|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co pod choinkę?? Pomożecie? :)
Vera Vang Princess ma flakonikw kształcie serca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Raczkowanie
|
L de Lolita czy Belle en Rykiel?
W tej chwili moge kupic sobie tylko jeden z tych zapachow i nie wiem, na ktory sie zdecydowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
Dot.: L de Lolita czy Belle en Rykiel?
ja bym nieśmiało doradziła Rykiel, jest jakaś ciekawsza, na początku lawenda, potem też ładnie, L jest dla mnie za bardzo "ciastkowe"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Raczkowanie
|
No właśnie, ja też niby bardzie chylę się ku Sonii, ale mam obawy co jej trwałości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Belle jest przeraźliwie trwałe! Oczywiście polecam ten zapach z całego serca
![]() L zupełnie mi sie nie podoba.
#1656 |
Raczkowanie
|
W zasadzie Belle i L to dwie zupełnie inne bajki. Widać to chyba juz we flakonach - zupełne przeciwienstwo: prostota formy w Belle i złoty ornament na buteleczce L. Ostatnio doszlam do wniosku, ze jednym z moich ulubionych skladnikow perfum jest heliotrop, a w Belle obok lawendy i lekkiej slodyczy czuc go wyraznie. I moze faktycznie sa bardziej uniwersalne, tak jak moje ukochane Presence d'une Femme. Z drugiej strony L de Lolita moglby swietnie sprawdzic sie w roli ocieplacza i poprawiacza nastroju, a do tego wprowadzalaby w świąteczny nastroj...Eeeech
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Ale myślę, że Sonia też Ciebie ociepli, a przynajmiej nie zadusi wanilią
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zakorzenienie
|
Tez bym wziela Rykielke
![]() L jest slodkie i bardzo dziewczece a Rykiel ma to COS. I fakt - o wiele trwalsze ![]() Nat
#1659 |
Zakorzenienie
|
To ja jako pierwsza jestem za L, bo Rykiel ujawniła na mnie po początkowej lawendzie jakąś duszącą nutę przypominającą specyfik na mole trzymany kiedyś w szafach, bleee!
A L jest radosne, energetyczne, akurat na chłodniejszą porę roku i wcale nie takie jednostajnie waniliowe, o nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lawendy nie trawię ![]()
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
BArdzo lubię wąchać L na papierku, rzeczywiście poprawia humor, jak ciasteczko, ale nie wyobrażam sobie, żeby tym pachniała osoba powyżej lat 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Zakupy perfum na promie z Niemiec
Właśnie dotarło do mnie coś strasznego! Mój mąż czasem pływa do Szwecji, zawsze z Polski...i tam kupuje perfumy dla mnie. I teraz tez płynie, ale wymyślił, że z Niemiec
![]() A może się mylę? (pytam z nadzieją) może jednak się tam kupi gdzieś taniej? Ja wiem , ze allegro i tak dalej, ale chodzi o zasadę...bo z wyjazdu to mi przywiezie, a na allegro to powie, że sobie kupię jak mi się skończą....czyli gdzieś w 2056 ![]()
#1663 |
BAN stały
|
Dot.: Zakupy perfum na promie z Niemiec
Ja zasze robię akupy w Berlinie na lotnisku Schonefeld, Tam jes strefa Duty -Free
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Raczkowanie
|
Hihi... ;-)
Btw., spryskałam dziś w Sephorze nadgarstek Belle en Rykiel - niestety, na mojej skórze są przerażliwie nietrwałe. ![]() ![]() ![]() ![]()
#1665 |
Wtajemniczenie
|
Jasne, że kupi, przecież to ta sama sytuacja, bo i Niemcy i Szwecja i Polska są w Unii
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wybierając między L a Belle, ostatecznie wybrałabym YDAN ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zakorzenienie
|
no ale dwie sprawy
![]() Poza tym kolega niedawno płynął i nie było ![]() Mój TŻ jedzie do Sabnitz...może tam trzeba zgwałcić kelnera albo co?? ![]()
#1669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1670 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm, powiem tak: pływałam promami Stena Line i Viking Line i na każdym z nich był sklep z zabawkami dla panów (alkohole
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie promu bez sklepu ![]() ![]() Jeśli chodzi o listę produktów: na stronach Steny jest pełna: http://www.stenaline.se/stena_line/s...ing_polen.html Ceny podane są w SEKach, należy je pomnożyć przez 0,42 by otrzymać ceny w PLN (tak mniej więcej). Listy z Viking Line nie ma, ale był tam np Obsession Sheer, parę limitowanek różnych firm (nie pamiętam już dokładnie jakich) , zestawy miniaturek bardzo smakowite, zapachy przeznaczone jedynie na strefę (np. Tropiques Lancome'a), no raj po prostu ![]() I jeszcze jedno. W Helsinkach jest parę świetnie zaopatrzonych perfumerii, do których też warto zajrzeć. Ja tam widziałam na przykład Les Belles ![]() Mam nadzieję, że troszkę pomogłam ![]() ![]()
#1671 |
Zakorzenienie
|
Ja bym brala Rykiel. Ciepla, trwala, zmyslowa. Niew moim stylu, ale ladna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Rozeznanie
|
Dot.: Escada Magnetism czy Baby Doll - jak myślicie?
gdzies kiedyś czytałam że czuć w nim watę cukrową, cukierki i wanilię i chciałabym się zapytać czy to prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
na mnie Baby Doll pachnie dlugo,dlugo cierpkim grapefruitem a potem wyczuwam tylko mydlana nute niestety
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Przyczajenie
|
Miss Dior Cherie, Amarige, Organza, Amor Amor pomóżcie mi proszę szukać dalej!!!!
Witam,
Jestem wielbicielką słodkich i mocnych zapachów. Do moich ulubionych należą: Miss Dior Cheri Amarige Organza Tempore Contradition Angel Proszę o pomoc Wizażanki, które gustują w tych samych nutach zapachowych odnośnie podpowiedź co do nowych perfum. Jeśli podobają Ci się perfumy, które wymieniłam, a znasz takie, które podobają się Tobie w podobnej gamie wpisz proszę ich nazwy. Dziekuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Miss Dior Cheri, Amarige, Organza, Amor Amor pomóżcie mi proszę szukać dalej!!!
Witaj na forum
![]() Jeśli lubisz angel moze polubisz też angel innocent i zapachy z linii angel garden of stars. Jest pewna szansa ze spodoba Ci się też euphoria CK , wish chopard i pure wish chopard. Moze jeszcze lolita lempicka- klasyczna , eau de minuit i "L"... |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Rozeznanie
|
Dot.: Miss Dior Cheri, Amarige, Organza, Amor Amor pomóżcie mi proszę szukać dalej!!!
Rzeczywiście, Euphoria prawdopodobnie przypadnie ci dogustu, oba Wishe również, może też Escada Magnetism, Flower by Kenzo, Sonia Rykiel klasyczna( pomarańczowy sweterek), Gloria Cacharel?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Też mi przyszła do głowy Lolita, Wish, może zobaczyłabyś też któryś z zapachów Ralpha Laurena- może Hot, Lauren Style lub Romance.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że moga Ci się spodobać:
Nina Nina Ricci Lolita Lempicka,właściwie wszystkie jej zapachy Gloria Rose Absolue Euphoria jak dziewczyny podpowiadają i Innocent Wish klasyk i Pure a także Pink ja lubię też słodkie Baby Doll i Kenzo Amour ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Rozeznanie
|
ouuuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was Wszystkie
![]() Dziękuję za rady. Z zapachów, które wymieniłyście znana jest mi oczywiście Euphoria i uważam, że jest wspaniała. Jeśli zaś chodzi o Romance...coz...jak dla mnie to zapach zbyt "rozwodniony". Jeśli przyjdzie Wam cos jeszcze na mysl piszcie prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.