|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
proszę mi się tu nie śmiać z Piotrusiów ![]() Cytat:
![]() Przepis mama wyczytała z poradnika domowego. Mam ten egzemplarz w domu - 1993r. ![]() Cytat:
o właśnie o to chodzi ![]() też nie dodaję kokosu...zostawiam samą polewę i jest pysznie
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
pierwsze zwolnienie miałam od 5września do 22 września drugie od 23września do 17października kolejne od 18października do 9listopada a następne od 10listopada do 29listopada i teraz kolejne mam od 30listopada do 22grudnia - ZUS wypłacił mi pierwszy raz 2 listopada pokaźną sumę, a dzisiaj drugi raz znacznie mniej o połowę mniej a nawet więcej...przecież to nie normalne?
|
|
|
|
#1173 |
|
Rozeznanie
|
A tak jeszcze wracając do imion to wydawało mi się zawsze, że moje imię jest już takie zanikające a tu proszę, na naszym wątku są aż cztery Iwony
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też wyglądasz bardzo ładnie. Ja już dawno przekroczyłam 70, tzn. 5 kg temu, razem mam już chyba z 11 na plusie ![]() Dziewczynki trzymajcie za mnie kciuki - dziś o 16 USG no i jakaś diagnoza co do tego mojego cukru... denerwuje się troche... A tak poza tym, to chyba Was pozabijam za te przepisy na ciasta Ja słodyczy nie mogę a tu takie tematy.....
|
|
|
|
|
#1175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może ZUS wypłacił Ci np. za 1 razem za 2 zwolnienia na raz |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
policz ile to dokładnie dni - podziel to co dostałaś na tą liczbę dni i wyjdzie Ci ta przeciętna za dzień potem policz liczbę dni za 3 zwolnienie i też podziel - może wyjdzie |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zastanawia mnie czy ten znajomy jak daje lekarstwa pszczołom to co robi potem z tym miodem, wywala ? jeśli chodzi o kupki owadów, to w miodzie ich nie ma bo miód jest jakby przetrawiony w układach pokarmowych pszczółek, wydaje mi się że miód jest jakby "wymiocinami" pszczół (przepraszam jak ktoś nie wiedział)
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę, że wszystko uda się wytłumaczyć - nie denerwuj się na zapas! powodzenia w zusie
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam pismo z zusu ze zus w wawie(w którym zostawiam zwolnienia) przekazał moje dokumenty do zusu w Zgierzu celem wypłacenia mi zasiłku przez tamtejszy oddział, mam nadzieje ze nie będzie niespodzianek Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-01 o 14:02 |
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Mój mężuś też Piotrek
![]() Jej coś mnie żołądek boli... zjadłam o on boli jak z głodu
|
|
|
|
#1183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() on uważa, że najlepszy - "najczystszy" miód jest właśnie lipowy dba o swoje pszczoły bo bardzo to lubi - tak jak mówiłam pasja po dziadku myślę, że taki miód w sprzedaży z dużych pasiek na pewno zawiera te wszystkie leki - bo sprzedawcom zależy na tym żeby miodu było jak najwięcej, więc na pewno leczą pszczoły, a że dzieje się to w okresie kiedy zbiera się miód spadziowy... to same rozumiecie, nawet jak wsypią te leki (to jest podobno jakiś proszek) i o tym wiedzą to i tak sprzedają ten miód |
|
|
|
|
#1184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Achh już mnie szlak trafia z tego wszystkiego będę z ZUSie to zapytam ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- no właśnie ja też pajace
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Wysmarowalam wczoraj takiego pieknego posta z podziekowaniami dla Was wszystkich i mi go wcielo
![]() Ech... W kazdym razie dziekuje wszystkim Wam za troske! Jestescie kochane! Bardzo sie wzruszylam, ze tak sie o mnie i malutka martwilyscie. Jestescie fantastyczne! Dziec nadal sie rusza slabo ale rusza sie wiec mam nadzieje ze prostu leniuchuje. Dzis rano moj maz czul przez brzuszek ruchy ![]() 3d mam w srode ale to nie jest diagnostyczne tylko takie sobie bardziej dla przyjemnosci ale i tak jak mala zobacze to sie uspokoje mysle Polozna mnie zapisala na ktg na 18 grudnia :/ bo wtedy juz bedzie 28+1 i orzekla ze jestem dziwnym przypadkiem zobaczymy. Stwierdzila ze dopoki serce bije to sie nie bedzie tym przejmuje. Ja mam urwanie glowy w domu i w pracy i nie mam nawet chwili na depilacje nog a co dopiero na wizaz. Wczoraj dotarlam z nadrabianiem do 23 strony i odpisalam (ale posta wcielo ) A dzisiaj wchodze i juz grubo ponad 30 stron wiec nie dam rady nadrobic. Wybaczcie. Wpadne po poludniu to nadrobie ile dam rade ale od konca |
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu jak po ogień... głupio mi tak, że się praktycznie nie udzielam a wpadam i wypytuje wybaczcie... ![]() Mam pytanie do dziewczyn z Krakowa... Gdzie robiłyście usg połówkowe?? tak, żeby mi filmik nagrali i pomierzyli maleństwo... Dzisiaj zaczynam 20 tc więc tak za 2 tygodnie pasowałoby iść ![]() Będę BARDZO wdzieczna za odpowiedź |
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Zariah
A czemu jestes dziwnym przypadkiem? Trzymaj sie kochana![]() Cytat:
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mam totalną labe - obiadu jednak nie robie bo nie ma komu
![]() poza tym jesteś wściekła na ZUS i nie mam ochoty na nic
|
|
|
|
#1190 | |||
|
Zakorzenienie
|
a zwolnienie też trzeba dostarczyć
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dostaję za każdym razem za zwolnienie - zwolnienie mam na okres 28 dni i za tyle dostaję wypłatę. Cytat:
W Polsce występują dwa gatunki miodów spadziowych; jest to tzw. spadź liściasta, pochodzi najczęściej z drzew lipy oraz spadź iglasta. Są zbierane przez pszczoły z wydzielin pasożytujących na liściach tych drzew owadów (mszyc lub czerwiów), zmieszanych z wyciekającym - na skutek nakłucia owadów - sokiem komórkowym. Miody spadziowe zawierają dużo różnych substancji wspomagających leczenie w schorzeniach dróg oddechowych. Miód spadziowy jest najczęściej ciemny z odcieniem zielonkawym (w przypadku spadzi iglastej) lub ciemno żółtawym (w przypadku spadzi liściastej). Miody spadziowe z drzew liściastych mają specyficzny smak który nie każdemu odpowiada, a z drzew iglastych – łagodny, lekko żywiczny. Należy pamiętać, iż spadź nie występuje corocznie, w niektórych regionach Polski występuje raz na kilka lat i to właśnie dlatego miód spadziowy jest jednym z droższych miodów w Polsce. Świeża spadź ma barwę jasną, potem ciemnieje pod wpływem światła i tlenu. Nie wiem skąd mit, że spadziowy miód jest "gorszy"
|
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
Tak mnie nakreciłyscie tymi kilogramami że ide dzis na basen ! Zima mnie dopadła i nic sie nie ruszam, wychodze rano do pracy ciemno wracam ciemno jak tu pojsc na spacer ... Ratuje mnie chyba to ze nie przepadam za słodkim - a jutro na wizycie okaze sie ile na plusie, moja waga w domu odmowila posluszenstwa musze kupic baterie.
|
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
![]() Bo nie czuje malej tak czesto i tak mocno jak powinnam. a jesli czuej to najczesciej bardzo nisko tuz nad wzgrokiem lonowym. A rzadko bardzo gdzie indziej w brzuchu ![]() polzna twierdzi ze czegos takiego jeszcze w swojej karierze nie spotkala - bardzo pocieszajace
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
a ja własnie przespałam 2h
![]() wsunęłam eklerka a na obiadek w sumie kolację kiełbasa z piekarnika z cebulką i chrzanem![]() byłam w tym laboratorium i w jednym zrobili mi badanie ze skierowania za free i pytam czy robią prokalcytoninę a babka patrzy w te zestawienie i mówi że nie a widze że ma zestawienie i cennik z KORLABu i wiem że tam te badanie można wykonac no ale się nie kłóciłam wracając wstąpiłam do przychodni osiedlowej pytam pani mówi że tak że można i widzę te samo zestawienie z KORLABu no to daje jej prawą rękę bo z lewej 15 min wczesniej była krew pobierana no ale babka za chiny nie mogła znaleźc żyły jak na złośc i suma sumarum wbijała się w tą samą co ta pinda wcześniej i wiecie co bolało
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie mąż musiał zdenerwować
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi babcia powiedziała że właśnie spadziowy jest najlepszy ma najwięcej właściwości leczniczych
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
może stąd:
"Spadź składa się przeważnie z wydalin mszyc zerujących na roślinach, rzadziej z czerwców i miodówek. Wszystkie te owady są właściwie szkodnikami roślin. Jest to sok roślinny, z którego zarówno mszyce jak czerwce pobierają części białkowe a w zamian wzbogacają je w wydaliny własnego organizmu. Stąd też smak, barwa oraz zapach miodu spadziowego w przeważającej mierze zależy od jakości soku roślinnego, a w mniejszej części od owadów, które wydalają spadź." i stąd: "Spadź początkowo ma barwę jasną, ale szybko dostają się do niej różne zanieczyszczenia takie jak kurz, ziarna pyłku kwiatowego, zarodniki grzybów. Zanieczyszczenia te nadają miodom ciemnie zabarwienie. Zielonkawy odcień z drzew iglastych pochodzi od glonów (zielenic)." no i te leki o których pisałam... Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-12-01 o 14:47 |
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubię miód rzepakowy i gryczany (ale gryczany ma bardzo specyficzny smak i zapach, nie każdy go toleruje).
|
|
#1198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czemu ci mnie zacytowało? nawet jak klikniesz na link do tej wiadomości, to w mojej wypowiedzi nie ma takiego zdania przekombinowałaś z cytowaniem ![]() poza tym ja piszę na niebiesko edit>ok już poprawione, tylko się zdziwiłam, bo mi wyświetlało że to cytat mojej wypowiedzi
Dominik na świecie! Mój chłopczyk!!! Edytowane przez aaagga Czas edycji: 2011-12-01 o 14:57 |
|
|
|
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu się okazuje, że po prostu nie każdy pszczelarz go "produkuje" i może zawierać syfki, czy to w postaci zanieczyszczeń czy też w postaci leków ojej aaagga aż się przestraszyłam dlaczego na mnie krzyczysz... Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-12-01 o 14:59 |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
wygrałam wczoraj aukcje http://allegro.pl/wyprawka-0-3-6-tez...955089973.html nie wiem czy warto czy nie
ale cóż myślałam, że ktoś mnie przebije...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

proszę mi się tu nie śmiać z Piotrusiów 

wybaczcie...