|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
Właśnie przeczytałam. Są trzymane w nieludzkich warunkach po czym zabijane i sprzedawane dla szpiku w takich odżywkach :/ A ludzie to kupują nie zastawiając się nawet jaką krzywdę poniosły te zwierzęta. Choćby włosy miały mi po tym rosnąć 10 cm na tydzień nie przyłożę ręki do tego bestialstwa!
|
|
#3002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że to jak u człowieka a tu niestety :/
Ludzie sumienia nie mają...:/ To ja już naprawdę wolę zostać przy Waxie z henną...
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze wątpię by jakiejkolwiek firmie kosmetycznej chciało się utrzymywać konie przy życiu, podejrzewam że korzystają z trupów które idą również na inne cele. Jak rozbieranie auta na kawałki- każdy bierze inną część.
Ja generalnie preferuję zioła.
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
w sumie może być i tak... Co do jedzenia to też nie zawsze się zastanawiamy w jaką drogę przeszło zanim trafiło na stół... Ale chyba jednak mimo wszystko zostanę przy szamponach Joanny, Jantarze itp
|
|
|
|
#3006 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=eiri;30849404]Wcierasz krem Dabur w skalp?
![]() taaaak a czemu nie ? to jest krem przeciw wypadaniu włosów, który wzmacnia cebulki a cebulki znajdują się w skalpie no to jak inaczej ?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3008 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=OlilkaCQE;30849529]
Cytat:
Ale nie musisz się przejmować, skoro nałożyłaś i nic Ci nie jest, to oznacza, że dla Ciebie krem nie ma nic szkodliwego w sobie. Ja się boję pewnie trochę na wyrost
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=eiri;30849642]
Cytat:
![]() Proszę : Składniki aktywne Kremu Vatika: oliwa z oliwek, kaktus, d-panthenol. oliwa z oliwek – naturalny antyoksydant, bogata w cenne witaminy: A, E, D, K odgrywa wazna role w pielegnacji skory glowy, odzywia wlosy i wnika gleboko w cebulki wlosowe. nawilza wlosy dodajac im objetosci i miekkosci, kaktus – nadaje wlosom puszystosc, zwieksza objetosc i odzywia wlosy. zwalcza wypadanie, d-panthenol - prowitamina B5. doskonaly skladnik pielegnacyjny. nawilza i wygladza powierzchnie wlosa. przywraca polysk i ulatwia rozczesywanie. wplywa na wzrost wlosow, Sposob uzycia: dla uzyskania najlepszych rezultatow uzywac przed jak i po umyciu wlosow. Przed użyciem szamponu: wmasowac krem we wlosy na całej ich długości i skore glowy szczegolnie przy cebulkach wlosowych. pozostawic odzywke na 15 minut w celu wnikniecia cennych skladnikow we wlosy i cebulki wlosowe. Nastepnie umyc wlosy szamponem i się nie obawiaj naprawdę włosy są po nim cudownie mięciutkie Jestem mega zadowolona i nie miałam obaw, żeby go nałożyć od razu na skalp
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2011-12-02 o 13:42 |
|
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
od dziś akcja skrzyp
|
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=OlilkaCQE;30849769]
Cytat:
Mnie chodzi o to, że np. pantenol i oliwa z oliwek nie mogą się zmieszać ze sobą bez dodania emulgatora, którego w składzie nie ma. A skoro nie ma w składzie emulgatora to powstaje pytanie o jakich jeszcze składnikach producent "zapomniał" wspomnieć.
|
|
#3012 |
|
Przyczajenie
|
a ja polecam Wam ampułki Placenta HD- tylko trzeba wziąć całą kurację i najlepiej powtórzyć ją po 2-3 miesiącach. W opakowaniu jest 12 ampułek, które wciera się w skórę głowy co drugie mycie włosów. Rewelacyjnie wzmacnia cebulki i przyśpiesza porost włosów. Mam nadzieję, że się nie powtarzam, bo nie dałam rady przejrzeć całego wątku.
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=eiri;30850027]
Cytat:
![]() az tak to się nie znam a może powinnam zacząć się znać bo kiedyś użyję czegoś od czego łysa zostanę a i łysa też nie jestem jeszcze
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2011-12-02 o 13:58 |
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Ale kilka miesięcy temu aplikowałam sobie przez jakiś czas i znów super działała ![]() Jak będę mieć więcej kasy to kupuję Postanowione już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W szczególności, że ja kocham konie, od lat jeżdżę konno...Jak tak sobie wyobrażę mojego Ronina w takiej odżywce to aż mi serce ściska :/
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też kocham konie, w ogóle wszystkie zwierzęta, od zawsze miałam koty, kociara ze mnie hehe, taki mały OT
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokarmiałam całą ulicę kotów Mama wiedziała jak wracam ze szkoły, bo widziała przez okno jak wszystkie koty lecą w jednym kierunku jak szalone
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocham wszystkie zwierzęta (mam 3 koty i 2 psy ) A żeby nie było już całkiem offtopa,to dodam, że jutro uzupełnienie włosowych zapasów
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie zużywam- nie dokupuję nic nowego, więc pocieszę z kimś kto dokupuje ![]() Psy też dokarmiałam, ale kotów u nas było najwięcej i jedno moje kici kici i wyskakiwały zewsząd :P Ja dokarmiałam chlebem z pasztetem, czasem też mogłam im karmę kupić No i mleko podbierałam z lodówki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W mojej miejscowości jest dużo bezpańskich psów i jak byłam mała to często jakiś przychodził ze mną aż pod dom.Czasem prosiłam mamę żebyśmy zatrzymali pieska ale nigdy się nie zgadzała
|
|
#3021 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam wreszcie zdjęcia,bo już na kilku wątkach obiecałam,że dodam
|
#3022 |
|
jesterhead
|
Eunicee właśnie stosuję kurację z Joanny i wyrosło mi po niej mnóstwo nowych włosków
W kolejce mam Jantara i wodę pokrzywową, ciekawe czy coś zatrzyma u mnie wypadanie![]() Masz bardzo ładne włosy, to Twój naturalny kolor?
|
|
#3023 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
] i mierzę odrostCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzisiaj znowu triacneal - zobaczymy, czy obudzę się ze skórą obok na poduszce Cytat:
Cytat:
od dziś akcja calcium pantothenicum ![]() dzisiaj oficjalne mierzenie... mam nadzieję, że ręka mi się nie omsknęła jak ostatnio mi wyszło 2,5 cm
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na Joannę już się długo czaję,mam nadzieję,że jutro będzie w moim ulubionym sklepie- był ostatnio w tym sklepiku Wax i chyba wszystkie produkty Joanna Rzepa i z Apteczki babuni Mam nadzieję,że jest jeszcze coś nowego. Trzymam kciuki,żeby Jantar i woda pokrzywowa Ci pomogły
|
|
#3025 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
Myślę, że jak były produkty Joanna Rzepa, to kurację też mają![]() Mi dla odmiany włosy ostatnio się ciemniejsze zrobiły, nie wiem o co im chodzi Dzięki wielkie za kciuki - przydadzą się
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Przyszły moje oleje kokosowe z efavitu
Zamówiłam dwa więc czy jeden mogę trzymać w lodówce ?Zaraz idę nakładać Jantar a później olej ![]() Swoją drogą to zakrawa o chorobę, że pierwsze co robię to zasiadam i piszę o tym na wizażu ![]() nałożyłam jejuuu jak on cudownie pachnie czy ten zapach utrzyma się na włosach po umyciu szamponem ? Posiedzę ze 2 godzinki i zmyję, żeby zobaczyć czy moje włosy po jednorazowym myciu nie będą tłuste jesli nie- będę nakładała go na noc
Edytowane przez OlilkaCQE Czas edycji: 2011-12-02 o 18:22 |
|
|
|
#3027 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Super są
Widać, że miękkie i zadbane ![]() Widzę jednak, że wycieniowane...Chyba lepiej byłoby Ci w ciętych na prosto...na pewno końcówki byłyby gęstsze Ja bym tak zrobiła ![]() Cytat:
Jak urosną do pasa to wtedy stwierdzę, że może być Cytat:
![]() I to fantastycznie ![]() Cytat:
![]() Jak często go nakładasz? ![]() Cytat:
![]() I też bym chciała żeby urosły i żebym dostała rangę na wizażu :P O kurczę A u mnie dopiero w lutym...Do tego czasu będziesz miała dłuższe ode mnie Cytat:
![]() A ta choroba...to nawet przyjemna jest
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza jak ktoś ją rozumie
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
Odpisuję bez cytatów, bom dziś leniwa i nie chce mi się już wracać do poprzednich stron
. Wax brązowy/szampon/ a raczej biovax do wypadających daje mi jako jedyny z dotąd/a było ich wiele/ szamponów niesamowita miękkość włosków, cudowny skręt i odzywienie. Czy wpływa na porost-nie wiem. Revitax-może i przyspieszył, ale w międzyczasie i drożdże i Cp było, jednak na długości tak wysuszył, że sie powykruszały. Seboradinu do wypadających jeszcze nie używałam, bo nie moge go teraz nigdzie dostać, a to co innego niz ten na którym jest napisane, że do przetłuszczających sie i skłonnych do wypadania-chodzi o ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ie-wlosow.html i nigdzie u mnie go nie ma. Za to dziś w mojej aptece stacjonarnej doz była promocja świateczna i kupiłam dermenę szampon za.....14.99zł Po dermenie nie wypada mi ani jeden włos i to juz po pierwszym użyciu. Co do placenty ampułek-dzięki za przypomnienie, bo też od pewnego czasu zamierzam wypróbować, a właśnie kończę wszystkie wcierki.
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem |
|
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Ja już się nie moge doczekac moich ampułek radicala(ta cena była mega zachęcają, jeszcze darmowa przesyłka
) i cp, bo też zamówiłam. Tylko jeszcze używam mgiełki radicala. E tam, później pomyślę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

ale chyba można żywym
tak mi się wydaje 

a to oznacza poważne nadszarpnięcie mojego i tak skromnego budżetu 

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
.