|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
zastanawiałam się czy wrzucać swój listopadowy bilans bo w sumie nie odwykowałam się za bardzo bo i już nie ma za bardzo z czego, z zapasach prześwity, kilka "grzeszków" tylko zostało ale fajnie mi się z Wami zużywa no i trochę się pilnuje z zakupami
. pokaże listopad , przymknijcie oko na zakupy bo ograniczałam się jak mogłam i oto co przybyło a co ubyło wygląda tak: Kupione: 1.Ziaja mleczko kokosowe pod prysznic 500ml. 2.YR żel pod prysznic wanilia 400ml. 3.YS balsam do ciała wanilia 50ml. 4.Avon pachnący krem do skórek 14 g 5. Everydayminerals róż come what may big 6.Lily Lolo south beach bronzer sampel 7.Avon woda toalet.frosted swirls winter bloom 15 ml. 8.YR szampon p.wypadaniu włosów 200ml 9.YR szampon zwiększającą objętość 200 ml. 10.YR minimaseczka odż-odbu. – 2 szt. 11.YR płukanka octowa z malin 12.YR płyn do demakijażu – 2 szt. 13.YR żel p/prysznic jeżyna 50ml 14.YR balsam do ciała jeżyna 50 ml 16.YR błyszczyk piaskowy róż 5ml 17.Yr luminelle błyszczyk apetyczny róż 10 ml 18.YR serum vegetal krem wygładzający na dzień 50 ml 19.YR krem przeciwzmarszczkowy na dzień 50ml. Zużyte 1.Avon mgiełka truskawkowa 50ml 2.BeBeauty peeling mango 200ml 3.Avon żel do golenia 200 ml. 4.Coastal Scents diva defense primer 8 g. 5.YR szampon z wyciągiem z owsa 200ml 6.YR odżywka do wł. z wyciągiem z owsa. 7.Avon anew rejuvenate krem pod oczy 2x10 ml 8.Ziaja jaśmin w płynie micelarnym 200 ml. 9.Joppa balsam do ust hemp . |
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Też testowałam Buff i był dla mnie idealny, podasz link do aukcji ?
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Gabipati masz zakaz kupowania z YR
|
|
#1294 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Listopad u Ciebie też udany! ![]() Cytat:
Dobry bilans! ![]() A pracy gratuluję serdecznie! ![]() Jesteś wzorem i przykładem. ![]() Cytat:
![]() W Ori rzeczywiście mocno poszalałaś z zakupami. ![]() Cytat:
![]() Na bloga na pewno będę zaglądać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś kupiłam, zrobiłam przelew i już dostałam maila, że wysłano ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Tylko już dłuższy czas nie byłam na żadnej imprezie i dlatego nie chcę rezygnować z tego wyjścia.
|
||
|
|
|
#1296 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Odebrałam prawko i jutro pierwsza jazda samochodem.
<dygocze ze strachu>
|
|
#1297 |
|
Konto usunięte
|
Jeeezu, jaki ja dziś miałam zalatany dzień... Rano zaspałam na zajęcia na 12, umiecie tak?
Pierwszy raz w tym roku chyba spałam dłużej niż 6h...Więc 'rano' pędem na zajęcia, potem zakupy, wielkie sprzątanie, pieczenie, znowu sprzątanie, a na 19:00 przyszły moje kumpele z liceum - teraz już poszły, bo obie też zalatane, ale świetnie się bawiłyśmy, powspominałyśmy, super było Teraz tylko padam na ryjek, ale dzienną porcję Wizażu trzeba przecież zaliczyć ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- A właśnie, Hosenko, upiekłam Twoje ciacha. Z jednego płata zrobiłam takie jak Ty, z serem, a z drugiego z jabłkami, mi akurat te drugie bardziej smakowały, a koleżankom twarogowe, ale ogółem i te i te zrobiły furorę Łatwo się je robi, zwłaszcza te z jabłkami, a są przepyszne Będę musiała tą moją wersję na blogu przedstawić
|
|
|
|
#1298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak włoski?Cytat:
ja też używałam buff Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30859300]Jeeezu, jaki ja dziś miałam zalatany dzień... Rano zaspałam na zajęcia na 12, umiecie tak? Pierwszy raz w tym roku chyba spałam dłużej niż 6h...[/QUOTE] tak
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz się czego bać ![]() Bo ludzie sprowadzają je hurtowo z USA za grosze? ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- carrola - coś dla Ciebie ![]() http://www.realmadrid.pl/index.php?c...nosci&id=36918 "Iker pokusił się także o żart i wiadomość dla kibiców zakończył komentarzem: „Uspokoiłem się, dowiedziawszy się, że nie trafiliśmy na Brazylię”. "
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Konto usunięte
|
Pękły na mnie spodnie
Jak powiem coś o słodyczach, chipsach czy wypiekach, proszę o baty |
|
|
|
#1301 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Jeeeee
było dobrze!!! oprócz tego, że wyleciał mi na drogę pies, nie wiem kto był bardziej przerażony. Na szczęście spokojnie sobie odszedł jak zahamowałam.
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z rana poszedł mi deo Fa i scrub Ori (ale był delikatny i stosowałam go jako peelingujący żel pod prysznic). Wypróbowałam też próbkę tego nowego żelowego podkładu Rimmela - po opiniach na KWC byłam nastawiona na cudo, a tu... bardzo przeciętny podkład Wyrównuje koloryt (ale nie znam podkładu, który by tego nie robił), dopasowuje się do cery (myślałam, że będzie za ciemny dla mnie) i w sumie tyle... Krycie jest baaardzo średnie (ja tego wymagam od pokładu). Tworzy ładny mat, zobaczymy co będzie za kilka godzin.
|
|
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam masło do ciała migdałowe z Eveline i dwufazowy płyn do kąpieli lawenda+jaśmin PS z Avonu
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kliknęłam na All Sleek'a Original
|
|
|
|
#1305 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30863129]To będziemy się niedługo razem cieszyć tą paletką
![]() Od dziś biorę się porządnie za siebie... [/QUOTE]To widzę, że grudniowych zakupów szał właśnie kliknęłam 3 odsypki meteorytów różnych i kupuję ten podkład co Nusia To tyle jeśli chodzi o oszczędzanie
|
|
|
|
#1307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem, co chciałabym dostać od swojego
. Póki co przyszedł mi na myśl szlafroczek-podomka, ale chciałabym, żeby wyglądał elegancko i seksownie niczym jedwabny czy satynowy, a jednocześnie nie chłodził ciała jak te materiały i nie wiem, czy takowy można w ogóle znaleźć |
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
A ja też wiem co dostanę od Mikołaja
Futerkową torebkę z New Yorkera Ale ostatecznie stwierdził, że skoro już jesteśmy, to kupi i podrzuci Mikołajowi jak go spotka
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() wiem wiem, strasznie długo się nie odzywałam ale byłam w Gdańsku z Grouponem i było bajecznie a potem narobiło mi się troche zaległości i na uczelni i w pracy i nie miałam za bardzo jak ale mam nadzieję, że już będę na bieżaco![]() co do bilansu za listopad to nic mi isę chyb nie skończyło i stałam się posiadaczką kilku nowych rzeczy ale tylko potrzebnych wiec nie ma problemu widziałam, ze rozmawiałyście i jakiś kremach z % ?? ale nie mogłam znalezc o jakie chodzi wiec jakby któraś z was mogła mi przybliżyc ten temat?a co do mikołaja to my nic sobie nie kupujemy jedynie idziemy do kina na listy do M. |
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30863129]Od dziś biorę się porządnie za siebie...
[/QUOTE]a co konkretnie robisz? ja próbuję się mobilizować do biegania, ale ciężko mi idzie wrzucam mój bilans. Ogólnie z pielęgnacji, od której odwykuję, jestem zadowolona. Licznik podbiły perfumy (80zł) i kolorówka, bo w tym miesiącu jakiejś zaćmy dostałam i wydałam na nią prawie kolejne 80zł LISTOPAD: przybyło: 5 ubyło: 11 przybyło: Rossmann, Alterra, Massageöl Mandel & Papaya (Olejek do masażu `Migdały i papaja`) Diaderma, Karotten-Ol (Olejek marchewkowy) - PREZENT The Body Shop, Pink Grapefruit Shower Gel (Żel pod prysznic i do kąpieli do skóry normalnej) 200ml The Body Shop, Moroccan Rose Bath & Massage Oil (Olejek do kąpieli i masażu z marokańską różą) 60ml Ziaja, De-makijaż, Uniwersalny płyn do demakijażu oczu wydane: + 13,99 cień KOBO (mój pokruszyła córa przyjaciółki )+ 12,99 essence puder do rzęs (kompletnie niepotrzebny) + 9,99 tusz essence milti action (mój stary tusz ma ze 2 lata i juz mnie zaczal podrazniac, wiec potrzebne) + 6,99 lakier essence (kompletnie niepotrzebny) + 8,99 lip tint (kompletnie niepotrzebny) + 13,29 olejek Alterra (Malinka mnie skusiła, jest REWELACYJNY! + 4,99 ziaja demakijaż (potrzebny) + 19,00 żel TBS (kompletnie niepotrzebny) + 80,00 woda TBS moroccan rose + 25zł lakier OPI (kompletnie niepotrzebny) + 22,90 zestaw nuxe (kompletnie niepotrzebny) = 218,13 ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: oddane mamie: * The Body Shop, Bath & Shower Gel Papaya foaming bath 400ml * Nivea, Soft, Krem do twarzy i ciała 200ml * Nivea, Nivea Creme 50ml * Yves Rocher, Culture Bio, Krem na dobry dzień zużyte: * L'OREAL - DEMAQ EXPERT - żel krem musujący- Intensywny demakijaż 150ml * Dermika, Maseczki Piękności, Odżywcza maseczka różana do skóry suchej i bardzo suchej 'Satysfakcja' * L`Biotica, Biovax Silk, Jedwab w płynie * Stara Mydlarnia, Kremowa kula do kąpieli 30 g NOC KLEOPATRY wywalone: (po terminie i to np rok * Joanna Professional Spray nabłyszczający * Balea, Deo Stick, Sensitive * zioła do kąpieli przy bezsenności
|
#1313 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My w tym roku wyjątkowo robimy sobie prezenty i na święta, i na Mikołajki, ta paleta to na Mikołajki, a na święta CHYYYBA chce mi wyczarować jakąś MP3, bo wypytywał mnie, jaką bym chciała. Mistrz szpiegostwa! ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Ćwiczenia znalazłam dobre, TŻ, czyli moje ćwiczeniowe guru, zaakceptował, ale są masakrycznie ciężkie dla mnie - ale to też kwestia mojej anemii i ogólnego osłabienia nadal Z 12 ćwiczeń zdołałam zrobić 6 pierwszych i padłam wczoraj ![]() http://www.modeling.pl/?sub=artykuly...&poz=11&art=48 Zazdroszczę modelkom, że są w stanie to robić, ale współczuję, że w ogóle muszą
|
||
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam kiedyś te 8minutówki - na brzuch, pupę i nogi, ale dosyć szybko mi się znudziło. Zbyt monotonne.
|
#1315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Weidera nawet nie będę próbować, bo to to już w ogóle nie zachęca Jak się kładę ok. 1:00-2:00 spać zwykle to o której powinnam zjeść ostatni posiłek? |
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
2-3 godz. przed snem.
Ja czasem jem nawet i 5 godz przed snem jak nie jestem głodna. Najczęściej zamiast kolacji piję szklankę koktajlu, o którym tutaj kiedyś pisałam (zmiksowane: 3 liście aloesu, pomarańcza, kiwi, banan, jabłko, brzoskwinia i co tam jeszcze mam: gruszka, śliwka itp + 2-3 szklanki soku pomarańczowego) - jest bardzo pożywny i wystarcza mi na ok 2 godziny. Do tego istna bomba witaminowa Polecam.
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
No ja niestety prowadzę w sumie nocny tryb życia, więc do tej 2:00 jestem aktywna, a głodna nie zasnę.
![]() Właśnie zjadłam kluchy leniwe, mamusia zrobiła, grzech nie zjeść Ale ascetycznie, z samym jogurtem naturalnym ![]() Szykuje mi się kilka zużyć! |
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
No ale godzina kładzenia się spać nie ma tu nic do rzeczy - 2-3 godziny przed snem o którejkolwiek godzinie
![]() Co do spania z uczuciem głodu - kwestia przyzwyczajenia Pójdziesz kilka razy z uczuciem głodu i będzie ok Poza tym 2 godziny to wcale nie jest tak długo, jedzenie powinno wystarczyć ![]() W Twoim wieku tez potrafiłam do późna funkcjonować, ba - wracałam do domu o 10 w południe po imprezie, która kończyła się nad ranem i na 12 już jechałam do pracy do któregoś z hipermarketów na promocje na 8 godzin. Ehh to były czasy ![]() Teraz spanie jest priorytetem i o 22 staram sie już kłaść, choć nie zawsze się udaje. Inaczej jest mi trudno wstać przed 7 do pracy
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30871192]Jak się kładę ok. 1:00-2:00 spać zwykle to o której powinnam zjeść ostatni posiłek?[/QUOTE]
No jak to kiedy? Przed 18-stą! Skoro jesteś aktywna do 2, to ostatnie jedzonko zrób sobie przed północą. ![]() Eh, też kiedyś chodziłam o takich porach spać i przed 6 wstawałam mniej lub bardziej żwawo do szkoły. W ogóle w liceum miałam przestawiony tryb, bo po powrocie ze szkoły spałam 2-3 godziny, a później urzędowałam do późna. Teraz to jakaś makabra, bo wieczorem często szybko padam, a rano z bólem wstaję przed 9. Muszę popracować nad regularnymi godzinami snu.
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
Taaa, moja znajoma kiedyś próbowała szerzyć teorię wyczytaną w jakimś pisemku, że po 18... żołądek się WYŁĄCZA
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

. 

Bardzo ładnie Ci poszło 
nic mi się nie chce poza spaniem
ostatnio coraz częściej odpuszczam uczelnię, Ori też jakoś się wolniej toczy, z TŻ już była poprawa a teraz jest znów to samo co było, nic mnie nie cieszy
nie mam ochoty na nic 

na razie w powijakach wszystko
). Poza tym wykorzystam kupon do YR i to mam nadzieję będzie koniec w grudniu.
<dygocze ze strachu>

Na szczęście spokojnie sobie odszedł jak zahamowałam. 

Wyrównuje koloryt (ale nie znam podkładu, który by tego nie robił), dopasowuje się do cery (myślałam, że będzie za ciemny dla mnie) i w sumie tyle... Krycie jest baaardzo średnie (ja tego wymagam od pokładu). Tworzy ładny mat, zobaczymy co będzie za kilka godzin.
)