Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 14:52   #631
anankee
Rozeznanie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

ale mam zapłon, nie ma co. Melduję sie dopiero na 21 stronie.....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:54   #632
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dobrze jednak, że sama se zrobiłam tego GBSa... Ale ja jednym patyczkiem miałam zalecone w 2 dziurkach Może wyczucia nie mieli albo byłaś spięta i przejęta tym?
Łoo matko to ja się wczoraj tak dla jaj pytałam czy Ty jednym patyczkiem wszystko obleciałaś, a to rzeczywiście tak było
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:55   #633
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

22 :p
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:58   #634
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
yy ale jak przyszła do Ciebie? będzie z tobą przy porodzie?
Nie, ja byłam u niej w przychodni, bo tu w UK to położna prowadzi całą ciążę, gdyby nie ta cysta u Dzidziunia to bym przez całą ciążę nawet lekarza nie ujrzała. A czy będzie ze mną przy porodzie to się okaże czy akurat będzie miała dyżur wtedy.
Stary 2011-12-01, 14:59   #635
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Łoo matko to ja się wczoraj tak dla jaj pytałam czy Ty jednym patyczkiem wszystko obleciałaś, a to rzeczywiście tak było
no tak... ale wiesz z pochwy nie przeniesiesz zarazków do odbytu... gorzej jakby było odwrotnie także na mój ludzki rozum to normalne robić jednym patyczkiem ale każdy gin ma swoje wymagania jakieś

Zoska myj może pastą do wrażliwych zębów, zęby? I pij duuużo mleka- to naprawdę wzmacnia je... Jak mi się dolna jedynka ruszała to piłam 2 szklanki dziennie mleka przez 2 dni i ząb nie do poznania, sztywny, aż dentystka była zdziwiona, że tak dobrze siedzi, a nie się rusza więc na kruche zęby też powinno pomóc

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:03   #636
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Mamusie które kupiły zielone okrycie kąpielowe w Ikei, prałyście już je?? Ja właśnie wyprałam i tak na wszelki wypadek piszę bo ono farbuje, ja używam tych ściereczek do prania więc nic mi sie nie pofarbowało ale ściereczka była na maksa zielona!!
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:04   #637
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

nie dam rady was nadrobić Rano byłam na jazdach i zdałam Za pierwszym razem

klask i:
Stary 2011-12-01, 15:14   #638
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
nie dam rady was nadrobić Rano byłam na jazdach i zdałam Za pierwszym razem

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
my sie utrzymujemy tylko z wypłaty tż bo ja nie pracuje a wczesniej to tylko zlecenia bralam -ale masz małża dobrego że ci wszystko dajemój się boi że wydam wszystko i daje mi połowe swojej pensji na konto i za to mamy sie utrzymac a reszte oszczedzamy

ja przez was zawal prawie mialam jak czytałam non stop ze to kupujecie i tamto a wtedy jak myslalam ze mi wody odeszły to na leżąco wszystko przez neta zamawiałam...
nie mam kilku rzeczy -niektóre wg mnie zbedne jak np. kocyk bawelniany skoro mam kocyk akrylowy i ten z mikrofibry i kołderke i jeszcze 2 śpiworki do spania to po co jeszcze bawełniany
musze dokupić jeszcze:
*podusie
*przewijak z wanienka
*wózek
*szaliczek(zastanawiam sie czy nie jest zbedny)
*smoczków na butelki dodatkowych mam sztuk1 a nie 4(i nie kupuje wiecej na razie-mam nadzieje ze bede karmic a na 2 dni w tyg wystarcza 2)
*termometr pokojowy
*paracetamol w czopkach- wstrzymuje sie-mamy blisko apteke a po co wywoływac wilka z lasu
*nawilżacza nie kupuje-ponoć lepsze są mokre reczniki na kaloryferze
*niania- możliwe ze bede musiala kupić bo kuzynka cos mówiła że jej się zepsuła-zobaczymy

a dla siebie mi brakuje:
*biustonoszy- po porodzie
i *bluzek do karmienia- mysle czy kupic w ogole bo mam kilka zakładanych na koperte wiec chyba moga byc

[...]
bluzki do armienia są jeszcze na liściepewnie cos na allegro zamówię jeśli w ogóle-tak jak pisałam wyżej myśle że moje dotychczasowe kopertówki wystarczą u mnie też tragedia ze wstawaniem- mamy jeszcze materac w sypialni na takim niskim stelażu- to tez na liscie-łóżko bo jak ja mam sie tam z małą kłaść
Renatka, zazdroszczę
Pół wpłaty mojego TZta nie starczyłoby nam na nic Nawet cała zazwyczaj mało

Ja nie kupuję szaliczka (zbędny dla mnie), tylko by dusił dzidziolka, termometru pokojowego też nie, bluzek do karmienia tym bardziej (przecież będę karmić w domu, więc po prostu podniosę bluzkę do góry i już, a zresztą chyba mam kilka takich z wielkim dekoltem albo kopertowych, to akurat bedą, paracetamolu, nawilżacza i niani też nie kupuję

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Mialam nie wchodzic, ale musze sie pochwalic, ze PRZEPUSCILI MOJA PRACE I JUZ JEST ZAREJESTROWANA PRZEZ INSYTUT :benet ton:
tak wiec udalo mi sie !!!
Pearl, super Teraz już tylko obrona i wsio

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Serio chcecie sobie podklad nakladac w szpitalu? . Ja po I porodzie mialam cala popekana twarz (naczynia krwionosne pekly od parcia) ale bylam taka umeczona ze nawet by mi sie nie chcialo malowac. Poza tym dla kogo jak sale sa pojedyncze a lekarz przuchodzi 1x dziennie . Najwyzej bede straszyc ludzi
Aga, u nas niestety nie ma sal jednoosobowych, ale ja też nie zamierzam się make-upować, nie sądzę, żebym miała siłę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:16   #639
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Serio chcecie sobie podklad nakladac w szpitalu? . Ja po I porodzie mialam cala popekana twarz (naczynia krwionosne pekly od parcia) ale bylam taka umeczona ze nawet by mi sie nie chcialo malowac. Poza tym dla kogo jak sale sa pojedyncze a lekarz przuchodzi 1x dziennie . Najwyzej bede straszyc ludzi
To sie okaże w praniu czy użyję, najwyżej tylko korektor pod oczy. A dla kogo pytasz?? Ja dla samej siebie to po pierwsze i dla odwiedzających mnie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Kasik
, to plan dnia bardzo podobny do mojego
Też 2 prania, prasowanie i obiad
Z czego jedno praie już zrobione, a obiad w połowie reszta leży i kwiczy
U mnie jedno pranie już też
Obiad wcinam właśnie...sama bo tż dzwonił że zostaje w pracy 3h dłużej, a mnie już ssie
A prasowanie też jeszcze leży
Cytat:
Jaki wózek bedziecie zamawiać?
Pisałam wyżej TAKO Jumper X 3w1 +ŚPIWÓR+14xMegaGratis-102 kolory (1953315018) - Aukcje internetowe Allegro
Cytat:
A do tej rodzyneczki to może jakiś pytajnik dopiszemy na pierwszej stronie, żeby pamiętać, że tak nie do końca super ten sprzedawca?
Tak zrobię
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam z USG. Przeleciałam forum na szybciora.
Dziękuje za trzymane kciukiWszystko jest ok Asieńka nadal jest dziewczynką, jak to lekarz powiedział "zdrowa baba" " Dziś zaczynamy 30 tydz, a mała waży 1340g.

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
No wiesz..........!!! na 21 to jeszcze do wybaczenia ale to już 22 strona
Stary 2011-12-01, 15:16   #640
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Uszykowałam całą pralkę prania dla Młodego, ale wstawię jak wrócę ze sklepu - mąż (i ja - pierogożerca) ma ochotę na pierogi, więc lecę do sklepu. Sama jeszcze się za takowe nigdy nie zabrałam brak dobrego przepisu na ciasto

Będę później, papa
Bambuśku Ty to też jakaś szalona jesteś. Rano poszłaś na zakupy i ledwo do domku wróciłaś bo się źle poczułaś, a teraz co?? Jeszcze Ci się zachciało ciasto na pierogi wygniatać nie powinnaś trochę odpocząć
Stary 2011-12-01, 15:18   #641
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

No wiem, wiem, że sama zaproponowałam Wiedział, że teraz łóżeczko i materac, ale się nie wyrobił z tym, a i tak bym nie mogła zamówić, bo mamie oddaje 200 zł, i jeszcze jest dłużny 300 zł (dupe mu uratowała ogólnie)i ona sama mówiła, żeby coś tam oddał, i tak co tydzień po troszku oddaje i tak łóżko + materac to 410 zł... A z tej co dostanę do 10.12 to trzeba spłacić jedną rzecz na której A. bardzo zależy, bo chce jak najszybciej się wyzbyć lipa pogadam z nim na ten temat przez tel, zobaczymy co powie...
Agatek, no ale chyba wie, ile zarobi w danym tygodniu, nie? (czy jakoś mu się to zmienia?) Wiec z góry powinien wiedzieć, co ma do zapłaty i czy mu wystarczy czy nie, dla mnie to logiczne ......
Ale najwyżej poczekasz do tego 9-tego i zamówisz później, i już

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Agawoo ja tej lekarce odpowiedziałam tylko ,że "Pani to powiedziała, nie ja" a i tak sie zamknęła

Dziewczyny matko kurde :/ Ukruszyła mi sie górna jedynka.. teraz sie boje, ze juz zaczna sie wszystkie zeby kruszyc. Pierwszy raz mnie takie cos spotkało, jadłam bułkę, ale była taka twardsza, bardziej przypieczona i normalnie mi kawałeczek sie ułamało zęba. W ciąży ponoć można stracić zęby, moja ciotka straciła wszystkie przy pierwszym dziecku i teraz nosi sztuczna szczękę, a jak ze mną bedzie tak samo? Moze ja jednak za mało wapna biorę, ah mialam isc do dentysty juz na samym początku wyrwac tego jednego zęba, pewnie on osłabia reszte.

Wyglądam jak wampir !! :/
Zoska, nie martw się, po prostu ząb Ci się ukruszył, zdarza się Ale nie wypadną Ci od razu wszystkie Najlepiej byłoby skoczć do dentysty, ale pewnie na NFZ to terminów nie mają tak od razu?

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Moja babcia podobno mówiła tak:
" Synek to tam je leniwy, to se zawsze dłużi posiedzi, a dziołcha to już od początku ciekawe jest, to pryndzej wyskoczy"

No i generalnie mama moja mówi, że u nas w rodzinie się sprawdzało - ale wiadomo, że to nie żadna reguła tylko takie tam powiedzenie
Siostra mojego TZta urodziła 3 córki i wszystkie byly przeterminowane Ani jednej się na świat nie spieszyło

Stary 2011-12-01, 15:19   #642
uska000
Zadomowienie

Dajcie Wy spokoj czlowiek sie zdrzemnal chwile i juz 5 stron...

Nikotynka i Haniula przecdune te wasze psiunie jak wkoncu tzt postawi nasz domek bede miec takiego smoczura

Klaurencja gratu;acje

Pear ten antyplagiat to sciema nie slyszalam o przypadku zeby ktos przez to nie przeszedl teraz oczekuj na maila:d

yy i zapomnialam!

Gratu;uje udanych wizyt, usg itd

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:24   #643
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
no gaziki, to też bym odpuściła, ale przewijak i koc to już kwota ok80pln. Paczka już przyszła, i mają szczescie bo przewijak ładniejszy niz ten co zamawiałam wszystko skompletowali mi pod kolor, no i dodatkowo nie zamawiany sliniaczek - taki chyba gratis do zakupów. Teraz czekam jeszcze na zwrot pieniedzy za kocyk...

Pozycja
, to fajnie, że chociaż się postarali przy tej paczce

Stary 2011-12-01, 15:26   #644
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Mialam nie wchodzic, ale musze sie pochwalic, ze PRZEPUSCILI MOJA PRACE I JUZ JEST ZAREJESTROWANA PRZEZ INSYTUT :benet ton:

Nietopson sie tak podjaral, ze mam teraz dyskoteke w brzuchu. Cieszy sie z Mamunia

teraz tylko czekac na termin obrony
ciekawe, czy promotor wpadnie na taki super pomysl i powie, ze mamy ja jutro...
przez ta niepewnosc nie moge wyjsc z domu, bo caly czas czatuje przy ksiazkach i sprawdzam co chwila maila, czy jest jakies info

aacchhhhhh
mialam nie cytowac, ale na to nie moglam pozostac obojetna
Super:bou nce:
Stary 2011-12-01, 15:27   #645
Agnusbe
Przyczajenie

Boże dziewczyny jak Wy mnie przerażacie. Nie było mnie tu bardzo długo, a Wy już wszystko macie, aaaaa!!!!! panika...
niby termin mam na ok 20lutego, ale mam wrażenie że wszystkiego mi brakuje. Muszę spiąć się w sobie i przejrzeć listy i to co już mam, bo widzę że może być krucho.
Agnusbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:29   #646
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Pije bardzo mleka, jem duzo jogurtów, serów, ale widocznie nie pomaga to. Zęby miałam zawsze słabe. U mnie na NFZ bede czekała tylko kilka dni, ale to jutro pojde sie zapisać, dzis juz nie mam siły z domu wychodzić, tak zimno, że szok.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:29   #647
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a wiecie co wymyśliła moja teściówka, że skoro mała jest ułozona miednicowo to żebym przypadkiem nie rodziła sn, bo to niebezpieczne dla dziecka (a poprzedni poród miałam dośc szybki i boi się ze zanim dojadę do szpitala to mała wejdzie juz w kanał rodny i wtedy nici z cc) to po świętach mam się zgłosić do szpitala, żeby mnie położyli i czekac na poród chyba zwariowała
A jak nie będą chcieli Cię przyjąć, to masz się przykuć do łóżka

Cytat:
też kupowałaś karuzelę tiny love?
Si
Mam taką:
http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...943124626.html

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy karuzela będzie ci potrzebna już zaraz teraz może możesz poprosić kogoś o taki prezent z okazji urodzin dziecka, co
Moja mama też mi mówiła, że jak teraz wszystko kupię, to co inni kupią dla Dzidka. Ale przecież nie powiem nikomu, że chcę karuzelę, która kosztuje 150 zł. Wolałam kupić używaną za połowę tej ceny, a to wymaga czasu, żeby znaleźć fajną ofertę. Jak się urodzi dziecko, to tego czasu będzie coraz mniej :/

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
stawiam torcika i kawke imieninową
Wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

JA popieram Agatka
jak bylismy wybierac wózek i pytamy Pana o Tako i o te POLSKIE... no i Pan mowi... ze róznią się tym, ze Tako ma w budce tą rączkę taka do trzymania a te Polskie niet.... poza tym róznic żadnych
my ostatnio dla niuńka wszytsko polskie kupilismy
łózeczko, posciel, rożek, wszytskie inne pierdółki
TRZA WSPIERAC KRAJOWY PRZEMYSŁ
Też mam polski wózek, ale w spadku po siostrzenicy Mam nadzieję, że się sprawdzi

Cytat:
w realu są bodziaki po 4,99 jakby któras była zainteresowana
Kiedyś już była taka promocja, ale siostra mi odradziła. Powiedziała, że wszystko co kupiła swojej córce w Realu, było kiepskiej jakości :/ Sama tego nie sprawdzałam.

Cytat:
Rano byłam na jazdach i zdałam Za pierwszym razem

Gratuluję!!!!!

Cytat:
Mówiłam, że nie będzie źle

Cytat:
Dziewczyny matko kurde :/ Ukruszyła mi sie górna jedynka.. teraz sie boje, ze juz zaczna sie wszystkie zeby kruszyc. Pierwszy raz mnie takie cos spotkało, jadłam bułkę, ale była taka twardsza, bardziej przypieczona i normalnie mi kawałeczek sie ułamało zęba. W ciąży ponoć można stracić zęby, moja ciotka straciła wszystkie przy pierwszym dziecku i teraz nosi sztuczna szczękę, a jak ze mną bedzie tak samo? Moze ja jednak za mało wapna biorę, ah mialam isc do dentysty juz na samym początku wyrwac tego jednego zęba, pewnie on osłabia reszte.
Współczuję. Dla mnie to chyba najgorsze, co mogłoby mnie spotkać :/ Umów się do dentysty, bo chyba faktycznie musi sprawdzić w jakim stanie jest reszta zębów no i zrobić coś z tym ukruszonym.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłam z USG. Przeleciałam forum na szybciora.
Dziękuje za trzymane kciukiWszystko jest ok Asieńka nadal jest dziewczynką, jak to lekarz powiedział "zdrowa baba" " Dziś zaczynamy 30 tydz, a mała waży 1340g.
Super, że wizyta udana

Mam pytanie. Ktoś napisał, że na początek do przemywania oczek trzeba mieć gaziki jałowe i sól fizjologiczną. A nie wystarczą np. takie płatki jak do demakijażu? No i po co ta sól? Jakaś tępa jestem w tych sprawach...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:31   #648
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Moja babcia podobno mówiła tak:
" Synek to tam je leniwy, to se zawsze dłużi posiedzi, a dziołcha to już od początku ciekawe jest, to pryndzej wyskoczy"

No i generalnie mama moja mówi, że u nas w rodzinie się sprawdzało - ale wiadomo, że to nie żadna reguła tylko takie tam powiedzenie
Tak, też kiedyś o tym słyszałam ale to tak jak piszesz nie reguła. Siostra córe przenosiła 9dni, syna 7 i drugiego syna 5dni.
Stary 2011-12-01, 15:34   #649
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dla mnie to , ze picie mleka wzmacnia zęby to największa bujda świata piłam mleko hektolitrami (dosłownie), sery, jogurty i w ogole nabiał i gó...no z tego... prawie WSZYSTKIE zęby mam plombowane... byl taki okres w moim życiu ze c tydzien do dentysty latałam bo miałam tyle ubytków... az dentystka była załamana, ze tak dbam o zęby a tak się sypią.. bo z wierzchu maleńka plamka a w srodku wielkie dziursko... zaleciła mi dopiero pastę bez fluoru (na recepte byla), uzywało sie jej bardzo mało... i od tamtego czasu jest lepiej...Dentystka mi mowila, ze zbyt duza ilosc fluoru działa odwrotnie niz powinna...
wiec nikt mnie nie przekona, ze jest inaczej...
natomiast moj sąsiad jako dziecko żył tylko słodyczami i żadnej plomby nie ma zęby zdrowe!

co do body realowych to macałam je i jak dla mnie były dobrej jakosci....

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Pear ten antyplagiat to sciema nie slyszalam o przypadku zeby ktos przez to nie przeszedl teraz oczekuj na maila:d

oj oj u mnie cofnęli dziewczynie pracę tuż przed samą obroną...ale podobno ona miała baaaaaaaardzo zjechaną....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:34   #650
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Ktoś napisał, że na początek do przemywania oczek trzeba mieć gaziki jałowe i sól fizjologiczną. A nie wystarczą np. takie płatki jak do demakijażu? No i po co ta sól? Jakaś tępa jestem w tych sprawach...
Pisałyśmy ze takie płatki też mogą być Ja mam takie ale dzidziusiowe(nie wiem czy jest różnica) a sól fizjologiczna jak oczka by ropiały, bo tak na co dzień to wystarczy przegotowaną letnią wodą przemywać
Stary 2011-12-01, 15:35   #651
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a kto pisał że miał jedną bo już nie wrócę do posta ale jakoś kojarzę że ktoś pisał że miał jednego patyka i dziwne mi się to wydało
ja będę mieć w pon o ile dobrze się dowiedziałam bo w mojej przychodni to gin pobiera (taką info otrzymałam na infolinii, dodam że dzień wcześniej dzwoniłam i koleś mi powiedział że nie robią nigdzie tego badania ale położna zdziwiła się na maxa jak z nią rozmawiałam o tym i kazała raz jeszcze przedzwonić, na szczęście teraz rozmawiałam z babką i ta z kolei powiedziała że robią ) i musiałam się zapisać do gina
ja też miałam jednym patyczkiem wymaz pobierany. Z pochwy to tak jak z cytologii - to było pierwsze a okolice pupki tylko delikatnie posmyrał.

Cytat:
Ultra, super, że z małym wszystko ok
Jak Twój do porodu będzie miał 4 kilo, to moja dzidzia chyba 6
lekarka mówiła że od 30 tyg ciąży co tydzień maluch przybiera 250 gr i łatwo można obliczyć efekt końcowy

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:36   #652
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Bambuśku Ty to też jakaś szalona jesteś. Rano poszłaś na zakupy i ledwo do domku wróciłaś bo się źle poczułaś, a teraz co?? Jeszcze Ci się zachciało ciasto na pierogi wygniatać nie powinnaś trochę odpocząć
Bambusiek nie usiedzi na miejscu.

Mi sie tez zeby psuja,ale dobrze ze,nie bola.Po porodzie bedzie niezly remont w gebie!!
Stary 2011-12-01, 15:40   #653
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, no ale chyba wie, ile zarobi w danym tygodniu, nie? (czy jakoś mu się to zmienia?) Wiec z góry powinien wiedzieć, co ma do zapłaty i czy mu wystarczy czy nie, dla mnie to logiczne ......
Ale najwyżej poczekasz do tego 9-tego i zamówisz później, i już
taa, przelewa i móżdży później co do kiedy spłacić- już nie prowadzi tego w exelu, ale muszę mu dziś napąknąć
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Dajcie Wy spokoj czlowiek sie zdrzemnal chwile i juz 5 stron...

Stary 2011-12-01, 15:42   #654
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Pisałyśmy ze takie płatki też mogą być Ja mam takie ale dzidziusiowe(nie wiem czy jest różnica) a sól fizjologiczna jak oczka by ropiały, bo tak na co dzień to wystarczy przegotowaną letnią wodą przemywać
Chyba nie doczytałam To chyba w razie czego tą sól kupi Mąż a na razie dam sobie z nią spokój
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 15:45   #655
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to , ze picie mleka wzmacnia zęby to największa bujda świata piłam mleko hektolitrami (dosłownie), sery, jogurty i w ogole nabiał i gó...no z tego... prawie WSZYSTKIE zęby mam plombowane... byl taki okres w moim życiu ze c tydzien do dentysty latałam bo miałam tyle ubytków... az dentystka była załamana, ze tak dbam o zęby a tak się sypią.. bo z wierzchu maleńka plamka a w srodku wielkie dziursko... zaleciła mi dopiero pastę bez fluoru (na recepte byla), uzywało sie jej bardzo mało... i od tamtego czasu jest lepiej...Dentystka mi mowila, ze zbyt duza ilosc fluoru działa odwrotnie niz powinna...
natomiast moj sąsiad jako dziecko żył tylko słodyczami i żadnej plomby nie ma zęby zdrowe!
Neska ale ja nie mówię tutaj o mleku co działa magicznie na ubytki!! Tylko na to, że 'wzmacnia' zęba, a nie go chroni przed próchnicą
I to jet w 100% prawda, bo mi się ruszał ząb i zaczęłam pić 2 szklanki mleka i w 2-3 dni ząb sztywny był A bałam się strasznie, że wypadnie i miałam robioną kanałówkę

Stary 2011-12-01, 15:50   #656
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie ,gaziki do przemywania oczek muszą być jałowe czy mogą być zwykłe
ja córce przemywałam przegotowaną wodą i zwykłymi płatkami kosmetycznymi. A po 2 miesiącach już kranówą. Ale ja się nie szczypię.

rumiankiem się oczek nie przemywa, lubi uczulac

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-12-01 o 15:53
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:05   #657
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
stawiam torcika i kawke imieninową
wszystkiego naj naj naj

Cytat:

nie dam rady was nadrobić Rano byłam na jazdach i [COLOR=Purple][SIZE=6]zdałam [COLOR=Black][SIZE=3] Za pierwszym razem
gratulacje!!!!!

Cytat:
Agawoo ja tej lekarce odpowiedziałam tylko ,że "Pani to powiedziała, nie ja" a i tak sie zamknęła

Wyglądam jak wampir !! :/
oj biedna... bez dentysty się nie obejdzie...

wiecie co dzisiaj zrobiłam??
pojechałam do tesciów zawieźć tesciowej materiał na pelerynke dla Igi, co by ją uszyła na maszynie - a wlaśnie muszę się pochwalić, ze w przedszkolu wystawiają jasełka i Iga gra jednego z 3 Króli i to wlaśnie po to ten materiał, no i wracam, zatrzymałam się pod sklepem już niedaleko domu (jakies 5min spacerkiem) kupiłam co miałam i wróciłam do domu, PIECHOTĄ zapomniałam , ze przyjechalam autem i teraz zeby iśc po Igulca do przedszkola muszę dreptac po autko ciąża naprawdę na mózg uciska.....
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:15   #658
uska000
Zadomowienie

Cytat:

co do body realowych to macałam je i jak dla mnie były dobrej jakosci....

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

oj oj u mnie cofnęli dziewczynie pracę tuż przed samą obroną...ale podobno ona miała baaaaaaaardzo zjechaną....
nie no o przypoadkach ze ktos oddal prace kogos z poprzedniego roku albo przepisal ksiazke to nie wspominam.. bo to anty talenty;p

Stary 2011-12-01, 16:16   #659
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Mamusie które kupiły zielone okrycie kąpielowe w Ikei, prałyście już je?? Ja właśnie wyprałam i tak na wszelki wypadek piszę bo ono farbuje, ja używam tych ściereczek do prania więc nic mi sie nie pofarbowało ale ściereczka była na maksa zielona!!
ja prałam z kolorami i wszystko było ok, bez używania tych ściereczek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 16:17   #660
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
wszystkiego naj naj naj

wiecie co dzisiaj zrobiłam??
pojechałam do tesciów zawieźć tesciowej materiał na pelerynke dla Igi, co by ją uszyła na maszynie - a wlaśnie muszę się pochwalić, ze w przedszkolu wystawiają jasełka i Iga gra jednego z 3 Króli i to wlaśnie po to ten materiał, no i wracam, zatrzymałam się pod sklepem już niedaleko domu (jakies 5min spacerkiem) kupiłam co miałam i wróciłam do domu, PIECHOTĄ zapomniałam , ze przyjechalam autem i teraz zeby iśc po Igulca do przedszkola muszę dreptac po autko ciąża naprawdę na mózg uciska.....
o nie czegos takiego to jeszcze nie slyszalam jestes nieziemska

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości