|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Dzień dobry
![]() Dla wzmocnienia paznokci polecam odżywkę Eveline 8 w 1 albo z diamentami, nigdy nie miałam tak długich i twardych Zabiegi pielęgnacyjne na cały tydzień Mówisz, że nie masz czasu, aby o siebie zadbać. Wystarczy, że każdego dnia poświęcisz chwilę na pielęgnację ciała i włosów. Poniedziałek - peeling i maseczka Peeling oczyści cerę z martwych komórek naskórka. Na tak oczyszczoną skórę każda maseczka zadziała skuteczniej. Po wieczornym demakijażu nałóż na wilgotną buzię peeling dobrany do rodzaju cery. Rozmasuj kolistymi ruchami kosmetyk od środka twarzy na boki, omijaj okolice oczu. Potem spłucz przegotowaną letnią wodą i nałóż maseczkę. Jeśli cerę masz przesuszoną wybierz maseczkę nawilżającą. Do cery zmęczonej i poszarzałej dobra będzie maseczka odżywcza z witaminami. Maseczkę zmyj po 15 minutach. Wtorek - wzmocnienie włosów Nakładanie odżywki po każdym myciu, może okazać się za mało, by mieć lśniące i puszyste włosy. Chociaż raz w tygodniu zafunduj włosom odżywczą maseczkę. Dla pasm zmęczonych i osłabionych zabiegami fryzjerskimi nadają się preparaty regenerujące, bogate w witaminy i proteiny. Kosmetyk wmasuj w osuszone ręcznikiem włosy, nałóż ogrzany suchy ręcznik i pozostaw na 20 minut, po czym dokładnie spłucz. Środa - piękne oczy i gładkie usta Gdy na powiekach rysują się kurze łapki, wygładzisz je za pomocą płatków kolagenowych np. Soraya. Możesz też posmarować skórę grubszą warstwą kremu odżywczego pod oczy i dodatkowo położyć płatki waty zamoczone w letniej esencji herbacianej lub naparze z rumianku. Rozgrzana skóra szybciej wchłonie składniki odżywcze kremu. Usta wymasuj szczoteczką lub gruboziarnistym cukrem wymieszanym z kremem. Zabieg ma działanie wygładzające i pojędrniające. Potem posmaruj naskórek miodem lub balsamem do ust. Czwartek - manikiur Wystarczy tylko 15 minut, by mieć zadbane dłonie. Zacznij od opiłowania paznokci. Papierowym pilniczkiem nadaj im odpowiedni kształt. Pilniczek prowadź tylko w jednym kierunku, od jednej strony płytki do drugiej - zapobiega to rozdwajaniu paznokci. Następnie wymocz dłonie w ciepłych mydlinach z odrobina oliwki z oliwek. Delikatnie wyszczotkuj paznokcie i dłonie. Gdy skórki wokół paznokci zmiękną, delikatnie je odsuń na boki. Jeśli płytki i skórki są przesuszone, wzmocnij je specjalnym kremem lub krem do rak. Odczekaj chwilę, wypoleruj paznokcie polerką i naturalny manikiur gotowy. Piątek - masaż i relaks w wannie Dzisiaj twoja łazienka zamieni się w domowe SPA. Nalej na dłoń trochę oliwki do masażu lub oliwki z oliwek. Kolistymi ruchami wymasuj skórę, posuwając się od stóp w kierunku serca. Szczególnie dokładnie wymasuj stopy, znajdują się tu receptory odpowiedzialne za dobry nastrój, Potem zanurz się na 15 minut w kąpieli. Do wanny z ciepłą wodą dodaj olejek lub płyn o właściwościach odprężających i nawilżających skórę. Po kąpieli owiń się ciepłym kocem i poleż chwilę. Sobota - zadbane stopy Najpierw skróć paznokcie cążkami, po czym opiłuj je papierowym pilniczkiem. Pamiętaj, by nie zaokrąglać płytek po bokach, gdyż będą wrastały. Następnie na około 10 minut zamocz stopy w misce z ciepłą wodą. Wsyp do niej garść soli kuchennej lub specjalnej do stóp. Pięty i miejsca pod palcami starannie przetrzyj pumeksem, lub gdy skóra jest zgrubiała, delikatnie usuń ją nożykiem do pedikiuru. Osusz stopy ręcznikiem. W naskórek wklep olejek lub balsam do stóp. Nakładanie kosmetyku połącz z masażem. Dokładnie wymasuj mięty, podbicie i każdy palec po kolei. Pociągłymi ruchami wygładź także wierzch stóp od palców aż po kostki. Niedziela - gładkie ciało Gdy skóra na brzuch i udach traci jędrność i rysują się grudki cellulitu, czas na zabieg wyszczuplająco - ujędrniający. Najpierw umyj ciało pod prysznicem i dokładnie, miejsce przy miejscu okrężnymi ruchami wymasuj skórę peelingiem. Szczególną uwagę zwróć na dolne partie ciała i ramiona, lubi się tu gromadzić tkanka tłuszczowa. Spłucz skórę i osusz ręcznikiem.Uda, pośladki, brzuch, ramiona posmaruj grubo kremem lub balsamem o działaniu wyszczuplającym. Teraz owiń się folią spożywczą i połóż na pół godziny pod gruby koc. Rozgrzany i rozpulchniony naskórek szybko wchłonie kosmetyk. Po zdjęciu folii nie ma już potrzeby zmywania ciała.
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() marta, no moze wypróbuje ta odzywke na poczatek dzieki
|
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
u mnie jest pierwszy snieg ![]() chociaz zaraz pewnie zniknie bo jest za cieplo Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwieeelbiam snieg, tez chce, chociaz kapke ![]() ja mam jeszcze troche alpeciny, ale oddam kolezance, bo zanim bede mogla uzyc... ale po ciazy itd wracam do wcierek Dziewczyny, jaki kolor marynarki dobrac do bezowych ciuchow? (Tylko nie czarny |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Skoro ubranie beżowe to właśnie z marynarką w kolorze można zaszaleć
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj farbowałam włosy Tż mówi, że lepiej mi w ciemniejszych a reszta, że w tych co mam pierwsze jest przed, reszta po zdjęcie 2,3 z lampą a ostatnie bez dlatego zruszone P1050075.jpg2.jpg3.jpg4.jpg skończyłam już sprzątać, zaraz zrobię sobie kawę i zobaczę czy trzeba przedłużyć termin jakiejś książki, bo mam już dość płacenia kar a później do biblioteki
|
#1598 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Poziomeczko ładny kolorek, bardzo mi się podoba. Ja też za nie długo muszę się farbnąć bo już odrost duży.. Dziś mimo choroby umyłam włosy, i zaczyna mnie migdał boleć. Ale może to jakieś przejściowe bo będę mieć wtedy 2 choroby na raz
|
#1599 |
|
Moderator
|
Pozioma śliczne te nowe włoski!
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
poziomeczko suuuuper Ci wyszło
|
#1601 |
|
Moderator
|
Zapraszam na złoty makijaż - na mm https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=577616 i na blogu
|
|
#1602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Toleruję go jedynie w Święta ![]() A do beżu według mnie pasują wszystkie kolory, ale tak jak Kasia napisała, fajnie będzie wyglądać z jakimś żywym kolorem ![]() Poziomko ładny kolor Ci wyszedł ![]() Kasiu świetny makijaż
|
|
|
#1603 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tam Ciebie zawsze wolalam w jasniejszych jaki to kolor? jakis zloty? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() nie złoty a popielaty ![]() też susze włosy
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sobie zrobilam kawke i podjadam slodkie male co nie co
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie kubki zimowe co wklejałam na bloga? tż'towi tak się spodobało picie z nich, że kupiliśmy jeszcze dwa(z innymi wzorami)
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bedziesz zmierzac do chlodniejszego? ja normalnie nie susze, serce mnie boli jak mam im cos takiego zrobic hehe dlatego wole nie myc codziennie ![]() Cytat:
![]() i widze nowy post o wlosach na blogu
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam suszę normalnie
nawet wyglądają lepiej niż bez suszenia są gładsze ![]() najgorzej to w szkole mi się zniszczyły wrr aż ciarki mnie przechodzą, stąd też musiałam ściąć 10cm
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiu piękny makijaż, zgapiła bym tylko szkoda że stepika nie ma
ale może dam rade bez ![]() piękne focie dodajecie ![]() ja włosy myję co dwa dni, ale teraz od wtorku ze względu na chorobę nie myłam.
