Mycie włosów odżywką - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-28, 17:18   #1951
Nessa7
Raczkowanie

Dot.: Mycie włosów odżywką

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
pare miesiecy temu probowalam umyc wlosy naturalnym szamponem domowej roboty, potrzebne:
- zel aleosowy
- mleko kokosowe
- pare kropel olejku z kielkow pszenicy

znalazlam ten przepis jak szukalam ratunku dla wysuszonego skalpu (po wcierce z alkoholem)

mikstura myje super (mialam naolejowane wlosy a domyla wszystko)

a czytajac o zelu aloesowym to jak ktos ma wrazliwy skap to wlasnie dobre sa szampony z aloesem wysoko w skladzie, polecane tez jest mieszanie zelu z szamponem jak nie mozna dostac aleosowego (oczywiscie szampon bez silikonowy)

zrodlo
(jedno z wielu ktore czytalam)
ooo to fajna sprawa z tym dodaniem aloesu do szamponu
spróbuje bo mam wrażliwy skalp
Nessa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 10:04   #1952
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Możliwe więc, że Twoje przetłuszczanie było spowodowane przesuszonym skalpem, który żeby się ratować- wydzielał więcej sebum
Super, że metoda Ci pasuje Pamiętaj jednak, ze oczyszczanie szamponem raz na jakiś czas a jeszcze rzadziej jakimś szamponem z SLS też jest ważne
Jeśli stosuje czasami odzywke z silikonami, to mniej więcej co ile musze myc szamponem z sls? mnie rowniez pasuje mycie odzywka, w koncu nie mam stogu siana, jak kiedys

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 10:09   #1953
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Jeśli stosuje czasami odzywke z silikonami, to mniej więcej co ile musze myc szamponem z sls? mnie rowniez pasuje mycie odzywka, w koncu nie mam stogu siana, jak kiedys
to indywidualna sprawa, obserwuj wlosy - jak zauwazysz przyklad, problem z ukladaniem to znak ze czas na szampon z sls bo silikony nadmiernie sie nadbudowaly
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-29, 10:20   #1954
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
to indywidualna sprawa, obserwuj wlosy - jak zauwazysz przyklad, problem z ukladaniem to znak ze czas na szampon z sls bo silikony nadmiernie sie nadbudowaly
narazie nic zlego sie nie dzieje, a myje glownie odzywka Isana, a czasami szamponem BD

Wymianka
Stary 2011-11-29, 10:29   #1955
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
narazie nic zlego sie nie dzieje, a myje glownie odzywka Isana, a czasami szamponem BD
I moze dlatego nic sie nie dzieje, szampon BD zawiera Cocamidopropyl Betaine ktora zmywa kilka rodzajow silikonow, i moze wlasnie BD zmywa wszystkie z Twojej silikonowej odzywki (a te ktorych nie moze jest niewiele)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-29, 10:56   #1956
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
I moze dlatego nic sie nie dzieje, szampon BD zawiera Cocamidopropyl Betaine ktora zmywa kilka rodzajow silikonow, i moze wlasnie BD zmywa wszystkie z Twojej silikonowej odzywki (a te ktorych nie moze jest niewiele)
Ooo dobrze wiedziec a ta silikonowa odzywka to Elseve czerwona bo nivea chyba nie ma silikonów (ale moge sie mylic, bo jestem ciemna, jesli chodzi o sklady)

off top. Widze, ze znasz sie na wszystkim Rybiorek mozesz mi napisac, jak stosowac maslo karite z mazidel do wlosow? dodawac do odzywki czy jako olej na wlosy przed myciem?

Wymianka
Stary 2011-11-29, 11:13   #1957
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo dobrze wiedziec a ta silikonowa odzywka to Elseve czerwona bo nivea chyba nie ma silikonów (ale moge sie mylic, bo jestem ciemna, jesli chodzi o sklady)
jak dobrze pamietam to ta odzywka ma tylko silikon modyfikowany a to oznacza ze latwy do zmycia, generalnie i maska i odzywka sa fajne (jedynie zapach maski jest zbyt intensywny i dlatego rzadko uzywam)

ale moment - masz na mysli cale czerwone opakowanie czy biale z czerwona zakretka? Bo ta cala czerwona to na parafinie i nie znam skladu dalej bo jak widze parafine to odkladam kosmetyk i nie czytam juz dalej, masz gdzie pod reka sklad?

Cytat:
off top. Widze, ze znasz sie na wszystkim Rybiorek mozesz mi napisac, jak stosowac maslo karite z mazidel do wlosow? dodawac do odzywki czy jako olej na wlosy przed myciem?
nie na wszystkim ale cos tam o pielegnacji liznelam

nie wiem jakie masz wloski - podatne na obciazenie czy nie, bo maslo karite jest ciezkie, mialam wprawdzie nie z mazidel ale jak to czyste maslo to konsystencja ta sama, w wiekszej ilosci to zdecydowanie jako olej przed myciem (i przygotuj sie ze moze sie ciezko zmywac choc z odrobina wprawy BD da rade), jak do odzywki to max malutka lyzeczka od herbaty (no i oczywiscie musi byc rozpuszczone zeby wymieszac z odzywka) bo mozsze obciazyc za bardzo i beda takie gumowato-wygladajace-na-tluse
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-29, 11:21   #1958
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
jak dobrze pamietam to ta odzywka ma tylko silikon modyfikowany a to oznacza ze latwy do zmycia, generalnie i maska i odzywka sa fajne (jedynie zapach maski jest zbyt intensywny i dlatego rzadko uzywam)

ale moment - masz na mysli cale czerwone opakowanie czy biale z czerwona zakretka? Bo ta cala czerwona to na parafinie i nie znam skladu dalej bo jak widze parafine to odkladam kosmetyk i nie czytam juz dalej, masz gdzie pod reka sklad?

nie na wszystkim ale cos tam o pielegnacji liznelam

nie wiem jakie masz wloski - podatne na obciazenie czy nie, bo maslo karite jest ciezkie, mialam wprawdzie nie z mazidel ale jak to czyste maslo to konsystencja ta sama, w wiekszej ilosci to zdecydowanie jako olej przed myciem (i przygotuj sie ze moze sie ciezko zmywac choc z odrobina wprawy BD da rade), jak do odzywki to max malutka lyzeczka od herbaty (no i oczywiscie musi byc rozpuszczone zeby wymieszac z odzywka) bo mozsze obciazyc za bardzo i beda takie gumowato-wygladajace-na-tluse
chodzi mi o tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1
fajnie na moje wlosy dziala, ale wiem, ze ma silikony
moj typ wlosa to: cienkie, ale gęste zniszczone prostowaniem, rozjasnianiem itd. falo-loki

dzięki za info w takim razie będę ostroznie uzywac, raczej jako olej przed myciem

Wymianka
Stary 2011-11-29, 11:45   #1959
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi mi o tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1
fajnie na moje wlosy dziala, ale wiem, ze ma silikony
moj typ wlosa to: cienkie, ale gęste zniszczone prostowaniem, rozjasnianiem itd. falo-loki

dzięki za info w takim razie będę ostroznie uzywac, raczej jako olej przed myciem
no i polatalam z maska, maska z tej serii jest na parafinie, ta odzywka ma tylko jeden silikon Amodimethicone, opinie sa sprzeczne, gdzies na wizazu jest ze to lekki silikon ale na angielskich forach pisza ze ciezki, jedno jest pewne, jesto to nierozpuszczalny w wodzie silikon ale BD posiada Cocamidopropyl Betaine ktora radzi sobie ze zmyciem go, mam odzywka myjaca ze stanow wlasnie z Cocamidopropyl Betaine i w ulotce jest lista co ona potafi zmyc, podam moze

• Medium-Lightweight oils
  • Dimethicone
  • Dimethiconol
  • Phenyl Trimethicone
  • Amodimethicone
  • Peg-mod. silicones
  • Dimethicone Copolyol
  • Cyclomethicone
tak wiec jesli myjesz isana i BD na zmiane to ciesz sie odzywka lorela bo nie grozi Ci nadbudowywanie sie silikonow
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-29, 11:53   #1960
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
no i polatalam z maska, maska z tej serii jest na parafinie, ta odzywka ma tylko jeden silikon Amodimethicone, opinie sa sprzeczne, gdzies na wizazu jest ze to lekki silikon ale na angielskich forach pisza ze ciezki, jedno jest pewne, jesto to nierozpuszczalny w wodzie silikon ale BD posiada Cocamidopropyl Betaine ktora radzi sobie ze zmyciem go, mam odzywka myjaca ze stanow wlasnie z Cocamidopropyl Betaine i w ulotce jest lista co ona potafi zmyc, podam moze

• Medium-Lightweight oils
  • Dimethicone
  • Dimethiconol
  • Phenyl Trimethicone
  • Amodimethicone
  • Peg-mod. silicones
  • Dimethicone Copolyol
  • Cyclomethicone
tak wiec jesli myjesz isana i BD na zmiane to ciesz sie odzywka lorela bo nie grozi Ci nadbudowywanie sie silikonow
I oto stwierdzenie generalnie mi chodzilo dzieki wielkie za uswiadomienie, znow jestem "mondrzejsza" o kolejne wiadomosci hehe
jeszcze raz dzieki

Wymianka
Stary 2011-11-29, 11:54   #1961
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
I oto stwierdzenie generalnie mi chodzilo dzieki wielkie za uswiadomienie, znow jestem "mondrzejsza" o kolejne wiadomosci hehe
jeszcze raz dzieki

Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-30, 08:31   #1962
bonarka87
Raczkowanie

Dziewczyny czy odżywke do mycia kłaczków nakładacie bezposrednio na włosy czy do kubeczka rozcienczacie i dopiero myjecie??
bonarka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 08:35   #1963
zai
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez bonarka87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy odżywke do mycia kłaczków nakładacie bezposrednio na włosy czy do kubeczka rozcienczacie i dopiero myjecie??
Ja do tej pory nakładałam bezpośrednio, ale ostatnio zastosowałam metodę kubeczkową i w ten sposób właśnie będę myła włosy bo jest o wiele łatwiej i przyjemniej.
Stary 2011-11-30, 08:38   #1964
bonarka87
Raczkowanie

Ale piany sie nie uzyskuje zadnej prawda? Kurcze moja psychika jest nastawiona na piane i ciągle mi mówi brak piany=brudne włosy

I jeszcze jedno pytanko, która z odzywek jest najbardziej hmmm sliska? Oczywscie nie chodzi mi o sliskosc z powodu silikonów bo wiadomo zakazane Wiem ze Hergon jest dosyc sliski w porownaniu do Younga a jak sie sprawa ma z Ziaja, Mr potters, gloria itd?

Dziękuje za odpowiedz;-)

Edytowane przez bonarka87
Czas edycji: 2011-11-30 o 08:42
Stary 2011-11-30, 09:30   #1965
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale piany sie nie uzyskuje zadnej prawda? Kurcze moja psychika jest nastawiona na piane i ciągle mi mówi brak piany=brudne włosy

I jeszcze jedno pytanko, która z odzywek jest najbardziej hmmm sliska? Oczywscie nie chodzi mi o sliskosc z powodu silikonów bo wiadomo zakazane Wiem ze Hergon jest dosyc sliski w porownaniu do Younga a jak sie sprawa ma z Ziaja, Mr potters, gloria itd?

Dziękuje za odpowiedz;-)
pianka nie oznacze ze cos myje super, ja lubie szampon Saponics z Farmony choc prawie sie nie pieni

a z odzywek do mycia z poslizgiem to dla mnie najlepsza jest isana z babassem
dobra jest tez odzywka bez splukiwania joanna z makiem i bawelna ale odkad farbuje wlosy to jest dla mnie 'za cienka', isana lepiej sie sprawdza na wloskach z tendencja do wysuszania
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-30, 09:33   #1966
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
pianka nie oznacze ze cos myje super, ja lubie szampon Saponics z Farmony choc prawie sie nie pieni

a z odzywek do mycia z poslizgiem to dla mnie najlepsza jest isana z babassem
dobra jest tez odzywka bez splukiwania joanna z makiem i bawelna ale odkad farbuje wlosy to jest dla mnie 'za cienka', isana lepiej sie sprawdza na wloskach z tendencja do wysuszania
Zgadzam się co do isany Też teraz nią myję
A wczoraj po umyciu szamponem z dodatkiem olejku rycynowego nałożyłam ją razem z inną odżywka na włosy jako odżywka d/s i dawno nie miałam takich mięciusich włosów Bez isany ta druga odżywka tak nie działała

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-30, 10:16   #1967
bonarka87
Raczkowanie

No własnie ISANA nie jest sprawdza sie u mnie Straszliwie obciaza wlosy mimo dluugiego splukiwania;/ Normalnie wlosy myje co 3 dni a po ISANIE wlosy wymagaly mycia juz po 2ch dniach
Stary 2011-11-30, 10:41   #1968
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie ISANA nie jest sprawdza sie u mnie Straszliwie obciaza wlosy mimo dluugiego splukiwania;/ Normalnie wlosy myje co 3 dni a po ISANIE wlosy wymagaly mycia juz po 2ch dniach
to polecam sprobowac odzywke bez splukiwania Joanny seria Naturia z makiem i bawelna - mylam nia ponad rok, teraz juz nie tak czesto bo jak pisalam jest za lekka do moich farbowancow ale mam jeszcze zapas i zawsze ja uzywam jak mam nalozyc jakas odzywcza maske

joanna da rade zmyc nawet lekkie oleje choc mnie sie zdarzylo i maslo shea umyc nia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-30, 10:51   #1969
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
to polecam sprobowac odzywke bez splukiwania Joanny seria Naturia z makiem i bawelna - mylam nia ponad rok, teraz juz nie tak czesto bo jak pisalam jest za lekka do moich farbowancow ale mam jeszcze zapas i zawsze ja uzywam jak mam nalozyc jakas odzywcza maske

joanna da rade zmyc nawet lekkie oleje choc mnie sie zdarzylo i maslo shea umyc nia
Bo Ty to jesteś hardcore po prostu :P

Bonarka- większość jest "śliskich". Ciężko powiedzieć co Ci obciąży a co nie. Isana zazwyczaj nie obciąża a u Ciebie jak widać- tak.
Na pewno bezpieczny i lekki jest Hegron- kiedyś nim myłam.
Ale spokojnie możesz spróbować też Pottersa czy Glorii. Nie spróbujesz- nie będziesz wiedzieć. Twoje włosy są indywidualne, pamiętaj

Stary 2011-11-30, 10:57   #1970
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Ty to jesteś hardcore po prostu :P
staram sie juz nie, ostatnia rzecz to bylo usuwanie henny, teraz tylko odrosty na czerwono farbka no ale te wloski gdzie henna byla usuwana maja tenedencje do wysuszania
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-11-30, 11:08   #1971
bonarka87
Raczkowanie

Dziekuje dziewczyny: pliz:
Mam w domu miodowa Joanne b/s i glorie wiec obie odżywki pójdą w ruch do testów a isana jako odżywka po myciu i może w koncu osiągne włosowy sukces
Stary 2011-11-30, 11:14   #1972
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
staram sie juz nie, ostatnia rzecz to bylo usuwanie henny, teraz tylko odrosty na czerwono farbka no ale te wloski gdzie henna byla usuwana maja tenedencje do wysuszania
Farbowałaś henną? I co? Nie podeszła?
Mi też Zostaję przy swoich
Miałam sobie farbować nią na okresy wiosenno-letnie, ale sama męczarnia przy nakładaniu i później ta susza do momentu aż się całkiem nie zmyje...odechciało mi się
Zostaję przy moich nudnych czarnych nie zmienionych więcej niż na 2 tygodnie przez prawie 22 lata

Cytat:
Dziekuje dziewczyny: pliz:
Mam w domu miodowa Joanne b/s i glorie wiec obie odżywki pójdą w ruch do testów a isana jako odżywka po myciu i może w koncu osiągne włosowy sukces
Super plan!
Isana jest świetna jako odżywka po myciu Dzięki niej chyba też lepiej mi się rozczesywało włosy Mając inną odżywkę nie szło tak gładko jak wczoraj. A myłam plączącym BD

Stary 2011-11-30, 12:03   #1973
bonarka87
Raczkowanie

Już zaczynam żałować, że rano umyłam włosy
Stary 2011-11-30, 12:33   #1974
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Już zaczynam żałować, że rano umyłam włosy
Hihihi Oj wstrzymaj się- nie myj ich zaraz :P

Stary 2011-11-30, 12:48   #1975
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Farbowałaś henną? I co? Nie podeszła?
Mi też Zostaję przy swoich
Miałam sobie farbować nią na okresy wiosenno-letnie, ale sama męczarnia przy nakładaniu i później ta susza do momentu aż się całkiem nie zmyje...odechciało mi się
Zostaję przy moich nudnych czarnych nie zmienionych więcej niż na 2 tygodnie przez prawie 22 lata
w zasadzie to mi sie nawet podobalo hennowanie, i suszu nie mialam bo jestem spec od odzywiania wlosowego i wiedzialam co nalozyc po hennowaniu, niestety na moich wlosach po kilku razach mialam prawie czarne i tylko w sloncu ktorego w Irlandii jest jak na lekarstwo widac bylo ze to ciemna czerwien, jestem za blada do czerni, jeszcze jakbym miala ciemne oczy i ciemna oprawe oczu (a la wampirzyca) ale niestety niet i efekt taki ze wygladalam jak smierc

swojego koloru nie lubie (polski mysi nie wiadomo co), ale nawet jakbym lubila to niestety ale siwych mam duzo i sorki dla tych co kochaja nature ponad wszystko, ale nie widze powodow aby sie wizualnie postarzac skoro w duszy mlode dziewcze jestem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-12-02, 08:56   #1976
bonarka87
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Siedze własnie z ręcznikiem na glowie po myciu glorią Zobaczymy co z tego bedzie i czy gloria poradzila sobie z niewielka iloscia nafty nalozona przed myciem Ogolnie wrazenia dobre, chociaz wypadlo mi wiecej wlosow niz przy myciu szamponem I faktycznie z kubeczkiem latwiej umyc te wlosiska moje

A mam pytanko, czy ktoraś miała problem z wlosami w postaci tworzących sie niteczek na nich? niteczki zbijaja sie w kłaczki jakby wełny Jakby sie filcowaly? Koncówki mam w dobrym stanie- niedawno podcinałam, ale takie cuda mi sie dalej dzieją i nie wiem co to i jak z tym walczyc

I juz po wyschnieciu Wlosy dalej tluste od nafty;/ A nadalam 2 psiki atomizerem;/ Moze wszystko przez to ze myje wlosy glowa w dol? Sama juz nie wiem I glowa do mycia;/

Edytowane przez bonarka87
Czas edycji: 2011-12-02 o 09:21
Stary 2011-12-02, 09:49   #1977
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Cześć dziewczyny Siedze własnie z ręcznikiem na glowie po myciu glorią Zobaczymy co z tego bedzie i czy gloria poradzila sobie z niewielka iloscia nafty nalozona przed myciem Ogolnie wrazenia dobre, chociaz wypadlo mi wiecej wlosow niz przy myciu szamponem I faktycznie z kubeczkiem latwiej umyc te wlosiska moje

A mam pytanko, czy ktoraś miała problem z wlosami w postaci tworzących sie niteczek na nich? niteczki zbijaja sie w kłaczki jakby wełny Jakby sie filcowaly? Koncówki mam w dobrym stanie- niedawno podcinałam, ale takie cuda mi sie dalej dzieją i nie wiem co to i jak z tym walczyc

I juz po wyschnieciu Wlosy dalej tluste od nafty;/ A nadalam 2 psiki atomizerem;/ Moze wszystko przez to ze myje wlosy glowa w dol? Sama juz nie wiem I glowa do mycia;/
Nafty nie zmyjesz odżywką- nie ma bata. To za silny środek, nawet nałożony w niewielkiej ilości.
Ja odżywka zmywam wszystko poza naftą i olejkiem rycynowym. Z tymi dwiema rzeczami wolę nie eksperymentować.
Mam jednak sposób na to, że zmywając je szamponem włosy mam jak po odżywce Po prostu myjąc głowę dodaje do szamponu odrobinkę olejku rycynowego To jest coś niesamowitego

Stary 2011-12-02, 14:25   #1978
bonarka87
Raczkowanie

A ja sie łudziłam że jak bede dlugo masowala to zejdzie No nic, nie mylam jeszcze raz wlosow, bo u mnie nafta ma tendencje do wsiąkania czasami znika z wlosow
Co do olejku to juz probowalam, raz wychodzi cudnie, a raz zero efektu- nie wiem czy to od szamponu zalezy czy co;/ Uzywam zwyklego brzozowego. Same problemy z tymi wlosami:P Chociaz raz pamietam jak zrobilam wlasnie mieszanke olejek+szampon to sie znajoma pytala czy farbowalam wlosy bo takie gladkie, blyszczace i ciemniejsze Ale tylko raz uzyskalam taki efekt;/ Ale bede probowac jeszcze
Stary 2011-12-02, 14:30   #1979
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
A ja sie łudziłam że jak bede dlugo masowala to zejdzie No nic, nie mylam jeszcze raz wlosow, bo u mnie nafta ma tendencje do wsiąkania czasami znika z wlosow
Co do olejku to juz probowalam, raz wychodzi cudnie, a raz zero efektu- nie wiem czy to od szamponu zalezy czy co;/ Uzywam zwyklego brzozowego. Same problemy z tymi wlosami:P Chociaz raz pamietam jak zrobilam wlasnie mieszanke olejek+szampon to sie znajoma pytala czy farbowalam wlosy bo takie gladkie, blyszczace i ciemniejsze Ale tylko raz uzyskalam taki efekt;/ Ale bede probowac jeszcze
Liczy się pewnie ilość olejku
Ja dałam naprawdę niewiele, ale różnica pomiędzy myciem BD z olejkiem a bez jest nieporownywalna

Stary 2011-12-02, 16:10   #1980
bonarka87
Raczkowanie

Cytat:
Liczy się pewnie ilość olejku
Ja dałam naprawdę niewiele, ale różnica pomiędzy myciem BD z olejkiem a bez jest nieporownywalna
Oczywiście poleciałam do apteki po olejek i jutro sproboje dac mu kolejna szanse mam nadzieje,ze sie sprawdzi

Nikt nie wie nic nt. tych niteczek na wlosach??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości