|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na święta czekamy o ślubach gadamy- PM 2012 część XV
Cytat:
|
|
#1412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale dokładnie się nie mogę wypowiedzieć bo nasze obrączki sie dopeiro robią Cytat:
Cytat:
żaby była osobna karta w restauracji? nigdy... jaka poważna restauracja by sobie na coś takiego pozwoliła? No w każdym razie ja na taką nie trafiłam. U fryzjera tez byłam kilka razy i zawsze byłam zadowolona. Raz mi nawet pan zrobił gratis loczki, mimo że normalnie taką usługą liczy się jako modelowanie fantazyjne i powinnam była dopłacić jakieś 70 zł ![]() No ale sukni ślubnej bym nie kupiła z kuponu, bo nie chciałabym się ograniczać do wyboru w jednym tylko salonie chyba ze juz wcześniej bym miała z danym salonie coś upatrzoneDziś mam 5 miesięcy do ślubu, ale od wczoraj mam takiego doła że nic mnie nie cieszy |
||||
|
|
|
#1414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Strasznie mi się chce spać i chyba zaraz się zdrzemnę ;p jutro jest spotkanie klasowe z którego zrobiło się spotkanie towarzyskie każdy przychodzi z drugą połówką a ja jestem sama dlatego raczej na nie nie pójdę bo będę się pomiędzy nimi źle czuć... Rano było tak ciepło a teraz znów masakra :/ |
||
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć PMki!
Mam dla Was newsa! ![]() WYBRAŁAM SUKNIĘ! Wczoraj odwiedziłam z Mamą salony, chciałam zwiedzić zwłaszcza te, z których suknie spodobały mi się na targach, a w których jeszcze nie byłam. Zmierzyłam kilka sukien, i w literę A i rybkę z koronką, i szczerze mówiąc w prawie każdej się sobie podobałam Nawet Mama po kilku pierwszych przymiarkach nie wiedziała już którą mi doradzić, bo w każdej ze zmierzonych wyglądałam dobrze i mi pasowała (to chyba był mój dzień ) .Po wizycie w kilku salonach został nam jeszcze jeden, gdzie były dwie falbankowe suknie, które Wam wklejałam po targach. Szczerze mówiąc, to szłam tam z przekonaniem, że w nich zginę, bo mają dużo falbanek i zazwyczaj nie pasowały mi takie bogate doły, ale że bardzo mi się spodobały na targach, to koniecznie chciałam je zmierzyć. Założyłam pierwszą i... uwaga, uwaga... nie było WOW :P Ale za to powiedziałam głośno: TA JEST SUPER! i uśmiech nie schodził mi już z twarzy Czułam się w niej rewelacyjnie!Nawet właścicielka salonu zauważyła błysk w moim oku, gdy miałam ją na sobie ![]() Ale niespodzianek nie koniec. Nie dość, że bogaty, falbankowy dół mnie nie przytłoczył, to także biel tej sukni wcale mnie nie przytłoczyła, jak to było przy innych białych kreacjach. Po wcześniejszych przymiarkach nastawiałam się na suknię ecru, a okazało się, że i w białej mi do twarzy! Na dodatek okazało się jeszcze, że w welonie też mogę się sobie podobać (to już w ogóle w szoku byłam), tylko musi być inaczej upięty niż taki, który kiedyś mierzyłam. I chociaż w woalce też mi bardzo ładnie, to jednak zdecyduję się na welon - długi do kościoła, krótki na salę. W końcu tylko raz w życiu ma się go okazję założyć. Po wizycie w tym salonie nie chciało mi się już mierzyć żadnych innych sukni, bo byłam przeświadczona, że żadna inna jej nie dorówna :P I chociaż inne, które wczoraj mierzyłam też były ładne i bym się w nich widziała na własnym ślubie, to jednak ta była dla mnie najpiękniejsza Chyba zakochałyśmy się w sobie z wzajemnością, bo była prawie jak na mnie szyta Tylko 2 cm w biuście za duża i prawie wcale nie za długa, do obcasów 9 cm byłaby w sam raz. Nawet Pani, która mnie ubierała, powiedziała, że mam do niej idealne kształty Niestety w amoku nie zrobiłyśmy zdjęć sukni na mnie, ale mam zdjęcia na manekinie z targów. (Nieskromnie pisząc, to na mnie wyglądała jeszcze lepiej niż na manekinie) Suknia będzie szyta dopiero miesiąc przed ślubem (pierwsza miara), a oddana w czwartek-piątek przed Tym Dniem, żeby była idealnie dopasowana. Wiem, że niektóre z Was może to przerażać, ale salon istnieje od 18 lat i ma dobre opinie. Po prostu taką tam mają praktykę realizacji zamówień. Fajnie, bo w cenie szycia mam już wszystko: suknię, halkę, 2 welony - krótki i długi, bolerko, a nawet poduszeczkę na obrączki. I całość idealnie wpasowuje się w mój budżet przeznaczony na suknię (który ostatnio trochę powiększyłam, bo jednak ciężko byłoby się wyrobić w kasie założonej rok temu). Cóż... chyba niedługo nie pozostanie mi nic innego jak przyszykować kaskę na zaliczkę i podpisać umowę ![]() W ogóle wczoraj czułam od rana, że to będzie dobry dzień i znajdę coś dla siebie ![]() A tu kilka zdjęć sukien, które zmierzyłam: Moje cudeńko ![]() DSC00493.jpg DSC00495.jpg Druga falbankowa, też była fajna, ale jednak nie pobiła tej pierwszej. Za to pomyślę nad jakąś tego rodzaju, tylko krótką i z innym dołem, na poprawiny. DSC00494.jpg W tej też świetnie wyglądałam, mierzyłam jeszcze dość podobną, którą Panie dopiero szyły do kolekcji i była jeszcze pospinana szpilkami. Właściwie to nie miałabym się do czego przyczepić, ale od początku marzyłam o falbankach, więc niestety ta literka A, choć piękna i elegancka, nie była w stanie zdeklasować mojej wybranki. DSC00510.jpg Krótka suknia, którą rozważałam na poprawiny, ale na mnie okazała się być kompletną porażką. Ona chyba tylko ładnie wygląda na manekinie :P Clipboard01.jpg
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję bardzo ładna tylko szkoda że nie ma fotek na Tobie
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
tenebrosa no nareszcie
![]() tylko do cholery czemu nie ma zdjęć sukni na Tobie ![]() kolejna rzecz załatwiona
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak apropo długich welonów: http://www.prettywedding.pl/fryzury-slubne-dlugi-welon/ |
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
mój ukochany piesek odszedł wczoraj był chory i nie udało się go wyleczyć gratuluję Kochana szkoda że nie ma zdjęcia na Tobie, bo na manekinie to niestety, zupełnie nie mój styl ale na pewno wyglądasz w niej pięknie ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Aha, zapominam ciągle tego napisać jeśli ktoś potrzebuje jeszcze jakiś głosów na FB to proszę o PW
|
|
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
opłacało się tyle czekać i chodzić po salonach bo w końcu każda z nas trafi na tą swoją wymarzoną sukienkę Jest bardzo ładna ale nie w moim guście
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wyboru ![]() I doskonale rozumiem politykę Twojego salonu. Jeśli salony są polskie to spokojnie można zamawiać suknię na 3 miesiące przed. A i tak szyją je na miesiąc przed ślubem. W ostatnim tygodniu poprawki i potem wszystko idealnie leży.
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
no Tenebroska
![]() ![]() klask i:w końcu i na Ciebie przyszła pora, a tak się bałaś że nic nie znajdziesz. Super
|
|
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak spadnie śnieg to nie wiem co zrobie ![]() Cytat:
![]() zajrze tu później
|
|
|
#1424 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdjęcia sukni na mnie pewnie będą niebawem, bo mam zamiar jeszcze w grudniu wybrać się ponownie do tego salonu i podpisać umowę. Wtedy jeszcze raz ją zmierzę i mam nadzieję, że da się bez problemu zrobić fotki. Wczoraj praktycznie zupełnie o tym zapomniałyśmy, a jak już gdzieś nam się przypomniało, to akurat babka nie pozwoliła zrobić. W każdym razie jak będę je miała, to na pewno wkleję Mam nadzieję, że na zdjęciu będzie mi chociaż trochę pasować :PJa się w niej świetnie czułam i wszystkim trzem kobietkom, które widziały mnie w sukni (czyli ja, Mama i właścicielka) właśnie ta suknia najbardziej się na mnie podobała. Zresztą dzisiaj jeszcze rozmawiałam z Mamą przez telefon, przedyskutowałyśmy wszystkie za i przeciw, i to jak wyglądałam, i wyszło na to, że nie ma co się zastanawiać. Tym bardziej, że ja już nie chcę więcej szukać, odkąd zmierzyłam tą, bo jest po prostu idealna Co do długiego welonu, to właśnie przyda się nie tylko do kościoła, ale i na sesję Jakoś wcześniej o tym nie myślałam, bo w ogóle nie brałam pod uwagę welonu.Jakoś od wczoraj lżej mi na sercu
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
to mogłam być ja :P
Cytat:
to zakładamy klub, ja kładę się 1-2 a wstaje ( o ile nie pracuje ) o 10-11 |
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tenebrosa gratulacje
|
|
|
#1428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super. Zdaj relację. Mieszkam niedaleko i zastanawiałam się nad tym salonem jeśli chodzi o ślubny makijaż
![]() Cytat:
Cytat:
Pięknie sobie chłopcy radzą i trzymajcie jutro za nich i pojutrze kciuki Te pojutrze, to przez sen, bo mecz relacjonowany będzie chyba o 3 nad ranem, ale ja sobie nie daruję i na pewno zobaczę go o tej porze Powtórka to nie to samo. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1430 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gdzieś na demotywatorach widziałam jakiś czas temu i aż sobie w kalendarzu zapisałam. Oczywiście wczoraj oglądałam. Ach, stare dobre czasy... uwielbiałam tę mangę i miałam komiksy, kolorowanki, naklejki itd. Teraz wyjdzie na to, że stara baba, a bajeczki oglądaBtw. wczoraj był pierwszy odc. ![]() Cytat:
Jak mam wolne to spokojnie śpię do 10:00-11:00![]() Idę szykować się, bo dziś mam wieczór spotkań, najpierw z koleżankami z LO, a potem ze znajomymi Tż. Miłego wieczoru.
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2011-12-02 o 15:51 |
|||
|
|
|
#1431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ich muszę wspierać duchem, bo nie mam kanału na którym puszczane są mecze ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#1432 | |
|
Raczkowanie
|
tenebrosa
za wybranie sukni !Cytat:
ja uwielbiam siatkówkę, i te tyłeczki :P ( od tego się zaczęła moja fascynacja :P ) jakoś na początku liceum. Mój TŻ jest niespełnionym siatkarzem, kiedyś miał propozycje grania w klubie ale zrezygnował bo bał się kontuzji, teraz bardzo żałuje. Ah może trafił by w końcu do reprezentacji i jak miło by się patrzyło jak atakuje taka Brasil. Trochę później próbował z koszykówką ale był za niski ( 195 cm ) i tak skończyła się jego przygoda ze sportem zawodowym zostało wierne kibicowanie
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
tenebosko gratuluję wyboru suknie
![]() Dziewczyny mam złą wiadomość niestety nie dostałam dofinansowania jestem tylko na liście rezerwowej ;( siedzę i ryczę
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi przykro, bo już byłam związana z tą myślą, że będziesz miała swoje jagodowe inspiracje. Samej mi smutno Nie chciałam Ci tego mówić, ale mój Tż jak zakładał swoją firmę, to też się starał w tym programie (chciał przeznaczyć kasę na sprzęt komputerowy i oprogrmowanie) i też niestety nie dostał dofinansowania. Mają mało środków w urzędzie. Może się uda następnym razem - takie programy są kilka razy w roku. Nie smutkaj!!
|
|
|
|
|
#1435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi środkami jest niestety tak, że trzeba pisać tak jak oni chcą bo inaczej nie dostanie się max punktów, a jak się nie ma max punktów, to niestety.... nena - dofinansowania na wyposażenie biura z zasady jest nie dofinansowywane (jeśli jest mowa konkretnie o fundusze UE a nie np. z urzędu pracy). Trochę dziwne to jest, ale wynika to z tego, że dużo osób brałoby taką kasę tylko po to by zrobić remont w biurze a nie wprowadzić np. innowacyjnych rozwiązań...
|
|
|
#1436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do prezentów dla rodziców - my po slubie wreczymy album ślubny
|
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jedna z dziewczyn też nie dostała kasy i też jej napisali że jest na liście rezerwowej specjalnie tak piszą żeby nie było żali do nich itd. a wiecie dofinansowanie dostała fryzjerka!!! Chyba 1000 w naszym mieście! masakra przyniosła zdjęcia fryzur na tą rozmowę i było okropne w życiu bym do niej nawet babci nie wysłała! A do tego fryzjerka przykład czarne tłuste włosy przyklapnięte masakra! Fryzjerka tak sobie reklamę robi..... ehhhh nie ma sprawiedliwości na świecie!
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej Kochana no dobiła mnie ta wiadomość jeszcze o tej fryzjerce
|
|
#1439 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
* wkoncu piątek Cytat:
ale juz Ci malo brakuje do slubu.. mysle, ze to nie za duzo jak szalec to szalec![]() Cytat:
Cytat:
no kurde.. przeciez tutaj nie chodzi o kase.. ja wogole nie myslalabym nawet w takiej kategori, ze swiadek musi byc bogaty i dac wielki prezent.. wytlumaczcie Mu moze.. przeciez to jedyny brat... licze, ze sie uda ![]() Cytat:
![]() tenebrosa ![]() ale mi sie buzia usmiala jak przeczytalam, ze masz suknie! serio! bo pamietam jak pisalas, ze nigdzie nie bylo wow.. zupelnie jak u mnie. Czasami sobie mysle, kiedy to ja bede mogla Wam napisac, ze mam juz swoją wymarzoną..Czekam na fotki na Tobie ![]() Cytat:
az mi sie cieplo zrobilo... bylam przekonana, ze dostaniesz te pieniądze... niewiem co Ci napisac, bo bez sensu pocieszanie.. chodz, przytule Cie
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

i można zamawiać
on jest dla nas czy my dla niego ?

ale dokładnie się nie mogę wypowiedzieć bo nasze obrączki sie dopeiro robią
nigdy... jaka poważna restauracja by sobie na coś takiego pozwoliła?
No w każdym razie ja na taką nie trafiłam. U fryzjera tez byłam kilka razy i zawsze byłam zadowolona. Raz mi nawet pan zrobił gratis loczki, mimo że normalnie taką usługą liczy się jako modelowanie fantazyjne i powinnam była dopłacić jakieś 70 zł
[COLOR="Silver"]

Nie chciałam Ci tego mówić, ale mój Tż jak zakładał swoją firmę, to też się starał w tym programie (chciał przeznaczyć kasę na sprzęt komputerowy i oprogrmowanie) i też niestety nie dostał dofinansowania. Mają mało środków w urzędzie. Może się uda następnym razem - takie programy są kilka razy w roku. Nie smutkaj!!