Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 12:25   #1411
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ale mi młody dyskotekę urządza w brzuchu - dostał żelki i szaleje
moj maly rozszalam sie wczoraj w nocy,normalnie skakał z boku na bok dosłownie!! a ja i tak i tak nie spalam wiec czułam dokładnie wszystkie kopniaki
pokłóciłam sie z TŻ od slow do slow jakoś doszło do tego ze zaczął mi sugerować żebym sie zastanowiła czy wszystko zrobiłam aby on mnie nie zdradza no normalnie masakra! później dodal ze jak by "cos" zrobił to nie będzie żałował itp no normalnie sobie w leb strzelić, na koniec powiedział ze jednak jest mi wierny itp i co ja mam myśleć?? niech mi tylko tesc wspomni cos o ślubie kościelnym to mu cos powiem normalnie
z tego wszystkiego wstałam pol godziny temu
Stary 2011-12-02, 12:28   #1412
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Karolcia .. chyba dobrze widziałam, że udzielasz sięna wątku starczek??
możesz mi powiedzieć czy wiesz coś nt kwiatka.. Dziewczyna sie starałą w tym samym czasie co ja i zapomnialam dokłądnie jaki ma nick.. a pamiętam, że przeżywałą bardoz ciężkie chwile.. CIekawam co u niej ??
ale to nie na tym wątku jednak Bo ja się udzielam na "walczymy o nasze marzenia"

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hehe zycze Ci by nie wdalo sie w tz tak jak moje w meza
Odnosnie okien, to jesli nie ma jak si etam dostac, tzn np wspiac sie po czyms to nie ma sie co martwic.
Moj Filip ma teraz etap wspinania i dlatego lozko w jego pokoju zamiast pod oknem postawilismy przy wejsciu, bo jak stalo tam to on kombinowal juz jak wejsc na parapet. Wlasnie mysle ostatnio czy nie ma jakis zabezpieczen na okna, bo na szafki, szuflady, do kontaktow sa, mimo iz wszystko mam poodsuwane od okna, jednak boje sie ze cos moze wymyslec jak juz bedzie spal w swoim pokoju
Hmmm... może wymienić klamki na te z kluczykiem?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:30   #1413
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dostałam książkę tego gościa o pielęgnacji noworodka i niemowlęcia.
Na razie czytam ją tak z doskoku o rozwoju miesiąc po miesiącu. Nie wiem jeszcze czy te informacje są przydatne, bo niczego mężowi nie cytowałam z niej
a mąż to specjalista?
Stary 2011-12-02, 12:32   #1414
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Pospalam jeszcze do teraz hihi

Ale z Ciebie pilny pracownik

co do kolezanki .... to dam sobie reke uciac, ze ona wraca z pracy do domu, ewentualnie zrobi obiad i tyle z jej obowiazkow Takie osoby, co gadaja ciagle jak to one nie sa zabiegane i cokolwiek Ty bys nie robila to one maja gorzej niz Ty to wiesz ... sciema
Ale najważniejsze ze nie musze siedziec do 18 tylko mogę wyjść o 16.

Najlepsze jest to ze ta kumpela siedzi na l4 bo jest w ciąży a przedtem siedziała 3 lata na macierzyńskim a jeszcze przedtem 9 miesięcy na l4

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:33   #1415
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a mąż to specjalista?
Nie, ale mężowi czytam to, co jest warte uwagi i co sam powinien wiedzieć
Potem i tak pyta co ciekawego się dowiedziałam. Jak mówię, że "nic" to uważa, że ksiażka nie warta uwagi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-02, 12:34   #1416
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Tak sobie siedzę w pracy a malenstwo zaczęło mi się ruszać tak bardzo delikatnie

Stary 2011-12-02, 12:35   #1417
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
17 lat już ma koń stary
Nie wiadomo skąd jest padaczka. Jest zdiagnozowana jako toniczno-kloniczna struktur głębokich mózgu (więc operacja odpada). Ma wszczepiony stymulator nerwu błędnego.
Relsed 4 mg/ml dostaje, doraźnie w razie mocniejszego napadu (tutaj mama wie kiedy jaki napad przyjdzie). W dodatku ma ją w 99% przypadków po wybudzeniu. A wygląda jakby miał napięcia mięśni, sztywnieje tak jak my gdy jest nam zimno. Osoba, która nie wie jak może wyglądać napad padaczki w życiu by nie poznała. Generalnie brat jest ciężkim przypadkiem jesli chodzi o tę chorobę i lekarze nie mają pojęcia jak można go leczyć.
A leki przeciwpadaczkowe niestety otępiają umysł, napady, nawet ta lekkie i krótkie także nie pozostają obojętne na mózg.
Tak bo napadow padaczki jest bardzo duzo. Oczywiscie najlatwiej rozpoznac duzy napad z utrata przytomnosci. jednak duzo jest takich jak piszesz, wlasnie z napieciem, sztywnieniem, u nas chorzy maja tez napady jacksonowskie (drgania po jednej stronie ciala np samej reki, czy jednej polowy twarzy). Takie sztywnienia najczesciej widac u chorych nieprzytomnych, w trakcie mycia np wysztywnia im konczyny, wtedy wiemy ze to napad i dajemy relanium.
A powiedz mi, brat ma jakas aure przed napadami? Bo czesto chorzy czuja ze zaraz cos bedzie. I czy po napadzie jest senny?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:36   #1418
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ale mężowi czytam to, co jest warte uwagi i co sam powinien wiedzieć
Potem i tak pyta co ciekawego się dowiedziałam. Jak mówię, że "nic" to uważa, że ksiażka nie warta uwagi

Aguśka fajnego masz synka oby drugie dziecko nie miała takich pomysłów
Stary 2011-12-02, 12:40   #1419
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, zazwyczaj dzień poprzedzający napad jest bardzo aktywny, żywiołowy, czasem wręcz agresywny potrafi być. Wtedy wiemy, że rano po przebudzeniu będzie miał napad. Bo jak już się obudzi ma mieć atak, to siedzi w specyficzny sposób na łóżku, czasem zaczyna mówić od rzeczy.
Jak był mały i nie wiedizeliśmy o chorobie, zdarzało mu się mylić miesiące, był na przykład w innym miejscu (na przykład na dworcu kolejowym).
Poza tym ataki pojawiają się, jak trzeba go wcześniej obudzić. Do tego sam w strachu przed atakiem potrafi nie spać przez 3 doby. Podobnie jak na czymś bardzo mu zależy - jak jedzie gdzieś pociągiem (uwielbia podróżować koleją), potrafi tak się w sobie spiąć, żeby do ataku po przebudzeniu do doprowadzić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-02, 12:41   #1420
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
ale to nie na tym wątku jednak Bo ja się udzielam na "walczymy o nasze marzenia"

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

juz odnalazlam
Stary 2011-12-02, 12:42   #1421
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko ze ja mam jedno takie nowe okno balkonowe w ktorym moznaby wymienic klamki na te z kluczykiem, a 3 mam jeszcze stare te z podwojna szyba;/
Czekamy na wymiane ze spoldzielni, bo u nas jest mozliwosc, wymieniaja za darmo ale wymieniane jest jedno okno na rok.
Na pierwsze czekalismy 2 lata od zapisania sie w spoldzielni w kolejce.
Takze w tym pokoiku Filipa jest jeszcze stare okno i na nie chyba nie da sie nic zrobic? No chyba ze sie da.
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 12:46   #1422
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tylko ze ja mam jedno takie nowe okno balkonowe w ktorym moznaby wymienic klamki na te z kluczykiem, a 3 mam jeszcze stare te z podwojna szyba;/
Czekamy na wymiane ze spoldzielni, bo u nas jest mozliwosc, wymieniaja za darmo ale wymieniane jest jedno okno na rok.
Na pierwsze czekalismy 2 lata od zapisania sie w spoldzielni w kolejce.
Takze w tym pokoiku Filipa jest jeszcze stare okno i na nie chyba nie da sie nic zrobic? No chyba ze sie da.
Hmm... nie wiem jak to jest ze starymi oknami, musisz poszukać lub popytać

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-02, 12:49   #1423
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
nie bój sie wybrac do szpitala na Karową, tam Cie nikt nie bedzie od razu leczył insuliną, tam Ci wszystko wyjaśnią co do diety, załatwią glukometr i wydadzą jedną recepte na paski (jeżeli masz wiecej pyt. do pisz na pw, bo ja juz tam byłam i naprawde nie taki szpital straszny jak go na obrazku malują)
Hej
dzięki za odpowiedź to nie o to chodzi, ze ja się boję jechać do szpitala, tylko nie chce mi się po prostu jechać do stolicy... nie lubię tam jeździć, no i nie wiem czy oni by mnie tam mieli zostawiać w tym szpitalu na kilka dni czy jak - w każdym razie skoro mogę tego uniknąć to chce spróbować... Oczywiscie jesli nie wyjdzie pomysł z dietą to się tam udam
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 12:51   #1424
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka fajnego masz synka oby drugie dziecko nie miała takich pomysłów
Mam nadzieje ze drugie bedzie grzeczne
Cytat:
Aguśka, zazwyczaj dzień poprzedzający napad jest bardzo aktywny, żywiołowy, czasem wręcz agresywny potrafi być. Wtedy wiemy, że rano po przebudzeniu będzie miał napad. Bo jak już się obudzi ma mieć atak, to siedzi w specyficzny sposób na łóżku, czasem zaczyna mówić od rzeczy.
Jak był mały i nie wiedizeliśmy o chorobie, zdarzało mu się mylić miesiące, był na przykład w innym miejscu (na przykład na dworcu kolejowym).
Poza tym ataki pojawiają się, jak trzeba go wcześniej obudzić. Do tego sam w strachu przed atakiem potrafi nie spać przez 3 doby. Podobnie jak na czymś bardzo mu zależy - jak jedzie gdzieś pociągiem (uwielbia podróżować koleją), potrafi tak się w sobie spiąć, żeby do ataku po przebudzeniu do doprowadzić.
Oj wiesz co, ciezko tak zyc z ta swiadomoscia, ze w sumie w kazdej chwili moze miec napad.;/ Samochodem pewnie jezdzic nie bedzie mogl, w sumie ograniczone jest zycie takiego chorego. Prac tez wszystkich nie moze sie podjac. Dlatego wkurza mnie strasznie, ze jeszcze ciecia robia na tych biednych ludziach przewlekle chorych, ktorzy nie maja wyjscia i musza pewne leki kupowac...
A powiedz mi jak jezdzi gdzies, to zabiera ta wlewke ze soba? Ma wogole jakas informacje przy sobie ze choruje?
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 12:53   #1425
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
moj maly rozszalam sie wczoraj w nocy,normalnie skakał z boku na bok dosłownie!! a ja i tak i tak nie spalam wiec czułam dokładnie wszystkie kopniaki
pokłóciłam sie z TŻ od slow do slow jakoś doszło do tego ze zaczął mi sugerować żebym sie zastanowiła czy wszystko zrobiłam aby on mnie nie zdradza no normalnie masakra! później dodal ze jak by "cos" zrobił to nie będzie żałował itp no normalnie sobie w leb strzelić, na koniec powiedział ze jednak jest mi wierny itp i co ja mam myśleć?? niech mi tylko tesc wspomni cos o ślubie kościelnym to mu cos powiem normalnie
z tego wszystkiego wstałam pol godziny temu

oj u mnie takie hasła to było by przegięcie pały totalne i znając życie powiedziałabym że jak mu się nie podoba to niech wyp...... jak mu tak źle i niedobrze. nienawidze takiego czegoś taki szantaz emocjonalny a ty biedaczko teraz będziesz za każdym razem się zastanawiac oj nie wiem ale napewno nie skakałabym koło durnia(jesli moj by się tak zachował) i nie spelniała wszystkich jego zachcianek oj nie i znając życie był by w domu armagedon pakowanie walizek i w ogóle bo ja to wybuchowy mam charakter tż też

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:04   #1426
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
no jak nasz syn wrodzi sie do TZ to bedzie prawdziwa masakra, bo moj TZ nie potrafi usiedziec w miejscu, jest bardzo głosny ,wszedzie go pelno, zarty sie go trzymaja uwielbia sie ze mna draznic i mi dokuczac, dobrze ze mamy sypialnie zamykana to bedziemy zamykac, a co z klamkami w oknach?
Hehe, moj tz tez taki potrafi byc, tzn jak sie rozkreci. Ja raczej taka spokojna duszka Wogole sie zastanawiam duzo jakie to uczucie widziec siebie albo TZa w dziecku - tn i w cechach fizycznych i charakteru. Te z was ktore juz maja dzieci to pewnie to znaja, a mi tylko rozmyslanie i czekanie zostalo Ogolnie wydaje mi sie to strasznie fascynujace, jak np zobaczylam Filipka Aguski i te jego oczy to mimo ze przeciez ich nie znam to od razu widac uderzajace podobienstwo. Mi np rodzina mowi ze jestem bardzo podobna w zachowaniu do mojej mamy, z kolei moja sis ma troche charakterek po tacie. Chyba sie poprostu niecierpliwie w kogo sie nasza Anka wda...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:06   #1427
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Otóż to.
Wczoraj oglądałam "przemówienie" prezesa PZPN, bo ktoś puścił plotkę, że zarabia 170 tysięcy miesięcznie a to nie jest prawdą, bo on wcale dużo nie zarabia. Bo on ma 50 tysięcy i jest to pensja brutto, brutto proszę państwa a nie na rękę!
Jakbym była na tej konferencji to bym mu powiedziała, że ja mam tysiąc na rękę, tak, tak, dobrze słyszy jeden tysiąc złotych na rękę i żyję.
Dlatego cieszę się niezmiernie, że nie posiadam tv i nie oglądam newsów z kraju nawet przez przypadek. Prawdopodobnie tylko dzięki temu jestem taka zdrowa i mam niziutkie ciśnienie. Chciałam wczoraj udzielić się w krótkiej dyskusji na temat planowania drugiego dziecka, ale szybko ugryzłam się w język, bo nie wiem jak wyrobimy finansowo z jednym. Od kiedy wróciliśmy do Polski długo zastanawiam się nad kupnem każdej pierdułki, a centra handlowe odwiedzam raz na dwa miesiące (na ciuchy i tak patrzę tylko przez szybę...). Nie wiem jak teraz uporać się z szybko rosnącym trzecim członkiem rodziny, którego potrzeby będą większe niż nasze
Polityka w tym kraju mobilizuje nas tylko i wyłącznie do kombinowania, albo rozważania kolejnego wyjazdu na zachód! Brakuje mi tego okresu, kiedy wchodziliśmy do sklepu, wybraliśmy interesujący nas zestaw ciuchów bez patrzenia na metki, płaciliśmy i szliśmy na kawę. W warmińsko-mazurskim (gdzie mieszkam obecnie) dla zdecydowanej części społeczności to abstrakcja! W pracy osobiście odpowiadam za zgłaszanie ofert pracy do urzędu i strasznie mnie to dołuje. Zgłaszam np cztery oferty: sprzątaczka, konserwator, terapeuta, rehabilitant i w każdym identyczne wynagrodzenie 1 400 zł brutto. Nie ważne ile czasu ktoś spędził na studiowanie i zdobywanie doświadczenia - i tak zarobi tyle co sprzątaczka. Ah, no i nie praktykujemy podwyżek A teraz idźcie i rozmnażajcie się w tej krainie mlekiem i miodem płynącej. I powodzenia przy próbie kupna mieszkania!
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:07   #1428
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

cziqua nie mam zamiaru mu juz nadskakiwać oj nie! i dwa piwa wczoraj go nie usprawiedliwiają
Stary 2011-12-02, 13:13   #1429
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ale Wy jesteście ja Wam tu piszę że maleństwo mi się poruszyło a Wy mnie macie w nosie

Stary 2011-12-02, 13:16   #1430
tynka88
Zadomowienie

Cytrynka ja tez jakby mój TZ zaczal mi takie głupoty gdac to bym mu powiedziała ze jak ma ochote to niech idzie .Chlopak ktory byl moja pierwsza miloscia cąły czas do mnie mówił ze za malo sie staram, ze musze mu poakzywac,udowadniac to czy tamto , a ja sie ponizalam i dostosowywalam do pana i władcy, na koniec i tak sie dowiedzialam ze mnie zdradzal i od tamtej pory inaczej traktuje mezczyzn, kocham swojego TZ ,ale wszystko ma swoje granice i troche jestem egoistka .

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:17   #1431
cziqua
Zadomowienie

aj a to ja 19tc+6dni i +6kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (45,1 KB, 43 załadowań)

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-12-02, 13:23   #1432
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hehe, moj tz tez taki potrafi byc, tzn jak sie rozkreci. Ja raczej taka spokojna duszka Wogole sie zastanawiam duzo jakie to uczucie widziec siebie albo TZa w dziecku - tn i w cechach fizycznych i charakteru. Te z was ktore juz maja dzieci to pewnie to znaja, a mi tylko rozmyslanie i czekanie zostalo Ogolnie wydaje mi sie to strasznie fascynujace, jak np zobaczylam Filipka Aguski i te jego oczy to mimo ze przeciez ich nie znam to od razu widac uderzajace podobienstwo. Mi np rodzina mowi ze jestem bardzo podobna w zachowaniu do mojej mamy, z kolei moja sis ma troche charakterek po tacie. Chyba sie poprostu niecierpliwie w kogo sie nasza Anka wda...
Kochana jeszcze troche i zobaczysz w swoim malenstwie Wasze cechy i zewnetrzne i te z charakteru Moja mama jak widzi Filipa mowi, no widze w nim Ciebie rysy twarzy, itd. Ale znowu jak analizujemy jego zachowania wlasnie to tesciowie mowia, Marek (czyli maz)byl taki sam.
Dzis z nerwow na Filipa, wykrzyczalam: "po tatusiu charakterek, jestes caly tatus" Patrzal na mnie i nie wiedzial, o co tej matce chodzi.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ale Wy jesteście ja Wam tu piszę że maleństwo mi się poruszyło a Wy mnie macie w nosie
to cudownie

cziqua piekny brzus
SZYMONEK

Stary 2011-12-02, 13:29   #1433
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Hej
dzięki za odpowiedź to nie o to chodzi, ze ja się boję jechać do szpitala, tylko nie chce mi się po prostu jechać do stolicy... nie lubię tam jeździć, no i nie wiem czy oni by mnie tam mieli zostawiać w tym szpitalu na kilka dni czy jak - w każdym razie skoro mogę tego uniknąć to chce spróbować... Oczywiscie jesli nie wyjdzie pomysł z dietą to się tam udam
pierwsze spotkanie trawa kilka godzin, więc na pewno Cie tam nie zostawią, tylko trzeba wczesniej sobie zarezerwować termin (ja czekałam niecały tydzień od momentu zgoszenia się i tylko dlatego tak długo, że 1 listopada był po drodze)
byłam bardzo pozytywnie zaskoczona podejściem do pacjenta, ważne jest też to, że jak juz raz sie tam człowiem zarejestruje, to zawsze można później do nich zadzwonic czy przyjśc i porozmawiać
jakby co to mam wszystkie namiary w teczce z badaniami ciążowymi

mogę ci srobic scan materiałów dot. diety, które dostałam na Karowej i Ci podesłać

dietą naprawdę mozna sobie to na tyle ustabilizować, że branie insuliny nie jest konieczne
ja jestem takim przypadkiem

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-12-02 o 13:32
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:34   #1434
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Mowicie o ksiazce Zawitkowskiego takiego fizjoterapeuty? Moj TZ kupil sobie te ksiazke (a nawet dwupak) i jak czytam to sie zlosci ze 'to jego ksiazka o dzieciach i ja mam sobie swoje czytac ' Dopiero zaczelam, na razie wydaje mi sie troche przegadana no ale bede wytrwale kartkowac
oj gdyby moj zechciał coś przeczytac jestesmy juz od 6 lat a od tego czasu nie przeczytał ani jednej książki, gazety też raz mu sie zdarzyło poradnik wedkarski

cziqua dla tzta mój tez ma głupie teksty ale nie o zdradzie jak sie napije to gada ze jak urodze to zabiera psa i dziecko i idzie sobie a jak sie pytam gdzie to mowi ze do mamusi bo mieszkanie jest moje ale to tak po 8 piwach gada. Teraz ma zakaz picia piwa i mu powiedzialam ze jeszcze raz tak powie to powiem jego mamusi a on sie jej boi jak ognia bo teściowa bardziej za mna niz za nim jest

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
no to gratuluje

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:39   #1435
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Oglądam ddtvn facet uczył jak przewijać dziecko a ostatnio jak je trzymać jak go oglądam to on robi to takimi technikami ze wyglądają jakby to była "wyższa szkoła jazdy"

Ja dzis od 6 na nogach musialam posmakowac ciasto jakie zrobiłam wczoraj wieczorem (ala pianka) pycha
A wczoraj to sie tak wkurzyłam bo dzwoniła moja była kierowniczka ( jeszcze ją rok temu była ) i pyta czy nie chce zarobic 100musialabym przyjechac do pracy i napisac coś za nią bo ona nie ma czasu. (ona na kompie nie potrafi nic) Myślala ze sie zgodze ale ja na to ze nie bo jestem na l4 i nie chce ryzykowac i jak jej to powiedzialam to powiedziala ze sie na mnie zawiodła!!! z takim wyżutem. A miałam napisac program rehabilitacyjny który sie pisze z 5-6 h i normalnie dostaje sie za niego 500 zl a nie 100 Co za tupet
Niezła baba...dobrze, ze już jest Twoją "byłą" szefową

Cytat:
A to po raz pierwszy poczułaś? aha! no to gratuluję
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:40   #1436
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2011-12-02, 13:42   #1437
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Niezła baba...dobrze, ze już jest Twoją "byłą" szefową

A to po raz pierwszy poczułaś? aha! no to gratuluję
Tak po raz pierwszy. Ale się nie martwię bo Antek też był mało ruchliwy

Stary 2011-12-02, 13:46   #1438
emigra
Zakorzenienie

Dziewczyny wspolczuje problemow z tz'ami - masakra. Moj to chyba uosobienie spokoju i bezpieczenstwa normalnie siedzi w domku, chodzi do pracy, nie szlaja mi sie z kumplami, nie pije, nie pali, dba o nas czuje sie z nim pewnie i bezpiecznie, mysle ze inaczej nie bylibysmy po prostu razem oboje jestesmy typami domownika, oboje spokojni i poukladani, jako dzieci bylismy tez dosyc grzeczni - nie liczac experymentalnej natury mojego meza w wieku kilku lat, ktory to np obalil teorie ze koty zawsze spadaja na 4 lapy (przywiazal kokardke do ogonka i puscil z okna, mial moze z 4 lata) i mojej fascynacji malusimi kaczuszkami ktorym ukrecalam glowki (jako 2latka)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Tak po raz pierwszy. Ale się nie martwię bo Antek też był mało ruchliwy
aaaaaaaaa

ps apropos imienia Twojego syncia to moj dziadzius tez mial na imie Antoni i moja mama marzyla, ze nazwiemy tak naszego synka ja tez chcialam ale maz sie uparl ze nie. Dobrze ze bedzie corcia to problem z glowy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 13:48   #1439
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
oj gdyby moj zechciał coś przeczytac jestesmy juz od 6 lat a od tego czasu nie przeczytał ani jednej książki, gazety też raz mu sie zdarzyło poradnik wedkarski

cziqua dla tzta mój tez ma głupie teksty ale nie o zdradzie jak sie napije to gada ze jak urodze to zabiera psa i dziecko i idzie sobie a jak sie pytam gdzie to mowi ze do mamusi bo mieszkanie jest moje ale to tak po 8 piwach gada. Teraz ma zakaz picia piwa i mu powiedzialam ze jeszcze raz tak powie to powiem jego mamusi a on sie jej boi jak ognia bo teściowa bardziej za mna niz za nim jest
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

no to gratuluje

nie mój by się nie odwarzył mi z jakimiś takimi tekstami wyjechac:d napisałam jeśli mój by się tak zachował on wie że nawet jakby w żartach cos takiego powiedział to ma przesrane bo na takich tekstach ja sie nie znam i biore na serio i walizki spakowane (jego oczywiście)

Cytat:
Dziewczyny wspolczuje problemow z tz'ami - masakra. Moj to chyba uosobienie spokoju i bezpieczenstwa normalnie siedzi w domku, chodzi do pracy, nie szlaja mi sie z kumplami, nie pije, nie pali, dba o nas czuje sie z nim pewnie i bezpiecznie, mysle ze inaczej nie bylibysmy po prostu razem oboje jestesmy typami domownika, oboje spokojni i poukladani, jako dzieci bylismy tez dosyc grzeczni - nie liczac experymentalnej natury mojego meza w wieku kilku lat, ktory to np obalil teorie ze koty zawsze spadaja na 4 lapy (przywiazal kokardke do ogonka i puscil z okna, mial moze z 4 lata) i mojej fascynacji malusimi kaczuszkami ktorym ukrecalam glowki (jako 2latka)

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

aaaaaaaaa

ps apropos imienia Twojego syncia to moj dziadzius tez mial na imie Antoni i moja mama marzyla, ze nazwiemy tak naszego synka ja tez chcialam ale maz sie uparl ze nie. Dobrze ze bedzie corcia to problem z glowy

aj sadystka

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-12-02, 13:51   #1440
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

aaaaaaaaa

Córcia może być Antonina

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości