|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Zakorzenienie
|
Kosztowny błąd ginekologa - alimenty za nieskuteczny zabieg
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...ty,816810,2943
Cytat:
Co o tym sądzicie? Czy to nie jest za ciężka kara?
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kosztowny błąd ginekologa - alimenty za nieskuteczny zabieg
Moim zdaniem za ciężka.
Ja rozumiem-bład lekarza ale bez przesady... Do konca zycia łożyc na dziecko,alimenty zarówno dla matki jak i ojca chłopca. Ktory środek antykoncepcyjny jest w 100% skuteczny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
kara adekwatna do błędu
![]() niejedna kobieta chciałaby żeby jej wpadka miała taki finał ![]() szkoda, że u nas lekarze nie ponosza odpowiedzialności, nawet jeśli przez ich zaniedbania człowiek pozostaje kaleką do końca życia myślę, że jeżeli lekarz dał jej gwarancję, że ciąży nie będzie to sam jest sobie winien |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, to tak jakby zajść w ciążę stosując inne środki i zaskarżyć ich producenta za to, że nie spełniły swej roli. Dla mnie to nawet nie tyle błąd lekarza, to nie lekarz był nieskuteczny, ale środek.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Troche to bez sensu w koncu to nie jego dziecko ,nie zgwalcil jej ,nie wszczepil embrionu.
nie ma metody 100%.chyba ze na ulotce tego preparatu jest zaznaczona 100 skutecznosc. czy przy spirali tez mozna taki proces wytoczyc? pozatym swiadomosc tego dziecka tez bedzie dojrzewac i w koncu sie dowie ze byl niechciany ,troche to niesmaczne ,rozumiem jakas kara finansowa jednorazowa ale do 18 roku zycia ? ciekawe co na to nasz pan doktor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Również uważam, że kara jest za wysoka. Poza tym żal mi tego dziecka jak dorośnie. A tak btw, kiedy moja mama podejrzewała u siebie ciążę, lekarz wydał diagniozę: jakiś guz, którego trzeba usunąć i wydał skierowanie na operację wycięcia owego obcego ciała. Moją mamę coś tknęło i poszła do innego ginekologa. W tym roku skończyłam 18 lat.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja czytałam kiedys o innym przypadku - w kraju, w ktorym sterylizacja jest legalna, kobieta podala sie temu zabiegowi.
lekarz sfuszerowal, kobieta zaszla w ciaze. nie wiem, jaki byl final, czytalam w momencie, gdy go skarzyla - mysle, ze jej odszkodowanie sie nalezy, jak najbardziej. tu kara jest wysoka - choc odszkodowanie sie nalezy, bo lekarz popełnił bład, to jednak nie jest ojcem dziecka, by placic na nie alimenty. u nas w kraju, gdzie jak juz pisalyscie - za blad lekarski zakonczony smiercia pacjenta lekarz nawet nie ma procesu - taki przypadek z lakka szokuje
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równie dobrze mozna by oskarzyc producentów papierosów, że kilka, kilkanaście lat temu nie informowali o tym, że palenie ma takie a nie inne skutki. W stanach ludzie robią to na potęgę dostając milionowe odszkodowania. A u nas? Trzeba było nie zaczynać albo rzucić. I na tym koniec. No i przy okazji wydac tysiące złotych na prawników. Taka Polska. Tu mamy inny, własny świat.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze nie śmieszne, ale prawdziwe. no i troche nie na temat ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Lepsze niż nasze becikowe
![]() Tylko dziecka żal... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ze nie dasz rady udowodnic zlego założenia to juz inna sprawa. Cytat:
z jakiej paki koncern ma placic za samodzielne decyzje doroslych osob ? z jakiej paki ja mam placic za leczenie rak pluc palacza? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
eetam dostanie euro do 18 ,wiec gdzie tu żal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
To nawet nie można powiedzieć, że on (chłopak) będzie dostawać. Dostawać będą jego rodzice, a kiedy on skończy osiemnaście lat i będzie miał do tych pieniędzy prawo, to pewnie nic z tych pieniędzy już nie będzie i żadnych innych alimentów też już nie będzie. Rozumiem, że to mają być pieniądze na jego utrzymanie, ale pewnie, znając tamtejsze realia, będzie to sporo. A skoro już się stało, to raczej nie powinni żałować, że to dziecko przyszło na świat, tylko się cieszyć, bo przez najbliższe kilkanaście lat, będą mieli z czego żyć dzięki temu dziecku...przynajmniej by mu coś odłożyli...
Ciekawe dlaczego ojciec dziecka ma też dostawać pieniądze ![]()
Wymienię Edytowane przez cheer Czas edycji: 2006-11-15 o 17:59 Powód: literówka...uuuuuuuuu...:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Rodzice dostają odszkodowanie, jak za złamaną rękę, poparzony palec... Pewnie ciężko żyć ze świadomością, że jest się dla nich czymś w stylu pogruchotanych żeber...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
W niemczech chyba aborcja jest legalna wiec dlaczego sie nie poddala ?pozatym moze oddac dziecko do adpocji skoro jest takie niechciane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
paulo - serio pytasz, czy kpisz? ona nie chciala dziecka, wiec wszczepila sobie srodek antykoncepcyjny co nie znaczy, ze np zrobilaby sobie aborcje, albo oddala wlasne dziecko do adopcji ale za blad lekarski lekarz odpowiada. i POWINNO sie ukarac za kazdy bledny zabieg choc rozumiem, ze w kraju w ktorym operuja/odbieraja porody czy skladaja ludzi pijani lekarze, to sytuacja ta dziwi.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No bez przesady, rozumiem jednorazowe odszkodowanie, ale renta.... Nie no. Zresztą 100% środka anty nie ma..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się. Pewnie każda kobieta stosuje jakąś antykoncepcje, ale mało która zdecydowałaby się na aborcje. To, że ktoś mieszka w kraju gdzie jest to dozwolone, to nie znaczy, że kobiety bez problemu to robią.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ale tu nie chodzi o to, czy 100% srodek anty jest, czy nie ma.
udowodniono mu bład w sztuce lekarskiej - watpie, by tak dokladni i systematyczni niemcy nie przebadali dokladnie tego przypadku, i nie ocenili, na ile mogl to byc blad lekarza, a na ile nieskutecznosc srodka skoro tak zdecydowali - znaczy, ze lekarz popelnil blad. chcialabym doczekac czasów, gdy w Polsce bedzie sie ciagac lekarzy po sądach za błedy. pisze, jako ofiara pijanego lekarza, który składał mi obojczyk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
według mnie trochę przesadzacie, dzieciak przynajmniej szybko dowie się co to jest antykoncepcja
![]() a dodatkowym kieszonkowym zapewne nie pogardzi ![]() jeśli lekarz popełnił błąd musi ponieść odpowiedzialność (choć niekoniecznie AŻ taką) - w końcu przez to życie trojga ludzi zmieniło się radykalnie - i to nie znaczy że mamusia i tatuś nie pokochają swojego potomka, nie ma sensu tych 2 rzeczy łączyć i nie ma powodu, zeby dziecko czuło się źle - patrząc na moje bliskie otoczenie 99% dzieci jest nieplanowana, z tzw. wpadki i jakoś nie mają z tym problemu - gdybym ja dostawała co miesiąc sporo euro od producenta prezerwatyw, czy innych środków naprawdę nie narzekałabym, no i wiedziałabym, że rodzice są zaradni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, antykoncepcja nie jest synonimem aborcji. To nie to samo. Bez wyrzutów sumienia zapobiegamy "powstaniu" w nas małej istotki, ale usunięcie jej, gdy już istnieje to inna kwestia.
Awio, w Angorze był kiedyś taki cykl "Polski pacjent" o winie lekarzy właśnie, niedopatrzeniach, alkoholu i innych. Niektórych ciąga się po sądach. Z różnym skutkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ja tam popieram takie alimenty. ale nie chce mi sie rozpisywac dlaczego
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co nie znaczy, że popieram palaczy. Odnosnie tematu - uważam, że alimenty sa przyznane słusznie. Lekarz na pewno był ubezpieczony od błędu więc raczej nie zbiednieje. Po aferze z corhydronem zaczęłam miec jednak pewną wątpliwość co do pigułek antykoncepcyjnych - jaką ja mam pewność, że w pigułce jest odpowiednia dawka hormonu? że w ogóle tam hormony są? Przecież koncern - o ile się nie mylę - schering miał już problemy z zawartościa hormonów w pigułkach... Nie da się potem udowodnić, że to brak hormonu w pigułce doprowadził do ciąży... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahh pieknie by to bylo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.