|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Gdzie Kasiulka???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Polece
![]() Oni sa z Wawy, ale wlasnie w tym sek, ze on jezdzi do Pnia i dowozi oliwe do klientow. Nie wykluczone, ze beda kogos szukali ![]() ![]() Woczraj bylismy na degustacji win, wiadomo czym sie skonczylo ![]() ![]() Anka cos czesto te migreny Cie mecza ostatnio. Moze to ze zmeczenia? mam nadzieje, ze Miki szybko powroci do zdrowia i ze Olcia nie zalapie niczego brzydkeigo. Zaloze sie, ze Kasiulka zrobila dzis wieczorkiem cos pysznego, Jutro sie pochwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli biuro wynajmują tam gdzie odbierałam oliwę to nawet mam autobus spod bloku ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
Ladnie to juz sobie opracowalas
![]() Kurak, gardlo mnie zacyzna bolec. A w ogole to moja mamuska wyslala ksiazke dla mlodziaka, patrze a tam same legendy o Lechu, Czechu i Rusie, legenda Sandomierza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłam skrzydła, super, z piór, za 19 zeta i aureolkę na opasce tez jakąś pierzastą ![]() ![]() zaraz wybywam do pracy, jeszcze jeden odcinek wampirzastych zalicze ![]() Marti mówisz ze miód taki dobry na odflegmianie? ja to sie tak męczę z tym moim kaszlem, raz suchy, raz mokry, aktualnie obrzydliwy odrywający ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
Mamcia mi poradzila i mlodemu zadzialalo. Podaje mu co wieczor od kilku dni kubek goracego mleka z 2 lyzeczkami miodu oraz podaje po lyzeczce miodu 4 razy dziennie. Dzis zwrocil flegme. Mamcia mowila, ze tak mnie leczyla. Mlody miodu nei znosi, ale jak go postrasze zastrzykami to jakos mu idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
miód rozpuszczać w letniej wodzie tylko, w gorącej staje się tylko słodzikiem
już lepiej łyżeczka od razu do ust ![]() syrop z buraka na odflegianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Bry, przyszlam wstawic sorki :p
Borysa grupa to smerfy i niby byli tak ubrani. Moja mama sie smieje, ze nie wybaczy mi Bor za kilka lat, ze zrobilam mu te fotki w takiej czapie :p |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie powiedziane niestety,ze na 100% ich nie dostanie pozniej. Tzn, ze jeszcze moze mu niestety to crp wzrosnac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej, jak niektorym nie chcialo na glowe wejsc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
drugi sezon, odc 8
![]() ![]() Veronka widze ze wszytskie dzieciaki tak samo ubrane ![]() ![]() lece, dobrej nocki ![]()
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
koszulki biale tylko trzeba bylo przyniesc, reszta przedszkolna
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 |
Zakorzenienie
|
tak, Veronka , zdaję sobie sprawę,że to kruchy lód te kaszle
że to niewiadomo kiedy i jak z wirusów, bakterie wskakują ale na razie nie daję antybiotyków i już we wtorek idę z Mikim do lekarza to zobaczę, czy wytrzyma do tego czasu bez ![]() o rany, sorki Borki dzieci wojny te przedszkolaczki ![]() bez urazy , ale takie mam zdanie o tych strojach ![]() ![]() ![]() ![]() no migrenos oddtajał mi w końcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anka ja rtęciowy zawsze trzymałam bite 5 min. by mieć pewność że dobrze zmierzona temp. Mam nadzieję że teraz będzie tylko lepiej Paczki dostarczyłam do przedszkola, oczywiście Krystian widział że przyniosłam jakieś reklamówki, ale pani zaraz mu wytłumaczyła że przyniosłam jakieś przybory dydaktyczne o które mnie prosiła. Mam nadzieję że uwierzył. Wieczorkiem odwiedził mnie bracik z dziewczyną, było miło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Aaa zapomnialam, jutro mam wizyte u alergologa z Antosia. dzis jak wrocilam do domu, jakos wydawalo mi sie cieple czolko miala. mierzylam i bylo 37,6 wiec nie panikowalam, pozniej samo spadlo do 36,7 i nie wiem czy to przez to, ze miala dzis cieply kombinezon, na dworze +10st i jeszcze jechalysmy autem, czy cos ja bierze? miala tylko leciutenki katarek i teraz ok, moze to zeby? gwiazda skonczyla 8mies. i nadal 0 zebow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Zakorzenienie
|
OOO sorki zdjęcia śliczne
![]() Jak się patrzy na te dzieciaczki, to takie malusie. A jak serce się topi jak te malusie dzieci robią jakieś przedstawienie, te wszystkie role, ![]() Mój Krystian będzie za Króla na jasełka, rolę ma na pół strony. Mamy 2 dni na nauczenie bo od poniedziałku muszą umieć jako tako bo zaczną próby. Kasiulka chyba chce się naspacerować na zapas, bo mówiła że w śniegu nie będzie tyle chodzić. A Judi teraz chyba pracują nad fasolką ![]() ![]() ![]() A Mała chyba dalej goni za swym prezentem, albo utopiła się w Allegrowych aukcjach Dobrze że Takuśna przypomniała sobie o nas / bo też coś rzadko zagląda |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Zakorzenienie
|
o jezu
ja wszystko zwalam na zęby, jak mi tak Olka od miesiąca marudzi noc w noc ![]() moja panienka za chwilę skonczy 5 m-cy , Mikiemu w tym samym okresie wykluł juz się pierwszy ząbek ![]() o tak u Judi pierzyna podskakuje od wczoraj ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2011-12-02 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bor mial dokladnie 6 mies. jak wyszedl pierwszy, a u niej dalej nic nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem jestem ![]() Jowiszkowa ![]() W tym tygodniu chodziłam do worka na 12 więc na nic czasu nie miałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W niedzielę jedziemy do teściów, tam w strażnicy będzie Mikołaj ![]() ![]() Ahaaa Veronko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
tak z ogródka dzieciowego
to Miki od razu wiedział co się robi z jedzeniem innym niż mleko, mlaskał językiem że aż miło Olka, łyżeczki kaszy manny nie może przełknąć, bo jej z buźki wychodzi, to już drugi tydzień się bujam, a efekt ten sam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
Veronka miałam już sto razy pytać.
Powiedz mi nie musiałaś dostarczyć do pediatry zaświadczenia od alergologa że Borys ma astmę i wymaga podawania leków na choroby przewlekłe?? Ponoć wchodzi przepis od nowego roku i żeby pediatra mógł przepisać leki na choroby przewlekłe potrzebuje zaświadczenia od specjalisty że dany pacjent napewno wymaga tych leków. Mamy zagwostkę bo walnięta alergolog z bielska powiedziała że nie wypisze nam tego zaświadczenia bo nie wiadomo czy Tymek ma astmę ![]() Borys ma zdiagnozowaną astmę????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Zakorzenienie
|
u dzieci to się nie leczy astmy zdiagnozowanej, tylko objawowej // z tego co kojarzę
Dobrze że moja pediatra jest również alergologiem, bo nie będę miała takich problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
ja idę po takie zaświadczenie, do alergologa 19 grudnia
to się dowiem co i jak pediatra mi powiedziała że będzie wtedy większa refundacja na pulmicorty i itp. Miki nie ma astmy zdiagnozowanej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za debilka ta lekarka. a niby jak ma zdiagnozowac to?? nie maja przeciez astmy, tylko sa podejrzenia dlatego sa leczeni, zeby nie bylo choroby... ostatnio musialam sie o to zaswiadczenie troche wyklucic. takze musisz o nie powalczyc tez. a takie zaswiadczenie to juz u nas dawno w przychodni chcieli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
"Miła" Pani alergolog powiedziała że jest bój o dopiskę na recepcie "P" czyli choroba przewlekła bo wtedy leki refundowane. Potem może być chyba XP i samo X. Czyli dopłacamy trochę a przy samym x płacimy za lek całość.
Ona powiedziała gdy jej opisałam po czym od dostaje ataku że to nie jest astma tylko alergia ![]() ![]() Jesteśmy zapisani dopiero na 26 stycznia do innej lekarki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Witam
dziś sobota więc chyba ruchu nie będzie, każdy zapracowany. U nas pogoda do bani, to chyba też rzucę się w wir sprzątania zakamarków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.