Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 20:30   #3331
hooliganka184
Rozeznanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100 % !!
Gorszego syfu nie jadłam, a tak uwielbiam barszcz z uszkami, a w minioną wigilię musieliśmy zjeść samą zupę,bo nie szło tego przełknąć. Sam kwas. Dodam,że tak uwielbiam barszcz,że jakoś nie jestem wybredna i nie muszą być do uszka,że ho ho, ale te były niezjadliwe. Odradzam i Dziewczyny nie kupujcie w ciemno na święta, bo będzie wtopa
Fuj! Fuj!
U mnie nigdy, nawet w najgorszym kryzysie, gdy byłam jeszcze mała i zarówno babcia jak i mama były w szpitalu, uszka do barszczu nie były kupne. Zawsze lepione ręcznie z farszem z grzybów własnoręcznie zbieranych. Barszcz musowo na zakwasie własnym. Naprawdę mimo pracy, można się zorganizować i ulepić. To samo tyczy się pierogów, kupne to nie to samo. Ja osobiście zamierzam kultywować tą tradycję.

Moje chomiczki:
Tusia [*]
Orzeszek [*]
Misia
Tosia
Lusia
Zuzia
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:32   #3332
scatty princess
Zadomowienie

Pycholandia banan-truskawka

on jest produkowany przez tymbark, czy tylko gwarancja jakosci tymbarka?
scatty princess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:35   #3333
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
U mnie nigdy, nawet w najgorszym kryzysie, gdy byłam jeszcze mała i zarówno babcia jak i mama były w szpitalu, uszka do barszczu nie były kupne. Zawsze lepione ręcznie z farszem z grzybów własnoręcznie zbieranych. Barszcz musowo na zakwasie własnym. Naprawdę mimo pracy, można się zorganizować i ulepić. To samo tyczy się pierogów, kupne to nie to samo. Ja osobiście zamierzam kultywować tą tradycję.
Uwierz, że czasami braknie czasu. Mi w tym roku na pewno zabraknie czasu, więc chcę kupić.

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 20:51   #3334
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
były zafoliowane.
A u mnie była rozpakowana jedna, ale nie przeglądałam, żeby czasem nie kupić
Kupiłam za to z wyprzedażowej przemysłówki 4 bulionówki za 5zł i karafkę dla męża, też za 5 zł
do tego ciasto francuskie ( już przetestowane - tż zadowolony z paróweczek w cieście ) i zbożowe kanapki, bo jako jedna z nielicznych je uwielbiam.
Aha i jeszcze kapcie balerinki do pracy

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 21:20   #3335
mironka86
Przyczajenie

Ponawiam pytanie odnośnie ryby BARRAMUNDI.Czy ktoś jadł?Dobra?

Za waszą poradą kupiłam w Biedrze mandarynki-są pyszne, niedrogie i baaaardzo słodkie. Czekolada michałkowa-pyyyszna, dla mnie nawet lepsza niż te cukierki michałki. Kupiłam też 2 x herbatę o smaku melona (1,99), różne smaki tego 'sernika na zimno' (jeszcze nie próbowałam).Czy te jogurty FROOP wszędzie są takie ohydne?
mironka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:00   #3336
jofka
Zadomowienie

Cytat:

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:10   #3337
alamirka
Moderator

Co do ksiażki "Kulinarne inspiracje z Biedronką", to ładnie wydany zestaw przepisów z tych małych gazetek Inspiracji. Wszystko ma ładne kolorowe fotografie i jest podzielone na działy: przekąski, zupy, dania głowne z ryb, z drobiu, z wpieprzowiny i wołowiny, dania z grilla, desery, Wielkanoc i Boże Narodzenie. Stron ma około 240. I wzorem gazetek, na jednej stronie jest opis produktu, np awokado, łosoś itd, informacje o nim, a na drugiej dokładny przepis z pasującymi produktami ze sklepu. Jak dla mnie warta ceny.

Co do opiekacza, mam biedronkowy juz ponad 3 lata, sprawuje sie idealnie, uzytkowany 2-3 razy w tygodniu, czasem więcej.
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:28   #3338
Geranium
Raczkowanie

Przeglądałam dziś chwile tę książkę, i szczerze jakiś cudów tam nie ma które by oko przykuły, fajniejsza była ta w wakacje za 10 zł wielka 500 stronicowa, która kupiłam, z resztą, nie jedną.
W tej nowej ksiązce co rzucilo mi sie w twarz : jedna strona pisze przykładowo : Pieprz, a na drugiej jest potrawa z pieprzem. Nie wiem czy na wszystkich tak jest, lecz na tych ktore przegladałam owszem było tak.
Jeśli chcecie mogę zrecenzowac jutro ją, gdy bardziej obejrzę, u mnie lezy 1 szt. rozpakowana.

...
Geranium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:53   #3339
BeeAnn
Zakorzenienie

ufff, własnie przeczytałam jakieś zaległe 20 stron wątku, aleście się rozpisały

kupiłam pod Waszym wpływem świeczkę jabłko-cynamon i zapach jest śliczny, roznosi się w cały pokoju. na pewno będę musiała jeszcze kilka dokupić

kupiłam też te zachwalane migdały w czekoladzie i.... wprawdzie bardziej mi smakowały te w samej czekoladze, ale z cynamonem tez pyszne czekolady jest naprawdę dużo, a nie jak to w niektórych takich produktach tyle co kot napłakał. będę musiała koniecznie zrobić zapas (i to bardzo duży)

kupiłam te praliny za 16,99zł i jestem zachwycona, orzechowa pyszna, a ta mleczna jeszcze bardziej, chciałam zjeść tylko jedną, ale nie mogłam się powtrzymać naprawdę polecam

jogurt pitny o% naturalny bardzo dobry. jadłam też ten jogurt z musli brzoskwinia-marakuja i też całkiem mi smakował, nie wiem czemu ma tutaj takie słabe opinie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Z migdałkami też mi się udaje powstrzymać, choć widzę je za każdym razem, uhhh.. -.- Myślę tak: tak ich mało, odpuść sobie! I działa hehe
ja się długo powstrzymywałam, ale w końcu uległam i się z tego ciesze i powiem Ci szczerze, że też myślałam, że jest ich bardzo mało i miałam miłą niespodziankę, bo są dość małe i całkiem sporo się mieści w tej paczuszce (oczywiście nie zmienia to faktu, że taka paczka to dla mnie na raz)

Cytat:
Napisane przez Quattro Pokaż wiadomość
Nadal u was jest piwo Trixx ?
U mnie nie ma od wakacji i pytałem panią kierowniczkę to powiedziała, że zostało wycofane.
widziałam dzisiaj w nowej puszce

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Dobrze, ze nie mialam wiecej kasy bo chcialam kupic Maltikeksy wiec musialam sie powstrzymac ale nie wiem czy przy nastepnej okazji tez mi sie uda bo tak je zachwalacie i jeszcze jak sa podobne do Maltesers to juz wogole
Maltikeksy są dobre, ale jeśli porównywać je do maltesers to niebo i ziemia

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 22:54   #3340
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę żeby Ci się udało kontynuować, ale czasami naprawdę się nie da. Wiadomo, że domowe są lepsze. U nas zawsze są domowe pierogi, ale uszka już kupujemy i żyjemy. Mama zawsze przed świętami pracowała po 15 godz dziennie, a my z siostrą pomagałyśmy ile się da w przygotowaniu dwóch wigilii. Nie widzę jednak sensu zarzynać się w imię tradycji.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 23:23   #3341
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Życzę żeby Ci się udało kontynuować, ale czasami naprawdę się nie da. Wiadomo, że domowe są lepsze. U nas zawsze są domowe pierogi, ale uszka już kupujemy i żyjemy. Mama zawsze przed świętami pracowała po 15 godz dziennie, a my z siostrą pomagałyśmy ile się da w przygotowaniu dwóch wigilii. Nie widzę jednak sensu zarzynać się w imię tradycji.
U mnie u jednej babci jest barszcz z uszkami więc zawsze są kupowane bo juz niestety zdrowie nie pozwala na przygotowanie tradycyjnej wigilli, natomiast u drugiej zawsze jest barszcz z grzybami co rozwiązuje problem bo do tego podaje się tylko ziemniaczki z cebulką

