Wszystko o Oriflame cz. IX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 15:12   #3121
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Wczoraj odebralam paczke. Zamowilam w ciemno wode Dazzling Grace i powiem wam, ze d**y nie urywa, slaby zapach z gatunku swiezych, ledwo wyczuwalny, do tego strasznie nietrwaly. Na razie ja zostawilam, ale nie wiem, czy nie zwroce...Swoja droga ta woda jest bardzo podobna do nowej Elvie White Magic, ktora wachalam z probki. Tez swieza i bardzo slaba.

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:23   #3122
Funit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margotka80 Pokaż wiadomość
Moja paczka (kurier dostarczył ją dzisiaj) była w porządku.
Bałam się, że otrzymam stare katalogi, jak niektóre z Was, ale nie...dostałam komplecik jedynek.

Aha, podzielę się jeszcze z Wami refleksją na temat świątecznego katalogu konkurencji.
Klasa. Format książkowy, piękne zdjęcia.
Zupełnie nie rozumiem dlaczego nasze katalogi nie mogą tak wyglądać
Przecież Ori na pewno również ma dział promocji, czy marketingu, który powinien się tym zająć.
Chyba prześlę do nich swoje CV :P
Tak tak! Prześlij! Niech ktoś się tym wreszcie zajmie bo jak jeszcze raz usłyszę że Avon ma lepsze to i tamto i siamto to mnie coś trafi
Chociaż myślę że to CV musiałabyś chyba wysłać do Szwecji...
Funit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:16   #3123
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
A widziałeś najlepszy produkt Oriflame - Plan Marketingowy? On najczęściej przemawia do facetów, na pewno bardziej niż kosmetyki
Tak, znam go aż za dobrze, ale marketing wielopoziomowy do mnie nie przemawia. Nie interesuje mnie ganianie za ludźmi i namawianie ich do zostania konsultantem. Miałem przykład w szkole średniej jak łatwo całe to przedsięwzięcie może obrócić się w farsę... No bo pomyślcie tylko, jeżeli będzie coraz więcej konsultantów to komu będziecie kosmetyki sprzedawać? Same sobie? Mnie interesuje dobry produkt, kosmetyk, to czy ma oczekiwane działanie.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:26   #3124
solaris1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justys1719 Pokaż wiadomość
dzieki a jeszcze jakies opinie??
ja uwielbiam S8 Night
Stary 2011-12-02, 17:02   #3125
margotka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Tak, znam go aż za dobrze, ale marketing wielopoziomowy do mnie nie przemawia. Nie interesuje mnie ganianie za ludźmi i namawianie ich do zostania konsultantem. Miałem przykład w szkole średniej jak łatwo całe to przedsięwzięcie może obrócić się w farsę... No bo pomyślcie tylko, jeżeli będzie coraz więcej konsultantów to komu będziecie kosmetyki sprzedawać? Same sobie? Mnie interesuje dobry produkt, kosmetyk, to czy ma oczekiwane działanie.
Wiesz, w tej chwili ciężko się uwolnić od MLM. Zauważ, że większość spółek ma swoje spółki córki itp.
Jak każdy plan marketingowy, musi być realizowany z głową. Tej niestety wielu osobom brakuje.
Średnio wyrabiam grubo ponad 200 PP, więc punkty między 200, a 445 PP dla mnie jakby idą w próżnię. Jednakże nie zaproponuję moim dobrym klientkom aby zostały konsultantkami, bo obracamy się w tym samym gronie znajomych i będziemy sobie podkradały zamówienia.
Niedługo zmieniam miejsce zatrudnienia, dopiero wtedy zaproponuję mojej klientce współpracę na trochę innych warunkach.
Stary 2011-12-02, 17:10   #3126
marie_marie22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solaris1990 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam S8 Night
Ja tak samo, piękny zapach. Z kolei z takich 'mocniejszych' (co mi się wydaje, że idealnie pasuje do dojrzalszych panów) jest woda Signature. Mój tata ją uwielbia

Dziewczyny, nie otwiera mi się ten kalendarz adwentowy. Tzn mam tylko jakby tło, ale zero treści czemu tak jest? czy Wy też macie z tym problem?

Odpowiadając na pytanie co mnie skłoniło do bycia w Oriflame, to banalnie zabrzmi, ale po prostu kosmetyki, ich różnorodność, piękno zapachów oraz ciekawość :P Rejestrując się nie miałam żadnego biznesplanu itp Zamawiałam dla tylko dla siebie. Potem trochę dla najbliższych. Inni zauważyli np nowe perfumy, czy nowy cień do powiek. Następowało pytanie jaka firma, komplement, że bardzo ładny zapach/wygląd itp I tak nawiązywała się rozmowa nt Oriflame. W sumie nie musiałam jakoś reklamować, namawiać (choć przyznaję, nie mam nikogo 'pod sobą', ale mam klientki). Po prostu opowiadam o tym co mi się podoba, ale gdy coś mi się nie podoba, to też tego nie ukrywam
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 17:29   #3127
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Witam Proszę o opinie nt. pudru prasowanego Oriflame Beauty Studio Artist (K17, s.78)

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:03   #3128
focus074
Przyczajenie

Ponawiam pytanie - czy któraś z Was widziała może na żywo biżuterię Celinne i zegarek męski Elite?
focus074 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:58   #3129
kasiakaka
Raczkowanie

.

Edytowane przez kasiakaka
Czas edycji: 2011-12-02 o 20:11 Powód: .
kasiakaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:54   #3130
grr1
Raczkowanie

Witam,
gdzie teraz na stronie Oriflame dostać się do regulaminu??
Pozdrawiam
grr1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:31   #3131
Banshee666
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margotka80 Pokaż wiadomość
Każda ich perfuma pod koniec dnia śmierdzi tak samo, jakimś takim chemicznym podkładem, który u mnie wywołuje mdłości. Bardzo charakterystyczny zapach dla mnie.
ja także myślałam, że tylko ja tak sądzę ;D dla mnie obojętnie czy te najtańsze czy te najdroższe i tak charakterystycznie śmierdziały - do tego moja siostra zamówiła sobie wodę Muse (pierwsza woda z ori jaką wachałam ;D), która psika takim strumieniem, zupełnie jak Davidoff, którego używa mój chłopak wszystkie wody z ori tak psikają? bo te z avonu tylko takim... czymś mam nadzieję, że mnie zrozumiałyście
Banshee666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:37   #3132
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Właśnie przeglądam nowy katalog,perfumy Elvie white magic piękne są
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:39   #3133
duska a
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IX

Co myslicie o tuszu pogrubiającym rzęsy Oriflame Beauty Maxi Lash [ten czerwony ] ?
Stary 2011-12-02, 20:51   #3134
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Wczoraj odebralam paczke. Zamowilam w ciemno wode Dazzling Grace i powiem wam, ze d**y nie urywa, slaby zapach z gatunku swiezych, ledwo wyczuwalny, do tego strasznie nietrwaly. Na razie ja zostawilam, ale nie wiem, czy nie zwroce...Swoja droga ta woda jest bardzo podobna do nowej Elvie White Magic, ktora wachalam z probki. Tez swieza i bardzo slaba.
Ja wziełam ta wode jako produkt 90% taniej ale żałuję bardzo bo się skusiłam szczególnie na butelkę.
Zapach bardzo kiepski taki babciowato - różańcowy różany moze z 2 godziny czułam go na rece.
Można taki produkt zwrócić i w zamian wziąć inny który będzie 90% tańszy??
Jesli tak to jak to zrobić?
Stary 2011-12-02, 20:53   #3135
madzik_91
Zadomowienie

GG do madzik_91

Cytat:
Napisane przez duska a Pokaż wiadomość
Co myslicie o tuszu pogrubiającym rzęsy Oriflame Beauty Maxi Lash [ten czerwony ] ?
hmm...ja nie polecam. Kiedys zamówiłam na spróbowanie i oddałam bez zastanowienia po pierwszym użyciu. Tak mi skleił rzęsy że masakra.. i ta szczoteczka strasznie nie wygodna.. nie widziałam wczesniej tak badziewnego tuszu
madzik_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:01   #3136
Girlar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Odpowiem na Twoje pytania tak jak odpowiedziała mi na moje moja Sponsorka. Dokładnie rzecz w tym, że jeżeli chcemy mieć w tym biznes to chodzi o to, aby nie sprzedawać, a samemu używać. Sprzedawać można rodzinie i u mnie w 100% się to sprawdza Chyba jednak nie do końca rozumiesz MLM Oriflame.

A tak z innej beczki to mam jeszcze pytanie. Czy zamawiała, któraś z Was fioletową szkatułkę na biżuterie z tej wkładki świątecznej w K17? Moja mam się nad nią zastanawia, ale nie wiem jak ona w środku wygląda. Będe wdzięczna za odpowiedź

Edytowane przez Girlar
Czas edycji: 2011-12-02 o 21:04
Girlar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:05   #3137
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Mam jeszcze jedno pytanie: jeśli w K17 zamówią dwa czekoladowe kremy uniwersalne i jeden karmelowy, to jak mi to policzą? Normalnie 3 za 26,90?

Stary 2011-12-02, 21:13   #3138
justys1719
Raczkowanie

wszystko masz dokladnie wypisane w katalogu "za trzy dowolne kremy". Z tym, ze karmelowego nie ma, a w zamian jest waniliowy.
justys1719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:15   #3139
duska a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie: jeśli w K17 zamówią dwa czekoladowe kremy uniwersalne i jeden karmelowy, to jak mi to policzą? Normalnie 3 za 26,90?

Dodaj do koszyka i zweryfikuj , a się dowiesz.
Stary 2011-12-02, 21:16   #3140
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
nie, policza Ci 2

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:23   #3141
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez duska a Pokaż wiadomość
Dodaj do koszyka i zweryfikuj , a się dowiesz.
Z tymże nie mam jeszcze umowy, to jest moje pierwsze zamówienie realizowane przez matkę koleżanki kogoś tam

Stary 2011-12-02, 21:28   #3142
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Girlar Pokaż wiadomość
Odpowiem na Twoje pytania tak jak odpowiedziała mi na moje moja Sponsorka. Dokładnie rzecz w tym, że jeżeli chcemy mieć w tym biznes to chodzi o to, aby nie sprzedawać, a samemu używać. Sprzedawać można rodzinie i u mnie w 100% się to sprawdza Chyba jednak nie do końca rozumiesz MLM Oriflame.
Napewno jest to jeden ze sposobów na biznes- jest to Twój sposób. Dla mnie, nie bo żebym coś zarobił nie mogę jedynie samemu kupować, albo stale zadręczać rodzinę żeby coś ode mnie wzięli, nie w tym nie widzę marketingu dla siebie(chociażby z tego powodu że nie utrzymuje kontaktu z rodziną, a większość spośród moich znajomych to właśnie konsultantki Oriflame jeszcze ze szkoły średniej). Gdybym był konsultantem i chciał zarobić na Oriflame skupiłbym całą swoją uwagę na tym, aby dostarczyć produkt do jak największego grona ludzi, często ludzi których do tej pory nie znam, a spośród tych ludzi wyławiałbym takie osobistości, które same poradziłyby sobie w sprzedaży i z nimi tworzył swoją silną grupę. Ale to też tylko jeden z pomysłów, jak każdy inny, ani lepszy ani gorszy, poprostu odpowiadający mnie.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:44   #3143
Agneskaa
Raczkowanie

Ja czekam na paczkę już od wtorku no i nic czekam dalej mam termin na poniedziałek. Jednak jeśli nie będzie jej w poniedziałek to się wścieknę chyba. Klientki już pytają się kiedy dostaną swoje błyskotki.
I coś mi się szykuje drugie zamówienie z K17.
Agneskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:46   #3144
karinka124
Wtajemniczenie

paczkę na dostawę kurierską z odbiorem domowym zamawiałam w poniedziałek rano.. dostawa miała być na dziś ale do tej pory nie otrzymałam paczki ani żadnego wyjaśnienia.. czy są jakieś opóźnienia? Jak Wy dostałyście swoje paczki? normalnie wg tego terminu,który podali na stronie po weryfikacji a może wcześniej?

nawet jak dostanę paczkę z opóźnieniem(np.jutro) to nic z tym nie będę mogła zrobić

mimo ,że miałam w poniedziałkowym zamówieniu 81PP to dziś przy zamówieniu kolejnej paczki-tylko dwóch braków które już są- musiałam zapłacić za przesyłkę
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:47   #3145
theMonique
Zakorzenienie

ja mialam podany odbior w czwartek i wczoraj do mnie dojechala

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:13   #3146
201607110949
Konto usunięte

zamawiałam w poniedziałek, miałam datę odbioru na dziś i faktycznie kurier dotarł rano.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:42   #3147
asia27100
Zakorzenienie

ja też odbrałam w czwartek, tak jak pisalo
a dzis odebralam paczke w BR. teraz mam pol pokoju zastawione paczkami

i mam zagwostkę. muszę domówić braki, konkretnie jeden cień do powiek i wody disney. w dostawie na dom mam wody a nie mam cienia, w dostawie na BR jest cien, nie ma wod... chyba sobie jaja robia.. czekam, może wskoczą gdzieś oba

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 23:13   #3148
totylkojaaa
Raczkowanie

a ja miałam termin na czwartek a o dziwo dostałam w środe miła niespodzianka
totylkojaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:29   #3149
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Dziś w kalendarzu Eclat Sport za 38,38

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:17   #3150
kasiencja
Pani Buka

a ja też chciałam domówić braki, to się zorientowałam że faktura za którą zrobiłam przelew 2 tygodnie temu nadal widnieje jako niezapłacona
co robić? najpierw wysyłam maila załączając dowód wplaty.... brr, mam nadzieję że to uznają, bo to było 200 zł. dane odbiorcy się zgadzają, bo mam po prostu Ori w zdefiniowanych odbiorcach przelewu... byla któraś z Was w takiej sytuacji?

z drugiej strony, przy fakturze jest smutna buźka i pojawia się jako niezapłacona, ale jest coś takiego: sprzedaż 189,29, zadłużenie: 0,00zł błąd systemu?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2011-12-03 o 11:21
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości