|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
alamig no siusiak jak marzenie
ja nie mam zdjecia a sisiorka, ale gin mi pokazał i widziałam takiego samego ja juz po sniadanku, zwazyłam sie i waga mi spadła z 70,7 do 70. Od jakiegos czasu zaczelam sie pilnowac i nie podjadam czipsów i słodycze tez ograniczam i mam nadzieje ze to wlasnie efekty i ze moja waga w koncu zacznie rosnac normalnie , a nie w szalonym tempie.
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
czesc Dziewczynki
![]() wczoraj obejrzalam Wasze zdjecia, wszystkie sliczne!! Aguska alez masz doktora w domu ![]() Kulkaaga gratuluje ze Tz dostal kopniaczki ![]() alamig sliczny synek. ja dzisiaj sobie poleze w lozku i odpoczne, na zewnatrz szaro i ponuro, nie spie od 6. dzisiaj ma przyjechac do nas moja siostra cioteczna, a ja w lozku, trudno bede w szlafroku paradowac po domu. |
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
witamy sie w 27 tygodniu Wrocilam wlasnie z zakupow, dzisiaj zaspalam ) no a dzisiaj pojechalam po 8 dopiero bylam w realu i podkusilo mnie zeby poogladac sobie ubranka ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Dziewczyny sliczne jestescie wszystkie ![]() a brzuszki pieknie rosna
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ poczuł dzis pierwsze kopniaki wycelowane w jego rękę
|
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak rodzina to pewnie zrozumie. Przecież nam w ciąży wszystko wolno Dzień dobry Emigra i Julka A ja też się kładę, poczytam lekturę na zajęcia i popiję cappucinko wiśniowe już wstawiłam pranko, ogarnęłam z grubsza bałagan w kuchni, więc chwila wytchnienia się należy
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Mała, czy Ty znasz już płeć? bo coś mi się pomięszało? ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
))) ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- super! gratulacje mój mąż już sie nie może doczekać, a troszkę jeszcze to potrwa..
|
||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia
dzien dlugi wiec spokojnie sobie rob co masz do roboty, ale z chwilami odpoczynku ![]() ja mam ciutke sprzatania, bo wczoraj mi sie nie chcialo ale poki co leniuchuje Gratulacja kopniakow dla tatusiow - nie zapomne jaki moj maz byl szczesliwy jak pierwszego poczul
|
|
|
#1629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ze względu na brzusio dzielę sobie sprzątanie na raty. W tamtym tygodniu umyłam okna w jednym pokoju, za 2 dni planuję umyć w drugim (kuchnia niestety poczeka chyba aż do wiosny bo nadal jest w remoncie i największe zabrudzenie jeszcze nie doszło do skutku). Też nikt nie wchodzi ze mną w dyskusję w kwestii sprzątania, bo zbyt głęboko jestem przekonana, że zrobię to lepiej. W tej sytuacji okazuje się to być moją wielką wadą Karnisze nad oknami zawisną pewnie w lutym i trzeba będzie powiesić firanki... Będę musiała się zgodzić aby powiesił je mąż, a potem ugryźć się w język jeśli jego technika będzie inna niż moja. A to przecież tylko głupie firanki! |
|
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
dziewczyny wariuję. tak mnie swędzi i piecze krocze że wytrzymać już nie mogę. na wizycie powiedziałam o tym lekarzowi, kazał smarować maścią clotrimazolum, lykać urosept i tyle. maść faktycznie troszkę pomaga, ale jak tylko nie posmaruję to zalamka. a to już sporo czasu trwa. kupilam tantum rosa wczoraj i się tym podmywam.łykam lacibios feminę. nie wiem co jeszcze mogę zrobić...planuję iść do laboratorium i zrobić posiew z pochwy i stopień czystości. jak myślicie?nie ma przeciwskazań do tego typu badań w ciąży? mogę zrobić i te i te badanie jednocześnie? ile czasu przerwy mam zrobić między zastosowaniem clotrimazolu a badaniem? orientuje się któraś
|
#1631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierś już rozmrażam, ale przypraw brak no trudno, będzie spacer przy okazji ![]() Mój TŻ jeszcze niestety nie miał okazji poczuć kopniaczków Jak był tydzień temu to mała była dość spokojna, a jeśli nawet się ruszała to właśnie tak jak u większości z nas, gdy ktoś inny niż mamusia kładzie rękę to przestaje No i teraz z ukochanym zobaczymy się jakoś za 2,5 tygodnia to może poczęstuje tatusia kopniaczkiem
|
|
#1632 | |||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() aaaaaaaaaaaaaaaaa, napisałam posta i mi wcięło, muszę się powtórzyć, tylko czy będę pamiętać co napisałam Cytat:
Tak jak wcześniej Wam pisałam, jak jesteśmy same to mała nieźle boksuje w moim brzuszku, jak TŻ wchodzi i przytula, to mała się ucisza. Tak się wstydzi tatusia a TŻ mówi: "no, córcia tatusia będzie, bo grzeczna przy tatusiu jest" Ale wczoraj udało mu się poczuć kilka kopniaczków, ale takich nieśmiałych ![]() MoniaHan odpoczywaj ile wlezie. Wczoraj też się nachodziłam i wieczorem pobolewał mnie brzuszek. Trzeba więcej odpoczywać i się nie przemęczać. Cytat:
o rrany,... Ty? masakra u mnie z bratem tez mieliśmy raz przykrą sytuację. Mieliśmy koszatniczki, jedna zwiała nam do wersalki. Brat otworzył wersalkę, żeby ją złapać, ale uslyszeliśmy zgrzyt kości, niestety nie przeżyła, schowała się w skrytce, gdzie się chowały się sprężyny i pręty od wersalki. Przeżyliśmy to strasznie... potem mieliśmy i króliki i szynszyle. Szynszyle były super, ale przegryzały nam kable, koszatniczki też nam przegryzały![]() tynka w tesco promocja 30% na ubranka niemowlęce z tego co kojarzę to chyba trwa do 7 grudnia. A co do sukienek, jeszcze nie zamówiłam. Jutro z mamą jeszcze przegadamy, które wybrać najchętniej każdą po jednej bym wzięła , ja tez uwielbiam sukieneczki ![]() Cytat:
brawoCo do mycia okien, jak byłam nastolatką to ja myłam okna w mieszkaniu, w którym mieszkałam z rodzicami. U TŻ na początku też ja myłam, a teraz nawet ani myślę się za to wziąć Na szczęście TŻ sam podejmuje się takich czynności, też i sam odkurza i myje mopem podłogę, szoruje łazienkę ![]() Piekę teraz ciasto. Do mojej przyjaciółki i jej męża idziemy wieczorkiem. Także świeże ciasto na pewno umili wizytę ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- A tak w ogóle suwaczek pokazuje, że dziś róówno 20 tydzień |
|||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie ciacho pieczesz?
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Moja cora tez na poczatku sie uspokajala jak sie przykladalo reke do brzuszka, ale teraz juz nie A przyszly mi dzisiaj spodnie z h&m co zamowilam na ebay'u Musze Wam jeszcze sie przyznac ze moja waga pokazala dzisiaj dokladnie kilo mniej niz dwa dni temu - duzo pije, nie jem slodkiego, jem regularnie i sa efekty ale mysle ze to raczej woda rzeczywiscie sie zatrzymala.
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
![]() Zaraz obejrze sobie zdjecia... Moja mama juz umyla prawie wszystkie okna, a ja zamiast jej pomoc to siedze bo mi slabo i mam tachykardie. No tak mi codziennie serducho wali i mi slabo ze nie da sie normalnie funkcjonowac ![]() A dzis deszczyk za oknem, jak tak to nie padalo od paru m-cy ![]() Cytat:
![]() A u mnie ptaszynka Filipek od srodka wspaniale palcuje i brudzi i okna i lustra bardzo dba o to zeby mamusia miala co robic Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
o ladnie sie na podworku zrobilo, ale mi dzis pozostaje ogladanie sloneczka z lozka przez okno.
Tz pojechal do miasteczka kawalek od domu aby kupic mi no-spe w polskim sklepie i ma mi przywiezc paczka i kisiel slodka chwile. Cytrynka gratuluje ze Tz poczul ruchy, moj jak poczul to byl pod nieustajacym wrazeniem kilka dni, a on do wylewnych nie nalezy i brzucha chyba sie troche boi - takie mam wrazenie, cieszy sie ze dzidzia bedzie z nami, nie moze sie doczekac ale do brzucha sie nie lasi. |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
agabi co do posiewu to wiesz ze musisz miec specjalne wymazowki?
No i mysle, ze wystarczy ze dobrze sie podmyjesz wieczorem i rano mozesz sobie juz zrobic posiew tez po uprzedniej toalecie. Moze lekarz powinien Ci mocniejsze masci przepisac? Mi jak clotrimazol nie pomogl, to jeszcze dostalam pimafucin globulki do srodka a na zewnatrz travogen krem. Od tamtej pory mam spokoj i przy kazdej wizycie lekarz mowi, ze jest czysciutko bez infekcji.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-12-03 o 12:10 |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
A czy jest mozliwe ze ja jeszcze w ciazy zadnej infekcji nie mialam? Wczesniej miewalam jakies infekcje czasami, ale odkad jestem w ciazy to nic
a tak sie balam... swoja droga to zawsze bylam juz chora o tej porze roku a teraz jestem okazem zdrowia
|
|
|
#1639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma zadnych przeciwskazan do zrobienia posiewu z szyjki a nawet jest to wskazane, szczegolnie przy takich objawach. Bakterie w drogach rodnych moga być bardzo groźne w ciąży ! |
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah no no mamuska sprobuj jeszcze raz mowic o sobie zle
![]() Slicznie wygladasz ![]() Roksape piekne zdjecia, synek slodziutki blondyneczek
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest lepiej.Ja posiewy mam co drugą wizytę robione, myślę,że przy jakichkoliwiek infekcjach sa one wręcz wskazane.Mi te próbki pobiera ginekolog.Ja pomiędzy leczeniem a kolejnym posiewem robię z ginem tydzień przerwy. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
, no może czasem lekko się upławy zabarwiły w tamtej ciąży.Uważajcie na tego paciorkowca na końcówce ,bo on często jest bezobjawowy. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-03 o 12:31 |
||
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
agabi z własnego doświadczenia wiem ze jak swedzi, boli i piecze to samo smarowanie clotrimazolum nie pomoze , i trzeba do tego dolaczyc globulki, mnei zazwyczaj pomaga nystatyna lub clotrimazolum -najtansze chyba. Z tego co mi wiadomo to clotrimazolum jest bezpieczne w 2 trymestrze.A ja przed takim posiewem wstrzymalabym sie ze smarowaniem, no ale jak tu wytrzymac.
O tym paciorkowcu czytałam tu na forum straszne rzeczy , dlatego blizej porodu napomne na wszelki wypadek ginowi. Gotuje pomidorowa z porządną wkładka, bo TZ mięsożerny, i dla niego obiad bez miesa to nie obiad
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-12-03 o 12:35 |
|
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
A piekę jabłecznik alzacki na cieście półkruchym z serem i olejem. Ciekawe czy wyjdzie, bo pierwszy raz robię.
No i niebawem za obiad się biorę, rrany pół dnia w kuchni A TŻ obiecał odkurzanko dziś i go gdzieś wsiąkło
|
|
|
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny kochane
planuję iść do laboratorium, porobić posiewy ( na szczęście na miejscu materiał do badań pobierają ) i z wynikami do lekarza. Za każdym razem jak to czytam wzruszam się bardzo... "Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu". '
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Roksape, masz slicznego slynka blondaska. Wloski po tatusiu
Tikki, przylaczam sie do pochwal, wygadasz zwiewnie i slicznie ![]() Cytat:
Ja dopiero dzien zaczynam, obudzilam sie o 10:44. Pochlonelam 4 nalesniki z dzemem i rozmyslam co zrobic z dniem ![]() Natchnelyscie mnie na umycie okien, bo sa strasznie brudne. Plus cosobotnie sprzatanie (na szczescie TZ tez ma swoja role tu - odkurza i myje lazienki). A reszta dnia zleci na szyciu ozdob na choinke - jak skoncze to sie pochwale. Milego dnia |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() alamig super zdjęcia Synka Gratuluję![]() ja nie dawno wstałam zjadłam bułkę słodką z jogurtem pitnym i teraz trzeba iść się kąpać i szykować bo jedziemy do teściów i dzisiaj wracamy.Mam taki dylemat czy myć głowę czy nie włosy mam jeszcze ok, ale wiadomo ja to lubię świeże i nie wiem co robić tym bardziej, że jutro idziemy do kina i znając życie jak dziś umyję to juro do kina też będę chciała umyć głupie to
|
|
|
|
#1647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj meza tez miesozerny Cytat:
Udalo mi sie posprzatac w lazience, zaraz poodkurzam to i podloge w niej przetre wszystko az lsni
|||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja posprzątałm teraz usiadłam a potem będę robić hamburgery
![]() Cytat:
SUPER |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki za miłe słowa dziewczyny
(12 kg przytyłam przed ciążą i teraz 10 kg) więc to dlatego nie mogę się nadziwić jak widzę swoje ciało - wygląda ja nie moje.... , ale spoko wiem że dam radę wrócić do ładnej figurki po porodzie. ![]() Cytat:
cudny syneczek super! agabi jak to czytam to zawsze beczę
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() O jejku ja dziś padam już...wcieliłam mój plan latania po Tesco w życie i chyba przesadziłam... poszłam na nogach u Nas Tesco jest dosłownie na 2 końcu miasta szłam 40 min potem 2 h oglądałam wszystko dla dzidziusia...porównywałam ceny (Allegro wygrywa pod każdym względem ) oglądałam zabawki i ciuszki i w końcu kupiłam jakieś jedzonko, np. kg karczku, który teraz leży w ziołach i przyprawach i za moment wyląduje w piekarniku Kupiłam sobie Piwko BAWARIA i owocewydałam dziś 25o zł, na rzeczy, które mogłyby poczekać: kupiłam w końcu WAGĘ i teraz mogę się ważyć do woli ramę na plakat do dzidziowego pokoju, żarówki do salonu, i takie tam... Wczoraj przyszedł fotelik Maxi Cosi, który też wygraliśmy i jest praktycznie nowy!!! super!!! super!!! super!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

ja nie mam zdjecia a sisiorka, ale gin mi pokazał i widziałam takiego samego

no trudno, będzie spacer przy okazji 

(12 kg przytyłam przed ciążą i teraz 10 kg) więc to dlatego nie mogę się nadziwić jak widzę swoje ciało - wygląda ja nie moje.... , ale spoko wiem że dam radę wrócić do ładnej figurki po porodzie.
Kupiłam sobie Piwko BAWARIA