Na Wspólnej cz. 4 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-02, 12:03   #3571
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dot.: Na Wspólnej cz. 4

Ja to rozumiem, ale mogła być z kimś np. rok i się rozstać, a przez ten czas nie zdecydować sie na współżycie. Ludzie róznie do tego podchodzą, jedni po 1-3 miesiacach zwiazku, a inni po dwoch latach zaczynają ze sobą sypiać, kwestia wychowania.
Stary 2011-12-02, 12:25   #3572
trawa_morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem, ale mogła być z kimś np. rok i się rozstać, a przez ten czas nie zdecydować sie na współżycie. Ludzie róznie do tego podchodzą, jedni po 1-3 miesiacach zwiazku, a inni po dwoch latach zaczynają ze sobą sypiać, kwestia wychowania.
nie zapominajmy o tych, ktorzy czekaja do slubu
trawa_morska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 12:35   #3573
nicRu
maszyna, nie człowiek

To coraz rzadziej, ale tez się zdarza. tak czy siak par, które czekają np rok zamiast kilka tygodnie trochę jest
Stary 2011-12-02, 13:20   #3574
_Khloe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
E tam, seks z powaznym związkiem ma sam w sobie niewiele wpsólnego, może być dopełnieniem powaznego związku, albo efektem imprezowej głupoty, więc to kiepski wyznacznik. Wystarczyoby, że miałaby kogoś na studiach z kim nie wyszło, a potem przez 3-4 lata nikogo nie spotkała. Nie kazdy ma pierwsze związki na koncie w wieku lat 16 i traci dziewictwo przed 20stką, albo po 2 miesiacach idzie z kims do lozka - niektorzy rozpoczynaja wpsolzycie przeciez dopiero po np. roku chodzenia ze sobą. Co nie zmienia faktu, że czym póxniej, tym pewnie człowiek się dziwniej z tym czuje - stąd je obawy.
Seks ma z poważnym związkiem niewiele wspólnego? dawno nie czytałam takich mądrości. Zależy dla kogo.
Dziwi mnie trochę jej postawa, bo skoro była w poważnym związku i nic, a teraz spotyka Filipa i się decyduje po kilku randkach to jest dla mnie dziwne, że akurat z nim
_Khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 15:02   #3575
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Ja właśnie w ogóle nie brałam pod uwagę ''jednorazowej przygody'', tylko ''seks jako dopelnienie związku''. Ale i tak wydaje mi się to dziwne, bo nawet jeżeli nie idzie się do łóżka na pierwszej randce, to po jakimś czasie już tak. A przynajmniej robią tak ludzie, którzy nie mają przykrych doświadczeń itp. Dlatego wyczuwam tu głebszy problem

nie każdy facet jest odpowiedni, jak się na takiego nie trafi w związku to i nici z seksu znam takie kobiety
a przez
następne szesnaście lat
marzysz o tym żeby usiadły
spokojnie i się zamknęły !!!

zuzia13m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 16:58   #3576
Brook
Zakorzenienie

mi sie wydawaloz poczatku ze dziewica, potem poszlam w bardziej skomplikowane rozwiazania i myslalam ze ma traume, moze zostala zgwalcona

ja tez czekalam do 24 roku zycia z tym bo wczesniej nie mialam faceta i nie bylam in love

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2011-12-02 o 17:07
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 21:13   #3577
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez _Khloe Pokaż wiadomość
Seks ma z poważnym związkiem niewiele wspólnego? dawno nie czytałam takich mądrości. Zależy dla kogo.
Dziwi mnie trochę jej postawa, bo skoro była w poważnym związku i nic, a teraz spotyka Filipa i się decyduje po kilku randkach to jest dla mnie dziwne, że akurat z nim
1 - na biało spoilery.
2 - jest dopelnieniem zwiazku. Bycie w poważnym związku =! (czyt. nie równa się) seks, wciąż zdarzaja się przecież pary czekające kilka lat albo do ślubu, to co, przed ślubem nie sa w powaznym związku ? Nie odwracaj kota ogonem, bo to o te aspekty w mojej wypowiedzi chodziło i jak wiadac cherry flame czy trawa morska umiały to z niej wyłowić.
Stary 2011-12-02, 21:39   #3578
kreaturkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzia13m Pokaż wiadomość
tak oglądałam sobie wczoraj ten serial i doszłam do wniosku, że Smolny (czy jak mu tam było) sprawdza Kingę i tą drugą, żeby zobaczyć która do czego się posunie i na tej podstawie wybiorą która dostanie etat. No i oczywiście wygra Kinga bo przecież jest taka uczciwa
dokładnie o tym samym pomyslalam Smolny sprawdza Kingę, a ten drugi jej rywalkę

in my past life I was a dancer, I danced my life away ...
kreaturkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 22:05   #3579
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreaturkka Pokaż wiadomość
dokładnie o tym samym pomyslalam Smolny sprawdza Kingę, a ten drugi jej rywalkę
A mi się wydaje, że Smolny czuje coś w rodzaju ''pokrewieństwa dusz'' z Kingą. Może chce jej pomóc, bo sam skończył polonistykę w Polsce, a nie ekonomię w USA i wie, że kwalifikacje to nie wszystko. No chyba, że jest taki miły, bo scenarzyści szykują nam kolejny romans

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 23:06   #3580
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Rozwiązanie zagadki już jest we wcześniejszym poście(na biało). Swoja drogą, dziwne, że w tym wieku jest sie jeszcze dziewicą Jeśli nigdy nie uprawiała seksu, to oznaczałoby, że raczej nigdy nie była w poważnym związku, a to trochę nietypowe dla osób w okolicach 30-stki.
Przepraszam. Nie doczytałam
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-02, 23:32   #3581
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Przepraszam. Nie doczytałam
Zdążyłam Ci już wybaczyć

Stary 2011-12-02, 23:49   #3582
Candy_lips
Zakorzenienie

Na biało
Ja uważam, że to kiedy ktoś uprawia seks to sprawa indywidualna. Może naprawdę wcześniej nie spotkała, kogoś dla siebie odpowiedniego. Ja nie czekałam z dziewictwem tyle czasu, lecz u mnie tez nigdy w grę nie wchodziły jednorazowe przygody, dla mnie sama myśl o tym jest obrzydliwa, to nie dla mnie. Byc może z Filipem jej się uda i będą szczęśliwi. Nie ma co od razu uważać jej za wariatkę, bez przesady...

Ja myślę, że raczej Smolny smali cholewki do Kingi, ale uważam, że ona nie jest i nie będzie zainteresowana. Choć kto wie, róznie w tych serialach bywa.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 14:55   #3583
kfia_tek
Raczkowanie

Widziałyście ostatnie reklamy na wspólnej?? Ten chłopak Emilki wygląda na to że wie o dziecku i chce się nimi zaopiekować
kfia_tek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 16:42   #3584
MalaPixy
Raczkowanie

[QUOTE=Candy_lips;30860865]Na biało
Ja uważam, że to kiedy ktoś uprawia seks to sprawa indywidualna. Może naprawdę wcześniej nie spotkała, kogoś dla siebie odpowiedniego. Ja nie czekałam z dziewictwem tyle czasu, lecz u mnie tez nigdy w grę nie wchodziły jednorazowe przygody, dla mnie sama myśl o tym jest obrzydliwa, to nie dla mnie. Byc może z Filipem jej się uda i będą szczęśliwi. Nie ma co od razu uważać jej za wariatkę, bez przesady...

zastanawia mnie dlaczego niektóre rzeczy są pisane na biało.. nie znam się na wizażu
MalaPixy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 17:03   #3585
cherry_flamme
Zakorzenienie

[QUOTE=MalaPixy;30867979]
Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Na biało

zastanawia mnie dlaczego niektóre rzeczy są pisane na biało.. nie znam się na wizażu
Na biało pisze się spoilery, bo nie wszyscy chcą wiedzieć, co się wydarzy w następnych odcinkach. Chociaż nie wiem, czy jest ktoś, kto tego nie czyta

Stary 2011-12-03, 17:03   #3586
hikari91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaPixy Pokaż wiadomość
bo to są spoilery i nie każdy je lubi. Dlatego są pisane na biało żeby każdy mógł zdecydować czy chce to przeczytać czy nie :p
hikari91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 19:01   #3587
zuzia13m
Zakorzenienie

GG do zuzia13m

Cytat:
A mi się wydaje, że Smolny czuje coś w rodzaju ''pokrewieństwa dusz'' z Kingą. Może chce jej pomóc, bo sam skończył polonistykę w Polsce, a nie ekonomię w USA i wie, że kwalifikacje to nie wszystko. No chyba, że jest taki miły, bo scenarzyści szykują nam kolejny romans

za jakiś czas dowiemy się co on knuje

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kfia_tek Pokaż wiadomość
Widziałyście ostatnie reklamy na wspólnej?? Ten chłopak Emilki wygląda na to że wie o dziecku i chce się nimi zaopiekować

no ktoś już kiedyś pisał że wspólnie będą wychowywać Jasia
a przez
następne szesnaście lat
marzysz o tym żeby usiadły
spokojnie i się zamknęły !!!

zuzia13m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 19:14   #3588
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

A mi się wydaje, że: Ta Iwona jest dziewicą bo ma jakąś traumę z dzieciństwa -> może była molestowana jak była mała, albo ktoś jej bliski został zgwałcony na jej oczach i boi się zbliżeń ...
jezozwierzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 19:28   #3589
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jezozwierzyk Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że: Ta Iwona jest dziewicą bo ma jakąś traumę z dzieciństwa -> może była molestowana jak była mała, albo ktoś jej bliski został zgwałcony na jej oczach i boi się zbliżeń ...
Też tak obstawiam

Stary 2011-12-03, 21:42   #3590
vecka
Raczkowanie

Sukcesy w pracy, kolejni podejrzani amanci i życiowe decyzje - życie bohaterów "Na Wspólnej", jak zawsze pełne jest niespodzianek.
OPISY ODCINKÓW:
Odc. 1525

Filip spędził namiętną noc z Iwoną (Aleksandra Mikołajczyk)! Na dodatek okazuje się, że był jej… pierwszym mężczyzną! Konarski jest mocno zaskoczony i nie bardzo wie jak się zachować. Widząc to, zawstydzona Iwona szybko ucieka z jego mieszkania… Czy Filip doceni cnotliwą trzydziestolatkę?

Patrycja (Anna Oberc) wyjaśnia Dudkom, że Burzyński (Jan Jankowski) zasłabł podczas - spędzanej z nią - upojnej nocy! Jerzy (Wojciech Wysocki), bardzo przejęty stanem przyjaciela, odwiedza go w szpitalu. Widząc ich zażyłość, zdezorientowany lekarz doradza obu panom, żeby przestali eksperymentować z lekami na impotencję!

Daniel decyduje, że nie będzie zdawał egzaminu u Doroty (Monika Fronczek)! W związku z tym musi zdać wszystkie pozostałe, żeby zaliczyć pierwszy rok studiów. Sytuacja się jednak komplikuje – jeden z wykładowców nie chce dopuścić Daniela do egzaminu z powodu zbyt dużej absencji na zajęciach. Czy w takim razie młody Brzozowski się przełamie i zdecyduje na spotkanie z byłą kochanką?

Odc. 1526

Instruktor Wojtek (Wojciech Błach) twierdzi, że Żaneta nie radzi sobie jeszcze z manewrami na placu. Dlatego proponuje jej dodatkowe lekcje. Żaneta odbiera jego gest jak policzek! Z drugiej strony - ma jednak świadomość, że cały kurs może pójść na marne… Czy schowa honor do kieszeni?

Nina (Dominika Figurska) bardzo wysoko ocenia pracę i talent Igora. Proponuje mu stanowisko szefa działu sportowego! Tymczasem młody Nowak stara się zmotywować Sarę (Maria Semotiuk), która absolutnie nie przejmuje się nową szefową! Igor zaprasza Sarę do siebie, żeby pomóc jej opracować wymagany przez Ninę projekt zmian. Sara odczytuje to jako pretekst do randki…
Daniel chce przenieść się na studia zaoczne! Jest przekonany, że da radę połączyć naukę z pracą… Młody Brzozowski przypadkiem spotyka Olę. Wydaje się, że w Danielu odżywają dawne uczucia. Dzwoni do Oli wieczorem, prosząc o spotkanie!

Odc. 1527

Daniel swoją propozycją wytrącił Olę z równowagi – młoda Zimińska nie jest pewna, czy powinna się z nim spotkać. Gosia mówi siostrze, że taka rozmowa może pomóc jej uporać się z bolesnymi wspomnieniami. W końcu Ola zgadza się na spotkanie. Mocno zdenerwowana czeka na przyjście Daniela… Co wyniknie z tej rozmowy?
Roman - w tajemnicy przed Honoratą (Aleksandra Konieczna) - umawia się z Marylką (Marta Marzęcka) na korepetycje. Spotyka się z nią w mieszkaniu Kamila i Zuzy. Nieoczekiwanie do domu przychodzi Zuza z… Honoratą! Dla Leśniewskiej potajemne spotkanie Romana z Marylką wygląda na randkę! Nawet nie chce jej się słuchać tłumaczeń zmieszanego Romana…

Sara podburza dziennikarzy przeciwko Ninie - twierdzi, że poprzedni szef działu sportowego wcale sam się nie zwolnił. To Nina zmusiła go do odejścia – nie bacząc na jego zasługi i na to, że ma na utrzymaniu rodzinę! Igor nie wierzy w to, co słyszy… Czy w tej sytuacji przyjmie od Niny propozycję awansu na stanowisko zwolnionego kolegi?

Odc. 1528

Żaneta umawia się z Wojtkiem na dodatkowe lekcje. O dziwo, Szulc nie chce za nie wynagrodzenia… Ewie wydaje się to podejrzane! Ma nadzieję, że przyjaciółka nie będzie miała takich przygód jak ona z ornitologiem-stalkerem… Zdenerwowana Żaneta jedzie z Wojtkiem na plac manewrowy. Kiedy okazuje się, że Szulc każe jej jechać do lasu – nie wytrzymuje! Wyskakuje z samochodu, chwyta potężny drąg i… rzuca się na instruktora!!!
Po badaniach okazuje się, że Michał jest już zdrowy i może wracać do pracy. Kinga nie jest zadowolona - będą zmuszeni oddać synka do przedszkola. A jej zdaniem Ignaś jeszcze nie jest na to gotowy… Ale Brzozowscy nie mają wyjścia – okazuje się bowiem, że Kinga jeszcze bardziej będzie musiała poświęcić się pracy…. Jej projekt pisma motoryzacyjnego dla kobiet wygrał konkurs!

Sylwia (Dorota Chotecka) chce zabrać Patryka (Bronek Biziuk) na ferie w góry. Gajewski (Radosław Pazura), ku niezadowoleniu Marty, decyduje, że zawiezie ich na miejsce! Słysząc, jak Janusz gawędzi z Sylwią przez telefon, Marta jest mocno zaniepokojona… Na dodatek zauważa, że Filipowi jest już zupełnie obojętna!
vecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 22:01   #3591
Cola_Ola
Zakorzenienie

Jak Marta będzie chciała wrócić do Filipa to ją wyśmieje normalnie...

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 10:12   #3592
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Jak Marta będzie chciała wrócić do Filipa to ją wyśmieje normalnie...
I jeszcze wielce zaskoczona, że jesty już mu obojętna - co ona sobie myślała?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 18:52   #3593
Candy_lips
Zakorzenienie

[QUOTE=cherry_flamme;30868 264]
Cytat:
Napisane przez MalaPixy Pokaż wiadomość

Na biało pisze się spoilery, bo nie wszyscy chcą wiedzieć, co się wydarzy w następnych odcinkach. Chociaż nie wiem, czy jest ktoś, kto tego nie czyta
Dobra, napisałam na biało, bo widziałam, że dużo dziewczyn pisało na biało o Iwonie i jej dziewictwie.
My fault.

Ten instruktor Żanety Wojtek to ten, który ochlapał ją i widać, że ona mu się podoba ??

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-12-04 o 18:55
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 19:04   #3594
cherry_flamme
Zakorzenienie

[QUOTE=Candy_lips;30883742]
Cytat:

Dobra, napisałam na biało, bo widziałam, że dużo dziewczyn pisało na biało o Iwonie i jej dziewictwie.
My fault.

Ten instruktor Żanety Wojtek to ten, który ochlapał ją i widać, że ona mu się podoba ??
Tak

Stary 2011-12-05, 10:04   #3595
jola_lojalna
Wtajemniczenie

Przez te zapowiedzi aż chce się napisać coś o nich bo w sumie zapominam o tym co teraz leci, a skupiam się na kolejnych rzeczach....
Stary 2011-12-05, 23:51   #3596
ulinkaaa
Zakorzenienie

Wlaczylam dzisiaj po 2o tvn a tu zonk!
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 00:04   #3597
gwiazdeczka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Wlaczylam dzisiaj po 2o tvn a tu zonk!
ja też

gwiazdeczka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 00:43   #3598
Brook
Zakorzenienie

ciekawe czego nie bylo...

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 09:54   #3599
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
ciekawe czego nie bylo...
Bo był plebiscyt zwykły bohater
Stary 2011-12-06, 10:15   #3600
jola_lojalna
Wtajemniczenie

Może na widowni byli :P

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości