|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pomysły ślubne !
Dziewczyny, nie znalazłam wątku, może źle szukam.
Zamieszczajmy listę pomysłów ślubnych, kreatywnych, świeżych, motywujących, inspirujących, szokujących... KOŚCIÓŁ: -kolorowe buciki do sukni, alternatywą są buciki z czerwoną podeszwą, kryształkami itp. -skrzypaczka -chór -wypuszczanie balonów napompowanych gazem bo wyjściu z kościoła -wypuszczenie gołębi -wynajęcie ludzi na szydłach rozdających cukierki itp. WESELE: -prezenty dla gości -1 taniec, polegający na tym, że panna młoda ma taśmę na biodrach i odkręca się z niej -do kieliszka z szampanem wrzucić po 1 truskawce (na powitanie gości) -Zamiast tradycyjnych kwiatów, włożyć do naczynia lilie wodną i świeczki -Wypuszczanie lampionów -Na stołach poustawiane sękacze -Winietki i nazwanie stołów np. róża, lilia ... -Zatrudnienie iluzjonisty, w ramach pokazu -Zatrudnienie barmana -Zatrudnienie ludzi, którzy wykonują taniec ogniem, (machają łańcuchami z płomieniami) -Zamówienie rzeźby z lodu i ułożenie pod nią owoców -Stworzenie wiejskiego stołu w formie np. egzotyczne owoce, owoce morza -Wypuszczanie lampionów, sztuczne ognie -Ustawienie na stołach deseczek z różnymi gatunkami sera -Sesja w takimi dużymi balonami (załączam zdjęcie) Niestety nic więcej nie przychodzi mi do głowy, czekam na Wasze pomysły !
18.12.2010 narzeczona Edytowane przez bizu90 Czas edycji: 2011-11-13 o 21:05 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły ślubne !
Jesli mam być szczera, to nie widzę w twoim poście nic świeżego, kreatywnego ani szokującego. Gro z wymienionych przez ciebie pozycji było na moim sierpniowym ślubie podobnie jak i u innych PM 2011 a nawet 2010.
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zaznaczyłam, że mój post taki będzie, czekam na Wasze propozycję i kreatywność. Zdaję sobie sprawę, że wiele koncepcji większość będzie dziewczyn będzie znała jak nie ze swojego wesela jak z kogoś, jednak chyba wygodnie będzie mieć wszystko w jednym miejscu ?
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
popieram wątek!
Sama poszukuję inspiracji, więc będę podczytywać ![]() Jak coś wymyślę własnego, to także się podzielę
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
droge do ołtarza wyznaczaly nam świeczki w takich jakby szklanych kielichach po wyjściu z kościoła mieliśmy konfetti z bordowych serduszek ![]() a na sali mieliśmy pokaz sushi i sami probowalismy zwijać, a oprocz tego na stołach pojawiły się tace z sushi ![]() szampan z truskawka świetny pomysł, ja tez tak sobie zażyczylam, tylko szkoda ze trafilam na tak ogromną że trudno ją bylo zjesc dekoracje pólmisków mieliśmy z żywych kwiatow bardzo fajnie to wyglądało to u nas bylo z takich ciekawszych rzeczy a moje pomysły: obrączki na poduszeczce w kosciele Aleja dla Nowożeńców ( u nas niestety nie było na to miejsca) stolik z alkoholami/słodyczami/ wiejski stól szampan ułozony w kształcie serca Picollo dla maluchów, żeby nie czuli sie pominieci ( u nas dzieci sie bardzo cieszyły bardzo podoba mi sie ta sesja z ogromnymi balonami
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
ja napewno z kilku pomysłow skorzystam.
moj pomysl na cos innego- szampan poziomkowy (ale w zimie raczej trudno o poziomki by do niego wrzucic;( -do kosciola jako dodatek do organisty i skrzypiec będę miała dziewczyny z gitarami. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
-księga gości
-zamiast tradycyjnych kwiatów poprosić o: książki, kupony totolotka, wino, słodycze, maskotki, PRZEPISY KULINARNE ![]() -zatrudnienie karykaturzysty, koszt około 1000 zł, liczba prac nieograniczona -karaoke dla gości -wypuszczenie motyli, koszt około 3000-5000 tys. zł -zbieranie "na wózek" - tunel z róż, załączam foto - składnie życzeń do kamery przez gości w trakcie wesela - banki mydlane- plamy na ubraniach ? - strzelający balon podczas 1 tańca -utrzymanie wesela w 1 tonacji kolorystycznej (winietki,zaproszenia,buk iet,buciki,spinka do włosów) wszystko 1 kolorze np. fioletowo-kremowe -Zamiast tradycyjnego bukietu dla świadkowej bukiet na rękę (to się sprawdza ! Wychodzi taniej a przede wszystkim wygodniej dla świadkowej, może późnej swobodnie poprawiać suknie młodej, odbierać kwiaty przy składaniu życzeń itp.) -młoda ma fioletowe buciki, a młody skarpetki i krawat (dla odważnych) -Suknia ślubna z trenem, długi welon, spinka dla młodej z kryształkami -Czerwone paznokcie u młodej, szminka ? -Ubranie domowych zwierząt- mucha dla pieska, kwiatuszek, moje Yorki były tak ubrane na ślub siostry i wzbudziły prawdziwy podziw Załączam zdjęcie, tylko z góry była kokarda ![]() -Prezenty dla gości (właśnie na to wpadłam) próbki perfum ! (Takie jak się dostaje w Sephorze itp.) - po zakończeniu zabawy "zbieranie na wózek", orkiestra podkręca głośniki na odpowiednie fale, przez co gdy młody mówi: "co miesiąc będę przekazywał pieniążki mojej żonie itd.", jego głos brzmi jakby nawdychał się helu - małe dzieci idące za panna młodą, niosące obrączki -rzucanie płatkami róż, ryżem, pieniędzmi -rozłożenie śpiewników na stołach -rozdanie gościom jednorazowych aparatów aby swoim okiem pokazali jak widzą wesele (np. po 1 aparacie na stół) -mówienie przysięgi małżeńskiej z pamięci -skrzynka na koperty z pieniędzmi -ktoś śpiewa piosenkę młodym na weselu (śpiewałam siostrze kiepsko mi szło ale bardzo była wzruszona )Zaznaczam, że dodane fotografię nie są moją własnością, pochodzą z internetu, oprócz mojego Riko
18.12.2010 narzeczona Edytowane przez bizu90 Czas edycji: 2011-11-15 o 00:18 Powód: dopisanie kilka pozycji |
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może maliny, kiedyś piłam szampana truskawkowego, nie pamiętam jak wyglądało to cenowo ale miał kawałki truskawek już w sobie
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Gdzieś czytałam, że jakaś dziewczyna w sobotę rano przed ślubem wycinała serduszka z arbuza do kieliszków z szampanem
Jeżeli chodzi o wypuszczanie gołębi, to przeczytałam na jednym z wątków, że gołąb zrobił sobie toaletę z sukienki panny młodej i był śmiech.... Wolę nie ryzykować
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
gołebie to taki sobie pomysł...
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Osobiście również bym się nie zdecydowała, za duże ryzyko hehe ![]() Napisała, może znajdzie się ktoś odważny
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Gołebie widziałam chyba na 10 ślubach i jest to dla mnie już oklepany temat
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
- młodzi robią sobie prezent np. trudno dostępna książka, koszulka z autografem piłkarza itp.
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Na naszym weselu była specjalna piosenka dla dzieci
goście zrobili duże kółko a w środku było mniejsze - my i wszystkie dzieci. Zespół zaśpiewał piosenkę Arki Noego "Święty uśmiechnięty" ("Taki duży, taki mały może świętym być...") i razem z dziećmi śpiewaliśmy oczywiście z całą choreografią Ku naszemu zaskoczeniu dorośli też zaczęli śpiewać i pokazywać. Chcieliśmy, żeby dzieci poczuły się wyróżnione
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Ja również poszukuję czegoś mniej tradycyjnego na ślub i wesele.
Bardzo podoba mi się: - słodki stół a na nim wszystkie ciasta, cukierki, żelki, fontanna czekoladowa, owoce. Plus jest taki, że na stołach jest więcej miejsca np na kwiaty, sałatki, alkohol i inne takie... - Podziękowania dla rodziców puszczane na rzutniku. Umawiamy sie wcześniej z kamerzystą i robimy wielkie podziękowania. Jest to o tyle fajne, że pozwala powiedzieć mlodym wszystko co chcą bez obawy, że o czymś zapomną czy nie powiedzą z powodu wzruszenia. -Baloniki wypełnione helem. Alternatywa dla lampionów, które nie do końca są bezpieczne. Koszt około 120 zł na 30 baloników. Tylko jest jedno ograniczenie - czas Fajnie np zaraz po ceremonii, po wyjściu z kościoła młodzi dostają np od rodziców 2 duże "kupy" balonów i je związują w jeden i wypuszczają ![]() Więcej rzeczy będzie mi pewnie wpadało do głowy kiedy już będzie blisko ślubu
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
super watek!!!
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam niektóre pomysly to sie zastanawiam czy to wesele czy cyrk ??
No ale niektóre są całkiem ciekawe, inne oczywiste. Jedna uwaga - jak stoł wiejski zrobimy z owocami morza to ja już nie nazwałabym go "wiejskim". Od siebie dodam: - stół z kredkami, zabawkami i innymi atrakcjami dla dzieci - mozna tez wynająć opiekunke/animatora zeby rodzice sie dziecmi nie musieli zajmowac tylko bawić - jak ktos robi winietki to zeby ustawil przed sala tablice z rozmieszczeniem gości przy stolach ( uniknie sie zamieszania) -zrobienie klipu weselnego
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
zaraz po pierwszym tańcu młodych... POLONEZ dla wszystkich prowadzony przez młodych
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Bizu90, jeżeli poszukujesz na prawdę oryginalnych i świeżych pomysłów, to musisz jednak szukać w agencjach ślubnych u pomysłowych konsultantek. Na forum dostaniesz zawsze mniej lub bardziej popularne pomysły, ale zawsze takie, które już były i to pewnie więcej niż raz
![]() Poza tym wiele wspomnianych tu pomysłów mi się bardzo podoba
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie pomysł bardzo przydatny bo na Naszym weselu będzie dużo dzieci także będziemy myśleć o zorganizowaniu atrakcji dla nich
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cała zabawa polega na własnej inwencji twórczej )Bardzo podoba mi się pomysł "kącika dla dzieci" Padło pytanie ad. "ludzi na szczudłach", ostatnio bardzo popularna rzecz, stoją przed kościołem, tudzież salą i rozdają gościom np. cukierki. Zaleta jest możliwość zrobienia niekonwencjonalnych zdjęć. Określenie "wiejski stół", zostało zastosowane w szerokim pojęciu Podziwiam za spostrzegawczość
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
A propos poloneza: zauważyłam, że niektórzy idą na jego nowoczesną wersję czyli w rytm piosenki "Barbara Streisand" wodzirej prowadzi najpierw parami potem czwórkami a zamiast słów "barbara streisand" krzyczy się imiona młodej pary... '_
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- A co do stołu z szynkami, kiełbasami i... owocami morza, to w gruncie rzeczy jest to stół wiejski, tylko że nie polski ale taki polsko-śródziemnomorski ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- A żeby nie było, że nie dodałam pomysłu, to dodaję: - zamiast ustawiać plastykowe butelki z napojami gazowanymi na stołach (brzydko to wygląda potem na zdjęciach i filmie - trochę jak na szkolnej dyskotece :/ ) to albo kupujemy szklane (wersja droższa) albo kupujemy tylko butelki półlitrowe zamiast dużych butelek albo z boku sali ustawiamy np. wzdłuż ściany stoły z kawą, herbatą i butelkami z gazowanymi napojami. - drugi pomysł to winietki zadrukowywane dwustronnie. dzięki temu nasi towarzysze przy stole (zwłaszcza okrągłym) mogą zobaczyć jak się nazywamy i ułatwia to komunikację oraz przełamanie lodów
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
podoba mi się kilka waszych pomysłów które sobie zapisałam
![]() na weselu mojej znajomej zamiast rzucania pieniążkami i ryżem w państwa młodych były puszczane bańki mydlane! naprawdę piękne zdjęcie wyszły! jeszcze z moich pomysłów u nas zamiast stawiania plastikowych butelek z napojami gazowanymi na stole będą stały szklane dzbanki z sokami, rezygnujemy z napoi gazowanych. Edytowane przez Swarovska Czas edycji: 2011-12-06 o 12:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

Jeżeli chodzi o wypuszczanie gołębi, to przeczytałam na jednym z wątków, że gołąb zrobił sobie toaletę z sukienki panny młodej i był śmiech.... Wolę nie ryzykować