![]() |
#811 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Wcielić się w rolę matki. A już zupełnie nie mogę się doczekać, kiedy wezmę na ręce moje maleństwo. hanjah Mnie się też trochę zmienił. Wiele potraw mi śmierdzi, żurek wydaje się być zgerowany, kawa za zimna. Ale reszta smakuje wyśmienicie. Nawet głupie parówki ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
a ja to mam dziwnie
bylo przez dlugi czas tak ze bardzo chcialam miec dziecko i nic z tego nie wychodzilo przez dwa lata co okres dostawalam to plakalam naprawde myslalam ze juz nigdy nie bede miala malenstwa a jak doszlam do wniosku ze moze i lepiej ze ja jednak nie chce dziecka to zaszlam w ciaze to zycie jest takie przewrotne teraz probuje jakos przyzwyczaic sie do tego ze w lipcu zostane mama kocham to malenstwo pomimo tego ze wywinelo mi taki numer ;D jak zobaczylam te dwie kreski na tescie to trzaslam sie jak galareta nie wiedzialam co ze soba zrobic |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie dziewczyny ja po tygodniach dobrego zdrowego odżywiania pochłonełam dzisiaj ogromny kebab i całą furę frytek do tego ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki-przysłe mamuśki
![]() ja was cały czas podczytuję,a le nie zawsze mam możliwość odpisać. Irmusia81 - będzie, musi byc dobrze!!! powtarzaj sobie jak mantrę. Ja tez tego próbuję. Bo obawy i strach mam w oczach każdego dnia. asia665-grtauluję serduszka u maluszka ![]() U mnie w rodzinie nikt jeszcze nie wie. Chcemy z mezem powiedzieć rodzicom dopiero na święta. Taki prezent ![]() W ogóle to powiem wam że strasznie mnie spanie męczy. No nie mogę sobie dac rady. A w pracy to już jest jakiś koszmar dla mnie. Muszę zganiać na pogodę i kto wie co jeszcze, że takie mam spanie... a przed chwila wypiłam sobie małą kawkę. W zasadzie 1/2 kawy z ekspresu, 1/2 mleka. Kurcze, czułam że to zły pomysł, ale dałam się skusić. A teraz mam za swoje. Muli mnie i mam mega zgagę. A z innej beczki. Czy jest tu ktoś z Łodzi lub okolic??? buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/opaski-przeciw-nud...964949895.html
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
Hej. Dzisiaj mam wolne, miałam pierwszy raz w życiu robić sama pierogi, bo mam na nie wielką ochotę, ale takie mam mdłości że nie dam rady. Generalnie czuję się do
![]() Mąż stwierdził że ciężko mi dogodzić, z jednej strony narzekam na pracę, że dużo godzin, że zmęczona jestem itd. a z drugiej mówię że muszę pracować bo zanudziłabym się na śmierć i nie chce siedzieć w domu. Tak źle i tak niedobrze....
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O opasce takiej nie słyszałam, ale ciekawa sprawa ![]() ![]() Liczę na to że to usg będę mieć przed Świętami-żebyśmy mieli się czym rodzince pochwalić ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a Ginekolog kiedy wam zalozyl karte ciazy ?
dopiero jak sie ma badania moczu , krwi itd? bo mi na pierwszej wizycie nie zalozyl wogole to skaplikowane wszystko dla mnie , nigdy do lekarzy nie chodzilam a tu nagle te badania , kolejki , nie wiem gdzie isc ;/ totalna masakra !!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Wtajemniczenie
|
mi założył przy pierwszej wizycie i już wpisywał informacje o badaniu waga i ciśnienie,potem dostałam skierowanie na badania (tj krew i mocz)i na podstawie tych badań z wynikami do gina.i zawsze wszystko wpisuje mi do karty ciąży.Napewno założą Ci przy następnej wizycie.Gin powiedział że tą karte musze mieć zawsze i wszędzie ze sobą jakby się coś działo tam są wszystkie potrzebne info.
ivoncia16 nie denerwuj się,w swojej poradni zawsze możesz zapytać tam gdzie rejestrują albo swojej gin i ona Ci wszystko powie. |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
no mam nadzieje ze jakos to bedzie ;D
bo ja nigdy po lekarzach nie chodzilam a teraz mi przyszlo najgorsze jest to ze mieszkam na wsi a musze jezdzic do miasta no ale trudno takie zycie ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- dziewczyny a u was u ginekologa tez jest tak ze po wszystkich badaniach dostalyscie cala reklamowke z napisem ,,bede mama ! " a w niej pelno gazet o ciazy i dzieciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#822 |
Wtajemniczenie
|
a mi to obojetne czy beda wiedziec czy nie
![]() i tak sie dowiedza i tak a ja sie ciesze ze dostane ta torbe , pewnie jest w tych gazetkach sporo cennych informacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Wtajemniczenie
|
mi mężuś już 2 takie torby jeszcze przed ciążą przyniósł,są tam ksiażeczki filmy próbki kosmetyków dla noworodka, butelka pampers,gazetka,bardzo fajne informacje można poczytać
![]() zbieram się na wizytę,póżniej dam znać ! |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
a gdzie dostal takie ?
![]() jak przed ciaza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Przyczajenie
|
Hej Mamuśki,
Właśnie wróciłam od gina....widziałam moją kruszynkę i słyszałam serduszko...aż się popłakałam ze szczęścia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mowiłam lekarzowi o moich mdłościach itp. powiedział, żę to bardzo dobry znak. Oznacza to że dzidzia się rozwija i że wszystko jest ok (książkowo). Ból w podbrzuszu ( taki jak przed @) też jest ok. Może on się pojawiać jeszcze czasami. Niby lekarz mówił, że wszysko będzie dobrze itd....ale ogarnął mnie dziś straszny lęk o moje maleństwo ( mam nadzieję ze nic nie wykracze) |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw się o maleństwo, pewnie to hormony ![]() ![]()
![]() |
#827 |
Przyczajenie
|
mam nadzieję, żę winne są hormony...ale teraz tyle tego wszystkiego...jak nie toxoplazmoza to inne bakterie...a łatwo złapać takie coś...PANIKAAAAAAAAAAA
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Wtajemniczenie
|
ja tez tak mam
Kochane to hormony ![]() wykoncza Nas! a my wszystkich wokolo |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wczoraj byłam u gin. bo miałam póść do niego jak tylko będą wyniki z ostatnich badań (hiv, różczyczka, toksoplaz., TSH itp) no i nie spodobały mu się moje wyniki z TSH i kazał mi póść do ednokrynologa bo stwierdził że może źle sie tak czuje przez tarczyce;/ no i w pon mam wizyte bo na szczęscie gin od razu zadz do rejestracji i powiedział że przyśle kobiete w ciąży i że muszi bardzo szybko dostać się do takiego a takiego lekarza i najlepiej będzie jak będe mieć wizyte przed 9.12 bo wtedy u niego mam kolejna wizyte co do czucia się mama to ja juz czuje się od ponad 2 lat ![]() ![]() ![]() a może któras z Was chodzi do endokrynologa i powi mi chociaż jak pierwsza wizyta wyglada itp ![]() oprócz tego gin kazał mi jeść co 2-3 godz żeby zmniejszyć nudności ale ja jakoś nie moge tak tych godz przestrzegać ![]() ![]() a tak poza tym strsznie jakaś nietykalska się zrobilam, denerwuje mnie jak się dziecko na mnei zawiesi, jak TŻ całuje mi piersi, i poza tym nawet nei mam ochoty w ogóle na sex ani nic z tych rzeczy TŻ też mnei już wkurza, wydaje mi się że hcyba nie rozumie że na prawde cały czas mogę źle się czuć, że wszytko mnei drażni, ja iwem że jestem dal neigo okropna i i że zaniedbuje troche mieszkanie (ale jak osprzatam jeden pokój to jestem już tak zmęczona że najlepiej to bym sie położyła i wszytko miała w ![]() ![]() ![]() brzuch mi rozdyma, oczy się same zamykają, żołądek podchodzi do gardla, reaguje na wszytkie zapachy
#830 |
Wtajemniczenie
|
a ja wogole nie mam ochoty na slodycze ,tylko na slone i ostre a znow jak ostre zjem to mnie zgaga dopada
![]() ale co tam hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci że mam dokładnie tak samo, wszystko mnie drażni, na sex też nie mam ochoty, tylko przytulanie ale nic więcej, już się zaczęłam zastanawiać czy to normalne jest, a co będzie dalej jak brzuszek urośnie, może to jest system na przystosowanie męża na ciężkie czasy w tych sprawach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Przyczajenie
|
nie napisałam o najważniejszym... badania wykazały, że siedzi we mnie bakteria- Ureaplasma coś tam coś tam....a ta oto zaraza może spowodować poronienie. Lekarz mówił, że to poważna sprawa i przy następnej wizycie ( za tydzień) zobaczymy czy już trzeba brać antybiotyk czy jeszcze możemy poczekać. Dziewczyny czytałam teraz na necie o tym i tylko się dobijam!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za kciuki
![]() ![]() ![]() Niestety niczego się nie dowiedziałam, bo ginka się rozchorowała ![]() Następny termin wizyty dopiero za 2 tyg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#835 | |
Wtajemniczenie
|
mąż ma taka prace że często jest w różnych porzychodniach i tam dostał
![]() Cytat:
![]() ![]() luby i wanilllika mam tak samo jak wy z sexem i porządkami ![]() ![]() Ja już po wizycie,wszystko jest ok tylko na usg odrazu z badaniem prenatalnym muszę poczekać do 10 grudnia!myślałam że zrobie wcześniej samo usg ale lekarz powiedział żeby spokojnie poczekać,i z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jaki koszt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w którym jestes tyg? Ja w wigilie bede zaczynała 10 tydzien ![]() ![]()
![]() |
#837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
powiedzcie mi Mamusie jak to jest z tymi tygodniami....bo z tego co ja liczyłam to powinnam być w 8 tyg (8 tyg od ostatniej miesiaczki i 6 od zapłodnienia), a dziś na usg wykazało, że jestem w 7 tygodniu....pogubiłam się....już sama nie wiem w którym jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.