|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Rozeznanie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Izazula i Evitka dzięki wielkie
![]() Ostatnio czytam, ona układa klocki, podchodzi i mówi J: czytaj ja: czytam J: głośno ja: daj swoja bajeczkę to poczytam Ci J: nie, czytaj moja ja: ale to dla dużych dzieci są książki J: jestem duzia, zobać < i staje na palce z rękami do góry > no to czytałam jej ona dalej sie klockami bawiła, a jak przestałam to mówiła J: no czytaj to i ja się pochwalę moim dzieckiem ![]() ![]() pokoiku stoliku mlecko jajecko kotek wypił pani zbiła kotka
#3032 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dostałam od Darusiii wiadomość. Mam nadzieję, że nie będzie miała nic przeciwko, że Wam napiszę:
Wody odeszły wieczorem, wpół do jedenastej. Do szpitala pojechali koło 23ej, ktg nie wykazywało skurczy. Bóle krzyżowe pojawiły się koło 3ej nad ranem. TZ Darusi musiał zostać z Oliwką w domu bo teściowa nie mogła wziąć dnia wolnego w pracy. Na szczęście w porę z pomocą przyszła babcia TZ i TZ zdążył na finał ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze wielkie brawa ![]() ![]()
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Evitka - Lenka jest niesamowita
![]() ![]() Bao - Igor też nie gada. Ale pomyśl, że niedługo albo ciut dłużej będą chłopaki mówić - taka wersja dzieci dla cierpliwych mam ![]()
#3035 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=weszłam tylko na chwilkę i taaaka wiadomość
![]() Darusia przeogromne gratulacje!!!!Witaj Amelciu ![]() Evitka padłam z małpy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | ||
Zakorzenienie
|
Darusia GRATULUJĘ!!!
Cytat:
![]() ![]() A Wercia coraz ładniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Michał z tego wierszyka to co najwyżej umiałby powiedzieć "koju" (w pokoju) i "pani" Lenka też wymiata ![]() A my już gipsu nie mamy ![]() ![]()
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się że się darł bo to nie brzmi przyjemnie ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Pytanie mam do mam dzieci wołających siku. Co robicie teraz jak wołają na środku ulicy, sklepie itp. ?
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
Darusia - ogromne gratulacje. Normalnie niesamowita jesteś.
Evitka - mała jest super. Uwielbiam ja Drcron- Julia tez jest niezła Asiulek - wercia oczywiście przesliczna i jak dla mnie to możesz codziennie jej zdjęcia wstawiać. Jeszcze sporo miałam napisać ale już nie pamietam o czym. Demencja starcza. My byliśmy dzisiaj u kardiologa z Oliwka. I wiemy tylko tyle ze nie jest gorzej. Nie można było jej dokładnie zbadac bo tak się darla i wsciekala, nawt lekarza pokopala. Pan doktor powiedział ze aby ja dokładnie przebadac to nie może się ruszać wiec trzeba by jej podać jakieś środki uspokajające. Ale to i tak teraz nie ma sensu bo w postępowaniu/ leczeniu i tak byśmy nic na razie nie robili. Tyle ze wiedzielibysmy jaka dokładnie jest ta dziurka. A osluchowo nie jest zle wiec nie ma sensu jej męczyć. Następna wizyta za pól roku.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-12-02 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Wtajemniczenie
|
poczytałam Was trochę,bo wróciłam do domu a Danielek śpi ale nie będę już odpowiadać bo dawno i nieprawda...
ogólnie to mam dzis dziwny dzien mój wujo miał uciętą nogę dzisiaj i tak się martwię o niego,że w zasadzie nie wiem co myśleć ![]() jak wszystko inne jest nieważne jak człowiek zachoruje ale żeby nie smęcić to mam znowu obciętego chłopczyka,lubię jak Danielek ma takie króciutkie włoski Dusia no i jak z weekendem? dziewczyny poradźcie bo nie wiem co zrobic Daniel kilka dni temu zrzucil sobie szuflade na palca u nogi ale on mi sie teraz nie podoba skóra jest zaczerwieniona lakko napuchnięta przy skórkach i paznokiec jes czarny iść z tym do lekarza czy nie a może jakas maść jest na to,moze tym altixem smarowac? posmarowalam normalnie chodzi i biega nie wiem czy go boli Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-12-02 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie darlam jak mialam 7 lat i gips zakladany.a tylko na tyl nogi.a co dopiero jakby mieli mi nozycami czy pilkami sciagac to bym chyba ochrypla Cytat:
Cytat:
A czemu twojemu wojkowi noge obcieli? P0P to w sumie jestescie zadowoleni z wizyty u kardiologa czy sie bardziej martwicie?chyba dobrze jest?! Wazne zeby bylo lepiej na nastepnej wizycir ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z wujem to dluga historia najpierw mu popsuli operacje biodra uszkodzili nerw i nie mial czucia w stopie doszly klopoty z cukrzcą i krążeniem i mu zaczęła noga obumierać i gnić-masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy za mile slowa i gratulacje
![]() ide doczytac
![]() |
#3043 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny prosze głosujcie
![]() https://apps . facebook . com/inspiracje/zdjecie/144?ref=nf
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. ![]() nasz mały wielki cud ![]() Edytowane przez drcron Czas edycji: 2011-12-02 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Wtajemniczenie
|
Darusia jak się czujesz Ty nie czytaj tylko pisz nam tu wszystko jak Amelcia?
z tym paznokciem to jeszcze tak wygląda jakby wlasnie się podniósł z jednej strony jakby miał odejść w miejscu gdzie jest większy ten wylew,chcialam zdjęcie zrobic ale z lampą nie widac a bez lampy sie zamazuje |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
trzeba miedzy kropkami spacje pousuwac
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- ja nigdy nie miałam stłuczonego paznokcia, ale jak miałam jakieś stany zapalne, to mama kazała mi w szarym mydle moczyć kończyne i to pomagało. ostatnio znajomych córcia miaął tez cos z paznokciem, poszli do lekarza i jej zrywali tego paznokcia ![]() Darusia nadrobisz potem a teraz pisz jak poród, jak maluszek? Oliwka siostre juz widziała, jak zareagowala ?
#3046 |
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka u mojego bylo tak samo po opisie. Ja mu obcinalam to co odstawalo.
Darusia i jak bylo? No i jak teraz. Zobaczysz ze jak zobaczysz po wyjsciu Oliwke to bedzie sie tobie taka wielka wydawala ![]()
![]() |
#3047 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
DARUSIA - ogromne gratulacje , jak mi napisałaś na GG to nie doczytałam jaka godzina i Ci odpisałam sama zobacz co he he , Amelka śliczna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Madziwnia ja mam taki nie ma w tej chwili na żadnej aukcji ale podobny do tego , tylko mam piankowe koła , kosz na zakupy w nim http://allegro.pl/wozek-dla-lalki-in...947084537.html Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Darusia pisz jak tam poród bo szybko poszło ![]() ![]()
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
no pewnie tak wlasnie bedzie
![]() generalnie bole krzyzowe-kosmiczne. Do tego tesciowa powiedziala ze do malej NIE PRZYJDZIE, BO NIE WEZMIE URLOPU, jak zaczelam rodzic tz do niej zadzwonil. Pojechalismy ale mimo odejscia wod nic sie nie dzialo wiec kazaly isc spac, kimnelo mi sie troche, troche na necie posiedzialam po 3 mnie obudzil bol, lekki w porownaniu do tego co byl po 5 ![]() tz zalatwil ze babcia zejdzie do Oliwki, ale babcia nie podalaby jej antybiotyku wiec zdazyl idealnie na sam moment kulminacyjny. Bolalo jak cholera ale jak na nia pattrze to jestem to w stanie powtorzyc chocby zaraz ![]() udalo sie bez naciecia,leciutko jednak peklamaletylko3szwy. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- pokoje rodzinne sa zajete wiec jestesmy same, bez tz, na sali tez same. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- ania nie mam zadnej wiadomosci na gg;/
![]() |
#3050 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mu te bajki po ang puszczasz, to on jak bilingual-musi dłużej przetworzyć ![]() Cytat:
![]() moja "wlazł kotek na płotek" a resztę słów z piosenkiw dowolnej kolejności ![]() i fajnie ze czytania lubi słuchać. Czytając swoje książki juli, to masz przyjemne z pożytecznym ![]() Cytat:
![]() I nie dziwię się-ja to sama bym miała pewnie niezłego kota-niby się wie ze tylko gips tną, ale jednak taki strach głupi, podświadomy jest jakiś, a co dopiero o takiego malucha. No zuch chłopak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym z paznokciem chyba poszła do lekarza. Jak ten altix to taki altacet to można. Jak przy skórkach podrażniona to może dodatkowo jakimś alantanem czy bepanthenem na regenerację naskórka samego Cytat:
--- jeszcze się wam chciałam pochwalić (bo komu jak nie wam)jaką moje dziecko ma pamięć-sama jestem ciągle przez nią zaskakiwana. Jednego dnia koleżanki synek miał bluzkę z carsami. Tego samego dnia widziała w jakimś aucie zaparkowanym taką przesłonkę przeciwsłoneczną z tymi carsami i krzyczy "mamo, cimon,cimon" Wczoraj była u nas koleżanka i mówiła jej taki wierszyk pukając ją w stópkę "kowalu kowalu podkuj mi butki, tatuś ci zapłaci, bo ja za malutki". I jej się to bardzo podobało. Wieczorem jak ją wycierałam po kąpieli coś tam jej stópkę dotknęłam i ona "mamo niunia malutka tatuś zapłaci, niunia malutka" A ja nie zatrybiłam i się pytałam za co ma tatuś płacić. A ona "no kosi kosi, niunia za malutka, tatuś zapłaci". I załapałam, ale z kolei wtedy nie pamiętałam rymowanki i nie mogłam jej zaprezentować ![]() W ogóle dużo rzeczy jej mówię tylko raz (w sensie jak się coś nazywa, gdzie pójdziemy, do czego coś służy) i tak sobie mielę ozorem i potem taka zaskoczona jestem ze to nie idzie w eter tylko ona tyle rzeczy pamięta. Asiulek, jeszcze ci miałam napisać w sprawie tego spania (bo mi wczoraj posta wcięło). U nas lenka zasypiała 2-3 tyg sama, a potem nastąpił regres (chyba pisałam o tym). Raz chciała tulu tulu (ciągle i długo)i nie chciała mnie puścić i mnie wołała i wołała, a ja chciałam się "nie dać" i poszłam się kąpać. I tak płakała że tż do niej poszedł, ale ona chciała mnie. I tak na mnie czekała zapłakana z gilami do pasa że zasnęła na stojąco przy przewijaku. I od tego czasu znów koczuję aż zaśnie (albo prawie). I wygląda to tak że jest tulu tulu, buzi buzi, czasem kilka razy i potem leżę w swoim wyrku w absolutnej ciszy (chyba że sprawdza cz jestem "mama?" "yhmmmm"-odpowiadam). Czasem jak się próbuję wymknąć, to dostaję komendę "mama lezić" i lezię. Ale szybko idzie, na ogół 10-15 min i odpada. No i śpi całą noc do ok.6.00
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Fajnie nie jestem sama . Darusia dobrze że masz to już z głowy . jak to nie masz odpisałam Ci przecież , tylko troszkę rychło w czas ![]() ![]()
#3052 | |
Zakorzenienie
|
Nie tylko ty ania, ja też nie cierpiałam, nie znosiłam karmienia piersią
![]() Cytat:
ale byłaś dzielna, bardzo się cieszymy ![]() ![]() ![]() szybko i sprawnie poszło i amelcia jest z wami ![]() --- dziewczyny mama w pdfie "przytulanki czyli wierszyki na dziecięce masażyki"-tam są takie własnie mniej lub bardziej znane wyliczanki i wierszyki i jest napisane co wtedy z dzieckiem robić lind, ty pytałaś o takie wyliczanki macanki http://www.empik.com/przytulanki-czy...0089,ksiazka-p tu próbka http://www.berek.pl/centrum/ctrr06.html mogę wysłać na mailia (18mb to się chyba wyśle? czy za duże?)
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ukrywam że po cichu liczę na przespaną noc, przed złamaniem kilka z rzędu przespał, w gipsie budził się każdej nocy kilka razy...
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
ania no powaznie, zadnej wiadomosci nie mialam!!!
sluchajcie ojciec tezeta chce nam zasponsorowac lapka takiego do 2500 wezcie cos poradzcie bo ja sie na tym kompletnie nie znam, a niektore z was maja informatykow w domu ![]()
![]() |
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też nie lubiłam karmić piersią, dlatego tylko 1,5 miesiąca karmiłam a mnie katar dopadł;/ oby tylko Zosia nie złapała
![]() |
#3056 | ||
Zakorzenienie
|
DARUSIA OGROMNE GRATULACJE
Cytat:
Cytat:
![]() Może lepiej poczekamy na większy mróz , skafandry i sprzęt to my mamy swoje ,gorzej z jakimś środkiem do opryskania ja nie tyle że nie cierpiałam ,ale jakoś podchodziłam do tego praktycznie niż uczuciowo , żadnej magii w tym nie widziałam. Nie miałam serca sama zrezygnować z karmienia na szczęście mały mnie wyręczył ,chociaz jakos dziwnie mi było z tym na początku ![]() Nie dawno byłam z synem u lekarza na bilansie i byłam świadkiem jak jedna matka siedząca z dzieckiem na poczekalni pełnej ludzi (nasza rodzinna to też pediatra) było tam też kilku facetów a ona wyciągnęła cyca i dała tej małej ,dziecko nie było już niemowlaczkiem miało ok. roku , poczułam sie trochę niesmacznie szczerze powiem w zyciu bym tak nie zrobiła , jak musieli sie czuć zażenowani faceci którzy tam byli. Evitka i Drcronwasze gaduły mnie rozwalają , wesoło macie Tylkooliwka ja bym się przeszła do lekarza może paznokieć mu zejdzie PoPdobre wiadomosci ![]() Megi jak mi się chce spać to albo sie kładę spać razem z małym ,albo ubieram buty,dresy i idę biegać od razu przechodzi ![]() Madzia fajnie że zakupy się udały też bym sobie jakąś tunike kupiła ale kompletnie nie wiem co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
kurcze, dziewczyny chyba toto za duże (18mb) -próbuje właśnie wysłać do lind i nie chce przejść.
Jeśli wiecie jak można zmniejszyć rozmiar w pdf to dajcie znać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
Libra ja daję tran i actimel
a jak widzę że jakiś katarek mały czy jaki kolwiek objaw że coś może się dziać to daję ceruvit junior Darusia może to i lepiej hehe bo ja nie doczytałam godziny o której do mnie napisałaś i się pytałam czy coś się ruszyło . he he
#3060 |
Zakorzenienie
|
co do owadow u nas tzn u rodzicow straz pozarna usuwala gniazdo.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- ja mam problem, bo sutki mi sie nie wyksztalcily w ogole, pasozyt nie umie zlapac, ja sie wkurzam, przez nakladki nie chce.... juz mnie pogryzla namaxa....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.