|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1142 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
![]() Cytat:
Mój rosołek prawie gotowy, idę pranie wywiesić i odpoczywać
|
|
#1143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
ale to za 2 lata ![]() No, dobrze, że mężuś po rozum poszedł A na zgagę nie pomaga Ci Renia? Ja mam takie szczęście, że wezmę 1 tabletkę i po 10-15 min przechodzi, także mega szybciutko i mam spokój ![]() Cytat:
![]() Mc Donald ale bym se fryty wciągnęła!!!!! ![]() Ale, żeby mieć czelność i powiedzieć, że w takim razie niech 'sam tata przyjedzie' co?? trzeba mieć na.s.r.a.ne w bani a nie, że ma to być rodzinne, ciepłe spotkanko...Cytat:
Ja też zgadywałam co ma u góry i zgadłam, więc pewnie się Tobie też to uda
|
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oooo to ja od tego dnia chce se wywoływać poród będę więcej chodzić, sprzątać i te sprawy... ![]() Cytat:
- oczywiście to jest przeciw pleśniawkom, a na pleśniaki to nie mam pojęcia co polecają na odparzenia polecają krem linomag/sudocrem/alantan - ja mam narazie tylko próbkę jonsona A na wysypkę/potówki nie mam pojęcia![]() Do szpitala nie biorę specjalnych pieluch, bo te co mają wycięcie to niby haggisy? a one są byle jakie- kiedyś były lepsze, także zwykłą pieluchę i podwinie się, żeby pępek miał dostęp do powietrza Chusteczki też mam bambino no i papersy
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-03 o 12:24 |
||
|
|
|
#1145 | ||
|
Zadomowienie
|
pearl rozumiem, sytuacja jest inna niż zwykle, teraz już wiem czemu jest mu tak ciężko przejść zupełnie na twoją stronę
5tego też fajnie wymyśliłam sobie, że fajnie by było wtedy urodzić Cytat:
chusteczki mam juz kupione po paczce pampers i huggins ale nie kupowałam pod pieluchy, po prostu wzięłam te bo polecają ![]() Cytat:
|
|
|
#1146 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ mam dzisiaj lenia już prawie południe a ja siedzę jeszcze w piżamie no ale czas się zabrać za sprzątanie :/
|
|
#1147 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
rozgladam sie i nigdzie nie widze
cos slabo sie starasz ![]() ![]() Cytat:
no i gdzie ja teraz barszczyk z krokietem dostane? a musze... ![]() Cytat:
ale to dlatego, ze moja Mama go nie lubi od samego poczatku i pewnie jakos tesciu to czuje ![]() wiesz, na moje to bardziej chodzi o to, ze nie dosc, ze sie mialby sie zkim nachlac, to jeszcze podzielic koszty na pol... ![]() Cytat:
zastanawialam sie nad krotka a jak dluga, to taka skromna, bez kola i falbanek zadnych "powiekszajacych" welon tez odpada - wolalabym jakiegos kwiatka we wlosach podejrzewam,ze niektorzy goscie przyjda strojniej ubrani niz ja jako panna mloda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez juz do konca zycia bede im wdzieczna za to, ze go przyjeli i wychowali... z tym ze to nie upowaznia ich moim zdaniem to wpierniczania sie w MOJE zycie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ze ich do tej pory nie znienawidze... nie chcialabym kogos nienawidzic ![]() tylko niech nam dadza zyc naszym zyciem...
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-03 o 11:58 |
|||||||
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi dlaczego ludzie są tak płytcy i komentują nie znając historii???
"aaa no faktycznie masz mały brzuszek... to gdzie to dziecko ma rosnąć?" co ma mój rozmiar brzucha do rozmiaru brzucha dziecka? Cytat:
no ale właśnie- to zasługa tego, że mam łożysko na ścianie tylnej, dlatego tak ekstra to widać- mąż jest w szoku... ehh szkoda, że na żywo tego nie widzi Też siedzę w piżamie ale ja tam caaaaaały dzionek bo non stop w wyrku, albo szlafroczek i idę oglądać tv
|
|
#1149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak bedzie styczen, poczatek nowego roku wiesz,czyste konto i te sprawy ![]() a co do tesciow, to lepiej sie czuje bez nich, wiec i slub bylby dla mnie lepszym doznaniem bez ich obecnosci ![]() no, ale zwiazek to kompromisy... musze ich tolerowac ze wzgledu na tzta najlepsze,ze jeszcze niedawno ich nawet lubilam... w dwa miesiace potrafili doprowadzic do tego, ze nie chce mi sie ich nawet odwiedzac...
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę już leżała ani nic, to będzie prawie 39 tydz, więc można śmiało rodzić
Nie będę czekać do terminu, chyba, że chodzenie i sprzątanie nic nie da... Nie chcę leżeć w szpitalu po prostu bez sensu i wysłuchiwać opowieści i problemów innych, już mam dość leżenia w szpitalu z po....mi kobietami
|
#1151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() naprawde ludzie sa nienormalni czasami jednym uchem niech Tobie wpada, drugim wypada ja blondynka, to mi latwiej - wiesz...u mnie sam przeciag w glowie ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no padłam ![]() u mnie mój gin tak wysyła spytaj się swojego na wizycie
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładny ,sama się nad nim zastanowie i mam taki sam obrus ![]() Dziś przyjeżdżają do nas teście ,zostają do jutra,ale ja i tak cały czas leżę więc nie będę przy nich latać.W sumie są ok ,tylko czasami wyskoczą z jakimś wkurzającym tekstem. Dziś zaczynam 8 msc 32 tydzień
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-12-03 o 12:17 |
|
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
hm
chyba nie... moja siostra urodzila synka 10 dni po terminie i do tej pory caly czas byla w domu... uwaga,uwaga wszem i wobec oglaszam,ze Nietoperson skonczyl dzisiaj 30 tygodni !!! wedlug mamazone i gazety.pl zaczynamy III trymestr, a Malec podobno coraz czesciej zwija sie w kuleczke
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-12-03 o 12:22 |
|
|
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
to jeszcze ja odpowiem:
Cytat:
- wysypka i potówki - wysypke lepiej skonsultowac z lekarzem, ale z doświadczenia: 1. oilatum 2. wywar z kory debu - dodaje sie do kapieli 3. krochmal (na potówki) -odparzenia - zależy od ich stopnia: 1. wodny roztwór fioletu gencjanowego przy poważniejszych, bosko działa bo osusza (gencjana inaczej) 2. zmiana pieluch - u Ali pomogła 3. zmiana krem, czasowo można sudocrem ale trzeba z nim uważać, bo cynk mocno wysusza skórę zawsze jak nie przechodzi lekarz, bo może świadczyć o alergii Co do pieluch ja kupiłam od razu 2 a takie nie maja już dziury na pępek. Zresztą z tego co pamiętam na SR ich nie polecali bo w rożnych szpitalach zakładają rożne zaciski na pępek i może nie pasować do tej dziurki.a jeżeli chodzi o markę, kupiłam pieluchy DADA ale dlatego, że Ala miała uczulenie na pampersy, a huggisy podobno się popsuły. Rewelacyjne są tez pieluch ze schleckara - ale u nas zlikwidowali i nie ma gdzie kupić. |
|
|
|
|
#1157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tak zrobiłam i juz mam spokój... jejku tyle nerwów mnie to kosztowało że po wszystkim spałam 2 godziny. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
pozniej Was moze nadrobie jak ogarne hacjende
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl
Za 30 tydzień!! ![]() Ja jutro zaczynam 34
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy !!!
Czubasek, no jacha,ze odpale ![]() Neska, milego sprzatania
|
#1161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też miał być Tymoteusz Mąż wybrał. Śliczne imię, ale będzie Michalina
|
|
|
|
|
#1162 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a takie gotowce to pewnie niedobre... ![]() Cytat:
Cytat:
szkoda, że za to wszystko płacisz nerwami A suwaczek mówi, że dzisiaj 35t1d i piszą, że waży już 2,5kg a mój dwa i pół tygodnia temu ważył 2,3 My dzisiaj na imienino - urodziny do brata teściowej. Mam nadzieję, że będzie jakieś dobre jedzenie. Na krokiety nie mam co liczyć Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-12-03 o 13:32 |
|||
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
"Czop śluzowy może wypaść zarówno kilka tygodni, jak i kilka godzin przed porodem. Zwykle nie odchodzi od razu w całości, ale wypływa częściowo przez dłuższy czas - zauważysz wtedy zwiększoną ilość upławów, wydzielina będzie galaretowata, podbarwiona lekko krwią albo brązowawa. Odejście czopa śluzowego to znak, że szyjka macicy zaczęła się rozwierać."
![]() "Tzw. skurcze Braxtona-Hicksa możesz zacząć odczuwać już w połowie ciąży - są nieregularne i zwykle mijają pod wpływem ruchu albo leków. Twoją uwagę powinny zwrócić skurcze, których częstotliwość i siła rośnie, regularne i takie, których nie da się wyciszyć. Charakterystyczne dla skurczów porodowych jest również to, że rozchodzą się od krzyża, by następnie opasać brzuch, ból może wówczas przypominać ten podczas miesiączki, będzie jednak znacznie silniejszy." "Na krótko przed porodem twój organizm może zacząć naturalnie się oczyszczać - spodziewaj się wymiotów i biegunki, możliwe także, że całkiem stracisz apetyt."
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
właśnie czekam na koleżankę, ma przyjść na kawę, ale spóźnia się już godzinę ![]() popołudniu przychodzą goście, więc od rana ogarniałam mieszkanie, upiekłam babkę, sernik na zimno z galaretka i truskawkami tężeje w lodówce... A tak poza tym to spać mi się chce ![]() Pearl - teściów masz okropnych. Po prostu okropnych. Jak oni tak mogę? Współczuję Ci. |
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Ja jeszcze w szlafroku łażę, tż zrobił kawę i leniuchujemy ![]() później może jakieś małe porządki. Obiad mam z głowy bo zostały pierogi z wczoraj a jutro gołąbki mam w planie robić bo tak samo jak krokiety łażą za mną od jakiegoś czasu Z krokietami jakoś wytrzymam i tak będą na Wigilię
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Z karuzelą mi nie poszło
4 osoby licytują a na maila odpisała baba: "witam i zapraszam do licytacji"
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-12-03 o 13:52 |
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
Własnie dostałam SMS, że kolega z pracy został tatą - mały Adam Tadeusz 3,01 kg 53 cm
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Agatek to ta ?? http://www.bubu.lodz.pl/IMG_3837.JPG tu jest za 115 z przesyłką Oni też sprzedają przez all ale nie znam konta
Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-12-03 o 14:04 |
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
likas nie nie, to ta --- >KLIK na początku tylko z 1 rywalizowaliśmy, a teraz jest 4!!!!!!
Wsiuny albo uszkodzone, albo czegoś brak w zestawie albo brak pudełka
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie wiedziałam, że tiny love tylko nie pamiętałam modelu
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Hejo Mamuśki
![]() witam się w nowym wątku trochę nadrabiam ale nie mam szans żeby wszystko ogarnąć Widzę, że o karuzelkach mowa, mnie się ta podoba z Kubusiem Puchatkiem ale ceny wysokie, to zostawiam ten zakup, jeśli Arturek nie dostanie od nikogo karuzelki (bo może się być, tak, że ktoś kupi Mu w prezencie) to potem się pomyśli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Sama mam na to smaka.

ale to za 2 lata
ale bym se fryty wciągnęła!!!!! 
Ja też zgadywałam co ma u góry i zgadłam, więc pewnie się Tobie też to uda 
na odparzenia polecają krem linomag/sudocrem/alantan - ja mam narazie tylko próbkę jonsona 

a zawsze wyobrażałam sobie, że takie to na ślub cywilny się bierze, bo są skromniejsze od tych, do których wkłada się koło no i są długie aż do ziemi 

ale ja tam caaaaaały dzionek

spytaj się swojego na wizycie
a teściowa i rzeczy od niej, nie możesz powiedzieć żeby dała wszystko co ma i sama zdecydujesz co potrzebujesz jeszcze, co się nada a co nie