Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 14:07   #3031
blistex
Rozeznanie

Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

Izazula i Evitka dzięki wielkie ja miałam takowe zmówić, ale na razie ściągnęłam sobie dwie z internetu i będę jej je czytała, jedna to o zasypianiu, a druga o przyjaźni, pewnie jeszcze nie zakuma o co mi chodzi, ale ja czytać lubię, a ona słuchać, a ostatnio nawet zauważyłam, że Julia lubi słuchać, jak ja czytam swoje książki. Uwielbiam Grochole i Chmielewską, często do nich wracam.
Ostatnio czytam, ona układa klocki, podchodzi i mówi
J: czytaj
ja: czytam
J: głośno
ja: daj swoja bajeczkę to poczytam Ci
J: nie, czytaj moja
ja: ale to dla dużych dzieci są książki
J: jestem duzia, zobać < i staje na palce z rękami do góry >
no to czytałam jej ona dalej sie klockami bawiła, a jak przestałam to mówiła
J: no czytaj

to i ja się pochwalę moim dzieckiem od wczoraj chodzi i mówi wierszyk
pokoiku stoliku
mlecko jajecko
kotek wypił
pani zbiła kotka
Stary 2011-12-02, 14:21   #3032
dusiaka
Rozeznanie

Dziewczyny, dostałam od Darusiii wiadomość. Mam nadzieję, że nie będzie miała nic przeciwko, że Wam napiszę:

Wody odeszły wieczorem, wpół do jedenastej. Do szpitala pojechali koło 23ej, ktg nie wykazywało skurczy. Bóle krzyżowe pojawiły się koło 3ej nad ranem. TZ Darusi musiał zostać z Oliwką w domu bo teściowa nie mogła wziąć dnia wolnego w pracy. Na szczęście w porę z pomocą przyszła babcia TZ i TZ zdążył na finał

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:40   #3033
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam od Darusiii wiadomość. Mam nadzieję, że nie będzie miała nic przeciwko, że Wam napiszę:

Wody odeszły wieczorem, wpół do jedenastej. Do szpitala pojechali koło 23ej, ktg nie wykazywało skurczy. Bóle krzyżowe pojawiły się koło 3ej nad ranem. TZ Darusi musiał zostać z Oliwką w domu bo teściowa nie mogła wziąć dnia wolnego w pracy. Na szczęście w porę z pomocą przyszła babcia TZ i TZ zdążył na finał
Czyli Darusia ekspresem się uwinęła

I jeszcze wielkie brawadla Lenki i Julki.Mi to aż wierzyć się nie chcę,że one takie wygadane mając za przykład swoje dziecko

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:41   #3034
megi-megi
Zakorzenienie

Evitka - Lenka jest niesamowita Uwielbiam ją

Bao - Igor też nie gada. Ale pomyśl, że niedługo albo ciut dłużej będą chłopaki mówić - taka wersja dzieci dla cierpliwych mam Też bym chciała, żeby już, ale ma czas... póki co wszystko jest w normie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 14:51   #3035
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

[QUOTE=weszłam tylko na chwilkę i taaaka wiadomość

Darusia przeogromne gratulacje!!!!Witaj Amelciu

Evitka padłam z małpya z buziaka dla taty
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:11   #3036
lindsley
Zakorzenienie

Darusia GRATULUJĘ!!!

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
faktycznie Wercia ma już długie włoski i taka słodziutka się wydaje jak aniołek wygląda, więc chyba Asiulek coś tu ściemniasz z tym dawaniem w kość
Pewnie że ściemnia... Tyle razy Wercię wiedziałam i zawsze bardzo grzeczna, książeczki czyta a Misiek bałagan u nich zawsze robi - nawet raz tz Asiulka po powrocie z pracy spytał co tu się działo że zabawki wszędzie leżą Pewnie Wercia nigdy im takiego nie zrobiła

A Wercia coraz ładniejsza

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

pokoiku stoliku
mlecko jajecko
kotek wypił
pani zbiła kotka

Michał z tego wierszyka to co najwyżej umiałby powiedzieć "koju" (w pokoju) i "pani"

Lenka też wymiata

A my już gipsu nie mamy Póki co Misiek chodzi jakby dalej miał gips i mocno zaciska palce. Mamy uważać przez miesiąc żeby się nie przewracał na tę rękę - niewykonalne Jak cięli mu ten gips to darł się jakby mu rękę co najmniej cieli. Tyle miał wrażeń że śpi już prawie 3h.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 15:48   #3037
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A my już gipsu nie mamy Póki co Misiek chodzi jakby dalej miał gips i mocno zaciska palce. Mamy uważać przez miesiąc żeby się nie przewracał na tę rękę - niewykonalne Jak cięli mu ten gips to darł się jakby mu rękę co najmniej cieli. Tyle miał wrażeń że śpi już prawie 3h.
To wspaniale.
Nie dziwię się że się darł bo to nie brzmi przyjemnie. A z ciekawości to czym cieli ?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Pytanie mam do mam dzieci wołających siku. Co robicie teraz jak wołają na środku ulicy, sklepie itp. ?
Stary 2011-12-02, 15:55   #3038
P0P70
Zakorzenienie

Darusia - ogromne gratulacje. Normalnie niesamowita jesteś.

Evitka - mała jest super. Uwielbiam ja
Drcron- Julia tez jest niezła

Asiulek - wercia oczywiście przesliczna i jak dla mnie to możesz codziennie jej zdjęcia wstawiać.

Jeszcze sporo miałam napisać ale już nie pamietam o czym. Demencja starcza.

My byliśmy dzisiaj u kardiologa z Oliwka. I wiemy tylko tyle ze nie jest gorzej. Nie można było jej dokładnie zbadac bo tak się darla i wsciekala, nawt lekarza pokopala. Pan doktor powiedział ze aby ja dokładnie przebadac to nie może się ruszać wiec trzeba by jej podać jakieś środki uspokajające. Ale to i tak teraz nie ma sensu bo w postępowaniu/ leczeniu i tak byśmy nic na razie nie robili. Tyle ze wiedzielibysmy jaka dokładnie jest ta dziurka. A osluchowo nie jest zle wiec nie ma sensu jej męczyć. Następna wizyta za pól roku.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:21
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 16:59   #3039
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

poczytałam Was trochę,bo wróciłam do domu a Danielek śpi ale nie będę już odpowiadać bo dawno i nieprawda...

ogólnie to mam dzis dziwny dzien mój wujo miał uciętą nogę dzisiaj i tak się martwię o niego,że w zasadzie nie wiem co myśleć

jak wszystko inne jest nieważne jak człowiek zachoruje

ale żeby nie smęcić to mam znowu obciętego chłopczyka,lubię jak Danielek ma takie króciutkie włoski

Dusia no i jak z weekendem?

dziewczyny poradźcie bo nie wiem co zrobic Daniel kilka dni temu zrzucil sobie szuflade na palca u nogi ale on mi sie teraz nie podoba skóra jest zaczerwieniona lakko napuchnięta przy skórkach i paznokiec jes czarny iść z tym do lekarza czy nie a może jakas maść jest na to,moze tym altixem smarowac?
posmarowalam
normalnie chodzi i biega nie wiem czy go boli

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-12-02 o 18:04
Stary 2011-12-02, 18:18   #3040
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Darusia GRATULUJĘ!!!

Pewnie że ściemnia... Tyle razy Wercię wiedziałam i zawsze bardzo grzeczna, książeczki czyta a Misiek bałagan u nich zawsze robi - nawet raz tz Asiulka po powrocie z pracy spytał co tu się działo że zabawki wszędzie leżą Pewnie Wercia nigdy im takiego nie zrobiła

Michał z tego wierszyka to co najwyżej umiałby powiedzieć "koju" (w pokoju) i "pani"

Lenka też wymiata

super ze juz bez gipsu.moze na ten miesiac jakas opaske na renke mu zakladaj ?
Ja sie darlam jak mialam 7 lat i gips zakladany.a tylko na tyl nogi.a co dopiero jakby mieli mi nozycami czy pilkami sciagac to bym chyba ochrypla

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To wspaniale.
Nie dziwię się że się darł bo to nie brzmi przyjemnie. A z ciekawości to czym cieli ?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Pytanie mam do mam dzieci wołających siku. Co robicie teraz jak wołają na środku ulicy, sklepie itp. ?
u mnie prosta sprawa bo tylko siusiaka wyciagam jemu i sika na drzewa. Jak jest okazja to korzystam z kibelkow w lokalach. Ale najczesciej 2 h spokojnie wyttzymuje

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
poczytałam Was trochę,bo wróciłam do domu a Danielek śpi ale nie będę już odpowiadać bo dawno i nieprawda...

ogólnie to mam dzis dziwny dzien mój wujo miał uciętą nogę dzisiaj i tak się martwię o niego,że w zasadzie

dziewczyny poradźcie bo nie wiem co zrobic Daniel kilka dni temu zrzucil sobie szuflade na palca u nogi ale on mi sie teraz nie podoba skóra jest zaczerwieniona lakko napuchnięta przy skórkach i paznokiec jes czarny iść z tym do lekarza czy nie a może jakas maść jest na to,moze tym altixem smarowac?
Moj latem taka szklana duza miske sobie zrzucil na duzego palca. Tez mu paznokiec zczernial.a potem po kapieli w jeziorze caly mu odpadl. Ale z 2 tyg i mial nowy. Ja bylam u lekarki to kazala mi 5 dni odczekac.jakby byl ciagle opuchniety lub siny to do chirurga.jak masz mozliwosc idz do lekarza dla spokoju. Mojego ten palec nie bolal za bardzo przy dotykaniu. Jak twojego boli to moze zlamany.

A czemu twojemu wojkowi noge obcieli?

P0P to w sumie jestescie zadowoleni z wizyty u kardiologa czy sie bardziej martwicie?chyba dobrze jest?! Wazne zeby bylo lepiej na nastepnej wizycir

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:39   #3041
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
super ze juz bez gipsu.moze na ten miesiac jakas opaske na renke mu zakladaj ?
Ja sie darlam jak mialam 7 lat i gips zakladany.a tylko na tyl nogi.a co dopiero jakby mieli mi nozycami czy pilkami sciagac to bym chyba ochrypla

u mnie prosta sprawa bo tylko siusiaka wyciagam jemu i sika na drzewa. Jak jest okazja to korzystam z kibelkow w lokalach. Ale najczesciej 2 h spokojnie wyttzymuje

Moj latem taka szklana duza miske sobie zrzucil na duzego palca. Tez mu paznokiec zczernial.a potem po kapieli w jeziorze caly mu odpadl. Ale z 2 tyg i mial nowy. Ja bylam u lekarki to kazala mi 5 dni odczekac.jakby byl ciagle opuchniety lub siny to do chirurga.jak masz mozliwosc idz do lekarza dla spokoju. Mojego ten palec nie bolal za bardzo przy dotykaniu. Jak twojego boli to moze zlamany.

A czemu twojemu wojkowi noge obcieli?

P0P to w sumie jestescie zadowoleni z wizyty u kardiologa czy sie bardziej martwicie?chyba dobrze jest?! Wazne zeby bylo lepiej na nastepnej wizycir
wygląda na to,że go nie boli ale nie da sobie go ogladac chce zeby skarpetkę zalożyć a jak zaloże to biega jkby nic nie miał

a z wujem to dluga historia najpierw mu popsuli operacje biodra uszkodzili nerw i nie mial czucia w stopie doszly klopoty z cukrzcą i krążeniem i mu zaczęła noga obumierać i gnić-masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 18:46   #3042
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dziekujemy za mile slowa i gratulacje
ide doczytac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:54   #3043
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny prosze głosujcie
https://apps . facebook . com/inspiracje/zdjecie/144?ref=nf

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2011-12-02 o 18:56
drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 18:55   #3044
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziekujemy za mile slowa i gratulacje
ide doczytac
Darusia jak się czujesz Ty nie czytaj tylko pisz nam tu wszystko jak Amelcia?

z tym paznokciem to jeszcze tak wygląda jakby wlasnie się podniósł z jednej strony jakby miał odejść w miejscu gdzie jest większy ten wylew,chcialam zdjęcie zrobic ale z lampą nie widac a bez lampy sie zamazuje
Stary 2011-12-02, 18:59   #3045
drcron
Zakorzenienie

trzeba miedzy kropkami spacje pousuwac

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

ja nigdy nie miałam stłuczonego paznokcia, ale jak miałam jakieś stany zapalne, to mama kazała mi w szarym mydle moczyć kończyne i to pomagało.

ostatnio znajomych córcia miaął tez cos z paznokciem, poszli do lekarza i jej zrywali tego paznokcia

Darusia nadrobisz potem a teraz pisz jak poród, jak maluszek? Oliwka siostre juz widziała, jak zareagowala ?

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:04   #3046
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Tylkooliwka u mojego bylo tak samo po opisie. Ja mu obcinalam to co odstawalo.

Darusia i jak bylo? No i jak teraz. Zobaczysz ze jak zobaczysz po wyjsciu Oliwke to bedzie sie tobie taka wielka wydawala

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:32   #3047
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ania - a ja nadal uwielbiam moją Oliwkę w samych rajtkach I w pajacu też ją lubię.
A ona to najbardziej lubi goła latać
he he ja jak wiesz nie znoszę rajtek , pajaca Ola nie ma nawet jednego . wiem ja dziwak jestem

DARUSIA - ogromne gratulacje , jak mi napisałaś na GG to nie doczytałam jaka godzina i Ci odpisałam sama zobacz co he he , Amelka śliczna

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A może już po wszystkim...

Aż mnie macica zabolała.

P0P - nieprawdopodobne, że niedługo Ciebie też to czeka. Mam nadzieję, że w 40 tygodniu i że będziesz karmiła piersią W końcu psie uszy też Ci się należą... i to magiczne uczucie, jak się karmi maluszka.
KUrna tylko ja tego nie cierpiałam ?

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Byłam,ale były 3 wózki tylko i do tego jeden taki,który niedawno moja siostra dostała na urodziny.Myślałam,że teraz w okresie prezentów będzie sporo wózków,ale niestety.Zostaje tylko baby-nurse

Trzymaj to ten
http://allegro.pl/2w1-baby-nurse-gon...930954821.html

sama gondola 139zł
Matko jakie to plastikowe się wydaje strasznie .

Madziwnia ja mam taki
nie ma w tej chwili na żadnej aukcji
ale podobny do tego , tylko mam piankowe koła , kosz na zakupy w nim
http://allegro.pl/wozek-dla-lalki-in...947084537.html

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
następna wiariatka że nie bolało to ok, ale żeby przyjemne było to już niemożliwe

ej laski mam pytanie, bo Amelka nadal kaszle, ale już nie ma gorączki, jak myślicie kiedy mogę wyjść z nią na zewnątrz?? juz szału w tym domu dostaje czekać, aż całkiem kaszel jej minie (co może potrwać kolejny tydzień ) czy np. pomimo kaszlu wyjść chociaż na parę chwil w weekend?? ona nigdy tak chora nie była, więc nie mam pojęcia
Możesz z nią iśc jak nie ma gorączki

Cytat:
Darusia GRATULUJĘ!!!

Lenka też wymiata

super

Darusia pisz jak tam poród bo szybko poszło
Stary 2011-12-02, 19:34   #3048
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

nie tylko ty
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 19:46   #3049
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no pewnie tak wlasnie bedzie!!!!

generalnie bole krzyzowe-kosmiczne.
Do tego tesciowa powiedziala ze do malej NIE PRZYJDZIE, BO NIE WEZMIE URLOPU, jak zaczelam rodzic tz do niej zadzwonil.
Pojechalismy ale mimo odejscia wod nic sie nie dzialo wiec kazaly isc spac, kimnelo mi sie troche, troche na necie posiedzialam po 3 mnie obudzil bol, lekki w porownaniu do tego co byl po 5
tz zalatwil ze babcia zejdzie do Oliwki, ale babcia nie podalaby jej antybiotyku wiec zdazyl idealnie na sam moment kulminacyjny.
Bolalo jak cholera ale jak na nia pattrze to jestem to w stanie powtorzyc chocby zaraz
udalo sie bez naciecia,leciutko jednak peklamaletylko3szwy.

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

pokoje rodzinne sa zajete wiec jestesmy same, bez tz, na sali tez same.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ania nie mam zadnej wiadomosci na gg;/
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 20:00   #3050
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jejuuu czy ja kiedyś doczekam choć jednego takiego "dialogu" z własnym dzieckiem???
wczoraj nauczył się mówić MIŚ, tzn. po swojemu... czyli miś to PIŚŚŚŚŚŚŚŚ
poczekaj, poczekaj będzie jak z tym kompocikiem.
Jak mu te bajki po ang puszczasz, to on jak bilingual-musi dłużej przetworzyć

Cytat:
pokoiku stoliku
mlecko jajecko
kotek wypił
pani zbiła kotka

moja "wlazł kotek na płotek" a resztę słów z piosenkiw dowolnej kolejności
i fajnie ze czytania lubi słuchać. Czytając swoje książki juli, to masz przyjemne z pożytecznym

Cytat:
super
I nie dziwię się-ja to sama bym miała pewnie niezłego kota-niby się wie ze tylko gips tną, ale jednak taki strach głupi, podświadomy jest jakiś, a co dopiero o takiego malucha. No zuch chłopak

Cytat:
też mnie to ciekawi

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj u kardiologa z Oliwka. I wiemy tylko tyle ze nie jest gorzej. Nie można było jej dokładnie zbadac bo tak się darla i wsciekala, nawt lekarza pokopala. Pan doktor powiedział ze aby ja dokładnie przebadac to nie może się ruszać wiec trzeba by jej podać jakieś środki uspokajające. Ale to i tak teraz nie ma sensu bo w postępowaniu/ leczeniu i tak byśmy nic na razie nie robili. Tyle ze wiedzielibysmy jaka dokładnie jest ta dziurka. A osluchowo nie jest zle wiec nie ma sensu jej męczyć. Następna wizyta za pól roku.
czyli generalnie do przodu

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ogólnie to mam dzis dziwny dzien mój wujo miał uciętą nogę dzisiaj i tak się martwię o niego,że w zasadzie nie wiem co myśleć

posmarowalam
normalnie chodzi i biega nie wiem czy go boli
ło matko, ale przerąbane....

ja bym z paznokciem chyba poszła do lekarza. Jak ten altix to taki altacet to można.
Jak przy skórkach podrażniona to może dodatkowo jakimś alantanem czy bepanthenem na regenerację naskórka samego

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
biedaczek malutki
---
jeszcze się wam chciałam pochwalić (bo komu jak nie wam)jaką moje dziecko ma pamięć-sama jestem ciągle przez nią zaskakiwana.

Jednego dnia koleżanki synek miał bluzkę z carsami. Tego samego dnia widziała w jakimś aucie zaparkowanym taką przesłonkę przeciwsłoneczną z tymi carsami i krzyczy "mamo, cimon,cimon"

Wczoraj była u nas koleżanka i mówiła jej taki wierszyk pukając ją w stópkę "kowalu kowalu podkuj mi butki, tatuś ci zapłaci, bo ja za malutki". I jej się to bardzo podobało. Wieczorem jak ją wycierałam po kąpieli coś tam jej stópkę dotknęłam i ona "mamo niunia malutka tatuś zapłaci, niunia malutka"
A ja nie zatrybiłam i się pytałam za co ma tatuś płacić. A ona "no kosi kosi, niunia za malutka, tatuś zapłaci". I załapałam, ale z kolei wtedy nie pamiętałam rymowanki i nie mogłam jej zaprezentować .

W ogóle dużo rzeczy jej mówię tylko raz (w sensie jak się coś nazywa, gdzie pójdziemy, do czego coś służy) i tak sobie mielę ozorem i potem taka zaskoczona jestem ze to nie idzie w eter tylko ona tyle rzeczy pamięta.

Asiulek, jeszcze ci miałam napisać w sprawie tego spania (bo mi wczoraj posta wcięło). U nas lenka zasypiała 2-3 tyg sama, a potem nastąpił regres (chyba pisałam o tym). Raz chciała tulu tulu (ciągle i długo)i nie chciała mnie puścić i mnie wołała i wołała, a ja chciałam się "nie dać" i poszłam się kąpać. I tak płakała że tż do niej poszedł, ale ona chciała mnie. I tak na mnie czekała zapłakana z gilami do pasa że zasnęła na stojąco przy przewijaku. I od tego czasu znów koczuję aż zaśnie (albo prawie).
I wygląda to tak że jest tulu tulu, buzi buzi, czasem kilka razy i potem leżę w swoim wyrku w absolutnej ciszy (chyba że sprawdza cz jestem "mama?" "yhmmmm"-odpowiadam).
Czasem jak się próbuję wymknąć, to dostaję komendę "mama lezić" i lezię.
Ale szybko idzie, na ogół 10-15 min i odpada. No i śpi całą noc do ok.6.00

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:22   #3051
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
nie tylko ty

Fajnie nie jestem sama .

Darusia dobrze że masz to już z głowy . jak to nie masz odpisałam Ci przecież , tylko troszkę rychło w czas
Stary 2011-12-02, 20:23   #3052
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
nie tylko ty
Nie tylko ty ania, ja też nie cierpiałam, nie znosiłam karmienia piersią

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no pewnie tak wlasnie bedzie!!!!

generalnie bole krzyzowe-kosmiczne.
Do tego tesciowa powiedziala ze do malej NIE PRZYJDZIE, BO NIE WEZMIE URLOPU, jak zaczelam rodzic tz do niej zadzwonil.
Pojechalismy ale mimo odejscia wod nic sie nie dzialo wiec kazaly isc spac, kimnelo mi sie troche, troche na necie posiedzialam po 3 mnie obudzil bol, lekki w porownaniu do tego co byl po 5
tz zalatwil ze babcia zejdzie do Oliwki, ale babcia nie podalaby jej antybiotyku wiec zdazyl idealnie na sam moment kulminacyjny.
Bolalo jak cholera ale jak na nia pattrze to jestem to w stanie powtorzyc chocby zaraz
udalo sie bez naciecia,leciutko jednak peklamaletylko3szwy.
ale to zabrzmiało, ona naprawdę taka pogrzana jest....

ale byłaś dzielna, bardzo się cieszymy
szybko i sprawnie poszło i amelcia jest z wami
---
dziewczyny mama w pdfie "przytulanki czyli wierszyki na dziecięce masażyki"-tam są takie własnie mniej lub bardziej znane wyliczanki i wierszyki i jest napisane co wtedy z dzieckiem robić
lind, ty pytałaś o takie wyliczanki macanki
http://www.empik.com/przytulanki-czy...0089,ksiazka-p
tu próbka http://www.berek.pl/centrum/ctrr06.html

mogę wysłać na mailia (18mb to się chyba wyśle? czy za duże?)

Stary 2011-12-02, 20:28   #3053
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
To wspaniale.
Taką małą piłką elektryczną. Ale to bezpieczne, facet sobie po dłoni jeździł tym żeby mi pokazać że krzywdy mu tym nie zrobi, no i waty pod gipsem tym by nie przeciął. Ale to tylko nacinał a potem takimi nożycami docinał. Tyle że Misiek zaczął płakać jak weszliśmy do gabinetu. Nie wiem czy się wystraszył ludzi w kitlach (chociaż z tym panem co ciął rozmawialiśmy na korytarzu wcześniej i było ok) czy tego że to o czym rozmawialiśmy od rana na prawdę się stanie (tłumaczyliśmy mu że pan zrobi bzium bzium i nie będzie gipsu)

Nie ukrywam że po cichu liczę na przespaną noc, przed złamaniem kilka z rzędu przespał, w gipsie budził się każdej nocy kilka razy...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:28   #3054
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania no powaznie, zadnej wiadomosci nie mialam!!!

sluchajcie ojciec tezeta chce nam zasponsorowac lapka takiego do 2500 wezcie cos poradzcie bo ja sie na tym kompletnie nie znam, a niektore z was maja informatykow w domu
A.Camus
Stary 2011-12-02, 20:37   #3055
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
N
dziewczyny mama w pdfie "przytulanki czyli wierszyki na dziecięce masażyki"-tam są takie własnie mniej lub bardziej znane wyliczanki i wierszyki i jest napisane co wtedy z dzieckiem robić
lind, ty pytałaś o takie wyliczanki macanki
http://www.empik.com/przytulanki-czy...0089,ksiazka-p
tu próbka http://www.berek.pl/centrum/ctrr06.html

mogę wysłać na mailia (18mb to się chyba wyśle? czy za duże?)
nie mam pojęcia czy się wyśle, jak coś to ja proszę o wysłanie izka-s@wp.pl

ja też nie lubiłam karmić piersią, dlatego tylko 1,5 miesiąca karmiłam

a mnie katar dopadł;/ oby tylko Zosia nie złapała

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:45   #3056
libra777
Zakorzenienie

DARUSIA OGROMNE GRATULACJE
Cytat:
nie ruszajcie tego sami, zadzwońcie na straz pożarną, oni przyjadą od razu po telefonie i sami to usuną, u nas też takie było, ale między oknami w pokoju nie uzywanym i Tż z kolegami w jakimś skafandrze z pracy to usuwali.
chyba tak będzie najlepiej
Cytat:
Najlepszy czas jest właśnie na przełomie jesieni i zimy bo śpią (przynajmniej teoretycznie bo nie wiadomo jak reagują na obecna pogodę). No i są spokojne dopóki ktoś nie zakłóci tego spokoju, są bardzo agresywne i pokąsanie może się skończyć tragicznie. Dlatego konieczny jest stosowny strój żeby nie miałay dostępu do ciała w razie czego.
Jak Tż jest strażak to niech to załatwi z kolegami czym prędzej. Może to jest juz opuszczone gniazdo.
Latem często widziałam szerszenie kręcące się koło domu ,pewnie to te "nasze"
Może lepiej poczekamy na większy mróz , skafandry i sprzęt to my mamy swoje ,gorzej z jakimś środkiem do opryskania
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ja nie tyle że nie cierpiałam ,ale jakoś podchodziłam do tego praktycznie niż uczuciowo , żadnej magii w tym nie widziałam.
Nie miałam serca sama zrezygnować z karmienia na szczęście mały mnie wyręczył ,chociaz jakos dziwnie mi było z tym na początku

Nie dawno byłam z synem u lekarza na bilansie i byłam świadkiem jak jedna matka siedząca z dzieckiem na poczekalni pełnej ludzi (nasza rodzinna to też pediatra) było tam też kilku facetów a ona wyciągnęła cyca i dała tej małej ,dziecko nie było już niemowlaczkiem miało ok. roku , poczułam sie trochę niesmacznie szczerze powiem w zyciu bym tak nie zrobiła , jak musieli sie czuć zażenowani faceci którzy tam byli.

Evitka i Drcronwasze gaduły mnie rozwalają , wesoło macie

Tylkooliwka ja bym się przeszła do lekarza może paznokieć mu zejdzie

PoPdobre wiadomosci

Megi jak mi się chce spać to albo sie kładę spać razem z małym ,albo ubieram buty,dresy i idę biegać od razu przechodzi

Madzia fajnie że zakupy się udały też bym sobie jakąś tunike kupiła ale kompletnie nie wiem co
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:45   #3057
evitka21
Zakorzenienie

kurcze, dziewczyny chyba toto za duże (18mb) -próbuje właśnie wysłać do lind i nie chce przejść.

Jeśli wiecie jak można zmniejszyć rozmiar w pdf to dajcie znać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-02, 20:48   #3058
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

a mnie katar dopadł;/ oby tylko Zosia nie złapała
niestety duże prawdopodobieństwo jest że złapie

Pogoda zwariowana, jeden dzień -5 a następnego +10

Co dajecie na odporność dzieciom?
Ja daję Bioaron C i małemu i dużemu
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:52   #3059
ania p
Zakorzenienie

Libra ja daję tran i actimel
a jak widzę że jakiś katarek mały czy jaki kolwiek objaw że coś może się dziać to daję ceruvit junior

Darusia może to i lepiej hehe bo ja nie doczytałam godziny o której do mnie napisałaś i się pytałam czy coś się ruszyło . he he
Stary 2011-12-02, 20:54   #3060
Darusiaaaa
Zakorzenienie

co do owadow u nas tzn u rodzicow straz pozarna usuwala gniazdo.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

ja mam problem, bo sutki mi sie nie wyksztalcily w ogole, pasozyt nie umie zlapac, ja sie wkurzam, przez nakladki nie chce....
juz mnie pogryzla namaxa....
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości