ![]() Zdziwiłam się ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz częściej używamy białych. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja o nic nie prosiłam ale dostałam jerdną ksiazkę ![]() ![]() Prosimy o relację A powtórzyły ci sie jakieś książki Ja tez uwielbiam czytać ![]()
![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrabiaj brak relacji ![]() Aż zazdroszczę tego podczytywania książek w takiej ilości ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my dostaliśmy sporo kuponów totka i klika zdrapek - w totku mieliśmy trafione 3 kupony (jeden chrzestna TŻ, drugi jego siostra a 3ci moja koleżanka) - wszystkie po 20zł, a ze zdrapek mieliśmy 12zł czyli razem 72 zł ![]() Wiecie co już mam dosyć pracy i chcę świąt!! Wczoraj pracowałam od 8-19, dziś do 18...Jutro mamy imprezę integracyjną w szkole i muszę przebrać się za Chinkę :P a w niedzielę o 8:30 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Właśnie się dowiedziałam, że moja chrzestna ma raka... z przerzutami...brak słów ![]()
![]() |
![]() |
#2967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2968 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas jest tendencja do rozbijania talerzy, więc szkoda by było na codzień ![]() na szczęście wigilia w sobote, to nie będzie problemu, bo biuro w sobotę zawsze zamknięte; a tak to zawsze była wojna, kto będzie na dyżurze i przed świętami zawsze beznadziejna atmosfera w pracy była (podobnie przed długimi weekendami); Cytat:
![]() ![]() a co do upominków, to zawsze stówke Cytat:
![]() |
![]() |
#2969 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i mam pytanie co do tego schabu, smażysz go wcześniej, czy kładziesz taki surowy? bo zanim schab "dojdzie" to ser już będzie czarny? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- o dziewczyny a co do ikei to jeśli któraśma karte family to w ten weekend jest przecena 15% na garnki ![]()
![]() |
![]() |
#2970 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście w wigilię nie pracuję, bo tak się ugadałam z kierowniczką, mam jeszcze wolny piątek przed, za to w sylwestra się zgodziłam na popołudniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.