|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Hey baby, I think I wanna marry you!" - Zazdrośnice cz. 45 :brzydal:
Cytat:
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu trzymam kciuki
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Po prostu wiem,że u tego kolesia nie zdam. I on ma widoczną przyjemność z uwalania mnie.
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś się uczę bo jutro chyba pan powita nas wejścióweczką na ćwiczeniach. Cytat:
|
||
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Przez ten tytuł ciągle mam w głowie tę piosenkę,a w pracy ciągle ją sobie śpiewam.Wrrr
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Kasiu kciukam
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
By Ty po prostu przed mężem chowasz zaskórniaki! Niedobra
![]() ja za to zaliczyłam wpadkę z Allegro, sprzedałam janioła i babka chciała odebrac osobiście ale się nie mogłyśmy zgadać (też przez to że mi bezzasadnie odłączyli neta i nie miałam jej nr) w końcu chciała przesyłką, więc jej trochę obniżyłam koszt skoro już kupiła ok niech stracę, zalezy mi na początek na klientach, podałam jej nr konta i nic nie odpisała, ja w miedzy czasie sprawdziłam raz czy dwa konto, ale nie wyswietliło mi zadnych wpłat (albo jestem slepa) a dzisiaj mail z fochem i krzykiem ze co ja zrobiłam z jej kasą, ona ponad tydzien czeka, a ja znowu wystawiłam przedmiot. Patrzę w archiwum faktycznie kasa jest. Zonk. Poleciałam na pocztę, dołozyłam jej nowiutką książkę do poczytania (coby mi negatywa nie wystawiła bo przez TŻta juz parę mam;/) i wyprzepraszałam w mailach ;/ chyba jej trochę przeszło Osz Mayanastępne co chowają kasę po kątach ![]() Carmi przebież się za harcereczkę, pożyczę mundurek Możesz w ogóle coś na szmatach kupić dużo jest jakichś takich gotowych strojów karnawałowychStygmatku zazdroszczę fryzjera, też myślę powoli, żeby iść, ale podjęcie decyzji może trochę w moim przypadku trwać a z transparentem bomba, chciałabym żeby mnie ktoś tak witał![]() Józia co do taty... znam taką historię i nie powiem Ci - przygotuj się na to że będzie gorzej, bo sie przygotować nie da, ale to co jest teraz - to ostatni moment 'normalnosci' to, co się potem dzieje z człowiekiem jest koszmarem na żywo, życzę siły ![]() Kasia kciukam za podważanie egzaminu ![]() Mam trochę zryty humor. Bo TŻ coś wczoraj zdaje się przebąkiwał, ze przemeczy się w robocie do stycznia/ lutego a potem chyba bedzie cos szukał. Jakoś puściłam to mimo uszu a w pracy dopiero zaczęłam myśleć i kurde nie chcę żeby zmieniał pracę! Wiem, ze tam jest źle, chamsko, nie ma opcji rozwoju i on się stresuje codziennie bardzo, ale: nie ma studiów, dopiero zaczął po raz któryś i póki nie będzie miał inż to nie zarobi dobrych pieniędzy; po 2: co z tego, ze ma doswiadczenie i szybko znajdzie pracę, jak znowu to będzie prywatna firma (bo do korporacji bez studiów niet - patrz punkt 1) i znowu bedzie miał tyle samo kasy, takie same warunki i znowu okres probny który się może przeciągać do 9-ciu miesiecy; po 3 ma dostac koncem stycznia tutaj umowe stałą i ma walczyc o podwyzke, wiec moim zdaniem lepiej powalczyc i zostac poki albo nie zrobi studiów, albo nie znajdzie czegos gdzie bedzie mógł przejsc na preferencyjnych warunkach ( jest sporo firm z którymi współpracuje w ramach swoich zadan mówiłam ze warto byłoby sie rozejrzec i jakby kogos potrzebowali to moze wskoczyłby od razu na umowę, albo po krótkim okresie próbnym); po 4: jak jestesmy razem prawie 2 lata, tak jest to jego trzecia praca. Jak pójdzie gdzie indziej znowu bedzie okres starania się przeplatanego ze stresem - co za tym wszystkim idzie: nie zareczymy sie, nie bedziemy mogli wziac kredytu, rozmowy o jakimkolwiek slubie odwleką się w nieskonczonosc. Ja chce skonczyc studia i myslec cos powazniej i fajnie gdyby mój facet chciał być za mnie odpowiedzialny, bo to nie jest tak ze on sobie zmieni pracę i to jest tylko jego sprawa. Poza tym wszystkim jest jeszcze kwestia tego, ze miałam nadzieje ze jak się postara o tę podwyżkę to będzie nam troszeczkę lżej w koncu i ze bedziemy mogli niedługo coś zacząć odkładać. Nie wiem moze sie nakreciłam, ale chyba nie chce zaczynac z nim tego tematu bo czuje ze moze byc następna wojna;/ |
|
|
|
#1928 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie obejrzalam 'oswiadczyny po irlandzku'
bardzo fajny film
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzik, nie wiem, czy w ogóle się przygotowywać na coś, ojciec żyje osobno i my mu raczej pomagamy tylko finansowo i z doskoku, soł... A co do Twojego TŻa, to nie naciskaj na niego... Klimat w pracy to rzecz niemal najważniejsza, jeśli się tam męczy i źle czuje, to nie ma sensu, żeby pracował tam dalej. Ale tez niech nie rzuca pracy w ciemno dopóki nie znajdzie czegoś innego.
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
w trakcie ogladania przypomnialo mi sie, ze tez go wczesniej widzialam i co dziwne to u siebie w TV, a film z 2010 roku
. nie jest to taka glupkowata komedia ale przyjemny film, bardzo milomi czas zlecial
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, wiem już, że na Maltę nie biorę szpilek z dwóch powodów: zapowiedzianą mam dużą ilość pieszych wycieczek
i byłabym wyższa od Christiana szczęśliwie ma tyle wzrostu co ja, więc nie będę musiała mu dawać buzi w czółko
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Jusia tulę
![]() Zuzik ciężka sprawa z tą pracą Twojego Tżta... W jakiej branży on pracuje? Ja bym poczekała do końca stycznia i zobaczyła co z umową i podwyżką i dopiero wtedy podejmowała decyzję. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Ehh to dla mnie już nie jest ciachuniem (niscy faceci totalnie mnie nie pociągają, są wręcz aseksualni)... |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna sprawa, że nie mam wobec niego jakichś niecnych planów
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeleciałam Was na szybko. Nie wiem co napisać. Chyba tylko, że ja też się zgłaszam do Aleks, jeśli będzie chciała mieć towarzystwo przy kieckach.
Znowu kolejny męczący dzień ![]() A teraz lecę robić leczo ![]() Buziaki |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
hm, Czy opłaca się kupić zestaw tuszy czarny + niebieski?
Przyda się to na coś?
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wszystko sie zgadza, poza ty, ze nie opisujesz nietolerancji, a alergie a nietoletarncja różni sie od alergii tym, ze w alergii zawsze występuje reakcja układu immunoloicznego, w nietolerancji natomiast układ immunologiczny nie reaguje. Alergia jest na białko, a nietolerancja często dotyczy np. Weglowodanow ( np. Nietolerancja laktozy).I dopisze jeszcze, jako dietetyk ze nawet jeśli testy na alergeny pokarmowego wyszły Ci dodatnie, ale nie masz objawów żadnych po spożyciu tych produktów (nie masz wysypki, biegunki, kaszlu), to nie ma wskazań do stosowania diety eliminacyjnej ![]() Kupiłam bombki i Mrowka wstala lecę
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Czarny tak
![]() Bo akurat przeglądam zestawy w gazetce rossmanna i są same średnio ciekawe - z rzeczami, których nie potrzebuję, bo już mam... Edit albo możeby tak kupić taki... http://tigershops.pl/tiger_dla_ciebi...s_2000043.html Firma utrzymuje, że ich rzeczy są porównywane do takiej średniej półki - w sklepie słyszałam
Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-12-02 o 16:25 |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, żeby się pomalować na święta
![]() W końcu teraz będzie pełno występów rodzinnych ![]() To bez tuszu słabo. a 10zł to tyle co paczka cukierków dla Tż, a on z nich nie rezygnuje ![]() Dałam mu wczoraj pół kilograma galaretek w czekoladzie, już mało co zostało... Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-12-02 o 16:39 |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
A co za tusz? Żebyś nie wydała kasy, a on cię uczuli.
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
No idea
![]() Ale w tym sklepie sprzedają raczej w miarę dobre kosmetyki - wszystkie są bez parabenów, które ponoć nie uczulają. Zresztą mnie chyba jeszcze nic nie uczuliło... Nie no mogę wydać więcej, to nie problem ![]() Na razie nie kupuję Myślę
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Zwiesiu a może ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...es.html&next=1 Carmi bardzo sobie chwaliła a też taniutki
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być ![]() Wprawdzie mam małe doświadczenie z produktami E. (Miałam fajny lakier, ale słabo krył i długo wysychał). ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- jeju, jestem straaasznie głodna - a jadłam w domu śniadanie i dostałam dwie napakowane bułki do pracy... Chyba skoczę po drodze po coś z burger kinga
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwiesiu Ty na naszych oczach stajesz się zakupoholiczką!! :P ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- kurde chciałabym żeby tż się starał tak jak na początku naszego związku |
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo interesujące stroje mają na tej stonie ![]() Cytat:
![]() pracowałam dzisiaj z naczelnikiem na jego komputerze nad pewną umową, siedzieliśmy ponad 2 godziny i podczas zapisu na pendrive wyskoczył błąd i został tylko plik odzyskany (w którym za dużo nie ma ) totalna załamka... no, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem spróbuje jeszcze w pn poszukać w plikach tymczasowych może coś się znajdzie![]() męża wyprawiłam na piwko z kolegami a ja sobie odpocznę
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Mateusz mnie dziś zdenerwował; chce się zgłosić do stażu w Google, za który by dostał jakieś beznadziejne pieniądze w dodatku w zakichanej Kaliforni zamiast jechać zarobić na ślub. Ustaliliśmy w końcu że najpierw zarobimy a będzie mógł jechać w kolejnym roku, nie wiem czy dobrze ?
ale nie lubię jak ludzie zmieniają ustalenia, które już z kimś mają
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Ilsa z drugiej strony to staż w Google w Kalifornii pozwoli mu w przyszłość lepiej zarabiać na utrzymanie rodziny. Doświadczenie ze szklarni czy zmywaka pozwoli zarobić na ślub ale nic więcej nie wniesie. Niech się zgłosi. Jak go wybiorą to będziecie się martwić.
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo, nadrobiłam
![]() Capri, ja bym tą Twoją koleżankę pociągnęła do opdowiedzialności finansowej i spróbowała z nią pogadać, czy ona sobie w ogóle zdaje sprawę z tego, co zrobiła. Ale też nie byłabym dla niej jakoś specjalnie surowa chyba. Nie zrobiła tego przecież specjalnie. Piliście wszyscy, ona pewnie też - pewnie zapomniała. Szczęście, że wszysko się dobrze skończyło, a jeśli to jest jakaś Twoja dobra koleżanka, to moim zdanim szkoda znajomości z takiego powodu. Za jakiś czas sie będziecie śmiać z tego. Zuzia szczerze mówiąc nie sądzę, że powinnaś się złościć na swojego faceta, że chce zmienić pracę. Nie można też zakładać, że znajdzie drugą równie złą. A skoro źle mu tam jest i źle mu się tam pracuje, to to jest poważny argument za zmianą. Nie mówię, że warunkujący, ale napewno poważny. Apropos snów.... mi się dzisiaj śniło, że mój tż był gladiatorem ale w jakimś współczesnym wydaniu - co czwartek przyjeżdżał po niego opancerzony samochód i gdzieś go wywoził. Wracała w niedzielę strasznie poturbowany. Śniło mi się też, że zosrganizowano nam - żonom gladiatorów jakieś też zawody, gdzie walczyć miałyśmy na śmierć i życie. Do przejścia był jakiś małpi gaj, a ja tłumaczyłam kobiecie, że nie mogę w tym brać udziału, bo dopiero co miałam cesarskie cięcie... A nad ranem obudził nas domofon. Tż stał w takim półśnie, otworzył, wraca do sypialni, a ja do niego "śniło mi się, że kurier przyszedł". On na mnie patrzy wzrokiem - - i mówi: "bo przyszedł właśnie" Dzisiaj kurier był u nas 4 razy.... Przyszła konsola dla tż ustawiłam ją w najbardziej widocznym miejscu - stoi na szafie w pokoju Mrówki jestem pewna, że może tam stać nie zauważona do samych świąt ![]() ![]() Pisałam o tym na FB, napiszę i tu Mrówka dostała krople do nosa dla niemowląt > 3 m-ca życia (na katar). Kazali nam się zapoznać z ulotką, no to się zapoznałam i dowiedziałam się, że zażywając te krople nasza 3-miesięczna córka może spokojnie prowadzić samochód i karmić piersią. Powinna się natomiast skonsultować z lekarzem jeśli jest w ciąży Wczoraj byłam na zakupach kupiłam bombki, łańcuchy, skarpety mikołajowe, i dużo ozdóbek No a poza tym sobie spodnie i bluzkę w Orsayu ![]() Jedną tylko rzecz o Mrówce jeszcze napiszę (bo staram się zwalczyć swój monotematyzm ). Uwielbiam ją jak ją nakarmię, a ona usypia. Jak już uśnie i jest taka objedzona i jest jej ciepło, to tak blogo uśmiecha się przez sen ![]() Coś miałam jeszcze..... nie pamiętam ![]() Aaa jutro do teatru idziemy ![]() ![]() I ja mam szkołę. Pierwszy raz zostawiam córkę na cały dzień i nie wiem jak wytrzymam. Oglądam losowanie Euro 2012... obstawiam że trafimy Anglię, Niemcy i Chorwację I że jak zwykle zagramy 3 mecze: otwarcia, o wszystko i o honor
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja byłam na zajęciach, odebrać kasę w redakcji, zrobiłam zakupy i zaraz przyjdą do mnie koleżanki ![]() pokój ogarnęłam i przystroiłam świątecznie
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

bardzo fajny film 
szczęśliwie ma tyle wzrostu co ja, więc nie będę musiała mu dawać buzi w czółko