|
#1611 |
|
Moderator
|
Dzięki wszystkim za słowa o makijażu
Stepik miał być ale światło nie dopisało ![]() Poziomeczka a może zaczęłabyś robić filmiki na YT z fryzurkami (nawet na takiej głowie)
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zawsze suszę włosy, bo jak tego nie zrobię to mi się we wszystkie strony wywijają i są gorsze niż po suszeniu
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od kąd odkryłam że mam falowane włosy to nie suszę często. Nie umiem z dyfuzorem robić fal, więc susze naturalnie. Czasami tylko prostuje na okrągłej szczotce.
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nie umiem za wielu fryzur ![]() w końcu mogę pokazać Wam jakie umiem warkocze, bo znalazłam zdjęcia pomijam tu zwykłe kłosy, dobierane itp ![]() img99818.fryzury-dlugie.1225879.jpg img138295.fryzury-dlugie.1174296.jpgimg5171.fryzury-dlugie.1180839.jpg
diabelsko kobiecy blog Edytowane przez poziomeczkaa89 Czas edycji: 2011-12-02 o 20:30 |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu bardzo ładny makijaż Ja też suszę, bo tak to miałabym oklapniete strasznie i brzydko ułożone, no i na dodatek szybko, bo nigdy nie mam czasu, żeby same wyschły. Poziomeczko ładny ten kolor a ja dzisiaj znowu przyciemniłam, ale póki co lepiej się czuję w ciemniejszych. Za długo miałam takie jasne i mi się znudziły potrzebowałam odmiany
|
|
|
|
|
#1616 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() umiesz je zrobic sama sobie?? ja teraz nie mam takiego dodatkowego lusterka zeby widziec tyl glowy i mi troche gorzej idzie zreszta ja tam sie caly czas ciesze ze umiem zrobic francuza ![]() Cytat:
chyba ze dalas zdjecia jak akurat mialam taki okres ze tutaj rzadko zagladalam i nie widzialam albo nie pamietam
|
|
|
#1617 |
|
zawsze mam racje
|
poziomko: a z jakiego sklepu te zimowe kubki?
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy kawce
Cytat:
Byłam zabiegana i w końcu zapomniałam, ale teraz już mam więcej czasu to na dniach wrzucę ale masz dobrą pamięć |
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wyjątkowo z rana mam dobry humor ![]() Jakie macie plany na weekend? Nie daj się zimie - 10 sztuczek na dobry humor i powabne ciało Zimno, ciemno i ponuro – oto cała prawda o zimie. Niestety często przekłada się to na nasze samopoczucie oraz wygląd. Podpowiadamy jak je sprytnie podreperować. Zimą często skarżymy się na podłe samopoczucie. Doskwiera nam brak słońca i światła, a dni nie cieszą tak jak wiosną i latem. Cierpi na tym dusza, a stąd już blisko do nie najlepszego wyglądu. Ciało szybko reaguje na zimowe przygnębienie i pesymizm, odpłacając się infekcjami, odmawiającymi posłuszeństwa, przesuszonymi włosami i zszarzałą skórą. Ale tak łatwo się nie poddamy! Pozytywne nastawienie i kilka sprytnych sztuczek, powinny podreperować nadpsuty humor i urodę. 1. Odrobina opalenizny Muśnięte letnią opalenizną czujemy się komfortowo i seksownie w swoim ciele. Skóra nabiera wtedy atrakcyjnego, promiennego wyglądu. Brakuje nam tego zimą, ale kto powiedział, że nie możemy zaserwować sobie odrobiny takiego złotego blasku w środku mroźnej pory roku? Odrobina sztucznej opalenizny poprawi wygląd skóry, a stąd już krótka droga do lepszego samopoczucia. Niedługa sesja w solarium, nieco samoopalacza lub innych brązujących trików i letni nastrój budzi się do życia. I Ty też! 2. Sięgnij po kolor Szaro dookoła? Sięgnij po zmysłową czerwień! Czerwona szminka to synonim przyjęć i ekscytujących spotkań. Może warto czasem oszukać nieco mózg i wprawić się w taki niecodzienny nastrój? A reakcja otoczenia na Twoje zmysłowe usta z pewnością podniesie samopoczucie o kilka punktów w górę. 3. Cytrusowa aromaterapia Od dawna wiadomo, że zapach cytrusów działa odświeżająco. Cytrynowe i pomarańczowe nuty dodają energii i rewitalizują ciało. Na dobry początek dnia, gdy wreszcie udało ci się wygrzebać spod ciepłej kołdry, zaserwuj sobie energiczny prysznic połączony z masażem. Cytrusowy żel w dłoń i niech zapach zdziała swoje! 4. Odrobina szaleństwa Nic nie poprawia tak dobrze humoru jak przełamanie rutyny. Nie radzimy Ci abyś w ferworze walki z zimą przefarbowała się na ekscentryczny róż, ale mała zmiana w wyglądzie powinna zadziałać. Zamień stonowany lakier do paznokci na coś bardziej odważnego (przecież to nie na zawsze i na półce czeka zmywacz) lub pomyśl o małym czymś, czego jeszcze nie próbowałaś. Może sztuczne rzęsy? W końcu karnawał trwa. 5. Dekadencka rozpusta w wannie Gorąca kąpiel to sprawdzony sposób na relaks. Pomyśl tylko o tym, co można zaserwować sobie wannie?! Tradycyjna piana, aromatyczne olejki, sole, mleczka, musujące kule, wonne płatki? Na samą myśl o pieszczących zmysły zapachach nastrój się polepsza, a ciało pręży z rozkoszy. 6. Idź w stronę słońca Nie przepuść żadnej okazji, aby pospacerować. Najlepiej z twarzą w stronę słońca! Umiarkowana ilość promieniowania słonecznego ma zbawienny wpływ na organizm, a złote promienie przypomną ci o wakacyjnej beztrosce. Nie zapomnij tylko o kremie ochronnym! 7. Sesja upiększająca z koleżanką Puby, imprezy i wieczorne wyjścia to najpopularniejszy sposób na życie towarzyskie. Poprawiają humor, a jakże! O wpływie na skórę chyba nie trzeba się rozpisywać. Alkohol, dym i zarwaną noc zobaczysz rano w lustrze. Proponujemy alternatywę – kosmetyczne spotkanie w domowym zaciszu. Miałaś zły dzień? Zaproś koleżankę! Możecie wypróbować na sobie nawzajem nowy makijaż czy wykonać skomplikowany manicure. Taka pomoc komuś w stawaniu się piękniejszym ma zbawienny, psychologicznie udowodniony wpływ. 8. Doceń moc czekolady Zapach czekolady uwalnia serotoniny czyli hormony szczęścia i naturalne antydepresanty. Kostka ci nie zaszkodzi! Jeśli jednak twój wewnętrzny dietetyk mówi głośno „Stop!”, sprytnie wybrnij z sytuacji i zastosuj czekoladową terapię od zewnątrz. Peelingi, balsamy, masła i mleczka do ciała na bazie czekolady zadbają o jedwabiście gładką skórę, a swoim czekoladowym aromatem wprawią cię w dobre samopoczucie. 9. Błyszcz nowym błyszczykiem Smakują jak najlepsze słodycze i owoce, do tego pielęgnują i kuszą do pocałunku. O czym mowa? Oczywiście błyszczyki! Co powiesz na nowy kolor? Nowość poprawi ci humor, a jeśli dodatkowo wybierzesz ulubiony smak będzie to strzał w dziesiątkę! 10 . Dotyk profesjonalisty Zima to trudny okres. Buro i ponuro. Pewnie nie robisz tego wcale albo często więc masz dobry powód, by udać się tam właśnie teraz. Wizyta w spa, gdzie ręce profesjonalistki poprowadzą cię przez pielęgnacyjną krainę przyjemności, na pewno wpłynie korzystnie na oklapły humor i wtórujące mu ciało. A na koniec zamów relaksujący masaż.
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
może być trudno ![]() rossmann
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

zestaw zamawiam dzisiaj, wieczorem do tego przysiade.

ale po ciazy itd wracam do wcierek 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)