odlewki perfum - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 21:31   #31
Sabbath
Wiedźma

Dot.: odlewki perfum

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
A ja w Złotych Fagasach (ups! złotych tarasach) raz poprosiłam o próbkę.
Pani: "nie mamy fiolek"
Ja: wyciągam fiolkę "a jak mam swoją"
Pani: "to niech sobie pani do niej napsika"
Ja: dziękuję za pomoc/pozwolenie i psikam do fiolki

ale ja jestem czasem bezwstydna i bezpośrednia
A co w tym bezwstydnego?

Ja myślę, ze ludzie pracujący w sklepach (nie tylko kosmetycznych) po prostu doceniają, jeśli klient zachowuje się wobec nich normalnie. Nie z wyższością i nie z lękiem, nie jak pan i nie jak potencjalny złodziej.

Czuję się niezręcznie przy tego typu dyskusjach, bo kiedy czytam, że w Sephorach "nie daje się" próbek bez zakupów, to ja wiem, że moje doświadczenia są inne i "się daje".
Kiedy ktoś pisze, że mu odmówiono, to zakładam, że jest to prawda i tylko się dziwię, bo mnie odmówiono chyba raz, lata temu i wówczas poprosiłam managera i zapytałam, na jakiej podstawie mam dokonać zakupu, jeśli nie wykonam testów. Zrobiłam to grzecznie, bez scen, bez pretensji, bo pewna jestem, że ekspedientka po prostu takie miała przykazanie. Niech się manager zastanowi nad polityką swojej placówki.
Inna kwestia, że tej Sephory chyba już nie ma.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 22:28   #32
Karkki
Zakorzenienie

To ja chyba też na innej planecie mieszkam, albo moja osiedlowa Sephora jest jakaś wyjątkowa, bo nawet jeśli nie kupuję a poproszę o próbkę, to zawsze dostaję. Ostatnio Pani Konsultantka sama zaproponowała, że zrobi mi kilka próbek, bo zapachu którego szukałam nie mieli. Ale ja nie chciałam i Pani była bardzo zdziwiona tym faktem.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 10:41   #33
ropuszka
Zakorzenienie

Ja przyznaje, ze nigdy nie prosilam o zadna probke tak bez robienia zakupow. Zdarzylo mi sie prosic dwa razy, jak cos kupowalam i mi nie odmowiono, jednak tak bez zakupow chyba nie mialabym odwagi Moze to dziwne i glupie, ale jakos mi niezrecznie... Zwlaszcza, ze bylam swiadkiem jak jakis facet prosil o probke jakiegos zapachu, a sephorzanka niegrzecznie odpowiedziala, ze nie maja fiolek. Wiem, ze nie mam racji, ze mnie takie rzeczy zrazaja, bo naleza sie klientowi probki zapachow (nie tylko zreszta, bo jak w ciemno kupic krem za 500 zl?). A tak w ogole zrobie off-top i zapytam: jak czesto bywacie w perfumeriach nie robiac zakupow i proszac o probki? Czy jest to sporadycznie, powiedzmy raz na pare miesiecy czy czesciej i regularnie? Ja sie obawiam, ze gdybym za kazdym razem, kiedy cos testuje prosila o probke, to by mnie przestali wpuszczac
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 12:19   #34
beyza
Perfume Lover

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Ja przyznaje, ze nigdy nie prosilam o zadna probke tak bez robienia zakupow. Zdarzylo mi sie prosic dwa razy, jak cos kupowalam i mi nie odmowiono, jednak tak bez zakupow chyba nie mialabym odwagi Moze to dziwne i glupie, ale jakos mi niezrecznie... Zwlaszcza, ze bylam swiadkiem jak jakis facet prosil o probke jakiegos zapachu, a sephorzanka niegrzecznie odpowiedziala, ze nie maja fiolek. Wiem, ze nie mam racji, ze mnie takie rzeczy zrazaja, bo naleza sie klientowi probki zapachow (nie tylko zreszta, bo jak w ciemno kupic krem za 500 zl?). A tak w ogole zrobie off-top i zapytam: jak czesto bywacie w perfumeriach nie robiac zakupow i proszac o probki? Czy jest to sporadycznie, powiedzmy raz na pare miesiecy czy czesciej i regularnie? Ja sie obawiam, ze gdybym za kazdym razem, kiedy cos testuje prosila o probke, to by mnie przestali wpuszczac

Hmm, ciężko mi powiedzieć, bo zdarza się, że przez kilka miesięcy nie proszę o próbkę bez zakupów, a zdarza się, że dwa razy w ciągu dwóch tygodni. Raz babeczka sama mi zaproponowała, bo się modliłam i modliłam do jednej flaszki i stwierdziła, że może lepiej jak mi trochę odpsika i potestuję na spokojnie z domu. Problemów z zapytaniem o próbkę nie mam. Podchodzę i proszę. Nawet nie pytam czy jest taka możliwość, bo skoro wiem, że jest to uznaję, że wystarczy grzeczna prośba. Fakt, czasami muszę poczekać, aż w pierwszej kolejności zostaną napełnione fiolki dla klientów, którzy coś kupili, ale no całkowicie to rozumiem. Narzekam i narzekam na Sephore, w wątku z bulwersami z perfumerii jest kilkanaście moich wpisów, ale jednak tylko u nich robię zakupy (poza perfumeriami internetowymi rzecz jasna). Ostatnio zresztą poprawili jakość obsługi klienta (nie mylić z wiedzą merytoryczną na temat oferowanych produktów- to nadal leży, kwiczy i błaga by dobić), ceny w promocjach też niezłe, więc może idzie ku lepszemu.

WYMIANA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280992
beyza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 13:33   #35
Parabelka
Panaroja

Właśnie wracam z Sephory w Złotych Tarasach , gdzie panie ze słodkim uśmiechem odmówiły mi zrobienia próbki "bo przed świętami nie robimy próbek" to jak klient ma przyjść i coś kupić , jeżeli nie może wypróbować

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 14:15   #36
Vespertine__Milo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Właśnie wracam z Sephory w Złotych Tarasach , gdzie panie ze słodkim uśmiechem odmówiły mi zrobienia próbki "bo przed świętami nie robimy próbek" to jak klient ma przyjść i coś kupić , jeżeli nie może wypróbować
skandal, a co za różnica kiedy? no własnie przed świętami jest więcej zakupów perfum statystycznie...

kiedyś czytałam, że któraś z wizażanek zapytała w takiej sytuacji"a napsikać na rękę sobie mogę 2 razy?" - tak "to ja poproszę te 2 psiki do próbki" - bardzo to mi się podobało

[I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl
Vespertine__Milo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-01, 14:29   #37
kosmetykomaniaczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Nie jest to prawda.
We Wrocławiu, Poznaniu, Gdyni, Rzeszowie i Warszawie (Janki, G. Mokotów, Arkadia, ZT, Targówek) w tym roku dostałam bez zakupow za samo tylko poproszenie.
a jaka ta próbka była? z 1,5 ml ?
kosmetykomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 12:47   #38
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
A tak w ogole zrobie off-top i zapytam: jak czesto bywacie w perfumeriach nie robiac zakupow i proszac o probki? Czy jest to sporadycznie, powiedzmy raz na pare miesiecy czy czesciej i regularnie? Ja sie obawiam, ze gdybym za kazdym razem, kiedy cos testuje prosila o probke, to by mnie przestali wpuszczac
Przyznaję się bez bicia, że w S. bywam przynajmniej raz w tygodniu przy okazji zakupów spożywczych, ale o próbki proszę bardzo rzadko i tylko o jeden zapach - chyba, że jest wersja edp oraz edt i różnią się nie tylko intensywnością.
Kiedyś też mi było bardzo głupio prosić i nie prosiłam o próbki nawet podczas zakupów, ale któregoś pięknego dnia policzyłam ile wydałam na perfumy testowane nadgarstkowo, które bardzo szybko zmieniły właścicielkę. Tym bardziej, że tych perfum nie sprzedawałam tylko rozdawałam rodzinie lub znajomym. I od tamtej pory przestałam się wstydzić. Teraz gdy zapach zachowuje się inaczej przy każdym testowaniu nadgarstkowym, to proszę o próbkę. Co prawda gust mam mało niszowy i na asortyment sieciówek nie mogę narzekać, ale jednak 90% zapachów nie jest moja albo źle współgra z moją skórą. Kupowanie w ciemno ma swój urok , ale co innego gdy kupuję flakon za 150 zł i to taki, którego zawartości nie można nigdzie przetestować, a co innego gdy mam wydać kilka setek na coś, czego nosić w końcu nie będę.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 16:40   #39
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Kupowanie w ciemno ma swój urok , ale co innego gdy kupuję flakon za 150 zł i to taki, którego zawartości nie można nigdzie przetestować, a co innego gdy mam wydać kilka setek na coś, czego nosić w końcu nie będę.
dla mnie nawet 150 pln to zdecydowanie za dużo, żeby wydać na zapach, którego nie będę nosić...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 10:33   #40
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
tPróbek nigdzie w sephorze od tak nie dają, a na pewno nie w dużych miastach... Kiedyś robili na życzenie próbki w sephorze (przy zakupach) ale dzis już nie .
Robią próbki przy zakupach. Ja nie mam takiego charakteru, żeby zapytać o zrobienie próbki bez zakupów, ale przy zakupach, gdy chcę poznać jakiś zapach to pytam. Zazwyczaj już mam na sobie swoje perfumy i bezcelowe wydaje mi się mieszanie dwóch na nadgarstku. Nie pytam o próbki przy każdym zakupie, ale wtedy, gdy mnie coś szczególnie zainteresuje. Po prostu nie biorę próbek, gdy ich nie potrzebuję.

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
W Douglasie nigdy nie robiono próbek perfum.
Potwierdzam, nigdy nie robiono. Ale próbki od producentów mają, tylko, że pewnie same nowości.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 23:17   #41
fiolka85
Wtajemniczenie

cześć
czy ktoś może kupował odlewki perfum na tej stronie?
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-19, 01:36   #42
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Robią próbki przy zakupach. Ja nie mam takiego charakteru, żeby zapytać o zrobienie próbki bez zakupów, ale przy zakupach, gdy chcę poznać jakiś zapach to pytam. Zazwyczaj już mam na sobie swoje perfumy i bezcelowe wydaje mi się mieszanie dwóch na nadgarstku. Nie pytam o próbki przy każdym zakupie, ale wtedy, gdy mnie coś szczególnie zainteresuje. Po prostu nie biorę próbek, gdy ich nie potrzebuję.
No to ja "mam taki charakter" i dziś dokonałam eksperymentu. Wzięłam trzy próbki zapachów wedle własnego wyboru bez dokonania zakupu chociażby za złotówkę. Dostałam bez problemu. To znaczy pani nie przyszło do głowy zaprotestować. Chyba trudno mi odmówić.

Za to zostałam pouczona w sposób, jaki nigdy mi się dotąd w Sephorze nie zdarzył:
- Ale to są męskie perfumy, chyba pani wie.
- Nie ma czegoś takiego, jak perfumy męskie i damskie - odrzekłam z analogicznie przemądrzałą miną.
- No, może sobie pani używać, czego pani chce - rzekła pani konsultantka z odrazą nieomal.
- Tak właśnie zamierzam czynić - mój uśmiech był olśniewający iście. Powaga: prawie ryknęłam śmiechem.
Babka zrobiła mi dzień.

Co do próbek branych gdy ich potrzebuję lub nie: ja wychodzę z założenia, że w ogóle nie potrzebuję perfum. Lubię je i tyle. Więc biorę, choć nie potrzebuję.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 08:17   #43
pola49
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Za to zostałam pouczona w sposób, jaki nigdy mi się dotąd w Sephorze nie zdarzył:
- Ale to są męskie perfumy, chyba pani wie.
- Nie ma czegoś takiego, jak perfumy męskie i damskie - odrzekłam z analogicznie przemądrzałą miną.
- No, może sobie pani używać, czego pani chce - rzekła pani konsultantka z odrazą nieomal.
- Tak właśnie zamierzam czynić - mój uśmiech był olśniewający iście. Powaga: prawie ryknęłam śmiechem.
Babka zrobiła mi dzień.

Edytowane przez pola49
Czas edycji: 2011-12-19 o 08:29
pola49 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 13:05   #44
pestka-29
Przyczajenie

Jest strona gdzie sprzedają odlewki oryginalnych perfum"odlewkiperfum" są różne pojemności np 2ml, 3ml, 8ml itp. mam zamiar tam zamówić ale nie mają jednego zapachu na którym mi zależy jak będzie dostępny to wypróbuję i dam znać
pestka-29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 13:47   #45
niebieskiemotyle
Raczkowanie

Kilka tygodni temu zamówiłam kilka odlewek właśnie na odlewkiperfum i jestem zadowolona. Kupiłam zapachy, które już znam, więc miałam porównanie, niczym się nie różnią. Dostałam jeszcze próbkę innych perfum jako tzw. "gratis". Podoba mi się też to, że atomizery są z korkami, więc te większe, np. 10 ml, można nosić w torebce bez obaw, że ubędzie zawartości.
niebieskiemotyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 09:40   #46
mooniqa
Rozeznanie

I jak, macie jeszcze jakieś opinie o odlewki perfum . pl? Asortyment dość szeroki.
Czaję się do zamówienia w obawie, czy oni czasem nie praktykują rozcieńczania.

A. E.
mooniqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 15:14   #47
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez mooniqa Pokaż wiadomość
I jak, macie jeszcze jakieś opinie o odlewki perfum . pl? Asortyment dość szeroki.
Czaję się do zamówienia w obawie, czy oni czasem nie praktykują rozcieńczania.
Jest ok. Tylko drogo, zwłaszcza jak porówna się cenę za mililitr z tą z wizażowych odlewek
Stary 2012-09-16, 14:31   #48
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lukrecja_Borgia Pokaż wiadomość
Jest ok. Tylko drogo, zwłaszcza jak porówna się cenę za mililitr z tą z wizażowych odlewek
Fakt, drogo, ale nie ma się co spodziewać, że będą sprzedawać po cenach naszych rozbiórek. Dla nich to biznes, chcą zarobić. My na rozbiórkach nie zarabiamy, szukamy flachonów najtaniej jak się da i po kosztach rozbieramy. Dla nas sam fakt możliwości oddania części mililitrów jest korzyścią, bo nie każdego stać na cały flakon danego zapachu lub zwyczajnie nie potrzebuje całej flaszki.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-19, 21:17   #49
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;36560723]Fakt, drogo, ale nie ma się co spodziewać, że będą sprzedawać po cenach naszych rozbiórek. Dla nich to biznes, chcą zarobić. My na rozbiórkach nie zarabiamy, szukamy flachonów najtaniej jak się da i po kosztach rozbieramy. Dla nas sam fakt możliwości oddania części mililitrów jest korzyścią, bo nie każdego stać na cały flakon danego zapachu lub zwyczajnie nie potrzebuje całej flaszki.[/QUOTE]
No dokładnie Dlatego jest wybór- albo cierpliwie się poluje na odlewkę na forum, albo niecierpliwie się klika po próbkę na stronie Sama tak zrobiłam, nie widząc szansy na szybką rozbiórkę tego, co chciałam powąchać. Wszystko ma plusy i minusy
Stary 2012-09-20, 08:14   #50
koralina3
Rozeznanie

Też czasem kupuję na odlewkach.pl . Asortyment fajny (jest nawet Tom Ford, są tańsze zapachy ), koszt fiolki w cenie, przesyłka gratis za zakupy pow.50 zł, promocje ciekawe . Owszem, tanio może nie jest, ale warto się czasem skusić.
E-scential ma za to zapachy trudniej dostępne, ciekawsze i jakoś promocji nie widzę....
Stary 2013-06-21, 12:23   #51
Katincia
Przyczajenie

Hey, hey, odświeżam wątek;]

Właśnie przymierzam się do zamówienia kilku próbek z w/w strony odlewkiperfum pl. Kilka średnich atomizerów i jeszcze na próbę kilka fiolek 1ml. I tu moje pytanie do tych dziewczyn, które już zamawiały. Jak szczelność owych fiolek w tym sklepie? Nie chciałabym otworzyć paczki i otrzymać pomieszania zapachów, wolałabym też zdążyć przetestować te kilka zanim się ulotnią;]

Pozdrawiam
K.
Katincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 13:25   #52
Cattivo
Wtajemniczenie

Zamawiałam u nich parę razy i ze szczelnością nie było żadnego problemu. Atomki jak stal
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-20, 12:55   #53
zivit
Rozeznanie

Odświeżam, macie do polecenia jakieś nowe strony z odlewkami?

Fragrantica
zivit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-16, 22:14   #54
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Odświeżam .
Właśnie przeglądam asortyment strony odlewkiperfum i oczom nie wierzę - kilka bardzo fajnych unikatów, na które się czaję... Drogo jak pierun, ale jestem w stanie to przełknąć.
Opinie powyżej pozytywne, ale sprzed kilku lat.
Czy ktoś ma jeszcze doświadczenie z tą stroną?
Pozdrawiam

Edytowane przez zapalka
Czas edycji: 2017-08-16 o 22:16
zapalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-17, 07:55   #55
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez zapalka Pokaż wiadomość
Odświeżam .
Właśnie przeglądam asortyment strony odlewkiperfum i oczom nie wierzę - kilka bardzo fajnych unikatów, na które się czaję... Drogo jak pierun, ale jestem w stanie to przełknąć.
Opinie powyżej pozytywne, ale sprzed kilku lat.
Czy ktoś ma jeszcze doświadczenie z tą stroną?
Pozdrawiam
To wiarygodna stronka ja sobie dałam spokój z szukaniem na siłę i wąchania unikatów bardzo mnie to dołowało i wolałam skupić się na czymś, co będę w stanie kiedyś kupić

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-17, 11:50   #56
zapalka
Zadomowienie

GG do zapalka

Kurczę, to pewnie zdrowe podejście, ale nie mogę sobie odmówić przyjemności poznania Tygrysa Kenzo (Słonia kocham, a jak Tygrys był jeszcze dostępny, to byłam gówniarą) no i kupienia małej odlewki Gucci Envy dla Mamy w ramach sentymentalnych wspominek.
No i ogródek Angel Muglera jest w cenach ew. do przyjęcia, a je muszę mieć w kolekcji !
Dzięki za radę - w takim razie zamawiam!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Kurczę, to pewnie zdrowe podejście, ale nie mogę sobie odmówić przyjemności poznania Tygrysa Kenzo (Słonia kocham, a jak Tygrys był jeszcze dostępny, to byłam gówniarą) no i kupienia małej odlewki Gucci Envy dla Mamy w ramach sentymentalnych wspominek.
No i ogródek Angel Muglera jest w cenach ew. do przyjęcia, a je muszę mieć w kolekcji !
Stary 2017-08-17, 12:03   #57
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez zapalka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

wszystkie które wymieniłaś udało mi się cudem zdobyć próbki i powąchać na szczęście nie rzuciły mnie na kolana

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-26, 06:08   #58
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Gdzie zamawiacie odlewki?

Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-26, 15:58   #59
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

Ja zamówiłem tu. Więcej info tu.
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-27, 13:09   #60
Katefit
Bright side of life

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość

na odlewkiperfum i próbki na sprawdzonych sprzedawcach allegro
Katefit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości