Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 18:36   #841
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
A czujecie się już mamusiami? (Mamami jakoś brzydko brzmi).
Tzn. czujecie, że nosicie dziecko pod sercem?
Bo we mnie jeszcze chyba nie obudziły się te wszystkie emocje.
Ja wierzę w to w dwóch sytuacjach: na usg i jak mnie mocno mdli
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:39   #842
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagienka89 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi Mamusie jak to jest z tymi tygodniami....bo z tego co ja liczyłam to powinnam być w 8 tyg (8 tyg od ostatniej miesiaczki i 6 od zapłodnienia), a dziś na usg wykazało, że jestem w 7 tygodniu....pogubiłam się....już sama nie wiem w którym jestem
a kiedy miałaś ostani@?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:44   #843
jagienka89
Przyczajenie

ostatnią @ miałam 12/10/2011

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

jeżeli wg badań usg dzidzia ma 7 tygodni czyli wg tego jak liczą lekarze jestem w 9 tyg ciąży??????
jagienka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:44   #844
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamuśki,
Właśnie wróciłam od gina....widziałam moją kruszynkę i słyszałam serduszko...aż się popłakałam ze szczęściamoja fasolka ma 10,3 mm- BYK PO TATUSIU
Mowiłam lekarzowi o moich mdłościach itp. powiedział, żę to bardzo dobry znak. Oznacza to że dzidzia się rozwija i że wszystko jest ok (książkowo).
Ból w podbrzuszu ( taki jak przed @) też jest ok. Może on się pojawiać jeszcze czasami.
Niby lekarz mówił, że wszysko będzie dobrze itd....ale ogarnął mnie dziś straszny lęk o moje maleństwo ( mam nadzieję ze nic nie wykracze)
WspanialeL ęk o maleństwo jest zupełnie normalny. W końcu przed nim jeszcze taka długa droga
Stary 2011-12-01, 18:47   #845
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnią @ miałam 12/10/2011

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

jeżeli wg badań usg dzidzia ma 7 tygodni czyli wg tego jak liczą lekarze jestem w 9 tyg ciąży??????
wg ostatniej miesiączki jesteś w 7tyg 2d czyli 8tydzień jeżeli cykl jest co 28dni
tzn ja to sprawdzam wg kalkulatora ciąży OM lekarz na usg sprawdza dokładnie od momentu poczęcia,ale głowy nie dam sobie uciąć może zaraz tu dziewczyny lepiej objaśnią.
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,kto...ien-ciazy.html link do kalkulatora

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-12-01 o 18:49 Powód: dopisek
Stary 2011-12-01, 18:48   #846
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie napisałam o najważniejszym... badania wykazały, że siedzi we mnie bakteria- Ureaplasma coś tam coś tam....a ta oto zaraza może spowodować poronienie. Lekarz mówił, że to poważna sprawa i przy następnej wizycie ( za tydzień) zobaczymy czy już trzeba brać antybiotyk czy jeszcze możemy poczekać. Dziewczyny czytałam teraz na necie o tym i tylko się dobijam!!!!
Faktycznie to poważna sprawa. Ale nie martw się na zapas. Jesteś pod opieką lekarza. Na pewno w porę zareaguje i wszystko będzie ok
Stary 2011-12-01, 18:51   #847
jagienka89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
wg ostatniej miesiączki jesteś w 7tyg 2d czyli 8tydzień jeżeli cykl jest co 28dni
tzn ja to sprawdzam wg kalkulatora ciąży OM lekarz na usg sprawdza dokładnie od momentu poczęcia,ale głowy nie dam sobie uciąć może zaraz tu dziewczyny lepiej objaśnią.
Z tego co rozmawiałam z lekarzem to mówił mi że ogólnie wg lekarzy za pierwszy dzien ciązy uznaje się pierwszy dzień ostatniej miesiączki....czyli tak jakby jestem w 8 tyg teraz....ale dlaczego więc USG mówi że to 7???? ja już nic nie rozumiem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-01, 18:52   #848
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem teraz w 10 tc ja też chce drugi trymestr odliczam i odliczam myśle że w drugim będe już spokojniejsza
Jeszcze trochę i będziesz w drugim trymestrze U mnie dopiero początek 7 tyg
Stary 2011-12-01, 18:52   #849
jagienka89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez irmusia81 Pokaż wiadomość
faktycznie to poważna sprawa. Ale nie martw się na zapas. Jesteś pod opieką lekarza. Na pewno w porę zareaguje i wszystko będzie ok
dziękuję
Stary 2011-12-01, 18:55   #850
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie mi Mamusie jak to jest z tymi tygodniami....bo z tego co ja liczyłam to powinnam być w 8 tyg (8 tyg od ostatniej miesiaczki i 6 od zapłodnienia), a dziś na usg wykazało, że jestem w 7 tygodniu....pogubiłam się....już sama nie wiem w którym jestem
Jesteś w 8 tyg, bo liczy się według miesiączki. Obraz z usg może trochę od tego odbiegać, ale to nic złego
Stary 2011-12-01, 18:56   #851
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co rozmawiałam z lekarzem to mówił mi że ogólnie wg lekarzy za pierwszy dzien ciązy uznaje się pierwszy dzień ostatniej miesiączki....czyli tak jakby jestem w 8 tyg teraz....ale dlaczego więc USG mówi że to 7???? ja już nic nie rozumiem
kurde nie wiem jak będe na usg to zapytam sama jestem ciekawa do tej pory myślałam że usg pokazuje dokładnie od momentu poczęcia
Stary 2011-12-01, 18:57   #852
jagienka89
Przyczajenie

Cytat:
kurde nie wiem jak będe na usg to zapytam sama jestem ciekawa do tej pory myślałam że usg pokazuje dokładnie od momentu poczęcia
też tak myślałam
Stary 2011-12-01, 18:58   #853
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Lepiej zostaw to komuś innemu. Długotrwałe trzymanie rąk do góry powoduje skurcze. Ja poproszę TŻ albo mamę
Nie ma co przesadzać. Spokojnie można pomyć okna. Ja myłam okna przez całą pierwszą ciążę. Oczywiście, każdy robi, jak uważa za słuszne.
Zamierzam okna myć w przyszłym tygodniu, ale sobie rozłożę i zrobię to powoli i spokojnie, bo nie mam tyle siły, co zwykle.

Fajnie macie, te co już słyszały serduszko, czy widziały fasolkę. Ja jestem przed wizytą i trochę się martwię,czy wszystko jest ok.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 18:59   #854
Irmusia81
Zakorzenienie

Dogoniłam Was to teraz zmykam, bo bardzo zbiera mi się na
Dziś tak od rana...

Miłego wieczoru Mamusie
Stary 2011-12-01, 19:01   #855
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dogoniłam Was to teraz zmykam, bo bardzo zbiera mi się na
Dziś tak od rana...

Miłego wieczoru Mamusie
miłego i spokojnego wieczoru!
Stary 2011-12-01, 19:27   #856
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
USG pokazuje wiek ciąży z dokładnością +/- 6 dni (przynajmniej na początku, później ta dokładność jest coraz mniejsza), dlatego też lekarze wolą się trzymać terminu liczonego od dnia @
A może się też zdarzyć, że ciąża jest młodsza, niż to wynika z terminu @, bo np. owulacja była opóźniona, z tym, że jak ktoś nie prowadzi samoobserwacji albo nie miał robionego monitoringu, to nie da się powiedzieć czy tak było czy nie, stąd termin od OM jest bezpieczniejszy. A dzidzia i tak na świat wyjdzie w swoim czasie, te terminy porodu to jedynie mniejsze lub większe przybliżenie.

Przepraszam, że więcej nie napiszę, ale cały dzień męczy mnie koszmarna migrena

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:35   #857
jagienka89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
USG pokazuje wiek ciąży z dokładnością +/- 6 dni (przynajmniej na początku, później ta dokładność jest coraz mniejsza), dlatego też lekarze wolą się trzymać terminu liczonego od dnia @
A może się też zdarzyć, że ciąża jest młodsza, niż to wynika z terminu @, bo np. owulacja była opóźniona, z tym, że jak ktoś nie prowadzi samoobserwacji albo nie miał robionego monitoringu, to nie da się powiedzieć czy tak było czy nie, stąd termin od OM jest bezpieczniejszy. A dzidzia i tak na świat wyjdzie w swoim czasie, te terminy porodu to jedynie mniejsze lub większe przybliżenie.

Przepraszam, że więcej nie napiszę, ale cały dzień męczy mnie koszmarna migrena
Dziękuję za wyjaśnienie czy 7 czy 8 tydz....ważne aby zdrowo rosło
Współczuję migreny
Stary 2011-12-01, 19:42   #858
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
u mnie tragedia zaczelam 3 miesiac a przytylam strasznie dzisiaj bylam kupic sobie jakies tuniki i leginsy i wygladam okropnie waga tez pokazuje 3kg na plusie przeraza mnie to ze tak szybko tyje..fakt jem czesciej, ale nie opycham sie jem normalnie
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Hejka
Melduję się po wizycie u ginki... Kurde fajna babka... tyle, że prywatnie. Muszę to przemyśleć bo naprawdę wydała mi się sensowna... Wszystko rozbija się o kasę

Ustaliła na podstawie badanie USG, że prawdopodobnie to 6 tydzień 1 dzień)) słyszałam serduszko bijące jak dzwon BEZCENNE
Banan na twarzy Małża też bezcenny

Maluch ma 4,6 mm Olbrzym
bravo

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
dziewczyny a Ginekolog kiedy wam zalozyl karte ciazy ?
dopiero jak sie ma badania moczu , krwi itd?
bo mi na pierwszej wizycie nie zalozyl
wogole to skaplikowane wszystko dla mnie , nigdy do lekarzy nie chodzilam a tu nagle te badania , kolejki , nie wiem gdzie isc ;/
totalna masakra !!!!!!!
mi zalozl przy drugiej wizycie , bylam wtedy na poczatky 7 tyg:

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

a może któras z Was chodzi do endokrynologa i powi mi chociaż jak pierwsza wizyta wyglada itp byałabym bardzo wdzięczna

oprócz tego gin kazał mi jeść co 2-3 godz żeby zmniejszyć nudności ale ja jakoś nie moge tak tych godz przestrzegać oprócz tego co raz zmienia mi jakies suplementy żeby mi było troche lepiej al e nic nie pomaga może po prostu musi przejsc samo

a tak poza tym strsznie jakaś nietykalska się zrobilam, denerwuje mnie jak się dziecko na mnei zawiesi, jak TŻ całuje mi piersi, i poza tym nawet nei mam ochoty w ogóle na sex ani nic z tych rzeczy

rzuch mi rozdyma, oczy się same zamykają, żołądek podchodzi do gardla, reaguje na wszytkie zapachy
ja lecze teraczyce juz pare lat...endokrynolog popatrzy na Twoje wyniki, zbada szyje a dokladnie gruczol i jesli ma aparature do usg to to badanie tez Ci wykona, pewnie przepisze jakies leki i wysle na dokladniejsze badania z krwi... ja tez jutro ide na wizyte

Cytat:
nie napisałam o najważniejszym... badania wykazały, że siedzi we mnie bakteria- Ureaplasma coś tam coś tam....a ta oto zaraza może spowodować poronienie. Lekarz mówił, że to poważna sprawa i przy następnej wizycie ( za tydzień) zobaczymy czy już trzeba brać antybiotyk czy jeszcze możemy poczekać. Dziewczyny czytałam teraz na necie o tym i tylko się dobijam!!!!
nie doluj sie wiadomosciami na necie i nie przygnebiaj sie slonce, lekarz po to jest zeby Ci pomoc i napewno to zrobi...zbaczysz bedzie dobrze musi byc
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 19:43   #859
muminek82
Wtajemniczenie

agunia dzięki za wyjaśnienia bo już się też pogubiłam,ja również współczuje migreny połóż się i odpoczywaj
sas nie przejmuj się,razem przejdziemy przez ciąże i razem będziemy zrzucały kg ja też troszke przytyłam,ale co tam ważniejsze zdrowie maluszka!
ciekawe co tam u nicki słychać bo coś się nie odzywa ostatnio?

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-12-01 o 19:49
Stary 2011-12-01, 20:35   #860
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
A dlaczego miałaś wykonywane badanie na ureaplasmę, były jakieś objawy? Jestem ciekawa, bo nie jest to rutynowe badanie w ciąży. Miałaś jakieś objawy które mogłyby to sugerować?

nie zamartwiaj się na zapas, jesteś pod kontrolą lekarza i już wiesz na co ewentualnie trzeba będzie cie leczyć, gorzej byłoby gdyby pozostało to nie zbadane, kto wie może i ja mam tą bakterie i nie wiem
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 20:41   #861
hanjah
Zakorzenienie

Komputer nam ledwo zipie i jedyny ratunek to format C... tż obiecał że do rana postawi komp na nogi, ale jakby mnie dłużej nie było to znaczy, że nadal walczymy...

Buziaki dla Was i Fasolek
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 21:15   #862
jagienka89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
A dlaczego miałaś wykonywane badanie na ureaplasmę, były jakieś objawy? Jestem ciekawa, bo nie jest to rutynowe badanie w ciąży. Miałaś jakieś objawy które mogłyby to sugerować?

nie zamartwiaj się na zapas, jesteś pod kontrolą lekarza i już wiesz na co ewentualnie trzeba będzie cie leczyć, gorzej byłoby gdyby pozostało to nie zbadane, kto wie może i ja mam tą bakterie i nie wiem
Badanie to miałam wykonane dlatego, ponieważ kilka miesięcy temu wyszła mi zła cytologia. Praktycznie od poczatku tego roku ciagle łapałam jakiegoś wirusa (jak nie zapalenie jajników to grzyb itd.) Gin kazał mi zrobić wszystkie badania...no i wyszło ze mam HPV i do tego jeszcze ureaplasma. Z tego co się dowiedzialam Hpv nie jest straszne dla dzidzi, ale ta 2 bakteria baaaardzo....Teraz jestem w 8 tyg dlatego jeszcze nie za bardzo mogę przyjmować antybiotyk. Przy następnej wizycie wyjdzie czy trzeba jednak juz zacząć czy będzie można jeszcze poczekać, aż dzidzia się zadomowi na dobre i będzie silniejsza.
Stary 2011-12-01, 22:22   #863
makarona
Rozeznanie

Byłam u lekarza, bardzo sympatyczny facet zresztą. I w dodatku mega wyluzowany, więc prawie zapomniałam o stresie. A na wejściu, jak pytał mnie o wiek, to uśmialiśmy się oboje. Nie chciał mi uwierzyć, że mam 24 lata. I mówi, że nie sprzedałby mi alkoholu w sklepie Potraktowałam to jako komplement.
Dał mi kilka cennych rad. I powiedział, że mogę utyć tylko 9 kg. Więc mam zrezygnować z produktów mącznych i nie podjadać. Mogę ewentualnie polizać skórkę z ciemnego pieczywa
I tak zrobię, bo nie chcę ważyć więcej po ciąży, bo to byłaby dla mnie ogromna trauma.

A dzieciaczek jest jeszcze maleńki. Ma dopiero 5 tygodni i 2 dni. Więc mniej niż myślałam. Powiedział, że to dlatego, ponieważ mam długie cykle. Narazie jest ciałkiem żółtym. I 22 grudnia mam kolejną wizytę. Wtedy dowiem się, czy rozwija się prawidłowo, czy serce mu już bije.

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 06:38   #864
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny 3majcie kciuki bo po godz 17 ide na usg!!!!!!!!!!!! mam nadz z emnie przyjmie o tej godz. Zawsze chodizlam rano ale dzis niemoge ajk zaczelam prace........ najwyzej umówie sie na jutro zawsze to szybciej,ale mam nadz ze uda sie dzis bo dzis mialam przyjsc.

Boje sie....... i bede czekala z niecierpliwoscia w pracy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 06:48   #865
agunia82
Zakorzenienie

Makarona dobry lekarz to podstawa, więc fajnie, że po wizycie jesteś zadowolona

Prince zaciskam mocno

Stary 2011-12-02, 07:40   #866
Selay
Raczkowanie

dziendobry kochane

prince_polo trzymam kciuki i czekamy na relacje po powrocie od lekarza...ciekawe jaki twoj "olbrzym" duzy a i jesli mozesz spytalabys sie lekarza czy brak mdlosci i nudnosci to dobry znak ze ciaza rozwija sie prawidlowo ...bo coraz bardziej mnie to zastanawia ?

jagienka89 najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarzy i niemysl na zapas ...bedzie dobrze niejedna ma jakies tam "odchylenia od norm" ja mam mutacje genu i codzien sie kuje w brzuch bo bez tego 100% poronienie, wiec dobry lekarz, dobre leki i z ciaza tez dobrze ja tak se tlumacze choc lek jest zwlaszcza jak mam isc do lekarza wiec bardzo dobrze cie rozumiem

sas ile przytylas...3kg...o rany jak tam mam zawsze przed okresem + 3kg, wiec niezamartwiaj sie..moja siostra zaczynajac 4 miesiac miala +7kg a przed porodem +12kg...a miesiac po porodzie -5kg od wagi przed ciazy! wiec jak widzisz jej ciaza to dieta cud i tobie tez jej zycze
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 08:00   #867
Malwina_a
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, mogę do was dołączyć?

Nazywam się Malwina, 27 lat, to był nasz pierwszy niepełny cykl starań (tylko do 10dc się przytylaliśmy), wczoraj na teście pokazały się dwie grube kreski, więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będziemy rodzicami

Do lekarza wybieram się dopiero za 2 tygodnie, mam nadzieję, że zobaczę już naszego dzidziusia wtedy
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 08:06   #868
Selay
Raczkowanie

Malwina_a witamy serdecznie i gratulujemy ...wow w pierwszym cyklu stran
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 08:08   #869
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Nazywam się Malwina, 27 lat, to był nasz pierwszy niepełny cykl starań (tylko do 10dc się przytylaliśmy), wczoraj na teście pokazały się dwie grube kreski, więc wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będziemy rodzicami

Do lekarza wybieram się dopiero za 2 tygodnie, mam nadzieję, że zobaczę już naszego dzidziusia wtedy
Witam i gratuluję szczęściaro. Pierwszy cykl, wow

A ja dzisiaj też mam wizytę u gina, ale raczej bez USG. Może mi już kartę ciąży założy, muszę się upomnieć.
Poza tym pobijam rekordy świata w spaniu
A jutro zaczynam 10 tydzień lalala.

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-02 o 08:11
Stary 2011-12-02, 08:25   #870
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Komputer nam ledwo zipie i jedyny ratunek to format C... tż obiecał że do rana postawi komp na nogi, ale jakby mnie dłużej nie było to znaczy, że nadal walczymy...

Buziaki dla Was i Fasolek
Buziaki i wracaj do nas szybko!
Cytat:
Badanie to miałam wykonane dlatego, ponieważ kilka miesięcy temu wyszła mi zła cytologia. Praktycznie od poczatku tego roku ciagle łapałam jakiegoś wirusa (jak nie zapalenie jajników to grzyb itd.) Gin kazał mi zrobić wszystkie badania...no i wyszło ze mam HPV i do tego jeszcze ureaplasma. Z tego co się dowiedzialam Hpv nie jest straszne dla dzidzi, ale ta 2 bakteria baaaardzo....Teraz jestem w 8 tyg dlatego jeszcze nie za bardzo mogę przyjmować antybiotyk. Przy następnej wizycie wyjdzie czy trzeba jednak juz zacząć czy będzie można jeszcze poczekać, aż dzidzia się zadomowi na dobre i będzie silniejsza.
Kochana musisz być dobrej myśli,pod dobrym okiem lekarza wszystko bedzie dobrze!
Cytat:
Napisane przez makarona Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, bardzo sympatyczny facet zresztą. I w dodatku mega wyluzowany, więc prawie zapomniałam o stresie. A na wejściu, jak pytał mnie o wiek, to uśmialiśmy się oboje. Nie chciał mi uwierzyć, że mam 24 lata. I mówi, że nie sprzedałby mi alkoholu w sklepie Potraktowałam to jako komplement.
Dał mi kilka cennych rad. I powiedział, że mogę utyć tylko 9 kg. Więc mam zrezygnować z produktów mącznych i nie podjadać. Mogę ewentualnie polizać skórkę z ciemnego pieczywa
I tak zrobię, bo nie chcę ważyć więcej po ciąży, bo to byłaby dla mnie ogromna trauma.

A dzieciaczek jest jeszcze maleńki. Ma dopiero 5 tygodni i 2 dni. Więc mniej niż myślałam. Powiedział, że to dlatego, ponieważ mam długie cykle. Narazie jest ciałkiem żółtym. I 22 grudnia mam kolejną wizytę. Wtedy dowiem się, czy rozwija się prawidłowo, czy serce mu już bije.
Super że wizyta się udała i Jesteś zadowolona z lekarza
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny 3majcie kciuki bo po godz 17 ide na usg!!!!!!!!!!!! mam nadz z emnie przyjmie o tej godz. Zawsze chodizlam rano ale dzis niemoge ajk zaczelam prace........ najwyzej umówie sie na jutro zawsze to szybciej,ale mam nadz ze uda sie dzis bo dzis mialam przyjsc.

Boje sie....... i bede czekala z niecierpliwoscia w pracy
trzymamy
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość

Witaj!i gratuluje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości