|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Odebrałam wyniki i znowu mi hemoglobina poleciała w dół
|
|
|
|
#1232 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Cytat:
mi sie z kolei słabo robi na te wasze poliestrowe welury pocę się na samą myśl i nie zamierzam kupować takich ubranek dla mojego synka, ani spodni ani bluz a już na pewno nie śpiochy!!! a zatrzęsienie teraz tegoo wygodzie dziecka owszem można podyskutować, ale o gustach to już mniej
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za pierwszym razem pakowalam w worki i do szafy na gore ![]() Ile masz hemglobiny? ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
Bo przeciez kroj koszuli czy marynarki jest taki sam i obojetne z jakiego materialu to zrobisz. Dla takiego malucha najlepsze sa spiochy, polspiochy, body, bluzeczki i kaftaniczki. Ewentualnie spodenki czy bluza ale taka zeby dzidzia mogla swobodnie sie w niej poruszac. Takie dziecko 3 m-czne (bo mowimy tu o rozmiarach 62 i 68) wierzga zywo nozkami i raczkami i watpie zeby w garniturkach czy marynarkach albo koszulach bylo mu wygodnie. A odnosnie weluru czy polaru: akurat zima, kiedy dziecko sie nie rusza to ten material na spodnie i bluze jest super, bo dziecku jest cieplo. Filip nigdy mi sie w tym nie spocil. No chyba ze w starszym wieku juz takich materialow sie nie ubiera na biegajacego malucha bo wtedy wiadomo ze sie spoci, ale wtedy spoci sie tez i w innym materiale.
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Otóż spadź inaczej jest nazywana rosą miodową. To wytłumaczę co to jest dokładnie ta spadź. Ona się pojawia jako krople na drzewach iglastych np na gałęziach. I ta spadź składa się z soków roślinnych, alee i też z płynnych odchodów owadów które żywią się tymi sokami roślinnymi. Ta rosa zbierana jest przez pszczoły i wytwarzają z tego miód stąd nazwa spadziowy, i wcale nie jest to zły miód, bo ma wiele walorów leczniczych. Nadrabiam dalej
|
||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dziś placki ziemniaczane
![]() W pracy przeżyłam, dziewczyny były nawet rozmowne (nie było jednej nielubianej przez większość). Ale mam dość gadania "ojej, mało przytylaś, ale brzuszek już widać"... No ale chociaż powiedziały, że ładnie wyglądam (wszystkie świeże syfki udało zakryć mi się delikatnie pudrem).W Zusie też szybciutko, prawie bez kolejki ![]() Generalnie to czuję się zmęczona. A jeśli mowa o wadze, to ja wcale bym się nie pogniewała, jakby mi te kilogramy zostały
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
To rzeczywiscie niska.
Ja mialam 11,3 i lekarz mi przepisal ten Ferroplex w ampulkach do picia. Niestety cena za opakowanie to 60 zl. Przepisal mi az 3 opakowania. Mam zamiar pobrac sobie morfologie po pierwszym opakowaniu (bo na razie kupilam jedno) i zobacze czy poziom hemoglobiny sie cos podniosl. Mysle ze nie bedzie to za wczesnie.
|
|
#1238 |
|
Rozeznanie
|
A widzę, że była dośc obszerna dyskusja nad tym miodem spadziowym, ale ja akurat to studiowałam, więc pozwoliłam napomknąć na ten temat, ale już niepotrzebnie
w każdym razie póżniej Was nadrobię, bo muszę wychodzić
|
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A martwi mnie taki przyrost o 1,2 kg tygodniowo, bo to jednak maly przyrost nie jest, biorac pod uwage, ze wczesniej jadlam tak samo (a nawet nie zalowalam sobie slodyczy zadnych) i nie tylam wcale - do 19 tc mialam 3 kg na plusie... dobrze ze w poniedzialek mam wizyte to sie spytam.. na wszelki wypadek ogranicze sol, choc i tak jej duzo nie uzywam...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-12-01 o 16:45 |
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co więcej....spadź najpierw zjadają mszyce lub ich larwy i z tej wydzieliny od nich pszczólki robią miód , bleeee ![]() A ja sobie dzisiaj zrobiłam obciążenie glukozą ![]() Obudziłam się i stwierdziłam ,że nie jest za bardzo głodna to dam radę i pojechałam o 10 , ostatnie kłucie miałam o 13.20 ![]() Oczywiście najgorsze nie było, czas szybko przeleciał , bo sobie pogadalam z panią z obslugi , która też w ciąży jest.Wyniki dobre, po godzinie 134, po dwóch 123 ![]() Teraz lecę na kawę do koleżanki , a jutro dzień zakupów całodniowych, pewnie kupię coś dla Malusiej Córeczki , no i dla Niny będę szukać stroju na Święta, w zeszłym roku miała super strój Mikołaja
|
|
|
|
|
#1241 | |
|
Rozeznanie
|
dzieki mamuski kochane
olewam babe. za tydzien usg 3d a jak sie ciagle bede niepokoic to pojade na diagnostyczne USG 2d przed swietami. Lozysko mam na tylnej scianie ale nisko. Moze wiec mala tak sie ustawia ze nozkami sobie kopie w lozysko a ja nic nie czuje bo dziala jak podusia ![]() Jolkaaa sliczne ubranka aaagga - zdolniacha jestes. ja sie maszyny nie tykam, ledwo guzik przyszyje a moja mama cuda spod igly umie wyczarowac, siostra tez tylko ja taka czarna owca Cytat:
w UK (u mnei na wsi) polowa lasek tak biega. Legginsy (ktore ktore sa tak cienkie ze wygladaja jak rajstopki i caly tylek na wierzchu i przedzialek w przeswicie
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak teraz zacznie mi bardzo mocno spadać - taki etap ciąży i dopiero po następnej wizycie skontrolować. Teraz mam kontrolować mocz.
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Ty to będziesz miała już dwójkę ja dopiero pierwsze i powiem szczerze, że jeszcze nie wiem co zrobię z ciuszkami bo nie planujemy drugiego w najbliższym czasie następne może za ok 5lat ale nie wiadomo tak naprawdę jak się życie potoczy wiem, że następne chciałabym za ok 5lat a jak będzie się okaże ![]() i tak myślałam, żeby te lepsze pochować a takie znoszone oddać czy coś. ![]() Poza tym mam jeszcze jedno pytanko co do tabletek antykoncepcyjnych a karmienie piersią czy można je brać podczas karmienia? |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, one nektar tak przerabiają na miodzik , ja dostaję od dziadka kolegi , tzn. kupuje, jemy codziennie, a właściwie pijemy całą rodziną , póki co wszyscy zdrowi
|
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doslownie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Będę wieczorkiem późnym , trzymajcie się Kobiety
![]() Buziaki |
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jeśli w ogóle je czujesz, to dobrze a jeśli nisko - dużo odpoczywać trzeba, nie nosić nic ciężkiego.Moje się podniosło i zajmuje już całą macicę
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
ja już nie mogę doczekać się kiedy przyjdą pewnie po weekendzie ![]() a Tobie i dzidzi w brzuszku życzę dużo zdrówka bo chyba nie najlepiej jest ale mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
no właśnie to były ponoć rajstopy zwykle najzwyklejsze dziewczyna ok 25lat
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
konia super ze wyniczki wyszly dobre
![]() Cytat:
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i patrzcie udało się A stało się to na biwaku 8lipca byłam załamana, gdy koło naszego domu biegały dzieciaki i powiedziałam wtedy Mężowi przykre słowa "szkoda, że nasze tak nigdy nie będą biegały" i na drugie dzień stało się był stosunek potem brak okresu i nagle wow ciąża TŻ mówi, że to może była ta jedyna szansa
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Aguśkaa piszesz tak jakbym zamierzała dzień w dzień wbijać dziecko w garniaka uszytego z narzuty i koszulę ze sztywnej chińskiej bawełny, a jak zacznie płakać przy tych torturach to miałabym przylać mu jeszcze bo mi się tak podoba? No przecież nie jestem potworem. Myślałam o komplecie na przyjecie na chrzest, żeby był do zdjęć ale nie sadziłam że będę musiała się tak gęsto tłumaczyć.
A wy ubranek nie kupujecie RÓWNIEŻ dla ucieszenia oka? Wybieracie pierwsze lepsze? A dla polaru i weluru na zimę jest przecież alternatywna - wełna podszyta bawełną, żeby nie gryzła. I owszem nie jest tak tania i tak łatwo dostępna jak odzież polarowa, ale o wiele lepsza (w końcu sama śpię pod wełnianą pościelą a nie pod kołdra z poliestrowym wypełnieniem) I proszę nie traktuj mnie jakbym dziecku chciała zrobić krzywdę. aha i Dominik chyba chce Ci pomachać bo mi się cały brzuch rusza i chce ci powiedzieć "Nie martw się o mnie ciociu. Mamusia o mnie zadba i nie zrobi ze mnie pajaca"
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
ja do tabletek nie zamierzam już wracać. Narobiły mi trochę szkody w organizmie, chcę tego uniknąć.
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc ja nie lubie z guma, jakos nie wiem .. ale i nie usmiecha mi sie branie antykow. Pomysle nad ringami chyba, ale to po wykarmieniu dopiero bo ja nie ufam tym antykom dla karmiacych - trzeba je naprawde skrupulatnie przyjmowac bo opoznienie o h juz moze sprawic ze nie zadzialaja ... wiec my najpierw gumeczka, po karmieniu ringi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mocno się po tym tyje , czy jednak nie ?Bo ja już nie planuję więcej dzieci i tak myślę nad dobrą antykoncepcją, ale też mnie przeraża to tycie ( nie chcem być grubaskiem- a łakomczuchem to jestem strasznym )
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma takiej opcji TŻ nie cierpi gumek ja też nie i niestety miałam z nimi już nie raz problemy masakra |
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga ja tylko neguje takie kroje dla takich maluszkow. Na chrzciny mimo iz bylo ciezko chlopcowi cos wybrac (latwiej dziewczynce fajny stroj kupic), nie kupilam Filipowi garnituru, bo dla mnie to jakis koszmar tak ubierac dziecko.
Kupilam mu bialy komplecik (bluzeczka plus spioszki), miekki, bez zadnych udziwnien, wygladal jak aniolek a nie jak maly mezczyzna bo nie o to chodzi. Ja po prostu nie cierpie ubierania takich maluszkow co ledwo co sie urodzily w garnitury, jest to dla mnie wstretne ale dla mnie, to moje odczucie i ja nigdy swoich dzieci tak malenkich w to nie ubiore. Oczywiscie, ze patrze na wyglad ubranka ale przede wszystkim na wygode ![]() A Ty Aga ubieraj malego jak chcesz, ja rozumiem, ze chcesz ladne rzeczy uszyc synkowi, jednak do mnie to nie przemawia.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-01 o 17:10 |
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Roksape ja brałam logest i nie tyłam, ale miałam koleżanki co po tabletkach przybierały na wadze i wtedy zmieniały na inne.
|
|
|
|
#1258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odpoczywac sie staram ale jednak ostatnio jestem zabiegana na maksa Cytat:
|
||
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się bałam o to i powiem tak, że przed braniem tabletek moja waga wyglądała tak 62-63kg a podczas brania tabletek 65-67kg czasem nawet i 68kg i jak znowu przestałam je brać to waga mi wróciła do 63kg więc coś tam się tyje ale nie dużo. Chociaż wszystko zależy od organizmu moja koleżanka biorąc tabletki przytyła sporo, a druga biorąc je to schudła co było dla niej plusem.Ja brałam Yasmin i jak bym miała brać jakieś w przyszłości pewnie bym do nich wróciła |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to nie teraz pora na te tematy , ale muszę już się przygotować co będzie po porodzie. Chodzi za mną wizja jaką w swoim życiu miała teściowa 1 dziecko, po 2 latach drugie, a po trzech miesiącach od drugiego zaszła w ciąże z 3 dzieckiem i o tym dowiedziała się dopiero w 4ym miesiącu ciąży bo do tamtego czasu normalnie się czuła i okres miała. A mi wystarczy 2. Przy obecnych czasach i wszystkim co drożeje jak najbardziej mi starczy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

pocę się na samą myśl i nie zamierzam kupować takich ubranek dla mojego synka, ani spodni ani bluz a już na pewno nie śpiochy!!! a zatrzęsienie teraz tego

. Otóż spadź inaczej jest nazywana rosą miodową. To wytłumaczę co to jest dokładnie ta spadź.
(wszystkie świeże syfki udało zakryć mi się delikatnie pudrem).

ale mam nadzieję, że będzie dobrze