Tradycja tradycją ale u mnie nie przeszłyby domowe uszka, chyba ze ja bym wczesniej stała 3 dni i lepiła bo innej mozliwosci nie ma. Uszka lepi moja babcia w ciagu roku ale to są raczej mamucie uszy bo nie chce się jej lepic takich malutkich co nie zmienia faktu że są pyszne, choc nie tak urocze jak malutkie
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-02, 23:49   #3342
laisla
Zakorzenienie

Po cieście francuskim w promocji dzisiaj już nie było ani śladu Mandarynki u mnie nie najwyższych lotów ale ja akurat takie lubię, nie za słodkie, kruche
Wzięłam tę kawę rozpuszczalną Colombia, zaraz będę testować
Szukałam tej prażonej cebulki, o której pisałyście ale bez skutku
I znowu ledwo się powstrzymałam przed jakimś kwiatkiem Ten grudniak kusi..lub gwiazda betlejemska, tylko malutkie takie są

Wiadomo, domowe pierożki, uszka i w ogóle wszystko lepsze ale jeśli np. jedna osoba przygotowuje wigilię dla wielu sama to nie ma sensu się zarzynać, nie po to są święta aby ze zmęczenia taka nieszczęśnica miała nosem się podpierać U nas jednak dzielimy się i robimy składkową wigilię więc wszystko musi być domowe

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-12-02 o 23:53
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 00:34   #3343
adaavonka
Raczkowanie

nie wiecie przypadkiem, czy w Gdańsku jest jakaś wyprzedażowa biedronka? albo czy w którejś są jeszcze moje ukochane czekolady belgijskie? szukam i szukam i nie ma... niedługo będą mi się śniły po nocach...
adaavonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 08:46   #3344
agusiowata
Zakorzenienie

Kupiłam piżamę męską. Fajny materiał. I kosztowała tylko 30 zł.
agusiowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 09:23   #3345
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Princesska22 Pokaż wiadomość
Wie ktoraś z was moze ile kosztują te kuferki z kosmetykami dla dzieci?
jezeli sie nie myle to 39.99 , tyle samo co te w panterke.

Ja na wyprzedazy kupilam tez bulionowki za 5 zł, i takiepudeleczka sliczne co kiedys byly na plytymbizuterie i dokumenty tez za 5 zł. Beda na prezenty

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:00   #3346
nucha92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adaavonka Pokaż wiadomość
nie wiecie przypadkiem, czy w Gdańsku jest jakaś wyprzedażowa biedronka? albo czy w którejś są jeszcze moje ukochane czekolady belgijskie? szukam i szukam i nie ma... niedługo będą mi się śniły po nocach...
nie jestem pewna, ale chyba 'moja' jest wyprzedażowa. czekoladki belgijskie sa na pewno. więc to jest ta na rogu kościuszki i hallera. przy przystanku tramwajowym 'kościuszki' ;-)
nucha92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:04   #3347
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Napalilam sie na ten regal z dwoma szufladami za 79zł a tu co sie okazalo ze on jest strasznie maly myslalam ze to bd cos typu komody i 2 duze szuflady a to jak malutki stolik na kawe jakos do kolan 42,5cm wysokosc a taki ladny

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:13   #3348
scatty princess
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
jezeli sie nie myle to 39.99 , tyle samo co te w panterke.

Ja na wyprzedazy kupilam tez bulionowki za 5 zł, i takiepudeleczka sliczne co kiedys byly na plytymbizuterie i dokumenty tez za 5 zł. Beda na prezenty
o jakiej Wy wyprzedaży teraz piszecie?
kurcze chyba coś przeoczyłam w wątku i swojej biedronce
Prosze o szczegółowe info

+ ile kosztowały prześcieradła te na gumce początkowo?
Stary 2011-12-03, 10:15   #3349
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Napalilam sie na ten regal z dwoma szufladami za 79zł a tu co sie okazalo ze on jest strasznie maly myslalam ze to bd cos typu komody i 2 duze szuflady a to jak malutki stolik na kawe jakos do kolan 42,5cm wysokosc a taki ladny

Ja też i też nie kupiłam, jak zobaczyłam, jaki on malutki

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:26   #3350
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Ja też i też nie kupiłam, jak zobaczyłam, jaki on malutki

No ja bylam w szoku az zapytalam Pania tam pracujaca czy faktycznie to sa dobre wymiary ze ona taka mala , myslalam ze ja trzeba skrecac i w ogole a ona mi mowi ze jest taka jak w pudelku i wyjmuje taka malutka a ja sie balam ze jej do domu nie udzwigne haha Dobrze ze zobaczylam ze mala bo jeszcze bym wziela i bym sie w domu przestraszyla

Stary 2011-12-03, 10:26   #3351
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scatty princess Pokaż wiadomość
o jakiej Wy wyprzedaży teraz piszecie?
kurcze chyba coś przeoczyłam w wątku i swojej biedronce
Prosze o szczegółowe info

+ ile kosztowały prześcieradła te na gumce początkowo?
U mnie byla wielka wyprzedaz od 2 grudnia

wielka to ona nie byla, ale byla
byly rzeczy za 1 zl, za 3 zl, za 5, za 10, za 20 zl....

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 10:57   #3352
scatty princess
Zadomowienie

a po ile jest cukier w biedronce?

I dziekuje za odp w sprawie wyprzedazy

Edytowane przez scatty princess
Czas edycji: 2011-12-03 o 12:06
Stary 2011-12-03, 11:05   #3353
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Po ile są pomidory suszone w oleju? Nie było ceny nigdzie i zastanawiałam się czy kupić

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:20   #3354
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

jesli chodzi o wyprzedaze to w kielcach na czarnowskiej jest maciupcia wyprzedaz. kurtki takie jesienne bluzy damskie polarowe botki te emu garnki metalowe z przykrywkami ktore byly na wage koldry welniane przescieradla na gumce skarpety te z antyposlizgowa podeszwa. w sumie cztery kosze ustawione na koncu przy lodowkach. rozmawialam z pracownica powiedziala ze kadza biedrona wyprzedaje to co sie nie sprzedalo. wiec mysle ze asortyment zalezy od tego co maja w magazynie.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:49   #3355
bemolka
Zakorzenienie

u mnie zero wyprzedaży , nie licząc czekolady pitnej magnetic za 3,20 teraz. ogólnie jestem zawiedziona, bo wczoraj otworzyli po remoncie, a promocji o których zawsze piszecie nie dostrzegłam.

za to kupiłam u mnie nowość - przepyszne kruche maślane ciasteczka SEKRET EWY (Tago Tadeusz Gołębiewski) z żórawiną lub z jabłkiem. 13% masła. 190gram za 4zł. mniaaaam

kupiłam tez kawe mieloną Prima i peeling winogronowy. mandarynki nieciekawe z wyglądu, to sobie darowałam.
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 11:54   #3356
ladylukier
Wtajemniczenie

Ktoś pytał o mleczne kanapki w Szczecinie - są na 100% na Zawadzkiego. Ogólnie wszystkiego tam dużo Wczoraj były tam też te szafeczki z szufladą i dwoma koszykami plecionymi przecenione z 119 na 50 zł!

05.05. Golden Oreo
26.03. Moja przygoda z bieganiem
22.02. Neoguri - zupka chińska na wypasie
ladylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:01   #3357
Phynn
Zakorzenienie

a co sądzicie o tych drożdżówkach pakowanych np. z toffi czy budyniem ? nadaje to się w ogóle do czegoś ? tata nakupował i nie wiem czy w ogóle się tego tykać
straszny syf ?

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:11   #3358
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Po ile są pomidory suszone w oleju? Nie było ceny nigdzie i zastanawiałam się czy kupić
Są teraz w B. suszone pomidorki?

Ja kupowałam we wrzesniu chyba czy sierpniu, po 5,99
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-03, 12:40   #3359
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
a co sądzicie o tych drożdżówkach pakowanych np. z toffi czy budyniem ? nadaje to się w ogóle do czegoś ? tata nakupował i nie wiem czy w ogóle się tego tykać
straszny syf ?

Dla mnie są pyszne ( moja opinia )

Stary 2011-12-03, 12:42   #3360
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
straszny syf ?
Dla mnie troszkę glinowate, ale jak już są to spróbować warto. Sama się przekonasz

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości