Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-13, 18:42   #121
schmetterling
Raczkowanie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

Widze ,ze akcja Wiesiolek nabiera rozpedu,ja tez bede brala,bo w tym cyklu bylo juz za pozno,jak sie o nim dowiedzialam.Przeczytalam ,ze wy dziewczyny dokarmiacie nim swoich TZ,no zatem ja rowniez mojemu wzbogace dzienne menu . Ciekawe co na to powie?
schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-13, 18:51   #122
adatka
Zakorzenienie

Ja swojemu nie daje wiesiołka ,bo nie wiem w czym by mu miało pomóc ,ale jakos raz dałam mu folik i wypił o nic nie pytajac hahaha. buźka
Stary 2006-11-13, 18:57   #123
schmetterling
Raczkowanie

a ja slyszalam,ze cynk na zolnierzyki dobrze wplywa, moj maz zaczal go lykac,tylko nie systematycznie,a ja mu tez zapominam przypomniec .Jak na to nie pomoze,to wiem,ze na wlosy i skore ma pozytywne dzialanie na cos zadziala
Stary 2006-11-13, 19:05   #124
adatka
Zakorzenienie

chyba zaczne dawać mojemu mężowi jakieś witaminki
Stary 2006-11-14, 13:36   #125
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
niestety akcji w tym mcu nie bedzie w dni najważniejsze, bo R w delegacji , ale i tak sobie odbijemy za mc
czy mężczyzna też powinien brać wiesiołka?? jak to na niego działa??
Słonko, moja koleżanka też się starała od kilku miesięcy o dzidzię. Jej mąż pracuje w W-wie a w domu jest raz na 2 albo 3 tygodznie na weekend. Wtedy co zaszła w ciąże mówiła do mnie tak. W tym miesiącu nici z tego bo kiedy miałam płodne dni to byłam przeziębiona i leżałam w łóżku, poza tym mąż przyjechał nie wtedy co trzeba. A tu masz, trafił jak nic .

Cyba wyślę mojego męża na delegqację w moje dni płodne Oczywiście żartuję

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-14, 16:39   #126
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Słonko, moja koleżanka też się starała od kilku miesięcy o dzidzię. Jej mąż pracuje w W-wie a w domu jest raz na 2 albo 3 tygodznie na weekend. Wtedy co zaszła w ciąże mówiła do mnie tak. W tym miesiącu nici z tego bo kiedy miałam płodne dni to byłam przeziębiona i leżałam w łóżku, poza tym mąż przyjechał nie wtedy co trzeba. A tu masz, trafił jak nic .

Cyba wyślę mojego męża na delegqację w moje dni płodne Oczywiście żartuję
To fakt,czasami wydaje mi sie to rownie trudne jak trafienie w 6 w lotku (no moze zle porownanie,bo akurat w lotka b.rzadko gram),ale cos w tym jest
Stary 2006-11-15, 12:14   #127
kindzia1984
Wtajemniczenie

Ale się tu zrobiło cichuto Czyżby staraczki pogrążyły się w smutkach. Kobitki główki do góry trzeba troszkę radości wnieść w ten wąteczek
Może wnet przyleci do nas żeby oznajmić jakąś dobrą nowinę

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 12:45   #128
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Może wnet przyleci do nas żeby oznajmić jakąś dobrą nowinę [/QUOTE]

Strasznie mi sie to zdanie spodobalo
Mi lada dzien pojawi sie @ ale skoro jeszcze nie ma strania sa (choc wiem ze szanse sa znikome)
poza tym szukam pracy ale cos nie idzie ... kurcze do du.. wszytko jak narazie ehhhh

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 13:16   #129
kindzia1984
Wtajemniczenie

Dziewczyny głowy do góry, piersi do przodu, nie załamywać się proszę. Ja już powoli przestaję mysleć obsesyjnie (tak mi się tylko wydaje ). Ale też czekam na wyniki starań z tego miesiąca

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2006-11-15, 14:12   #130
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

kindzia dzięki za pocieszenie. my nawt jak nie trafimy w owu to ja i tak mam nadzieję. wiesiolka bede nie tylko łykać ale też wyciskać na gardziołko teraz bo mam zapalenie krtani ciąlgle mam coś z tą krtanią, za dużo gadam i tyle, ale dok powiedziała mi jeszcze że muszę przestać pić herbadę gdyż powoduje ona u mnie wysuszanie sluzówki, a ja uuwielbiaaam herbatkę mniam mniam

no to tyle u mnie, pozdrawiam Was cieplutko
Stary 2006-11-15, 14:16   #131
schmetterling
Raczkowanie

A u mnie za oknem piekne sloneczko dzisiaj i ja tez taka jakas sloneczna jestem i tak sobie mysle ,ze jak nie w tym,to moze w nastepnym,ale w koncu sie uda! Pozdrawiam wszystkie staraczki i sloneczny dla was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 14:28   #132
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

3 dni temu skończyła mi się @ oczywiście starania są na całego może w listopadzie się uda a jak tam u was dziewczynki?
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-15, 14:34   #133
kindzia1984
Wtajemniczenie

Szczerze powiedziawszy to ja nie wiem co i jak z tą owu jest grane. Wiem, że jest najwieksze prawdopodobieństwo, że w tym dniu można zajść w ciąże ale to nie jedyny dzień w dni płodne. Poza tym ostatnio czytałam na necie (ale nie zapisałam linka), że wśród staraczek jest większy % par, które współżyją raz dziennie w te dni niż co drugi dzień. Ja już sama nie wiem i nic z tego nie rozumiem. Jak trafie jeszcze raz na ta stronkę to ją dołącze do wątku.
Pozdrowionka z ciepełka i buziarki dla staraczek

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2006-11-15, 14:37   #134
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
3 dni temu skończyła mi się @ oczywiście starania są na całego może w listopadzie się uda a jak tam u was dziewczynki?
Oj, to do dzieła do końca roku zostało troszkę czasu. Mam nadzieję, że miło go będziemy wszystkie wspominać

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2006-11-15, 14:57   #135
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

U mni też szary dzień.
Muszę zadzwonic do ginki, bo nie wiem, którego dnia najlepiej zrobić badanie progesteronu i prolaktyny.
I poblewa mnie dziś znów podbrzusze tak nisko...
Ja się zawzięłam i będę mama, prędzej czy później (choć wolałabym prędzej).
Boję się, że coś złego z tych badań wyjdzie...
Buziaki!
AMILAMIJA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 15:09   #136
kindzia1984
Wtajemniczenie

AMILAMIJA będzie dobrz. Nie ma się co zamartwiać na zapas bo to nie dobrze wpływa na nasz organizm i mózg. Trzeba myśleć pozytywnie. A może te pobolewania coś oznaczają? Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2006-11-15, 15:23   #137
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy to ja nie wiem co i jak z tą owu jest grane. Wiem, że jest najwieksze prawdopodobieństwo, że w tym dniu można zajść w ciąże ale to nie jedyny dzień w dni płodne. Poza tym ostatnio czytałam na necie (ale nie zapisałam linka), że wśród staraczek jest większy % par, które współżyją raz dziennie w te dni niż co drugi dzień. Ja już sama nie wiem i nic z tego nie rozumiem. Jak trafie jeszcze raz na ta stronkę to ją dołącze do wątku.
Pozdrowionka z ciepełka i buziarki dla staraczek
ostatnio przeczytałam gdzieś na forum że podobno najlepiej jest współzyć co drugi dzień a nawet co trzeci zeby plemniki były bardziej żywotne.
Stary 2006-11-15, 15:25   #138
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przeczytałam gdzieś na forum że podobno najlepiej jest współzyć co drugi dzień a nawet co trzeci zeby plemniki były bardziej żywotne.
I bądż tu mądrym i pisz wiersze....... Wszędzie piszą inaczej
A oto cosik dla starjących się. Informacja zaczerpnięta z innego postu, może się przyda

Cytat:
Może komus sie przyda. Pamiętajcie przyszłe mamy o dentyście, niedoleczonych midgałkach itp. róznistych pozornie niegrożnych ogniskach zapalnych uśpionych w organizmie. Zycze powodzenia wszystkim starajacym się

" Świadome macierzyństwo ( ze strony evi -MED)

Rodzicielstwo to duża odpowiedzialność, spoczywająca na barkach obojga rodziców - być rodzicem to znaczy być rodzicem zamierzonym, nieprzypadkowym – jednym słowem: PRZYGOTOWANYM.
Na kilka miesięcy przed planowaną ciążą, przyszła mama powinna zainteresować się przede wszystkim swoim stanem zdrowia, co często wiąże się ze zmianą stylu życia.

Aktywność fizyczna i dieta przed ciążą
Na kilka miesięcy przed ciążą jest wskazane poprawić swoją kondycję fizyczną, aby w czasie ciąży uniknąć bólów mięśniowych, skrzywień kręgosłupa i dolegliwości stawowych. Regularna gimnastyka usprawnia również sam poród. Szczególnie jest to istotne w przypadku kobiet otyłych, którym grozi w ciąży więcej komplikacji (nadciśnienie, cukrzyca, ryzyko przedwczesnego porodu). Należy jednak unikać drastycznych diet, gdyż może to zaburzyć równowagę hormonalną, a nawet zahamować owulację.
Na stan zdrowia dziecka wpływ ma również dieta stosowana nie tylko podczas ciąży, ale również przed. Kiedy rozpoczyna się kształtowanie i rozwój narządów dziecka, organizm matki korzysta ze swoich rezerw witaminowo-mineralnych. Ich brak może zaburzyć prawidłowy rozwój płodu. Organizm potrzebuje około trzech miesięcy na wyeliminowanie szkodliwych substancji i zgromadzenie zapasu witamin, minerałów.

Dieta powinna zawierać:
- pełnoziarniste pieczywo, makaron, ryż – są one źródłem węglowodanów, witamin, składników mineralnych, błonnika, a przede wszystkim energii
- chude mięso, ryby, jaja, rośliny strączkowe, mleko i jego przetwory – dostarczają one białko, żelazo i wapń
- świeże owoce, warzywa oraz soki – prawdziwe bomby witaminowe, dające też dużo minerałów i błonnika
- tłuszcze roślinne – olej, oliwa
- woda – najlepiej mineralna, niegazowana; wypijać należy minimum 1.5 litra dziennie

Należy wyeliminować papierosy, alkohol oraz inne szkodliwe używki!

Badania przed ciążą
Na kilka miesięcy przed planowanym terminem zajścia w ciążę należy przestać przyjmować tabletki antykoncepcyjne lub wyjąć wkładkę domaciczną, aby cykl miesięczny kobiety odzyskał naturalną prawidłowość. Warto wiedzieć, że zajście w ciążę w krótkim czasie po zaprzestaniu antykoncepcji hormonalnej zwiększa możliwość ciąży mnogiej.
Przyszła matka powinna wykonać niezbędne badania internistyczne i ginekologiczne, nawet jeśli czuje się zupełnie zdrowa. Dzięki tym badaniom można wykryć ewentualne schorzenia, zagrażające zdrowiu dziecku.

Podstawowe badania, to podstawowa analiza laboratoryjna moczu i krwi.
Dodatkowe badania to badania krwi w poszerzonym zakresie:
- badanie poziomów hormonów tarczycy
- badanie na obecność antygenu Hbs, świadczącego o nosicielstwie wirusa zapalenia wątroby typu B (żółtaczki)
- badanie na obecność przeciwciał groźnego wirusa cytomegalii

Istotne jest, czy przyszła matka przechodziła w dzieciństwie takie choroby zakaźne jak: różyczka, odra. Jeśli nie, konieczne przed zajściem w ciążę będą szczepienia.
Szczepienia wykonane tuż przed, bądź w pierwszym trymestrze ciąży są groźne dla rozwijającego się płodu.

Należy również pamiętać o chorobach, którymi można się zarazić od zwierząt. Dla kobiet planujących ciążę szczególnie ważne jest wykonanie badań na obecność we krwi przeciwciał przeciwko toksoplazmozie (chorobie szczególnie groźnej dla płodu przenoszonej przez koty).

Podstawowe badania medyczne powinien wykonać ginekolog, najlepiej ten, który będzie prowadził ciążę.
Standardowe badania zlecane przez ginekologa to:
- wymazy z szyjki macicy (cytologia i czystość pochwy)
- USG narządu rodnego i piersi
- podstawowe badania hormonalne, określające poziom hormonów kobiecych.

Pozwoli to ginekologowi na prawidłową ocenę funkcjonowania organizmu kobiety.
Warto też wiedzieć, że im starsza kobieta decyduje się na macierzyństwo, tym większe jest prawdopodobieństwo problemów z zajściem w ciążę oraz wad dziecka. Gdy kobieta skończyła 35 rok życia i jest to jej pierwsza ciąża zwiększone jest ryzyko pojawienia się u dziecka np.: zespołu Downa, dlatego czasem konieczna jest wizyta w poradni genetycznej.

Zagrożenia w ciąży
Zagrożenia dla Matki i dziecka niosą następujące choroby:
Różyczka
Różyczka u kobiet w ciąży może powodować wady rozwojowe u dziecka. Przed zajściem w ciążę należy wykonać badanie na obecność przeciwciał antyróżyczkowych. W przypadku dodatniego wyniku nie trzeba się szczepić, ujemnego - warto poddać się szczepieniu. Przez trzy miesiące po zaszczepieniu nie wolno zajść w ciążę.
Wirusowe zapalenie wątroby
Przed zajściem w ciążę, należy również zaszczepić się
przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, zwłaszcza jeśli charakter pracy naraża na zachorowanie (np.: praca w szkole, szpitalu).
Toksoplazmoza
Jest to choroba odzwierzęca, a zachorowanie po 16 tygodniu ciąży może poważnie uszkodzić rozwijający się płód. Jeżeli przeciwciał nie stwierdzono - wynik ujemny, powinno się badanie powtórzyć jeszcze 2 -3 razy i unikać źródeł zakażenia przez całą ciążę - to znaczy nie jeść surowego mięsa, myć dokładnie jarzyny, unikać kontaktu z kotami oraz z ziemią, w której mogą się znajdować ich wydaliny oraz przestrzegać ogólnych zasad higieny. Jeżeli wynik badania IgG jest dodatni - kobieta ma przeciwciała i w zasadzie nie powinna się obawiać choroby
Choroby przenoszone drogą płciową, zapalenia pochwy
Na przebieg ciąży i zdrowie dziecka wpływ mają stany zapalne pochwy matki oraz choroby przenoszone drogą płciową - chlamydioza, rzeżączka, wirus HIV. Należy zrobić odpowiednie badania, aby wykluczyć ich obecność.
Choroby przewlekłe
Wiele przewlekłych chorób, może zakłócić przebieg ciąży. Kobiety chorujące na: cukrzycę, padaczkę, astmę, nadciśnienie, niedokrwistość, choroby nerek, tarczycę, mające alergię powinny zgłosić się do lekarza, aby wiedzieć na ile choroba i jej leczenie mogą być groźne dla rozwoju płodu, lub zajście i donoszenie ciąży może zagrażać zdrowiu, a nawet życiu kobiety.
Choroby genetyczne
Jeżeli w rodzinie matki lub ojca dziecka zdarzyła się choroba genetycznie uwarunkowana lub przyszła matka jest powyżej 35 roku życia, to będąc już w ciąży może poddać się badaniom pozwalającym określić stan płodu."

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2006-11-15, 15:40   #139
jukol
Zakorzenienie

http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089899.html ciekawe na ile jest to wiarygodne
Ja tez jestem troche dziwna bo zaraz "po" zamiast lezec to odrazu lece do ubikacji.Maz mi zaproponowal moze stan na glowie

Olinek

Paulinka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 15:44   #140
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089899.html ciekawe na ile jest to wiarygodne
Ja tez jestem troche dziwna bo zaraz "po" zamiast lezec to odrazu lece do ubikacji.Maz mi zaproponowal moze stan na glowie
mojej znajmomej lekarz polecił żeby robiła świece po kazdym przytulanku no i udało się ma już bobasa

a co do tego kalulatrorka to kto wie, ale spróbować nigdy nie zaszkodzi mi wyszło że największe prawdopodobieństwo zajścia mam 21.11 także bedziemy działać
Stary 2006-11-15, 15:47   #141
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

no a po wszystkim koniecznie świeca hihihihihhi już widze mine mojego TŻ.
Stary 2006-11-15, 15:51   #142
kindzia1984
Wtajemniczenie

Ja właśnie ostatnio też obliczałam sobie w podobnym kalendarzyku. Ciekawe co z tego wyniknie. Ja jestem leń i idę na łatwiznę

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
Stary 2006-11-15, 15:53   #143
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
mojej znajmomej lekarz polecił żeby robiła świece po kazdym przytulanku no i udało się ma już bobasa

a co do tego kalulatrorka to kto wie, ale spróbować nigdy nie zaszkodzi mi wyszło że największe prawdopodobieństwo zajścia mam 21.11 także bedziemy działać
Mi już minął. Był 10 list. Próbuję sobie przypomnieć czy coś wtedy było i jak było

Nowosądeczanki
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-15, 15:54   #144
adatka
Zakorzenienie

Smile Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

cześć dziewczyny ,widze że wszystkie mamy jakies dziwne bóle brzucha ,mnie to raz coś kłuje a raz ciagnie jakos dziwacznie ,chyba to na @ takie mam przeczucie, a jak teraz dostanę @ to szansa na owulację będzie dopiero za miesiąc bo mój prawy jajnik źle pracuje i napewno nie będzie jajeczkowania,no chyba że leki coś pomogą i stanie sie cód, ale tak czy inaczej będziemy sie starać na maxa! kupiłam sobie dzisiaj test , ale jak w ciągu dwoch dni dostane @ to nic, test zostanie na następny miesiąc madziorka tak to prawda, moja p.gin. właśnie tak mi powiedziała,żeby wstrzymać się przynajmniej dwa dni to wtedy plemniki są mocniejsze i jest ich więcej. AMILAMIJA zobaczysz będzie dobrze ,zrób badania i nie zamartwiaj sie ,trzymam kciuki wyniki napewno wyjdą dobre, kto wie może te bóle w podbrzuszu dają jakieś znaki kindzia1984 ja też juz sama nie wiem jak to jest ,ja widziałam na usg jajeczko i p.gin powiedziała żeby w te i te dni codziennie współżyć , i tak robiliśmy i nic, czuje że za dwa dni dostane @ a niby powinno dojść w tamtym czasie do zapłodnienia życie jest bardzo niesprawiedliwe, jedni chcą dzidziusia , staraja się , robią wszystko co tylko sie da żeby zająć w ciąże a tu echo! a są tacy co zapomną się jeden jedyny raz w miesiącu i prosze raz-ciach i ciaża murowana, a pózniej dopiero powstaja problemy... Dziewczyny trzymam za was kciuki, może wkońcu którejś sie wreszcie poszczęści POZDRAWIAM GORĄCO -BUŹKA DLA WAS
Stary 2006-11-15, 16:04   #145
adatka
Zakorzenienie

co do tych pozycji "po" to ja zawsze jeszcze leże z 5 min. z nogami opartymi o ścianę, niby to śmieszne ale co mi szkodzi próbować i kombinować - w wydaje mi sie że to dobry pomysł z tą świecą...
Stary 2006-11-15, 16:13   #146
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
co do tych pozycji "po" to ja zawsze jeszcze leże z 5 min. z nogami opartymi o ścianę, niby to śmieszne ale co mi szkodzi próbować i kombinować - w wydaje mi sie że to dobry pomysł z tą świecą...
no to dziewczyny do dzieła od dziś ruszamy z akcją swieca

adatko a co na to twój TŻ? powiem wam ze rok temu też kilka razy robiłam świece po ale długo tak nie wytrzymywałam bo TŻ mnie straszliwie rozśmieszał
Stary 2006-11-15, 16:39   #147
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
no to dziewczyny do dzieła od dziś ruszamy z akcją swieca

adatko a co na to twój TŻ? powiem wam ze rok temu też kilka razy robiłam świece po ale długo tak nie wytrzymywałam bo TŻ mnie straszliwie rozśmieszał
hahahhaha a u mnie jest odwrotnie ,kiedyś juz "po" jakoś zapomniałam sobie i odrazu chciałam wstać i iść do łazienki , a mój mąż takie hasełko : "gdzie ty idziesz a nogi do góry to kto będzie dzwigał " mój mąż też bardzo chciałby już dzidziusia i jak by było tak że ,np; zajdzie się wciąże jak mężczyzna będzie stał na głowie to on pewnie by stał hahahahahha pozdrawiam
Stary 2006-11-15, 17:08   #148
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
hahahhaha a u mnie jest odwrotnie ,kiedyś juz "po" jakoś zapomniałam sobie i odrazu chciałam wstać i iść do łazienki , a mój mąż takie hasełko : "gdzie ty idziesz a nogi do góry to kto będzie dzwigał " mój mąż też bardzo chciałby już dzidziusia i jak by było tak że ,np; zajdzie się wciąże jak mężczyzna będzie stał na głowie to on pewnie by stał hahahahahha pozdrawiam
hihihihihihihi mój Tż też bardzo chce dzidzie i przy świecy to on trzymał mnie za nogi bo ja miałam kiedys duze problemy z kręgosłupem i w obawie o mnie wolał mi pomóc ale jak on mnie tak trzymał to myslałam że nie wyrobie ze śmiechu i w końcu mu się wyrywałam także kilka razy po przytulaniu on mnie łapał za nogi i do góry no i nie zapomne jego miny hihihihi ale zaniechalismy tych praktyk bo każde zbliżenie wywoływało u mnie smiech i nie mogłam sie skupić na przytulaniu tylko myslałam o TŻ trzymającym mnie za nogi pozdrawiam
Stary 2006-11-15, 17:12   #149
jukol
Zakorzenienie

Czytajac o tych swiecach myslalam ze padne ze smiechu
A przed chwila przyszla @ ale coz za 7 dni staran cd
buzaki

Olinek

Paulinka
Stary 2006-11-15, 17:18   #150
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Czytajac o tych swiecach myslalam ze padne ze smiechu
A przed chwila przyszla @ ale coz za 7 dni staran cd
buzaki
jukol tak mi przykro ale na pocieszenie przypomne ci że dziś rozpoczeła się akcja świecatakze jak ci się @ skończy to do dzieła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości